חברת הסטארט-אפ החדשה של מייסד OpenAI לשעבר איליה סוצקבר Safe Superintelligence (SSI), גייסה מיליארד דולר לפיתוח מה שמכונה "בינה מלאכותית כללית" בטוחה, כך דווח אחר הצהריים (שלישי) ברויטרס.
סוצקבר טען בחודש יוני כי יקים את החברה עם משרדים בארה"ב ובישראל. בינה מלאכותית כללית (AGI), או "סופר-אינטליג'נס", כפי שמכנה אותה סוצקבר, היא מערך בינה מלאכותית הלומד בעצמו ומפתח בעצמו יכולות אנושיות או על-אנושיות.
● זינוק של 1,000% והתרסקות: למה המשקיעים בורחים ממניית השבבים הזו?
● אמנון שעשוע: "כשהמטוסים לא מגיעים לכאן - ישראל רחוקה מהעין ומהלב"
על פי הדיווח, לחברה כבר עשרה עובדים, ועם המימון החדש היא מתכננת לרכוש מחשבים חזקים במיוחד ולשכור צוות חוקרים ומהנדסים קטן שינוהל מפאלו אלטו ותל אביב. על פי הדיווח, שווי החברה עוד לפני שפיתחה מוצר או השיקה גרסאת בטא: 5 מיליארד דולר לערך.
בין המשקיעים בחברה: קרן הענק אנדריסן הורוביץ, סקויה, קרן DST של יורי מילנר ו- SV Angel (סיליקון וואלי אנג'ל). בגיוס השתתפה גם קרן הון סיכון בבעלות אחד השותפים בחברה, הישראלי דניאל גרוס, אותה הקים יחד עם נאט פרידמן. שמה של הקרן - ראשי התיבות של שני האישים, NFDG.
לפי רשם החברות, הקים סוצקבר את הסניף הישראלי באמצע חודש אוגוסט האחרון. כאשר כתובתה הזמנית, ככל הנראה, במגדלי עזריאלי בתל אביב. כדירקטור, מונה לחברה לפני מספר ימים עו"ד אמיר רז, שותף במשרד עורכי הדין גולדפרב.
שמרן בנוגע לתפקידה והסיכונים של הבינה המלאכותית
סוצקבר, שהיה ממקימי OpenAI, החברה מאחורי מודל GPT ומי שהציתה את עידן הבינה המלאכותית היוצרת בנובמבר 2022, פרש מהחברה מוקדם יותר השנה לאחר חילוקי דעות עם ההנהלה והמשקיעים על הכיוון שאליו צריכה ללכת הבינה המלאכותית. הוא נחשב לשמרן בכל הקשור לתפקידה של הבינה המלאכותית והסיכון שהיא מהווה לעתיד האנושות. לפי ההערכה, הויכוח בינו לבין אלטמן שהוביל בסופו של דבר להדחתו של האחרון בחודש נובמבר האחרון נערך על רקע הדאגה שמא אלטמן לוקח את החברה לכיוון מסחרי מדי שאיננו מתחשב במגבלות הטכנולוגיה. אלטמן הוחזר לחברה בלחץ המשקיעים וכחצי שנה לאחר מכן החליט סוצקבר לפרוש מ-OpenAI.
באופן מפתיע, מגלה סוצקבר בשיחה עם רויטרס, החברה החדשה שהקים, SSI, נוסדה כחברה מסחרית למטרות רווח, בניגוד ל-OpenAI שנוסדה כמלכ"ר. "זיהיתי כאן "הר" ששונה במעט מכל מה שעבדתי עליו קודם לכן", הוא אומר. שותפו דניאל גרוס מספר כי החברה ממוקדת כעת בגיוס "אנשים שיתאימו לתרבות הארגונית. אנשים בעלי אופי טוב ויכולות יוצאות דופן, שחשובות יותר מאשר טייטלים מנופחים או ניסיון בשטח", הוא אומר.
סוצקבר הדגיש כי איננו מחפש דווקא "אנשים שעובדים שעות ארוכות, זה לא הסגנון שלנו. אבל, אם אתה עושה דבר מה באופן שונה מאחרים, זה הופך את האפשרות לפתח משהו באמת מיוחד".
כעת, בחברה הצעירה מתכוונים לפנות לספקיות ענן וחברות שבבים כדי לממן את צרכי המחשוב שלה, אם כי לכאורה נראה כי קיימת רק חברת שבבים אחת המסוגלת לכך - אנבידיה. סוצקבר וגרוס מכירים את אנבידיה היטב מתפקידיהם הקודמים: סוצקבר כמהנדס הראשי ב-OpenAI לשעבר שאימן את מודל ה-ChatGPT הראשון על המעבדים של אנבידיה, וגרוס כמשקיע המספק לחברות הפורטפוליו שלו גישה למעבדים גרפיים כחלק מהשירות. המייסד השלישי בחברה הוא יוצא גוגל דניאל לוי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.