למרות הפשרה: תימשך התביעה של אבי נקש נגד המנכ"ל אבי חורמרו

ביולי נחתם הסכם פשרה בין קבוצת נקש לבין אבי חורמרו, בכיר לשעבר בקבוצה שנטען כי נטל לעצמו זכויות יתר • למרות הפשרה בה התחייב חורמרו לשלם לקבוצה 5 מיליון שקל, אישר כעת בית המשפט לאבי נקש להמשיך בתביעה נגדו ואף להעלותה לסכום של 65 מיליון שקל • עורך דינו של חורמרו על התביעה: "הנייר סובל הכול"

מימין: אבי נקש ואבי חורמרו / צילומים: אביב חופי, רוני שיצר
מימין: אבי נקש ואבי חורמרו / צילומים: אביב חופי, רוני שיצר

אבי נקש, מבעלי השליטה בארקיע, יוכל להמשיך בתביעה שהוא מנהל נגד אבי חורמרו, ששימש בתפקידי ניהול בכירים בקבוצת נקש, ואף להעלות דרמטית את סכום התביעה ממיליוני שקלים בודדים ל-65 מיליון שקל; זאת למרות שקבוצת ההשקעות של האחים נקש, החולשת על עסקי מלונאות ונדל"ן, חתמה לאחרונה על הסכם פשרה עם חורמרו אשר סלל לכאורה את הדרך לסיום הפרשה - כך קבע השבוע בית המשפט המחוזי בתל אביב.

החשד לתרמית מצד סוחר לשעבר בקסם קרנות נאמנות: רשות ניירות ערך העבירה את התיק לפרקליטות 
נטו פיננסים: אושרה המכירה לארבע עונות, סוכני הביטוח יקבלו פטור מתביעות

לצד זאת, בית המשפט קבע כי קיים חשש לגבי תום-הלב של נקש בהגשת התביעה המתוקנת, לנוכח האפשרות שהיה מודע להסכם הפשרה עם חורמרו. הפרשה חושפת את המחלוקת שבין אבי נקש לבין אחיו, גו' ורפי נקש, השולטים ביחד איתו באימפריית ההשקעות אך אינם צד לתביעה נגד חורמרו.

הפרשה התפוצצה בחודש מאי האחרון, כאשר אבי נקש ביקש מבית המשפט לנהל תביעה נגזרת נגד חורמרו. נקש טען, באמצעות נאמנות שבשליטתו, כי חורמרו, ששימש לאורך שנים כמנכ"ל וכיו"ר הדירקטוריון בחברות של קבוצת נקש, נטל לעצמו זכויות בהיקפים של "עשרות (אם לא מאות) מיליוני שקלים" מחברות הקבוצה.

עוד טען נקש כי חורמרו ביצע עסקאות עם חברות בקבוצה ללא האישורים הנדרשים, וכי פעל בניגוד עניינים. תביעה נגזרת היא תביעה שמגיש דירקטור או בעל מניות בשם החברה בגין נזק שנגרם לה, אך היא נמנעת מלתבוע.

חורמרו הכחיש את הטענות והסביר כי כל פעולותיו בוצעו כחוק ובאישור האחים נקש. עורך דינו אמר כי מדובר ב"טענות סרק מופרכות", וכי התנהלות חורמרו הייתה "מקצועית וללא רבב". בגלובס אף פורסם כי ג'ו ורפי נקש אינם שותפים לטענות נגד המנכ"ל הוותיק, וכי אחד האחים אישר כי "אנחנו שניים מול אחד. חורמרו עשה עבודה נפלאה".

לנוכח המחלוקת שהתגלעה בין אבי נקש לבין אחיו, ביולי נחתם כאמור הסכם פשרה בין קבוצת נקש לבין חורמרו. לפי ההסכם, חורמרו יעביר לקבוצה 5 מיליון שקל ויישאר בתפקידיו למשך 6 חודשים (כלומר, עד לינואר הנוכחי). לאחר מועד זה תוכל הקבוצה לסיים את העסקתו. חורמרו יעביר חלק מזכויותיו בתאגידים לקבוצה וישמור אצלו זכויות אחרות.

עוד סוכם כי אמפא - חברת ההחזקות שבשליטת קבוצת נקש ושלומי פוגל - תרכוש את החזקות חורמרו (3%) בחברת אמפא ישראל 2016, והוא יעביר את מחצית התמורה לקבוצת נקש.

סאב טרמינל, החברה השולטת ברבים מעסקי האחים, היא שחתומה מול חורמרו על הפשרה, ובהסכם נקבע כי די יהיה בהסכמת שני שליש מבעלי המניות של סאב כדי לאשר את הפשרה עם חורמרו. בכך התאפשר לכאורה לג'ו ולרפי נקש לאשר את הפשרה בניגוד לעמדת אחיהם אבי.

אבי נקש: החקירה הושלמה רק לאחר הגשת התביעה

ואומנם למרות הפשרה, אבי נקש ביקש להמשיך בתביעה נגד חורמרו ואף לתקן את כתב התביעה ולהעמידו על סכום של כ-65 מיליון שקל. זאת, לעומת סכום של "מעל 2.5 מיליון שקל" בבקשת התביעה המקורית. נקש הסביר כי רק לאחר שהוגשה התביעה המקורית, הושלמה החקירה שערך משרד רואה חשבון בפרשה.

עוד טענה הנאמנות של נקש כי "מהסכם הפשרה היא למדה על זכויות נוספות שנטל לעצמו חורמרו בתאגידים נוספים ועל החלטתם של גורמים בקבוצת נקש להותיר בידיו סכומי כסף וזכויות שונות המהווים חלק גדול ממה שגזל, וכן כי הוא ימשיך לכהן כנושא משרה בתאגידים המשתייכים לקבוצה ולספק להם שירותים".

חורמרו התנגד להגשת התביעה המתוקנת. לדבריו, נקש היה מודע להסכם הפשרה ולחוות-הדעת הצפויה של משרד רואה החשבון עוד כשהגיש את התביעה המקורית. לדברי חורמרו, נקש מבקש לטרפד את הסכם הפשרה, וזאת למרות שידע כי מתקיימים מגעים מתקדמים לחתימתו.

חברות בקבוצה שניהל חורמרו, ובהן מלון ימית ומלון אורכידאה, התנגדו אף הן לבקשת נקש לתקן את התביעה למרות הפשרה. החברות טענו כי לא מדובר ב"בקשה אמיתית שמטרתה לבחון את טובת החברות, אלא מדובר בסכסוך משפחתי אישי שהמבקשת (הנאמנות של נקש - ע'ג') מציגה כהליך משפטי". 

עורך דינו של חורמרו: "נגיב לטענות הכזב"

כעת, השופטת מיכל אגמון-גונן אישרה כאמור את בקשת נקש להגיש תביעה מתוקנת חרף הפשרה. זאת, לנוכח השלב המקדמי שבו מצוי ההליך - כאשר חורמרו עדיין לא הגיש את תגובתו לתביעה. השופטת נימקה את החלטתה גם בכך שהבקשה המתוקנת תתאפשר להתייחס למלוא העובדות.

לצד זאת, השופטת אגמון-גונן קבעה כי ישנם קשיים בבקשת הנאמנות של נקש לתקן את התביעה, לנוכח העובדה שהנאמנות הייתה מודעת להסכם הפשרה המתגבש ולממצאי רואה החשבון. לדבריה, "קשיים אלה אכן מעלים חשש לגבי תום-הלב של המבקשת ולגבי השיהוי בהגשת הבקשה לתיקון". בשל כך הטילה אגמון-גונן על נקש לשלם הוצאות בגובה 40 אלף שקל לחורמרו ולחברות שבניהולו.

עורכי הדין ניר קהת ואורטל גר ממשרד ארנון, תדמור-לוי, המייצגים את אבי נקש, מסרו: "אנו שבעי-רצון מכך שבית המשפט קיבל את בקשתנו והתיר לנו להגיש את כל הראיות החד-משמעיות שעלו מחקירה ממושכת ויסודית שערך צוות של רואי חשבון חוקרים ממשרד בר-לב. צירוף הממצאים של רואי החשבון יאפשר למר אבי נקש לשקף בפני בית המשפט את תמונת המציאות במלואה. מר חורמרו הסתיר מסמכים ומידע במשך תקופה ארוכה, ונדרשו מאמצים רבים כדי לחשוף את התנהלותו. בית המשפט הכיר בכך שקיים אינטרס ציבורי בבירור הטענות נגד מר חורמרו". 

עו"ד רון ברקמן, המייצג את חורמרו, מסר כי מדובר ב"החלטה טכנית לגמרי, ונוכח הפסיקה ביחס לתיקון כתבי טענות בשלב מוקדם זה, זו החלטה מתבקשת וצפויה. על התוכן של התיקון, כל שניתן לאמר הוא ש'הנייר סובל הכול'. אנו נגיב בהרחבה לגוף טענות הכזב של אבי נקש בתשובתנו לבית המשפט".