גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

העבודה הלוהטת ביותר כאשר העולם במלחמה: לוחמים להשכרה

זן חדש של חיילים משוחררים מאמריקה הלטינית ומאסיה מפטרל בקווי החזית עבור משכורת, אידיאליזם או ריגוש הקרב

צבא אוקראינה / צילום: Reuters, Diego Herrera Carcedo
צבא אוקראינה / צילום: Reuters, Diego Herrera Carcedo

שכירי החרב חזרו לעניינים - הם מאיישים את קווי החזית של אוקראינה, ממלאים את הבסיסים של מונרכיות המפרץ ונלחמים במלחמות האזרחים של אפריקה. קולומביה, המוכה בסכסוכים כבר עשרות שנים, היא אחד המקורות העיקריים ללוחמים שכירים.

השבוע בעולם | טראמפ לאירופים: רציתם לדפוק את ארה"ב; וחיפוש מים על הירח התחיל
השבוע בתעשיות הביטחוניות | טורקיה דוהרת למטוס חדשני וגם לגרסה ימית שלו
כותרות העיתונים בעולם | המנהיג שרק נבחר, מיד עשה אקט פרו-ישראלי וחטף ביקורת

ג'וני פינייה (40) נאבק במשך עשור בלוחמי גרילה בג'ונגלים של ארצו. אך הקרב פנים אל פנים שחווה שם נראה כמו פיקניק בהשוואה לאש הארטילריה הרוסית שממנה ברח בבהלה לאחר שהתנדב להצטרף לצבא האוקראיני. "לא היה לי מושג אם אני הולך לחיות או למות", הוא נזכר.

לכל זה נוספים לא רק שפה זרה אלא גם אותיות אלפבית משונות וטמפרטורות מתחת לאפס המחליפות את החום הטרופי שלו הוא רגיל. עם זאת, פינייה אינו רואה אלטרנטיבה לחיים של לחימה. "מלחמה היא המקצוע היחיד שאני מכיר", אמר בעודו נח במדינה אחרת.

לוחמים כמו פינייה הם חלק משוק מתפתח של חיילים משוחררים ממדינות עניות יותר שזקוקים למשכורת. בימים אלה, זה באמת שכר קרב. ההתנסות הראשונה של רוב "כלבי המלחמה" היא לרוב בקרבות ספורדיים או בעצימות נמוכה, כמו רדיפה אחר מבריחי סמים וסוחרים בבני אדם.

הקרבות באוקראינה, במזרח התיכון ובאפריקה, לעומת זאת, משתוללים כעת בקטלניות שלא נראתה עשרות שנים. לוחמים קולומביאנים שנשכרו בשנה שעברה על־ידי מתווכים באיחוד האמירויות הערביות מתו בלחימה למען כוחות המורדים נגד ממשלת סודאן.

למרות זאת, הסכנה לא מנעה מהם להצטרף. בקווי החזית של אוקראינה, זרם של חיילים משוחררים מסכסוכים רחוקים סייע להמשיך במלחמה. הגעתם של מתנדבים זרים גם הפכה את השוחות לבבל של שפות זרות. אוקראינה טוענת כי 20 אלף חיילים בינלאומיים הצטרפו לשורותיה. הם מגיעים מטווח רחב של מקומות, מהקווקז הסמוך ועד תת-היבשת ההודית, ממזרח אסיה ומדרום אמריקה.

המגויסים כוללים ארגנטינאים שהוצבו בעבר בהאיטי, ברזילאים שנלחמו במבריחי סמים ואלג'יראים וקנייתים שנלחמו באל קאעידה באפריקה, על־פי ראיונות ופרופילים במדיה החברתית. במערך של פינייה עצמו, חייל משוחרר של צבא טייוואן, העומדת בפני איום של פלישה על־ידי סין, מת באוקטובר 2022, לדברי הממשלה בטאיפיי. 

ארגון המורדים M23 בעת ההשתלטות על גומה, קונגו / צילום: Associated Press, Moses Sawasawa

מכרה זהב למגייסים

חלק משכירי חרב מכורים לאדרנלין. אחרים מונעים על־ידי שמץ של אידאליזם. פינייה אמר שהוא וחברים רבים רוצים לתמוך ב"מדינה שבאמת צריכה עזרה" נגד רוסיה. אם שכירי חרב היו מחפשים רק כסף, הוא אמר, "הם היו הולכים למקסיקו" ומצטרפים לקרטלי סמים.

בימים הראשונים של המלחמה נהרו לאוקראינה אלפי מתנדבים, כולל משוחררים מצבאות ארה"ב ואירופה, כדי להילחם למען דמוקרטיה או עבור הריגוש שבקרב, אך מספרם של תושבי המערב הצטמצם ככל שהמלחמה התמשכה והלכה.

רוב שכירי החרב שונים מן החיילים של כוח וגנר הצבאי-הפרטי הרוסי, מהחיילים שצפון קוריאה שלחה לאחרונה להילחם עבור רוסיה ומלוחמי חברת הקבלן האמריקאית בלאקווטר, שהוקמה על־ידי טייקון שכירי החרב אריק פרינס. כוחות אלה פועלים בדרגות שונות כהרחבות של מדיניות החוץ של ממשלותיהם, ונפרסים כדי לשרת אינטרסים לאומיים.

מוסקבה גייסה גם היא עשרות אלפי חיילים זרים עצמאיים להילחם באוקראינה. ביניהם תימנים שגויסו על־ידי מורדים חות'ים פרו-איראנים, חיילים נפאלים שלחמו בעבר בגרילה מאואיסטית במדינתם וקובנים שהגיעו בעקבות הבטחה לדרכונים רוסיים ושכר גבוה.

שכירי חרב היו נפוצים ברחבי אירופה מנפילת האימפריה הרומית ועד עלייתה של מדינת הלאום המודרנית בסביבות המאה ה־17.

שורות הלוחמים הנודדים הצטמצמו בעידן המודרני והוחלפו במידה רבה על־ידי חיילים מגויסים ואנשי צבא קבע. אך הם מעולם לא נעלמו. חלקם נלחמו למען אידאולוגיה במלחמת האזרחים בספרד. רובם היו חיילים לשעבר שנזקקו למשכורת במהלך המלחמה הקרה. WatchGuard International, בין החברות הצבאיות הפרטיות הראשונות, הוקמה על־ידי יוצאי הכוחות המיוחדים הבריטיים בשנת 1965. כיום, סכסוכים מתרבים עוררו את הביקוש ללוחמים שכירים.

קולומביה, שיש בה מלאי נכבד של חיילים משוחררים מעשרות שנים של מלחמות סמים, הפכה למכרה זהב עבור מגייסי שכירי חרב. מקרי המוות ההולכים ומתרבים של אזרחיה בחו"ל ובלגן של הסתבכויות דיפלומטיות הפכו לבעייתיים כל־כך עבור הנשיא השמאלני גוסטבו פטרו, עד שממשלתו עובדת על חוק שיאסור על הקולומביאנים לעבוד כשכירי חרב.

מאוקראינה לישראל?

עבור רבים, זו רק עבודה - אם כי עבודה שיש בה סכנות בשדה הקרב ומחוצה לו. חוסה ארון מדינה, חייל משוחרר מקולומביה, התגייס לאוקראינה כדי לאפשר להוריו לעזוב את החווה שלהם באזור אלים במדינה, אמרה אחותו. בקיץ שעבר, הוא וחבר, שאיתו התאמן פינייה, טסו הביתה דרך ונצואלה. הרשויות במדינה הידידותית לרוסיה תפסו אותם כשהחליפו מטוס ושלחו אותם לרוסיה, שם הם יושבים כעת בכלא. הקרמלין פרסם סרטונים שבהם הם מתלוננים על התעללות מצד אוקראינים, מתחרטים על עבודתם שם וקוראים לאחרים לא לחזור על הטעות שעשו.

פינייה נלחם במשך 12 שנים בג'ונגלים של קולומביה נגד מורדים מרקסיסטים. ב־2014 הוא פרש מהצבא וניסה להצטרף לקולומביאנים אחרים שהגישו בקשה להצבה חדשה כשכיר חרב. לאחר שעבר את המיונים הראשונים, הוא בילה שלושה חודשים באימונים ואז כמה גברים בקבוצה שיחדו רופא כדי לעבור בדיקה רפואית. החברה המגייסת גילתה על כך ודחתה את כולם, אמר פינייה. במשך כמעט עשור הוא התפרנס בדוחק כמלווה ביטחוני של אנשי עסקים עשירים.

פינייה, שלא נרתע מן המכשולים בדרכו, המשיך לחפש עבודה מעבר לים. כשגלל בקבוצת וואטסאפ של משוחררי צבא קולומביה באמצע 2023, הוא הבחין בהצעת עבודה: צבא אוקראינה גייס לוחמים מנוסים במחיר של 3,300 דולר לחודש בעת הצבה בקרב, לעומת 500 דולר לקצין קולומביאני. הוא החליט לנסוע לשם.

הקושי הראשון היה לעזוב את קולומביה. הממשלה עקבה אחר עזיבתם של חיילים משוחררים מאז שלפחות 20 מהם היו מעורבים ברצח נשיא האיטי בשנת 2021. היא גם מתנגדת לגיוס לוחמים לאוקראינה. כדי לטוס מבוגוטה, "פשוט אמרנו לרשויות שאנחנו נוסעים לפולין כתיירים", אמר פינייה.

למקרה של שאלות כאשר ינחת במדריד, פינייה נשא מכתב אוקראיני רשמי המציין את גיוסו. מספרד הוא טס לוורשה, לקח רכבת לגבול המזרחי של פולין ונכנס לאוקראינה. "הם בדקו את הדרכון שלי, ואז יצאתי למלחמה", אמר.

אוקראינה הציבה את פינייה כמפקד של יחידת סיור בת 30 איש והקצתה להם מתרגם, אף שהרבה מן תקשורת נעשית באמצעות אפליקציות תרגום בסמארטפונים, לדבריו. הקולומביאנים נשלחו עד מהרה לאימונים על מיומנויות צבאיות בסיסיות כמו עזרה ראשונה, בשדה חמניות במרחק של כ־40 קילומטרים מהחזית. לפתע היה זה שדה הקרב.

כטב"ם שזמזם מעליו הסיח את דעתו של פינייה שהניח שהוא אוקראיני, אך הוא החל להפיל רימונים במרחק של כ־18 מטרים מהקבוצה. ואז הגיע מטח ארטילריה.

"אפשר היה ממש להרגיש את גלי הפיצוץ, את האדמה רועדת, את הבתים רועדים", אמר. "לא חוויתי את זה מימיי".

הלוחמים הקולומביאנים ברחו, חשים חסרי הגנה בשדה הפתוח. "לא היה לנו כלום, אפילו לא אפוד חסין כדורים", רק מחברת וקלמר, נזכר פינייה. בריצה המבוהלת שלו לחיפוש אחר מחסה, הוא הבחין בחקלאים אוקראינים בקרבת מקום, שחרשו את האדמה כאילו לא קורה דבר. "החלק העצוב ביותר הוא שיש אנשים באוקראינה שהתרגלו לחיות ככה", אמר.

שבועות לאחר מכן, פינייה ואנשיו הוצבו בבית ספר נטוש בעיירה שאת שמה הוא אינו זוכר. "כל השמות שם מוזרים," הוא אמר. יום אחד, הוא שמע פיצוץ מחריש אוזניים. החלונות התפוצצו ברסס של זכוכיות. תקיפה אווירית רוסית, הוא הניח.

"הופתענו שנשארנו בחיים", הוא נזכר שחשב כשהשקט חזר. מאוחר יותר נודע לו שמטוס קרב סילון אוקראיני ניסה להפיל כטב"ם רוסי גדול.

יחידתו של פינייה נשלחה אל סמוך לקווי האויב כדי לתצפת על עמדותיהם ולכוון אש ארטילרית. אף שהוא ביחידת סיור, הקרב והסיכוי למוות תמיד גברו ליד החזית. "זה היה כל־כך אינטנסיבי שאי אפשר היה להישאר מוצבים באותם מקומות במשך יותר מיומיים", אמר.

יום אחד אמר מפקד אוקראיני לפינייה שתקשורת רוסית שיורטה מעידה על כך שהיחידה שלו עשויה למצוא את עצמה נלחמת בקולומביאנים אחרים, ושאל מה יעשה במצב כזה. פינייה אמר שאנשיו ילחמו בהם כי כל מי שמתייצב לצד רוסיה הוא האויב, "בין אם הוא מהמדינה שלנו ובין אם לאו".

המציאות הייתה מורכבת יותר. צעיר קולומביאני אחד ביחידה של פינייה ראה זמן קצר לאחר מכן שני קולומביאנים בצד הרוסי קופצים לתעלה אוקראינית והורגים שני פרואנים ברימונים. "הוא לא יכול היה לעשות כלום. הוא היה מוכרח להסתתר", אמר פינייה על בן ארצו. תוך חודש הוא עזב, לאחר שאמר לחבריו לצוות שאינו יכול לסבול את העובדה שקולומביאנים הורגים פרואנים, אמר פינייה.

עבודות אחרות הן לעתים רחוקות טובות יותר, גם אם הן נראות כך. מגייס קולומביאני שעובד עבור לקוח מאיחוד האמירויות הציע בקיץ האחרון תפקידים של מפעילי רחפנים בתשלום של עד 6,000 דולר בחודש, בעבודה עבור מצביא לובי בגיבוי רוסיה. הקולומביאנים שקיבלו את התפקיד רק עברו דרך לוב לסודן, שם חלקם נהרגו בנובמבר כשהעבירו נשק עבור פלג במלחמת האזרחים במדינה.

הם הצטרפו לרשימה הולכת וגדלה. משרד החוץ של קולומביה קיבל בקשות להחזיר הביתה את גופותיהם של 186 חיילים שנהרגו באוקראינה, מספר הרוגים שהוא בין הגבוהים ביותר עבור לוחמים זרים במלחמה. 122 נוספים נחשבים נעדרים בקרב, לפי המשרד.

פינייה יודע שגם הוא עלול למות בעבודה. "אני מאמין באלוהים. מבחינתי, זה לא הסוף", אמר הקתולי האדוק על המוות. אם הוא ישרוד, ואוקראינה תגיע להסכם שלום, פינייה רואה הזדמנויות אחרות. "אני אנסה ללכת ולהילחם בישראל", אמר. 

עוד כתבות

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

קרן פימי ממשיכה למכור מניות בטחוניות: הציפה רווחים של כ-2 מיליארד שקל מתחילת השנה

הקרן, שמוביל ישי דוידי, מכרה אמש מניות עשות אשקלון ברבע מיליארד שקל - בהמשך למימושים בפי.סי.בי, אורביט ותאת

קובי זריהן בשיחה עם עו''ד רונית סיטון זלקינד / צילום: שיר הלוי

הממונה על הגנת הצרכן: "יש לי רק 8 מפקחים על 650 אלף עסקים"

קובי זריהן הסביר באירוע של משרד עוה"ד פירון מדוע הרשות לא פרסמה הקלות לקמעונאיות המזון במהלך המערכה נגד איראן ● יאיר אבידן, המפקח על הבנקים לשעבר, וד"ר שלומית וגמן-רטנר, ראש רשות איסור הלבנת הון ומימון טרור לשעבר, מצטרפים למרכז הפינטק הישראלי ● אירועים ומינויים

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

מוצרים בסופרמרקט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ, בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן ● עורך דינו של גוזלי: "טוב היה לו כתב האישום הזה לא היה בא לעולם"

ליז טראס מתפטרת מראשות ממשלת בריטניה / צילום: Associated Press, Alberto Pezzali

ראש ממשלת בריטניה לשעבר: "הניסוי של עצמאות הבנקים המרכזיים נכשל"

45 יום בלבד כיהנה ליז טראס כראש ממשלת בריטניה, אך היא מתעקשת שלא מדובר בכישלון ● בראיון מיוחד לגלובס היא מתארת כיצד התנגדות הממסד הכלכלי ותגובת השווקים לתקציב שהובילה הביאו להדחתה ● היא תוקפת את הבנק המרכזי, מתייצבת מאחורי ישראל והמבצע באיראן, ויש לה גם אזהרה: "אם לא נשמור על ערכי המערב, נגיע לנקודת אל־חזור"

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטארגייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018 אחרי ששימש בין היתר כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעלי חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 - זאת לכאורה לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שירת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

טראמפ הודיע כי חתם על הסכם סחר עם וייטנאם

"זה יהיה הסכם שיתוף פעולה נפלא בין שתי המדינות שלנו. התנאים הם שוייטנאם תשלם לארצות הברית מכס בגובה 20% על כל המוצרים שיישלחו לשטחנו, ומכס של 40% על כל העברה דרך מדינה שלישית", כתב טראמפ

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

התחדשות עירונית בת''א. התחום תופס יותר משליש מהתחלות הבנייה / צילום: דיויד לוין

בשוק ללא חסמי כניסה, חלומות הרווח של היזמים כנראה מוגזמים

13 חברות נדל"ן הצטרפו לבורסת תל אביב במחצית הראשונה של השנה, חלקן אפילו לא מסרו פרויקט עדיין ● במקום שהריבית הגבוהה תנקה את השוק, רק צצים עוד ועוד יזמים - וההוצאות שלהם דווקא גדלות

מצלמות לרחפנים של נקסט ויז'ן / צילום: יח''צ

המצלמה שהפכה את האלוף במילואים, ולא רק אותו, למיליונר כבד

המניה שזינקה ב־2000% בארבע שנים, המימושים שהניבו לבכיריה 800 מיליון שקל והאלוף במיל' עמירם לוין שרשם אקזיט עצום ● איך הפכה חברה ביטחונית קטנה מרעננה לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של שוק ההון, והאם יש סדקים בחלום של נקסט ויז'ן?

טלי גוטליב, מהרן פרוזנפר / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, תמר מצפי

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים. איך יגיבו העובדים?

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים ● הדיון בבג"ץ שלא היה אמור להתקיים ● ומחיר ההתחייבויות שמשרד החינוך שכח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - PA Images

האם ארה"ב נוטשת את אוקראינה והאם חייזרים מתקרבים על גבו של אסטרואיד

אוקראינה חוששת שהפעם ארה"ב מתכוונת ברצינות לנטוש אותה ● פצצת המכסים מתקתקת - וטראמפ עושה עסקים עם קומוניסטים מכובדים מאוד ● שרת האוצר הבריטית מוחה דמעות ● ביבשת אמריקה הבוחרים מחפשים שמאל קיצוני ● עצם בין כוכבי סר לביקור ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

נתב''ג / צילום: Shutterstock

חברות הלואו קוסט יחזרו? טרמינל 1 ייפתח באוגוסט

טרמינל 1 צפוי להיפתח מחדש בתחילת החודש הבא - מה שמעלה את הסיכוי שחברות הלואו קוסט יקדימו את חזרתן לארץ ● חזרתן של החברות עשויה לתרום משמעותית להגדלת היצע המושבים ולהורדת מחירי הטיסות, שהתייקרו מאוד מאז תחילת המלחמה