תמורת 300 מיליון דולר: ענקית התוכנה קראודסטרייק רוכשת חברת סייבר מתל אביב

קראודסטרייק רוכשת את אדפטיב שילדס הישראלית • מדובר בעסקת ענק נוספת באבטחת מידע בתחום הענן, לאחר שענקיות כמו פאלו אלטו נטוורקס, סיסקו וצ'ק פוינט התחמשו בטכנולוגיות אבטחת מידע בתחום הענן בישראל

צוות אדפטיב שילד / צילום: אסף שושן
צוות אדפטיב שילד / צילום: אסף שושן

עסקת ענק נוספת באבטחת מידע בתחום הענן. לאחר שענקיות כמו פאלו אלטו נטוורקס, סיסקו וצ'ק פוינט התחמשו בטכנולוגיות אבטחת מידע בתחום הענן בישראל, גם קראודסטרייק עושה צעד בנושא ורוכשת בישראל את חברת אדפטיב שילד (Adaptive Shield). 

סכום העסקה לא פורסם, אך הוא מעורך בכ-300 מיליון דולר, תשואה נאה למשקיעים עבור החברה שגייסה 44 מיליון דולר בסך-הכול. 

בהשקעה של 150 מיליון שקל: נתניהו יקים מטה AI במשרדו, רק שזה גוף שכבר קיים
החברה שעושה מיליארדים מהמצוקה של מיקרוסופט

בין המרוויחים הגדולים מהעסקה: היזמים מאור בין וג'וני שלומוב, שמחזיקים על-פי ההערכה 20%-30% ממניות אדפטיב שילד; קרן ורטקס, שהייתה למשקיעה הראשונה בחברה יחד עם המשקיעים הפרטיים זוהר אלון ויאיר גרינדלינגר, ומחזיקה בה לפי ההערכה כ-25%; וקרן אינסייט, שהצטרפה מאוחר יותר ומחזיקה גם היא כ- 25% בחברה.

משקיעים נוספים בחברה הם אוקטה ונ'צרס וקרן בלקסטון, שהצטרפה להשקעה באדפטיב שילד עם השקעה של 10 מיליון דולר לפי שווי חברה של 127 מיליון דולר בשנה שעברה, ומחזיקה על-פי אתר PitchBook קרוב ל-8% ממניות החברה. 

שלל רכישות ותקלת תוכנה

קראודסטרייק, אחת מחברות הסייבר האמריקאיות הגדולות שצמחה בזכות אבטחת מידע בתחום הענן - המאתגרת חברות ישראליות כמו סנטינל וואן - ביצעה מאז 2020 ארבע רכישות בישראל, קודם לעסקה הנוכחית. האחרונה שבהן הייתה רכישת פלואו סקיוריטי (Flow Security) ב-200 מיליון דולר לפני כחצי שנה. קודם לכן רכשה את ביוניק ב-350 מיליון דולר, ואת ריפוזיפיי ופריאמפט סקיוריטי בסכומים נמוכים שלא פורסמו. מרכז הפיתוח של קראודסטרייק בישראל ממוקם ברמת גן ומנוהל על-ידי רומן בלכמן.

ביולי האחרון החברה חוותה תקלת תוכנה גדולה שנבעה מטעות אנוש של עובד, שהביאה לקריסת מערכות בשורה של ענפי תעשייה כמו תיירות ותעופה, וכעת עומדות נגדה מספר תביעות - הבולטת שבהן של דלתא איירליינס, הטוענת כי השבתת המערכות מצדה של קראודסטרייק עלה לה כחצי מיליארד דולר.

יחד עם זאת. המשקיעים סבורים כי הנזק שנגרם לקראודסטרייק לא מעיב מאוד על קיומה והצלחתה, ולראיה - לאחר שמניית קראודסטרייק  התרסקה ב- 42% בחודש יולי בעקבות התקלה - היא התאוששה מאז ב-41%, במגמה שהולכת ועולה בהדרגה. שוויה של קראודסטרייק עומד כיום על 75 מיליארד דולר. 

תלות גוברת באפליקציות ענן 

כמו וויז, אדפטיב שילד מסייעת לצוותי אבטחת מדיע בארגונים לנטר ולשלוט בהיבטי הסייבר של אפליקציות הפועלות בסביבת ענן ארגוני - בהן סלאק, גיטהאב, זום, סיילספורס, יישומי העבודה של מיקרוסופט וגוגל. הפלטפורמה שלה מאפשרת ניהול תצורה, זיהוי חיבוריות בין אפליקציות (API) והסיכונים הכרוכים בהן, ניהול משתמשים וזיהוי התקפות מבוססות זהות על אפליקציות בענן.

אדפטיב שילד נוסדה בתל אביב ב-2019 בידי מאור בין וג'וני שלומוב, והיא מעסיקה כיום לפי ההערכה קרוב ל-100 עובדים. 

התלות בשימוש באפליקציות במערכות ענן הולך וגדל בקרב ארגונים גדולים כמו בנקים, חברות ביטוח, חברות תעופה ותקשורת. האפליקציות הפכו למטרה עבור תוקפים, ואלה מציבים אתגרים יוצאי דופן לאנשי אבטחת המידע: מספר גדול של אפליקציות שונות, כאשר לכל אפליקציה מאפיינים יחודיים, עדכונים שוטפים ופרטניים עבוד כל אפליקציה שמחייבים עמידה בסטנדרטים החדשים שמשתנים באופן קבוע, וכן ממשקי API בין אפליקציות שמגבירים את הנקודות מהן אפשר לפרוץ לארגון.

אם זה לא מספיק, הרי שהאפליקציות עצמן מנוהלות על-ידי המחלקות השונות, והדבר מקשה על צוותי אבטחת המידע לנטר ולשלוט בהיבטי האבטחה שלה.

זו הסיבה בגללה הפך ענף ניטור, הבקרה והאבטחה על אפליקציות ענן לאחד החמים בתעשיית הסייבר, כשהוא מצמיח סביבו חברות כגון וויז, אקווה, אורקה, והחברה האמריקאית לייסוורק שכשלה ונמכרה בסופו של דבר לפורטינט.