גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מקרמיט ועד הארי וסאלי: הפרסומות הגדולות של גמר הסופרבול

הסופרבול הוא לא רק האירוע הספורטיבי הנצפה ביותר בעולם, אלא גם במה לפרסום הכי קריאטיבי ● מי החזירו את "הזקנים מהחבובות" ואת מרתה סטיוארט למרכז הבמה, מה מתחשק לווין דיזל ללקק, ומי טוען שהסופרבול הוא בכלל גימיק שנועד לגרום לאמריקאים להזמין עוד אוכל?

פרסומת הסופרבול של הלמנ'ס. הארי וסאלי אחרי 36 שנה / צילום: צילום מסך מתוך יוטיוב
פרסומת הסופרבול של הלמנ'ס. הארי וסאלי אחרי 36 שנה / צילום: צילום מסך מתוך יוטיוב

הלילה התקיים גמר הסופרבול, שהוא לא רק האירוע הספורטיבי הגדול והנצפה ביותר שמתקיים בארה"ב - מעל 120 מיליון צופים - אלא גם ערב שמציע במה לפרסומות הקריאטיביות ביותר בעולם. השנה זינקה העלות המקסימלית של 30 שניות פרסומת ל-8 מיליון דולר, אחרי שנתיים שבהן המחיר המקסימלי עמד על 7 מיליון דולר, אולם הדבר לא הרתיע כמובן את המותגים הגדולים מלקחת חלק באירוע. 

דמות משוכללת תוך 24 שעות: כך יהפכו סוכני ה-AI לפרזנטורים החדשים
המותג שהפך למכרה הזהב של רמי שביט

בין המצטרפות החדשות השנה הייתה OpenAI, שבדצמבר האחרון הציגה את סמנכ"לית השיווק החדשה שלה, ולאחר מכן הציגה מיתוג חדש שכולל לוגו שונה מזה שהיה לה עד כה - וכעת הציגה פרסומת בת דקה שכולה מבוססת על נקודות. גם ענקיות הטכנולוגיה גוגל ומטא עלו בפרסומות, בעוד שאמזון החליטה לוותר השנה על הבמה הנחשקת.

אחרי שבשנים קודמות השתלבו בפרסומות חברות הייטק ישראליות כמו מאנדיי, וויקס, גונג, פאפאיה גלובל ופייבר, השנה ניתן היה לראות את הפרסומת של חברת הסייבר פנטרה במשחק בין פילדלפיה איגלס לקנזס סיטי צ'יפס בניו אורלינס.

"לעלות בפרסומת בסופרבול משדר הובלה וחוזק של חברה גלובלית", מסביר סמנכ"ל השיווק אביב כהן. "המהלך מסייע להגברת החשיפה ויוצר באזז תקשורתי שמשפיע על לקוחות קיימים ופוטנציאליים, משקיעים ושותפים עסקיים".

מי בלט לטובה, מי ריפרר לעבר, ומי החזיר את מרתה סטיוארט למרכז - בכירי הקריאייטיב בארץ מנתחים.

"קרמיט לא ימכור אוויר"

אחת הפרסומות הבולטות השנה שייכת לחברת בוקינג, דווקא משום שהיא משתמשת בסמל מוכר כל-כך. "כבר יותר מ-80 שנה שהבובות של ג'ים הנסון מפרסמות דברים לקהל האמריקאי", מזכיר אסטרטג הקריאייטיב והבינה המלאכותית עמרי מרכוס. "הן כבר מכרו הכול, החל מקפה בשנות ה-50 דרך אייפון ועד אאודי.


"בעידן כאוטי כל-כך, כשכבר לא ברור על מי אפשר לסמוך, זו אולי בחירה מתבקשת מגוף תיירות. האמריקאים שגדלו על החבובות מאמינים אוטומטית שקרמיט לא ימכור להם אוויר. אבל אני רוצה להתעכב דווקא על הפריים של סטטלר וולדרף, הזקנים מהחבובות.

"המשפט שלהם הוא שגם אם אתם שונאים הכול, אין בעיה - אפשר לבטל בקלות את ההזמנה. אם הארכיאולוגים של העתיד יחפשו משהו שמתאר במדויק את הקפיטליזם האמריקאי מודל 2025, הנה הדוגמה המושלמת: אתר תיירות משלם תעריפי שיא כדי להציג זקנים דמנטיים שמפרסמים את זה שאין אחריות להחלטות.

"בוקינג דוט קום לא מספרים שהם הכי זולים, ולא שהם הכי איכותיים או הכי גדולים. כמו הנשיא שלהם - הם מאפשרים לך הכי מעט השלכות לפנטזיות שלך".

מיונז עושה לה את זה

בין מותגי המזון שפרסמו בסופרבול היו כמה בולטים. הראשון הוא הלמנ'ס, שגם הוא בחר בהומאז' לעבר. "עושה רושם שמשרדי הפרסום באמריקה מתרפקים על העבר ומחפשים שם את הפתרונות לבריפים של הלקוחות שלהם", אומר יגאל עזרא, סמנכ"ל קריאייטיב של יהושע TBWA.

"זה מתחיל בוויין דיזל שמוריד רגל מהגז בפרסומת הלא מהירה ולא עצבנית לארטיקים של האגן דאז, ומגיע אפילו עד לאיזיאה מוסטפא, ההוא מהפרסומת האיקונית לאולד ספייס, שחוזר בטייק-אוף לאותה פרסומת, אבל הפעם לחברת השליחויות Instacart.

"אבל מעל כולם הגדילה לעשות חברת הלמנ'ס, ששחזרה אחד לאחד את אחת הסצנות המפורסמות מעולם הקולנוע, רק כדי לשכנע אותנו שמיונז מעורר את חושי הטעם באופן שיכול לגרום לנו לאבד שליטה.

"הלמנ'ס החזירו למסך את מג ראיין ובילי קריסטל לאותו דיינר אמריקאי טיפוסי ולאותה סצנה של אורגזמה מזויפת מהסרט 'כשהארי פגש את סאלי'. אלא שהפעם האורגזמה לא מזויפת, וזאת בזכות המיונז של הלמנ'ס כמובן.


"הסצנה משוחזרת באופן מדוקדק - בהבעות הפנים של הארי, בתגובות של היושבים בדיינר לגניחותיה של סאלי ואפילו במשפט הסיום האלמותי של הלקוחה שאומרת למלצר: I'll have what she is having. בתור סאקר של נוסטלגיה וחובב מיונז מוצהר, עליי זה עבד, למרות שאין פה באמת משהו אמין, ולא זכור לי שאי-פעם הגבתי ככה לתוספת של מיונז בסנדוויץ'".

מותג נוסף שבלט הוא ריזס. "מדי כמה שנים, בין כל ההפקות המטורפות והפרזנטורים המנצנצים, מגיע מותג שמוכיח שקריאייטיב חד, פשוט ומצחיק יכול לגנוב את ההצגה לכולם", אומר אבירם לוי, סמנכ"ל הקריאייטיב של באומן-בר-ריבנאי.

"אחרי שבשנת 2024 הם קרעו את המסך עם פרסומת מטורפת על מעריצי ריזס שמתחרפנים לגמרי, ומפרקים את הבית כשהם שומעים שריזס עושים שינוי בחטיף האהוב שלהם, השנה הם עושים זאת שוב עם אותו סגנון קורע ונון-סנסי - ולוקחים את הטירוף צעד קדימה.

"ריזס הוסיפו שכבת שוקולד לבה בתחתית, ומאותו רגע מעריצי החטיף יוצאים משליטה לגמרי. כי אם שוקולד לבה זה טעים, אז למה לא לבה אמיתית?

"מדובר בחגיגה של נון-סנס, עם אנשים שמתנפלים על הר געש, מנסים ללקק מגמה מבעבעת ומתייחסים ללבה כדבר הכי טעים שיש, כשפקחי הפארק מנסים לעצור בעדם".

קונספירציית המזון

פרסומת נוספת מוצלחת קשורה לתחום המזון, אם כי אינה מקדמת מאכל ספציפי. "אני סאקר של מהלכי פרסום 'פרימיטיביים', ו-Uber Eats סיפקה בסופרבול אחד נהדר כזה", אומר אבנר רסל, קופי בכיר בגליקמן-שמיר-סמסונוב.

"תחת התובנה שהסופרבול הוא בעצם תירוץ אחד עצום לאמריקאים השמנמנים להזמין אוכל, הם לקחו את ה-Caesars Stadium שבו התרחש האירוע הנצפה בעולם, ומיתגו אותו מחדש כ-Caesars Salad בצירוף QR, קוד עצום שאפשר לסרוק כדי להזמין דרכו משהו טעים מ-Uber Eats. המהלך לווה בפרסומת מצחיקה של כוהנת המזון מרתה סטיוארט מכינה סלט קיסר עם מתיו מקונהיי, ועוד אחת משעשעת שמבססת את תיאוריית קונספירציית המזון שהמותג הגה".


"אני מת על זה, כי בעולם שרדף אחרי זנב ה-AI של עצמו, זה לא מתאמץ להיות טכנולוגי או חדשני: זה אולדסקול, זה גדול, זה שנון, זה בולט בטירוף והכי חשוב - זה מעורר תיאבון ועושה חשק להזמין משהו לאכול (משהו שהוא לא סלט קיסר. עם כל הכבוד לחסה רומית ולמרתה סטיוארט).

גם מיכאל קוטקס, סמנכ"ל הקריאייטיב של אדלר-חומסקי, בחר בפרסומת של אובר איטס. "כולנו כבר הבנו שבפרסומות הסופרבול הכול מותר", הוא מציין. "נביא איזה כוכב שמתחשק לנו, נבזבז כמה כסף שבא לנו, ונהיה הזויים כמה שנרצה. ואם הכול כבר מותר, למה לא לקחת את האירוע שלשמו התכנסנו, לרמוס אותו, לגמד אותו ולטעון שהוא בסך-הכול גימיק? (כן כן, הוא הגימיק, לא כל הפרסומות בסופרבול).

"יש שלושה דברים שאני לא יכול לעמוד בפניהם: כדורגל, אוכל ואיזו קונספירציה טובה. הפרסומת של אובר האכילה אותי בקונספירציה טעימה במיוחד, שהפוטבול הומצא רק כדי למכור אוכל.

"אנחנו רואים בצורה קומית ומוגזמת איך השחקנים, המאמנים וכל מי שקשור לפוטבול מעורבים במזימה סודית, שבה כל מהלך במשחק, כל החלטה ואפילו האסטרטגיה של הקבוצות מתוכננים אך ורק כדי לעודד את הצופים לקנות אוכל.

"בסוף הפרסומת מבינים שכל מה שראינו עד עכשיו הוא בעצם הצעה של תסריטאי, שנפסלת על-ידי הלקוחה שלא מאמינה שמישהו 'יקנה' את הקונספירציה המגוחכת הזאת, אבל היא נקטעת באכזריות (כמו בכל קונספירציה טובה, שלא מעוניינת לשמוע את ה "אמת") על-ידי דבר המפרסם שאומר: 'כשפוטבול עושה אתכם רעבים, תזמינו אובר איטס'. לא יודע מה עם האחרים, אבל אני השתכנעתי וגם ישר הזמנתי לי בורגר כפול".

עוד כתבות

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

תיקון והתנצלות

קובי זריהן בשיחה עם עו''ד רונית סיטון זלקינד / צילום: שיר הלוי

הממונה על הגנת הצרכן: "יש לי רק 8 מפקחים על 650 אלף עסקים"

קובי זריהן הסביר באירוע של משרד עוה"ד פירון מדוע הרשות לא פרסמה הקלות לקמעונאיות המזון במהלך המערכה נגד איראן ● יאיר אבידן, המפקח על הבנקים לשעבר, וד"ר שלומית וגמן-רטנר, ראש רשות איסור הלבנת הון ומימון טרור לשעבר, מצטרפים למרכז הפינטק הישראלי ● אירועים ומינויים

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

קיבוץ ניר עם, 2021 / צילום: אייל פישר

עם טכנולוגיה גרמנית: מפעל מחזור סוללות הרכב הגדול בישראל ייפתח בקיבוץ ניר עם

בהשקעה של 50 מיליון שקל: חברת BRI, יחד עם קבוצת סמלת, קבוצת דן תחבורה, קבוצת מאיר, קרן מוביליטק קפיטל ומשפחת נוסבאום החלו להקים בקיבוץ ניר עם מפעל למחזור סוללות של רכבים ואוטובוסים חשמליים ● המפעל נבנה בטכנולוגיה גרמנית, ועובדים מגרמניה הוזמנו כדי להשתתף בבניה

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

האקזיט של המשקיעים הזרים על מניית הבורסה בת"א, ומדוע הגופים המקומיים נעדרים ממנו

שתי קרנות השקעה זרות מכרו בימים האחרונים מניות הבורסה ב־650 מיליון שקל, ובתשואה של יותר מפי 10 על השקעתן

נתב''ג / צילום: Shutterstock

חברות הלואו קוסט יחזרו? טרמינל 1 ייפתח באוגוסט

טרמינל 1 צפוי להיפתח מחדש בתחילת החודש הבא - מה שמעלה את הסיכוי שחברות הלואו קוסט יקדימו את חזרתן לארץ ● חזרתן של החברות עשויה לתרום משמעותית להגדלת היצע המושבים ולהורדת מחירי הטיסות, שהתייקרו מאוד מאז תחילת המלחמה

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

פסטות בטאבון וקינוחים מוגזמים: מסעדת השף החלומית במושב שלא הכרתם

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

מטוס של אייר אינדיה / צילום: Shutterstock

זו חברת התעופה שלא תשוב לפעול בישראל בחודשי הקיץ

אייר אינדיה, חברת התעופה היחידה שמפעילה טיסות ישירות להודו, האריכה את השהיית הטיסות לישראל ● החברה מוותרת על הקיץ בישראל - אלה היעדים דרכם תוכלו לטוס להודו

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

השקל חותך את התשואות של הישראלים בשווקים חו"ל. האם כדאי להתמגן מפניו?

התחזקות השקל מול הדולר פוגעת משמעותית בתשואה של משקיעים המחזיקים בנכסים ומניות מעבר לים ● ובכל זאת, אריאל כהן מבנק לאומי ממליץ לא לשכוח שלתנודתיות של המט"ח יש גם יתרונות

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטארגייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018 אחרי ששימש בין היתר כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעלי חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 - זאת לכאורה לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שירת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - PA Images

האם ארה"ב נוטשת את אוקראינה והאם חייזרים מתקרבים על גבו של אסטרואיד

אוקראינה חוששת שהפעם ארה"ב מתכוונת ברצינות לנטוש אותה ● פצצת המכסים מתקתקת - וטראמפ עושה עסקים עם קומוניסטים מכובדים מאוד ● שרת האוצר הבריטית מוחה דמעות ● ביבשת אמריקה הבוחרים מחפשים שמאל קיצוני ● עצם בין כוכבי סר לביקור ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה

קרן מור בקמפיין קופת חולים לאומית / צילום: צילום מסך יוטיוב

זו קופה, לא חופה: כוכבה שולחת את קופ"ח לאומית למקום הראשון באהדה

המקום השני באהדה שייך למתחרה, קופת חולים מאוחדת, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת למותג המזגנים טורנדו, שגם אחראי להשקעה הגבוהה ביותר השבוע, לפי נתוני יפעת בקרת פרסום

יירוט טיל מעזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

תבעו את הקבלן על איחור במסירת דירה, ובית המשפט קבע: מלחמת "חרבות ברזל" היא כוח עליון

בית המשפט המחוזי דחה ערעור של רוכשי דירה על איחור במסירה, וקבע כי הנחיות פיקוד העורף והשלכות המלחמה מהוות נסיבות בלתי צפויות, שמצדיקות את הדחייה בקיום החוזה

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות