גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ההישג המדהים של הישראלי בן ה-44 באחת מהתחרויות הקשות בעולם

על מנת להתמודד עם המרחק העצום של 246 ק"מ באולטרה מרתון "הספרטתלון", רץ רועי יהודה במסגרת האימונים שנמשכו חודשים רבים לא פחות מ-3,800 ק"מ ● הסיפור שלו הוא השראה לרצים חובבים רבים בישראל, המשלבים חיי שגרה של עבודה יומיומית וחיי משפחה, לצד אימונים מפרכים וארוכים שמתחילים בשעות הקטנות של הלילה ומתקיימים בכל מזג אוויר

רועי יהודה. ''לספרטתלון הגעתי בטעות'' / צילום: Sparta photography club
רועי יהודה. ''לספרטתלון הגעתי בטעות'' / צילום: Sparta photography club

לפני כשבועיים עולם האולטרה מרתון הישראלי רעש ונרגש, וזה לא עניין של מה בכך. שיפור תוצאות במרחקי האולטרה לא משתנים בתדירות גבוהה ולכן התוצאה שקבע רועי יהודה (44) באולטרה מרתון בתחרות האייקונית ה"ספרטתלון" שמתקיימת ביוון, גרמה להשתאות נרחבת בקרב העוקבים וחובבי המרחקים הארוכים שבקרב קהילת הרצים המקומית. 

ראיון | הישראלי שרץ 217 ק"מ בעמק המוות ושרד כדי לספר
ראיון | "אני אישה רגילה": הישראלית שרצה 271 ק"מ וניצחה בתחרות בצ'כיה
ראיון | הכירו את הישראלית ששחתה 36 ק"מ בין אירלנד לסקוטלנד, בלי לעצור

הספרטתלון, שמסלול הריצה שלו מתחיל באתונה ומסתיים בספרטה, נחשב לאחד האולטרות הקשות והמפרכות בחוגים של עולם הריצה למרחקים ארוכים. הוא נמתח למרחק עצום של 246 ק"מ, כאשר מספר המשתתפים מדי שנה עומד על כ-400 בלבד, שהיו צריכים להשיג קריטריון על מנת לעמוד על קו הזינוק, ורק כ-40% בלבד מצליחים לסיים אותו.

כמו מרבית הרצים בספרטתלון, גם עבור יהודה מדובר בתחביב בלבד ולא בעיסוק העיקרי. ביומיום הוא עובד בסיירת לביטחון עירוני בעיריית תל אביב ואת האימונים הוא עושה בשעות הפנאי. יחד עם זאת כשהאימונים מתקיימים כמעט כל יום למשך מספר שעות רב, מדובר בקצת יותר מתחביב - וזה גובה כמובן מחיר כלכלי לא פעוט.

 

זו לא הייתה הפעם הראשונה של רועי יהודה על המסלול של הספרטתלון. לפני שנה בדיוק הוא עשה את מרוץ הבכורה שלו שם, אך לאחר 160 ק"מ המציאות הכניעה אותו והוא נקע את הקרסול וכך הוא דידה עוד 86 ק"מ לקו הסיום. האירוע הזה עלול להכניע ספורטאים, אך נראה שיהודה השתמש ברגע הזה על מנת לשחזר שנה אחר כך את המסע הזה שבעיקרו מנטלי. 

אימונים בכל שעות היממה

הרוח הנושבת בספרטתלון נשענת היסטורית על דמותו של פידיפידס משנת 490 לפנה"ס, שהיה שליחה של אתונה וקיבל את המשימה להגיע לספרטה ולבקש מהם עזרה כנגד הפרסים ומלכם דרוויש הראשון בקרב מרתון. כ-2,500 שנה מאוחר יותר, בשנת 1982, הגיעו לאתונה חמישה קצינים מחיל האוויר הבריטי שניסו לשחזר את המסע של פידיפידס וכך למעשה החלה התחרות בשנה שלאחר מכן. שני קשיים הופכים את התחרות לקשה וקשוחה. האחד הוא זמני הקאט-אוף (זמנים שהרצים מחויבים להגיע לתחנות בדרך, א.ה) שעל הרצים להגיע אליהם וישנם 75 כאלו לאורכו של המסלול המפותל - במידה והרץ לא הגיע בזמן הקצה לתחנה - הוא נפסל. הדבר השני הוא שחייבים לסיים אותו בפחות מ-36 שעות, מה שמצריך דקדוק ודיוק של הזמנים בהם רצים לאורך היום והלילה. 

על קו הסיום למרגלות פסלו של ליאונידס לצד תלמידות לבושות בכיטון / צילום: באדיבות רועי יהודה

"לספרטתלון הגעתי בטעות", מספר יהודה, שעד 2019 התמקד בריצות קצרות יחסית של עד 15 ק"מ. "כחובב מיתולוגיה יוונית ניסיתי לראות ביוטיוב סרט על אודיסיוס. קרוב לוודאי שההקלדה הייתה שגוייה וכך נחשפתי לסרטון של הספרטתלון. ככל שראיתי שמדובר במרוץ הכביש הקשה ביותר בעולם, מיד התמכרתי אליו. מדובר במרוץ פיזי ומנטלי קשה מאוד אשר כמעט מחצית המשתתפים ככלל והישראלים בפרט לא מצליחים לסיים אותו. כמי שעסק במכירות במרבית עבודותיו עד לעבודה הנוכחית, תמיד רציתי להיות הכי טוב במשהו שאני עוסק בו". 

 מה גרם לך להתחיל לרוץ אולטרות?
"ב-3 ביולי 2019 איבדתי את אבי שבתאי יהודה ז"ל בנסיבות מצערות וככל שחלפו הימים ניסיתי לחפש את עצמי בתוך האבל. מספר ימים לאחר השבעה חזרתי לכל הפחות לנסות לרוץ כדי לשמור טיפה על שפיות. בפועל נוכחתי לדעת שאבא שלי מתחיל 'לבקר אותי' בריצות, וככל שאני רץ רחוק או קשה יותר כך הוא מרבה לבקר יותר". 

 

לספרטתלון השנה הוא התאמן כ-7 חודשים ובמסגרת תוכנית האימונים שכתבה לו המאמנת שלו, ליז מלכה, הוא רץ במצטבר כ-3,800 ק"מ בכל טמפרטורה שהייתה נתונה באותו יום ובכל מזג אוויר. טווח הטמפרטורות משתנה והרצים מתמודדים עם החום היווני בשעות היום לבין הקור של הלילה, לצד הטופוגרפיה המישורית וההררית שמשתנה מעת לעת. לצד זאת הוא ביצע אימוני קרוס-טריינינג (אימונים משולבים שמשפרים ביצועים ועוזרים במניעת פציעות) שהסתכמו בכ-2,000 ק"מ רכיבה על אופניים ועוד הרבה מאוד שעות בחדר הכושר.

מה הסיבה שבחרת לרוץ את הספרטתלון שנה אחרי שנה ברצף?
"אמנם בשנה שעברה לאחר שנקעתי את הקרסול הצלחתי לסיים, אבל ידעתי שאני מסוגל לסיים בזמן הרבה יותר טוב. בנוסף, התאהבתי בפורמט של הספרטתלון ובאתגר שהוא מציב. התחברתי לגלעד קראוז (ראו מסגרת) שהיה הישראלי הראשון שסיים את הספרטתלון ב-2012 ומאז מסייע לרצים ורצות ישראלים להגיע לשם ולהשיג קריטריון. הוא גם הפיק לפני מספר שנים מרוץ אולטרה מרתון ישראלי בשם 'ספרטניון' שמתקיים בפארק הירקון בתל אביב ושם ניתן להשיג קריטריון לספרטתלון. בזכות הספרטניון ישראלים רבים ביניהם אני השיגו כרטיס כניסה לספרטתלון והגשימו חלום. כמו בכל שנה מתגבשת משלחת ישראלית עם רוח של עזרה הדדית לפני ותוך כדי המרוץ". 

כלל ההוצאות ממומנות מהכיס הפרטי של הרצים / צילום: Sparta photography club

איך מתאמנים למרחק כזה?
"תחילה דואגים שיעטוף אותך צוות מאמנים איכותי. במקרה שלי המאמנת שלי ליז מלכה היא הישראלית הראשונה שסיימה את הספרטתלון ומי שמחזיקה בתוצאה המהירה ביותר של רצה ישראלית בתחרות ל-24 שעות. כמו כן, אני דואג למעטפת בריאותית משלימה באמצעות שחר ממן הספורטתרפיסט, וכל מה שנשאר לי הוא להתאמן שעות על גבי שעות בריצה, אופניים וחדר כושר. בנוסף התאמנתי גם בתנאי אקלים קיצוניים שהגיעו לעתים ל-40 מעלות בחום ובימי סופות. לשעות אין משמעות והאימונים הם בכל שעות היממה, וכך למעשה אני מרגיל את הגוף לעבוד על אוטומט בכל שעה ומזג האוויר". 

"עקב האכילס הוא ההוצאות הכלכליות"

מי שמסיים את האולטרה המפרכת הזו בספרטה אמנם לא יזכה בפרס כספי, גם אם הגיע ראשון, אך יזכה בכבוד והלל, ובטקס שנראה כאילו לקוח מדפי ההיסטוריה. קו הסיום ממוקם בצמוד לפסלו של ליאונידס, מלכה של ספרטה ההיסטורית שנהרג בקרב תרמופילאי כנגד הפרסים עשר שנים לאחר קרב מרתון. הרצים שמסיימים את הדרך הארוכה נוגעים בכף רגלו של הפסל גדל הממדים של ליאונידס וראשם מעוטר בזר של עלי דפנה מתלמידות הלבושות בכיטון (סוג של טוניקה יוונית). 

 

איך מממנים את כל ההוצאה הזו?
"עקב אכילס של העיסוק בספורט כזה הינו ההוצאות הכלכליות. את כלל ההוצאות אני מממן מהכיס הפרטי שלי, בעוד מרבית הרצים בעולם מקבלים חסויות וכספים מנותני חסויות. תחום האולטרה בישראל לא זוכה לסבסוד כלשהו. אני מוציא אלפי שקלים בחודש לטובת תחזוק התחביב ואני יודע לעשות הצרחות ולוותר על מותרות. הסיוע היחידי שאני מקבל הוא מהיבואן הישראלי של תזונת הספורט sis ו-sponser. ככל שהנושא הזה מתסכל אתה מוצא את עצמך מהווה השראה לאלפים, אבל בסוף מה שמעניין את התעשייה זה רק כמות העוקבים והכסף שאתה מכניס לחברה ולא באמת את הערכים שאתה מייצג".

העלויות לקראת אולטרה שכזו כוללות מעטפת מרובה של צרכים הנדרשים על מנת לעמוד על קו הזינוק של הספרטתלון, או של כל אולטרה מרתון בעולם. ההוצאות כוללות בדרך כלל מלבד עלויות מאמן, גם עלויות של תזונה ושתייה טכנית לכל אורך האימונים והתחרות, ביגוד, פיזיותרפיה, טיסות, לינה, רכב שכור ומימון המלווים שתומכים ונמצאים עם הרץ ברכב הליווי לאורך כל הקילומטרים. 

את התוצאה הישראלית הטובה ביותר בספרטתלון עד השנה קבע האולטראיסט אריאל רוזנפלד עם זמן של 3 0:11:47 שעות, אותה קבע בשנת 2017. מאז הזמן הזה נשאר על לוח התוצאות הישראלי ולא היה נראה כי יש באופק מישהו שיצליח לרדת מהזמן הזה. רועי יהודה שם לנגד עיניו את המטרה לשבור את התוצאה הזו ולאחר חודשים של אימונים מפרכים סיים את הספרטתלון השנה בזמן של 26:24:24 שעות במקום ה-15 הכללי, תוצאה אשר רחוקה יותר מ-3:47 שעות מהתוצאה של רוזנפלד. בשדה הבינלאומי התוצאה הטובה ביותר שייכת לרץ היווני פוטיס זיסימופולוס שקבע 19:55:09 שעות ב-2023 והשנה סיים גם כן במקום הראשון עם זמן של 20:18:43 שעות.  

על רקע האקרופוליס לקראת הזינוק / צילום: באדיבות רועי יהודה

חשבת שאתה תשבור את הזמן הטוב ביותר של ישראלי בספרטתלון?
"חד משמעית, כן. תחילה אציין שאריאל רוזנפלד וליז מלכה המאמנת שלי, הם דמויות עליהן גדלתי מאז התחלתי להעמיק את תחביב הריצה שלי, אותן הערצתי והם היו מושא ההערצה שלי. לפני כחצי שנה שברתי שיא נוסף של אריאל רוזנפלד בתחרות של 24 שעות והצהרתי בריש גלי שאני מתכוון לעשות לכל הפחות 228 ק"מ (השיא דאז היה 227.65 ק"מ, א.ה), לשמחתי סיימתי עם תוצאה רשמית של 234 ק"מ. גם לתחרות הספרטתלון השנייה שלי הצהרתי כי אני מגיע לשבור את השיא". 

מהי העצה הכי טובה שהמאמנת שלך נתנה לך לקראת הספרטתלון הנוכחי?
"להיצמד לפרוטוקול הריצה שבנתה כל העת, לא להיות מושפע מרעשי רקע במהלך המרוץ אלא להיצמד למספרים שבנתה מצד אחד ולפרוטוקול התזונה והשתייה שהתאמנו לפיו".

תכננת לרדת מ-30 שעות ובסוף ירדת מ-27 שעות. חשבת שזה יכול לקרות?
"חד משמעית, כן. תוכנית הריצה נבנתה לרדת אל מתחת ל-29 שעות, אך התוכנית עצמה נבנתה כ-26.30 שעות ריצה נטו לא כולל זמן עצירות בתחנות ביניים - לטובת זה ניתן טווח כולל של שעתיים ורבע לכלל העצירות - דאגתי לשמור על ריצה רציפה ולא לבזבז זמן בתחנות וסיימתי בזמן של 26:24:24 שעות".


כמה מהאולטרה הזו היא פיזית וכמה מנטלית?
"הייתי אומר שזה כמו תאוריה ומבחן מעשי (חצי-חצי), מדובר בתחרות המצריכה יכולות פיזיות גבוהות מאוד מצד אחד ותחרות הנושאת עימה מספר רב של רגעי שבירה". 

מה עומד מאחורי הרצון לעשות אתגרים כאלה?
"בסופו של יום הרעיון של להנציח את אבי באמצעות הריצה והתחרויות הם נר לרגליי. הדלק שמניע אותי הוא מקור ההשראה שאני מהווה לאלפי רצים באופן ישיר ולהמוני ילדים באופן עקיף, באמצעות הרצאות ללא תשלום שאני מבצע בבתי ספר על מוסר עבודה, הקרבה והתמדה". 

יש לך כבר יעד חדש בראש?
"בימים הקרובים אשב עם המאמנת שלי ואתן לה להחליט מה טוב בשבילי מתוך ההכרות שלה איתי. מבחינה אישית אני יודע שאני אחזור שנה הבאה לספרטתלון בוודאות ואנסה לרדת מתחת ל-25 שעות". 

עוד כתבות

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

עליות קלות בת"א; טאואר עולה בכ-3%, סלקום יורדת בכ-3%

מדד ת"א 35 עולה ב-0.3% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא

דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו / צילום: יוסי שחר

בזמן המלחמה: בכמה נמכרה דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו?

בשכונת עג'מי ביפו נרכשה דירת 4.5 חדרים בשטח של 86 מ"ר עם ממ"ד ושתי מרפסות תמורת 3.18 מיליון שקל ● הנכס עמד פחות מחודשיים על המדף ● המוכרים הם משקיעים שלפי רשות המסים קנו את הדירה ב־2016 תמורת 2.2 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

בניין אנבידיה בישראל / צילום: אנבידיה

אנבידיה יוצאת להשקעת ענק בישראל. כל הפרטים

אנבידיה מתכננת להקים קמפוס חדש בצפון הארץ שיעסיק אלפי עובדים חדשים ● לפי ההערכה החברה תוציא עד 500 מיליון שקל על רכישת הקרקע ועוד כ-1.5 מיליארד שקל על בניית הקמפוס החדש ● מדובר באחת מעסקאות הנדל"ן הגדולות ביותר בישראל שנוהלה אי פעם על ידי חברת טכנולוגיה זרה

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

כרזת הסרט ''בחזרה לעתיד'' בעברית. אופטימיזציה של ההווה / צילום: גולן גלובוס - קנון ישראל / יוניברסל

40 שנה ל"בחזרה לעתיד": שובר הקופות שלימד אותנו מה עושים עם טיימליין ואיך לספר מחדש את חיינו

הסרט האייקוני היה הרבה יותר מבידור - הוא עיצב את ההיגיון הפנימי של תרבות הפופ ● בסרט מרטי מק'פליי חוזר בזמן עם הדלוריאן כדי ליצור גרסה משופרת של החיים שלו. היום צריך בשביל זה רק להעלות פוסט

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מדד ת"א-בנייה זינק בחודש האחרון, וכעת רכישת צמח המרמן בסכנה

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

ממקבל העבודות הסדרתי: מהנדס התוכנה שטלטל את עמק הסיליקון

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

אנה וינטור בשבוע האופנה בפריז. תובענית / צילום: Reuters, Benoit Tessier

על המלכה הבלתי מעורערת של עולם האופנה שפרשה השבוע מווג

אחרי יותר משלושה עשורים הכוהנת הגדולה של עולם האופנה פורשת מעריכת ווג ● אבל לא צריך להספיד כל כך מהר את האישה שעל פיה יישק דבר, אנה וינטור מקבלת קידום ותמשיך להיות האורים והתומים של המסלול ● עכשיו נותרת השאלה מי יצליח להכנס לנעלי המנולו שלה?

חיסכון לכל ילד / אילוסטרציה: Shutterstock

מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד, מי קופת הגמל שבראש?

נתוני ביטוח לאומי שמתפרסמים היום מראים כי מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד ב-3.6 מיליון חשבונות, מאז שהחלה התוכנית ב-2017 ● אלטשולר שחם מובילים עם כמעט מיליון חשבונות חיסכון

שלי הוד מויאל / צילום: חן מזרח

הכרישה החדשה: הדרך של היזמת שהייתה מעורבת כבר ב-27 אקזיטים

לפני 15 שנה אבא של שלי הוד מויאל נפטר בפתאומיות, והיא החליטה לעזוב את הקריירה בניו יורק ולחזור לארץ ● מאז היא הספיקה להקים קרן הון סיכון ובקרוב גם נראה אותה על המסכים בתוכנית "הכרישים": "במשך שנים הרגשתי שהיה לי הרבה מזל כשאנשים מסביבי העצימו אותי ודאגו לי - ורציתי לתת את זה גם לאחרים"