גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האינטרסים, התדמית והכסף הגדול: למה כל כך חשוב לצרפת להשאיר את ישראל מחוץ לתערוכות הנשק?

ממשלת צרפת כבר ניסתה לשים מקל בגלגלים של השתתפות ישראל בתערוכות ביטחוניות, ולא הצליחה ● כעת היא הסירה את הכפפות והפסיקה להסתתר מאחורי מארגני האירוע, ומטרתה היא למנוע השתתפות ישראלית בסלון האווירי בפריז ● הכסף, החשיפה, הקשרים: מה רוצים הצרפתים להשיג בתערוכות הללו, ולמה הן רוצות את ישראל בחוץ

שיגור הלוויין 'אופק 13' / צילום: דוברות משרד הביטחון
שיגור הלוויין 'אופק 13' / צילום: דוברות משרד הביטחון

המאבק היצרי בין צרפת וישראל בזירת התערוכות הביטחוניות נמשך כבר חצי שנה והוא כולל חילופי האשמות, פסיקות משפטיות וערעורים, מעורבות של ארגונים פרו-פלסטינים ושלל אינטרסים עסקיים החותרים להובלת התעשייה הזו, שמגלגלת טריליארדי דולרים. כעת העיניים נשואות לתערוכה הצרפתית היוקרתית מכל - הסלון האווירי בפריז. בישראל נלחמים כדי שלא תודר מהאירוע, והצוות המשפטי כבר עמוק בהיערכות לקראת הבוררות בעניין. אין פה שום כוונה לוותר.

הספקת הנשק תיפגע? איך ישפיעו צווי המעצר לגלנט ונתניהו על היחסים עם אירופה
המדינה שמגנה את ישראל אבל רוכשת ממנה נשק במיליארד אירו

משקעים אישיים בין מקרון לנתניהו

התערוכות הללו משמשות בעיקר מפגן של כוח ויוקרה, והמאבק עליהן טומן בחובו סוגיות כלכליות, פוליטיות ומדיניות. הן גם מהוות כלי בשירות נשיא צרפת עמנואל מקרון, שלא חסרים משקעים אישיים בינו ובין ראש הממשלה בנימין נתניהו. תחילת האירועים ב־30 במאי, כשנתניהו התראיין לערוץ TF1 הצרפתי ונשאל לגבי הרג חפים מפשע ברצועת עזה. נתניהו בתגובה הפנה זרקור לתקיפה של צרפת במאלי ב־2021, שבה נהרגו 19 איש בחתונה. לפי חקירת האו"ם את הפרשה, רק חמישה ממשתתפי החתונה היו אנשי אל־קאעידה, אך בצרפת מתעקשים כי מסקנותיה שגויות.

הסטת האש לאותו אירוע הרתיחה את מקרון, שזעם במילא על כך שפעל לקדם הפסקת אש בעזה בעוד ישראל בכלל החלה תמרון ברפיח. כבר למחרת הוציאה ממשלת צרפת הוראה לחברת קוז'ס, שמארגנת את תערוכת יורוסאטורי בחודש יוני, להרחיק את החברות הישראליות מהתערוכה. אלא שאז התווסף שמן למדורה. "ארגונים פרו־פלסטינים פנו לבית דין וביקשו לאסור כניסה של כל אדם עם דרכון ישראלי, ופנייתם התקבלה", מספר עו"ד פטריק קלוגמן, מי שמוביל את הצוות המשפטי של התביעה נגד ההחלטה מטעם התאחדות התעשיינים ולשכת המסחר ישראל-צרפת.

כך, נדרש קלוגמן לטפל בו זמנית בשני תיקים: הראשון, ערעור על הרחקת חברות ישראליות מהתערוכה, והשני, הרחקת ישראלים מעצם היותם ישראלים. קלוגמן טען שהצעד נעשה ללא סמכות: "קוז'ס היא חברה פרטית, לא ציבורית ולא ממשלתית, ואכן בית הדין קיבל את הערעור".

באותו הזמן, בבית דין אחר, קרה אירוע חריג נוסף: קוז'ס הצטרפו לערעור שהוביל קלוגמן נגד איסור כניסת ישראלים לתערוכה. גם כאן נחל הצוות המשפטי הצלחה, אך נוצרה בעיה: ההחלטות התקבלו כה סמוך למועד יורוסאטורי, שהחברות הישראליות התקשו להתארגן בהתאם. "הדיון על הרחקת ישראלים התרחש בבין הדין שבו שפטו את מרשל פטן (שנחשב כשותף לאחריות לשואת יהודי צרפת, דש"א). הסברתי, כשמאחוריי פלסטינים עם כאפיות, שמבחינתם תוקפים את 'הישות הציונית'. שהמשמעות של חרם שכזה היא תקיפה של כל ישראלי מעצם אזרחותו". כיום יותר מעשר חברות ישראליות מנהלות תביעות אזרחיות נגד קוז'ס בשל הנזקים שנבעו מהרחקתן מהתערוכה ומהתהליך המשפטי שנחתם במועד שלא אפשר את השתתפותן.

החברות מישראל הפרו את ההגמוניה הצרפתית

לאחר הפסיקה של בית הדין, התעשיות הביטחוניות הצרפתיות ספגו מכה מקצועית קשה מאוד בחודש יולי: לפי פרסומים זרים, מרוקו רכשה מהתעשייה האווירית לוויני אופק 13 תמורת מיליארד דולר. המשמעות, היא הסטה הצידה של איירבאס ות'אלס, הספקיות הקודמות של רבאט בתחום. אריק בן יהודה, סמנכ"ל מכירות בקבוצת TSG, שמפתחת מערכות למגזר הביטחוני והאזרחי והונפקה לפני כשלושה חודשים, אומר כי "תעשיית הביטחון הצרפתית גדולה מאוד. להערכתי הסכמי אברהם וכניסת תעשיות ישראליות למדינות חדשות הפרה את ההגמוניה מבחינתה".

בן יהודה מציין כי התעשייה הביטחונית הצרפתית חשובה לכלכלה המקומית ואנשיה מקורבים מאוד לנשיא. "על כן, לא אתפלא אם שיקולים עסקיים מעורבים. ת'אלס למשל, חברה גדולה, מתחרה מול הישראליות בכל מיני מקומות".

נשיא צרפת, עמנואל מקרון / צילום: ap, Stephanie Scarbroug

בצל הפרסומים על עסקת תע"א עם מרוקו וחרף הכישלון המשפטי, ממשלת צרפת לא אמרה נואש, וניסתה להרחיק את החברות הישראליות מהתערוכה הימית יורונאבאל בתחילת החודש הנוכחי. מקרון, שרתח הפעם על התפתחויות הלחימה בלבנון, בחר באמצעי אחר: הוא כינס את מועצת ההגנה והביטחון הלאומי (SGDSN), ובאמצעותה הוציא החלטה להרחקת החברות הישראליות. "הם אמרו שהאיסור חל על חברות שמוצריהן בשימוש צה"ל במלחמה", מסביר קלוגמן. "שוחחתי עם שבע החברות הישראליות והן אמרו שהן לא יכולות לענות על השאלה הזו. לפתע, גם ממשלת צרפת התירה שתיים מתוכן, לא ברור מדוע. במאבק משפטי מצאנו דרך להבהיר שגם לזה אין סמכות".

עו"ד אנה משה, שמלווה בין היתר חברות וסטארט־אפים בתחום הביטחוני, מסבירה מדוע הדרישה מחברות להציג רק אם מוצריהן לא בשימוש בעזה, היא בעייתית. "אם הם אוסרים על חברות ישראליות להשתתף בגלל שימוש באמצעים בעזה, אז זה צריך להיות תקף על כל החברות - ולא רק אמצעים ישראלים משמשים את מערכת הביטחון". בשורה התחתונה, בתערוכה הזו הציגו חמש מבין שבע החברות שתכננו להשתתף, בגלל שהפסיקה הגיעה פחות משבוע לפני תחילתה.

חברה שכן הופיעה בתערוכה היא מספנות ישראל, שבין השאר הציגה את מיני שלדג, סירת קרב בגודל 20 מטרים בלבד, וספינת הקרב חדשה מדגם S80. "אנחנו לא בעימות עם צרפת, אנחנו חברה ישראלית וזכותנו להציג בתערוכה בינלאומית שמתקיימת בצרפת", אומר המנכ"ל איתן צוקר. "הפרוטוקול אומר שהמארגנים צריכים להוביל לקוחות אליך. במקרה שלנו, מאחר שהיה עיכוב ולא היה ברור אם נשתתף, הם פחות הצליחו להביא לקוחות. זה גורם להרמת גבה. עם זאת, בהחלט נחשפנו ללקוחות והייתה תערוכה מוצלחת, שתביא עסקים נוספים".

במספנות ישראל נערכים לתערוכה הימית IMDEX שתתקיים בסינגפור במאי. "התערוכות חשובות למגע אישי עם מפקדים ובכירים בביטחון המדינה. תערוכה היא שלב בתהליך השיווק. להגיע לאדמירל עלול לקחת זמן, וכאן הכל חשוף. הנוכחות מציבה אותך בפוזיציה מול המתחרים".

היעד: תקדים למי שינסה ללכת בדרך הצרפתים

התערוכות הללו הן פלטפורמה משמעותית, אבל רק זירה אחת להיפגש עם לקוחות פוטנציאליים, ולרוב לא סוגרים שם עסקאות. "זה לא רק הכסף, אלא החשיפה והפגישות", אומרת עו"ד משה. גורם בתעשיות הביטחוניות מספר לגלובס כי התערוכות הן כלי מול היתרון המהותי של החברות הישראליות: הוכחת המוצרים בשוטף בשדה הקרב. "בעידן הווטסאפ והסרטונים ברשת, התערוכות הן פלטפורמה פחות קריטית", אומר גורם אחר. "את המוצרים במילא יש להציג ללקוח, וזה לא קורה בתערוכות".

מנגד, ד"ר רון תומר, נשיא התאחדות התעשיינים, מספר כי "במקרה כשהייתי ביורונאבאל ליד דוכן מספנות ישראל, הגיע בכיר מחוף השנהב. מה אם הוא היה בא לחפש אותם והם לא היו שם". בן יהודה מ־TSG מסביר שהתערוכות קריטיות כי לקוחות מגיעים אליהן במטרה לבצע עסקאות. "זה כמו ההבדל בין לפנות לאנשים בטלפון או לפגוש אותם בקניון. אנחנו רואים בתערוכות עד כמה מתעניינים במוצרים הישראליים. יש פער גדול בין השטח באירופה, שמעוניין במוצרים, לבין מה שצרפת מנסה לעשות. הלקוחות מתעניינים במוצרים הישראליים משום שהם הוכחו בקרב, Combat Proven, וזהו יתרון גדול של התעשייה שלנו".

בצרפת התערוכות משמשות למינוף כוחן העסקי של תעשיותיה הביטחוניות, כמובן שגם מול ישראל. בדירוג 100 החברות הביטחוניות הגדולות בעולם של אתר דיפנס ניוז, שלוש הישראליות הגדולות, אלביט, התעשייה האווירית ורפאל, מדורגות במקומות 22, 28 ו־34 בהתאמה. אותו דירוג כולל חמש חברות צרפתיות המדורגות ממקומות 13 (איירבוס, שהיא דו-לאומית) ועד 38, ובהן ת'אלס, נבאל, ספראן ודאסו.

"לצרפתים יש אינטרסים מתחת לפני השטח", מציין מנכ"ל מספנות ישראל. זה לא לגיטימי לארח בתערוכה בינלאומית באופן לא שווה מסחרית". ברמה הלאומית, צרפת היא יצואנית אמל"ח גדולה בהרבה מישראל. מנתוני מכון שטוקהולם למחקרי שלום (SIPRI) עולה כי בשנים 2023-2019 דורגה צרפת במקום השני ביצואניות האמל"ח בעולם, עם 11% מתוך כלל הסחר, וישראל במקום התשיעי עם 2.4%. שתי המדינות נאבקות על עסקאות בהיקף ענק בגזרת הודו. בחמש השנים החולפות, ראש הממשלה נרנדרה מודי היה הלקוח המשמעותי ביותר הן של צרפת (29% מתוך כלל היצוא הצרפתי) והן של ישראל (37%). "אנחנו פוגשים את החברות הצרפתיות במכרזים, בין אם בהודו או במדינות אחרות", מספר לגלובס בכיר בתעשיות הביטחוניות. "כל אנליסט בחברות הצרפתיות מבין את האתגר שמציבה להם ישראל".

לכן, ממשלת צרפת מערערת כעת על עצם הסמכות של בית הדין המסחרי לפסוק נגד החלטת הממשלה, ועל כן פנתה לבית דין אחר. מקרון ואנשיו מתכוונים כעת ליעד רחוק ויוקרתי בהרבה מהתערוכות הקודמות - הסלון האווירי בפריז שיתקיים ביוני ובו, למשל, סיבט (האגף לייצוא ביטחוני במשרד הביטחון) מתכנן כתמיד ביתן.

עתירה שנחשבת לתיק של "פעם בעשור"

הערעור על סמכות בית הדין המסחרי לדון בסוגיה הוא הפעם הראשונה שממשלת צרפת נכנסת במלוא העוצמה לנושא, ולא מסתתרת מאחורי המארגנים. "לפני חמש שנים, כשנכנסתי לתפקידי, לא הייתי מאמין אם היו אומרים לי שאדרש להיאבק עם הצרפתים על האדמה שלהם", מספר נשיא התאחדות התעשיינים, המעורבת בכל התהליכים המשפטיים.

כעת מתקרב שיא העימות המשפטי: עתירת ממשלת צרפת לבית הדין לבוררויות. מערכת המשפט הצרפתית שונה מזו הישראלית. זהו מוסד שמטפל בכעשרה תיקים בלבד בשנה. הדיון בסוגיה הישראלית יתקיים בפני הרכב מיוחד של תשעה שופטים, ערכאה שרק חלק קטן ממשרדי עורכי הדין בצרפת מורשים להציג בפניה. גורמים המעורים בפרטים מספרים כי עתירה שכזו נחשבת לתיק של "פעם בעשור".

בנושא הסלון האווירי לא צפויים לוחות זמנים דוחקים. התערוכה נקבעה ל־16 ביוני והצד הישראלי נדרש להגיש את תגובתו לעתירה עד 20.11. לבית הדין יש שלושה חודשים להגיש את תשובתו, וביכולתו לקבוע ארכה של חודש נוסף לכל היותר.

"ממשלת צרפת עומדת בדעתה כי הנושא לא שפיט, ולא בית הדין הנכון דן בו", מסכם תומר. "גופים עסקיים בצרפת אמרו שהם לא מבינים את הדרישה. אומרים לי ש'שום דבר לא קורה בהתערבות נציג ממשלה צרפתי, אלא אם יש הנחיה ממשלתית'. לא נוסדנו בשביל זה והתקציב שלי לא מכסה את עורכי הדין בצרפת, אבל אנחנו לא מוותרים. אם ננצח, זה יהיה סוף פסוק על כל הניסיונות העתידיים, וגם תקדים למדינות שינסו ללכת בדרך הצרפתים". 

עוד כתבות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בת"א; מדד הבנקים עלה ב-1.3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.3% ● השקל התחזק קלות מול המטבעות הזרים ● הביטקוין לא עוצר: מתקרב למחיר של 98,000 דולר ● אסטרטג שווקים מזהיר מפני בריחת משקיעים משוק האג"ח האמריקאי ● פוריה פיננסים: הפסקת אש בגזרה הצפונית צפויה להוביל להתחזקות של השקל בטווח הקצר ● והאם הריבית בארה"ב תרד מהר יותר מהתחזיות?

המגדל נפתח ב-2006 והיה הבטחה גדולה בשוק מגורי היוקרה במרכז מיאמי / צילום: mondialrealty.com

תעלומת נדל"ן במיאמי: מי רוכש את הדירות בבניין שהמיליארדר רוצה?

קן גריפין, המנכ"ל של קרן הגידור סיטדל, רוצה להקים את מטה החברה על שטח של כ-16 דונם במיאמי ● הבעיה: בניין דירות בן ה-22 קומות שניצב במרכז השטח, ובמשך השנתיים האחרונות נקנה דירה אחרי דירה על ידי רוכש אנונימי ● בנתיים בעלי הדירות בבניין בטוחים: גריפין הוא הקונה האנונימי

מנות טריות, צבעוניות וטעימות להפליא בבר הנמוך בעולם / צילום: אסף ורומי - תיירות קלי''ה

אחד החופים היפים בישראל נמצא במקום שלא חשבתם עליו

מוזיאון שמאגד 30 אמני גרפיטי מכל הארץ, תצפית עוצרת נשימה, תערוכה לאורך כביש 90 ובר כיפי שמיועד גם לילדים ● יום בקיבוץ קלי"ה שבים המלח ● חגית אברון תופרת יום

קורדונטי אנשובי / צילום: הילה פלר

פסטות ללא מתחרים: קוצ'ינה הס מציעה אוכל איטלקי עם נשמה

תמר כהן-צדק עושה מופת של אוכל מצפון איטליה, עם פסטות טריות חלומיות, קלאסיקות מבוצעות היטב וחן של מאמא איטלקייה

הצוללת. הילה ויסברג ודין שמואל אלמס בשיחה עם ד''ר דורון אלה / צילום: חן גלילי

המומחה שמעריך: איך תגיב ארה"ב כשסין תפלוש לטייוואן?

שיחה עם ד"ר דורון אלה, מרצה בבית הספר למדעי המדינה באוניברסיטת חיפה ומומחה למדיניות החוץ והפוליטיקה של סין ● על חוסר הוודאות בסין בנוגע לכהונת טראמפ השנייה, האווירה האנטי-ישראלית בה והמחויבות האמריקאית המעורפלת להגנה על טייוואן

רן עוז, מנכ''ל קבוצת ישראכרט / צילום: תמי בר שי

מצטרף למרוץ: בנק ירושלים עומד להגיש הצעה לרכישת ישראכרט

פרטי ההצעה עדיין לא ידועים ● בתחילת החודש נסוגה אל על מהצעתה לרכישת חברת כרטיסי האשראי לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל ● נכון לעכשיו, מנורה מבטחים נותרה לבדה במרוץ

אילוסטרציה: Shutterstock

ההורים נתנו כסף במתנה לרכישת דירה, ואז הזוג התגרש. מה קבע ביהמ"ש?

בני זוג רכשו דירה תמורת 1.8 מיליון שקל, כשסך של 300 אלף שקל שולם ע"י הורי האישה ● כשזו התגרשה, הוריה תבעו שהבעל לעבר ישיב להם את הסכום שהשקיעו בדירה, לטענתם במסגרת "מתנה על-תנאי" ● כיצד הכריע בית המשפט?

סמ''ר רון אפשטיין ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: סמ"ר רון אפשטיין נפל בקרב ברצועת עזה

יורט לפחות טיל אחד שנורה מתימן לעבר אזור ים המלח ● שר הביטחון כ"ץ והרמטכ"ל הלוי נפגשו עם השליח המיוחד הוכשטיין • בראין דירקטור, בן 27 ממעלות תרשיחא, נרצח מירי רקטה לנהריה • גורם ביטחוני בכיר: חמאס רוצה עסקה - כבר עכשיו • בית הדין הפלילי הבין-לאומי הוציא צווי מעצר נגד נתניהו וגלנט • הותר לפרסום: סמל גור קהתי, לוחם בגדוד 13, נפל בקרב בדרום לבנון • כל העדכונים

יירוטים באזור מפרץ חיפה / צילום: צילום: סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים

רצף אזעקות בחיפה; 3 נפילות בנהריה - לא דווח על נפגעים

כ-15 שיגורים לצפון בתוך כשעה; בלבנון מדווחים: גל תקיפות נוסף בדאחיה • אזעקות הופעלו גם בקריות ובנהריה - זוהו נפילות • קצין נפצע קשה בקרב בדרום רצועת עזה • במהלך הלילה: 5 רקטות שוגרו לחיפה והקריות, ללא נפגעים • צה"ל ושב"כ חיסלו את מפקד היחידה הרקטית של הג'יהאד האיסלאמי • 101 חטופים עדיין בעזה | היום ה-413 למלחמה  • עדכונים בולטים

וואצאפ / צילום: Shutterstock

לא אוהבים הודעות קוליות? הפיצ'ר של וואטסאפ שיחסוך לכם כאב ראש

וואטסאפ תשחרר בהדרגה במהלך השבועות הקרובים כלי פנימי שיתמלל את הקלטות השמע ● הכלי יאפשר גישה להודעות השמע עבור משתמשים שאינם יכולים לפתוח את ההקלטה, למשל אם הם נמצאים במקום רועש או בפגישה

טנק רוסי בעמדת תקיפה באוקראינה / צילום: ap, משרד ההגנה הרוסי

אחרי שאיבדה יותר מ-3,500 טנקים, רוסיה מצאה פתרון יצירתי

אזרבייג'ן מגדילה את תקציב הביטחון שלה ● תעשיית הקולנוע הרוסית נרתמת לטובת חיל השריון של פוטין ● קוריאה הצפונית מגבירה את הסיוע לרוסיה ● וגם: הכצב"ם יוצא הדופן שמתכננת סין ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

אתר בנייה שנסגר ל־30 יום באזור המרכז / צילום: דוברות המשטרה

אין פועלי בנייה? עשרות שוהים בלתי חוקיים נעצרו באתרים בשבועות האחרונים

אמנם פלסטינים מנועים מכניסה לישראל מאז תחילת המלחמה, אולם בפועל שוהים בלתי חוקיים נתפסים כמעט כל יום באתרי בנייה מסוגים שונים, בעיקר קטנים

טלי בן עובדיה / צילום: ערן לוי

מנכ"לית זמנית לחברת החדשות: הפתרון של רשת 13 לחילוקי הדעות בדירקטוריון

רשת 13 מעוניינת למנות את טלי בן עובדיה כמנכ"לית זמנית של חברת החדשות ● ברקע - התנגדות שני דירקטורים מטעם הציבור למינויה הקבוע בחברה ● דירקטוריון רשת יתכנס מחר, והמינוי הזמני יעלה להצבעה

בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג / צילום: Shutterstock

החלטת בית הדין הפלילי הבינלאומי: מהלומה קשה ליחסים בין ישראל לאירופה

הפער בין מדינת ישראל לערכים האירופים גדל והולך - והחלטת בין הדין הפלילי הבינלאומי בהאג להוציא צווי מעצר נגד בנימין נתניהו ויואב גלנט מדגישים את הפער עוד יותר ● מדובר בפצצת עומק שעלולה לשנות באופן מהותי את יחסי ישראל עם מדינות אירופה

הקמפיין האחרון של פוקס עם עדן גולן / צילום: צילום מסך

קבוצת פוקס נכנסת להפסקת הפרסומות של ערוץ 14

לפי נתוני יפעת בקרת מדיה, מאז אוגוסט קבוצת האופנה של הראל ויזל מפרסמת בערוץ 14, אם כי במינון נמוך ● קולקציית הסופגניות של רולדין הושקה בבית החולים השיקומי בשיבא-תל השומר, ולספארי ברמת גן יש מנכ"ל חדש

צילום: ap, AP23024601572019_e5rllq

מגמה מעורבת בוול סטריט: דאו ג'ונס עולה ביותר מחצי אחוז

הביטקוין לא עוצר: נסחר ביותר מ-98 אלף דולר ● נעילה חיובית באירופה ● יו"ר הרשות לניירות ערך האמריקאית, גארי גנסלר יעזוב את תפקידו ב-20 לינואר ● משרד המשפטים האמריקאי קבע שעל גוגל למכור את הדפדפן כרום

מילואימניקים בשטחי הכינוס / צילום: Associated Press, Ohad Zwigenberg

השינוי שהאוצר מתכנן בתגמול למשרתי המילואים

התוכנית שמנסים לקדם בימים אלו באוצר, מבקשת להגביל את היכולת של המילואימניקים לקבל תגמול על השירות ועל שכר עבודה במקביל ● מטרת התוכנית היא לצמצם את עלויות התשלום העודפות ולייעל את מערך המילואים

מרב בהט, מנכ''לית דאזז ואסף רפפורט, מנכ''ל וויז / צילום: בן חכים, נתנאל טוביאס

המשקיעים המשותפים והמניות של Wiz: החברים הטובים ממיקרוסופט ממזגים את החברות שהקימו

וויז השלימה את רכישת דאזז המזהה חולשות אבטחה בקרב אפליקציות ●  מנכ"ל וויז אסף רפפורט עבד יחד עם בעלי דאזז מרב בהט במיקרוסופט והם נחשבים לחברים ● בנוסף לשתי החברות משקיעים משותפים ● סכום העסקה לא פורסם אך הוא מוערך בכ-450 מיליון דולר במזומן ובמניות וויז

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

בזכות מאגר לוויתן: יצחק תשובה יקבל עוד 125 מיליון שקל

גלובס מביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם • חברת ה-IT חילן מציגה דוחות חיוביים, אך מנייתה יורדת בכ-4% ● גם קבוצת עזריאלי מסיימת רבעון חיובי עם הכנסות של 1.2 מיליארד שקל ● בזכות מאגר לוויתן: יצחק תשובה יקבל עוד 125 מיליון שקל, למרות הירידה בהפקה של איתקה ● מנכ"ל מגדל: "מחירי ביטוחי הרכב מתייצבים, לא צפויה התייקרות דרמטית נוספת"

אלי פלדשטיין / צילום: רשתות חברתיות

"הבוס מבסוט": התכתבות יועצי ראש הממשלה לאחר הפרסום ב"בילד"

כתב האישום בפרשה חושף את הקשר בינו לבין יועץ רה"מ הוותיק יונתן אוריך ● בין היתר, פלדשטיין כתב לאוריך: "מה שאני בונה לך עכשיו לסופ"ש שווה מיליון דולר" ● פלדשטיין נאשם במסירת ידיעה סודית בכוונה לפגוע בביטחון המדינה - העבירה החמורה ביותר בתחום הריגול ● המדינה מבקשת להאריך את מעצרו עד תום ההליכים