גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מציעים לכם דירה להשקעה בחו"ל ב-200 אלף אירו? כמה היא באמת תעלה לכם

בשלטים באיילון ובמודעות ברחבי האינטרנט מבטיחים שדירה בחו"ל היא השקעה אטרקטיבית במיוחד ● אבל מחיר נכס זול הוא לא בהכרח סימן לתשואה עתידית גבוהה, המחיר על הנייר עלול להיות רחוק מהעלות האמיתית והתחום שורץ בסיכונים שעלולים להפוך את החלום לסיוט ● הנה 6 כללים שיסייעו לכם להימנע מכך

לימסול, קפריסין. הדרך רוויה גם בלא מעט סיכונים / צילום: Shutterstock
לימסול, קפריסין. הדרך רוויה גם בלא מעט סיכונים / צילום: Shutterstock

כנראה נתקלתם במודעות כאלה במהלך נסיעה בנתיבי איילון או בגלילה ברשתות החברתיות. הן מציעות דירה להשקעה בקפריסין, יוון או פורטוגל, ואתם אולי כבר התחלתם לדמיין את התשואה החלומית, או בית נופש עם מזג אוויר נוח, קירבה לנוף, וקצת שלווה מהלחץ והמשבר בארץ. וכמובן, האפשרות לרכוש דירה שלמה במחיר של חדר באור יהודה. אז שלא נרוץ לקנות?

טסלה הכתה את תחזית הרווח לרבעון; המניה מזנקת במסחר המאוחר
פוםוום דיווחה: המנכ"ל לשעבר השתמש בכרטיסי אשראי ללא אישור

לא מעט ישראלים רוכשים נכסים בחו"ל בשנתיים האחרונות - תחילה בימי קידום הרפורמה במערכת המשפט והמחאות שפרצו בעקבותיה ובהמשך עקב פרוץ המלחמה. חלקם להשקעה, ואחרים כבטוחה ליום סגריר. אלה התווספו למחירים הגבוהים בארץ, לא רק של דירות אלא של כמעט כל דבר. קפריסין, יוון ופורטוגל עומדות כאמור במרכז העניינים, או לפחות במרכז הדיבורים, על רכישת דירות.

יזמים מקומיים זריזים זיהו את הטרנד. אתרי ייעוץ, תיווך, מכירות וניהול נכסים נפתחו, ויועצים ומתווכים ישראלים פועלים באותן מדינות ומשווקים במרץ דירות לקהל הישראלי, שעל פי סיפוריהם נוהר בהמוניו.

בשיחות סלון וברזייה יותר ויותר אנשים מדווחים על רכישה או לפחות התעניינות ברכישה של נכס בחו"ל - חלקם לשימוש עצמי כבתי נופש, אחרים כדי להמשיך לעבוד מרחוק באווירה אחרת (וזולה בהרבה לעומת יוקר המחייה בישראל), יש גם מי שרוכשים את הדירות כהשקעה גרידא. אבל כולם, כמובן, מצפים לגזור קופון נאה בעתיד ממכירת הנכס.

אך האם באמת מדובר בעסקה כדאית? אלה הם מספר כללי אצבע שיכולים לסייע בקבלת החלטה לגבי השקעה שכזו.

1 לשפוך מים קרים על "הכסף הבוער"

רבים ממשקיעי הנדל"ן בחו"ל מונעים כאמור מתחושות קשות הנובעות מהמצב בארץ, ואולי אף לחץ חברתי - מה שעלול להטות את ההחלטה. אין בידינו מחקרים שבוצעו על השינוי במחירי הדירות במקומות שבהם התיישבו קהילות ישראליות, אבל עקרונות כלכליים בסיסיים גורסים שקבוצת אנשים שנעולה מראש על מקום מסוים, מונעת מעצמה להשתמש ביתרון הגדול ביותר שיש למשקיעים: אפשרויות בחירה, והמשמעות היא פגיעה באיכות ההשקעה.

מחקרים כלכליים שבוצעו במדינות שונות מראים בצורה ברורה כי משקיעי חוץ תורמים לעליות מחירים (זה קרה לפני כ־20 שנים גם בארץ). מרגע שמושבה ישראלית מוקמת במקום כלשהו, סביר להניח שהיא מעלה את מחירי הדירות באותו מקום. האם כשירצו למכור את הנכסים הללו לתושבים מקומיים, הם יקבלו מחירים בהתאם? לא בטוח. רכישת נכס, גם אם הוא אמור לשמש למגורים עצמיים ולא להשקעה - צריכה להיות מקצועית, עניינית, ורצינית.

כך, מעבר לשאלות היסוד של מחיר הנכס ואופן מימון הרכישה - בפרט בתקופה שבה הריביות בעולם גבוהות - צריך הרוכש לשאול את עצמו לגבי התאמת הנכס למטרות השקעה: מהו השוק המקומי לדירות להשכרה? עד כמה מצב ואופי התיירות במדינה יכולים לאפשר השכרה של הנכס בחודשי החורף? חוק, רגולציה תכנון ובנייה - כולם שיקולים שיש להתחשב בהם בבחירת השקעה.

שאלה נוספת היא התאמת הנכס הנרכש לצרכי השוק המקומי. בקפריסין, למשל, משווקות דירות באיכות גבוהה ובמחירים זולים, אך במה שנראה כפרויקטים שמיועדים לתושבי חוץ בלבד. זה, כמובן מצמצם את הביקושים הפוטנציאליים לדירות הללו מצד תושבי המקום, בעוד שהאינטרס שלכם צריך לאתר נכסים סחירים במיוחד, שיעניינו גם אותם.

לכן, עם כל הכבוד לחברים בקהילה והרצון לסגור עסקה כאן ועכשיו - מוטב לשפוך תחילה מים קרים על הכסף הבוער ולהבהיר לעצמנו טוב יותר את תכונות הנכס הרצוי לנו.

2 דעו מה אתם רוצים לקנות ומה אתם יכולים

אם כבר החלטתם שאתם רוצים דירה בחו"ל, כדאי שתהיו יותר ספציפיים בנוגע אליה. איזו דירה אתם מחפשים? באיזה אזור? גודל? ובאיזה מחיר? אלה שאלות היסוד. אבל עוד לפני שתענו עליהן, השאלה הראשונה שאתם צריכים לשאול את עצמכם היא: כמה כסף אתם מוכנים להקצות להרפתקה ובכמה הוצאות נוספות אתם יכולים לעמוד?

אנחנו מאמינים שאם תגיעו לתשובות ברורות על השאלות הללו ותדבקו בהן - תגיעו למקום טוב יותר מאשר משקיעים אחרים, שהבקרה העצמית שלהם טובה פחות. לא פעם אנו נתקלים במצב שבו השקעה שתוכננה לעמוד על סכום מסוים, גולשת וגולשת וגולשת, ובמקום שהיא תשרת את בעליה - הבעלים נאלץ לשרת אותה.

אנחנו שומעים על מושבות ישראליות במקומות שונים במדינות הים התיכון, שהוקמו בשיטת חבר מביא חבר. לא נתקלנו במי שהסביר את החשיבה הכלכלית שעמדה מאחורי בחירת המיקום הזה. ולא - "המחיר זול ויוקר המחיה ממש מצחיק" - אינה תשובה מספקת.

חלק מהשאלה כוללת אפשרויות מימון במדינה הרלוונטית. יש מדינות שמגבילות מאוד את נטילת המשכנתאות עבור תושבי חוץ (ובאירופה כאלה שאינם תושבי גוש האירו). ביוון, למשל, ניתן לפתוח חשבון בנק ולקחת משכנתה בגובה של עד 80% ממחיר הנכס, גם אם אתה תושב חוץ. המשמעות היא פתיחת חשבונות במקומות הללו, שבאמצעותם גם תוכלו לשלם את המסים והתשלומים האחרים שיוטלו עליכם. אבל עד שלא תהיו שם ותבררו בדיוק מה ניתן ומה לא ניתן לעשות - לא תדעו לבטח.

בכל מדינה יש יועצים מקומיים שיסייעו לכם (בתשלום כמובן) בין אם אתם פועלים כבודדים ובין אם כחלק מקבוצת רוכשים שמאוגדת ע"י חברת שיווק ישראלית. אחרי שהמספרים מסודרים לכם באקסל, עם מרווח ביטחון משמעותי (כי בלת"מים יש תמיד, ובנדל"ן הם יקרים במיוחד) תוכלו להיות מפוקסים יותר.

3 כמה עולה באמת דירה שקניתם ב־200 אלף אירו

משקיעים רבים מידי נוהגים לדבר בהתלהבות על המחירים הזולים במדינות היעד כעל נימוק המחץ לרכוש שם דירה. בפועל מדובר בגורם שמקל על הרכישה, אך לא הופך את ההשקעה לטובה יותר. פעמים רבות יותר, אם תשאלו תושב מקומי על המחירים שמשקיעי חוץ משלמים, הוא יצביע באצבעו על המצח. כן, הפנטומימה הזו מוכרת לא רק כאן.

גם כשמדובר בתשואה, צריך להכניס למשוואה את העלויות הנוספות שיש לשלם על הדירה לכל אנשי המקצוע שמלווים אותנו: מתווך, עורך דין, מיסוי אם יש כזה, ריהוט דירה אם נדרש, ולקזז מהתשואות את דמי הניהול שיש לשלם עבור השכרת הדירה, וכמובן את עלויות המשכנתה - באם נלקחה.

אם ניקח את יוון כדוגמה, מס הרכישה מגיע ל־3.09% משווי הנכס, ויחד עם התשלומים לעו"ד, מתווך, נוטריון ודמי רישום הנכס מגיעים לתוספת של כ־8% על מחיר הנכס. כך שאם דירה עולה 200 אלף אירו, יש לקחת בחשבון עוד כ־16 אלף אירו שיש להוסיף למחיר - שלעתים ניתנים להפחתה מסוימת, אם מתמקחים עם בעלי המקצוע. קחו בחשבון שהתעריפים הללו אינם כוללים מע"מ, שביוון מגיע ל־24%.

העלויות לא נוטשות את רוכשי הדירות גם במהלך אחזקת הדירה: עליהם לשלם למדינה הרלוונטית מס של 15%-45% על ההכנסות מהשכרת הנכס (תלוי בגובה ההכנסות), 8.3% מההכנסות כדמי ניהול לחברה המנהלת את הנכס, ואילו בעת המכירה עלול הבעלים לשאת במס של 15% מעליית שווי הדירה.

כל האחוזים הללו משנים בצורה משמעותית את נוסחאות התשואות, ועל כן עליכם לחשב את כלל עלויות רכישת הדירה ואת התשואה נטו שתישאר לכם ביד אחרי כל המסים והתשלומים, לא לפני שאתם מקבלים ייעוץ מאדם מהימן, רצוי מקומי ובתשלום, על כל סוגי העלויות (ולא - הכתבה הזו אינה מהווה ייעוץ).

בנוסף, השקעה בחו"ל היא לפני הכל השקעה במטבע חוץ. ירידה חדה במטבע מדינת היעד עלולה לחסל את אטרקטיביות ההשקעה שלכם בשקלים, גם אם מחיר הנכס בעצם לא זז ואפילו עלה. נדל"ניסטים מומחים כמו חיים כצמן או נתן חץ מחקו ככה מיליארדים.

4 תשואה מובטחת? אין דבר כזה

נוסחת היסוד של נדל"ן היא מיקום־מיקום־מיקום. לפיכך, תורידו מהפרק אפשרות לרכוש דירה באינטרנט במקום שבחיים לא ביקרתם בו. מספר תביעות התנהלו בעשורים האחרונים מצד רוכשי נדל"ן בחו"ל מהדורות הקודמים, כנגד משווקי הנכסים. רובן ככולן היו מתייתרות, לו היו התובעים קונים כרטיס טיסה לטורונטו או לפלורידה (למשל) טרם הרכישה, והיו מבצעים על הנכסים בדיקות מקדמיות. נכון, עלויות הטיסות הטרנסאטלנטיות היו גבוהות, אבל ההפסדים היו גבוהים בהרבה.

הנה, למשל סיפור של משקיעים ישראלים שרכשו בארץ אחוזים מפרויקטים במקומות שונים בקנדה. החברה המשווקת הסבירה כי איתרה נכסים שמחיריהם זולים ממחירי השוק, הם כולם מושכרים בתשואה גבוהה, ושניתן מהיום הראשון להנות מתשואה מובטחת.

כלל בחיים: אין דבר כזה "תשואה מובטחת" בשום סוג של השקעה, גם לא בנדל"ן. ואם מבטיחים - זו ערובה לצרות. ואכן, כעבור שנים ספורות הודיעה החברה, כי חלק מהנכסים צריכים לעבור שיפוצים, ושצריך להעביר אליה כספים נוספים, בהמשך התשואה המובטחת ירדה לאפס, כלומר לא שולמה כלל, ובסוף נפגשו כולם בבית המשפט בתל אביב.

לקראת גיבוש התביעה כנגד החברה, המשקיעים עשו אז, את מה שהיו אמורים לעשות בתחילת התהליך, והוא לברר את שווי הנכסים שהחברה שיווקה להם. הללו גילו, באמצעות שמאים מקומיים, כי המחירים ששילמו היו גבוהים לעתים בעשרות אחוזים ממחירי השוק. במשפט הוברר, כי חלק מאותם תשלומים עודפים של הרוכשים שימשו את חברת השיווק בהשלמת כספי ה"תשואה המובטחת", גם כשהיה ברור שהפרויקט לא יכול להניב אותה.

מדובר במקרה קיצוני, אבל לא היפוטתי. רבות מהחברות המשווקות נדל"ן בחו"ל פועלות ביושר, מקצועיות והגינות, אבל ענף שזורם אליו הרבה כסף - מושך גם אלמנטים שליליים והמטרה שלכם לפעול בזהירות מרבית כדי לשמור על הכסף שלכם. לכן, ביקור במקום, הסתייעות באנשי מקצוע בלתי תלויים ושאינם קשורים לפרויקט או לחברה משווקת כלשהי - יכול להפיק לכם מידע ויכולת התרשמות בלתי אמצעית, שפעמים רבות נמנעת ממי שמעדיפים לסגור עסקה מהירה.

5 משווקים ישראלים: נוח, לרוב מקצועי, אבל לא זול

חברות שיווק של נכסים בחו"ל פועלות בארץ, ומחזיקות בנציגים ושותפים במקומות היעד. להבנתנו ולהיכרותנו - לפחות בחלק מהמקרים מדובר באנשים מקצועיים, שמחזיקים בכל הפונקציות הדרושות כדי להקל על איתור ורכישת הנכסים, ולסייע לרוכשים בסבך הביורוקרטיה והרגולציה בחו"ל. אבל כל זה עולה כסף, ועליכם לברר כמה.

יתכן שתגיעו למסקנה שתוספת העלויות שתשלמו אכן משתלמת וחוסכת לכם זמן, והסתבכות מול אנשים שלא שולטים בשפה האנגלית, שאלות ששכחתם לשאול וסיכונים למיניהם. יש להניח שרוב חברות השיווק יפרטו את ההוצאות הנוספות שתצטרכו לשלם להן בגין הסיוע ברכישת הנכס - שימו רק לב שאלה אינן כלולות במחיר הנכס עצמו.

6 האם דירה בחו"ל היא עסקה טובה?

נחלק את התשובה בין מי שהשקיע בדירה בחו"ל לפני כמה שנים לבין מי שמשקיע בה כיום. משקיעים בעבר מדווחים על עליות גדולות מאוד במחירי הנכסים שרכשו לפני כמה שנים, והם צודקים. בקפריסין, יוון, איטליה, פורטוגל, ספרד ועוד המחירים עלו בעשרות אחוזים. בנוסף, הם הסתייעו בריביות נמוכות, לצורך ליווי הרכישות שלהם, כך שככלל נראה, רוב הסיפורים נכונים ושההשקעות שלהם היו מוצלחות.

שונה הדבר למי שמשקיע היום ובפניו ניצבים אתגרים קשים יותר, בדמות נכסים שמחיריהם עלו, ומשכנתאות בריביות גבוהות מבעבר. סיפורי ההצלחות של משקיעי העבר אינם רלבנטיים עבורו, והוא צריך לתכנן את השקעתו עם הפנים קדימה. אז כן, יש הזדמנויות מעניינות להשקעה במדינות הים התיכון, אך כדי לאתר ולהפוך אותן למשתלמת עבורכם, יש להתנהל בצורה רצינית ואחראית.

עוד כתבות

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שתעלה ביום ראשון לוועדת השרים לחקיקה, בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר שמחה רוטמן לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו, זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

קרן מור בקמפיין קופת חולים לאומית / צילום: צילום מסך יוטיוב

זו קופה, לא חופה: כוכבה שולחת את קופ"ח לאומית למקום הראשון באהדה

המקום השני באהדה שייך למתחרה, קופת חולים מאוחדת, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת למותג המזגנים טורנדו, שגם אחראי להשקעה הגבוהה ביותר השבוע, לפי נתוני יפעת בקרת פרסום

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בשיאים חדשים בעקבות דוח התעסוקה שהפתיע לטובה

נאסד"ק עלה ב-1% ● הנשיא טראמפ אמר שג'רום פאוול "צריך להתפטר מיד" בפוסט שפרסם אתמול בלילה ברשת Truth Social ● תשואות האג"ח עולות והדולר מתחזק ● הסיכויים להורדת ריבית בקרוב ירדו דרמתית ● דרמה כלכלית בבריטניה: שרת האוצר, רייצ'ל ריבס, פרצה בבכי בפרלמנט ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מחר לא יתקיים מסחר בוול סטריט לרגל יום העצמאות במדינה

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

ירידות באירופה; טראמפ: מדינות יתחילו לשלם מכסים ב-1 באוגוסט

טראמפ הודיע כי 10 עד 12 מדינות יקבלו הודעה היום בנוגע לשיעור המכס שיוטל עליהן, וכי מכסים בטווח שנע בין 10% ל-70% ייכנסו לתוקף בתחילת אוגוסט ● מדד דאקס נחלש ב-0.5%, הפוטסי יורד 0.3% והקאק מאבד 0.9% ● מדד קוספי ננעל בירידות של 2% ומדד ניקיי ננעל בעליות של 0.1% ● היום יום העצמאות בארה"ב - לא יערך מסחר בוול סטריט

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים; השקל בשיא חדש

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - PA Images

האם ארה"ב נוטשת את אוקראינה והאם חייזרים מתקרבים על גבו של אסטרואיד

אוקראינה חוששת שהפעם ארה"ב מתכוונת ברצינות לנטוש אותה ● פצצת המכסים מתקתקת - וטראמפ עושה עסקים עם קומוניסטים מכובדים מאוד ● שרת האוצר הבריטית מוחה דמעות ● ביבשת אמריקה הבוחרים מחפשים שמאל קיצוני ● עצם בין כוכבי סר לביקור ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

ספגטי ארבייטה / צילום: בנצי ארבל

הטברנה שמגישה אוכל איטלקי קלאסי, פשוט ושמח

ב"טברנה רומאנה" אף אחד לא בא להמציא את הגלגל, רק להציע אוכל טעים ומספק שלפעמים אף עולה על הציפיות ● המחירים הם חלק מהפאן

קובי זריהן בשיחה עם עו''ד רונית סיטון זלקינד / צילום: שיר הלוי

הממונה על הגנת הצרכן: "יש לי רק 8 מפקחים על 650 אלף עסקים"

קובי זריהן הסביר באירוע של משרד עוה"ד פירון מדוע הרשות לא פרסמה הקלות לקמעונאיות המזון במהלך המערכה נגד איראן ● יאיר אבידן, המפקח על הבנקים לשעבר, וד"ר שלומית וגמן-רטנר, ראש רשות איסור הלבנת הון ומימון טרור לשעבר, מצטרפים למרכז הפינטק הישראלי ● אירועים ומינויים

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

נווה אביב כפר שמריהו של ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

הריזורטים החדשים: כך הפך הדיור המוגן היוקרתי לשוק תחרותי במיוחד

ענף הדיור המוגן נחשב יציב, צומח ומבוסס דיירים "שבויים" לאורך שנים, מה שמוביל עוד ועוד שחקנים להיכנס אליו - מחברות נדל"ן ועד גופים מוסדיים ● בסגמנט היוקרה מדובר במוצר שממותג, ממוצב, משווק ומפורסם באופן חווייתי ומציע משירותי ספא ועד מסעדות גורמה

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם

דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

טראמפ הודיע כי חתם על הסכם סחר עם וייטנאם

"זה יהיה הסכם שיתוף פעולה נפלא בין שתי המדינות שלנו. התנאים הם שוייטנאם תשלם לארצות הברית מכס בגובה 20% על כל המוצרים שיישלחו לשטחנו, ומכס של 40% על כל העברה דרך מדינה שלישית", כתב טראמפ

טלי גוטליב, מהרן פרוזנפר / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, תמר מצפי

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים. איך יגיבו העובדים?

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים ● הדיון בבג"ץ שלא היה אמור להתקיים ● ומחיר ההתחייבויות שמשרד החינוך שכח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

אלוף תומר בר / צילום: דובר צה''ל

בין עזה לאיראן: קווים לדמות של מפקד חיל האוויר תומר בר

דורות של מפקדי חיל אוויר חלמו להיות בנעליים של האלוף תומר בר, האיש שפיקד על חיסול נסראללה ובכירי חמאס והוביל את התקיפה ההיסטורית באיראן ● אולם, כשמקורביו משוחחים איתו על כך, הוא משיב: "אני מוכן לוותר על הכול ולחזור ל־6 באוקטובר" ● ממכתב הסרבנים, דרך הטבח בעוטף ועד להישגים של חיל האוויר תחתיו: מיהו תומר בר?

נתב''ג / צילום: Shutterstock

חברות הלואו קוסט יחזרו? טרמינל 1 ייפתח באוגוסט

טרמינל 1 צפוי להיפתח מחדש בתחילת החודש הבא - מה שמעלה את הסיכוי שחברות הלואו קוסט יקדימו את חזרתן לארץ ● חזרתן של החברות עשויה לתרום משמעותית להגדלת היצע המושבים ולהורדת מחירי הטיסות, שהתייקרו מאוד מאז תחילת המלחמה