לפנטגון מתחילים לאזול הטילים, וזו המניה הביטחונית שצפויה להרוויח מכך

לפי דיווחים בוושינגטון חוששים מפני מחסור בטילים, בין היתר בשל המלחמה בישראל והצורך ביירוטים מתקדמים • מי שמרוויחה מהביקושים היא ענקית הייצור הביטחוני RTX שיושבת על צבר הזמנות של 250 מיליארד דולר • האנליסטים צופים לה עתיד ורוד - חוץ מגולדמן זאקס

מערכת פטריוט / צילום: יח''צ
מערכת פטריוט / צילום: יח''צ

יש האומרים כי תחום הלוגיסטיקה מנצח מלחמות, שהרי הוא זה המספק לחיילים את מה שנדרש להם בשדה הקרב. משימה זו נתקלת לעיתים במכשולים, כפי שממחישה כלכלת החימושים של השנה האחרונה. לארה"ב הולכים ואוזלים כמה סוגים של טילי הגנה אווירית, מה שמעורר שאלות לגבי מוכנות הפנטגון להגיב למלחמות המתמשכות במזרח התיכון ובאירופה.

לאחר נפילה של 14.5%: טבע עקפה את צ'ק פוינט כחברה הגדולה ביותר 
רואי החשבון נטשו את החברה, ומניית סופר מיקרו מתרסקת במסחר 

ביום שלישי דיווח הוול סטריט ג'ורנל כי לצבא האמריקאי יש מחסור בטילים מסוג "סטנדרד", אשר נורים בדרך כלל מספינות, ומילאו לאחרונה תפקיד בהגנת ישראל מפני התקפות טילים מאיראן. מחסור שכזה אינו חדשות מעודדות עבור הכוחות הלוחמים, אך מהווה הזדמנות עבור החברה המייצרת את הטילים: RTX  (לשעבר ריית'יאון טכנולוג'יס). בנוסף לייצור טילי סטנדרד, ענקית הביטחון האמריקאית - שבניגוד ללוקהיד מרטין למשל, שמה אינו מוכר בישראל - מייצרת גם טילי "טומהוק", "סיידווינדר" ומערכות הגנה אווירית מסוג "פטריוט".

RTX היא החברה הביטחונית הגדולה בעולם, ונסחרת לפי שווי של כ-163 מיליארד דולר. ייצור הטילים מתבצע בחטיבת ריית'יאון ( Raytheon) של החברה. שתי החטיבות הנוספות של החברה הן האווירונאוטיקה תחת קולינס אירוספייס וחטיבת ייצור המנועים למטוסים פראט אנד ויטני, שאמונה בין היתר על ייצור המנועים למטוסי F-35 של לוקהיד מרטין.

חברה אחת, 14 מדינות שצריכות הגנה

ארה"ב בנתה אמנם מלאי מיירטים במהלך השנים האחרונות, אך בכל חודש של המשך מלחמת חרבות ברזל היא שיגרה עשרות טילים, בין השאר במערכה מול החות'ים, וכושר הייצור לא עומד בקצב, כך על פי אנליסטים וגורמי ביטחון ששוחחו עם הוול סטריט ג'ורנל. RTX היא יצרנית טילים סטנדרטיים שיכולה לייצר כמה מאות יחידות בשנה לכל היותר, אמר גורם בהגנה האמריקאית לעיתון.

נוסף על כך, הפנטגון הוא לא היחיד שרוכש את הטילים הללו, אלא עוד 14 מדינות לפחות קונות גם הן טילים סטנדרטיים, כולל ישראל. החברה היא גם שותפה של רפאל בפרויקטים שונים, כמו קלע דוד. ב-RTX, סירבו להגיב לוול סטריט ג'ורנל לגבי יכולת הייצור שלה. דובר החברה כריס ג'ונסון רק אמר: "אנחנו עובדים בשיתוף פעולה הדוק עם מחלקת ההגנה כדי לענות על צורכי הייצור שלהם עבור טילים סטנדרטיים".

מאז החלה המלחמה בישראל, ב-7 באוקטובר, זינקה מניית RTX ב-82% (מתחילת השנה ב-44%). לא מדובר בספקית הטילים הגדולה היחידה: חברת לוקהיד מרטין מייצרת טילים בליסטיים מסוג טריידנט, הלפייר, טילים נגד ספינות למרחקים ארוכים, ומערכות טילים מדויקות נוספות. חברת נורת'רופ גרומן מייצרת טילי קרקע-אוויר וטילים על-קוליים. אבל המניות של האחרונות עלו ב-22% ו-9% בלבד, בהתאמה, מתחילת השנה.

ההמלצה החמה של דויטשה בנק

ביולי 2023, שינתה ריית'און טכנולוג'יס את שמה ל-RTX Corporation - זאת, כשלוש שנים לאחר שנוצרה ממיזוג בין החברות רית'און קומפני ויונייטד טכנולוג'יס. החברה, שמשרדיה הראשיים ממוקמים בוולת'ם, מסצ'וסטס, התפתחה לחברה בתחום התעופה והביטחון. החברה פועלת בשלושה מגזרים עסקיים כשריית’און, כאמור, נותרה חטיבת הטילים שלה.

בשבוע שעבר דיווחה RTX על תוצאות הרבעון השלישי: המכירות עמדו על 20.1 מיליארד דולר, צמיחה מתואמת של 6% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. הרווח המתואם עמד על 1.45 דולר למניה (1.95 מיליארד דולר) עלייה של 16% לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה והרבה מעל תחזיות האנליסטים.

הרווח החשבונאי מנגד טס ב-250% לסכום של 1.5 מיליארד דולר. החברה אף העלתה את תחזית ההכנסות המתואמת לשנת 2024 בכמעט חצי מיליארד דולר לטווח של 79.2-79.7 מיליארד דולר ואת תחזית הרווח למניה המתואם לטווח של 5.50 עד 5.58 דולר, עליה של 14 סנט למניה. אבל הנתון המדהים באמת הוא צבר ההזמנות שלה, שהסתכם ברבעון השלישי של השנה בלא פחות מ-250 מיליארד דולר - סכום גבוה משמעותית מהשווי של החברה כולה.

אנליסטים צופים עתיד ורוד למניה. השבוע עדכן בנק דויטשה את מחיר היעד למניית החברה ל-131 דולר, לעומת 129 דולר קודם - ב-7% יותר ממחירה הנוכחי (122 דולר) , תוך שמירה על דירוג "החזק" למניה. אנליסט דויטשה ציין ש"פוטנציאל זה נתמך על ידי עלייה בקצבי ייצור מנועים רקטיים מוצקים ועתודת הזמנות ביטחונית משמעותית של 90 מיליארד דולר, מתוכה 44% ממקור בינלאומי".

בנוסף, RTX קיבלה רישיון חשוב במהלך הרבעון השלישי, שמאפשר לה לחזור לפעילות על פי חוזים מסוימים עם לקוח במזרח התיכון, שלפי ההערכות של התקשורת הזרה הוא ערב הסעודית - שותפות שעשויה להביא להכנסות נוספות ורווחיות גבוהה יותר. בנוסף לביצועים הפיננסיים, מציינים בדויטשה ש-RTX השיגה חוזים משמעותיים. משרד החוץ האמריקני אישר עסקת נשק לטייוואן בשווי של כ-2 מיליארד דולר, בה RTX תשמש כקבלן הראשי עבור מערכות הטילים.

ולא רק דויטשה ממליץ. ב-TD Cowen שמרו על דירוג "קנייה" למניה והעלו את מחיר היעד ל‏-150 דולר (פרמייה של 22% על מחירה כעת). ואילו RBC Capital Markets עדכן את מחיר היעד ל-130 דולר. UBS העלה את מחיר היעד ל-133 דולר. לעומת זאת בגולדמן זאקס מתלהבים פחות. הבנק שמר על דירוג "ניטרלי", והביע חשש ביחס למרווחים.