דינה בן-טל גננסיה, מנכ''לית אל על / צילום: דוברות אל על
חברת התעופה אל על פרסמה דוחות שיא לנוכח שליטתה בנתב"ג בעקבות מלחמת "חרבות ברזל" וביטולי הטיסות המתמשכים מצד המתחרות הזרות, וכעת הגיע הזמן לפנק את בכירי החברה. בסמוך לפרסום הדוחות לרבעון השלישי, בהם שברה החברה שוב את שיאי ההכנסות שחצו לראשונה סכום של מיליארד דולר והרווח הנקי שעמד על 187 מיליון דולר, פרסמה החברה זימון לאסיפת בעלי מניות בכדי לאשר העלאת שכר למנהלים הבכירים - מנכ"לית החברה דינה בן טל-גננסיה ויו"ר החברה עמיקם בן צבי.
● אל על מסכמת רבעון עם הכנסות של יותר ממיליארד דולר ושיא חדש ברווחים
● בדיקת גלובס | השמיים נסגרו, וטייסי אל על בדרך לבונוס ענק. וכמה ירוויחו המנהלים?
אם אסיפת בעלי המניות תאשר את תוספת השכר, עלות השכר הכוללת של מנכ"לית החברה יזנק בכ-930 אלף שקל לסכום של 6.8 מיליון שקל, ועלות השכר של היו"ר תגדל בסכום דומה ל-5.1 מיליון שקל .
החלוקה מורכבת מהתוספת לשכר החודשי של בן טל-גננסיה, שצפויה לזנק בכ-25% לסכום של 150 אלף שקל בחודש, צמוד למדד המחירים לצרכן, ושכרו של יו"ר הדירקטוריון יזנק גם הוא בהתאם, שכן גובה שכרו הוא 90% מזה של המנכ"לית כפול אחוז המשרה שלו (90%). בנוסף, בדומה לשנה שעברה, החברה מבקשת להעניק לשניים תגמול הוני בצורה של אופציות, בשווי של כ-1.1 מיליון שקל למנכ"לית החברה ושל 830 אלף שקל ליו"ר.
שתי תוספות השכר הללו יצטרפו לתוספת המענק שנחשפה לאחרונה בגלובס שאותה עתידים לקבל הבכירים בהיקף של 600 אלף שקל למנכ"לית בן טל-גננסיה ו-670 אלף שקל ליו"ר בן צבי. הסיבה לתוספת המענק היא שבחודש מרץ האחרון החברה החליטה לבטל את מבחן "התשלום הנדחה", כך שבמקום לבחון האם החברה הרוויחה 60 מיליון דולר במצטבר בשלוש שנים הבחינה תתבצע עבור כל שנה בנפרד. בעקבות כך צפוי המענק השנתי של המנכ"לית לעמוד על 3 מיליון שקל וזה של היו"ר על יותר מ-2.4 מיליון שקל.
צריך לציין כי מאחר שהחברה מרוויחה כעת סכומים גבוהים משמעותית, סביר להניח ששני הבכירים היו מקבלים את תוספת המענק בכל מקרה בעוד כשנה או שנתיים, אך זאת כמובן בהנחה שהיו נשארים בתפקידם גם בשנים הבאות ושהחברה לא הייתה נקלעת למשבר חדש עד אז.
באל על מסבירים כי תוספת השכר החודשית (אך לא הכוללת) היא רק בשיעור של כ-15%, לדבריהם, בדומה למה שקורה בחברות דומות לה עם מרוכבות דומה במשק וכי חלק מהתגמול ההוני שיוענק יהיה מותנה בהשגת יעד ביצועים משמעותי של 19% ברווח התזרימי התפעולי (EBITDAR), מה שלדבריהם ממחיש את מחויבות החברה להצלחה ולביצועים גבוהים לטווח ארוך.
מדובר ביעד לא קל להשגה, אך לא בטוח שהוא גבוה באופן מיוחד. בשנה הנוכחית, יוצאת הדופן ולכן לא בהכרח מייצגת, ה-EBITDAR של החברה עומד על 32%. אך גם בשנה שעברה הוא עמד על 22%. בשנת 2022 החברה השיגה בנתון הזה 17.5%.