פוםוום דיווחה: המנכ"ל לשעבר השתמש בכרטיסי אשראי ללא אישור

החברה, שמספקת תמונות מזכרת מפארקי שעשועים, דיווחה כי בדיקה שנערכה ע"י המבקר הפנימי מצאה כי יהודה מינקוביץ עשה שימוש בכרטיסי האשראי של החברה לצרכים פרטיים

יהודה מינקוביץ, מייסד פוםוום / צילום: דניאל אליאור
יהודה מינקוביץ, מייסד פוםוום / צילום: דניאל אליאור

חברת פוםוום, שמספקת תמונות מזכרת מפארקי שעשועים, דיווחה היום (ד') כי בדיקה שנערכה לבקשת דירקטוריון החברה על-ידי המבקר הפנימי העלתה כי המנכ"ל לשעבר עשה שימוש בכרטיסי האשראי של החברה שהיו ברשותו גם לצרכים פרטיים, ללא קבלת אישור כדין. הבדיקה נוגעת לתקופה משנת 2022 עד סוף חודש אוגוסט האחרון. המנכ"ל לשעבר יהודה מינקוביץ יצא לחופשת מחלה בחודש יולי, והחברה מינתה את מתן מנדלבאום כמנכ"ל מחליף. בסוף אוגוסט, מינקוביץ הודיע על כוונתו לסיים את התפקיד באופן סופי.

מה מחפש יצחק תשובה בחברת הנדל"ן שקרסה
וואן זירו חוזר לבקש את אמון המשקיעים: ינסה לגייס 100 מיליון דולר  

לפי הודעת החברה, "רובם המכריע של הסכומים שסווגו מלכתחילה כהוצאות פרטיות הוחזרו לחברה על-ידי המנכ"ל לשעבר זמן קצר לאחר שחויבו בכרטיסי האשראי. כמו כן, עלה, כי המנכ"ל לשעבר משך מעת לעת מקדמות על חשבון השכר, ללא קבלת אישור כדין, אשר קוזזו משכר (בדרך כלל בחודש העוקב למשיכת המקדמה)". בחברה הוסיפו כי במסגרת הבדיקה, נערכת בחינת הוצאות שעל פניו "נראות בלתי סבירות ולא מוצדקות שבוצעו בכרטיסי האשראי שהיו ברשות המנכ"ל לשעבר - האם הוצאו לצרכים פרטיים או בחריגה ממנהל תקין או בחוסר סבירות". מדובר בהוצאות שלהערכת החברה עשויות להסתכם בעשרות עד מאות בודדות של אלפי שקלים, ובהתאם לתוצאות הבדיקה, בכוונת החברה לפעול להשבתם.

המיזוג ל-SPAC בוטל

נזכיר שאם הכל היה מתקדם כמתוכנן, פוםוום הייתה אמורה להיסחר היום גם בוול סטריט, בעקבות מיזוג לחברת SPAC. ה-SPAC הישראלי של יזהר שי וזיו אלול תכנן למזג את החברה לתוכו לפי שווי של 500 מיליון שקל, גבוה משמעותית משווי החברה בבורסה המקומית, אך המיזוג בוטל לפני כחודשיים בשל מה שהוגדר כשינוי בתנאי השוק הגלובלי. בעקבות הביטול נפלה מניית פוםוום  והיא נסחרת כעת לפי שווי של 40 מיליון שקל.

החברה פיתחה מערכת שלדבריה מאפשרת מתן שירותי צילום דיגיטלי מבוסס תוכנת זיהוי פנים ובינה מלאכותית. היא הונפקה בת"א בגל הנפקות הטכנולוגיה של שנת 2021, כשגייסה 38 מיליון שקל לפי שווי של 135 מיליון שקל אחרי הכסף, וכמו חלק גדול מהחברות באותו גל איבדה מאז משוויה.

מאז שהפכה לחברה ציבורית בת"א פוםוום עברה טלטלות - בסוף 2021 יו"ר החברה דאז התפטר מתפקידו לאחר שהתברר שהיה מעורב לכאורה בחקירה פלילית בקשר למסחר בניירות ערך בארה"ב (שאינה קשורה לפוםוום). כעבור כמה ימים התפטר דירקטור נוסף תוך שהוא טוען כי התריע במשך חודשים רבים על ממשל תאגידי לקוי בחברה (טענות שנדחו על-ידי החברה).

לאחרונה, בעל מניות המחזיק ב-11% ממניות החברה דרש לכנס בדחיפות אסיפה כללית מיוחדת ובה להצביע על סיום מיידי של כהונת כמה מהדירקטורים ומינוי אחרים במקומם - דרישה שזכתה לתמיכה של עוד בעלי מניות. לבסוף לא היה צורך בקיום אסיפה משום ששני דירקטורים התפטרו ואחרים מונו במקומם, כך שכמעט כל דרישות בעל המניות התקבלו.

פוםוום סיימה את המחצית הראשונה של השנה עם הכנסות של 100 מיליון שקל, עלייה לעומת 84.8 מיליון שקל בתקופה המקבילה ב-2023. עם זאת, ההפסד התפעולי גדל ב-32.3% ל-18.8 מיליון שקל וההפסד הכולל גדל ב-58.3% ל-19.8 מיליון שקל.