כטב''ם הרמס 650 תוצרת אלביט / צילום: אלביט מערכות
אלביט הודיעה היום (ב') כי היא זכתה בחוזים בסכום כולל של כ־335 מיליון דולר (כ־1.25 מיליארד שקל) לאספקה של מערכות הגנה למדינה באירופה,
שיבוצעו על פני שלוש וחצי שנים. החוזים כוללים אספקה של משגרי רקטות מסוגPULS (Precise and Universal Launching Systems) וטילים, וכן כלי טיס בלתי מאוישים מדגם הרמס 900 שמצוידים במטע"דים (מטען ייעודי) מתקדמים.
● כיפת ברזל תגן על מאות האיים של יוון: מאחורי עסקת הענק המתהווה
● כותרות העיתונים | "כבר לא מפחדים מהמחיר": בעולם בטוחים - ישראל נלחמת במלחמה אחרת
מערכת PULS מספקת פתרון מקיף, שמסוגל לשגר רקטות לא מונחות, חימושים מדויקים וגם טילים בטווחים שונים. המשגר מותאם באופן מלא לפלטפורמות קיימות, בין אם גלגליים ובין אם זחליים, ובכך מאפשר הפחתה משמעותית בעלויות התחזוקה וההכשרה.
כפי שמשתקף מהעסקה החדשה ומרבות קודמות, מלחמת רוסיה־אוקראינה הביאה להגדלת תקציבי הביטחון והרכש הביטחוני באירופה, כשיוון היא אחת הדוגמאות לכך. באתונה בוחנים את החלפת משגרי MLRS אמריקאי מדגם A0 מיושן ב־PULS או ב־A2 של לוקהיד מרטין.
המערכת האמריקאית, שאותה בין השאר רכש צבא ארה"ב במאי אשתקד תמורת כ־194.1 מיליון דולר, כוללת מערכת בקרת אש משותפת, מנוע משודרג ומודולים מחודשים של משגרים. הטווח של המערכת עומד על כ־70־150 ק"מ, תלוי בסוג החימושים שמשוגרים. לעומת זאת, טווח PULS עומד על 300-12 ק"מ.
אמצעי שבו גם צה"ל משתמש בהיקף נרחב בזמן המלחמה הוא הכטב"ם הרמס 900 שמשתייך לקטגוריית MALE. הוא מיועד לביצוע מגוון משימות, בהן שליטה אזורית ואיסוף מתמשך של מודיעין, מעקב, רכישת מטרות וסיור (ISTAR) בזירות יבשתיות וימיות.
מאז נמכר לראשונה ב־2011, נמכר הרמס 900 ליותר מ־20 לקוחות ברחבי העולם. דגמי הרמס 900 ו־450 אף נחשבים לחלק משמעותי משיתוף הפעולה של אלביט עם הודו. כבר בדצמבר 2018 השיקה החברה הישראלית שיתוף פעולה עם זרוע הביטחון והחלל של קבוצת אדאני ההודית לייצור כטב"מים משני הדגמים. מחירו של הרמס 900, לפי פרסומים זרים, עשוי להגיע ל־6.85 מיליון דולר ליחידה, ומחיר הרמס 450 ל־2 מיליון דולר.