גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המשקיעים המשותפים והמניות של Wiz: החברים הטובים ממיקרוסופט ממזגים את החברות שהקימו

וויז השלימה את רכישת דאזז המזהה חולשות אבטחה בקרב אפליקציות ●  מנכ"ל וויז אסף רפפורט עבד יחד עם בעלי דאזז מרב בהט במיקרוסופט והם נחשבים לחברים ● בנוסף לשתי החברות משקיעים משותפים ● סכום העסקה לא פורסם אך הוא מוערך בכ-450 מיליון דולר במזומן ובמניות וויז

מרב בהט, מנכ''לית דאזז ואסף רפפורט, מנכ''ל וויז / צילום: בן חכים, נתנאל טוביאס
מרב בהט, מנכ''לית דאזז ואסף רפפורט, מנכ''ל וויז / צילום: בן חכים, נתנאל טוביאס

וויז, החברה הפרטית הגדולה בישראל במונחי שווי (12 מיליארד דולר), השלימה אחר הצהריים (ה') רכישה של חברת הייטק ישראלית: החברה רכשה את חברת "דאזז" (Dazz) של מרב בהט. העסקה מעלה כמה שאלות מכיוון שחלק מהמשקיעים בחברה נמנים על המשקיעים בוויז. 

אנבידיה עקפה את התחזיות בפעם התשיעית רצוף, אז למה המניה ירדה?
משרד המשפטים האמריקאי לוחץ על גוגל להיפרד מדפדפן כרום

מנכ"ל וויז אסף רפפורט עבד יחד עם בהט במיקרוסופט והם נחשבים לחברים. שני היזמים השקיעו זה בחברה של זו, והם חולקים יחד משקיעים רבים, בהם סייברסטארס הישראלית של גילי רענן, והקרנות אינסייט ואינדקס, שיהנו מהצפת ערך באמצעות העסקה.

למרות זאת, מאחורי העסקה קיים גם הגיון עסקי: שתי החברות חולקות לקוחות משותפים כגון פרייסליין ובלקסטון, ומשרתות את אותם צוותי האבטחה בחברות הענק. בעוד שוויז בנתה פלטפורמה המאפשרת למנהלי אבטחת מידע בחברות לחבר בפשטות אפליקציות בענן - כמו סיילספורס, האבספוט או מיקרוסופט - ולאבטח אותן, דאזז מזהה חולשות אבטחה בקרב אפליקציות המפותחות בקרב אותם ארגונים ומאפשרת את סגירתן.

וויז גייסה לאחרונה מיליארד דולר כדי לבצע רכישות ולהפוך לפלטפורמה המציעה מגוון רחב יותר של מוצרי סייבר לענן וכדי להתחרות בענקיות כמו פאלו אלטו נטוורקס וקראודסטרייק. לשם כך היא רכשה מוקדם יותר השנה שתי חברות ישראליות: ראפט, תמורת סכום נמוך ככל הנראה ואת ג'ם סקיוריטי הישראלית ב-350 מיליון דולר.

שתי החברות עובדות יחד ולהן צוותים המשתפים פעולה זה עם זה, אף שדאזז עובדת גם עם פאלו אלטו נטוורקס, המתחרה של וויז, וככל הנראה גם תמשיך לעשות זאת - גם לאחר הרכישה. בחודש יולי האחרון ערכו שני המנכ"לים - מרב בהט ואסף רפפורט, ארוחת ערב חגיגית לתעשיית הסייבר האמריקאית בעיר סולט לייק סיטי.

אף  ששתי החברות סינרגטיות זו לזו - לא ברור האם נערך תהליך מקצועי שבו וויז סרקה את השוק אחר החברות המתאימות לרכישה בסגמנט שבו פועלת דאזז, ולא ברור האם דאזז ביצעה את התהליך ההפוך. החברות לא השיבו לפניית גלובס בדבר קיומה של עבודת המחקר ובדיקת נאותות בטרם הרכישה.

החזר סביר למשקיעים

סכום העסקה לא פורסם אך הוא מוערך בכ-450 מיליון דולר במזומן ובמניות וויז. סכום זה מגלם לדאזז פרמייה של 50 מיליון דולר בלבד על שוויה בחודש יולי האחרון, כאשר זו גייסה 50 מיליון דולר בסבב גיוס פנימי לפי שווי של 400 מיליון דולר (אחרי הגיוס). סך הכל גייסה דאזז 110 מיליון דולר מאז הקמתה לפני כארבע שנים, כך שמדובר על החזר סביר עבור רוב המשקיעים בחברה, אך גם מעיד על כך שדאזז נדרשה לגייס סכומי כסף כבירים כדי לממן את הצמיחה שלה.

נוסף על כך, עצם העובדה שהסיבוב האחרון היה פנימי, העיד על כך שהעלאת שווי החברה מ-220 מיליון דולר ב-2021 ל-400 מיליון דולר בקיץ נעשה על ידי המשקיעים הקיימים ולא בהסכמת משקיע חדש. העובדה שמרכיב משמעותי בעסקה מועבר בתמורה למניות וויז - מעיד אמנם על אמון השקיעים בהמשך הצמיחה של וויז, אך גם על כך שוויז נזקקת למזומנים שגייסה קודם כל לצמיחתה.

דאזז החלה למכור ב-2022, ומכרה בשנה שעברה בהיקף של מיליוני דולרים בודדים. לפי הערכה קצב ההכנסות השנתי שלה (ARR) חצה את רף ה-10 מיליון דולר מוקדם יותר השנה. בהנחה וקצב ההכנסות השנתי שלה עומד על כ-15 מיליון דולר, הרי שמדובר על מכפיל של פי 30 על המכירות. נציגי וויז ודאזז סירבו למסור לגלובס פרטים פיננסים על העסקה. דאזז סירה לפרט לגבי מכירותיה ושוויה.

המרוויחים הגדולים

המרוויחים הגדולים בעסקה הם המשקיעים המוקדמים, הקרנות גריילוק וסייברסטארס - אחת המשקיעות הדומיננטיות בוויז - שהשקיעו בדאזז בתחילת דרכה 10 מיליון דולר לפי שווי של 16 מיליון דולר. גם אינסייט פרטנרס מחזיקה שיעור דומה לאחר שהובילה את סבב הגיוס השני של החברה ב-2021 שעמד על 50 מיליון דולר. אינסייט מכרה מניות רבות ב-Wiz מוקדם יותר השנה כחלק ממאמציה לגייס את הקרן ה-13 שלה, ככל הנראה לאחר שהמשא ומתן לרכישתה על ידי גוגל ב-23 מיליארד דולר ירד מהפרק.

לפי ההערכה, כל אחת משלוש הקרנות מחזיקה כ-15% בחברה, בעוד שמשקיעים נוספים דוגמת אינדקס, סרקה ומשקיעים פרטיים דוגמת אסף רפפורט עצמו מחזיקים לפי ההערכה בעוד כ 20% סך הכל. המייסדים - בהם בהט עצמה, לצד תומר שוורץ ויובל אופיר - מחזיקים לפי ההערכה כ-20% ממניות החברה ו-125 העובדים (מהם 50 בארה"ב) יכניסו לפי ההערכה מעל ל-60 מיליון דולר על 15% שהם מחזיקים. מדובר בממוצע של חצי מיליון דולר לעובד.

הרקע שונה של בהט

מרב בהט לא הגיעה מתוך אותם המקומות שמהם צומחים אנשי הסייבר בישראל. היא לא שירתה ב-8200 ולא סיימה את מסלול תלפיות. בהט נולדה בבאר שבע, שירתה בחטיבת גבעתי, ונרשמה ללימודי הנדסת תעשייה וניהול בטכניון. היא שימשה בתפקידי ניהול מוצר בכירים בחברות כמו סכמה וקומברס ובחברת התקשורת פלאש נטוורקס שימשה כמנהלת מוצר ראשית.

המפנה בקריירה החל כשהגיע לתפקיד של דירקטורית מוצר בקבוצת אבטחת הענן של מיקרוסופט, שם עבדה לצדו של אסף רפפורט ששימש כמנהל תחום אבטחת הסייבר בישראל - חטיבה שהוקמה לאחר רכישת הסטארט-אפ שמכר למיקרוסופט, אדאלום (שיבוש של "עד הלום"). לאחר מכן קודמו שניהם לניהול מרכז הפיתוח של מיקרוסופט בישראל: רפפורט כמנכ"ל המרכז ובהט כסגניתו - שניהם דיווחו בנפרד למנהלי חטיבת הענן של מיקרוסופט בארה"ב, בהם בהרט שאה, אז סגן נשיא מיקרוסופט ומנהל פעילות הענן "אז'ור".

רפפורט עזב את תפקידו בתחילת 2020 כדי להקים את וויז, ואילו בהט נשארה עד סוף השנה, ואז עזבה כדי להקים את דאזז. בהט ורפפורט המשיכו לשמור על קשרים טובים גם אחרי מיקרוסופט: בהט השקיעה בוויז בזמן הקמתה סכום צנוע, ואילו רפפורט השקיע לאחר מכן בדאזז.

ביטול המכירה לגוגל ועסקאות בעלי עניין

וויז הודיעה שביטלה את עסקת הרכישה של גוגל על מנת לצאת להנפקה וטענה כי ברצונה להפוך לחברה שמייצרת קצב הכנסות שנתי של מיליארד דולר. יחד עם זאת, גם היום וויז היא חברה נטולת סמנכ"לית כספים בכירה ומנוסה, המבצעת עסקאות שבעולם הציבורי היו נקראות "עסקאות בעלי עניין", מעצם היותן חולקות רשימה ארוכה של משקיעים משותפים.

נוסף על כך, וויז רוכשת חברה שבה מועסק בן הזוג של רפפורט - וגם כאן נשאלת בתעשייה השאלה מה ירוויח העובד בחברה הנרכשת מן העסקה ומה יהיה גורל העסקתו בחברה לאחר מכן. לגלובס נודע כי מדובר בכ-32 אלף דולר. בכירים בעף הסייבר מציינים כי מצופה מחברה הפועלת לצאת לבורסה לפעול בשקיפות רבה יותר כלפי הציבור והתקשורת. יש לציין כי שתי החברות רשומות כחברות אמריקאיות בדלאוור ומפעילות בישראל סניף מחקר ופיתוח.

בהט הודפת את הביקורת: "העסקה נולדה מבקשות שהגיעו מלקוחות משותפים. במקום להתנהל מול שני ספקים, מעתה הם יתנהלו עם חברה אחת. כמובן שהמשקיעים שלנו, כמו גילי רענן מצויים בפרטים של העסקה אבל איש מהם לא 'דחף' לקיומה - העסקה טובה ונאמנה ללקוחות, למשקיעים וגם למייסדים. יש רכילות סביב העסקה הזו אבל אי אפשר להגיד שאני חלק מהברנז'ה" לא הגעתי מ-8200. גדלתי בבאר שבע, שירתתי בגבעתי ולמדתי בטכניון. ההיכרות בין אנשי דאזז לוויז מקצועית מאוד ומבוססת על ההערכה לצוות שלהם שהוא יוצא דופן".

האם הרכישה מהווה עסקת בעלי עניין? עו"ד רון אבלסקי, שותף במחלקת תאגידים ומיזוגים במשרד אפשטיין רוזנבלום מעוז (ERM), מסביר כי עסקת בעלי עניין עלולה להתרחש גם בחברות פרטיות, כפי שהיא מתנהלת בעולם החברות הנסחרות. "מבלי להתייחס באופן ספציפי לעסקת וויז-דאזז, חוק החברות מחייב דירקטורים להצביע עבור החלטות שמקדמות את טובת החברה ולשקול את השיקול העסקי הנכון עבורה. לכן קיימת סתירה, למשל, בין האינטרס של משקיע בחברת המטרה למכור אותה במחיר הגבוה ביותר, לבין האינטרס שלו כמשקיע בחברה הרוכשת, לקנות את חברת המטרה במחיר הנמוך ביותר. לפיכך מצופה מדירקטורים שיש להם עניין נוסף על טובת החברה להצהיר על עצמם כבעלי עניין - ולהימנע מהשתתפות בישיבת הדירקטוריון בהצבעה על קיום העסקה".  

במקרה שבו מתקיימת עסקה חריגה, כמו עסקת רכישה, החוק מחייב גם את אישור אסיפת בעלי המניות נוסף על הדירקטוריון, אשר מחויבים גם הם לאשרר את קיומה של העסקה, לעיתים בניגוד לרצונם של הדירקטורים. "במקרה שבו מעל למחצית מחברי הדירקטוריון הם בעלי עניין - כולם רשאים להצביע תוך הצהרת ניגוד העניינים, אך ההחלטה מחייבת, כאמור, אשרור גם של אסיפת בעלי המניות".

האם חברי דירקטוריון המשותפים לשתי החברות, כמו למשל גילי רענן או נציג קרן אינדקס שארדול שאה הצהירו על עצמם כבעלי עניין? תגובת וויז ודאזז לא נתקבלה בנושא זה.

בהט מסרה בהודעה לעיתונות: ״זיהוי, תיעדוף ותיקון של חולשות אבטחה נמצאים בראש סדר העדיפויות של התעשייה כולה. דאזז צמחה במהירות בזכות טכנולוגיה פורצת דרך לצד מחויבות והקשבה לצרכים האמיתיים של הלקוחות, והצליחה להוביל מהפכה בתחום תיקון החולשות. כעת, אנחנו נרגשים לקראת הצעד הבא במסע שלנו ומצפים לשלב כוחות עם וויז במשימה המשותפת - לבנות את חברת הסייבר הטובה בעולם.״

רפפורט, מנכ"ל וממייסדי וויז, בירך גם הוא על העסקה: ״וויז הוקמה במטרה לעזור לארגונים לשמור על כל סביבת הענן שלהם - לא רק לזהות חולשות, אלא גם לתקן אותן באופן המהיר והיעיל ביותר. דאזז משתלבת בדיוק בחזון הזה, עם הפתרון המוביל בשוק לתעדוף ולתיקון של חולשות באמצעות בינה מלאכותית. הצוותים של וויז ודאזז עובדים יחד כבר שנים ארוכות - הרכישה מסמנת קפיצת מדרגה נוספת בתחום אבטחת היישומים וניהול החולשות, ותהווה מכפיל כוח להצעת הערך החדשה של וויז ב-Wiz Code״.

עוד כתבות

בנייה בישראל. ''הוצאות חריגות שוחקות את הרווחיות של היזמים'' / צילום: Shutterstock

קבלני הביצוע נשארו בלי רווח, ויזמי הנדל"ן נדרשים לפתוח את החוזים והכיס

חברות הביצוע דורשות מהיזמים לפתוח חוזי בנייה סגורים וקבועים מראש, בשל התייקרויות בשוק מעבר למדדי הלמ"ס ● תוספות התשלום מגיעות כיום לעד 5% מעלויות פרויקטים ● בדניה סיבוס דורשים מלמ"ס לעדכן את המדדים, "ואם הדברים לא ייפתרו, נשקול הגשת בג"ץ"

ג'נסן הואנג, מנכ''ל ומייסד אנבידיה / צילום: ap, Eric Risberg

אנבידיה שוב עקפה את הציפיות; המניה ירדה במסחר המאוחר

זהו הרבעון התשיעי ברציפות בו החברה עקפה את ציפיות האנליסטים ● החברה הרוויחה 81 סנט למניה, ההכנסות היו 35 מיליארד דולר, זינוק של 94% לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה ● ההכנסות ממרכזי הנתונים היו 30.1 מיליארד דולר, יותר מפי שניים מהרבעון המקביל ● תחזית ההכנסות לרבעון הרביעי, אף שהיא גבוהה מממוצע תחזיות האנליסטים, מאכזבת את המשקיעים

מפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

מה מונע ממפרץ חיפה להתחזק כמטרופולין, ומה אפשר לעשות?

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם: התוכנית לפיתוח מפרץ חיפה

הקמפיין האחרון של פוקס עם עדן גולן / צילום: צילום מסך

קבוצת פוקס נכנסת להפסקת הפרסומות של ערוץ 14

לפי נתוני יפעת בקרת מדיה, מאז אוגוסט קבוצת האופנה של הראל ויזל מפרסמת בערוץ 14, אם כי במינון נמוך ● קולקציית הסופגניות של רולדין הושקה בבית החולים השיקומי בשיבא-תל השומר, ולספארי ברמת גן יש מנכ"ל חדש

המדינה שמגנה את ישראל אבל רוכשת ממנה נשק במיליארד אירו

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: הולנד רכשה מתחילת המלחמה נשק מישראל במיליארד אירו, הקול הלבנוני הקרוב ביותר לאוזנו של טראמפ, אוסטרליה סירבה להכניס את איילת שקד, האזהרה המטרידה ליהודים בברלין ומדוע העימות בין ישראל לאיראן לא גלש עדיין למלחמה ● כותרות העיתונים בעולם 

מורגן סטנלי, ניו יורק / צילום: Shutterstock

במורגן סטנלי מסמנים שתי מניות מבטיחות. לאחת מהן צופים זינוק של 660%

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● רויאלטי פארמה וטנאיה ת'רפיוטקס הן שתי מניות ביוטק די מדשדשות בוול סטריט ● אבל לאחרונה, בנק ההשקעות הענק מורגן סטנלי פרסם עליהן המלצה חריגה, בה הוא צופה זינוק של 98% בראשונה ו־660% בשנייה ● בינתיים, שאר המשקיעים לא ממהרים להשתכנע

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בת"א; מדד הבנקים עלה ב-1.3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.3% ● השקל התחזק קלות מול המטבעות הזרים ● הביטקוין לא עוצר: מתקרב למחיר של 98,000 דולר ● אסטרטג שווקים מזהיר מפני בריחת משקיעים משוק האג"ח האמריקאי ● פוריה פיננסים: הפסקת אש בגזרה הצפונית צפויה להוביל להתחזקות של השקל בטווח הקצר ● והאם הריבית בארה"ב תרד מהר יותר מהתחזיות?

דני לוי, מפקד מחוז חוף / צילום: דוברות המשטרה

האם מספר הנרצחים בחברה הערבית ירד תחת כהונת המפכ"ל דני לוי

המפכ"ל הטרי התגאה בתוצאות שהביא בלחימה בפשיעה בחברה הערבית. אבל עוד מוקדם לחגוג ● המשרוקית של גלובס

עמדת טעינה חשמלית / צילום: יח''צ

13 שנים אחרי בטר פלייס: קבוצת ברן תקים תחנות החלפת סוללות ל־NIO

קבוצת ברן חוזרת להקים תחנות החלפה מהירות לסוללות ● עידן המימן בדרך: ישראל היא המדינה הראשונה בעולם, שאליה מיוצאים אוטובוסים מונעי מימן מסין ● דגמי SUV החדשים ● ועוד חדשות מענף הרכב

יו''ר ה-SEC, גארי גנסלר / צילום: ap, Mariam Zuhaib

יו"ר רשות ניירות הערך האמריקאית יפרוש ביום השבעת טראמפ לנשיא

גארי גנסלר יעזוב עם כניסתו הרשמית של טראמפ לבית הלבן, ב-20 לינואר ●  טראמפ הבטיח במהלך הקמפיין שידיח את ננסלר, עתה הוא יכול לבחור מיידית מחליף ● המועמדת המרכזית לתפקיד היא עורכת דין לשעבר ב-SEC, המייצגת כיום חברות בלוקצ'יין ● גנסלר: "ה-SEC עמדה במשימתה ואכפה את החוק ללא פחד או העדפה"

פרופ' הייתם עמל / צילום: איגור פרברוב

17 מיליון דולר למחקר: האם אוטיזם קשור לזיהום אוויר?

פרופ' הייתם עמל מהאוניברסיטה העברית, המכהן בימים אלה כפרופסור אורח בהרווארד, מצא קצה חוט שיכול להוביל לפיצוח הקשר בין מולקולה שמאפיינת זיהום סביבתי להתפתחות אוטיזם ● בעקבות התגלית שלו, קיבל קונסורציום חוקרים בהשתתפותו מענק חריג לבחינת השפעתם של חומרים מזהמים על העלייה במספר המאובחנים בתסמונת ● בראיון לגלובס, הוא מסביר מדוע המחקר רלוונטי גם לאלצהיימר ומגלה מה יחזיר אותו לישראל

נתב''ג. משבר תעופה חמור / צילום: טלי בוגדנובסקי

השמיים נופלים: מה יעצור את משבר התעופה החמור שאליו נקלעה המדינה

יותר משנה מפרוץ המלחמה ונראה כי החזית מול חברות התעופה הזרות רק מסתבכת ● במשרד התחבורה עדיין לא הצליחו להעביר את התיקונים הנדרשים בחוק, ובדרך לגיבושו ניתנה הצצה ללחצי לוביסטים ופוליטיקאים ● בינתיים הבעיה לא קרובה לפתרון, ובעוד שהחברות הישראליות ממשיכות ליהנות מהמצב, בכירים בענף אומרים: "המשבר ייגמר רק כשהמלחמה תיגמר"

גוגל כרום / אילוסטרציה: Shutterstock, Evan Lorne

משרד המשפטים האמריקאי לוחץ על גוגל להיפרד מדפדפן כרום

משרד המשפטים האמריקאי מבקש מבית המשפט הפדרלי להורות לגוגל למכור את דפדפן האינטרנט כרום, כפתרון לתיק ההגבלים העסקיים המתנהל נגד החברה ● בבקשה נכתב כי אילוץ החברה למכור את כרום יסייע ליצירת תנאים שווים יותר עבור המתחרים בתחום ● באוגוסט האחרון נקבע כי גוגל מחזיקה במונופול בשוק החיפוש

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

מסחר תנודתי בוול סטריט; למונייד מזנקת ב-10%, אינוביד ב-86%

נאסד"ק יורד ב-0.5% ●  יו"ר הרשות לניירות ערך האמריקאית, גארי גנסלר יעזוב את תפקידו ב-20 לינואר ● משרד המשפטים האמריקאי קבע שעל גוגל למכור את הדפדפן כרום ●  אינוביד הודיעה על מיזוג שיהפוך אותה לחברה פרטית, מזנקת ב-85% ● הביטקוין לא עוצר: נסחר סביב מחיר 98,000 דולר ● סופר מיקרו קומפיוטר משלימה זינוק של 60% מתחילת השבוע ● בג'יי.פי מורגן מסמנים שתי מניות מעניינות לקראת 2025

קמפיין פרטנר / צילום: צילום מסך מתוך הקמפיין

חברות הרכב שפכו כסף בהפסקת הפרסומות, אבל פרטנר היא הזכורה ביותר השבוע

בזמן שבסלקום מוותרים על הפרזנטור הקבוע, המתחרה פרטנר שומרת על סטטיק ומתמקמת גבוה בדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● נינט מובילה את אירוקה למקום השני בזכירות כבר בשבוע הראשון באוויר, ומזרחי-טפחות עולה ברשת 13 בלבד

מלחמת המטבעות בין האירו לדולר חוזרת / אילוסטרציה: Shutterstock

מלחמת המטבעות חוזרת: האירו נחלש מול הדולר, וזאת לאו דווקא בשורה טובה לשקל

הדולר מתחזק בעקביות מול רוב המטבעות מאז הבחירות בארה"ב, ומתקרב לנקודת שוויון מול האירו ● מי שעשויה להרוויח מהמצב היא גרמניה שנקלעה לתקופה קשה, ופיחות במטבע יהפוך את היצוא שלה לאטרקטיבי יותר ● וגם: הסיבות לכך שהשקל דווקא מתחזק

רן עוז, מנכ''ל קבוצת ישראכרט / צילום: תמי בר שי

מצטרף למרוץ: בנק ירושלים עומד להגיש הצעה לרכישת ישראכרט

פרטי ההצעה עדיין לא ידועים ● בתחילת החודש נסוגה אל על מהצעתה לרכישת חברת כרטיסי האשראי לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל ● נכון לעכשיו, מנורה מבטחים נותרה לבדה במרוץ

בנימין נתניהו ויואב גלנט / צילום: חיים צח-לע''מ

בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג הוציא צווי מעצר נגד נתניהו וגלנט

בית הדין בהאג קיבל את בקשת התובע כרים חאן להוציא צווי מעצר נגד רה"מ נתניהו ושר הביטחון לשעבר גלנט בגין פשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות במלחמה בעזה ● "יסוד סביר להאמין כי נתניהו וגלנט נושאים באחריות פלילית להכוונת התקפה נגד אוכלוסייה אזרחית" ● עוד נטען כי השניים מנעו סיוע הומינטרי ואחראים ל"הרעבה כשיטת לוחמה" ● לשכת רה"מ: "ההחלטה אנטישמית השקולה למשפט דרייפוס המודרני"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בוול סטריט; קוואלקום נפלה ב-6%, טרגט צללה ב-20%

נאסד"ק ירד ב-0.2% ● מישל באומן, חברה במועצת המנהלים של הפד: "ההתקדמות בהפחתת האינפלציה נתקלת בקשיים" ● על רקע החשש מהסלמה במלחמת אוקראינה-רוסיה, בורסות אירופה נסגרו בירידות זה היום הרביעי ברציפות ● ישראליות בוול סטריט: למונייד, וויקס וגלובל אי זינקו ● הביטקוין מעל 94 אלף דולר ● אנבידיה שוב עקפה את הצפי, המשקיעים מאוכזבים מהתחזית

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

חילן מסכמה רבעון חזק עם עלייה ברווח וההכנסות, אך המניה יורדת

גלובס מביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם • חברת ה-IT חילן מציגה דוחות חיוביים, אך מנייתה יורדת בכ-4% ● גם קבוצת עזריאלי מסיימת רבעון חיובי עם הכנסות של 1.2 מיליארד שקל