מטה אנבידיה בסנטה קלרה, קליפורניה / צילום: Associated Press, Jeff Chiu
פעם אחר פעם, אנבידיה מצליחה להכות את תחזיות האנליסטים ולהציג תוצאות פיננסיות מרשימות. אך הפעם, תחזיות ההמשך שהציגה החברה עצמה אכזבו את המשקיעים. למרות שתחזית ההכנסות לרבעון הרביעי, שעמדה על 37.5 מיליארד דולר, עקפה את ממוצע תחזיות האנליסטים (37.1 מיליארד דולר), היא נחשבה מאכזבת. הסיבה? התחזית נותרה נמוכה ביחס לתחזיות האופטימיות ביותר, שהגיעו עד ל-41 מיליארד דולר, מה שעורר חששות לגבי מגבלות הצמיחה של החברה בטווח הקרוב.
● אנבידיה שוב עקפה את הציפיות; המניה ירדה במסחר המאוחר
● משרד המשפטים האמריקאי לוחץ על גוגל להיפרד מדפדפן כרום
מה המספרים שהציגה החברה?
אנבידיה הכתה את התחזיות, זאת הפעם התשיעית ברציפות, והציגה תוצאות פיננסיות מרשימות לרבעון השלישי בחלוקה הפיסקלית שלה. הכנסות החברה הסתכמו ב-35.08 מיליארד דולר, גידול של 94% לעומת השנה הקודמת, מה שעקף גם את התחזיות בוול סטריט, שעמדו על 33.2 מיליארד דולר. הרווח למניה עמד על 81 סנט, גם זה מעל התחזיות שהיו 75 סנט.
מבחינת התחזיות לרבעון הבא, אנבידיה צופה הכנסות בגובה של 37.5 מיליארד דולר, אמנם מעל ציפיות האנליסטים שעמדו על 37.1 מיליארד דולר, אבל נתון שלא סיפק את המשקיעים.
עם זאת, הנתון הבולט ביותר היה אולי הגידול המרשים בתחום מרכזי הנתונים, שהכנסותיו הגיעו ל-30.8 מיליארד דולר - עלייה של 112% לעומת השנה שעברה, כאשר כ-50% מההכנסות הגיעו מספקי ענן גדולים כמו מיקרוסופט וגוגל.
אז למה המניה ירדה?
אף שהמספרים בדוח הכו את תחזיות האנליסטים, מניית אנבידיה החלה לרדת לאחר פרסום הדוחות. בשוק ישנם מספר הסברים.
הראשון הוא מימוש רווחים. לפי בארונ'ס, הירידה במניה משקפת בעיקר את מגמת מימוש הרווחים בעקבות הזינוק הדרמטי במחיר המניה, שזינקה בקרוב ל-200% מתחילת השנה. בנוסף, בוול סטריט ג'ורנל מנתחים כי פרסום דוחות חזקים במניה שכבר עלתה באופן משמעותי לעיתים גורם לאפקט של "מכירת החדשות", שבו המשקיעים בוחרים לצאת מהמניה למרות תוצאות חיוביות.
גורם נוסף לירידה במניה הוא האטה בקצב הגידול בהכנסות. למרות עלייה של 94% בהכנסות ברבעון הנוכחי בהשוואה לשנה שעברה, מדובר בהאטה ביחס לרבעונים הקודמים, שבהם הצמיחה הגיעה לשיא של 265%. האטה זו העלתה חששות בקרב משקיעים לגבי היכולת של החברה לשמור על קצב צמיחה גבוה גם בעתיד. בהמשך לכך, ציפיות השוק היו גבוהות מאוד, ובמובן מסוים, אנבידיה אמנם עמדה בהן, אך לא עלתה עליהן בצורה משמעותית כפי שחלק מהמשקיעים קיוו.
מגבלה נוספת שהשפיעה על תחושות השוק עוד טרם פרסום הדוחות היא הביקוש העצום למעבדי הדור הבא של החברה, ״בלאקוול״, שמגבלות בשרשרת האספקה ימנעו ממנה לספק באופן מלא בשלב זה. אנבידיה התייחסה למעבדי הדור הבא שלה בשיחת המשקיעים וציינה כי הביקוש למעבדים אמנם גבוה משמעותית מהיכולת הנוכחית לספקם, וצפויות מגבלות באספקה למשך מספר רבעונים.
מה היה בשיחת המשקיעים?
ג'נסן הואנג, מנכ״ל החברה, אמר בין היתר בשיחת המשקיעים כי הייצור של שבב ה״בלאקוול״ ״נמצא בתנופה מלאה״ והוסיף כי ״ברבעון הנוכחי נספק יותר מעבדי בלאקוול ממה שהערכנו בתחילה״, אך לצד זאת ציין כי אנבידיה תתקשה לעמוד בביקוש במלואו בגלל מגבלות באספקה שיימשכו מספר רבעונים. הואנג הדגיש כי הביקוש למעבדים אלו אכן עולה על ההיצע הנוכחי, וציין כי ״זה צפוי, שכן אנו נמצאים בתחילתה של מהפכת הבינה המלאכותית היוצרת״.
במהלך השיחה, המנכ"ל הואנג כמו גם ה-CFO של החברה, קולט קרס, הדגישו את תרומת תחום מרכזי הנתונים (Data Centers), שהכנסותיו הגיעו ל-30 מיליארד דולר ברבעון, עלייה דרמטית של פי 10 בתוך שנתיים בלבד. פילוח ההכנסות של תחום זה מראה כי 50% מההכנסות הגיעו מענקיות הטכנולוגיה דוגמת מיקרוסופט , אמזון וגוגל , והשאר מתחלקים בין ממשלות, ארגונים גדולים וסטארט-אפים.
עוד במסגרת השיחה, הדגישה החברה את מחויבותה להחזיר ערך לבעלי המניות, זאת בין היתר כשסיפרה על רכישת מניות חוזרת בסכום של 11 מיליארד דולר. הואנג ציין כי המהלך הוא חלק מהאסטרטגיה של אנבידיה למקסם את רווחיות המשקיעים, במיוחד בתקופה שבה יתרת המזומנים של החברה עלתה ל-38.5 מיליארד דולר. כמו כן, אף שנרשמה ירידה של 15% בהכנסות מתחום הרשתות, ציינה החברה שהביקוש לתחום זה עדיין גבוה וצומח בטווח הארוך.
ומה הייתה תגובת האנליסטים?
אנליסטים הביעו דעות מעורבות על תוצאות אנבידיה לרבעון הנוכחי. מצד אחד, רבים הדגישו את הצמיחה המרשימה בהכנסות ובביקוש למעבדי ״בלאקוואל״ החדשים, הממקמים את החברה בחזית מהפכת הבינה המלאכותית. עם זאת, צצו חששות לגבי האתגרים בשרשרת האספקה שעלולים להאט את יכולת החברה לעמוד בביקוש. ג'ייקוב בורן מ-Emarketer ציין כי ״השאלות קריטיות בנוגע להתרחבות הייצור וריכוז הלקוחות הן הנושאים מרכזיים לשנת 2025״, כך פורסם בין היתר בבלומברג.
לצד זאת, אנליסטים רבים הדגישו כי למרות האתגרים, אנבידה ממשיכה להוכיח את מעמדה המוביל בשוק, עם רווחיות חזקה וצמיחה עקבית. ״עוד דוח מעולה של אנבידיה, זאת למרות שממש לאחר פרסום הדוחות המנייה ירדה ב-2.5%״, אמר לגלובס אוראל לוי, שותף ומנהל השקעות ראשי ב-ANEK Capital (קרן גידור המתמחה בחברות טק). עוד ציין לוי לחיוב את הכנסות מרכזי הנתונים וכי נתונים מרשימים נוספים היו בין היתר ״הרווחיות הגולמית שהייתה 74.6% והרווחיות התפעולית הייתה 62%״.
לדברי לוי, הרווחיות התפעולית משקפת את היכולת של החברה לנהל את כלל ההוצאות שלה, כולל שיווק, מחקר ופיתוח, וניהול, תוך שמירה על יעילות גבוהה. רווחיות תפעולית של 62% היא יוצאת דופן ומעידה על ניהול כלכלי חכם ויכולת לתרגם הכנסות גבוהות לרווחים משמעותיים.