אפל ווטש / צילום: יח''צ אפל
שעון חכם הפך זה מכבר לסמל סטטוס, אבל נדמה שלא כולם מכירים את הדרכים להפוך את השימוש בו ליעיל. השעונים החכמים משלבים בתוכם לא מעט פיצ'רים שכדאי להכיר, כמו שירותי בריאות, שינה, עיצוב מותאם אישית ואפילו חישוב מהיר של טיפים. לקחנו את מוצר הדגל של אפל, Apple Watch, ובדקנו את הפיצ'רים שהופכים את השימוש בו להרבה יותר משמעותי.
● בדיקה טכנולוגית | שולחן, כיסא, מקלדת ומסך: כך תאבזרו נכון את פינת העבודה הביתית
● בדיקה טכנולוגית | הבינה המלאכותית הגיעה לאפל, ויש לה עוד דרך ארוכה לעשות
חידושים עיקריים: פיצ'רים בתחום הבריאות
אפל ידועה כחברה ששמה דגש על פיצ'רים סביב עולם הבריאות במכשירים שלה. כך, לדוגמה, באפליקציות המובנות של אפל ניתן לעקוב אחרי פעילות הלב ולראות את קצב הלב (כולל נתונים היסטוריים שיכולים לתת זווית מבט רחבה) או לעקוב אחרי מדד ECG (וכל מה שצריך זה לשים את האצבע על הכתר המסתובב של השעון).
אלא שהתחום כולו קפץ מדרגה. כך, למשל, אפל מאפשרת לצרכנים לעקוב אחרי הפעילות שלהם עם ה-Rings ולדעת למשל כמה קלוריות שרפו, כמה דקות של פעילות גופנית ביצעו במהלך היום ומה היקף זמן העמידה. השעון יודע לזהות לבד תנועתיות חריגה שמתאפיינת בספורט, אבל אפשר גם לתעד באופן אקטיבי נתונים של ריצה, אופניים, שחייה, ריקוד ועוד. היעדים יכולים להיות שונים - זמן, קלוריות או מרחק. החיישנים בשעונים השונים יודעים לזהות את רמת החמצן בדם, ונשים יכולות לבצע מעקב אחרי מחזור ומדדים רלוונטיים.
פיצ'ר נוסף הוא הגנה על השמיעה. ברגע שהשעון החכם מזהה רמת דציבלים גבוהה מדי, הוא מתריע על אפשרות לפגיעה בשמיעה. פיצ'ר אחר נוגע למעקב אחרי שטיפת ידיים, ומוודא שאתם עושים זאת לאורך הזמן הדרוש - 20 שניות. כלל הפיצ'רים שהוזכרו נמצאים בהגדרות השעון דרך האייפון, ואפשר להפעיל או לבטל אותן.
היתרון הבולט: שינה ומיינדפולנס
השעונים החכמים של אפל יכולים לעקוב אחרי השינה שלכם - כמה זמן ישנים בלילה, ומהם דפוסי השינה לאורך תקופה ממושכת. אחרי שמגדירים בשימוש הראשון כמה שעות רוצים לישון בלילה, השעון יודע לנתח כמה מתוך השעות ישנתם עמוק וכמה ישנתם קל, ולסייע לכל מי שלא ישן כמו שצריך. עם זאת, בחנות האפליקציות תמצאו כמה אפליקציות מפורטות יותר ובעלות ניתוחים שונים.
מי שחפץ בבריאות הנפש יכול לבצע תרגילי מיינדפולנס בעזרת השעון. לשם כך יש לבחור במצב Reflect, שמציע לחשוב על נושא מסוים למשך דקה, ומצב נשימה, שמאפשר לנשום בקצב מסוים למשך דקה או יותר. השעון ייכנס למצב מיוחד, יאותת לכם מתי לנשום ומתי לשאוף, ויעשה מחוות הפטיות (כמו נגיעות על הזרוע) כדי שתרגישו מה עליכם לעשות אם אתם עוצמים עיניים.
אפליקציה חדשה שאפל הכניסה לשעונים החכמים שלה היא Vitals, שמספקת למשתמשים מדדי בריאות מרכזיים מהלילה - השינה, קצב הלב וכן הלאה. משתמשים יכולים לקבל התראה כששני מדדים או יותר מחוץ לטווח הנורמלי, יחד עם הודעה שמפרטת כיצד השינויים משפיעים על היבטים אחרים בחיים.
התאמה אישית: עיצוב, הודעות ורצועות
בדומה לגישה הכללית של אפל, גם את השעון החכם אפשר להתאים אישית. מעבר לכל מיני עיצובים של שעונים או פיצ'רים שיוצגו במסך הבית (Faces), אפשר גם לשים עיצובים מיוחדים ותמונות מתחלפות.
לצד זאת, אפל מאפשרת להחליף את רצועות השעון למי שמעוניין בהתאמה אישית גם ברמת העיצוב החיצוני. פיצ'ר נוסף שמאפשר התאמה אישית במכשיר הוא ניסוח הודעות מהירות קבועות - משמע, אם מקבלים שיחה ורוצים לענות מהר, ניתן להתאים את ההודעות המהירות שאתם רוצים להשיב.
אקו-סיסטם: מכשירים שמדברים ביניהם
אפל יודעת לגרום למכשירים שלה לדבר אחד עם השני. כך, לדוגמה, ניתן להגדיר שהשעון החכם יהיה זה שיפתח אוטומטית את המק שלכם, רק הודות לזה שהתקרבתם אליו, והשעון והמחשב זיהו שהם קרובים אחד לשני.
אפשרות אחרת היא לשלוח בעזרת השעון קריאת השכמה לאייפון שלכם, אם שמתם את המכשיר במקום מסוים ואתם לא זוכרים היכן הוא. המכשיר יחולל רעש, וכך אפשר יהיה לחפש אותו במרחב. כדי לעשות זאת פותחים את מרכז השליטה של השעון, מוצאים אייקון של האייפון עם פסי קול, ולוחצים עליו.
מחוות: הקשה כפולה וסימוני דרך
השעון גם יודע לבצע מחוות שונות או לזהות כאלו כדי לפעול. כך, לדוגמה, במכשירים המתקדמים יותר, תוכלו להיכנס בהגדרות ל-Gestures ולהגדיר שאם תכסו את השעון שלכם עם היד כי קיבלתם התראה - זה ישתיק אותה. אפשרות נוספת היא Double Tap כדי להגדיר איזה פעולות יבוצעו בשעון אם תקישו בין האצבע המורה לאגודל פעמיים. לדוגמה, מענה לשיחה.
אפשרות נוספת היא להרגיש את הדרך. למה הכוונה? אם אתם בחו"ל ומנווטים ליעד מסוים, שבו קר במיוחד, השעון יצפצף או יזמזם כדי שתזהו מה צפוי לכם. דוגמה אחרת היא שהשעון "יאותת" לכם באמצעות רטט כשאתם מתקרבים לצומת שבו עליכם לפנות ימינה. הפיצ'רים האלה יעזרו לכם לנווט בלי לפספס את הפנייה.
חיים נוחים: טיפים וצילומים
לסיום, יש כמה פיצ'רים שיהפכו את החיים לנוחים יותר. הראשון הוא טיפ - אם תיכנסו דרך השעון להגדרות, ותנווטו אל המחשבון - תוכלו לשנות את הפריסה כך שיהיה לכם לחצן עבור "טיפ". עליכם להקיש את הסכום שיצא בחשבון המסעדה, לציין כמה אנשים ישבו סביב השולחן - והאפליקציה תדע להגיד כמה טיפ כל אחד צריך לשלם.
פיצ'ר נוסף הוא שליטה מרחוק על המצלמה. ברגע שתיכנסו לאפליקציה דרך השעון, האייפון יעבור למצב מצלמה ותוכלו לראות דרך השעון מה הוא מצלם. למעשה, תוכלו ללחוץ על כפתור הצילום באמצעות השעון, וגם להפעיל טיימר של שלוש שניות, אם רוצים להצטלם כולם ביחד.