הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock
סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
13:45
הירידות בתל אביב ממשיכות. מדד ת"א 35 יורד ב-0.3% ות"א 90 משיל מערכו 0.7%. בולט לחיוב מדד ת"א בנקים 5 שעולה ב-1%. מנגד, ת"א ביטוח יורד ב-1.7%.
במסגרת עונת הדוחות, אורביט דיווחה כח ההכנסות ברבעון צמחו בכ-11.3% לעומת אשתקד לכ-18.3 מיליון דולר. במקביל, הרווח הגולמי ברבעון צמח בכ- 6.8% לעומת אשתקד, לכ- 6.8 מיליון דולר (כ- 37.4% מההכנסות לעומת כ- 39% אשתקד). הרווח הנקי ברבעון הסתכם לכ- 2.9 מיליון דולר לעומת כ-3.1 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.
12:31
סאנפלאואר פרסמה היום (ה') את תוצאותיה הכספיים לרבעון השלישי של 2024, שמהם עולה כי הרווח הנקי ברבעון עמד על כ-6 מיליון שקל, לעומת הפסד של כ-8.6 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. בה בעת, הרווח הנקי בתשעת החודשים הראשונים הסתכם בכ-22.7 מיליון שקל, לעומת הפסד של כ-0.9 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
כמו כן, הכנסות החברה בתשעת החודשים הראשונים כמעט הכפילו את עצמם והסתכמו בכ-131 מיליון שקל, כשמתוך זאת - ברבעון השלישי אלו הסתכמו בכ-42.3 מיליון שקל. ה- EBITDA המתואם צמח ברבעון השלישי ב-39% לכ-32.2 מיליון שקל, ובתשעת החודשים הראשונים של 2024 ב-37% לכ-103.3 מיליון שקל.
11:23
קבוצת רימון דיווחה לפני זמן קצר על הרחבת פעילותה בחו"ל ומעדכנת כי זכתה במכרז של חברה בינלאומית לביצוע עבודות ימיות בפרויקט להקמת מתקן התפלה עבור מפעל פוספטים במערב אפריקה. במסגרת הפרויקט תבצע חברת הבת בבעלות מלאה יורוהינקה את עבודות הקידוחים האופקיים בים בשיטת הדחיקה (Pipe-Jacking) להקמת שתי מנהרות ימיות באורך של כ- 860 מטרים כל אחת, עם אופציה להקמת מנהרה ימית שלישית באותו אורך. וזאת בתמורה לכ-140 מיליון שקל ועוד כ-50 מיליון שקל עבור המנהרה השלישית.
10:17
קבוצת דוראל אנרגיה מכריזה הבוקר (ה') על הפעלתו המסחרית של פרויקט אינדיאנה צפון שהספקו כ-480 מגה-וואט ( DC ). בה בעת, החברה הודיעה, כי הושלמה השקעת שותף המס בפרויקט ( Bank of America ), וכן הומרה ההלוואה לתקופת ההקמה להלוואה לטווח ארוך.
הפעלתו המסחרית של פרויקט אינדיאנה צפון מהווה אבן דרך משמעותית עבור דוראל LLC ופרויקט אינדיאנה בכללותו, והיא מצטרפת לדיווחים בדבר חתימת הסכמי EPC והסכמי מימון לתקופת ההקמה ביחס לפרויקטי אינדיאנה מרכז ודרום בהספק כ-1,100 מגה-וואט ( DC ), ושיפור תנאי הסכם מכירת החשמל ל-480 מגה-וואט מפרויקט אינדיאנה מרכז 1.
תחילת הקמתם של מיזמי אינדיאנה מרכז ודרום צפויה להחל במהלך החציון הראשון של 2025, כאשר עם השלמת חלקים אלו, פרויקט אינדיאנה כולו יכלול כ-1,600 מגה-וואט ( DC ) של חשמל ממקורות אנרגיה מתחדשת, ויהווה אחד ממיזמי האנרגיה המתחדשת הגדולים בארה"ב. לדוראל LLC ההון העצמי הדרוש להקמת הפרויקטים, בין היתר, באמצעות בגיוס ההון האחרון של החברה, בסך 400 מיליון דולר, כחלק מעסקת APG שחתמה החברה.
10:14
ישראייר קופצת בשעה זו בכ-5% לאחר שהציגה את תוצאותיה הכספיות לרבעון. בדומה לאל על, החברה מציגה תוצאות שיא לאור המלחמה עם קצב תנועת נוסעים של 1.4 מיליון - גידול של 40% בהשוואה לתקופה המקבילה. החברה רשמה הכנסות שיא של 166 מיליון דולר ושיא ברווחיות הגולמית.
10:08
ירידות קלות בפתיחה בתל אביב. מדד ת"א 35 יורד ב-0.3% ות"א 90 יורד בשיעור דומה. בקרב המדדים הענפיים, ת"א ביומד יורד ב-1.2%.
בקרב מניות מדד ת"א 125 בולטות לשלילה מניות בזן , פוקס , חילן , ריטיילורס ותדיראן גרופ .
08:21
חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה בתל אביב
1. שוקי המניות
יום המסחר בתל אביב צפוי להיפתח במגמה מעורבת. אמש (ד'), המסחר בבורסה המקומית ננעל במגמה דומה. מדד ת"א 35 ירד ב-0.3% ומדד ת"א 90 הוסיף 0.2%. מדד הבנקים השיל 0.4%. מדד הקלינטק ממשיך להפגין חולשה והיום איבד 1.6%.
עונת הדוחות בבורסה המקומית תופסת תאוצה.
הבוקר פרסמה חילן כי ההכנסות ברבעון הסתכמו בכ-694.8 מיליון שקל, צמיחה של כ-8.2% לעומת אשתקד. במקביל החברה הציגה צמיחה של כ-20.1% ברווח התפעולי ברבעון שהסתכם בכ-69.4 מיליון שקל. הרווח הנקי ברבעון הסתכם בכ-49.3 מיליון שקל, גידול של כ-14.4% לעומת הרבעון המקביל.
● המספרים של אל על חשפו: הקווים הכי משתלמים ובכמה עלתה ההכנסה מנוסע?
הבורסה לניע בתא דיווחה כי ההכנסות ברבעון השלישי של השנה עמדו על כ-109 מיליון שקל לעומת כ-95 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, גידול בשיעור של 14%. במקביל, הרווח הנקי ברבעון השלישי של השנה הסתכם לסך של כ-26 מיליון שקל לעומת סך של כ-18 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, גידול בשיעור של 43%.
עוד בלטה במסחר תדיראן גרופ שהובילה את עליות השערים במדד ת"א 125. שיפור בעלויות הרכש וההובלה של ציוד לפרוייקטים של אגירת חשמל ומערכות סולאריות, הזניק את שיעור הרווח הגולמי של החברה והקפיץ את הרווח התפעולי שלה ברבעון השלישי. נראה שמשה ממרוד, בעל השליטה ומנכ"ל החברה יכול לחייך. תדיראן סבלה משחיקה בתוצאות על רקע פעילותה בתחום האנרגיה המתחדשת באירופה, ולאחר הצגת השיפור בשיעורי הרווחיות ברבעון השלישי שווי השוק שלה עולה כיום ל-1.9 מיליארד שקל.
גם החברה ביטחונית עשות בלטה במסחר וקפצה בכ-7%. החברה, המתמחה בייצור רכיבים לענף התעופה, דיווחה כי קיבלה הזמנה ממשרד הביטחון לייצור ואספקה של 80 ממסרות ו-1500 מתלים, לאספקה בין ינואר 2028 לאוקטובר 2029, בהיקף של 172 מיליון שקלים. עשות קיבלה מ-2019 ועד היום הזמנות ממשרד הביטחון בהיקף של כ-1.1 מיליארד שקלים ומנייתה עלתה ב-126% בשנה האחרונה.
הבוקר באסיה, המדדים המרכזיים נסחרים במגמה מעורבת. ההנג סנג יורד ב-0.2%, הניקיי משיל מערכו 0.7%, בורסת שנגחאי עולה ב-0.1% והקוספי עולה ב-0.2%.
מניות השבבים האסייתיות יורדות הבוקר בהמשך לדוחות הרבעוניים שאנבידיה פרסמה אמש (הרחבה בהמשך). קבוצת סופטבנק, המחזיקה בנתח ביצרנית השבבים Arm , המספקת עיצובי מעגלים וארכיטקטורה לאנבידיה, יורדת בכ-1.5%. גם טייוואן סמיקונדקטור , שמייצרת יחידות עיבוד גרפיות של אנבידיה יורדת בשיעור דומה. גם מניית פוקסון יורדת בכ-2%.
בארה"ב, החוזים העתידיים נסחרים הבוקר בירידות קלות.
אמש (ד') בוול סטריט, המסחר ננעל במגמה מעורבת. נאסד"ק ירד ב-0.2%, S&P 500 ננעל ביציבות ודאו ג'ונס עלה ב-0.3%.
ענקית השבבים אנבידיה פרסמה את תוצאותיה הכספיות אמש. זהו הרבעון התשיעי ברציפות בו החברה עוקפת את ציפיות האנליסטים. החברה הרוויחה 81 סנט למניה, ההכנסות היו 35 מיליארד דולר, זינוק של 94% לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה. ההכנסות ממרכזי הנתונים היו 30.1 מיליארד דולר, יותר מפי שניים מהרבעון המקביל. עם זאת, תחזית ההכנסות לרבעון הרביעי, למרות שגבוהה מממוצע תחזיות האנליסטים, מאכזבת את המשקיעים והמניה ירדה במסחר המאוחר בכ-3%.
● TSMC במקום אנבידיה? הנוסחה שתעזור לכם לבחור מניות לטווח ארוך
מניית קוואלקום נפלה בכ-6% וזאת יום לאחר שהחברה הציגה יעדים פיננסיים שאפתנים לעסקיה מחוץ לתחום הסמארטפונים במהלך יום המשקיעים הראשון שלה מזה שלוש שנים. החברה שמרבית הכנסותיה נובעות מעיצוב ורישוי שבבים לטלפונים, מתרחבת לתחומים חדשים כמו שבבים למכוניות, מחשבים אישיים ומכשירים נוספים.
למונייד הישראלית זינקה בכ-16% אמש. השבוע ערכה החברה כנס משקיעים בניו יורק בה הציבה יעד שאפתני והמניה הגיבה בחיוב גם לכך. הכנס נערך תחת הכותרת "ממיליארד דולר ל-10 מיליארד דולר", כשהכוונה לפרמיות שבידי החברה שצפויות להגיע ברבעון הבא למיליארד דולר, ואיך החברה תגדיל אותן ל-10 מיליארד דולר בשנים הבאות.
בסה"כ מניית למונייד יותר מהכפילה את ערכה תוך שלושה שבועות, עם זינוק של 140% מסוף אוקטובר. בכך למעשה חזרה להיסחר במחיר גבוה ממחיר ההנפקה הראשונית שלה, לראשונה אחרי יותר משנתיים שבהן נסחרה המניה מתחת למחיר ההנפקה, שבוצעה בקיץ 2020. במחיר המניה הנוכחי, כ-45 דולר, שווי השוק של למונייד בבורסת ניו יורק הוא 3.2 מיליארד דולר. למרות ההתאוששות המרשימה, המניה עדיין רחוקה מרמות השיא של תחילת 2022, אז נסחרה מניית למונייד במחיר של פי 4 מזה הנוכחי.
2. שוקי האג"ח
בשוק האג"ח המקומי, תשואות הפדיון על אגרות החוב הממשלתיות ירדו ביום ד'. תשואת האג"ח ל-10 שנים ירדה ל-4.67%, שפל של שלושה חודשים. התשואה לאג"ח לשנתיים ירדה ל-4.29%.
בשוק החוב האמריקאי, תשואות האג"ח הממשלתיות נסחרות ביציבות הבוקר (ה'). התשואה ל-10 שנים נסחרת ברמה של 4.40%, והתשואה לשנתיים עומדת על 4.25%.
על פי ניתוח של אלים רמטולה, אסטרטג בכיר בבנק השוויצרי EFG, תשואות האג"ח האמריקאיות לשנתיים רשמו ירידה חדה באוגוסט בעקבות נתוני תעסוקה חלשים, אך התאוששו עם נתוני תעסוקה מפתיעים לטובה שפורסמו באוקטובר. לדבריו, "הפדרל ריזרב, שעדיין מפחית ריבית, אך בקצב איטי יותר, מתמקד כעת בצמיחה על חשבון המלחמה באינפלציה. תשואות האג"ח ל-10 שנים, שנפלו גם הן באוגוסט, התאוששו בצורה חדה יותר, מה שגרם לשינוי משמעותי בעקום התשואות האמריקאי.
במקביל, ציפיות להוצאות פיסקליות מוגברות תחת ממשל טראמפ, כמו קיצוצי מסים ותוספת תקציב לביטחון, יחד עם עלייה ברמת החוב הלאומי, מעלות את הדרישה לתשואות גבוהות יותר מצד משקיעים". רמטולה מזהיר מפני אפשרות ל"בריחת משקיעים" בדומה למה שחוותה בריטניה בסתיו 2022.
3. שוקי הסחורות והמטבעות
השקל מתחזק קלות הבוקר (ה') לעומת הדולר האמריקאי לשער של 3.74 שקלים. גם מול האירו, השקל מתחזק קלות לשער של 3.94 שקלים.
● המשקיעים בעולם רוכשים דולרים. האירו מפסיד בגדול ומה ההשלכות על השקל?
אור פוריה, יו"ר פוריה פיננסים, מסביר כי להערכתו, שוק המט"ח ממשיך להיסחר ביציבות בטווח המוכר של 3.55-3.85 שקלים לדולר, תוך דריכות וציפייה להתקדמות משמעותית במגעים להפסקת אש בגזרה הצפונית: "בטווח הבינוני והארוך, התחזיות נשארות ללא שינוי, ולפיהן השקל צפוי להתחזק ולהיסחר ברמות גבוהות יותר מול הדולר. יחד עם זאת, כל התקדמות לקראת הפסקת אש עשויה להביא להתחזקות ניכרת של השקל גם בטווח הקצר".
מחירי הנפט עולים הבוקר קלות. מחירה של חבית מסוג ברנט נסחר סביב 73 דולרים ומחירה של חבית מסוג WTI עומד על 68.9 דולרים.
הביטקוין לא עוצר: הבוקר המטבע הוירטואלי נסחר סביב רמה של 97,252 דולרים. מתחילת השנה עלה הביטקוין בכ-130%.
● מחזיקים מטבע דיגיטלי בחו"ל? בקרוב, המידע עליכם יגיע בקלות לרשות המסים
הסיבה המרכזית לאופטימיות בשוק היא חזרתו של טראמפ לתפקיד נשיא ארה"ב. טראמפ, הצפוי לחזור לחדר הסגלגל בתחילת חודש ינואר, נתפס כתומך בשוק הקריפטו, כולל הבטחות להקים מאגר רזרבות קריפטו ממשלתיות ולקדם רגולציה מקלה שתאפשר התפתחות נוספת בתחום. יתרה מכך, עם הכרזתו כי אם ייבחר לנשיאות הוא יקים ועדת יעילות ממשלתית שתבחן את הסוכנויות הפדרליות ותפעל להפחתת הבירוקרטיה, נוצרה תחושת ביטחון בקרב המשקיעים כי הרגולציות הכבדות על השוק הקריפטוגרפי עשויות להתמתן, מה שעשוי להביא לשגשוג נוסף.
פיטר ברנדט, סוחר ותיק ומומחה בשוק הקריפטו, פרסם לאחרונה פוסט ברשת X, בו הוא הציג גרף המצביע על פוטנציאל לעלייה במחיר הביטקוין עד ל-200,000 דולר.
בנוסף, חברת ההשקעות והמחקר ברנשטיין פרסמה תחזית אופטימית. לדבריהם, תחת ממשל טראמפ, ייתכן שה-SEC (הרשות לניירות ערך האמריקאית) תהיה פרו-קריפטו, מה שעשוי להוביל להקלות בשוק. אנליסטים בברנשטיין חזרו על תחזית קודמת שפרסמו, לפיה הביטקוין יגיע ל-200,000 דולר עד 2025, מה שבהחלט מוסיף לאופטימיות בשוק.
4. מאקרו
יונתן כץ, כלכלן ראשי בלידר שוקי הון, מוסר כי נתוני חודש ספטמבר מצביעים על כך שגופים מוסדיים רכשו 2.4 מיליארד דולר נטו (לאחר רכישות של 6.3 מיליארד באוגוסט): "בחודש ספטמבר הגופים המוסדיים מכרו ניירות ערך בחו"ל בהיקף של 1.5 מיליארד, אך רכשו מט"ח דרך נגזרים בהיקף של 3.9 מיליארד. שיעור החשיפה למט"ח עלה לשיא של 24.1% מסך הנכסים המנוהלים לעומת 23.6% לפני חודש ו-19.9% לפני שנה".
לדבריו, עיקר הגידול בחשיפה למט"ח בוצע על ידי קופות הגמל וקרנות ההשתלמות: "חשיפה משמעותית למט"ח עשויה לתמוך בייסוף בשקל במידה והסביבה הגיאופוליטית תשתפר ומוסדיים יחליטו לצמצם את שיעור החשיפה".
5. תחזית
אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי בבית ההשקעות מיטב מעריך כי: "קצב אינפלציית הליבה השנתי בארה"ב ב-6 המדדים האחרונים עומד על 2.5% לעומת עלייה שנתית של 3.3%. גם בליבת מדד PCE, הקצב של 6 החודשים האחרונים נמוך משמעותית מהשינוי השנתי וקרוב ליעד של 2%. ההיחלשות הצפויה בצריכה הפרטית עשויה לסייע להאט את האינפלציה, אך סביר שהיא תישאר גבוהה מעט מהיעד".
זבז'ינסקי מסביר כי עיתוי הטלת המכסים על היבוא ע"י הממשל החדש צפוי להוביל לעלייה חד פעמית במחירים ולהחלשת הביקושים מאוחר יותר. הוא מוסיף כי "בשנתיים האחרונות אימוץ מוחלט של גישת 'תלות בנתונים' על ידי הפד גרם לשינויים תכופים מאוד בתוכניות הבנק המרכזי האמריקאי ובציפיות השוק לריבית. למרות שבנאום האחרון נגיד הפד טען שפחת הצורך בהמשך הורדת ריבית מתמשכת, ההיחלשות הצפויה בכלכלה צפויה להוביל לירידה בציפיות לריבית ובריבית עצמה".