גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה מעורבת בוול סטריט; קוואלקום נפלה ב-6%, טרגט צללה ב-20%

נאסד"ק ירד ב-0.2% ● מישל באומן, חברה במועצת המנהלים של הפד: "ההתקדמות בהפחתת האינפלציה נתקלת בקשיים" ● על רקע החשש מהסלמה במלחמת אוקראינה-רוסיה, בורסות אירופה נסגרו בירידות זה היום הרביעי ברציפות ● ישראליות בוול סטריט: למונייד, וויקס וגלובל אי זינקו ● הביטקוין מעל 94 אלף דולר ● אנבידיה שוב עקפה את הצפי, המשקיעים מאוכזבים מהתחזית

וול סטריט / צילום: Shutterstock
וול סטריט / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

 

23:49

דוחות אנבידיה: זהו הרבעון התשיעי ברציפות בו החברה עוקפת את ציפיות האנליסטים. החברה הרוויחה 81 סנט למניה, ההכנסות היו 35 מיליארד דולר, זינוק של 94% לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה. ההכנסות ממרכזי הנתונים היו 30.1 מיליארד דולר, יותר מפי שניים מהרבעון המקביל. אבל תחזית ההכנסות לרבעון הרביעי, למרות שגבוהה מממוצע תחזיות האנליסטים, מאכזבת את המשקיעים והמניה יורדת במסחר המאוחר בכ-3%. 

23:00

המסחר בוול סטריט ננעל הלילה במגמה מעורבת. נאסד"ק ירד ב-0.2%, S&P 500 ננעל ביציבות ודאו ג'ונס עלה  ב-0.3%.

עתה מצפים בשוק לדוח הרבעוני של אנבידיה שאמור להתפרסם בדקות הקרובות. 

21:59

כשעה לפני נעילת המסחר ובציפייה גדולה לדוח הרבעוני של אנבידיה, המדדים נסחרים בירידות - נאסד"ק יורד ב-0.8%, S&P 500 ב-0.5% ודאו ג'ונס ב-0.1%.

הצפי מאנבידיה  הוא להכנסות של 33.17 מיליארד דולר, עלייה של 10% מהרבעון הקודם וכמעט כפול מהכנסות בשנה שעברה באותו רבעון, רווח נקי של 17.45 מיליארד דולר, בהשוואה ל- 16.6 מיליארד דולר ברבעון הקודם ול- 9.24 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד.

במקביל, תשואות האג"ח עולות. האג"ח הממשלתית לעשר שנים עולה ב-4 נקודות בסיס ל4.4%, תשואות האיגרת לשנתיים עולה ל-4.3%. 

20:59

מניית קוואלקום  נופלת בכ-6% וזאת יום לאחר שהחברה הציגה יעדים פיננסיים שאפתנים לעסקיה מחוץ לתחום הסמארטפונים במהלך יום המשקיעים הראשון שלה מזה שלוש שנים. החברה שמרבית הכנסותיה נובעות מעיצוב ורישוי שבבים לטלפונים, מתרחבת לתחומים חדשים כמו שבבים למכוניות, מחשבים אישיים ומכשירים נוספים.

החברה מעריכה שהפעילויות החדשות יניבו יחד מכירות של 22 מיליארד דולר עד שנת 2029 שכוללים הכנסות של 8 מיליארד דולר ממגזר הרכב, שבו יש לה כבר שיתופי פעולה עם חברות כמו BMW, המיקוד הוא בהגדלת היכולות המחשוביות ברכבים ובקידום נהיגה אוטונומית, בתחום האינטרנט של הדברים (IoT) החברה צופה הכנסות של 14 מיליארד דולר, וזאת כולל מכשירים כמו משקפי מציאות רבודה, יישומים תעשייתיים, ומחשבים אישיים. המוערכים לתרום כ-4 מיליארד דולר.

הירידה במניה משקפת מן הסתם ספקנות מצד המשקיעים לגבי היכולת של החברה לעמוד בתחזיות השאפתניות שלה. ההשקעה בתחומים צומחים כמו רכב ואינטרנט של הדברים עשויה לגוון את מקורות ההכנסה שלה ולהקטין את תלותה בתחום הסמארטפונים, אך היא עדיין זקוקה להוכחות מעשיות לגבי יכולתה לעמוד בתחזיות. 

20:10

בהמתנה דרוכה לדוח של אנבידיה  שיתפרסם לאחר נעילת המסחר הלילה - ירידות בוול סטריט. נאסד"ק יורד ב-0.7%, S&P 500 ב-0.5% ודאו ג'ונס ב-0.1%.

מישל באומן, חברה במועצת המנהלים של הבנק הפדרלי, אמרה היום ש"נראה שההתקדמות של הפד בהפחתת האינפלציה נתקלת בקשיים". באומן הדגישה את הצורך בגישה זהירה וגמישה למדיניות המוניטרית והביעה סיפוק על כך שהצהרת המדיניות בנובמבר מאפשרת גמישות בהחלטות עתידיות. 

באומן תמכה בהפחתת הריבית בנובמבר, מתוך העדפה להפחתות הדרגתיות. לדבריה: "הכלכלה האמריקאית חזקה ושוק העבודה קרוב לתעסוקה מלאה, למרות עלייה מסוימת באבטלה הנובעת מחולשה בקצב ההעסקה.הנתונים לחודש אוקטובר, כמו השפעות סופות ההוריקן והשביתות של חברת בואינג, מראים התאוששות בקצב ממוצע. האינפלציה בהוצאות הצריכה האישיות (Core PCE) נותרה כמעט ללא שינוי מאז מאי, בשל עלייה בביקוש לדיור בר השגה והיצע שאינו גמיש מספיק". 

באומן קראה לגישה גמישה וזהירה, מתוך הכרה בצורך להמשיך להילחם באינפלציה תוך התאמת המדיניות לצרכים המשתנים של הכלכלה. ההצהרות שלה מצביעות על התלבטות בפד בין הרצון להמריץ את הכלכלה לבין החשש מפני עליית מחירים בלתי מבוקרת.

19:16

למונייד  מזנקת בכ-15%. השבוע ערכה החברה כנס משקיעים בניו יורק בה הציבה יעד שאפתני והמניה הגיבה בחיוב גם לכך. הכנס נערך תחת הכותרת "ממיליארד דולר ל-10 מיליארד דולר", כשהכוונה לפרמיות שבידי החברה שצפויות להגיע ברבעון הבא למיליארד דולר, ואיך החברה תגדיל אותן ל-10 מיליארד דולר בשנים הבאות.

בסה"כ מניית למונייד יותר מהכפילה את ערכה תוך שלושה שבועות, עם זינוק של 140% מסוף אוקטובר. בכך למעשה חזרה להיסחר במחיר גבוה ממחיר ההנפקה הראשונית שלה, לראשונה אחרי יותר משנתיים שבהן נסחרה המניה מתחת למחיר ההנפקה, שבוצעה בקיץ 2020. במחיר המניה הנוכחי, כ-45 דולר, שווי השוק של למונייד בבורסת ניו יורק הוא 3.2 מיליארד דולר. למרות ההתאוששות המרשימה, המניה עדיין רחוקה מרמות השיא של תחילת 2022, אז נסחרה מניית למונייד במחיר של פי 4 מזה הנוכחי.

18:52

על רקע התוצאות לרבעון השלישי, בנק אוף אמריקה פרסם תחזית על מניות וולמארט  וטרגט .  

לגבי וולמארט: הבנק מעלה את התחזית ל-2025 על רקע תוצאות חזקות. "וולמארט פרסמה תוצאות רבעוניות חזקות, עם עלייה במכירות וברווחים. אנו מעלים את תחזית הרווח למניה ל-2025 ל-2.46 דולר, בהתאם לתחזית המעודכנת של החברה. אנו צופים צמיחה מתמשכת במכירות וברווחיות, הודות לגידול במכירות אונליין, הרחבת קטגוריות המוצרים ושיפור ביעילות התפעולית. אנו שומרים על המלצת 'קנייה' עם מחיר יעד של 105 דולר".

בבנק מנמקים את המלצתם בכך ש"החברה תציג גידול במכירות בכל קטגוריות המוצרים, כולל מוצרים כלליים, צופים התחזקות במכירות אונליין, עם 700 מיליון מוצרים זמינים, שיפור ברווחיות, הודות לצמיחה במודעות דיגיטליות ושירותי צד שלישי וצמיחה מתמשכת בטווח הארוך, הודות לגידול בהכנסות מפרסום דיגיטלי ועמלות ממכירות צד שלישי". 

לגבי טרגט כתבו בבנק אוף אמריקה שבעקבות הרווח שהיה נמוך מהצפוי ברבעון השלישי, הם מורידים את התחזית השנתית  אך שומרים על המלצת "קנייה" למרות התוצאות החלשות, לאור הערכת השווי האטרקטיבית והיציבות היחסית של תחזית ההכנסות. "טרגט דיווחה על רווח למניה נמוך מהצפוי ברבעון השלישי, עקב 'אתגרים ייחודיים ולחצי עלויות'". 

18:33

המסחר באירופה ננעל הערב בירידות - מדד דאקס ירד ב-0.4%, קאק ב-0.3% ופוטסי הבריטי ב-0.2%. זהו היום הרביעי ברציפות בו הן הבורסות באירופה יורדות. זאת על רקע החשש מהסלמה במלחמת אוקראינה-רוסיה, ובעקבות פרסום נתוני אינפלציה גבוהים מהצפוי בבריטניה.

17:52

מניית טרגט  צונחת בכ-20% לאחר שהקמעונאית פרסמה תוצאות רבעוניות מאכזבות והורידה את תחזיות הרווח והמכירות לשנה הנוכחית. זהוי הירידה היומית החדה ביותר של המניה מאז 2022.

הרווח היה 1.85 דולר למניה, בכ-20% פחות מהצפי. תוצאה שהיא בניגוד לביצועים של ענקיות אחרות כגון וולמארט וקוסטקו, שדיווחו על ביקוש חזק מצד צרכנים וגידול בהכנסות ןברווח באותה תקופה.

המכירות ברבעון (בחישוב מכירות בחנויות ובערוצים דיגיטליים הפועלים לפחות 12 חודשים) עלו ב-0.3% בשלושת החודשים שהסתיימו ב-2 בנובמבר. זה בקצה התחתון של תחזית החברה הקודמת, שהייתה בין 0% ל-2%, ומתחת לציפיות האנליסטים שעמדו על 1.5%, לפי FactSet. 

החברה ציינה כי הורדת מחירים סייעה למשוך יותר לקוחות, אך הם הוציאו פחות כסף בחנויות ובאונליין. ריק גומז, סמנכ"ל המסחר של טרגט, אמר: "מסקרי צרכנים עולה שהמסר המרכזי שאנחנו שומעים הוא החשיבות של ערך ונגישות למחיר."

הירידה בביקושים בעונת החגים וביצועים מתחת לציפיות עשויים להוות אתגר משמעותי עבור טרגט, במיוחד כאשר המתחרות מצליחות למשוך צרכנים באמצעות מודל עסקי ממוקד הנחות וערך. 

17:04

המסחר בוול סטריט עבר כעת לירידות. אסד"ק יורד ב-0.6%, S&P 500 ב-0.4% ודאו ג'ונס  ב-0.1%.

הביטקוין מזנק לשיא חדש, 94,600 דולר למטבע. אחת הסיבות לזינוק היום (2.5%) היא ההודעה של מיקרו-סטרטג'י  על גיוס באמצעת הנפקת אג"ח להמרה בשווי של כ-2.5 מיליארד דולר. החברה תכננה לגייס 1.75 מיליארד דולר אך בשל הביקוש היקף ההנפקה גדל. 

בחודש שעבר, מיקרוסטרטג'י חשפה תוכנית שאפתנית לגייס 42 מיליארד דולר - חצי באמצעות מניות וחצי דרך אג"ח - במהלך שלוש שנים, כדי לרכוש ביטקוין. במסגרת התוכנית, החברה כבר רכשה ביטקוין בשווי 4.6 מיליארד דולר, מה שהביא את אחזקותיה הכוללות ל-331,200 ביטקוין, בשווי של כמעט 31 מיליארד דולר.

16:30

המסחר בוול סטריט נפתח אחר הצהריים נאסד"ק יורד ב-0.1%, S&P 500 ללא שינוי ודאו ג'ונס עולה ב-0.2%.

שתי הישראליות וויקס וצים מזנקות בעקבות הדוחות הרבעוניים שעלו על הציפיות.  צים  העלתה בפעם השלישית ברציפות את התחזית השנתית ועקפה את התחזיות. ויקס    סיימה את הרבעון השלישי עם צמיחה של 12.9% בהכנסות, שהגיעו לכ-445 מיליון דולר, ועם גידול של 37% ברווח הנקי על בסיס Non-GAAP, שהסתכם ב-89.3 מיליון דולר שהם 1.5 דולר למניה. 

15:55

אתמול שידרגה סוכנות הדירוג S&P הדירוג של חברת טבע  ל-BB עם תחזית חיובית. זהו בעצם השדרוג השלישי תוך 3 חודשים (אחרי מודיס ופיץ). הסיבה לשדרוג היא הצלחת החברה בצמצום המינוף והעלאת תחזיות הצמיחה. היחס בין החוב המתואם ל-EBITDA של טבע עמד על 5.0 בסוף הרבעון השלישי של 2024, וצפוי לרדת לרמה של כ-4.0 במהלך 2025, כך לפי הסוכנות. 

לפי הסוכנות, טבע עשויה לזכות בשדרוג נוסף אם תצליח להוריד את המינוף מתחת ל-4.25 בשנה וחצי הקרובה. לאחר חמש שנים רצופות של ירידה בהכנסות, המגמה השתנתה והחברה מציגה צמיחה בשישה רבעונים רצופים - מגמה שצפויה להימשך בתמיכת הצמיחה בעסקי התרופות המקוריות והיציבות בעסקי הגנריקה.

15:36

חברת הפינטק גלובל-אי אונליין מזנקת בכ-10% במסחר במוקדם. החברה צמחה ברבעון השלישי ב-32% להכנסות של 176 מיליון דולר, צמצמה את ההפסד הנקי GAAP המיוחס לבעלי המניות ב-31.8% ל-22.6 מיליון דולר והציגה EBITDA מתואם של 31.1 מיליון דולר, עלייה לעומת 22.1 מיליון דולר ברבעון המקביל.

החברה בניהולו של אמיר שלכט העלתה את התחזית השנתית וצופה הכנסות של 732.9-744.9 מיליון דולר, ו-EBITDA של 135.2-141.2 מיליון דולר.

15:05

חברת התובלה הימית צים  מעלה בפעם השלישית ברציפות את התחזית השנתית. החברה עקפה את תחזיות האנליסטים ברבעון השלישי, כשרשמה הכנסות של כ-2.77 מיליארד דולר - צמיחה של 117%, ורווח נקי של מעל 1.1 מיליארד דולר, בהשוואה להפסד ברבעון המקביל. הרווח הנקי למניה הסתכם ב-9.34 דולר, בעוד שהאנליסטים ציפו ל-7.21 דולר.

מתחילת השנה הכנסות צים עלו ב-58.3% ל-6.26 מיליארד דולר והיא עברה מהפסד לרווח נקי של כ-1.6 מיליארד דולר. ה-EBITDA המתואם (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) בתקופה זו היה 2.7 מיליארד דולר, שיעור של 43.5% מההכנסות, לעומת שיעור של 21.7% בתקופה המקבילה. ברמה הרבעונית, שיעור ה-EBITDA היה גבוה יותר - 55.4%.

צים צופה כעת EBITDA שנתי מתואם בגובה 3.3-3.6 מיליארד דולר ו-EBIT מתואם (רווח בנטרול ריבית ומס) של 2.15-2.45 מיליארד דולר. לשם השוואה, התחזית הקודמת הייתה ל-2.6-3 מיליארד דולר ו-1.45-1.85 מיליארד דולר, בהתאמה, ואילו התחזית המקורית כללה אפשרות ל-EBIT מתואם שלילי.

ברבעון השלישי, צים הובילה מספר שיא של 970 אלף מכולות, גידול של 11.9% לעומת הרבעון המקביל, ומחיר התובלה הממוצע היה 2,480 דולר - יותר מפי 2 ביחס לרבעון המקביל.

13:13

חברת האינטרנט וויקס  סיימה את הרבעון השלישי עם צמיחה של 12.9% בהכנסות, שהגיעו לכ-445 מיליון דולר, ועם גידול של 37% ברווח הנקי על בסיס Non-GAAP, שהסתכם ב-89.3 מיליון דולר שהם 1.5 דולר למניה. לפי כללי החשבונאות המקובלים (GAAP), הרווח הנקי הרבעוני הסתכם ב-26.8 מיליון דולר, כמעט פי 4 לעומת הרבעון המקביל. 

החברה, בניהולו של אבישי אברהמי, גם מעלה את התחזית השנתית והיא צופה כעת הכנסות של 1.757-1.764 מיליארד דולר ב-2024, צמיחה של 13% ביחס ל-2023, וזאת לעומת התחזית הקודמת ל-1.747-1.761 מיליארד דולר. ברבעון הרביעי תירשם צמיחה של 13%-15% לעומת הרבעון המקביל. וויקס גם מצפה לייצר תזרים חופשי של 483-488 מיליון דולר, גבוה מהתחזית הקודמת. 

12:43

העליות באירופה ממשיכות. גם בארה"ב החוזים העתידיים נסחרים במגמה חיובית.

מאקרו אירופה: מדד המחירים לצרכן בבריטניה עלה באוקטובר ב-0.6% באוקטובר. בקצב שנתי עלתה במדד מ-2.2% ל-2.3%.

11:03

המסחר באירופה מתנהל לפי שעה בעליות שערים קלות. הדאקס עולה ב-0.5%, הפוטסי ב-0.3% והקאק ב-0.4%.

החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים במגמה חיובית.

09:08

הבוקר (ד') באסיה, המדדים המרכזיים נסחרים במגמה מעורבת. הניקיי יורד ב-0.2%, ההנג סנג יורד ב-0.1%, הקוספי עולה ב-0.5%, ובורסת שנגחאי מוסיפה לערכה 0.4%. 

בארה"ב, החוזים העתידיים נסחרים בעליות קלות.

אמש (ג') בוול סטריט, המדדים המרכזיים ננעלו במגמה מעורבת. נאסד"ק קפץ ב-1%, S&P 500 עלה ב-0.4% והדאו ג'ונס ירד ב-0.3%.

את העליות במדד הנאסד"ק הובילה אנבידיה  שטיפסה ב-5% לקראת פרסום תוצאותיה הכספיות של ענקית השבבים היום (ד') עם סיום המסחר בוול סטריט.

ויולטה טודורובה אנליסטית מחקר בחברת ההשקעות Leverage Shares מתייחסת לדוחות שצפויה אנבידיה לפרסם: "הצמיחה של אנבידיה מתבססת בעיקר על מכירות שבב הדגל שלה בתחום הבינה המלאכותית, Hopper, וההזמנות הראשונות לשבב החדש , Blackwell. התחזית של אנבידיה עצמה עומדת על 32.5 מיליארד דולר, וזאת למרות התאמות שנאלצה לבצע בשבב הבלאקוול ואתגרים של שרשרת אספקה. לאור הביקושים האדירים בתחום ה -AI, אנו מאמינים כי אנבידיה תציג תוצאות חזקות. הדבר נתמך על ידי הספקיות של אנבידיה. כמו פוקסקון , TSMC ו -ASML, שדיווחו על הכנסות חזקות ברבעון השלישי וצפי להמשך הביקושים. המשקיעים יתנו דגש גם לתחזית לרבעון הרביעי ויקוו שהחברה תציג אותה מעל התחזיות הנוכחיות של 37 מיליארד דולר".

במקביל, ריכזה עניין אמש (ג') מניית סופר מיקרו קומפיוטר  שזינקה בכ-30% בהמשך לעלייה של 16% שרשמה ביום ב'. זאת לאחר שהודיעה בתחילת השבוע לרשות ניירות הערך האמריקאית (SEC) כי הגישה תוכנית "ציות" לעמידה בדרישות כדי למנוע את הסרת רישומה מבורסת נאסד"ק. החברה ציינה כי התוכנית שלה מראה שהיא במסלול הנכון להגיש את הדוחות הפיננסיים המאוחרים ל-SEC במסגרת הזמן שינתן לה על-ידי נאסד"ק. בעקבות ההגשה, אתמול במסחר זינקה מניית החברה ב-16%. 

היא הייתה המניה הלוהטת של השנה והגיעה לסף קריסה. האם היא תינצל? 

בשוק החוב האמריקאי, נרשמה ירידה בתשואות של כ-5 נקודות בסיס. התשואה של האג"ח הממשלתית לעשר שנים נסחרה בשלישי ב-4.37% והאיגרת לשנתיים ב-4.22%. מפנה מסוים לאחר בשבוע האחרון התשואות עלו לכל אורך העקום, ואף תשואת האג"ח הממשלתית לעשר שנים עקפה רף של 4.5%, רמתה הגבוהה מאז מאי.

ביוליוס בר ציינו כי הניצחון של טראמפ ממשיך לדחוף את הדולר האמריקאי, כשמשקיעים מהמרים על ריפלציה של טראמפ - צמיחה מוגברת, אינפלציה גבוהה ותשואות גבוהות: "הדולר האמריקאי חזק במיוחד מול האירו, שסובל מלחצים בשל הפוליטיקה בגרמניה, כולל פירוק קואליציית ה"אמפל", ואיומי מכסים מצד ארה"ב שעלולים לפגוע בהשקעות במגזר הפרטי באירופה. לכן עדכנו את תחזית שער הדולר/שקל ל-3 חודשים ל-1.05, אך נשארים עם תחזית לטווח של 12 חודשים של 1.08, בהתחשב בכך שסביר שהאופוריה תסתיים והסיכונים לטווח ארוך יתגברו . הפוליטיקה בגרמניה והעמימות במדיניות הסחר דחפו גם את הפרנק השוויצרי להתחזק מול האירו ליחס של 0.93.

"על אף שהמדיניות של הבנק המרכזי השוויצרי משמרת חיסרון בריביות הפרנק, האירו ממשיך לסבול מלחצים, ולכן עדכנו את יעד 3 החודשים ל -EUR/CHF ל-0.94, תוך שמירה על יעד 12 חודשים של 0.97 . גם הין היפני ממשיך להיחלש, ועבר את יעד 3 החודשים שלנו של USD/JPY 155, בשל התרחבות פערי המדיניות המוניטרית. ידיו של הבנק המרכזי של יפן (BoJ) כבולות, שכן הפגישה הבאה תתקיים רק בסוף דצמבר, כך שהאחריות על התערבויות נופלת על משרד האוצר. הבנק עשוי להקדים את העלאת הריבית האחרונה השנה, מה שעשוי לייצב את הין בטווח הקצר. עם זאת, לא צפויה מגמת 'ביטול עסקאות' דומה לזו של הקיץ, מכיוון שמספר העסקאות הקצרות נטו אינו כה גדול כמו בעבר". 

מחירי הנפט נסחרו בירידות קלות של עד 0.5%. נפט אמריקאי נסחר בכ-69 דולר לחבית, ונפט מסוג ברנט נסחר ב-73 דולר לחבית.

הביטקוין נסחר עדיין ברמות גבוהות של כ-91,700 דולר למטבע, מעט פחות מהשיא שקבע בשבוע שעבר. 

בגזרת המאקרו, הבוקר בסין, הבנק המרכזי החליט להותיר את הריבית על כנה ברמה של 3.1%.

בהמשך היום (ד'), צפויים להתפרסם נתוני האינפלציה בבריטניה, ומדד המחירים ליצרן בגרמניה.

עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים, מסביר כי להערכתו, קיים סיכוי כי הפד יוריד את הריבית בהפחתת הריבית הקרובה: "לאחר 6 חודשים רצופים של ירידה, האינפלציה בארה"ב עלתה ל-2.6% באוקטובר, כאשר ללא מחירי המזון והאנרגיה היא נותרה גבוהה על 3.3%. גם מדד המחירים ליצרן חזר לעלות ועמד על 2.4% (3.1% מדד הליבה). במקביל, האינדיקאטורים החיוביים לצריכה הפרטית נמשכו כאשר באוקטובר נרשמה עלייה של 0.4% במכירות הקמעונאיות, ונתוני החודשיים הקודמים עודכנו כלפי מעלה. מנגד, מדד הייצור התעשייתי רשם ירידה נוספת באוקטובר של 0.3%.

"נגיד הבנק ציין שתהליך התכנסות האינפלציה לכיוון היעד מלא במהמורות, ושהנתונים האחרונים משמעותם שהבנק המרכזי לא צריך למהר עם תהליך הפחתת הריבית. רצף הנתונים לצד דברי הנגיד צמצמו מאוד את הציפיות להפחתת ריבית בהחלטה הבאה בדצמבר. אנו סבורים שהסיכויים להפחתת ריבית עדיין קיימים מעצם העובדה שהריבית הריאלית עדיין ברמה מאוד מרסנת".

כלכלני בנק הפועלים הוסיפו כי: "הפחתות הריבית הצפויות כעת נמוכות באופן ניכר מאלו שהיו בתחילת ספטמבר, אז השוק צפה שהריבית תרד לרמה של 4.25% בסוף 2024 ולרמה של 3% בסוף 2025. הציפיות להפחתות ריבית פחתו בין היתר על רקע הציפיות שהתממשו לבחירת טראמפ כנשיא, כמו גם ההתייצבות של אינפלציית הליבה ברמה גבוהה, כמו גם איתנות שהפגינה עד כה הכלכלה האמריקאית.

אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי בבית ההשקעות מיטב, מעריך כי שוק המניות האמריקאי יקר מדי ואופטימי מדי:

"אנחנו חושבים שהסיכון בשוק המניות האמריקאי, שהוא המפתח לכלל השווקים בעולם, גבוה מהרגיל. מכפיל הרווח העתידי של S&P500 שעומד על 25, הגבוה ביותר מאז הדוט.קום, אם מתעלמים מהקפיצה שלו בקורונה. גם המכפיל של S&P500 במשקל שווה שעומד על 20 וגבוה מהממוצע ההיסטורי של 17.7.  

"מכפיל הרווח מתבסס על שיעור רווחיות חריגה בהשוואה היסטורית. הרווחיות החריגה של S&P500 לא רק בגלל חברות הטכנולוגיה. ברוב הסקטורים הרווחיות בשיא או קרוב לשיא של 15 השנים האחרונות.

לכן, מכפיל שילר (Cape ratio), שמתבסס לא על הרווחיות של השנה האחרונה או השנה הבאה, אלא על הרווחיות הממוצעת של 10 השנים האחרונות, רק פעמיים בהיסטוריה מאז תחילת המאה העשרים היה גבוה יותר מאשר היום - בבועת הדוט.קום וב-2021. נשאלת השאלה האם הרווחיות הגבוהה הנוכחית היא המציאות החדשה שמשקפת ירידה בתחרותיות או שזאת תופעה חולפת בגלל נסיבות זמניות. אם היא זמנית, שוק המניות הרבה יותר יקר ממה שמשתקף במכפיל הרווח הרגיל".

עוד כתבות

סניף דלתא / צילום: יח''צ דלתא

ארדואן הכריז על חרם? המפעל של דלתא בטורקיה עובד כרגיל

מדוחות חברת דלתא עולה כי בבעלותה מפעל לייצור גרביים בטורקיה, שאחראי ל-3% מהכנסותיה – ופעילותו לא נפגעה למרות הצהרות נשיא טורקיה ● גוגל ואוניברסיטת רייכמן פותחות שלוחה חיפאית לבית הספר להייטק, וקבוצת מר פותחת מפעל שלישי בדרום ● אירועים ומינויים

חריש / צילום: Shutterstock

הצלחה חלקית: מכרז קרקע ל-50 דירות בחריש נותר ללא הצעות

אושרה להפקדה תוכנית לבניית כ-500 דירות חדשות בחולון ● יזמים הגישו הצעות רק ל-167 מתוך 216 הדירות ששווקו במכרז בחריש ● חברת גבאי רוכשת את חברת מיי טאון התחדשות עירונית ● חדשות השבוע בנדל"ן

הבורסה בפרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת באירופה; אנבידיה יורדת ב-4% במסחר המוקדם

הדאקס יורד ב-0.1% ● החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים במגמה מעורבת ● הביטקוין לא עוצר: נסחר סביב מחיר 97,000 דולר ● אסטרטג שווקים מזהיר מפני בריחת משקיעים משוק האג"ח האמריקאי ● והאם הריבית בארה"ב תרד מהר יותר מהתחזיות?

שוטר במכרה זהב לא־חוקי בבוריטיקה, קולומביה / צילום: Reuters, LUISA GONZALEZ

כנופיית סמים גנבה 3 טונות של זהב במבצע שוד מושלם כל כך, שהוא עדיין נמשך

במהלך השנים האחרונות, ארגון פשע שודד את אחד ממרבצי הזהב הגדולים ביותר בקולומביה השייך לענקית כרייה סינית ● החברה מעריכה כי נגנב ממנה זהב בשווי של כ־200 מיליון דולר ומפנה אצבע מאשימה לממשלה: "איך ייתכן שהרשויות לא פועלות נגד זה?"

תרזה גודי גילן ודונלד טראמפ / צילומים: Shutterstock,AP, בקרהוסטטלר

בין המועמדים של טראמפ לראשות ה-SEC: עו"ד בכירה בתחום הקריפטו

תרזה גודי גילן, עו"ד לשעבר ב-SEC, המייצגת כיום חברות בלוקצ'יין, היא בין המועמדים לראש הרשות - כך פורסם באתר קוין דסק ● חברות הקריפטו דוחפות למינויה: "מינויה יהיה 'גיים-צ'יינג'ר', שישנה את התעשייה באופן דרמטי, עם מישהי שהיא מאוד פרו־קריפטו"

אילוסטרציה: Shutterstock

ההורים נתנו כסף במתנה לרכישת דירה, ואז הזוג התגרש. מה קבע ביהמ"ש?

בני זוג רכשו דירה תמורת 1.8 מיליון שקל, כשסך של 300 אלף שקל שולם ע"י הורי האישה ● כשזו התגרשה, הוריה תבעו שהבעל לעבר ישיב להם את הסכום שהשקיעו בדירה, לטענתם במסגרת "מתנה על-תנאי" ● כיצד הכריע בית המשפט?

מטילי אלומיניום / צילום: Shutterstock

היטלי היצף על אלומיניום לבנייה מסין? מאבק בין היצרנים ליבואנים

לאחר שיצרניות האלומיניום בישראל דרשו הטלת מכס זמני של 80% על יבוא פרופילי אלומיניום מסין, משרד הכלכלה, שפתח בחקירת הנושא ביוני האחרון, צפוי לפרסם תוצאה מקדמית שלה ביום שני הקרוב ● ההחלטה צפויה להשפיע על מחירי הבנייה ועל התעשייה הישראלית ככלל

פועלים עובדים באתר בנייה / צילום: Shutterstock

האבטלה בשפל והשכר עולה בקצב מהיר, עכשיו נותר לראות איך ישפיעו הגזירות

שיעור האבטלה הוא "הנמוך ביותר מאז ימי בן גוריון", כך לפי מומחים, אבל גם הביקוש לעובדים חדשים לא עולה ● בצל הגזירות הכלכליות והעלאת המע"מ, האנליסטים חלוקים לגבי ההשפעה שתהיה על השכר שלנו, וממילא גם על כיוון האינפלציה

תומר ראב''ד יו''ר קבוצת בזק / צילום: אוראל כהן

משפרות רווח ומקטינות חוב: מניות התקשורת בת"א זינקו בעשרות אחוזים

לאחר תוצאות חזקות לפרטנר שהובילו לזינוק במניה, מדווחת בזק על תוצאות בהתאם לתחזיות, עם גידול בעסקי הליבה ● היו"ר תומר ראב"ד: "העניין מצד משקיעים זרים גדל, אבל עדיין אין משהו משמעותי" ● וגם: המהפך הקטן בשוק הסלולר

הילה קורח במהדורת החדשות המרכזית / צילום: צילום מסך מתוך המהדורה

סוף המהדורה: מגישת המהדורה המרכזית, הילה קורח, עוזבת את חדשות 13

לאחר שלוש שנים בתפקידה כמגישת המהדורה המרכזית של חדשות 13, הילה קורח הודיעה היום כי תסיים את תפקידה ● "השנים האלה הן שנים קשוחות", ציינה בציוץ בטוויטר ● יו"ר ועד עובדי חדשות 13, מתן חודורוב: "האמת היא שקורח עוזבת בגלל כשל עמוק בדירקטוריון"

עו''ד עמית בכר בדיון בוועדת החוקה בנושא תקציב לשכת עורכי הדין, היום / צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת

"מאפיה", "עסקן סוג ז'": דיון סוער בהצעת החוק לשליטה בתקציב לשכת עורכי הדין

ועדת החוקה התכנסה לדון בהצעת החוק המעבירה את השליטה בתקציב של לשכת עורכי הדין לשר המשפטים ● הדיון התפוצץ פעמיים בעקבות חילופי האשמות, ויו"ר הוועדה, שמחה רוטמן, האשים את הלשכה בבריונות והרחיק את ראש הלשכה, עו"ד עמית בכר

אלי גליקמן, נשיא ומנכ''ל צים / צילום: איתי רפפורט - חברת החדשות הפרטית

צים הרוויחה מעל מיליארד דולר ברבעון; המניה מזנקת בוול סטריט

חברת הספנות צים מדווחת על זינוק של 117% בהכנסות, לאחר שמחירי ההובלה הוכפלו, ומעלה שוב את התחזית השנתית ● תחלק דיבידנד של 440 מיליון דולר ● המנכ"ל אלי גליקמן: "אין אף חברה ישראלית שהרוויחה סכום כזה ברבעון" ● "אני נזהר בדבריי על אנליסטים, אבל הם בד"כ מומחים להסביר מה היה בעבר, וקשה להם לצפות את העתיד"

שרת התחבורה מירי רגב / צילום: עמית שאבי - ידיעות אחרונות

מירי רגב לא האריכה את הקדנציה, ועכשיו חברת נתיבי איילון פועלת ללא יו"ר

מקסין פסברג שמונתה ליושבת ראש הדירקטוריון ב־2021 על ידי מרב מיכאלי, עזבה השבוע את תפקידה לאחר שרגב בחרה שלא להאריך לה את הקדנציה ● הטענות המושמעות בענף נגד רגב הן שהיא נוהגת להשתלט על חברות תשתית ממשלתיות דרך יו"ר הדירקטוריון, המנכ"ל ושומרי הסף

עופר ינאי / צילום: ראובן קפוצ'נסקי

המגעים לא הבשילו: עופר ינאי נסוג מרכישת 10% מרשת 13

רשת 13 ועופר ינאי הודיעו כי המו"מ לרכישת 10% מהחברה ע"י איש העסקים וכניסתו לבעלות ברשת 13 - לא הבשיל

דינה בן-טל גננסיה, מנכ''לית אל על / צילום: דוברות אל על

תודה שטסתם: עלות שכרם של מנכ"לית אל על והיו"ר תזנק במיליון שקל לכל אחד

כפי שנחשף בגלובס, המענק השנתי של בכירי אל על צפוי לקפוץ בחצי מיליון שקל ● ובנוסף תאשר החברה תוספת שכר של כ-20% בשכרם של מנכ"לית החברה דינה בן טל-גננסיה והיו"ר עמיקם בן צבי

שני כבלי תקשורת באירופה נחתכו: האם המתיחות ביבשת עלולה להגיע לישראל?

המתיחות באירופה מעמיקה עד קרקעית הים, עם חיתוכם של שני כבלי תקשורת מרכזיים באורח מסתורי ● בישראל חוששים מפגיעה דומה בתשתית הימית המיושנת ממילא

יאיר אבידן / צילום: אייל טואג

גבר על מנהל רשות המסים לשעבר: יאיר אבידן נבחר לדירקטוריון בנק הפועלים

אבידן גבר בהתמודדות על ראש ראשות המסים לשעבר, ערן יעקב ● לאבידן יש קריירה ארוכה ועשירה בענף הבנקאות, והוא אף שימש במשך כשלוש שנים כמפקח על הבנקים ● המאבק הבא בבנק: היורש ליו"ר בנק הפועלים ראובן קרופיק, שיסיים תשע שנות כהונה

ח''כ שלום דנינו, יוזם הצעת החוק / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

הגבלת שכר עורכי הדין בהתחדשות עירונית מתקרבת? הצעת החוק שמעוררת סערה

הצעת חוק פרטית של ח"כ שלום דנינו מהליכוד מבקשת להגביל את שכר־הטרחה של עורכי דין המייצגים דיירים בפרויקטי התחדשות עירונית עד ל־10,000 שקל לדירה ● "הם מרוויחים מספיק"

אבישי אברהמי, מייסד ומנכ''ל חברת Wix / צילום: אלן צצקין

דוחות חזקים לוויקס: הרווח זינק ב-40%, התחזית השנתית עלתה

וויקס מדווחת על רבעון שלישי מוצלח עם גידול ברווח וההכנסות ● במקביל, מעלה כלפי העלתה את תחזית ההכנסות השנתית ● המניה מזנקת בכ-12% בטרום מסחר

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

146% בשלושה שבועות: המניה הישראלית שהפתיעה והקשר לשורטיסטים

מניית הביטוח הדיגיטלי למונייד יותר מהכפילה את ערכה בעקבות דוחות כספיים שהפתיעו את השורטיסטים והגדילו את הביקוש למניה ● גם בחירתו של טראמפ ותחזיות ההנהלה תרמו לזינוק