גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חובת סימון המחירים עוד לא בוטלה, אך חלק מרשתות השיווק כבר ויתרו על המדבקות

לפי המהלך שמקדם משרד הכלכלה, רשתות המזון יוכלו להציג את מחירי המוצרים שעל המדפים באמצעות צג דיגיטלי - במקום מדבקות ● אלא שכבר כיום, כשהתוכנית עוד בשלב גיבוש ההמלצות, ניתן כבר לראות מדפים שמחיר המוצרים עליהם הוא בגדר תעלומה ● למה זה עולה לנו, פרויקט מיוחד

מחירים מסומנים בסופר / צילום: טלי בודנובסקי
מחירים מסומנים בסופר / צילום: טלי בודנובסקי

 

אחד הנושאים שמעוררים סערה בשנה האחרונה הוא ביטול סימון המחירים בסופרמרקטים. על־פי התוכנית, שנמצאת בשלבי גיבוש המלצות ברשות להגנת הצרכן, סימון המחירים על גבי המוצרים יתחלף בצגים דיגיטליים, במקום להדביק מדבקות מחיר על כל מוצר (החובה הקיימת כיום). אלא שכבר כעת, בלא מעט רשתות ניתן כבר לראות מדפים שלמים שמחיר המוצרים עליהם הוא בגדר תעלומה, עד שמגיעים לקופה.

בעייני רבים, נושא סימון המחירים הפך לסמל להטעיית צרכנים. אבל עם תכנון נכון, פיקוח ואכיפה, אולי מעבר לצגים דיגיטליים יסתבר כמשהו שאינו כל־כך רע לצרכן?

ברשות להגנת הצרכן אומרים כי בעקבות המצב בעולם, ההתפתחויות הטכנולוגיות וההבנה שהמעבר לדיגיטציה עשויה לשפר את חוויית הקנייה ולחסוך זמן לצרכן, לצד חיסכון בעלויות לעסקים וטיעוני איכות הסביבה - המעבר הזה רצוי. המתנגדים, לעומת זאת, חוששים שהדבר יגרום לעליות מחירים תכופות ולכך שיהיה יותר קשה להשוות את מחירי המוצרים לאורך הקנייה ובבית.

 

"אף רשת לא יכולה לבצע את החוק הקיים"

בחודשים האחרונים ברשות להגנת הצרכן בוחנים את הסוגיה של שינוי שיטת סימון המחירים. קובי זריהן, הממונה על הרשות, מספר כי הרשות פרסמה קול קורא לציבור: "כ־60% מההתייחסויות - שמספרן עמד על 650 - ציינו כי לא רוצים לבטל את סימון המחירים. אבל לא הייתה לנו כוונה לבטל. אנחנו בוחנים האם ניתן להיטיב את השיטה. יש פתרונות טכנולוגיים טובים לכל הסוגיות שהעלו. השוני במחיר בין המדף לקופה לא יהיה, כי כל המערכות מחוברות לאותו המקום. בנוסף, הדרישה שלנו תהיה שהמוצרים יהיו מסודרים על המדף בצורה שאפשר יהיה להשוות מחירים ולראות איזה מחיר שייך לאיזה מוצר, וכן ברמת האכיפה. אנחנו לא נאפשר העלאת מחירים במהלך היום. נייצר מנגנון חובת דיווח אם יעלו מחירים".

כשאין מדבקות על המוצרים שאנחנו משתמשים בהם באופן יומיומי, איך נוכל לזכור כמה הם עולים? לדברי זריהן, יש שתי אפשרויות: "האחת היא שהסורקים שיהיו בבתי העסק יוכלו לייצר גם מדבקות. השנייה היא החשבוניות, שהופכות להיות דיגיטליות בטלפון, כך שנוכל לראות לא רק את הקנייה האחרונה אלא את כל הקניות בחמש השנים האחרונות".

בינתיים, המהלך מקבל רוח גבית דווקא מקמעונאים. אחד מהתומכים הבולטים שמזוהה עם המאבק במצב הקיים הוא רמי לוי, מנכ"ל רשת רמי לוי שיווק השקמה. "היום אף רשת לא יכולה לבצע את החוק הקיים", הוא אומר. "בכל סופר או שאין מחירים, או שהמחיר לא תואם. זה מביא למצב כאילו אנחנו לא אמינים מול הצרכן, כשנכנסים לסופר, והמחיר לא תואם לקופה".

אבל אפילו אם ישונה החוק, אף אחד לא מאמין שבאמת הרשתות יורידו מחירים.
"יורידו. הרווח הגולמי בהתאם לעלויות התפעול. אם עלויות התפעול נמוכות יותר, אפשר להוריד מחיר. עם צגים אלקטרוניים המחיר על המדף תואם לקופה, וכך זה עובד בכל העולם. רק פה, מי שאומר משהו נגד, הוא לא מבין ועושה מניפולציות על הצרכן. במצב היום אני יכול להעלות מחירים ברגע זה. היום מי שמרוויח מהחוק הזה היא רק המדינה, שבאה מדי פעם לעשות ביקורת ואז מחלקת קנסות".

"איך בני 65 יתמודדו עם אפליקציה?"

כאמור, רשתות רבות כבר כיום לא מסמנות מחירים. "מה שקורה כבר עכשיו אינו חוקי", אומרת מנכ"לית לובי 99, עו"ד לינור דויטש. "בכל פעם שיש שר כלכלה חדש, הקמעונאים עולים אליו לרגל ומתחילים לחצים לביטול חוק סימון המחירים. הם טוענים בעיקר לעלויות העובדים, למרות שמנכ"ל ויקטורי הודה בדיון בכנסת שגם אם יבטלו את החובה, העלויות לא יתגלגלו לצרכן, ואם כן אז בשיעור זניח של פחות מ־2%.

"אף אחד לא היה קופץ מגדרו אם היה ברור כמה כל דבר עולה. המטרה שלנו אינה למרר את חיי הרשתות, אלא לדעת כמה המוצר עולה. אבל הן ניצלו את הסרת חובת המדבקות הזמנית, ונוצר מצב שאתה לא יודע מה המחיר עד שאתה מגיע לקופה. אם יספקו קנסות גבוהים מספיק לרשתות הגדולות, כל השאר יתיישרו".

נציין כי בחודש האחרון הרשות להגנת הצרכן הודיעה על כוונה להטיל קנסות גם לרמי לוי בסך כ־800 אלף שקל וגם לשופרסל בסך 2.1 מיליון שקל בגין אי־סימון מחירים והטעיה.

"זה לא שאנחנו נגד דיגיטציה וקידמה כמו שהרשתות ניסו להציג את המתנגדים", אומרת דויטש. "אנחנו חושבים שהשוק בישראל הוא ריכוזי ומוטה, והכוח נמצא אצל הרשתות והספקים, כשהצרכן מגיע מעמדת נחיתות. המינימום הוא לאפשר לו ודאות במחיר, לקחת את המוצר הביתה ולהשוות מחיר, וגם לאפשר לאוכלוסיות שמתקשות בדיגיטציה להתמודד. איך בני 65 ומעלה אמורים להתמודד עם אפליקציה? איך מתמודדים עם הטענות שעלו במקומות אחרים בעולם שהדיגיטציה מאפשרת לרשתות להעלות מחירים מהרגע להרגע ולנצל שעות שפל וגאות?".

בשיטה הדיגיטלית הכול מתועד

"החוק צריך להשתנות, אבל אני מבין גם את ההתנגדות", אומר יניב מנצור, מנכ"ל חברת מאלרסריטייל הישראלית שמספקת פתרונות טכנולוגיים מתקדמים לקמעונאות, כולל תוויות מחיר דיגיטליות וצגים שיווקיים. "בסוף התועלות עולות על האיומים, וזה יהיה חייב להתקיים לצד אכיפה. וחשוב להבין שאכיפה קשה מאוד ליישם עם מדבקות נייר, בזמן שעם צג אלקטרוני זה יכול לקרות בשנייה.

"כשיש מדבקה, אי־אפשר לדעת מתי הורידו או העלו מחיר. בשיטה הדיגיטלית, הכול מתועד. יש ממשק ניהולי, אם המדינה תחליט לאכוף אותו. אם יהיה כפתור שבלחיצה יכול להוריד מחירים בכל הרשת, זה הרבה יותר יעיל אם יצטרכו להפעיל עובדים כדי להדביק מדבקות מחדש? ואני רוצה להאמין שאף קמעונאי לא ירצה לאבד את הלקוחות שלו, ומילת המפתח היא אמון. ליצור אותו זה תהליך, וכשקמעונאים היום, בטעות או שלא, לא מציגים מחיר, הם מחבלים בתהליך וגם בעצמם.

"לפי מחקרים, לסמן מחיר באמצעות מדבקות עולה פי 2.5 מאשר התווית. נכון שיש לכלי את האפשרות להעלות מחירים, אבל לא הוא שגורם לעליית המחיר, אלא החלטות ניהוליות של קמעונאי. אנחנו עם לא סלחן. אם צרכנים יראו שהקמעונאי דופק אותם, הם יעברו למישהו אחר שכן יקפוץ על העגלה ויראה שאצלו זה עובד. זה לא אוטופי, אבל זה הכלי היחיד שהוא חלק מהפתרון".

"אם נתייחס לאירוע המע"מ, מדובר במגה־אירוע. אין לאף קמעונאי מספיק עובדים לניהול האירוע. זה יעלה המון כסף. עדיף להשקיע בטכנולוגיות, בשביל ההיגיון העסקי. וכאמור, הצגת המחיר היא לא התפקיד היחיד של התווית הדיגיטלית. היא תדע על מלאי או מתן פרטים על המוצר, והקמעונאי יוכל לתת במה לכל הספקים שעל המדף. זה פתרון שהופך את כל הספקים לשווים. אז נכון, זה כלי שמאפשר לקמעונאי להעלות מחירים, אבל לי קשה להאמין שהם ירצו לפגוע בעצמם, כהחלטה עסקית. היום הכול בחוץ. לקוח לא מרוצה כותב על כך. אני לא רואה את הקמעונאי שמעז להסתכן".

כולם מתמקדים במזון, אבל גם בתחומים אחרים יהיה שינוי אם ישונה החוק, ביניהם האופנה, רק שזה תחום שלא מטריד את הצרכנים בניגוד למזון. "לא קיבלנו אף תלונה על חולצה שלא היה עליה מחיר. עליות המחירים שם בקושי קיימות, וזה לא האישיו", העיד זריהן. למרות זאת, גם בתחום האופנה פועלים להכנסת צגים דיגיטליים, למרות שפה מדובר בעיקר בניראות ובחוויית הלקוח ובהקלות מהתעסקויות מצד החנות.

"המסך תמיד נראה טוב, ויש את שיקול קלות ההחלפה", מעיד גל רוזנבלום, מנכ"ל רשת חנויות אדידס באלקטרה צריכה. "לא צריך לשקול אם להדפיס שילוט, ההחלפה מתבצעת בשנייה, והמחירון מתעדכן לאחר סריקה. האסתטיות היא חלק מהסיבות לשינוי. להדפיס על קאפה או נייר אף פעם לא ייראה אותו הדבר. הדיסוננס הוא העלות. אנחנו עשינו זאת בצורה קלילה כשהמערכת מעדכנת את המחיר בצג, כך שחיסכון ההדפסה הוא ללונג־ראן". 

ומה קורה בעולם? המקרה הבריטי

כשמדברים על צגים דיגיטליים, לא תמיד מבינים שלא מדובר בצגים שמיועדים לסמן מחיר בלבד, אלא במערכת שלמה מבוססת דאטה שמטרתה היא הבנת הלקוח ובניית הצעות ערך. רק לאחרונה חברת התוכנה, הייעוץ והאינטגרציה UST וחברת קוויקליזארד הישראלית חברו לרשת ג'ון לואיס הבריטית לפלטפורמת תמחור דינמית מתקדמת ב־AI, המאפשרת עדכון מחירים בזמן אמת. כך מאפשרת המערכת להציע בכל יום מחיר תחרותי ביחס למתחרותיה על פריטים דומים.

אז אם המערכת תיכנס לישראל, האם יש סיכוי שברמי לוי למשל יעקבו אחרי מה שקורה בקרפור, בטיב טעם ובשופרסל, ויורידו מחירים בזמן אמת כדי להגביר תחרות?

"אחת המגמות שזיהינו בעולם היא שאחד הנושאים החמים בריטייל הוא תמחור דינמי, שקשור ליכולת של רשת קמעונאית למקסם את רווחיה", מסבירה מעיין שחר, מנהלת שותפויות אסטרטגיות ב־UST Spark, תוכנית החדשנות הפתוחה של UST בישראל. "חברות ענק עדיין עובדות עם אקסלים, בתהליך מאוד מסורבל, והן מצליחות לכסות בפועל 5-15% מהקטלוג. מבחינתן, תמחור דינמי הוא עדכון המחירים פעם בחצי שנה או בחודש. ואי־אפשר להיות במקום הזה, כששולי הרווח כל־כך קטנים, שכל שינוי מאוד דרמטי".

עוד כתבות

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

בניין אנבידיה בישראל / צילום: אנבידיה

אנבידיה יוצאת להשקעת ענק בישראל. כל הפרטים

אנבידיה מתכננת להקים קמפוס חדש בצפון הארץ שיעסיק אלפי עובדים חדשים ● לפי ההערכה החברה תוציא עד 500 מיליון שקל על רכישת הקרקע ועוד כ-1.5 מיליארד שקל על בניית הקמפוס החדש ● מדובר באחת מעסקאות הנדל"ן הגדולות ביותר בישראל שנוהלה אי פעם על ידי חברת טכנולוגיה זרה

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

מפעל אינטל בקריית גת / צילום: אינטל

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

קשת טעמים / צילום: באדיבות קשת טעמים

לקבל את המשכורת באמצע החודש: המהלך המפתיע של קשת טעמים

מכללת גל נבחרה להוביל את תוכנית "צומחים" לחוסן תעסוקתי, התוכנית כוללת ייעוץ אישי למעסיקים וסדנאות לעובדים ● הסטארט-אפ Payro מודיע על שיתוף פעולה עם קמעונאית המזון קשת טעמים, שתאפשר לעובדיה למשוך עד 2,000 שקל או  30% משכרם במהלך החודש

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

סניף של שירותי בריאות כללית -קופת חולים כללית / צילום: עינת לברון

יו"ר ועד העובדים בכללית מזהיר: "אם משרד הבריאות ימנה מנהל מטעמו - כל העובדים ישבתו"

יו"ר הוועד של הכללית מצטרף למאבק על מינוי המנכ"ל ונעמד מול משרד הבריאות: "איומים אגרסיביים יכשלו. לא ניתן להפוך את הכללית לסניף של האוצר ואגף התקציבים במשרד הבריאות" ● ועד עובדי הכללית הוא לא גורם שמשתתף רשמית בבחירת המנכ"ל, אבל יש לו בהחלט השפעה מכרעת על הישרדותו

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

אילון מאסק / צילום: ap, Kevin Lamarque

אילון מאסק הכריז על הקמת "מפלגת אמריקה"

יום לאחר ששאל את עוקביו ב-X האם יש להקים מפלגה פוליטית חדשה בארה"ב, אילון מאסק הודיע: "מפלגת אמריקה הוקמה" ● מאסק סבור שלמפלגה החדשה עשויה להיות השפעה משמעותית בבית הנבחרים ובסנאט, נוכח הרוב הדחוק של הרפובליקנים

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

חרדים בלשכת גיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

צה"ל מסיר כפפות: המהלך הדרמטי לגיוס משתמטים - והאכיפה

עשרות אלפי צווי הגיוס שיישלחו, והמחסומים שיוקמו בכניסה לאזורים מיושבים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● בקטאר מדווחים: סבב המשא ומתן העקיף בין חמאס לישראל החל בדוחה ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא

חן ומוטי ריכטר, זכייני פאפא ג'ונס ישראל / צילום: אלדד נמדר

מנכ"ל פאפא ג'ונס מתרחב להולנד וטוען: "וולט הורסים את תחום המסעדנות"

מוטי ריכטר, שמשמש כזכיין רשת הפיצות בארץ, יפעיל מעתה גם את 15 סניפיה בהולנד, עם תוכנית להגדיל אותם ל–50 סניפים תוך חמש שנים ● בארץ הוא מתכנן לוותר על משלוחי וולט ● תגובת וולט: "בזכות וולט ופלטפורמות דומות, לעסקים קטנים יש גישה ליכולות שבעבר היו זמינות רק לרשתות הגדולות כמו פאפא ג'ונס"

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"