משה ממרוד, בעלי תדיראן / צילום: סיון פרג'
שיפור בעלויות הרכש וההובלה של ציוד לפרוייקטים של אגירת חשמל ומערכות סולאריות, הזניק את שיעור הרווח הגולמי של תדיראן גרופ והקפיץ את הרווח התפעולי שלה ברבעון השלישי. נראה שמשה ממרוד, בעל השליטה ומנכ"ל החברה יכול לחייך. תדיראן סבלה משחיקה בתוצאות על רקע פעילותה בתחום האנרגיה המתחדשת באירופה, ולאחר הצגת השיפור בשיעורי הרווחיות ברבעון השלישי (בבוקר יום רביעי) מניותיה מזנקות בבורסה בכ-10%, ושוויה שוק שלה כיום עומד על 1.9 מיליארד שקל.
● הכנסות של 22 מיליארד דולר בשנה: התחזית האופטימית של ענקית השבבים
● מנכ"ל ישראכרט: חלק מהסיבה לשיפור בהיקפי הצריכה בישראל - עליית המחירים
תדיראן פועלת בשיווק ומכירת מזגנים, ובמקביל נכנסה בשנים האחרונות למכירת ציוד להקמת פרויקטים בתחומי האנרגיה המתחדשת באירופה. מחזור המכירות שלה ברבעון השלישי הסתכם ב-599 מיליון שקל, ירידה של 6.8% ביחס לרבעון המקביל אשתקד, בשל עיתוי בהכרה מהכנסות של פרוייקטי אגירה. אך שיעור הרווחיות הגולמית שלה זינק ל-21% מרמה של 16.5% ברבעון המקביל אשתקד, בשל שיפור בעלויות בתחום האנרגיה המתחדשת.
כתוצאה מכך הרווח התפעולי עלה ב-9% לכ-54 מיליון שקל. עם זאת, הוצאות המימון עדיין הכבידו על החברה, והרווח הנקי נשחק ב-7% ל-45 מיליון שקל ברבעון שחלף. גורם נוסף שהשפיע והקטין, באופן חשבונאי, את הרווח הנקי ברבעון השלישי היה שיערוך של אופציה שביצעה החברה ברבעון המקביל אשתקד.
סימן חיובי לאחר שנתיים קשות למניית החברה
משה ממרוד אמר עם פרסום התוצאות כי בחברה "ממשיכים לראות את מגמת השיפור ברווחיות הגולמית והתפעולית שלנו. זאת לצד המשך השיפור בהיקף ההכנסות של מגזר הצריכה, לאור גידול כמותי במכירות המזגנים והעונתיות המאפיינת את המגזר. במגזר האנרגיה ראינו שיפור בשיעור הרווח התפעולי ברבעון השלישי, שנבע בעיקר משיפור עלויות הרכש בפרוייקטי אגירה ומערכות סולאריות".
הזינוק במניית תדיראן גרופ עשוי להוות סימן חיובי לאחר שנתיים קשות למניית החברה. תדיראן גרופ, המייבאת, משווקת ומוכרת מזגנים, מוכרת כמעט בכל בית ישראלי. שווי השוק שלה הגיע לשיא חלומי של 5 מיליארד שקל באוגוסט 2022, ומאז נחתך לכ-2 מיליארד שקל כיום. הירידה באה על רקע אכזבה של המשקיעים מהתוצאות של כניסת החברה לשוק האנרגיה הסולארית באירופה. תדיראן רכשה מספר חברות הפועלות בהפצת ציוד לתחום האנרגיה הסולארית במאות מיליוני שקלים. אך בהמשך הרווחיות שלה החלה להישחק בשל אותה פעילות, וגם הוצאות המימון גדלו. התוצאה לוותה בירידה במחיר המניה, של 60% עד עתה (גם לאחר עליית המניה ברביעי).