גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מי שמחפש קרוס-אובר משפחתי עם נוכחות כביש ייחודית יקבל תמורה הולמת לכספו

עיצוב החוץ והפנים של הקרוס–אובר המשפחתי החדש של ב.מ.וו לא מנסה להתחנף למכנה המשותף, אבל יש לו נוכחות ● תא הנוסעים מרווח ואיכותי, הביצועים סבירים והתנהגות הכביש מופתית ● מבחן דרכים

ב.מ.וו X3 2 ליטר 2025
ב.מ.וו X3 2 ליטר 2025

שוק הרכב הישראלי פתח את שנת 2025 עם ירידה חדה במסירות כלי רכב חשמליים. לתופעה הזו אפשר למצוא לא מעט סיבות נקודתיות ומקומיות, כמו עלייה חדה באגרה השנתית ובמס הקנייה על רכב חשמלי, צפי להטלת מס נסועה, שיבושים בשרשרת האספקה, שיוצרים מחסור זמני בדגמי מפתח, וכמובן אקלים כלכלי בעייתי.

בשם התחרות, מקלים על יבוא מכוניות יוקרה במעל 300 אלף שקל
דגמי הרכב החדשים שבדרך לישראל

אבל בראייה רחבה יותר מדובר בטרנד גלובלי, שפוקד את תעשיית הרכב החשמלי כולה זה כשנה. לקוחות הרכב בעולם מתקשים להסתגל לזינוקים החדים ברגולציה הסביבתית על כלי רכב חשמליים, ואינם מוצאים צידוק למחירים הגבוהים יחסית של כלי הרכב הללו בהשוואה לתחליפים שימושיים יותר.

סביר להניח שעוד משבר נפט גדול יחזיר את התנופה לפלח, אבל בינתיים גם הלקוחות וגם היצרנים "מגלים מחדש" את מנועי הבנזין.

קחו למשל את X3 החדש של ב.מ.וו. כאשר הרכב תוכנן לפני כשלוש שנים, התעשייה עדיין הייתה ב"אופוריה חשמלית", והיצרנית הגרמנית העריכה, שרוב המכירות בסדרה החדשה יהיו עם הנעה חשמלית. לרכב אכן יש גרסה חשמלית יקרה וגם גרסת פלאג-אין, יקרה אף יותר. אבל בפועל, את מרכז הבמה תופסת בינתיים גרסת בנזין "מסורתית", שמחירה נגיש, יחסית לב.מ.וו כמובן.

עיצוב חיצוני

העיצוב החיצוני מעיד על הייעוד "החשמלי" של הסדרה, עם מראה אווירודינמי שטיפוסי לכלי רכב חשמליים. את פרופורציות ה-SUV המסורתיות של הדור הקודם מחליפים קווי מתאר "מותכים", שמזכירים מעין גרסה מוקטנת של האח הגדול IX. הכלי גדול מקודמו, ויש לו פגושים ענקיים, שמשתלבים כמעט ללא תפר במרכב, ידיות דלתות שקועות, מסגרת חלונות צד, שמתרוממת בקו עדין לאחור, וזנב מסיבי עם דלת כמעט אנכית.

החרטום נראה כבד ו"עמוס" עם יחידת פגוש-גריל ענקית, כונסי אוויר גדולים ומושחרים בתחתית ופנסים די עדינים בהשוואה לגריל דמוי משקפי השמש במידה אובר-סייז, שממוקם ביניהם. קשה לקרוא לעיצוב הזה "אלגנטי", אולם הוא ללא ספק מעצים את הממדים של הרכב ואת נוכחות הכביש שלו. זה בהחלט יתרון עבור לקוחות שרוצים משהו שנראה קצת שונה וייחודי, בתוך שלל הדגמים בעלי העיצוב הדומה והמתחנף שגודשים את הפלח.

פנים הרכב

עיצוב תא הנוסעים לוקח את הבידול מההמון עוד צעד גדול קדימה, ומציג סגנון שניתן לכנות אותו "טכנו-היפסטרי". לאחר התמקמות במושבים רחבים ותומכים, מוצפים החושים באינספור פריטי עיצוב אקלקטיים שמשלבים גוונים וטקסטורות במקומות בלתי צפויים, המון זוויות, פתחי אוורור סמויים, מסגרת מוארת מסביב לחלל האחסון במרכז, מופע אורות לילי מרהיב וכך הלאה.

זה נראה כאילו מישהו תכנן להפוך את תא הנוסעים למיצג במוזיאון המטרופוליטן בניו יורק. אבל לפחות יש ניסיון לשבור שגרה. איכות הייצור וחומרי הדיפון גבוהה כמתבקש ובידוד הרעשים יעיל מאוד.

הנדסת האנוש מתוכננת היטב. תנוחת הישיבה טובה וצופה למרחקים, עם ראות טובה גם לאחור. צמד מסכים רוחביים גדולים ממזגים בתוכם את לוח המחוונים ואת מסך המולטימדיה, הגדול ומציגים תפריטים גדולים ומאורגנים.

השליטה בהילוכים מתבצעת כמקובל, ויש גם כמה מתגים פיזיים לשליטה על תוכניות הנהיגה, החלונות, מראות הצד ועוד פונקציות שהסינים (וטסלה) כבר מזמן העבירו לתפריטים.

המרחב הפנימי נדיב ושימושי למשפחות. מרחב הראש לא יגביל גם נוסעים גבוהים, והמושב האחורי רחב מספיק עבור שניים-שלושה מבוגרים ארוכי-רגליים. תא המטען שימושי למשפחות פעילות בזכות נפח של 570 ליטר ופתח הטענה שטוח ורחב.

האבזור התקני מכובד גם בגרסת הבסיס, וכולל בין השאר מושבי ספורט חשמליים, ריפוד עור, חלון גג פנורמי, חישוקי 19 אינץ' ועוד. אבל צריך לרכוש חבילת אבזור אופציונלית כדי לקבל חישוקי 20 אינץ', תצוגה עילית או אפילו מצלמת 360, שאותם מספקות כיום ללא תוספת מחיר מכוניות סיניות שעולות חצי מה-X3.

מנוע וצריכת דלק

כאמור, את הרכב אפשר להזמין עם מערכת פלאג-אין או בגרסת M ספורט עתירת כוחות סוס. אנחנו לקחנו למבחן את גרסת הבנזין הצנועה בחבורה, עם מנוע טורבו בנפח 2 ליטר, שמצויד במערכת היברידית "קלה" ומייצר 208 כ"ס. זה לא הספק מרשים במיוחד לרכב בממדים כאלה, אבל המנוע עונה על רוב הדרישות של הלקוחות הטיפוסיים.

הוא מאיץ את הרכב מאפס ל-100 קמ"ש ב-7.8 שניות, ויש לו מספיק מומנט כדי לשמור על קצב טוב בעליות תלולות עם ארבעה-חמישה נוסעים בתא. התיבה האוטומטית זריזה ומאפשרת להעפיל בזריזות למהירויות בין-עירוניות ועדיין להגיב עם "קיק דאון" נמרץ ב-130 קמ"ש וצפונה אם עולה הצורך להתחמק ממפגעים אנושיים ממונעים. צליל המנוע נשמע די ספורטיבי, אבל בעיקר בזכות פטנט, שמהדהד דרך הרמקולים ברכב.

ב.מ.וו מצהירה על צריכת דלק ממוצעת של כ-14.5 ק"מ לליטר, אבל מי שיבחר במצב התכנות הספורטיבי ויכביד את הרגל על הדוושה לעיתים קרובות יתקשה להשיג יותר מ-10 ק"מ לליטר.

על הכביש

אחרי כל ההשקעה של ב.מ.וו ב"נראות" שמחנו לגלות, שהחברה לא שכחה גם את "המהות", כלומר התחושה הדינמית המלוטשת, שחסידי המותג המושבעים מצפים לקבל ברכב שלה.

כאשר לוקחים את הרכב השמנמן הזה לכבישים צרים ומפותלים קל לשכוח שזהו קרוס-אובר משפחתי. אחיזת הכביש איתנה ונטיית הגוף מינימלית גם תחת עומסי ג'י קיצוניים, ההיגוי כבד, מדויק ומשדר מידע נאמן על מצב הגלגלים והעברות המשקל מהירות. בקיצור, מתחת לאריזה האולטרה-מודרנית מסתתר רכב שמזכיר את ב.מ.וו "של פעם". נוחות הנסיעה נוטה לצד הקשיח, בין השאר בשל חבילת ה-M ספורט, שבה מצויד הרכב כסטנדרט. אבל היא לא מטלטלת את הנוסעים.

מרווח הגחון גבוה דיו לצורך טיפוס על מדרכות וצליחת דרכי עפר כבושות, אבל החישוקים המהודרים והצמיגים בעלי החתך הספורטיבי אינם מעודדים הרפתקאות מחוץ לאספלט.

מחיר

המחיר של ב.מ.וו X3 עם מנוע 2 ליטר טורבו מתחיל ב-425 אלף שקל, וחבילת אבזור אופציונלית תוסיף עוד 35 אלף שקל. אלה לא מחירים שמרתיעים את הלקוחות בפלח, ויש בו מתחרים יקרים יותר וזולים יותר. אבל מי שמחפש קרוס-אובר משפחתי עם נוכחות כביש ייחודית, תא נוסעים שלא מרגיש כמו "גזור והדבק" מעשרות דגמים אחרים ובונוס של התנהגות כביש מלוטשת, יקבל תמורה ראויה לכספו.

חלק מהמתחרות

לקסוס RX 350H
קרוס-אובר משפחתי ב־410-440 אלף שקל. מנוע 2.5 ליטר בנזין היברידי עם 250 כ"ס והנעה כפולה. גדול יותר מ־X3 אך תא המטען קטן יותר. תא הנוסעים מפואר ומאובזר

לקסוס RX 350H

ג'נסיס GV70
קרוס־אובר בינוני ב־385-459 אלף שקל. תא הנוסעים ומפואר והנסיעה נוחה. מנוע 2.5 ליטר טורבו-בנזין מייצר 304 כ"ס ומניע את כל הגלגלים, אם כי צריכת הדלק גבוהה

ג'נסיס GV70 / צילום: יח''צ

עוד כתבות

מבנה נטוש בחיפה / צילום: תמר מצפי

בחיפה יש כ-700 בניינים נטושים. לעירייה יש יוזמה להשמיש אותם

בחיפה יש כ-700 בניינים נטושים, הגורעים מהכנסות הארנונה כ־33 מיליון שקל בשנה ● כעת בעירייה נוקטים במספר צעדים להילחם בתופעה, בין היתר בעירייה יסייעו בקידום תוכניות או היתרי בנייה, כמו גם קידום חקיקה על פיה יחויבו בעלי הנכסים לשלם עליהם ארנונה לאחר 3 שנים

סניף של רשת דולר ג'נרל, שיאנית העליות ב־S&P 500 / צילום: Reuters, Cassidy Waigand

לא חברת שבבים: זו שיאנית העליות המפתיעה של וול סטריט

בשיא שרשם שוק המניות האמריקאי בשבוע שעבר, בלטו מניות של עסקים "אפורים" בהובלת רשת הקמעונאות המוזלת דולר ג'נרל, שעלתה בכ-50% ● מניות שבע המופלאות ושאר מגזר הטכנולוגיה אמנם בהתאוששות, אבל לא משחזרות את השיאים של 2024 ● זה הזמן לחפש ערך

איתמר בן גביר, עוצמה יהודית בוקר טוב דרום, רדיו דרום, 25.6.25 / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

האם בשנה שעברה נוספו למשטרה 3,500 שוטרים?

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר התגאה בהגדלת הכוח המשטרתי, אבל הוא לא הפריד בין הברוטו לנטו ● המשרוקית של גלובס

תשואות קרנות הפנסיה והגמל / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

זו הייתה מחצית פנומנלית לחוסכים לפנסיה, חוץ ממסלול אחד

למרות המכסים, המלחמות, הנפט והיחלשות הדולר - הקפיצה של הבורסה המקומית סידרה לחוסכים תשואות נאות מאוד ● גם הקאמבק של וול סטריט מהשפל של תחילת אפריל סייעה ● היחלשות הדולר פגעה בכולם אך בפרט במסלולים מחקי מדד ה-S&P 500

ג'רמי בלנק, מבעלי יעז / צילום: תמר מצפי

ג'רמי בלנק פועל להביא את חברת ההתחדשות העירונית יעז להנפקה

יעז התחדשות עירונית, שבבעלות משפחת יקואל רייפמן וקרן קומיוניטי של בלנק, שואפת לגייס 65 מיליון שקל בהנפקה בתל אביב ● החברה, שבונה עשרות פרויקטים בת"א, סיימה את השנה החולפת עם מכירות של מעל 200 מיליון שקל ● השווי המתוכנן אינו מהווה הצפת ערך משמעותית

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

הוא חתום על אחד האקזיטים המדהימים בתולדות ישראל אבל 4 חברות שלו כבר נקלעו לקשיים. למה זה קורה?

בני לנדא נחשב לאחד מהיזמים הבולטים בישראל, בין היתר, בזכות האקזיט המדהים של אינדיגו ואלף פטנטים שרשם ● אך לפחות ארבע חברות המקושרות אליו נקלעו לקשיים - בשל פיתוחים יקרים, קצב חדירה איטי לשוק, תלות במשקיעים אירופים והשלכות המלחמה ● האם מדובר בצירוף מקרים מצער, או בכשל מובנה במודל?

התרסקות מניית OST, איבדה 93% ביום / צילום: Shutterstock

הונאה על הונאה: אחרי שגרמו להפסדים עצומים, הם מציעים "פיצוי"

נוכלים ברשתות החברתיות הצליחו לגרום למשקיעים ישראלים לרכוש מניה סינית - ואז מכרו את מניותיהם ברווח עתק כשהגיעה לשיא ● כעת הם חוזרים עם הצעה "לפצות" את הקורבנות באמצעות הונאה חדשה ● אלו הסימנים שכדאי להכיר כדי לא ליפול בפח

שלמה קרמר / צילום: Eclipse Media and Leonid Yakobov

חברת הסייבר של שלמה קרמר מגייסת 360 מיליון דולר והופכת לאחת הגדולות בישראל

סבב הגיוס הנוכחי של קייטו נטוורקס בוצע לפי שווי חברה של כ-4.8 מיליארד דולר, זאת לעומת 3 מיליארד דולר לפני פחות משנתיים ● בכך היא הופכת לאחת מחברות הסייבר הישראליות בעלות השווי הגבוה ביותר ● שיעור הצמיחה הגבוה של החברה מקרב אותה ליציאה להנפקה, אם כי טרם נודע האם היא מתקרבת לרווחיות

"כיפת סייבר": הפרויקט של ישראל עם בעלת הברית הקרובה באירופה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: קרן הפנסיה הנורבגית הודיעה כי לא תשקיע עוד בחברות טינסקרופ ואושקוש, פרטים חדשים על חיסול מדעני הגרעין האיראנים, וגרמניה מקימה עם ישראל "כיפת סייבר" ● כותרות העיתונים בעולם

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

עליות בבורסת תל אביב; מניות הביטוח והבנייה שוב מזנקות

חצי שנה פנומנלית בבורסה בת"א: 28 שיאי כל הזמנים, 9 הנפקות ראשוניות, ושני מדדים שכיכבו מעל כולם ● השקל יציב הבוקר, הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים ● S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות ● גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

נשיא העליון, השופט יצחק עמית, בדיון בבג''ץ על מינוי ראש השב''כ / צילום: צילום מסך מהשידור החי

מהומה בדיון בבג"ץ על מינוי ראש השב"כ; עמית: "ניסיון להכשיל הליך משפטי"

בג"ץ דן בשתי עתירות: האחת מבקשת לאפשר לנתניהו להשלים את מינוי האלוף זיני לראש השב"כ - בניגוד לעמדת היועמ"שית שקבעה כי הוא בניגוד עניינים; והשנייה מבקשת למנות ועדה בלתי תלויה לאיתור מועמדים לתפקיד ● במהלך הדיון ח"כ גוטליב צעקה לעבר הנשיא עמית: "תתבייש לך" - והוצאה מהאולם ● בעקבות הפרעות נוספות, הוחלט להמשיך את הדיון ללא קהל

בינה מלאכותית ציבורית בסין / צילום: Shutterstock

מודל AI חדש הושק היום. מה תהיה ההשפעה שלו על התחום החם בוול סטריט?

חברת באידו הסינית הכריזה על הפיכת מודל השפה של לקוד פתוח, שניתן להשתמש בו באופן עצמאי ובחינם ● מדובר על בשורה מרעישה בתחום הבינה המלאכותית, אך יש מי שלא ממהר להתרגש: "קוד פתוח אינו בהכרח שקול לשקיפות מלאה", מסבירים אנליסטים

מטוס F-15 של חיל האוויר האמריקאי / צילום: Reuters, Mark Cosgrove

מערכת ישראלית תשמש את חיל האוויר האמריקאי

לגלובס נודע כי מערכת של חברת TSG הישראלית תוטמע בחיל האוויר האמריקאי, כחלק מעסקה בגובה מאות אלפי דולרים

יריד דירות נדלניישן של יד2 / צילום: רוני הרמן

רוכשי הדירות היו אמורים לשלם פחות על המשכנתא, למה זה לא קורה?

התמתנות קצב האינפלציה, הירידה בתשואות האג"ח והצפי להורדת ריבית - מאותתים על הקלה גם בריבית המשכנתאות ● אבל בבנקים לא ממהרים להפחית לפני שייראו מגמה חיובית לאורך זמן

הון שחור / צילום: דוברות המשטרה

ועדת השרים אישרה את החוק נגד ארגוני פשיעה במכרזים ציבוריים

התוכנית החדשה תעניק לחשב הכללי במשרד האוצר סמכות לפסול ספקים ממכרזים ציבוריים על בסיס מידע משטרתי ● המנגנון החדש יחול על תחומים שבהם זוהתה מעורבות משמעותית של גורמי פשיעה, ותוקם ועדה מקצועית בראשות בכיר מאגף החשכ"ל שתגבש המלצות לפסילת ספקים ספציפיים

עוזי לוי, מנהל מחקר חו״ל בבנק מזרחי טפחות / צילום: באדיבות מזרחי טפחות

"פוטנציאל לתשואות פנומנליות": מנהל המחקר בבנק שמסמן 3 סקטורים לוהטים

עוזי לוי, מנהל מחקר חו"ל במזרחי טפחות, לא נלחץ מהשיאים בשוק המניות: "זה לא 'הייפ' על ריק — אנחנו נמצאים בראשיתה של מהפכה טכנולוגית" ● למשקיע אגרסיבי הוא ממליץ לשים את הז'יטונים על מניות AI, ענן ומחשוב קוונטי, לצד הסקטור החבוט של אנרגיות מתחדשות

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

סיום המערכה האיראנית הקפיץ את המחזור בענף התיירות ב-270%

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי הישראלים חזרו להזמין חופשות, וענף האופנה רשם גידול של כ-140%

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: עמוס בן גרשום לע''מ

ראש הממשלה ביטל דיון בהקמת שדה תעופה ברמת דוד

בהנחיית ראש הממשלה, בנימין נתניהו, המועצה הארצית לתכנון ובניה לא תדון היום בהקמת שדה התעופה ברמת דוד שבעמק יזרעאל והליכי התכנון יעוכבו ● כזכור, השרה מירי רגב הנחתה את גורמי המקצוע במשרדה שלא לקיים דיונים ולא לקדם את הקמתו של השדה הצפוני עד להצגת חלופות לשדה הדרומי לרה"מ

פאנלים סולאריים על גג בית מגורים / צילום: Shutterstock

המדינה תחייב התקנת גגות סולאריים בבתים פרטיים - מי ישלם את החשבון?

החל מדצמבר קבלת טופס 4 תותנה בהתקנת גג סולארי במגוון סוגי מבנים ● במשרד האנרגיה מדגישים את התרומה לביזור רשת החשמל ולהפחתת זיהום - אלא שמומחים מזהירים: הדבר יעלה את מחירי הדיור, יפגע בזכות הקניין והציבור יסבסד את המהלך דרך חשבון החשמל