איש העסקים רני צים נמצא בעיצומו של מהלך למימוש נכסים, לטובת צמצום חובותיו האישיים, כשהוא מתמקד כיום בעיקר בעסקי הנדל"ן שלו. עוד קודם לכן מכר צים את רוב עסקי הפיננסים שבשליטתו, שהתנהלו תחת קבוצת פסגות וכללו בעיקר ניהול קרנות נאמנות - פעילות שנמכרה להפניקס ולאי.בי.אי.
● זו אחת הקריסות הדרמטיות בשוק ההון, ואלה ההשלכות שלה
● יבואן המלט משתלט על חברה חדשה, המוסדיים מקווים שיעשה לה "שופרסל"
כעת פועל צים למכור את מה שנותר מפעילות פסגות, שרכש לפני כשלוש שנים מידי אלטשולר שחם - חבר הבורסה (פסגות ניירות ערך) והמותג של מה שהיה בעבר בית ההשקעות הגדול בישראל. חבר הבורסה נותן שירותי מסחר וברוקראז' למוסדיים ולקוחות פרטיים. על פי דוחותיה של קבוצת פסגות, מדובר בפעילות המייצרת הכנסות של כ-100 מיליון שקל בשנה.
ביום חמישי האחרון דיווחה קבוצת פסגות על מזכר הבנות למכירת ההחזקות ב"פסגות ניירות ערך" לחברת כרמל קרדיט של עוזי דנינו ורונן טורם (25% כל אחד), תמורת 73.5 מיליון שקל, כאשר רוב השווי נובע מהמזומנים שבקופת פסגות ניירות ערך (קרוב ל-60 מיליון שקל). מכאן ששווי הפעילות עומד על כ-10 מיליון שקל בלבד. בסכום התמורה כלול פירעון הלוואה בהיקף של 10 מיליון שקל שהעמידה כרמל קרדיט לקבוצת פסגות.
דנינו כאמור לא רוכש רק את פעילות חבר הבורסה אלא גם את המותג "פסגות", ומעניין יהיה לראות איזו פעילות בכוונתו לצקת למותג. יצוין כי העסקה המתהווה עם דנינו מתרחשת אחרי שהסכם קודם ולא מחייב מול חברת הייעוץ גיזה זינגר אבן, שעליו דיווחה פסגות בסוף חודש יוני, לא הבשיל לכדי עסקה. על פי הדיווח ההוא, פעילות חבר הבורסה והמזומן הייתה אמורה להימכר תמורת 82 מיליון שקל.
פעילות אשראי בלונדון
דנינו היה בעבר מנכ"ל בית ההשקעות אקסלנס (כיום הפניקס בית השקעות) ולפני כן בכיר בבנק מזרחי טפחות. בין היתר הוא מחזיק כיום ב-7.5% ממניות חברת החיתום רוסאריו קפיטל. שותפו טורם הוא מנכ"ל מגדל שוקי הון לשעבר.
בארבע שנים האחרונות השניים שותפים כאמור בחברת כרמל קרדיט, שעוסקת במתן אשראי לנדל"ן בישראל ובלונדון כנגד שיעבודים. בלונדון השותפות היא יחד עם בנק מזרחי. היקף האשראי הכולל שמנהלת החברה מוערך לפי גורם בשוק ביותר מחצי מיליארד שקל.
שמם של השניים נקשר לרגע גם בשמה של קרן השקעות הנדל"ן הגשמה של אבי כץ (מייסד קופיקס), שהגיעה לחדלות פירעון. השניים היו אמורים להפוך למנהלי החברה, אך זה לא קרה בסופו של דבר, כשדנינו וטורם החליטו לוותר על תפקידי יו"ר ומנכ"ל הקרן.
ההשקעה בבית ההשקעות פסגות, שבוצעה על ידי קבוצת פסגות של צים (שנקראה בעבר וואליו קפיטל) בשנת 2021, מומנה ברובה באשראי שהכביד בהמשך על ביצועי החברה. מניית החברה (בה מחזיק צים בכ-66%) ירדה ממועד רכישת פסגות בכ-88% והיא נסחרת כיום בשווי של 64 מיליון שקל בלבד. במקרה שישלים את מכירת חבר הבורסה של פסגות, תישאר קבוצת פסגות עם כסף מזומן ופעילות בתחום האשראי החוץ בנקאי, שלא הסבה לה נחת עד כה ושגם היא עומדת למכירה.
שותפות חדשה לצים
צים מחפש לצקת פעילות חדשה לקבוצת פסגות, שתהפוך לשלד בורסאי. בתחילת החודש דיווחה החברה כי לא הגיעה להסכמות על מיזוג עם חברת רובו-טים, שמייצרת ומייצאת רובוטים מתקדמים למשימות צבאיות וביטחוניות. בעלי המניות של זו היו מקבלים במיזוג 56.3% ממניות קבוצת פסגות לפי שווי של 40 מיליון דולר.
במסגרת המהלכים להקטנת חובותיו, צים חתם לאחרונה על עסקה להכנסת שותף, חברת בית הזהב, שעשויה לרכוש מידיו בשלבים עד 25% ממניות רני צים מרכזי קניות, לפי שווי חברה של 500 מיליון שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.