הכול מתייקר / עיצוב: טלי בוגדנובסקי
חשמל: 3.5%
תעריף החשמל לצרכן הביתי יעלה ב־3.5% - שיעור מתון ביחס לזה שפורסם לפני השימוע, ועמד על 3.8%. על־פי רשות החשמל, ההתייקרות נובעת מסביבה מאקרו־כלכלית מאתגרת, הכוללת עלייה בשיעור האינפלציה, עלייה ממושכת בריבית הנדרשת לגיוס הון ותנודתיות בשער החליפין.
גורם נוסף הוא ההשקעה באנרגיות מתחדשות, שהמגמה לעודד אותן כרוכה בעלויות גבוהות. גם המלחמה והגידול הכללי בביקוש לחשמל השפיעו, למשל בצורך במיגון אתרים ובעקבות שימוש בדלקי גיבוי והגדלת המלאי שלהם.
עם זאת, אומרים ברשות החשמל, הכניסה של תחנת ייצור בגז לתחנת הכוח "אורות רבין" בחדרה, כתחליף לתחנות כוח פחמיות יעילות פחות, והתקבולים מהפרטת אתר אשכול, מיתנו משמעותית את ההתייקרות.
דלק: 1.1% (כולל מע"מ)
מחירו של ליטר בנזין 95 יעלה בשמונה אגורות ל־7.2 שקלים החל מחודש ינואר, לעומת 7.12 שקלים בדצמבר השנה. הסיבה הראשית לפי משרד האנרגיה היא עליית המע"מ, בשיעור של 1%, אך נוסף עליה גם עדכון המדד על הבלו ושער החליפין שעלה ב־0.66%. העלייה מתבצעת למרות שמחיר הבנזין באזור אגן הים התיכון דווקא ירד ב־1.45%.
מס יסף: 2%
מס יסף מכונה גם "מס עשירים", שכן הוא מוטל אך ורק על הכנסות מהון (מריבית והשקעות, ולא מעבודה או מעסק), ורק מעל סכום של 721,560 שקל, נכון ל־2024. המס צפוי לעלות מ־3% ל־5%. לדברי משרד האוצר, זהו תיקון לחלק רגרסיבי במערכת המס, משום שרבים ממסי ההון בישראל נמוכים ממדרגות מס הכנסה הגבוהות.
שורה תחתונה
התייקרות משמעותית בשורה של תעריפים, כשהמשמעותי שבהם הוא המע"מ.