היועמ"שית לנתניהו: עליך לבחון מחדש את כהונת השר בן גביר

בהרב-מיארה העבירה לרה"מ את עמדתה בכתב, בצל הטענות נגד מינוי השר • במכתבה טענה כי התנהלות השר וכוחו עלולים לפגוע "באפשרות להבטיח כי המשטרה תפעל מתוך נאמנות לציבור, ולא לדרג הפוליטי" • קראו את המכתב המלא

היועמ''שית גלי בהרב-מיארה וראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: איל יצהר, יוסי זמיר
היועמ''שית גלי בהרב-מיארה וראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: איל יצהר, יוסי זמיר

היועצת המשפטית לממשלה שלחה היום (חמישי) מכתב לראש הממשלה ובו כתבה: "עליך לבחון מחדש את עמדתך בעניין כהונת השר בן גביר". לשיטתה, " השילוב בין ההתערבויות הפסולות לכאורה בפעילותה של המשטרה ובין התלות של קציני המשטרה בשר לקידומם פוגע באפשרות להבטיח כי המשטרה תפעל מתוך נאמנות לציבור ולא לדרג הפוליטי".

לקריאת המכתב המלא - לחצו כאן

במכתבה כתבה בהרב-מיארה כי "השילוב בין כוחו של השר ביחס למשטרה והשפעתו המעשית והמיידית על העתיד המקצועי של קציניה לבין ההתערבויות הפסולות לכאורה במעילותה האומרטיבית, פוגע באפשרות להבטיח כי המשטרה תפעל מתוך נאמנות לציבור, ולא לדרג הפוליטי".

"מדובר בצבר אירועים רחב, שהתרחש בפרק קצר יחסית, והמשקף, על פני הדברים, חריגה שיטתית מסמכות; פגיעה בעקרון היסוד לפיו על משטרת ישראל לפעול באופן ממלכתי וא-פוליטי; ופגיעה מודעת בשלטון החוק, באמון הציבור במשטרה ובאינטרס הציבורי", המשיכה.

היועמ"שית העבירה את עמדתה בכתב לראש הממשלה בצל העתירות נגד מינוי השר. החשש העיקרי העולה ממכתב הוא כי התערבות השר בעבודת המשטרה תמנע לכאורה את יכולתם של השוטרים לפעול באופן עצמאי וכן עלה החשש שהתנהלותו של בן גביר תגרום לתלות של קציני משטרה במשרד לביטחון לאומי.

במכתבה הדגישה כי בית המשפט דחה בעבר עתירה נגד מינוי בן גביר לתפקיד השר לביטחון לאומי, למרות הקושי בשל עברו הפלילי והתבטאויותיו. לשיטתה ההחלטה התבססה על הצהרת בן גביר ששינה את דרכיו, על עצמאות המשטרה ועל כך שאינו משמש כ"מנכ"ל על".

"מאז פסק הדין בעתירה הקודמת חל לכאורה שינוי מהותי בתשתית המנהלית הראייתית", המשיכה. "במהלך החודשים אוגוסט עד ספטמבר 2024 הוגשו לבית המשפט העליון ארבע עתירות שבהן הוא התבקש להורות לך על העברת השר מתפקידו".

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, הגיב: "אני קורא לראש הממשלה לבחון מחדש את עמדתו בעניין כהונת היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה. השילוב בין ההתערבויות הפסולות לכאורה במדיניות של הממשלה ובין התלות של שרי הממשלה ביועצת לכהונתם, פוגע באפשרות להבטיח כי הממשלה תפעל מתוך נאמנות לציבור ולא לדרג המשפטי - הערב היועצת החלה בניסיון הפיכה כנגד ממשלה נבחרת בישראל, ואני קורא לראש הממשלה לבחון את הדחתה".

הכתבה פורסמה לראשונה ב-N12