עדיין כאן: שוק הפייג'רים העולמי בצמיחה ועמד ב־2023 על 74 מיליארד דולר

שוק הפייג'רים העולמי עמד ב־2023 על 74 מיליארד דולר, והצמיחה השנתית הממוצעת שלו עד 2031 צפויה לעמוד על 10.41% • צמיחת הביקושים נובעת מפעילות מו"פ גובר, הכנסת טכנולוגיות מתקדמות לשוק ושיפור חוויית הלקוח

שוק הפייג'רים צומח / צילום: Reuters, Balkis Press/ABACA
שוק הפייג'רים צומח / צילום: Reuters, Balkis Press/ABACA

עבור הישראלי הממוצע, פייג'רים (מכשיר זימונית), הידועים בישראל גם בתור "ביפרים" לא נשמעים כמוצר פופולרי במיוחד. עם זאת, כפי שהשתקף מרצף הפיצוצים של מכשירי חיזבאללה והוביל עד כה למותם של תשעה ולפציעת יותר מכ־4,000 נוספים, יתרונות ביטחון המידע של המכשירים הללו ושיקולי משקל ומקום, הופכים אותם לפופולריים. לכן, בדקנו מהו גודלו של שוק הפייג'רים. 

"זה מאוד מביך": פשיטה על יצרנית הביפרים של חיזבאללה
"טרוריסטים בפאניקה": כך מסקרים בעולם את הפיצוצים בלבנון

לפי Market Research Intellect, שוק הפייג'רים העולמי עמד ב־2023 על 74 מיליארד דולר, והצמיחה השנתית הממוצעת (CAGR) שלו עד 2031 צפויה לעמוד על 10.41%. לא רק ארגוני טרור כדוגמת חיזבאללה משתמשים במכשירים אלו. במערכת הבריאות האמריקאית משתמשים בהם עבור תקשורת מהירה בין הצוותים. בדומה למרבית השווקים, מגפת הקורונה בלמה את הצמיחה בשוק הפייג'רים, אבל השוק זינק מחדש - וצפוי להמשיך לצמוח בשנים הקרובות. 

המשמעות של הצמיחה השנתית הממוצעת החזויה, היא ששוק הפייג'רים העולמי יגיע ל־148.01 מיליארד דולר ב־2031. ב־Market Research Intellect מנמקים את צמיחת הביקושים בפעילות מו"פ גובר, הכנסת טכנולוגיות מתקדמות לשוק, ושיפור חוויית הלקוחות. בה בעת, החברות מגוונות את סל המוצרים שלהן, כדי לעמוד בביקוש הצומח.  

חברת "גולד אפולו" הטייוואנית שלפי הדיווחים ייצרה את הפייג'רים שהתפוצצו בידיהם ובכיסיהם של אנשי חיזבאללה, מדורגת במקום הרביעי בעולם. לפני החברה הטייוואנית נמצאות "קאלפוד", CallToU ו"סמארטקול". המשמעות היא שבטרם חיזבאללה ביצעו את רכש הפייג'רים, הם בחנו ובחרו חברה שנחשבת לאחת המובילות בעולם. כזו שגם באופן רשמי מובכת מאוד מהאירועים. 

מייסד גולד אפולו הסו צ'ינג־קואנג טען בפני עיתונאים כי החברה לא ייצרה את הפייג'רים. לפי ניתוח תמונות של שברי המכשירים מלבנון שביצעו רויטרס, דווח שהמכשירים יוצרו על ידי החברה הטייוואנית. כמו כן, דווח כי חיזבאללה הזמין 5,000 יחידות מהחברה לפני חודשים ספורים. המייסד צ'ינג־קואנג איתן בעמדתו, וטוען כי מכשירי הזימונית סופקו מחברה באירופה שיש לה זכיינות לשיווק מוצרי גולד אפולו. "המוצר לא היה שלנו", אמר המייסד. "זה רק היה המותג שלנו עליו".

ברויטרס מציינים כי גולד אפולו לא מסרו את שם החברה. "אנחנו חברה אחראית, זה מאוד מביך", הודה צ'ינג־קואנג. הדגם שהתפוצץ הוא, ככל הנראה, AP924 - דרכו ניתן לשלוח הודעות טקסט, אך ללא אפשרות לביצוע שיחות. בכיר לבנוני אמר לרויטרס כי המכשירים טופלו "ברמת הייצור". לדבריו, "המוסד החדיר חומר נפץ שמקבל קוד. קשה לזהות אותו, אפילו עם כל מכשיר או סורק".