גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

למה האינטרנט בישראל מהיר, עד שיוצאים מהבית

הפחתת רגולציה שהאיצה את פריסת הסיבים האופטיים עשתה מהפכה מבחינת מהירות הגלישה הביתית בישראל ● בסלולר, לעומת זאת, הציבור חווה איטיות וקשיי קליטה בחלקים נרחבים מהארץ ● במשרד התקשורת מודעים לבעיות, בהן רגולציה כבדה וחוסר כדאיות כלכלית להשקיע בתשתיות, אך מתקשים לטפל בהן ● ואיך השכירויות המתייקרות משפיעות גם הן על איכות הגלישה הסלולרית?

האינטרנט בישראל הוא בין המהירים בעולם, עד שיוצאים מהבית / צילום: Shutterstock, View Apart
האינטרנט בישראל הוא בין המהירים בעולם, עד שיוצאים מהבית / צילום: Shutterstock, View Apart

מאז מהפכת הסיבים האופטיים ב־2022, המהירות הממוצעת של אינטרנט נייח בישראל יותר מהכפילה את עצמה, והיום ישראל במקום ה־12 בעולם. אך בו זמנית, האינטרנט הסלולרי משתרך מאחור עם מעט מאוד אנטנות דור 5, מה שמביא את ישראל למקום ה־62 בעולם, מתחת לטורקיה וקזחסטן.

תקציב המילואים 2025: הבטחות חדשות בצל עיכובי ההטבות הקיימות
רשות המסים רוצה לסגור פרצה של מיליארדים: כך זה יעבוד

הסיבה העיקרית לפער היא הבדלי רגולציה דרמטיים, שמזניקים את האינטרנט הנייח קדימה ובולמים את האינטרנט הנייד. זו דוגמה מצוינת למה שרגולציה איכותית ומקלה יותר יכולה לעשות, בהשוואה לרגולציה שחוסמת השקעה. גם במשרד התקשורת מבינים זאת, ולאחרונה פרסמו להערות הציבור שינויים שיסייעו לסגור את הפער - אך לא מטפלים בפועל בכל הבעיות.

עוקפת את אירופה, אבל רק בבית

עד השנים האחרונות גם האינטרנט הנייח בישראל פיגר מאחור, כאשר ישראל הייתה במקום 27-34 בעולם. לבזק, החברה הגדולה בתחום בישראל, הייתה חובת פריסה אוניברסלית. כלומר, אם פורסים את הסיב האופטי הראשון חייבים לפרוס בכל הארץ, גם באזורים מרוחקים ופחות רווחיים בפריפריה. התוצאה הייתה שלא פרסו באף מקום.

סדרת שינויי רגולציה שיזם יועז הנדל כשר התקשורת ביטלה את חובת האוניברסליות ואפשרה לפרוס סיבים בלי התחייבות להגיע לכל הארץ. במקום זאת, נגבה "מס" מבזק, ששימש לסבסוד פריסת הסיבים בפריפריה, כאשר חברות התחרו על פריסה במינימום סבסוד.

"התוצאה הייתה פנטסטית", אומר גורם בשוק התקשורת. "באירופה התחילו לפרוס סיבים לפני יותר מ־15 שנה וכבר עקפנו את הממוצע שם ביג טיים. גם הצפיפות הגבוהה והמרחקים הקצרים בישראל עזרו".

ואכן, בשנים האחרונות קצב הפריסה בישראל היה הגבוה בעולם, ומ־275 אלף משקי בית עם גישה לסיב אופטי ב־2018, עלה המספר ל־2.7 מיליון כיום. זה שיעור חדירה של 93%, ו־56% ממשקי הבית שמחוברים בפועל. באיחוד האירופי שואפים לשיעור חדירה של 100% ב־2035, ובישראל - היעד הושג ברובו כבר כעת.

"אנחנו בקפיצת מדרגה ופועלים כדי להאיץ עוד יותר את קצב הפריסה", מספרים גורמים במשרד התקשורת. "אנחנו שואפים שתהיה יותר מתשתית אחת כדי שתהיה תחרות, ולא רק על המחיר אלא גם על הרמה הטכנולוגית. הסיבים ילוו אותנו הרבה שנים קדימה, וזה יקבע את מבנה השוק במשך זמן רב בעתיד".

בשל ההצלחה, משרד התקשורת מתחיל להסיר את הרגולציה שחייבה פריסה של תשתית הנחושת הקודמת, במטרה להקל עוד על העלויות. "אנחנו עובדים על שינוי הרגולציה, כך שברגע ש־85% מהלקוחות של חברה מסוימת עוברים לסיבים, יאפשרו להם להסיר את תשתית הנחושת הישנה", אומרים אותם גורמים במשרד.

בניגוד לתמונה הוורודה בתשתית הביתית, האינטרנט הנייד נמצא במצב הפוך לחלוטין. מבקר המדינה כתב בחודש יולי שרוב הציבור (55%) מדווחים על קשיי קליטה בשימוש באינטרנט בטלפון הסלולרי. זאת, ע"פ המבקר, בניגוד חריף לנתוני משרד התקשורת עצמו, שלפיהם "הקליטה טובה ואף מושלמת".

ספציפית לגבי הדור החמישי, שדורש פריסת אנטנות נרחבת, המבקר מלין על כך שלמשרד התקשורת אין כלל נתונים על שיעור הפריסה, ו"נראה כי שיעור הכיסוי של ישראל בטכנולוגיה זו נמוך מהשיעורים שהיו שנה קודם לכן ברוב מדינות האיחוד האירופי". בנוסף, ישנם פערים אדירים בין הערים הגדולות, בייחוד במרכז, לבין יישובי הפריפריה. מי שזוכים לפריסה החלשה ביותר הם הישובים הערביים - דבר שמעכב גישה לאינטרנט מהיר.

ואכן, למרות שמשרד התקשורת מתגאה ביותר מ־2,000 תחנות של אנטנות תקשורת דור 5, שמאפשרות מהירות גלישה גבוהה, הפריסה רחוקה מלהספיק. על פי משרד התקשורת, רק כ־30% מהציבור הם בעלי גישה לדור 5.

זה מוביל לביצועים גרועים במיוחד של הרשת הסלולרית בישראל ביחס לעולם: בעוד שמהירות הגלישה הביתית גבוהה ב־119% מהממוצע העולמי של Ookla, הרי שמהירות האינטרנט הנייד נמוכה ב־25% מהממוצע בעולם.

דרך רצופת מכשולים ורגולציה

ממה זה נובע? גורמים בשוק ובממשלה כאחד מצביעים על הבדלי רגולציה אדירים. דבר ראשון, בניגוד לפריסת הסיבים שנעשית מתחת לאדמה, לעיתים כחלק מתשתית תקשורת קיימת, הקמת אנטנות דור 5 דורשת הקמת מתקנים ייעודיים. ויש לכך מכשולים בדרך, מסבירים גורמים בשוק הסלולר: "קודם כל, עד 2022 נדרש היתר בנייה להקמת מתקני דור 5. אבל גם השינוי הזה היה רק לסוג מסוים של אתרים, רק על גגות, ורק עד גובה מסוים. אז המענה חלקי בלבד".

עוד הם מספרים ש"בתוך העיר אסור להקים אנטנות על הקרקע, אלא אם משתלבים בתשתית קיימת שלא תמיד יש, ואפילו את זה הרשות המקומית לא תמיד מאפשרת. לגבי נכסים פרטיים, צריך למצוא בעל דירה שמסכים, ואז תלויים בו מבחינת עלויות".

במשרד התקשורת מודעים לבעיה, וגורמים במשרד אף מדגישים ש"היום מוציאים חצי מיליארד שקל על שכירות של המתקנים. שכ"ד של מתקן יכול להגיע ל־5,000 שקל בחודש". כך שבאופן יוצא דופן, מחירי השכירות מתגלגלים גם לאיכות האינטרנט הסלולרי.

בעיות נוספות הן חוסר נגישות של מבני הממשלה לרשתות הסלולר, כפי שמקובל למשל בבריטניה. על פי גורמים בשוק הסלולר, "רשות מקרקעי ישראל מאלצת לפרק אתרים קיימים כדי לתמוך בבנייה, ולא מחויבת להציע אתר חלופי. במקרים כאלה לא רק שאין תוספת שירות, אלא יש פגיעה בשירות הקיים. באתרים שדורשים היתר בנייה, התהליכים לוקחים בין שנה לשנתיים".

גם התכנון העירוני, שכולל תשתיות כמו חשמל ומים, לא כולל תשתיות תקשורת סלולרית. האנטנות מצטרפות רק בדיעבד. "נוצרת סיטואציה שאנשים קונים דירה, ואז מתלוננים לחברות הסלולר שאין קליטה. מגיעים להתקין, ואז כל אחד לא רוצה שהאנטנה תהיה אצלו אלא אצל השכן", אומרים אותם גורמים משוק הסלולר.

תשואה נמוכה במיוחד על עלות ההקמה

כאמור, במשרד התקשורת בראשות השר שלמה קרעי מודעים לבעיות, ובשבוע שעבר הכריזו על סדרת החלטות שמנסות להאיץ את קצב פריסת תשתיות הסלולר: אלו כוללות תמרוץ של 25 מיליון שקל בשנת 2025 לרשויות מקומיות שיעודדו הקמת תשתיות סלולר, ופתיחת מבני הממשלה להצבת אנטנות סלולריות.

אך ישנו קושי גדול נוסף, וזו תשואה נמוכה במיוחד להקמת התשתית. מאז רפורמת הסלולר ב־2011 של שר התקשורת דאז משה כחלון, מחירי האינטרנט הסלולרי צנחו והיום הם הנמוכים ביותר בעולם. על פי Cable.uk, המחיר הממוצע של גיגה אינטרנט סלולרי הוא 2 סנט אמריקאי בלבד בחודש, זול משמעותית מהמקום השני (איטליה) עם 9 סנט. בבריטניה, בהשוואה, אותו גיגה עולה 62 סנט. אפילו בהודו, מדינה זולה מאוד, המחיר הוא 16 סנט.

הרפורמה כללה פתיחת תחרות ל"מפעילים וירטואליים" כמו גולן טלקום ורמי לוי תקשורת, שלא נדרשים לשלם דבר על הקמת התשתית או על תעריפי התדרים שגובה משרד התקשורת, מה שמאפשר מחירים נמוכים מאוד.

אבל על פי גורמים בשוק הסלולר, "חברות הסלולר משלמות למדינה 300 מיליון שקל בשנה על התדרים, בשנה הבאה זה יעלה ל־400 מיליון. זה לא משהו שאפשר לגלגל על המפעילות הווירטואליות, כי העלות השולית על מנוי נוסף נמוכה, והעלות הקבועה על הקמת התשתית גבוהה. כך המפעילים הווירטואליים יכולים לבקש מחירים נמוכים במיוחד, שלא מכסים את עלות הקמת התשתיות".

"אנחנו לא בשורה הראשונה במהירות הנייד, למרות שרמת הכיסוי טובה", מודים גורמים במשרד התקשורת. "אם התשואה על התשתיות הייתה גבוהה מהעלות, החברות היו עושות הרבה יותר. אבל זה כנראה לא כדאי, התועלת לא מספיק גדולה". לדבריהם, "המפעילים הווירטואליים מקבלים הנחה על הגודל ומעבירים את זה לצרכנים. יש להם תפקיד חשוב ברמה התחרותית, וצריך גם לבחון את הטענה על הפגיעה בהשקעות. אחת ההצעות שעלו זה לחייב אותם להשקיע גם, אבל זה יגולגל ישירות לצרכן".

התמריץ להשקיע: "להימלט מהתחרות"

פרופ' יוסי שפיגל מאוניברסיטת תל אביב אומר ש"מתחבטים לגבי שאלת הרגולציה ותשתית מול שירות כבר 100 שנה. מה הקשר בין מבנה השוק לתמריצי השקעה? אין תשובה חד משמעית. התמריץ להשקיע זה ההפרש ברווח לפני ואחרי ההשקעה, והן בשוק מונופוליסטי לגמרי והן בשוק תחרותי לגמרי ההפרש לא בהכרח גבוה. למעשה, אחד התמריצים להשקיע זה 'להימלט מהתחרות', נניח לגבות פרמיה מונופוליסטית על אזור חדש או להיות היחיד שמציע דור חמישי".

גיא מור, סמנכ"ל ברשות האסדרה במשרד ראש הממשלה, אומר כי בכל הקשור לאינטרנט הנייח במשרד התקשורת "עשו עבודה מדהימה", אבל הרגולציה על הסלולר כבדה בהרבה ורואים בארץ "שכבות של רגולציה מתקופות שונות" וכי "אין לחברות תמריץ להשקיע בתשתיות מתקדמות, כי המתחרה שלי רוכב עליי. גילינו שיש דבר כזה שוק שהוא כביכול תחרותי מדי, כי אין מספיק השקעה בתשתיות".

על פי מור, "אנחנו רוצים מגרש אחיד, ושתהיה רגולציה 'ניטרלית' מבחינה טכנולוגית כדי לקדם תחרות וחדשנות. אפשרות אחת היא להגביר רגולציה ומעורבות ממשלתית, למשל לקבוע מחירי מינימום או לתת תמיכות להקמת התשתיות, כמו שעושים עם הסיבים במקומות שפחות משתלם. אפשרות אחרת היא להפחית רגולציה עבור כולם, וכך להתיישר כלפי מטה - במקום להטיל עוד רגולציה ו'ליישר כלפי מעלה'". 

עוד כתבות

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

חילן מסכמה רבעון חזק עם עלייה ברווח וההכנסות, אך המניה יורדת

גלובס מביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם • חברת ה-IT חילן מציגה דוחות חיוביים אך מנייתה יורדת בכ-4% ● גם עזריאלי קבוצה מסיימת רבעון חיובי עם הכנסות של 1.2 מיליארד שקל

ביטקוין / אילוסטרציה: Shutterstock

מחזיקים מטבע דיגיטלי בחו"ל? בקרוב, המידע עליכם יגיע בקלות לרשות המסים

ישראל מצטרפת לתקן ה־CRAF של ה־OECD, במסגרתו ישתפו המדינות במידע בנושא קריפטו ● המנגנון ייכנס לתוקף ב־2027, וברשויות עובדים על הטמעתו ● מומחה למיסוי: "הכרחי להשלים המהלך בגילוי מרצון" ● לאחרונה הגבירה רשות המסים את פעילות האכיפה בנושא

מימין לשמאל: אבי גבאי, אילן סיגל, יעקב נדבורני, טל גרנות גולדשטיין ואלי אדדי / צילום: ינאי יחיאל, רמי זרנגר, איל יצהר, אוהד רומנו

האיום על טלוויזיה ב-69 שקלים והחשש ב-freeTV: שוק התקשורת נכנס לסחרור

ההכרזה של הוט וסלקום על שיתוף-פעולה בתחום הטלוויזיה, בדומה למהלך שעליו הכריזו בקיץ yes ופרטנר, עלולה להוביל את שוק התקשורת חזרה לימי הדואופול - ולפגיעה בצרכנים ● נפגעת נוספת תהיה הפלטפורמה של קשת ו-RGE, שתהפוך לשחקנית קטנה שנלחמת בענקים

הבורסה בפרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת באירופה; הביטקוין מתקרב למחיר של 98 אלף דולר

הדאקס יורד ב-0.1% ● החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים במגמה מעורבת ● הביטקוין לא עוצר: נסחר סביב מחיר 97,000 דולר ● אסטרטג שווקים מזהיר מפני בריחת משקיעים משוק האג"ח האמריקאי ● והאם הריבית בארה"ב תרד מהר יותר מהתחזיות?

תומר ראב''ד יו''ר קבוצת בזק / צילום: אוראל כהן

משפרות רווח ומקטינות חוב: מניות התקשורת בת"א זינקו בעשרות אחוזים

לאחר תוצאות חזקות לפרטנר שהובילו לזינוק במניה, מדווחת בזק על תוצאות בהתאם לתחזיות, עם גידול בעסקי הליבה ● היו"ר תומר ראב"ד: "העניין מצד משקיעים זרים גדל, אבל עדיין אין משהו משמעותי" ● וגם: המהפך הקטן בשוק הסלולר

בתי הזיקוק, חיפה / צילום: שלומי יוסף

בזן: רווח של 95 מיליון דולר בשלושת החודשים, והפסד ברבעון

קבוצת בתי זיקוק נפט דיווחה על הפסד של 15 מיליון דולר לעומת רווח ברבעון המקביל לאור צמצום רווחי הזיקוק ● מנכ"ל בזן מדגיש: "בתקופת הדוח חלה ירידה בסביבת המרווחים, אך מרווחי הסולר והבנזין נותרו ברמה גבוהה ביחס לממוצע הרב-שנתי"

טלי בן עובדיה / צילום: רמי זרנגר

מנכ"לית זמנית לחדשות: הפיתרון של רשת 13 לחילוקי הדעות בדירקטוריון

רשת 13 מעוניינת למנות את טלי בן עובדיה כמנכ"לית זמנית של החדשות ● ברקע, התנגדות שני דירקטורים מטעם הציבור למינויה הקבוע בחברה ● מחר דירקטוריון רשת יתכנס והמינוי הזמני יעלה להצבעה

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לראשונה מזה חודשים: איתותים על אפשרות להורדת ריבית

ביום שני הבא יפרסם בנק ישראל את החלטת הריבית האחרונה לשנת 2024, והוא צפוי להשאיר אותה ללא שינוי ● אך בינתיים בשווקים מתחילים לצפות את סוף המלחמה, ושם כבר רואים את הורדת הריבית באופק

מטה אנבידיה בסנטה קלרה, קליפורניה / צילום: Associated Press, Jeff Chiu

אנבידיה עקפה את התחזיות בפעם התשיעית רצוף, אז למה המניה ירדה?

החברה הגדולה בעולם במונחי שווי שוק פרסמה אמש את דוחותיה הרבעוניים ועקפה שוב את כל התחזיות ● למרות זאת, המניה איבדה גובה במסחר המאוחר כתוצאה ממספר חששות של המשקיעים: קצב הצמיחה עדיין מסחרר אך נמוך מבעבר, והחברה מתקשה לעמוד בביקושים לשבב המתקדם שלה

שני כבלי תקשורת באירופה נחתכו: האם המתיחות ביבשת עלולה להגיע לישראל?

המתיחות באירופה מעמיקה עד קרקעית הים, עם חיתוכם של שני כבלי תקשורת מרכזיים באורח מסתורי ● בישראל חוששים מפגיעה דומה בתשתית הימית המיושנת ממילא

אילוסטרציה: Shutterstock

90% מתקציב הפרסום מושקע בדיגיטל: כך נערכו מנהלי השיווק לחודש הקניות

ימי הקניות המסורתיים של נובמבר נמתחים השנה על פני כל החודש לאור התחרות הבינלאומית, לצד התמקדות בהפגת מתחים בשל המלחמה והגדלת תקציבי דיגיטל מעבר לרגיל ● מנכ"לים ומנהלי שיווק בחברות מובילות משתפים עם גלובס את האסטרטגיות שעובדות עבורם

מילואימניקים בשטחי הכינוס / צילום: Associated Press, Ohad Zwigenberg

השינוי שהאוצר מתכנן בתגמול למשרתי המילואים

התוכנית שמנסים לקדם בימים אלו באוצר, מבקשת להגביל את היכולת של המילואימניקים לקבל תגמול על השירות ועל שכר עבודה במקביל ● מטרת התוכנית היא לצמצם את עלויות התשלום העודפות ולייעל את מערך המילואים

הקמפוס המתוכנן באזור מחלף גלילות / הדמיה: גלעד לן

סולאראדג' מחפשת שוכר משנה בקמפוס החדש. ומה המחיר למ"ר?

נכון לעכשיו מחפשת סולאראדג' שוכר לקומה אחת, בקמפוס בגלילות שבונה עבורה עזריאלי, ואמור להיפתח בעוד כמה חודשים ● המחיר המבוקש: כ-120 שקל למ"ר • שווי השוק של החברה, שהגיע בשיא כבר ל־20 מיליארד דולר, עומד היום על פחות מ־600 מיליון דולר

גוגל כרום / אילוסטרציה: Shutterstock, Evan Lorne

משרד המשפטים האמריקאי לוחץ על גוגל להיפרד מדפדפן כרום

משרד המשפטים האמריקאי מבקש מבית המשפט הפדרלי להורות לגוגל למכור את דפדפן האינטרנט כרום, כפתרון לתיק ההגבלים העסקיים המתנהל נגד החברה ● בבקשה נכתב כי אילוץ החברה למכור את כרום יסייע ליצירת תנאים שווים יותר עבור המתחרים בתחום ● באוגוסט האחרון נקבע כי גוגל מחזיקה במונופול בשוק החיפוש

חיילים אוקראינים נחים לאחר ירי על עמדות רוסיות במחוז דונייצק, סוף אוקטובר / צילום: Reuters, Fermin Torrano

ביום ה-1,001 של הפלישה הרוסית: האם אוקראינה עוברת את סף העייפות?

תחקיר בי.בי.סי מתאר דמורליזציה חמורה בצבא האוקראיני: עריקה של עשירית מהחיילים, כמעט 100,000 ● סקר מראה כי רוב האוקראינים רוצים משא ומתן לשלום מייד ● רוסיה אינה מחוסנת. כלכלנים מעמידים בספק את יכולתה לעמוד במשימות הצבא מעבר לאמצע 2025

סניף דלתא / צילום: יח''צ דלתא

ארדואן הכריז על חרם? המפעל של דלתא בטורקיה עובד כרגיל

מדוחות חברת דלתא עולה כי בבעלותה מפעל לייצור גרביים בטורקיה, שאחראי ל-3% מהכנסותיה – ופעילותו לא נפגעה למרות הצהרות נשיא טורקיה ● גוגל ואוניברסיטת רייכמן פותחות שלוחה חיפאית לבית הספר להייטק, וקבוצת מר פותחת מפעל שלישי בדרום ● אירועים ומינויים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בוול סטריט; קוואלקום נפלה ב-6%, טרגט צללה ב-20%

נאסד"ק ירד ב-0.2% ● מישל באומן, חברה במועצת המנהלים של הפד: "ההתקדמות בהפחתת האינפלציה נתקלת בקשיים" ● על רקע החשש מהסלמה במלחמת אוקראינה-רוסיה, בורסות אירופה נסגרו בירידות זה היום הרביעי ברציפות ● ישראליות בוול סטריט: למונייד, וויקס וגלובל אי זינקו ● הביטקוין מעל 94 אלף דולר ● אנבידיה שוב עקפה את הצפי, המשקיעים מאוכזבים מהתחזית

אלי גליקמן, נשיא ומנכ''ל צים / צילום: איתי רפפורט - חברת החדשות הפרטית

צים הרוויחה מעל מיליארד דולר ברבעון; המניה מזנקת בוול סטריט

חברת הספנות צים מדווחת על זינוק של 117% בהכנסות, לאחר שמחירי ההובלה הוכפלו, ומעלה שוב את התחזית השנתית ● תחלק דיבידנד של 440 מיליון דולר ● המנכ"ל אלי גליקמן: "אין אף חברה ישראלית שהרוויחה סכום כזה ברבעון" ● "אני נזהר בדבריי על אנליסטים, אבל הם בד"כ מומחים להסביר מה היה בעבר, וקשה להם לצפות את העתיד"

יאיר אבידן / צילום: אייל טואג

גבר על מנהל רשות המסים לשעבר: יאיר אבידן נבחר לדירקטוריון בנק הפועלים

אבידן גבר בהתמודדות על ראש ראשות המסים לשעבר, ערן יעקב ● לאבידן יש קריירה ארוכה ועשירה בענף הבנקאות, והוא אף שימש במשך כשלוש שנים כמפקח על הבנקים ● המאבק הבא בבנק: היורש ליו"ר בנק הפועלים ראובן קרופיק, שיסיים תשע שנות כהונה

אלי פלדשטיין / צילום: רשתות חברתיות

פגיעה בביטחון המדינה: הוגש כתב האישום נגד אלי פדלשטיין

פלדשטיין נאשם במסירת ידיעה סודית בכוונה לפגוע בביטחון המדינה - העבירה החמורה ביותר בתחום הריגול שהעונש המרבי עליה הוא מאסר עולם ● כתב אישום הוגש גם נגד איש המילואים המואשם שהעביר לפלדשטיין את המסמך ● המדינה מבקשת להאריך את מעצרם עד לתום ההליכים המשפטיים