תומר ראב''ד יו''ר קבוצת בזק / צילום: אוראל כהן
האם סקטור התקשורת חזר לעניין את המשקיעים בבורסה בת"א? מניות בזק , פרטנר וסלקום נמצאות בשבועות האחרונים במגמה חיובית, ושלושתן נסחרות בשיא של שנה (עם זאת, המניות נסחרו ברמות גבוהות יותר לפני כשנתיים, במהלך 2022). מניית בזק טיפסה ב-32% בחודשיים האחרונים אחרי שהגיעה לשפל שנתי בספטמבר, ומניית פרטנר שרשמה את השפל השנתי שלה בתחילת יולי עלתה מאז ב-32% אף היא. הגדילה לעשות מניית סלקום שזינקה ב-66% בשנה האחרונה.
● בנק לאומי הגדיל את תיק המשכנתאות ב־10% השנה, ועקף את האשראי לעסקים
● בדרך ללייזר אווירי ומפעל מל"טים חדש: המנייה שעלתה ב-30% ותוצאות השיא
החברות מפרסמות בימים אלה את הדוחות לרבעון השלישי - ולפיהם פרטנר הפתיעה לטובה עם הרווח התפעולי הגבוה ביותר ב-12 השנים האחרונות (120 מיליון שקל ברבעון), ומנייתה זינקה לאחר הדוחות בשבוע שעבר. ביום ג' התפרסמו הדוחות של בזק שהיו בהתאם לתחזיות השוק, אך המניה דווקא ירדה בתגובה. הן פרטנר והן בזק דיווחו על צמצום החוב נטו שלהן ברבעון - מה שכמובן מפחית את רמות האי-ודאות של משקיעים, ואולי אף מעלה את הציפיות לחזרה לחלוקת דיבידנד - בפרטנר אחרי מספר שנים של הפסקה, כפי שכבר קרה בבזק. השבוע תפרסם גם סלקום את תוצאותיה.
בפרטנר, החוב הפיננסי נטו עמד בסוף הרבעון השלישי על 255 מיליון שקל, המשקף יחס חוב פיננסי ל-EBITDA (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) של 0.2 לעומת 0.4 ברבעון המקביל, ובבזק החוב נטו ירד ב-290 מיליון שקל ברבעון לכ-4.7 מיליארד, והחוב ל-EBITDA שופר ל-1.5.
"התמקדות במנועי ליבה"
כאמור, מניית בזק נחלשה לאחר פרסום הדוחות, אך בבית ההשקעות ג'פריס סבורים שמדובר במימוש רווחים אחרי התחזקות המניה לאחרונה, וממשיכים להמליץ עליה ב"קנייה". בזק דיווחה על הכנסות של 2.23 מיליארד שקל ברמת הקבוצה, ירידה של 1.4%, לצד עלייה של 2.1% בהכנסות הליבה (כ-90% מהכנסותיה). ה-EBITDA המתואם ירד ב-6.1% ל-915 מיליון שקל והרווח הנקי המתואם הסתכם ב-13.4%. בבזק מציינים שבנטרול הפרשה לקרן האוניברסלית (לתמרוץ פריסת סיבים) והשפעות המלחמה על שירותי הנדידה, ה-EBITDA המתואם היה יורד ב-1.1% בלבד.
לדברי יו"ר הקבוצה, תומר ראב"ד, "זה היה עוד רבעון של מלחמה, אבל רואים את העוצמה והאסטרטגיה של בזק, ואנחנו מתקדמים אפילו מעבר לציפיות. כל מנועי האסטרטגיה עובדים טוב, ויותר מ-50% מהלקוחות כבר עברו לטכנולוגיות המתקדמות - סיבים ודור 5. אנחנו ממשיכים להתמקד במנועי הליבה ולצאת מאזורים שלא בליבה, כמו שהודענו על מכירת בזק אונליין". כזכור, בזק הודיעה שתמכור את החברה לוואן טכנולוגיות, ב-50 מיליון שקל ברוטו. לדברי ראב"ד לא צפויות מכירות נוספות וכיום כל החברות בקבוצה פועלות בעסקי הליבה ומתמקדות במנועי הצמיחה.
המניה עלתה בכ-32% בחודשיים האחרונים, אתם רואים גם חזרה של משקיעים זרים?ראב"ד: "העניין גדל, ואנחנו מדברים עם גופים כאלה לא מעט בחודשים האחרונים, אבל עדיין אין משהו משמעותי אחרי העזיבה המשמעותית בשנה שעברה. רואים כרגע רק ניצנים".
בפעילות של בזק קווי ההכנסות עלו ב-1.9% לכ-1.1 מיליארד שקל, והרווח הנקי המתואם ירד ב-5.6% ל-238 מיליון שקל. בחברה מדגישים את חציית רף ה-500 אלף לקוחות סיבים קמעונאיים ואת הגידול ב-ARPU (הכנסה חודשית ממוצעת ממנוי) ל-131 שקל, לעומת 124 שקל ברבעון המקביל.
פלאפון גדלה במנויים
בפלאפון, בניהולו של אילן סיגל, ההכנסות יציבות - 506 מיליון שקל, כמו ברבעון המקביל. מכך, ההכנסות משירותים (בנטרול דמי קישוריות) ירדו ב-1.6% ל-365 מיליון שקל ואילו ההכנסות ממכירת ציוד עלו ב-4.4% ל-141 מיליון שקל. הרווח הנקי המתואם ירד ב-16.3% ל-41 מיליון שקל. הכנסות החברה נפגעו ב-20 מיליון שקל מהירידה בהכנסות משירותי נדידה (roaming), על רקע המלחמה.
לדברי סיגל, פלאפון ממשיכה להציג חוסן עם צירוף של מעל 50 אלף מנויים לדור ה-5 וגידול גם במספר המנויים הכללי, לכ-2.64 מיליון -שבו עקפה לראשונה במעט את המתחרה פרטנר לאחר שנים רבות. סלקום היא עדיין החברה המובילה בישראל במספר המנויים (3.6 מיליון נכון לדוחות המחצית).
חברת הטלוויזיה Yes, שגם אותה סיגל מנהל, נפגעה מהשפעות המלחמה בכ-5 מיליון שקל בהכנסות, שהסתכמו ברבעון ב-317 מיליון שקל, ירידה של 3.4%. הרווח הנקי ירד ב-70% ל-12 מיליון שקל. גם בג'פריס וגם בברקליס ציינו לאחר הדוחות את התוצאות ה"עמידות" (resilient) של בזק.