גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ספרד, אירלנד ודרום אפריקה: הקרן הזדונית שרודפת את חיילי צה"ל ולא מתכוונת לעצור

הארגונים שעומדים מאחורי הניסיונות להוציא צווי מעצר לישראלים פועלים ממדינות מערביות ומסרבים לחשוף מי מממן אותם ● מי שמוביל את הקמפיין היא קרן הינד רג'ב, אותה הקימו מכחיש שואה ופעיל חיזבאללה ● בפועל, הצלחתם המשפטית מוגבלת, אך הם הפכו לעוד זרוע של לוחמה פסיכולוגית

כוח צה''ל בעזה. מתמקדים בחיילים מן השורה / צילום: ap, Leo Correa
כוח צה''ל בעזה. מתמקדים בחיילים מן השורה / צילום: ap, Leo Correa

 

אם עד לא מזמן ישראלים אולי בדקו אזהרות מסע לקראת טיסה לחו"ל, כיום נוספו אצל רבים שיקולים משפטיים. חיילים, בסדיר ובמילואים, מבינים כי הם חשופים להוצאת צווי מעצר נגדם על רקע השתתפותם במלחמה. בגל הדיווחים על תלונות שהוגשו נגד חיילים צה"ל ברחבי העולם שב ועולה שם שלא היה מוכר עד לאחרונה, "קרן הינד רג'ב". מהו אותו ארגון שמוביל את המאמץ הנוכחי של לחץ משפטי גלובלי לעצור ישראלים השוהים בחו"ל, מי עומד מאחוריו, מי מממן אותו וכיצד הוא פועל?

ראיון | עשירים, חכמים, מאושרים: הסודות של משקיעי העל נחשפים בספר חדש 
WSJ | הסמים שבנקאי וול סטריט נוטלים כדי לצלוח את היום, והלילה 
המודל שקורא תיגר על רשתות המזון המסורתיות 

תלונות של ארגונים פלסטיניים ופרו־פלסטיניים בניסיון להביא למעצרם של ישראלים בגין פשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות אינם דבר חדש. אך מה ששונה הפעם הוא מי שנמצאים על הכוונת. בעבר המאמץ כוון נגד קצינים בכירים בצה"ל ובכירי המערכת הפוליטית. כך למשל, צווי מעצר הוצאו בעבר בבריטניה נגד האלוף (במיל') דורון אלמוג ב-2005 ושרת החוץ לשעבר ציפי לבני ב-2009. אלמוג כמעט נעצר כשנחת בלונדון ב-2005 ולא יצא מהמטוס, ולבני אף זומנה לתשאול ביחידה לפשעי מלחמה של משטרת בריטניה כשביקרה במדינה ב-2016, שבוטל בסופו של דבר.

עוד ברשימה, בית הדין הפלילי הבינלאומי (ICC) בהאג שפתח בחקירה בנושאים אלה כבר ב-2019, והשיא כמובן, צווי המעצר שהוציא בית הדין בנובמבר האחרון נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון לשעבר יואב גלנט בגין פשעים נגד האנושות ופשעי מלחמה.

כל אלה מן הסתם לא היו סיבה לדאגה ברמה המעשית עבור הרוב המוחלט של ישראלים שיוצאים לחו"ל. אלא שבתקופה האחרונה ניכר שינוי מגמה והתלונות מוגשות גם נגד חיילים זוטרים. כך, בברזיל, בתחילת החודש חייל צה"ל נאלץ להימלט לארגנטינה בעקבות חקירה פלילית שנפתחה נגדו. תלונות דומות הוגשו נגד חיילי צה"ל גם בתאילנד ובשבדיה ודיווחים על מקרים דומים נרשמו גם באיחוד האמירויות, בארגנטינה, בסרי לנקה, בצרפת, בהולנד, בקפריסין ובבריטניה.

מעקב ברשתות החברתיות

אז מי נמצאים על הכוונת? ברוב המקרים האחרונים מדובר בחיילים ששירתו בעזה והעלו לרשתות החברתיות תיעודים שלהם במהלך הלחימה. בתלונות הללו שב ועולה כאמור השם "קרן הינד רג'ב", ארגון שהוקם בספטמבר האחרון בבלגיה. הינד רג'ב היא ילדה פלסטינית בת 6 שנהרגה בינואר 2024 ברצועת עזה יחד עם כל בני משפחתה בעת שהיו במכוניתם, לפי תחקירים שונים ובהם של הוושינגטון פוסט, ככל הנראה מירי כוחות צה"ל. הקרן, שכאמור פועלת במרץ, אוספת מידע ממקורות גלויים ובראשם הרשתות החברתיות. היא מזהה חיילים שהשתתפו בלחימה ועוקבת אחריהם ברשתות, וכשאלה משתפים שהם נמצאים במדינות שונות בחו"ל מוגשות נגדם תלונות בטענה ל"ביצוע פשעי מלחמה".

בצה"ל הגיבו למגמה זו בשינויים בנהלים, וכיום נאסר לחלוטין על חיילים להעלות לרשתות החברתיות תמונות ותיעודים כשהם לובשים מדים, מתוך מטרה לצמצם את החשיפה לסיכונים.

הקרן הגישה תלונה ל־ICC, וקראה למדינות בהן ספרד, אירלנד ודרום אפריקה להוציא צווי מעצר של האינטרפול נגד 1,000 חיילי צה"ל. בין המדינות נכללות ספרד, אירלנד ודרום אפריקה. בקרן הדגישו שהתלונה כוללת "מספר רב של אנשים בעלי אזרחות כפולה, כולל 12 מצרפת, 12 מארצות הברית, 4 מקנדה, 3 מבריטניה ו־2 מהולנד". הקרן לא פועלת רק נגד חיילים מן השורה, אלא גם נגד בכירים. כך הגישה תלונה נגד נספח צה"ל החדש בבלגיה, אל"מ משה טטרו, בטענה כי יישם מדיניות הרעבה בתפקידו כראש מינהל התיאום והקישור לרצועת עזה.

הקרן גם ביקשה להוציא צו מעצר נגד מתאם פעולות הממשלה בשטחים האלוף רסאן עליאן, במהלך ביקורו באיטליה לפני כשבוע. בינתיים, מעבר להצלחה שביצירת הד תקשורתי הקרן לא רשמה הצלחה משפטית מקבילה.

בכל הנוגע למקורות המימון, אתר האינטרנט של הקרן אמנם מספק אפשרות לתרום כספים לפעילותה, אך אינו מספק מידע על תורמים או נתונים פיננסיים כלשהם.

"הקרן נרשמה בבלגיה רק בספטמבר האחרון, ולכן עדיין אין מידע פומבי על מקורות המימון שלה. בשלב זה, הכספים שמניעים את הקרן עלומים", מסביר יונה שיפמילר, מנהל מחלקת המחקר ב-NGO Monitor. הארגון הוא מכון מחקר בעל אוריינטציה ימנית שמתמקד בניתוח ובמעקב אחר פעולותיהם, מקורות המימון והשפעתם של ארגונים לא-ממשלתיים ברחבי העולם, בעיקר אלה העוסקים בזכויות אדם, פעילות פוליטית ומדיניות ציבורית במזרח התיכון.

ב-NGO Monitor פועלים כעת במטרה לעצור את המימון לקרן הינד רג'ב באמצעות פנייה לחברת הפינטק Stripe, שמספקת את סליקת התרומות באתר הקרן. "בעבר, סטרייפ ניתקו קשרים עם לקוחות שנחשדו בקשרים לטרור, ולכן התראה על השימוש במערכת שלהם למימון הקרן עשויה לסכל את ההעברות. לפני כשבוע וחצי פנה NGO Monitor לסטרייפ בדרישה לעצור את התמיכה במערכת הפיננסית של הקרן", מסביר שיפמילר.

לא רק נגד חיילים

שיפמילר אומר כי "הקרן לא רק רודפת אחרי חיילי צה"ל, אלא מתמקדת גם בפעילות נגד ישראלים בכלל". הוא נותן כדוגמה את תקייפת אוהדי מכבי תל אביב באמסטרדם בנובמבר האחרון. "במקרה הזה, הוגשו מספר תביעות נגד אוהדי מכבי תל אביב בטענה שהם הסיתו לגזענות, תקפו סמלים פלסטיניים, יצרו אווירת פחד ועסקו בוונדליזם והשחתת רכוש.

"מטרת הקרן הייתה כפולה, להטיל איום מתמשך על ישראלים שמגיעים למקומות כמו אמסטרדם ולנסות לשנות את הנרטיב סביב האלימות שהתרחשה שם. במקום להכיר בכך שמדובר בפורעים שפגעו בישראלים, הם מציגים את הישראלים כאשמים. עצם הגשת התביעות, גם אם לא יובילו להעמדה לדין, גורמת לישראלים לחשוב פעמיים לפני שהם מטיילים בעולם".

תומכי טרור ומכחישי שואה

הקרן היא למעשה שלוחה של "תנועת ה־30 במרץ", קבוצה בלגית פרו־פלסטינית, ומהווה את הזרוע המשפטית שלה. מאחורי הקרן עומדים שמות שאולי אינם מוכרים לציבור הישראלי אך הם רחוקים מלהיות אלמונים. הראשון הוא דיאב אבו ג'הג'ה, יליד דרום לבנון ופעיל חיזבאללה לשעבר, שמפרסם מאמרי דעה בעיתון הלבנוני המזוהה עם חיזבאללה, אל אחב'ר. אבו ג'הג'ה נודע בעמדותיו הקיצוניות, ובשנת 2002 אף הואשם על ידי משטרת בלגיה במעורבות באלימות. הוא הצהיר כי פיגועי 11 בספטמבר גרמו לו "תחושת ניצחון" וכי הוא סבור כי "כל חייל אמריקאי, בריטי והולנדי מת זה ניצחון", בשל המלחמה בעיראק. עוד הוא תיאר את פיגועי 11 בספטמבר כ"נקמה מתוקה" וטען כי אירופה הפכה את "פולחן השואה והערצת היהודים לדת האלטרנטיבית שלה". לאחר פיגוע דריסה בירושלים בינואר 2017, אבו ג'הג'ה הצהיר בפוסטים: "זה לא טרור אלא התנגדות". הוא גם הביע עמדות אנטישמיות, כאשר הארגון שלו פרסם תמונה של אנה פרנק עם אדולף היטלר במיטה וקריקטורה שטוענת כי השואה היא המצאה יהודית.

הדמות השנייה שעומדת מאחורי הקרן היא כרים חסון, יליד דרום לבנון שגר כיום בבלגיה, ונבחר באוקטובר האחרון כנציג במועצת העיר וילברוק במחוז אנטוורפן. חסון הוא פעיל מרכזי בקרב הקהילה המוסלמית המקומית וכיהן בעבר כראש הליגה הערבית־אירופית. בתקופת כהונתו, הורשעה הליגה בבית משפט בהולנד בהפצת תוכן מכחיש שואה, ובהפגנה שיזם באנטוורפן נשמעו קריאות לרצח יהודים.

חסון (מימין) ואבו ג'הג'ה / צילום: צילום מסך

הקרן לא לבד

אבל לא מדובר רק בפעילות של ארגון בודד אלא בתופעה רחבה יותר. DAWN הוא ארגון נוסף שפועל בכדי להוציא צווי מעצר נגד קצינים וחיילי צה"ל ולהציג את ישראל כמדינה המבצעת פשעי מלחמה. הארגון ששמן המלא הוא Democracy for the Arab World Now, הוקם בארצות הברית בספטמבר ומציג עצמו כארגון זכויות אדם הפועל למען דמוקרטיה בעולם הערבי. בפועל, DAWN מוביל קמפיינים ממוקדים בישראל.

בדצמבר 2023 הגיש הארגון ל־ICC רשימה שכללה 40 שמות של מפקדים בכירים בצה"ל, שכללה תמונות ותפקידים, במטרה להגביר את הלחץ המשפטי והציבורי נגד ישראל. זמן קצר לאחר מתקפת חמאס ב-7 באוקטובר, פרסם הארגון קריאה לתובע ה-ICC להצהיר על חקירה פעילה של פשעי מלחמה של ישראל. צוות הארגון כולל דמויות כגון המנכ"לית שרה ליה ויטסון, שלאחר מתקפת חמאס כינתה את ישראל "דאעש הישראלי". מנהל הלובינג של הארגון, אדם שפירו, הוא מייסד תנועת הסולידריות הבינלאומית (ISM), הידועה בתמיכתה בפעולות המכוונות נגד חיילי צה"ל. חברי הנהלה נוספים כוללים את אסאם עומיש, מייסד וחבר הנהלה, ששימש כחבר בוועדת ההגירה של וירג'יניה אך נאלץ להתפטר ב־2006 לאחר שפורסם סרטון משנת 2000 שבו נאם על "ג'יהאד לשחרור אדמתכם". הוא שימש בעבר כנשיא החברה המוסלמית האמריקאית (MAS), שאותה הגדירו תובעים פדרליים כ"זרוע גלויה של האחים המוסלמים באמריקה".

בכל הנוגע למקורות המימון של DAWN, הצליחו ב-NGO Monitor לזהות כ-44% מהכנסות הארגון לשנת 2022. מימון זה כולל תרומות מקרנות ידועות כמו Open Society Foundations, קרן פורד, קרן האחים רוקפלר וקרן Arca. קרן Open Society Foundations למשל, סיפקה בעבר מימון לארגונים המעורבים בקמפיינים של BDS נגד ישראל. עם זאת, כ־56% ממקורות המימון של הארגון נותרו לא ידועים ונמצאים תחת סימן שאלה.

עוד כתבות

מטוס של אייר אינדיה / צילום: Shutterstock

זו חברת התעופה שלא תשוב לפעול בישראל בחודשי הקיץ

אייר אינדיה, חברת התעופה היחידה שמפעילה טיסות ישירות להודו, האריכה את השהיית הטיסות לישראל ● החברה מוותרת על הקיץ בישראל - אלה היעדים דרכם תוכלו לטוס להודו

יירוט טיל מעזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

תבעו את הקבלן על איחור במסירת דירה, ובית המשפט קבע: מלחמת "חרבות ברזל" היא כוח עליון

בית המשפט המחוזי דחה ערעור של רוכשי דירה על איחור במסירה, וקבע כי הנחיות פיקוד העורף והשלכות המלחמה מהוות נסיבות בלתי צפויות, שמצדיקות את הדחייה בקיום החוזה

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

הריסות ברצועת עזה, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

דיווח סעודי: "חמאס החל ליידע גורמים שבכוונתו להשיב הלילה באופן חיובי לעסקה"

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת ● ארה"ב במגעים לחידוש המו"מ עם איראן - כבר בשבוע הבא ● כתב אישום הוגש נגד שני חשודים נוספים בריגול למען איראן ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

טלי גוטליב, מהרן פרוזנפר / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, תמר מצפי

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים. איך יגיבו העובדים?

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים ● הדיון בבג"ץ שלא היה אמור להתקיים ● ומחיר ההתחייבויות שמשרד החינוך שכח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

קרן פימי ממשיכה למכור מניות בטחוניות: הציפה רווחים של כ-2 מיליארד שקל מתחילת השנה

הקרן, שמוביל ישי דוידי, מכרה אמש מניות עשות אשקלון ברבע מיליארד שקל - בהמשך למימושים בפי.סי.בי, אורביט ותאת

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר שמחה רוטמן לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו, זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - PA Images

האם ארה"ב נוטשת את אוקראינה והאם חייזרים מתקרבים על גבו של אסטרואיד

אוקראינה חוששת שהפעם ארה"ב מתכוונת ברצינות לנטוש אותה ● פצצת המכסים מתקתקת - וטראמפ עושה עסקים עם קומוניסטים מכובדים מאוד ● שרת האוצר הבריטית מוחה דמעות ● ביבשת אמריקה הבוחרים מחפשים שמאל קיצוני ● עצם בין כוכבי סר לביקור ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

נווה אביב כפר שמריהו של ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

הריזורטים החדשים: כך הפך הדיור המוגן היוקרתי לשוק תחרותי במיוחד

ענף הדיור המוגן נחשב יציב, צומח ומבוסס דיירים "שבויים" לאורך שנים, מה שמוביל עוד ועוד שחקנים להיכנס אליו - מחברות נדל"ן ועד גופים מוסדיים ● בסגמנט היוקרה מדובר במוצר שממותג, ממוצב, משווק ומפורסם באופן חווייתי ומציע משירותי ספא ועד מסעדות גורמה

ספגטי ארבייטה / צילום: בנצי ארבל

הטברנה שמגישה אוכל איטלקי קלאסי, פשוט ושמח

ב"טברנה רומאנה" אף אחד לא בא להמציא את הגלגל, רק להציע אוכל טעים ומספק שלפעמים אף עולה על הציפיות ● המחירים הם חלק מהפאן

קובי זריהן בשיחה עם עו''ד רונית סיטון זלקינד / צילום: שיר הלוי

הממונה על הגנת הצרכן: "יש לי רק 8 מפקחים על 650 אלף עסקים"

קובי זריהן הסביר באירוע של משרד עוה"ד פירון מדוע הרשות לא פרסמה הקלות לקמעונאיות המזון במהלך המערכה נגד איראן ● יאיר אבידן, המפקח על הבנקים לשעבר, וד"ר שלומית וגמן-רטנר, ראש רשות איסור הלבנת הון ומימון טרור לשעבר, מצטרפים למרכז הפינטק הישראלי ● אירועים ומינויים

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

הסכם ממון / אילוסטרציה: Shutterstock, Elnur

האם ניתן להגיש תביעת נזיקין נגד בן או בת זוג שבגדו?

בני זוג רשאים לערוך ביניהם הסכם ממון הכולל ענישה כלכלית על בגידה ● בדרך-כלל הסכם זה מתווסף על רקע ניסיון עגום קודם שבו נחשף חוסר הנאמנות הזוגי של מי מהם ● כמסקנה מפסקי דין בנושא מהעבר, חשוב להגדיר מה ייחשב בעיני בני הזוג "כבגידה" המצדיקה את הפעלת הסנקציה הכלכלית

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

השקל חותך את התשואות של הישראלים בשווקים חו"ל. האם כדאי להתמגן מפניו?

התחזקות השקל מול הדולר פוגעת משמעותית בתשואה של משקיעים המחזיקים בנכסים ומניות מעבר לים ● ובכל זאת, אריאל כהן מבנק לאומי ממליץ לא לשכוח שלתנודתיות של המט"ח יש גם יתרונות

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים; השקל בשיא חדש

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית