הבורסה בפרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock
סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
11:19
המסחר באירופה מתנהל לפי שעה במגמה מעורבת. הדאקס יורד ב-0.1%, הפוטסי נסחר סביב רמות הבסיס והקאק משיל מערכו 0.6%.
08:53
הבוקר באסיה, המדדים המרכזיים נסחרים במגמה מעורבת. ההנג סנג יורד ב-0.2%, הניקיי משיל מערכו 0.7%, בורסת שנגחאי עולה ב-0.1% והקוספי עולה ב-0.2%.
מניות השבבים האסייתיות יורדות הבוקר בהמשך לדוחות הרבעוניים שאנבידיה פרסמה אמש (הרחבה בהמשך). קבוצת סופטבנק, המחזיקה בנתח ביצרנית השבבים Arm , המספקת עיצובי מעגלים וארכיטקטורה לאנבידיה, יורדת בכ-1.5%. גם טייוואן סמיקונדקטור , שמייצרת יחידות עיבוד גרפיות של אנבידיה יורדת בשיעור דומה. גם מניית פוקסון יורדת בכ-2%.
בארה"ב, החוזים העתידיים נסחרים הבוקר בירידות קלות.
אמש (ד') בוול סטריט, המסחר ננעל במגמה מעורבת. נאסד"ק ירד ב-0.2%, S&P 500 ננעל ביציבות ודאו ג'ונס עלה ב-0.3%.
ענקית השבבים אנבידיה פרסמה את תוצאותיה הכספיות אמש. זהו הרבעון התשיעי ברציפות בו החברה עוקפת את ציפיות האנליסטים. החברה הרוויחה 81 סנט למניה, ההכנסות היו 35 מיליארד דולר, זינוק של 94% לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה. ההכנסות ממרכזי הנתונים היו 30.1 מיליארד דולר, יותר מפי שניים מהרבעון המקביל. עם זאת, תחזית ההכנסות לרבעון הרביעי, למרות שגבוהה מממוצע תחזיות האנליסטים, מאכזבת את המשקיעים והמניה ירדה במסחר המאוחר בכ-3%.
● TSMC במקום אנבידיה? הנוסחה שתעזור לכם לבחור מניות לטווח ארוך
מניית קוואלקום נפלה בכ-6% וזאת יום לאחר שהחברה הציגה יעדים פיננסיים שאפתנים לעסקיה מחוץ לתחום הסמארטפונים במהלך יום המשקיעים הראשון שלה מזה שלוש שנים. החברה שמרבית הכנסותיה נובעות מעיצוב ורישוי שבבים לטלפונים, מתרחבת לתחומים חדשים כמו שבבים למכוניות, מחשבים אישיים ומכשירים נוספים.
למונייד הישראלית זינקה בכ-16% אמש. השבוע ערכה החברה כנס משקיעים בניו יורק בה הציבה יעד שאפתני והמניה הגיבה בחיוב גם לכך . הכנס נערך תחת הכותרת "ממיליארד דולר ל-10 מיליארד דולר", כשהכוונה לפרמיות שבידי החברה שצפויות להגיע ברבעון הבא למיליארד דולר, ואיך החברה תגדיל אותן ל-10 מיליארד דולר בשנים הבאות.
בסה"כ מניית למונייד יותר מהכפילה את ערכה תוך שלושה שבועות, עם זינוק של 140% מסוף אוקטובר. בכך למעשה חזרה להיסחר במחיר גבוה ממחיר ההנפקה הראשונית שלה, לראשונה אחרי יותר משנתיים שבהן נסחרה המניה מתחת למחיר ההנפקה, שבוצעה בקיץ 2020. במחיר המניה הנוכחי, כ-45 דולר, שווי השוק של למונייד בבורסת ניו יורק הוא 3.2 מיליארד דולר. למרות ההתאוששות המרשימה, המניה עדיין רחוקה מרמות השיא של תחילת 2022, אז נסחרה מניית למונייד במחיר של פי 4 מזה הנוכחי.
נגד גאוטם אדאני, יו"ר קבוצת אדאני השולטת בין היתר בנמל חיפה, הוגש כתב אישום בבית המשפט הפדרלי בניו יורק בגין הונאה שמוערכת במיליארדי דולרים. כך דווח היום (ד') בעולם.
אדאני, אחד האנשים העשירים בעולם, ששוויו מוערך בכ-69.8 מיליארד דולר, ושני נאשמים נוספים, סאגאר אדאני וניט ג'איין - בכירים בחברת "אדאני גרין אנלימיטד", מואשמים בקשירת קשר לביצוע עבירה, בפרשה בה לפי החשדות הם השיגו מימון מגורמים בארה"ב ובעולם "על בסיס מסמכים שיקריים" לפי התובע הכללי בארה"ב.
בנוסף, הם מואשמים בכך שהסכימו לשלם שוחד של כ-250 מיליון דולר לגורמים ברשויות בהודו, כדי לקבל לידיהם "פרויקטים לסיפוק אנרגיה סולארית לממשלה ההודית", לפי התובע הכללי.
בשוק החוב האמריקאי, תשואות האג"ח הממשלתיות נסחרות ביציבות הבוקר (ה'). התשואה ל-10 שנים נסחרת ברמה של 4.40%, והתשואה לשנתיים עומדת על 4.25%.
על פי ניתוח של אלים רמטולה, אסטרטג בכיר בבנק השוויצרי EFG, תשואות האג"ח האמריקאיות לשנתיים רשמו ירידה חדה באוגוסט בעקבות נתוני תעסוקה חלשים, אך התאוששו עם נתוני תעסוקה מפתיעים לטובה שפורסמו באוקטובר. לדבריו, "הפדרל ריזרב, שעדיין מפחית ריבית, אך בקצב איטי יותר, מתמקד כעת בצמיחה על חשבון המלחמה באינפלציה. תשואות האג"ח ל-10 שנים, שנפלו גם הן באוגוסט, התאוששו בצורה חדה יותר, מה שגרם לשינוי משמעותי בעקום התשואות האמריקאי.
במקביל, ציפיות להוצאות פיסקליות מוגברות תחת ממשל טראמפ, כמו קיצוצי מסים ותוספת תקציב לביטחון, יחד עם עלייה ברמת החוב הלאומי, מעלות את הדרישה לתשואות גבוהות יותר מצד משקיעים". רמטולה מזהיר מפני אפשרות ל"בריחת משקיעים" בדומה למה שחוותה בריטניה בסתיו 2022.
מחירי הנפט עולים הבוקר קלות. מחירה של חבית מסוג ברנט נסחר סביב 73 דולרים ומחירה של חבית מסוג WTI עומד על 68.9 דולרים.
הביטקוין לא עוצר: הבוקר המטבע הוירטואלי נסחר סביב רמה של 97,252 דולרים. מתחילת השנה עלה הביטקוין בכ-130%.
● מחזיקים מטבע דיגיטלי בחו"ל? בקרוב, המידע עליכם יגיע בקלות לרשות המסים
אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי בבית ההשקעות מיטב מעריך כי: "קצב אינפלציית הליבה השנתי בארה"ב ב-6 המדדים האחרונים עומד על 2.5% לעומת עלייה שנתית של 3.3%. גם בליבת מדד PCE, הקצב של 6 החודשים האחרונים נמוך משמעותית מהשינוי השנתי וקרוב ליעד של 2%. ההיחלשות הצפויה בצריכה הפרטית עשויה לסייע להאט את האינפלציה, אך סביר שהיא תישאר גבוהה מעט מהיעד".
זבז'ינסקי מסביר כי עיתוי הטלת המכסים על היבוא ע"י הממשל החדש צפוי להוביל לעלייה חד פעמית במחירים ולהחלשת הביקושים מאוחר יותר. הוא מוסיף כי "בשנתיים האחרונות אימוץ מוחלט של גישת 'תלות בנתונים' על ידי הפד גרם לשינויים תכופים מאוד בתוכניות הבנק המרכזי האמריקאי ובציפיות השוק לריבית. למרות שבנאום האחרון נגיד הפד טען שפחת הצורך בהמשך הורדת ריבית מתמשכת, ההיחלשות הצפויה בכלכלה צפויה להוביל לירידה בציפיות לריבית ובריבית עצמה".