תוכן שיווקי

כתבה זו נכתבה והופקה על ידי כותבי תוכן מקצועיים בשיתוף גורם מסחרי.

כתבות התוכן השיווקי בגלובס כוללות מידע ענייני בעל ערך מוסף לקורא, תוך שמירה על שקיפות מרבית כחלק מהקוד האתי של גלובס.

"אנחנו גשר שמסייע 'לדבר' עם כלי AI ועם המפתחים שמתבססים עליהם"

שלומי פרייס, מנכ"ל נטאפ ישראל, אומר כי החברה מיצבה עצמה בשנתיים האחרונות כחברת Intelligent Data Infrastructure - ניהול תשתיות מידע חכמות • "להרבה ארגונים יש ידע, עשיר ומגוון, אבל בלי היכולת להפיק ממנו תובנות, לנצל אותו לפיתוח מוצרים ולהשתמש בו לטובת התקדמות - הוא מעלה אבק" • באירוע NetApp Xtra שיתקיים במהלך החודש בישראל, יוצגו פתרונות ושירותים חדשים של החברה בתחומי אחסון מידע ואבטחת הנתונים – מול מאות אנשי מפתח בתעשייה

שלומי פרייס, מנכ''ל נטאפ ישראל / צילום: ניב קנטור
שלומי פרייס, מנכ''ל נטאפ ישראל / צילום: ניב קנטור

הכתבה בשיתוף נטאפ

אם צריך להכתיר את סוכן השינוי המשמעותי ביותר בעולם הטכנולוגיה - ובכלל - בעשור האחרון, אין מי שלא יציין את הבינה המלאכותית. כבר היום ניתן לומר כי הרבה מעבר ליכולות של מנועי AI שמוצגות בסביבות של צ'אט כמעט אנושי, נמצאת מסוגלות טכנולוגית משמעותית יותר לאין ערוך. אנחנו רק שנים ספורות אל תוך מהפכת ה-AI, וכבר כעת ארגונים מנצלים את הטכנולוגיה לפיתוח, ניהול ויצירת תובנות ממידע שברשותם, וממידע חדש שמגיע אליהם. אחד האתגרים שאותם שחקנים ניצבים מולו כעת, הוא הצורך לגשר בין מאגרי מידע עצומים שברשותם, לבין סביבות עבודה ופיתוח מבוססות AI.

"אחד האתגרים שאנחנו עדים להם באופן כללי בארגונים, בטח בארגונים גדולים, הוא פיתוח יכולת של הפיכת מידע לידע משמעותי", אומר שלומי פרייס, מנכ"ל נטאפ ישראל, בשיחה עימו. "להרבה ארגונים יש מידע, עשיר ומגוון, אבל בלי היכולת להפיק ממנו תובנות, לנצל אותו לפיתוח מוצרים ולהשתמש בו לטובת התקדמות - הוא מעלה אבק. אחסון דאטה והגנה על המידע זה תחום אחד, ופיתוח תשתיות ידע זה תחום אחר לגמרי. כדי ש-AI יוכל לעבוד עם מאגרי הידע של הארגון שלך, אתה צריך 'לתרגם' את היחידות לשפה שמנועי הבינה המלאכותית מבינים, וחשוב מכך, לכזאת שאנשי ה-AI יכולים לעבוד איתה בקלות ובעצמאות".

ענקית הטכנולוגיה נטאפ (NetApp) עברה מסע שהלכה למעשה מלווה את התפתחות ניהול הידע בעולם. היא החלה את דרכה בארה"ב ב-1992 כספקית פתרונות אחסון חדשנית לאותה התקופה, עם שחרור מערכת ההפעלה ONTAP , מערכת הפעלה ייעודית המותקנת במערכי אחסון מבוססי דיסקים. החברה הונפקה בנאסד"ק ב-1995, והמשיכה להתפתח לכיוונים של הגנה על דאטה - עם מערכות לשכפול חכם של קבצים ומידע, הגנה מהתקפות סייבר והתקפות כופרה. במשך שלושה עשורים, החברה המשיכה לשכלל ולפשט את יכולות האחסון והגנת המידע, ולהעניק שירותים לארגונים גדולים ברחבי העולם, מתעשיות הביטחון, הרפואה, ההיי-טק, הפיננסים ועוד.

כיום, עם נתח שוק משמעותי בתחום ספקי האחסון, נטאפ מתקדמת ונותנת שירות ייחודי בענף: ניהול תשתיות ידע. "החברה עברה טרנספורמציה משמעותית בשנים האחרונות", אומר פרייס. "מחברה שהתמקדה בניהול מידע, נטאפ מוצבה מחדש בשנתיים האחרונות כחברת Intelligent Data Infrastructure - ניהול תשתיות מידע חכמות. אנחנו מתמחים בלקיחת מידע היסטורי שנאגר בארגונים לאורך שנים ובהפיכתו לתובנות בעלות ערך, שמסייעות להאיץ תהליכים ולקדם צמיחה ארגונית".

יכולת להגיש מידע קיים בצורה מהירה למערכות AI

מדי שנה בקיץ עורכת חברת נטאפ העולמית את כנס NetApp Insight השנתי, שמתקיים בלאס וגאס. האירוע מאגד אלפי משתתפים מרחבי העולם ומציג את החידושים הטכנולוגיים, האסטרטגיה והפתרונות העדכניים של החברה בתחום ניהול ואחסון נתונים ארגוניים . בישראל מופק אירוע משנה גדול לאנשי התעשייה המקומית באמצע נובמבר, NetApp Xtra שבו מוצגים רכיבים, שירותים ופרויקטים חדשים של החברה בפורמט של תצוגות בזק של 10 דקות, מול קהל של מאות אנשי מפתח בתעשייה. השנה, כך אומר פרייס, נשמע באופן טבעי הרבה על AI.

"אנחנו מעניקים ללקוחות יכולות לאנדקס ולנהל מידע בצורה מהירה על מנת שכלי AI יוכלו להשתמש במידע", הוא מסביר. "הטכנולוגיה שלנו, היא למעשה גשר שמסייע למאגרי נתונים גדולים 'לדבר' עם רכיבי AI ועם המפתחים שמתבססים על כלים כאלה. החוכמה היא להנגיש את הנתונים כך שיהיו מוכנים לשימוש מנועי AI, כולל היכולת להצליב מידע, להבין נתונים ולתת תובנות. אנחנו פועלים לניתוק התלות המסורתית בין אנשי AI לאנשי אחסון המידע, שכל אחד יעסוק במה שהוא טוב בו, בלי עיכובים מיותרים".

פרייס מדגיש את החשיבות של ביצוע מעבר טכנולוגי כזה לחברות ולתאגידים גדולים, בעיקר בעת הזו. "כשאנחנו נמצאים בנוף כלכלי מאתגר, גם בישראל וגם בעולם, היכולת להפיק ידע משמעותי באופן חלק הופכת למרכיב חיוני בכל תוכנית עסקית", הוא מסביר את עמדתו. "שימוש במידע קיים לפיתוח אפליקציות, שירותים ומוצרים חדשים הוכח ככלי מפתח בהתאוששות כלכלית של חברות, ושל מדינות".

לדברי פרייס, נטאפ היא היחידה בענף שנותנת הן שירותי אחסון והן יכולות של תשתיות ידע, ובהתאם גם מעגלי הקהל הפוטנציאלי למוצרים שלה הולכים ומתרחבים. "אם בעבר הלקוחות העיקריים היו אנשי אחסון, כיום החברה פונה בנוסף לאנשי דאטה האחראים על הפקת תובנות מהמידע", הוא מציין. "אנחנו מאפשרים לאיש ה-AI להשתמש בכלים שהוא מכיר, עם מידע אורגני מהארגון. וזה קורה לא רק עם מי שכבר הטמיעו פעילות עם AI או כבר עובדים עם ספק חיצוני מהתחום. אנחנו מסייעים גם לארגונים בתחילת דרכם ב-AI, במיוחד כאשר הם עובדים עם חברות חיצוניות, על ידי הקלה בהעברת המידע מהדאטה סנטר לספקי שירותי ה-AI".

לזהות את הפריצה, לחזור לפעילות

תחום נוסף שבו מסמנת נטאפ חדשנות ויעלה באירוע NetApp Xtra הקרוב, הוא הגנת סייבר בהקשר של מאגרי מידע מאוחסנים. "הגנת סייבר ברמת האחסון היא שכבת ההגנה הקרובה ביותר למידע עצמו - זאת שעומדת שם כשהגנות אחרות כשלו - והפורצים מנסים להגיע ולחבל או להצפין את המידע של הארגון, לרוב לטובת דרישת כופר", אומר פרייס. "בהתקפות כאלה - התקפות כופרה - ההתמודדות נמדדת בשני פרמטרים עיקריים: זמן זיהוי קיומה של ההתקפה, והמהירות שבה השירות חוזר לפעילות.

"המערכת החכמה של נטאפ מזהה אנומליות בהתנהגות המערכת, ומסוגלת לחסום ניסיונות הצפנה זדוניים, במיוחד בסופשבוע כשארגונים פגיעים במיוחד להתקפות", הוא מסביר. "לכל פעילות חשודה על המידע - כתיבה, קריאה, מחיקה הצפנה - המערכת שלנו תרים דגל אדום לטובת התראה מהירה לכך שאנחנו תחת מתקפה. ארגונים גדולים חווים דברים כאלה אפילו כמה פעמים ביום.

"במקביל, פרוטוקול פעולה סטנדרטי של נטאפ במתקפת כופרה הוא חסימת המשתמש/המחשב ממנו פועלת המתקפה, אבל גם וחשוב מכך - שחזור מלא של סביבת העבודה של לפני המתקפה, לטובת עלייה מהירה בחזרה לפעילות", ובמקביל שכפול סביבה לצורך תקור, מדגיש פרייס. "כך נוצרות שתי סביבות - הסביבה שבה התרחש האירוע הזדוני, שאותה ניתן לתחקר ולהבין מה קרה; והסביבה הכפילה, שנקייה מהנזק שנגרם ומוכנה למתן שירות מחודש לארגון וללקוחותיו בזמן קצר ביותר".

ידע מבוזר יהפוך מרוכז

נטאפ מספקת מוצר שנראה כי יהפוך ליותר ויותר דרוש בשנים הקרובות - יכולת מתקדמת לאחסן ידע, הגנה עליו, שאיבה שלו באופן חכם מאחסון - והנגשתו לעבודה עם כלי AI מתקדמים. "אנחנו מודעים לכך שגם טכנולוגיית הבינה המלאכותית עצמה עדיין נמצאת רק בתחילת המסלול, וכלל לא הגיעה לבשלות מלאה", אומר פרייס. "לכן אנחנו לא קופאים על השמרים, וממשיכים לפתח חדשנות בתוך נטאפ עצמה. אני מאמין שבשנים האחרונות הראנו שהאצבע שלנו על הדופק, ואנחנו גאים להיות מי שמובילים את התעשייה הזאת קדימה. בעתיד נראה עוד פיתוחים של 'חוכמת' מערכות אחסון, ומעבר מארגון מידע מבוזר, לניהול ידע מרוכז שמשפיע על העולם האמיתי".

צרו איתנו קשר *5988