גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אופס, השרת התחמם: הצרות עם השבב החדש של אנבידיה לא נגמרות

מדור חדש של גלובס יציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות של ענף ההייטק • והפעם: התשואות הצוננות של הקרנות הכי חמות בהייטק הישראלי נחשפות, מחשב־העל של אנבידיה ייפתח בקרוב לציבור בישראל והוצאת הספרים שמטפלת בטקסטים של סופרים חובבים באמצעות AI • חדשות ההייטק, מדור חדש

חדשות ההייטק / עיצוב: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אינסייט, Shutterstock
חדשות ההייטק / עיצוב: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אינסייט, Shutterstock

החברות המסקרנות בתחום, האירועים שלא כדאי לפספס והפיתוחים שיעצבו את המחר: מדור חדש של גלובס יציג מדי שבוע את החדשות מהשבוע החולף בענף ההייטק.

והשבוע: מגזין פורצ'ן חושף את התשואות הצוננות של הקרנות הכי חמות בהייטק הישראלי; אנבידיה מתמודדת עם צרה לאחר צרה והלקוחות חוששים מעיכובים; מחשב־העל של ענקית השבבים, "ישראל-1", צפוי להיפתח בקרוב לציבור; וגם: ההוצאה לאור שמטפלת בטקסטים של סופרים חובבים באמצעות בינה מלאכותית.

הדוח שכל וול סטריט מחכה לו: אנבידיה תכה את התחזיות בפעם התשיעית ברצף?
בלעדי | בהשראת מלחמת רוסיה-אוקראינה: דור חדש של רחפנים עומד להיכנס לצה"ל

1התשואות של אינסייט וטייגר נחשפות

אינסייט פרטנרס וטייגר גלובל היו למשקיעות הבולטות ביותר בהייטק הישראלי בשנות הקורונה, כשהן שוכבות על הגדר פעמים רבות עם הצעות מפתות ליזמים, על־מנת להיכנס להשקעה בחדי־קרן בשווי שמכפיל ומשלש את עצמו מדי סיבוב. לעיתים, הן התחרו זו בזו על עסקאות וניפחו, אגב כך, את שווי חברות המטרה. כעת, חושף מגזין פורצ'ן כי האסטרטגיה הפעלתנית של אינסייט (Insight Partners) ושל טייגר (Tiger Global) לא תמיד הניבה פרי.

הקרן ה-12 של אינסייט, שהחלה להשקיע בפברואר 2021, מדווחת למשקיעיה על שיעור תשואה פנימי (IRR) שלילי של 2.29% ומכפיל שווי של פי 1 על הכסף - כך על־פי נתונים של מועצת ההשקעות של מדינת וושינגטון, כפי שנחשפו בפורצ'ן. מדובר בתוצאות מאכזבות ביחס לקרנות הקודמות של אינסייט, כמו למשל קרן 11, שהחלה להשקיע מעט לפני הקורונה, ב-2019, ורשמה IRR של 14.12% ומכפיל שווי של פי 1.5 - מה שאומר שהמשקיעים קיבלו לפחות חלק מההשקעה שלהם חזרה. "קרן 11 של אינסייט הצליחה מאוד, בעוד הקרן ה-12 לא מצליחה כל כך כרגע", אמר בכיר בעילום שם לפורצ'ן.

להגנתה של אינסייט, ניתן יהיה לטעון שקרן 12 היא צעירה מדי. בעולם ההון סיכון, ככל שהזמן עובר גם התשואה גדלה, בזמן שחברות הפורטפוליו צוברות תאוצה, מגדילות את המכירות, מנפיקות או נמכרות. לפיכך, ערכה פורצ'ן השוואה גם לקרנות גדולות אחרות שגויסו והשקיעו באותן שנים. הקרן ה-17 של סקויה, שהושקה ב-2022, השקיעה 51.5 מיליארד דולר, צברה תשואה פנימית של 14.2% ומכפיל של 1.34 על הכסף. קרן הצמיחה התשיעית של סקויה, שמתמקדת בחברות בוגרות, רושמת תשואה פנימית שלילית של 1.7% ומכפיל החזר של 0.96 על הכסף - כלומר, הקרן איבדה ערך ביחס להון שהושקע בה.

התוצאות של טייגר גלובל לא טובות הרבה יותר. קרן ההשקעות ה-15 שלה, שהושקה ב-2021 וגייסה 12.7 מיליארד דולר, השיגה עד סוף מרץ האחרון תשואה פנימית שלילית של 16.7% ומכפיל השקעה של 0.7 על הכסף.

בסוף החודש שעבר, קיימה אינסייט, המנוהלת בידי היהודי־אמריקאי ג'ף הורינג, את אסיפת המשקיעים השנתית שלה; שם, ציפו המשקיעים המוגבלים - הכינוי למשקיעים בקרנות ההון סיכון - לבשורה לגבי ההחזר הכספי על השקעותיהם בקרנות השונות של אינסייט. לפי הדיווח של פורצ'ן, לאחר שב-2024, רשמה אינסייט אקזיטים בהיקף של 12 מיליארד דולר, היא דיווחה למשקיעים על החזר שנתי של 8 מיליארד דולר - אך חלקה של אינסייט 12 בכך היה מצומצם למדי. קרנות הון סיכון אינן מדווחות לציבור על התשואה שלהן ומקפידות יתר על המידה להסתירן מעיני הציבור, למעט אלה המשקיעים בה - בדרך כלל קרנות אוניברסיטאיות, קרנות של איגודים מקצועיים ומשפחות מבוססות.

מתוך אינסייט 12, ביצעה הקרן כמה מההשקעות הפחות מוצלחות שלה, בהן חברת הקריפטו FTX ו-WeWork. ביוני 2023, הטילה רשות ניירות הערך האמריקאית (SEC) קנס של 1.5 מיליון דולר, ולאחר מכן החליטה קרן הפנסיה של עובדי בתי הספר הציבוריים בפנסילבניה למשוך את השקעתה מהקרן ה-13 של אינסייט, המגייסת בימים אלה. אינסייט ביקשה לגייס 20 מיליארד דולר לקרן ה-13 שלה, אך לאחר מכן קיצצה את תקרת היעד ל-12.3 מיליארד דולר, בשל "הריסטארט הגדול בטכנולוגיה", שהשפיע, לדבריה, על מספר החברות ואיכותן. הקרן גייסה עד כה 10 מיליארד דולר והיא צפויה לסיים את הגיוס בתחילת השנה הבאה. אינסייט רשמה מספר אקזיטים גדולים בשנה האחרונה, בהם אלה של ראן איי.איי (Run:AI), ווקמי, דסי ו-Own הישראליות - אך השקעות אלה לא נעשו מקרן 12, אלא מקרנות מוקדמות יותר.

2צרות שבאות בצרורות: אחרי תקלות הייצור באנבידיה, גם השרתים מתחממים

לאחר ההשקה החגיגית בחודש מרץ השנה, החדשות הרעות על מעבד הדגל "בלאקוול" של אנבידיה לא מפסיקות להגיע. המעבד, שאמור לרשת את ה-H100 ביכולת להריץ יותר פעולות בינה מלאכותית בצריכת חשמל נמוכה יותר, נתקל בקיץ האחרון בבעיית ייצור שעיכבה את יציאתו לשוק במספר חודשים - כך דיווח אתר חדשות הטכנולוגיה דה-אינפורמיישן.

מנכ"ל ענקית השבבים, ג'נסן הואנג, ציין כי כל הבעיות הכרוכות בשבב נפתרו, אך בסוף השבוע, דיווח שוב דה-אינפורמיישן על בעיה חדשה שצצה: ארונות השרתים, המבוססים על שבב הבלאקוול, המסוגלים להכיל כמות היסטורית של 72 שבבים, מתחממים יתר על המידה, ומהנדסי אנבידיה מנסים להתגבר על כך באמצעות שינויים תכופים בעיצוב השרתים. אלה מעוררים את החשש בקרב לקוחות אנבידיה - ככל הנראה, מהנדסים בענקיות טכנולוגיה אמריקאיות - כי צפויים עיכובים נוספים בשרתים, שהיו אמורים לסייע להם לאמן יותר מודלי שפה על מידע רב יותר ובצריכת חשמל נמוכה יותר.

בין הלקוחות שהביעו בעבר התלהבות מארונות שרתים בני 72 מעבדים: מיקרוסופט, מטא ו-xAI של אילון מאסק. שבב הבלאקוול לוקח את ארכיטקטורת הבינה המלאכותית לקצה ומייצר אתגרים טכנולגיים כבדים - גם אריזה של 72 מעבדים גרפיים בארון אחד מאתגרים כיום את אמצעי הקירור הזמינים בתעשייה. לפי ההערכה, בשל העיכובים באספקת ארונות שרתים מבוססי בלאקוול, עשויים הלקוחות לפנות למוצרים הזמינים של אנבידיה: מעבדי H100 או H200, דבר שעשוי להגדיל את רווחי אנבידיה בטווח הקצר. דובר אנבידיה מסר כי "הפעילות ההנדסית תקינה וצפויה", וציין כי מעבדי בלאקוול הם "המחשבים המתקדמים ביותר שיוצרו אי פעם".

3נראה שכל אחד רוצה להוציא ספר. עכשיו יש סטארט-אפ שעושה מזה כסף

יהודה ניב מצא זמן להוציא לאור ספר משלו עוד כשהיה סטודנט לתואר שני בהנדסת חשמל באוניברסיטת בן-גוריון, לפני יותר מעשור. לאחר שנחשף למגבלות ענף הוצאות הספרים בישראל, החליט להקים הוצאת ספרים על שמו, שמדפיסה כיום מדי שנה כ-1,200 ספרים - 15% משוק הספרים הישראלי, ומכנה את עצמה הוצאת הספרים הגדולה בישראל, במונחי מספר הכותרים.

עם הידע שרכש בעולם ההייטק, החליט ניב להפוך את התחביב לסטארט־אפ והקים את ספיינס (Spines), הוצאה לאור אמריקאית המטפלת באמצעות בינה מלאכותית, בית דפוס וערוצי הפצה דיגיטליים, בכל היבטי ההוצאה לאור של סופרים חובבים באנגלית: החל משלב העריכה וההגהה, דרך איור העטיפה ועד ההדפסה וההפצה בחנויות דיגיטליות, כמו אמזון ובארנס אנד נובלס. לאחרונה, השיקו בספיינס את האפשרות להפוך באמצעות בינה מלאכותית את הספר הכתוב לספר קולי - באמצעות בחירה מבין אחד מבין 60 קולות סינתטיים, או באמצעות דגימת קול המחבר. "אנחנו מקצרים את זמן ההוצאה לאור משנה או שנה וחצי לשבועיים־שלושה", אמר ניב לגלובס.

ספיינס לא פונה לסופרי רבי־המכר ואיננה עוסקת באוצרות של ספרי איכות. במקום זאת, היא פונה לשוק הגדול של סופרים חובבים, המוכנים לשלם בעד הוצאת ספרם. ניב מסביר כי מדובר במעל ל-99% מהסופרים האמריקאים. "לרוב הסופרים יש חלום שספרם יתקבל על־ידי הוצאה מכובדת - אבל רובם המוחלט מקבל דחייה. ההוצאות מחפשות סופרים שכבר הוציאו בעבר ספרים, אלא אם כן מדובר בידוענים או משפיענים עם עוקבים רבים. סופרים כאלה נוהגים לשלם בין 10,000 ל-50 אלף דולר על הוצאת ספרם". לטענת ניב, התהליך של ספיינס מקטין את עלות ההוצאה לטווח שנע בין 1,200-5,000 דולר. מאז תחילת 2024, הוציאה ספיינס 1,700 כותרים. היא צפויה לסיים את השנה עם כ-2,000 כותרים, ובשנה הבאה להדפיס בין 6,000 ל-8,000 כותרים שונים.

הכנסות החברה מוערכות במיליוני דולרים בודדים, ולאחר שצמחה בשיעור גבוה השנה, גייסה החברה היום (ג') 16 מיליון דולר בסיבוב גיוס שני (A) בהובלת זאב ונצ'רס של אורן זאב, ובהשתתפות המשקיעים הראשונים בחברה: קרן אלף, אם-פאנד וליון טרי. זאב, משקיע סדרתי, השקיע בעבר בסטארט-אפ האמריקאי אודיבל, חלוצת הספרים המוקלטים שנמכרה לאמזון תמורת 300 מיליון דולר ב-2008.

4מחשב־העל של אנבידיה ביקנעם ייפתח לציבור בתחילת השנה | בלעדי

ישראל, אומת ה"סטארט-אפ", היא עדיין אומה נטולת מחשב־על - מחשב המורכב ממאות מחשבים חזקים המחוברים זה לזה, ומסוגלים לייצר פעולות חישוב עוצמתיות במיוחד ליישומים מדעיים. את שירותי מחשוב־העל צורכים מדענים וחברות הייטק מרחוק, תוך שימוש בשירותי אמזון או גוגל, אך הדבר מקשה עליהם לבקר את תנאי הניסוי המדעי, ומייצר תלות של התעשייה הישראלית בחברות זרות מעבר לים ובמדינות שעשויות לסגור את שרתיהן בפני ישראלים בכל עת.

אנבידיה, שבנתה בשנה האחרונה בישראל את מחשב־העל "ישראל-1", צפויה לפתוח אותו לכלל התעשייה והאקדמיה הישראלית החל מהרבעון הראשון של 2025 - כך נודע לגלובס. בתוך כך, הודיעה אנבידיה כי "ישראל-1", שזמין כעת לעובדי אנבידיה בלבד, דורג במקום ה-34 ברשימת 500 מחשבי־העל המהירים בעולם, שנחשפה בכנס הבין־לאומי למחשוב עתיר ביצועים (SC24) באטלנטה. זו ההופעה הראשונה של מחשב־העל הישראלי בדירוג, והיא מייצגת את הדירוג הגבוה ביותר של מחשב־על ישראלי מזה שני עשורים.

מחשב־העל ישראל-1 משלב 256 שרתי HGX, הכוללים 2,048 מעבדים גרפיים מדגם H100 80GB, וכן 2,560 מעבדי תשתיות ענן מסוג BlueField-3 DPU. נכון לעכשיו, נפח פעילות המחשוב מהווה פחות ממחצית מהפוטנציאל הטמון בו, כך שמחשב־העל ימשיך לגדול בהדרגה. כך או כך, הוא צפוי להיות גדול יותר במועד ההשקה לציבור, בתחילת השנה הבאה. השירות לתעשייה ולאקדמיה המקומית ייעשה דרך שירות מחשוב הענן לבינה מלאכותית של אנבידיה, DGX Cloud.

 

עוד כתבות

מימין לשמאל: אבי גבאי, אילן סיגל, יעקב נדבורני, טל גרנות גולדשטיין ואלי אדדי / צילום: ינאי יחיאל, רמי זרנגר, איל יצהר, אוהד רומנו

האיום על טלוויזיה ב-69 שקלים והחשש ב-freeTV: שוק התקשורת נכנס לסחרור

ההכרזה של הוט וסלקום על שיתוף-פעולה בתחום הטלוויזיה, בדומה למהלך שעליו הכריזו בקיץ yes ופרטנר, עלולה להוביל את שוק התקשורת חזרה לימי הדואופול - ולפגיעה בצרכנים ● נפגעת נוספת תהיה הפלטפורמה של קשת ו-RGE, שתהפוך לשחקנית קטנה שנלחמת בענקים

טלי בן עובדיה / צילום: רמי זרנגר

מנכ"לית זמנית לחדשות: הפיתרון של רשת 13 לחילוקי הדעות בדירקטוריון

רשת 13 מעוניינת למנות את טלי בן עובדיה כמנכ"לית זמנית של החדשות ● ברקע, התנגדות שני דירקטורים מטעם הציבור למינויה הקבוע בחברה ● מחר דירקטוריון רשת יתכנס והמינוי הזמני יעלה להצבעה

מטוס ארקיע בנתב''ג / צילום: Shutterstock

החברות הישראליות קיבלו אישור להפעיל טיסות ישירות לניו יורק, אבל יש להן תנאי

מינהל התעופה הפדרלי אישר לחברות ישראליות, לצד אל על, להפעיל טיסות לניו יורק ● במשרד התחבורה דוחפים, אך בארקיע ככל הנראה לא מעוניינים, ובישראייר מתנים זאת בביטול "חוק טיבי" המטיל על חברות התעופה חובות צרכניות ● מה יקרה למחירים אם יוסרו המכשולים?

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בת"א; מלם תים זינקה ב-10%, תדיראן גרופ ב-8%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.3% ● עונת הדוחות בתל אביב צוברת תאוצה; בין המדווחות היום: אל על, ישראכרט וסלקום ● אנבידיה צפויה לפרסם את תוצאותיה הכספיות הערב, והאנליסטים אופטימיים ● ענקית השבבים קוואלקום מפרסמת תחזית הכנסות אופטימית ● ובמיטב מעריכים: "שוק המניות האמריקאי יקר מדי ואופטימי מדי"

בנק מזרחי טפחות / צילום: איל יצהר

מזרחי טפחות: הרווח הנקי זינק ב-30% ל-1.4 מיליארד שקל

התשואה על ההון הגיעה לרמה גבוהה ביותר עד כה בקרב הבנקים הגדולים - 19% ● בדומה למתחרים, מזרחי טפחות הציג צמיחה חדה באשראי לציבור

אילוסטרציה: Shutterstock

ההורים נתנו כסף במתנה לרכישת דירה, ואז הזוג התגרש. מה קבע ביהמ"ש?

בני זוג רכשו דירה תמורת 1.8 מיליון שקל, כשסך של 300 אלף שקל שולם ע"י הורי האישה ● כשזו התגרשה, הוריה תבעו שהבעל לעבר ישיב להם את הסכום שהשקיעו בדירה, לטענתם במסגרת "מתנה על-תנאי" ● כיצד הכריע בית המשפט?

חריש / צילום: Shutterstock

הצלחה חלקית: מכרז קרקע ל-50 דירות בחריש נותר ללא הצעות

אושרה להפקדה תוכנית לבניית כ-500 דירות חדשות בחולון ● יזמים הגישו הצעות רק ל-167 מתוך 216 הדירות ששווקו במכרז בחריש ● חברת גבאי רוכשת את חברת מיי טאון התחדשות עירונית ● חדשות השבוע בנדל"ן

מטוס אל על ממריא מנתב''ג / צילום: Shutterstock

המספרים של אל על חשפו: הקווים הכי משתלמים ובכמה עלתה ההכנסה מנוסע?

חברת התעופה רשמה שיאים חדשים של הכנסות ורווח, בעיקר בזכות הדומיננטיות שלה בטיסות לארה"ב ולאירופה ● ההכנסה הממוצעת מנוסע עלתה בשיעור דו-ספרתי, ובקופת המזומנים של החברה נצברו כבר יותר ממיליארד דולר ● גם בכירי אל על נהנים מהפריחה בעסקיה, עם תוספת של מיליון שקל כמעט לשכרם

תומר ראב''ד יו''ר קבוצת בזק / צילום: אוראל כהן

משפרות רווח ומקטינות חוב: מניות התקשורת בת"א זינקו בעשרות אחוזים

לאחר תוצאות חזקות לפרטנר שהובילו לזינוק במניה, מדווחת בזק על תוצאות בהתאם לתחזיות, עם גידול בעסקי הליבה ● היו"ר תומר ראב"ד: "העניין מצד משקיעים זרים גדל, אבל עדיין אין משהו משמעותי" ● וגם: המהפך הקטן בשוק הסלולר

דינה בן-טל גננסיה, מנכ''לית אל על / צילום: דוברות אל על

תודה שטסתם: עלות שכרם של מנכ"לית אל על והיו"ר תזנק במיליון שקל לכל אחד

כפי שנחשף בגלובס, המענק השנתי של בכירי אל על צפוי לקפוץ בחצי מיליון שקל ● ובנוסף תאשר החברה תוספת שכר של כ-20% בשכרם של מנכ"לית החברה דינה בן טל-גננסיה והיו"ר עמיקם בן צבי

בנימין נתניהו ויואב גלנט / צילום: חיים צח-לע''מ

בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג הוציא צווי מעצר נגד נתניהו וגלנט

בית הדין בהאג קיבל את הבקשה החריגה של התובע כרים חאן להוציא צווי מעצר נגד רה"מ בנימין נתניהו ושר הביטחון לשעבר יואב גלנט בגין פשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות במסגרת המלחמה בעזה ● "נמצא יסוד סביר להאמין כי נתניהו וגלנט נושאים באחריות פלילית להכוונת התקפה נגד אוכלוסייה אזרחית" ● עוד נטען כי השניים מנעו סיוע הומינטרי ואחראים ל"הרעבה כשיטת לוחמה"

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

148% בשלושה שבועות: המניה הישראלית שהפתיעה והקשר לשורטיסטים

מניית הביטוח הדיגיטלי למונייד יותר מהכפילה את ערכה בעקבות דוחות כספיים שהפתיעו את השורטיסטים והגדילו את הביקוש למניה ● גם בחירתו של טראמפ ותחזיות ההנהלה תרמו לזינוק

רס''ן במיל' זאב (ז'אבו) חנוך ארליך ז''ל / צילום: דובר צה''ל

זאב ארליך, אזרח ישראלי בן 71, נהרג בהיתקלות בלבנון

רס"ל (במיל') איתן בן עמי, לוחם ביחידת המילואים של מגלן שבעוצבת הקומנדו, נפל בקרב בדרום לבנון ● השליח האמריקאי עמוס הוכשטיין הגיע לישראל - אחרי ביקור בן יומיים בביירות ● מזכ"ל חיזבאללה בנאום: "יכולים להמשיך לאורך זמן" ● מטח לקריית שמונה הוביל להרס רב, ואחד הבתים בעיר נחרב לחלוטין • ארה"ב לעיראק: מיצינו את כל המאמצים מול ישראל למנוע תקיפה בשטחכם ● עדכונים שוטפים

אילוסטרציה: Shutterstock

90% מתקציב הפרסום מושקע בדיגיטל: כך נערכו מנהלי השיווק לחודש הקניות

ימי הקניות המסורתיים של נובמבר נמתחים השנה על פני כל החודש לאור התחרות הבינלאומית, לצד התמקדות בהפגת מתחים בשל המלחמה והגדלת תקציבי דיגיטל מעבר לרגיל ● מנכ"לים ומנהלי שיווק בחברות מובילות משתפים עם גלובס את האסטרטגיות שעובדות עבורם

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

חילן מסכמה רבעון חזק עם עלייה ברווח וההכנסות, אך המניה יורדת

גלובס מביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם • חברת ה-IT חילן מציגה דוחות חיוביים, אך מנייתה יורדת בכ-4% ● גם קבוצת עזריאלי מסיימת רבעון חיובי עם הכנסות של 1.2 מיליארד שקל

גיורא בר-דעה, לשעבר מנכ''ל קבוצת שטראוס / צילום: איל יצהר

שנתיים וחצי אחרי הריקול, בשטראוס החליטו: נושאי המשרה לא ייתבעו

ועדת התביעות הבלתי תלויה קבעה כי התהליכים הניהוליים בשטראוס והנהלים לפני אירוע הריקול ב-2022 היו תקינים; וכי לא הוצגו ראיות להפרת חובת אמונים של מי מחברי הדירקטוריון, נושאי המשרה או בעלי התפקידים בחברה ● לפיכך, נקבע כי אין מקום להגיש נגדם תביעות

בנייה בישראל. ''הוצאות חריגות שוחקות את הרווחיות של היזמים'' / צילום: Shutterstock

קבלני הביצוע נשארו בלי רווח, ויזמי הנדל"ן נדרשים לפתוח את החוזים והכיס

חברות הביצוע דורשות מהיזמים לפתוח חוזי בנייה סגורים וקבועים מראש, בשל התייקרויות בשוק מעבר למדדי הלמ"ס ● תוספות התשלום מגיעות כיום לעד 5% מעלויות פרויקטים ● בדניה סיבוס דורשים מלמ"ס לעדכן את המדדים, "ואם הדברים לא ייפתרו, נשקול הגשת בג"ץ"

גוגל כרום / אילוסטרציה: Shutterstock, Evan Lorne

משרד המשפטים האמריקאי לוחץ על גוגל להיפרד מדפדפן כרום

משרד המשפטים האמריקאי מבקש מבית המשפט הפדרלי להורות לגוגל למכור את דפדפן האינטרנט כרום, כפתרון לתיק ההגבלים העסקיים המתנהל נגד החברה ● בבקשה נכתב כי אילוץ החברה למכור את כרום יסייע ליצירת תנאים שווים יותר עבור המתחרים בתחום ● באוגוסט האחרון נקבע כי גוגל מחזיקה במונופול בשוק החיפוש

סניף דלתא / צילום: יח''צ דלתא

ארדואן הכריז על חרם? המפעל של דלתא בטורקיה עובד כרגיל

מדוחות חברת דלתא עולה כי בבעלותה מפעל לייצור גרביים בטורקיה, שאחראי ל-3% מהכנסותיה – ופעילותו לא נפגעה למרות הצהרות נשיא טורקיה ● גוגל ואוניברסיטת רייכמן פותחות שלוחה חיפאית לבית הספר להייטק, וקבוצת מר פותחת מפעל שלישי בדרום ● אירועים ומינויים

מילואימניקים בשטחי הכינוס / צילום: Associated Press, Ohad Zwigenberg

השינוי שהאוצר מתכנן בתגמול למשרתי המילואים

התוכנית שמנסים לקדם בימים אלו באוצר, מבקשת להגביל את היכולת של המילואימניקים לקבל תגמול על השירות ועל שכר עבודה במקביל ● מטרת התוכנית היא לצמצם את עלויות התשלום העודפות ולייעל את מערך המילואים