גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

4 שנים אחרי ההנפקה: החברה הרפואית שעשויה להפוך לשלד בת"א

43 קופות מקוק ברחו בשבוע שעבר ממתקן אלפא ג'נסיס בצפון קרולינה, ארה"ב, ונכון לעכשיו רק אחת מהן נתפסה ● חברת הרובוטיקה הרפואית יומן אקסטנשנז תמכור את נכסיה ב-1 מיליון דולר בלבד ● וגם: איזו חברה ישראלית נכנסה לרשימת "הטכנולוגיות החדשניות שישפרו את חיינו"? ● השבוע בביומד

חדשות הביומד / עיצוב: טלי בוגדנובסקי, צילומים: Shutterstock
חדשות הביומד / עיצוב: טלי בוגדנובסקי, צילומים: Shutterstock

43 קופי מקוק ברחו ממתקן "אלפא ג'נסיס" בצפון קרולינה

43 קופות מקוק ברחו ביום רביעי שעבר ממתקן אלפא ג'נסיס בעיירה ימאסי בצפון קרולינה, ארה"ב. נכון לעכשיו רק אחת מהן נתפסה, ואילו חלק מהאחרות נכנסות ויוצאות מהשטח המיוער המקיף את המתקן, שם הניחו העובדים מזון ומלכודות, מתקרבות לגדר, מתקשרות עם הקופים שנשארו בפנים ואז חוזרות לאזור המיוער. החוקרים מנסים ללכוד אותן בצורה עדינה, בלי לגרום להן סטרס שגם עלול להשפיע על יחסי הציבור של החווה ועל ניסוים עתידיים. 

המדענית בת ה-36 שפיתחה תרופה לסרטן שכבר נמכרת במיליארד דולר
החברה הישראלית שמייצרת תחליף לסוכר: "אבקה לבנה שעושה טוב לאנשים"

המשטרה המקומית הזהירה את הציבור לא להגיע למקום ולא להטיס מעל המתקן רחפנים, משום שאלה מלחיצים את הקופים ומקשים על לכידתם. תושבי העיירה התבקשו לסגור את החלונות ולנעול דלתות, אם כי מנכ"ל אלפא ג'נסיס, ד"ר גרג ווסטרגארד, אמר כי הקופות אינן חולות בשום מחלה ואינן מהוות סכנה לציבור. בהיעדר קופים בין הקופות שברחו, אין סיכון כי הקבוצה שברחה תתבסס כמין פולש ביער שסביב המתקן.

הקופות ברחו לאחר שאחד המטפלים לא סגר היטב את הדלת, וזו לא הפעם הראשונה שזה קורה. ב-2016 ברחו מהמקום 19 קופים. לאחר מכן תשומת-הלב הציבורית הופנתה אל המתקן, והתגלו בו שני מקרים בהם קופים מתו שלא כחלק מניסוי. "לנהל מתקן לקופים זה קצת כמו לנהל עיר", אמר אז המנכ"ל ד"ר ווסטרגארד. "99.9% הכול הולך כשורה, אבל לפעמים משהו לא צפוי קורה, וצריך להפיק לקחים".

שימוש בבעלי חיים לניסוים הוא אחד הנושאים הטעונים שתעשיית הביומד מעדיפה להצניע, ובעיקר כשמדובר ביונקים גדולים, ועוד יותר מכך כאלה הדומים לבני אדם. בשנים האחרונות בוצעה הפחתה משמעותית של מספר סוגי הניסוים בהם דורשות הרשויות שימוש בקופים, כשהמיקוד הוא בעיקר על מחקרים התנהגותיים, חקר מחלות זיהומיות קשות כמו איידס וכן חקר מחלות ניווניות של המוח. אולם לאור הכמות הכוללת של חברות הביומד, שהולכת וגדלה, והעיסוק הגובר במחלות של המוח, מספר הקופים במחקר הולך וגדל. ב-2017, השנה האחרונה בה פורסם הנתון, היו כ-80 אלף קופים במחקר.

אלפא ג'נסיס משווקת קופים לניסוי, עורכת ניסוים בעצמה עבור חברות אחרות וכן מספקת "מוצרי קוף", כמו זרע, רקמה, פלזמת דם ועוד. היא מתגאה באתר שלה בכך שהקופים גדלים בסביבה מעשירה. לאחר סיום המחקר קופים שאיכות חייהם צפויה להיות גרועה, עוברים המתה הומנית, כך לדברי החברה. קופים שבריאותם טובה גם לאחר הניסוי משמשים לרבייה לצורך יצירת דור חדש, שכן אסור היום ללכוד קופים מהטבע לניסוים. מעטים מהם מועברים לחוות שיקום, אם נראה שיש להם סיכוי להיקלט שם.

בישראל פעלה בעבר חוות מזור אשר גידלה ויצאה למחקר קופי מקוק (אם כי ממין מעט שונה מאלה שברחו מחברת אלפא ג'נסיס). החווה נסגרה ב-2015 בעקבות לחץ ציבורי שהוביל לחקיקה שהגבילה יצוא קופים למחקר מישראל.

קופי המקוק פופולריים מאוד בניסוים. הם נפוצים בעולם, וקל יחסית ללכוד אותם וכן לגדל ולהרבות אותם בשבי. עלות קוף יחיד היא כ-10,000 דולר. חוקר הקופים פרופ' דריו מסטריפיירי מאוניברסיטת שיקגו,טען בספר שעסק בנושא כי "כל אוניברסיטת מחקר משמעותי בארה"ב כנראה מחביאה כמה קופי מקוק באיזה שהוא מרתף. גם לצבא ונאס"א יש כמה". נאס"א שלחה מספר קופים לחלל בשנות ה-60. חלקם אפילו חזרו בחיים.

מסטריפיירי אמר לסוכנות הידיעות AP כי קופי מקוק הם "מאוד פוליטיים". הם יודעים ליצור בריתות בין משפחות כדי להתגונן יחד מפני התקפה. למעשה, הוא אומר, רוב חיי היום-יום שלהם מוקדשים ליצירת הבריתות הללו. הן כל-כך דומות לבריתות של בני אנוש, שבהודו צולמה תוכנית ריאליטי על הקופים הללו, מעין "האח הגדול" או "הישרדות" של קופים.

בצבא ארה"ב, אומר מסטריפיירי, ניסו להכשיר קופים בעבר להיות חיילים ואפילו טייסים, כתחליף לחיילים בני אנוש במשימות מסוימות, אם כי לא בטוח שהציבור יעדיף הקרבת קופים למשימות כאלה על פני חיילים שבחרו להתגייס ויודעים מה מטרת משימתם.

יומן אקסטנשנז חתמה על מזכר הבנות למכירת נכסיה ב-1 מיליון דולר בלבד

בשבוע שעבר הודיעה חברת הרובוטיקה הרפואית יומן אקסטנשנז כי חתמה על מזכר הבנות למכירת נכסיה במיליון דולר בלבד. מדובר בסכום מאכזב עבור החברה, שבשיאה, בפברואר 2021, נסחרה לפי שווי של 871 מיליון שקל. היא הונפקה בסוף 2020 וגייסה 158 מיליון שקל לפי שווי של 625 מיליון, וב-2021 הייתה אחת המניות המצליחות.

כעת היא נסחרת ב-7.4 מיליון שקל. בקופת החברה היו בסוף יוני 18.2 מיליון שקל, ואלה לא הוזכרו ברשימת הנכסים שצפויים לעבור לידי הסינים, כך שהחברה עשויה להפוך לשלד אטרקטיבי אם העסקה אכן תצא לפועל.

יומן אקסטנשנז הגיעה לבורסה עם מוצר מאושר לשיווק והסכם אסטרטגי שהניב לה הכנסות של כ-19 מיליון שקל במחצית הראשונה של שנת 2020. אולם בהדרגה ההכנסות שנבעו מההסכם ירדו, ולבסוף הוא בוטל. החברה חתמה על הסכמי הפצה נוספים, אך ללא הצלחה מרובה, וברבעון השני של שנת 2024 רשמה הכנסות של 560 אלף בלבד.

המשא-ומתן עם החברה הסינית כבר מתקיים זמן רב, כאשר הסכום שהחברה מוכנה לשלם הולך ויורד. בתחילת השנה דובר על מכירת נכסים מסוימים תמורת 4.2 מיליון דולר ותמלוגים מהמכירות. ביולי האחרון דובר על רכישת כ-75% מהחברה תמורת 7 מיליון דולר, אך בספטמבר דיווחה החברה כי המשא-ומתן הופסק. כעת העסקה חוזרת במחיר פחות אטרקטיבי כאמור.

בהדרגה יצאו מהחברה המשקיעים המוסדיים שהצטרפו אליה לפני ההנפקה, ביניהם מור ואלטשולר שחם. כעת בעלי המניות בחברה הם עתליה שמלצר (בעלת השליטה בקבוצת הרכב, הביטוח והנדל"ן שלמה) ובנה אסי עם 13%, האחים רייק דרך חברת פליינג קרגו ובאופן ישיר - כ-10%, המשקיע הסיניים Ever Dilligent ו-Zi Zenghun (6.8% ו-6.5% בהתאמה) והיו"רית תמי פרנקל (7.7%).

לגונה הלת' ברשימת "הטכנולוגיות החדשניות שישפרו את חיינו"

חברת לגונה הלת', המפתחת מערכת לשיפור שיחות טלפון בין מטופלים לבין גורמים ממערכת הבריאות, נבחרה לרשימת "200 הטכנולוגיות החדשניות שישפרו את חיינו" של מגזין "טיים". המערכת מתמצתת מידע על המטופל לפני השיחה ומעניקה המלצות באמצע השיחה, הן מתוך ניתוח המידע הרפואי והן המלצות להתאמת הטון ומשלב השפה למטופל.

לגונה הוקמה על-ידי יעל פלד, שהייתה ספורטאית ושיאנית ישראלית בקפיצה לרוחק, אך אחרי פציעה עשתה הסבה לתחום ההייטק, והקימה לפני לגונה גם את חברת Vim. את לגונה הלת' הקימה פלד יחד עם איש הון הסיכון יוני שטיין.

פלד הסבירה בכתבה ל"טיים" כי המטרה היא להפחית את העלויות בטיפול בחולים הללו, לצד מניעת שחיקה בקרב העובדים. המוצר כבר נמצא בשימוש על-ידי בבית החולים מאיו קליניק, חברת הביטוח דיסקאברי וחברת הביטוח ושירותי הבריאות האמריקאית Highmark. בין משקיעי החברה נמצאות הקרנות פיטנגו, ארקין דיגיטל וליונבירד, ואת הסבב האחרון הובילו הקרנות HC9 Ventures ו-SemperVirens. עד היום גייסה החברה 21 מיליון דולר.

שגרירות בריטניה וקרן דנגור מקימות מיזם להטמעת סטארט-אפים ישראלים במערכת הבריאות הבריטית

קרן דנגור (The Dangoor Foundation) יחד עם ה-UK Israel Tech Hub בשגרירות בריטניה בישראל, מקימות מיזם לשילוב חברות בתחום הבריאות הדיגיטלית במערכת הבריאות הבריטית.

המחזור הראשון של התוכנית ייפתח בינואר ויכלול שמונה שבועות של מפגשים בישראל ובבריטניה, במסגרתם ייערכו הרצאות על מערכת הבריאות הבריטית וכן מפגשי חניכה עם מומחים מישראל ובריטניה.

שגריר בריטניה בישראל, סיימון וולטרס, מסר כי "יוזמה זו היא דוגמה מופתית לאופן שבו הבסיס החזק של קשרי ההייטק בין בריטניה לישראל מחבר בין אנשים, חברות ואומות".

קרן שורקין, מנהלת ה-UK-Israel Tech Hub, הוסיפה כי הפעילות הוקמה בעקבות תרומה חיובית שכבר נבעה למערכת הבריאות הבריטית מחברות ישראליות בתחום הבריאות הדיגיטלית בשנים האחרונות.

משפחת דנגור, שתרומתה תמכה בפרויקט, עוסקת בפילנתרופיה בישראל ובריטניה מזה שנים רבות. ראש המשפחה, סר נעים אליהו דנגור, הוא יהודי יליד עיראק שהיה בנו של המו"ל הגדול ביותר של ספרות בערבית. הוא נישא לרנה דנגור, מיס בגדד הראשונה, וניהל את זכיינות קוקה-קולה בעיראק. כאשר הממשל העיראקי פנה נגד היהודים, נמלטה משפחת דנגור לבריטניה, שם עסק נעים דנגור בתחום הנדל"ן.

בנו, דוד דנגור, ממשיך את דרכי אביו ובנוסף שם דגש על קידום מערכות יחסים בין בני דתות שונות ויחסים טובים בין יהודים וערבים בעולם.

ה-UK-Israel Tech Hub הוא מיזם ללא מטרות רווח שפועל בשגרירות בריטניה בישראל מאז 2011. ה-Hub הוקם על-ידי ממשלת בריטניה במטרה להניע צמיחה כלכלית ולקדם שותפויות אסטרטגיות בין חדשנות בריטית וישראלית.

שיתוף-פעולה לאבוג'ן עם גוגל קלאוד יאתר תרופות לצד פתרונות לחקלאות

חברת אבוג'ן, הנסחרת בנאסד"ק ובבורסה בתל אביב לפי שווי של 35 מיליון שקל, הודיעה על שיתוף-פעולה עם גוגל קלאוד לפיתוח מודל מבוסס בינה מלאכותית לעיצוב מולקולות קטנות, על בסיס המנוע הטכנולוגי ChemPass AI של אבוג'ן.

כיום אבוג'ן היא חברה המפתחת מוצרים בתחום האג-טק, הטכנולוגיה החקלאית, על בסיס בינה מלאכותית. לחברה יש חברות-בנות העוסקות במוצרים כמו צמחים מהונדסים גנטית, "פרוביוטיקה" לאדמה שליד הצמח, התאמה נכונה של הדברה לצמחים, פיתוח זני קנאביס ייחודיים ועוד. יש לה מיזם אחד בתחום רפואת האדם, העוסק בהשפעה על תמהיל חיידקי המעי.

במיזם הנוכחי החברה תפתח עם גוגל קלאוד מוצרם במגוון תחומים במדעי החיים, כולל אג-טק אך גם תרופות. היא תתבסס על כלים של גוגל, כולל על מאגרי מידע גדולים של גוגל, ותביא לשיתוף-הפעולה את היכולות הייחודיות שלה בחיזוי ביולוגי והידע שצברה עד היום.

AION Labs משיקה את הסטארט-אפ הזוכה באתגר גילוי תרופות כימיות

סטודיו אאיון לאבס הודיע על השקת הסטארט-אפ ProPhet, העושה שימוש בבינה מלאכותית לצורך הפחתת הזמן והעלות של איתור מולקולות קטנות שיכולות לשמש כתרופות חדשות.

כמו רוב החברות הפועלות בסטודיו AION Labs (מיזם של חברות התרופות פייזר, אסטרזנקה, טבע, מרק הגרמנית, הקרנות IBF ואמיתי וחברת AWS, בתמיכת ראשות החדשנות), כך גם ProPhet הוקמה לאחר שזכתה באתגר תחרותי ונבחרה על-ידי נציגי החברות והקרנות כמיזם המבטיח ביותר שיכול לענות על האתגר.

צוות המייסדים של החברה כולל את ד"ר תום שני, ד"ר אמיתי מרדכי, ד"ר אביטל שריר-עברי וד"ר ג'יי ג'יי בן-יוסף.

ד"ר שני מסר היום כי "AION Labs מספקת את הסביבה המושלמת שמאפשרת לחברה שלנו לצמוח, עם האפשרות לשתף פעולה עם השחקנים החזקים ביותר בתעשיית התרופות".

לדברי מנכ"ל אאיון, מתי גיל, "ד"ר שני הרכיב את הצוות האידאלי לתחום זה, המשלב בצורה מושלמת בין מומחיות ביולוגית, כימית וחישובית. אנו נרגשים לתמוך ב-ProPhet עם המשאבים והחיבורים הנחוצים להצלחתה".

עוד כתבות

מייק האקבי, השגריר הבא של ארה''ב בישראל / צילום: ap, Nati Harnik

נוצרי אדוק ואוהב ישראל: זה השגריר של טראמפ למדינה

מושל ארקנסו לשעבר, מייק האקבי, יהיה השגריר הבא של ארה"ב בישראל בממשל טראמפ החדש ● "מייק היה משרת ציבור נפלא, מושל ומנהיג באמונה במשך שנים רבות. הוא אוהב את ישראל ואת אזרחי ישראל, והאהבה היא הדדית. מייק יעבוד ללא לאות כדי להביא שלום למזרח התיכון", כתב טראמפ בפוסט ברשתות החברתיות

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה


המסחר בבורסה צפוי להיפתח הבוקר במגמה מעורבת עם נטיה לירידות ● היום יתפרסם בארה"ב מדד המחירים לצרכן ● הביטקוין יורד מעט הבוקר, מחיר הזהב ירד ב-5% מאז הבחירות ● בג'יי.פי.מורגן מסמנים את האינדיקטור שיכול להצביע על סיום הראלי בוול סטריט ● תחזית: הדולר ימשיך להתחזק מול האירו ומול מטבעות זרים נוספים ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר בבורסה 

אלי אדדי / צילום: רמי זרנגר

המהלך הראשון של מנכ"ל סלקום החדש: שיתוף פעולה אסטרטגי עם HOT

סלקום הודיעה על שיתוף פעולה עם HOT, במסגרתו ישתפו ביניהן תוכן וייצרו ממשק משותף ● לאחרונה הודיעו yes ופרטנר על מהלך דומה ● בשני המקרים, דרוש אישור של רשות התחרות ● החשש: פגיעה בשירות ועליית מחירים כתוצאה מהתכווצות מספר השחקנים בשוק

רו''ח אפי סנדרוב, המנהל המורשה של חברת סלייס / צילום: באדיבות מגדל

מתווה ההסדר של סלייס: המיליונים שנעלמו ואיך יחולק הכסף שאותר

המנהל המורשה בחברת הגמל שקרסה הגיש לבית המשפט את מתווה ההסדר שגיבש, ומציין כי ייתכן ולא ניתן יהיה להשיב את כל הכספים ● מקרב עמיתי ה"קרנות האדומות" שכספם נויד לחו"ל, הראשונים לקבל החזרים יהיו אלה שלא קיבלו הלוואות ולכן מצבם חמור יותר ● שיוך הכספים שאותרו יתבצע עד ה-30 ביוני 2025, ותביעה נגד גיא שנצר, שגייס מיליונים מעמיתי סלייס, תוגש עד סוף החודש הקרוב

יו''ר הפד, ג'רום פאוול ונשיא ארה''ב הנבחר, דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Carlos Barria

אם טראמפ ינסה לפטר את פאוול, יו"ר הפד מוכן למאבק. כמה רחוק הוא ילך?

לנשיא ארה"ב המיועד וליו"ר הבנק המרכזי האמריקאי יש היסטוריה מתוחה ● כבר ב–2018, כשטראמפ העלה אפשרות לפטר אותו, הביע ג'רום פאוול נכונות לפנות לבית המשפט, גם אם יצטרך לממן את המהלך מכיסו ● עכשיו טראמפ חוזר לבית הלבן, והגזרה הזו צפויה להתחמם שוב

וול סטריט / צילום: Shutterstock

רצף של 4 ימים ירוקים נשבר בוול סטריט; טסלה איבדה 6.1%

הירידות בוול סטריט התעמקו לקראת הנעילה: דאו ג'ונס איבד 0.9%, S&P 500 נחלש ב-0.3% ונאסד"ק רשם ירידה של 0.1% ● טסלה, שזינקה ביותר מ-30% מאז יום הבחירות לנשיאות ארה"ב, נפלה ב-6.1% ● מניית חברת המסחר המקוון שופיפיי זינקה לאחר שפרסמה דוחות חזקים לרבעון השלישי של 2024

עמית שגיא, סמנכ״ל שיווק דאטה ודיגיטל של ישראכרט, בכנס אחריות עסקית של גלובס / צילום: כדיה לוי

סמנכ"ל השיווק של ישראכרט: "ארגונים הם חלק מאקו־סיסטם כלכלי: כשהוא טוב - למותגים טוב"

עמית שגיא דיבר בכנס האחריות העסקית של גלובס על החשיבות של השקעה בתחום ה-ESG, והציג מודל להטמעת אסטרטגיית ESG ברת־קיימא בארגונים ● שגיא: "אנחנו ניזונים מהסביבה ומהקהילה, ואנחנו חייבים להחזיר"

כיכר אתרים ת''א / צילום: איל יצהר

תוכנית כיכר אתרים מגיעה לשלב האישור. כך נפתרו המחלוקות סביבה

תוכנית כיכר אתרים צפויה לקבל אישור מהוועדה המקומית לתכנון ובנייה ת"א, ולסיים סאגה של 15 שנה ● במענה להתנגדויות הקמת הפרויקט כתבה הוועדה: "הכיכר אינה תורמת למרחב אלא פוגעת בו ובמשך שנים עומדת כאבן שאין לה הופכין"

מטוס ישראייר / צילום: מוני שפיר

ישראייר במכתב חריף למשרד התחבורה: "מצב בלתי נסבל שמחייב תיקון"

חברת התעופה ישראייר לגורמים בממשלה: על המדינה לשנות את חוק שירותי התעופה ולהתאימו למציאות הביטחונית המשתנה ● חברות תעופה זרות כבר דרשו את התיקון לחוק ● ברקע התיקון שיוכל לסייע להגביר את התחרות, אך עלול גם לפגוע בצרכנים, עומד גל של תביעות משפטיות נגד ישראייר, בעקבות ביטולי ושיבושי טיסות שנגרמו בשל המלחמה

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בבורסה בתל אביב; קמטק זינקה ב-6%, נאייקס נפלה ב-10%

מדד ת"א 35 קפץ ב-1% ● קרן פימי 7 רוכשת את מניות פולירם שהוחזקו על ידי קרן פימי 5 ● מיטב: המשקיעים הזרים תומכים בשקל, אילולא הם, השקל היה חלש הרבה יותר ● שיאים בוול סטריט: מדד ה-S&P 500 חצה את רף ה-6,000 לראשונה, דאו ג'ונס מעל 44,000, הביטקוין בכ-89,000 דולר ● האנליסט הבכיר שצופה: "מדד ה-S&P 500 יגיע ל-10,000 נקודות עד סוף העשור"

מייקל סיילור / צילום: ap, Rebecca Blackwell

פשוט להשקיע בביטקוין: כך ניתן להצטרף לטיסת המטבע הדיגיטלי

רכישת קרנות סל זרות, מסחר ישיר בארנק חם וקר או בחירה במניה הלוהטת בוול סטריט, שהיכתה אפילו את התשואה של הביטקוין עצמו ● כל הדרכים, וכן היתרונות והחסרונות שבלהיחשף לבהלת המטבע הדיגיטלי

עבודות להרחבת מסילת הברזל / צילום: דוברות רכבת ישראל

הפקעות קרקע לתשתיות: המדינה משלמת "עשירית מהשווי של הקרקע"

עורכי הדין רונית אלפר וצבי שוב טוענים כי הפיצוי שניתן לבעלי הקרקעות המופקעות לצורך המטרו ופרויקטים אחרים מחושב לפי ערכים נמוכים, וכי ההליכים הארוכים גורמים להפסד כספי נוסף לבעלי הקרקע

החשכ''ל יהלי רוטנברג בכנס אחריות עסקית של גלובס / צילום: כדיה לוי

החשב הכללי: "לישראל יש מכפילי צמיחה גדולים. למרות המלחמה, היו אקזיטים בשווי של יותר מ-15 מיליארד דולר"

בכנס אחריות עסקית של גלובס, החשכ"ל יהלי רוטנברג מסביר איך ישראל מתקדמת מבחינת קיימות אנרגטית, כיצד המלחמה תשפיע על הצמיחה ועל ניהול החוב הלאומי, וכמה חברות הדירוג הוגנות איתנו: "צריך להקשיב להערות שלהן, יש להן פרספקטיבה, אבל חלקן לוקחות תרחישים קיצוניים מדי"

עיצוב: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock, שמואל לוי

האם אובר תשלם מחיר על שותפות נהגיה באירועי האלימות באמסטרדם?

מדור חדש של גלובס יציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות של ענף ההייטק • והפעם: קרן ההשקעות שהפכה את חתנו של דונלד טראמפ למיליארדר, אילון מאסק בדרך להשתלט על וושינגטון, נתונים מעודדים על ה-AI הישראלי ועוד • חדשות ההייטק, מדור חדש

פאנל בהשתתפות אירה פרידמן, שגית למפרט וונסה קצ'רגינסקי / צילום: כדיה לוי

אחריות עסקית בעידן טראמפ: "הוא רוצה שארה"ב לא תצא מהמשחק"

הנשיא הנבחר של ארה"ב דונלד טראמפ פעל בכהונתו הראשונה נגד תקנות סביבתיות ● כעת, לאחר שנבחר בשנית, כנס אחריות עסקית של גלובס הקדיש פאנל לשאלה כיצד צפוי להשתנות התחום בתקופת כהונתו השנייה של טראמפ

המעבדות בביה''ס לרפואה באוניברסיטת רייכמן / צילום: רמי סיני

90 אלף שקל בשנה: המל"ג אישר לאוניברסיטת רייכמן להקים בית ספר לרפואה

אחרי השקעה של עשרות מיליוני דולרים בתמיכת קרן רקנאטי, בניית מעבדות, גיוס מרצים ושריון שדות קליניים, וגם לחץ של שר החינוך קיש, בית הספר לרפואה צפוי לצאת לדרך כבר בפברואר השנה

מוסך / אילוסטרציה: Shutterstock

כמה באמת עולה להחליף פנס ליונדאי? השיטה שמקפיצה את מחירי ביטוחי הרכב

מחירי הביטוח זינקו בשנתיים האחרונות בגלל העלייה בגניבות הרכב והזינוק בתשלום על חלקי חילוף ● רשות שוק ההון רוצה לשנות את שיטת חישוב התשלום למוסכים, שמפעילים לחץ על הפוליטיקאים כדי שזה לא יקרה ● וגם בחברות הביטוח לא מאמינים שזה יצליח

דונגפנג BOX / צילום: יח''צ

דלק מוטורס תרכוש את פעילות יבוא רכבי דונגפנג; אלו הדגמים שבדרך

החברה תרכוש את פעילות היבוא של יצרנית הרכב הסינית מידי מטרו מוטור, בתמורה ל-110 מיליון שקל ● בתחילת השנה, הודיעה דונגפנג על כוונתה להיכנס לאירופה באמצעות מספר מותגים, שצפויים להגיע גם לישראל ● אלו הדגמים שבדרך

אלה אלקלעי, יו''ר IBI קרנות נאמנות / צילום: כדיה לוי

יו"ר IBI קרנות נאמנות: "למרות שמניות האנרגיה המתחדשת עשו פחות טוב, הביקוש הולך וגדל"

יו"ר IBI קרנות נאמנות, אלה אלקלעי, ציינה בכנס אחריות עסקית של גלובס כי "הביקוש לאנרגיה העלה את מניות הטכנולוגיה האמריקאיות" ● לדבריה, "אם אנחנו רוצים לקנות רכב חשמלי, אנחנו צריכים שכל בית יוכל לטעון את הרכבים - וזה דורש השקעה"

מיטל הרוש, סמנכ''לית, מנהלת חטיבת הון אנושי ומשאבים בבנק מזרחי טפחות / צילום: גלובס

סמנכ"לית בנק מזרחי טפחות: "העשייה החברתית היא חלק מה-DNA שלנו"

במסגרת כנס אחריות עסקית של גלובס, מיטל הרוש, סמנכ"לית ומנהלת חטיבת הון אנושי ומשאבים בבנק מזרחי טפחות, הסבירה כיצד הבנק הוביל עשייה חברתית מאז שפרצה המלחמה ● "המצפן הארגוני הפך לחובה לאומית"