הראלי של מניית הבורסה הניב לביל אקמן יותר מ־50 מיליון שקל

בתחילת השנה, אקמן ורעייתו רכשו 5% ממניות הבורסה תמורת כ-100 מיליון שקל, והתשואה שרשמה מאז המניה עומדת על 54% • מאז הנפקתה לפני חמש שנים, הניבה המניה תשואה של 318%, המשקפת לה שווי שוק של כמעט 3 מיליארד שקל

ביל אקמן / צילום: Reuters, Richard Brian
ביל אקמן / צילום: Reuters, Richard Brian

מניית הבורסה בת"א  (שמתנהלת ללא גרעין שליטה) שוברת שיאים. חמש שנים לאחר שהונפקה בתל אביב, הניבה מניית החברה תשואה של 318% המשקפת לה שווי שוק של כמעט 3 מיליארד שקל (פי 4.5 מההון העצמי שלה). תשואת מניית הבורסה מכה את ביצועי המדדים המובילים בעולם: מדד הנאסד"ק עלה באותה תקופה ב־111%, מדד S&P 500 ב־86% וכמובן את מדדי הדגל של הבורסה הישראלית עצמה, ת"א 35 ות"א 125 שעלו ב־33% ו־40% בהתאמה. מניית בורסת הנאסד"ק הניבה באותה תקופה תשואה של 105% "בלבד".

בדיקת גלובס | חודש לוהט לחברות הביטחוניות הישראליות: חוזים במיליארד דולר
ראיון | טרנד ההשקעות הלוהט והטיפים של מנהל ההשקעות הבכיר

"מחיר מציאה"

בשנה האחרונה לבדה זינקה מניית הבורסה בת"א ב־85% ומי שנהנה מהתשואה חלומית הוא גם המיליארדר ביל אקמן (57), מייסד ומנכ"ל חברת ניהל קרנות הגידור. בינואר השנה הוא ורעייתו הישראלית־אמריקאית פרופ' נרי אוקסמן רכשו 5% ממניות הבורסה תמורת כ־100 מיליון שקל. התשואה שרשמה מניית הבורסה מאז אותה רכישה כבר עומדת על 54% והרווח על הנייר של בני הזוג עומד על מעל 50 מיליון שקל. בהמשך לרכישה צייץ אקמן ברשת X כי "בורסת ת"א נסחרת במחיר מציאה בגלל המלחמה וחוסר הוודאות הנלווית אליה".

עוד ציין כי "הבורסה לניירות ערך בתל אביב היא סוג מיוחד של זיכיון בכלכלה יזמית מאוד, שלא ניתן להחליף אותה בקלות", כתב אקמן. "רצינו לרכוש נתח גדול יותר, אבל זה כל מה שהיה זמין לרכישה. שווה הסתכלות קרובה", סיכם.

הזוג אקמן רכש את מניות הבורסה בתחילת השנה במסגרת הפצה של 18.5% ממניות הבורסה שהחזיקו בנקים מקומיים, לידי משקיעים זרים בעיקר וכן למשקיעים מקומיים. עבור אקמן זו ככל הידוע השקעה ראשונה בחברה ישראלית. מי שסגר את העסקה מולו היה בנק ג'פריס, ששימש כבנקאי המכירה בחו"ל בפגישה שהתקיימה, במשרדיו של אקמן בניו יורק, בהשתתפות מנכ"ל הבורסה בת"א, איתי בן זאב.

כמה מרוויחה הבורסה?

הכנסות הבורסה בת"א, הנובעות בעיקר מעמלות מסחר, עמדו ברבעון השני על 105 מיליון שקל, עליה של 13% ביחס לרבעון המקביל אשתקד, ובמחצית טיפס ב־11% ל־213 מיליון שקל ההנהלה הסבירה את השינוי בעיקר מהגידול בהכנסות מהפצת מידע ושירותי קישוריות, כתוצאה מגידול בפעילות ומהשפעת עדכון תעריפי שימוש במדדים. בשורה התחתונה גדל הרווח הנקי הרבעוני בכמעט 30% ל־24.3 מיליון שקל ובמחצית עלה ב־13% ל־50 מיליון שקל.