גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עם חיסכון של כמה מאות שקלים בחודש: כך יוכל הילד שלכם להגיע למיליון הראשון שלו

מודאגים מהשאלה כיצד יוכל הילד שלכם להגיע לדירה משלו? המומחים מסבירים איך עם השקעה מינימלית אתם ככל הנראה תוכלו לספק לילד שלכם סכום לא מבוטל כדי "להתחיל את החיים" ● הנה כמה פעולות יחסית פשוטות שאפשר לעשות. וגם: מאילו טעויות יש להימנע?

כך יוכל הילד שלכם להגיע למיליון הראשון / אילוסטרציה: Shutterstock
כך יוכל הילד שלכם להגיע למיליון הראשון / אילוסטרציה: Shutterstock

כשהייתי בן 5, ההורים רצו לעזור לי "להתחיל את החיים" והפקידו עבורי באופן חד־פעמי כמעט 17 אלף שקל בתוכנית חיסכון. אם תרצו - חיסכון לכל ילד לפני שהיה דבר כזה חיסכון לכל ילד. הם השקיעו עבורי במסלול סולידי של עד 20% מניות, והכסף יותר מהכפיל את עצמו, אך אילו אותו סכום היה מושקע במסלול מנייתי, היו לי היום (בגיל 35) יותר מ־200 אלף שקל פנויים - פער עצום.

הרווחים הכלואים וחבילת הגזירות אושרו, עכשיו מגיע שלב הכאוס
חשבתם שקרנות ההשתלמות לשכירים לא נפגעו? תחשבו שוב

אני כמובן לא בא בטענות, הם לא ידעו, וגם אני לא ידעתי כמובן, את כוחה של הריבית דריבית (הרווח שצובר רווח ככל שהזמן עובר). להפך, אני אסיר תודה להם על החינוך הפיננסי שקיבלתי בזכותם. גם אם זה קרה בטעות, הם פתחו לי צוהר ואת הדרך להבנה בעולם הפיננסים. הנושא של חיסכון לילדים עולה בהרבה שיחות סלון של בעלי משפחות, ובדרך כלל מתלווה לו השאלה "איך הם יוכלו לקנות לעצמם דירה?". יוקר המחיה המאמיר, בוודאי עם הגזירות הכלכליות החדשות בעקבות המלחמה, רק מרחיק את הזוגות הצעירים מההון הנדרש לרכישת דירה - החלום של רבים מהישראלים.

ההורים, שבעצמם כורעים לא פעם תחת הנטל, שואלים את עצמם מאיפה יהיה לילדים די כסף, אפילו רק כדי "להתחיל את החיים". היום כבר ברור כי הקמת אוהל בשדרות רוטשילד ומחאה המונית נגד יוקר המחייה הייתה אולי מאבק צודק, אך לא כזה שהוזיל משמעותית את החיים בישראל.

אז מה אפשר לעשות? גלובס בדק עם מומחים את הדרכים בהן תוכלו להבטיח לילד שלכם סכומי כסף משמעותיים שיעזרו לו בעתיד. בין אם מדובר במימון הלימודים או אפילו כדי לרכוש לעצמו דירה. בקיצור, להפוך אותו לבעלי הון של מיליון שקל לפחות. מתברר שזה אפשרי ואפילו לא יעלה לכם המון כסף בשוטף. איך עושים את זה בפועל? הנה 7 טיפים שימושיים.

1

הזמן הוא החבר הכי טוב שלכם

"קניתי את המניה הראשונה שלי כשהייתי בן 11. עד אז בזבזתי את חיי", אמר פעם המשקיע האגדי וורן באפט. שירן חן, מנהלת ענף פיננסים, חטיבת חיסכון ארוך־טווח, בחברת כלל ביטוח ופיננסים מסכימה עם האורקל מאומהה: "צריך להתחיל מוקדם, הזמן הוא החבר הכי טוב שלך", היא אומרת.

ובאמת, כל המומחים המליצו לנו לחסוך ולהיכנס לשוק ההון מגיל כמה שיותר צעיר כדי לאפשר לריבית דריבית לתפוח לכדי רווחים גבוהים. אבל כדי להבין את עוצמת הריבית דריבית צריך לצלול גם למספרים.

נאור שומראי, סמנכ"ל לקוחות באנליסט קופות גמל אומר כי "כדי לחסוך לילדים ללימודים, התחלה לחיים או אפילו לדירה, צריך להתחיל לחסוך מגיל אפס". חן מכלל טוענת כי "ככל שמתחילים לחסוך מוקדם יותר, כך אפקט הריבית דריבית פועלת לטובתכם. סכומים קטנים שמופקדים בגיל צעיר יכולים לצמוח משמעותית עם השנים.

"גם אם אין אפשרות להפריש סכומים גדולים, ההתחלה המוקדמת מפצה על כך. לדוגמה: 3,000 שקל שהופקדו באופן חד־פעמי לילד בגיל 3, בתוספת 300 שקל לחודש יהפכו לכ־114 אלף שקל לאחר 20 שנה, וזאת גם בהנחת ריבית שמרנית של 4% לשנה".

2

להכפיל את הכסף בחיסכון לכל ילד, במסלול מניות

"תוכנית חיסכון לכל ילד, שהושקה בשנת 2017, מסייעת לכל ההורים לייצר לילדיהם בסיס כלכלי עד גיל 21. המדינה מפקידה כל חודש 57 שקל, וההורים יכולים להוסיף סכום זהה אשר יקוזז מקצבת הילדים החודשית", מסביר דודי אניג'ר, מנהל תחום מוצרים וסוכנים בחברת הביטוח מנורה מבטחים.

אם לא תמשכו את הכסף בגיל 21, תוכנית החיסכון לכל ילד תהפוך אוטומטית לחיסכון בקופת גמל להשקעה ותמשיך לעבוד: "בהינתן שמדובר בחיסכון ארוך־טווח, שצפוי להנות מתשואות שמניב שוק ההון לאורך שנים, כדאי לשקול בחירת מסלול מניות, שכן אפיק זה מניב את התשואה הגבוהה ביותר בהסתכלות ארוכת־טווח ביחס למסלולים אחרים".

ענת כנפו תבור, מנכ"לית אלטשולר שחם גמל ופנסיה מסכימה ומציינת כי "מומלץ להורים להפקיד סכום הזהה למה שמפקידה המדינה. כך, סך החיסכון בתוכנית יעמוד על 114 שקל בחודש, מה שיכול להצטבר לסכום משמעותי מאוד בעתיד".

ענת כנפו תבור / צילום: אורן קאן

שומראי מאנליסט מציין כי "הרבה הורים לא מכירים את האפשרות להכפיל את הכסף". ובאמת, על פי נתוני הביטוח הלאומי משנת 2023 רק חצי מההורים הכפילו את החיסכון בתוכנית.

כמה כסף ניתן לצבור במסגרת חיסכון לכל ילד? הרבה מאוד. על פי מחשבון חיסכון של משרד האוצר, חוסך שישאיר את הכסף (כולל ההכפלה של ההורים) עד גיל 30, אמנם לא יוכל להוסיף כסף לחשבון החל מגיל 18, אך צפוי ליהנות מסכום צבור של 150 אלף שקל (בהנחה שחסך במסלול מנייתי מבלי לבצע שינויים בתיק והתשואה תהיה כ־8% בממוצע לשנה). אם ישאיר את הכסף עד גיל 50 הוא צפוי ליהנות מחיסכון של 700 אלף שקל.

רוני ריבקינד, מנהל מקצועי במור גמל ופנסיה, אף הולך צעד קדימה ומציע להשאיר את הכספים לפנסיה - ואלה, כזכור, כספים שלא הוצאתם מהכיס שלכם: "על פי חישוב שביצעתי, אם הילד לא ימשוך את הכסף עד הפנסיה ייצברו בקרן שלו יותר ממיליון שקל, וכולם יהיו פטורים ממס רווחי הון אם הוא ימשוך אותם כקצבה. אנשים פשוט לא רואים מספיק קדימה".

עוד הוא מציין כי "דמי הניהול יהיו אף נמוכים במיוחד, 0.23% בסך־הכול". נכון להיום, בחלק מהחברות מתחייבים לא להעלות את דמי הניהול בתכנית חיסכון לכל ילד מעל גיל 21, אך סביר להניח שבעתיד הן יעלו את דמי הניהול הללו, שנחשבים מבחינתם להפסדיים.

3

להשקיע את קצבת הילדים בקופת גמל

הביטוח הלאומי משלם להורים קצבת ילדים בכל חודש, כסף שאותו ניתן כאמור להפקיד לחיסכון: עבור הילד הראשון התשלום הוא 169 שקל לחודש ולשלושת הילדים הבאים 214 שקל כל אחד. שומראי מאנליסט מציין כי גם אחרי שהשתמשתם בכסף כדי להכפיל את החיסכון לכל ילד, "נשארים עם 112 שקל לילד הראשון ו־157 שקל לילדים הבאים. מבחינת ההורים מדובר בסכומים קטנים שממילא היו נבלעים בחשבון העו"ש".

לדבריו, במקום שימוש שוטף, כדאי להשתמש בכל כספי קצבת הילדים שנשארו, כדי לחסוך בקופת גמל להשקעה למשל, "שזה מכשיר חיסכון שהוא גם נזיל וגם מאפשר את הגדלת החיסכון בריבית דריבית, וכמובן לעשות זאת במסלול מנייתי". עד גיל 21, לדבריו, מדובר על צבירת חיסכון של 68 אלף שקל בערך בקופת הגמל להשקעה, סכום דומה לזה שייצבר בחיסכון לכל ילד באותו פרק זמן. אם הילד יבחר להוציא את הכסף בגיל הזה, ממשיך שומראי, כדאי יהיה לעבור שלוש שנים לפני כן למסלול בסיכון בינוני: "עם כ־140 אלף שקל בגיל 21, זה כבר סכום שאפשר לעשות איתו משהו".

עם זאת, על פי מחשבון האוצר, ילד שישאיר את הכסף בקופת גמל להשקעה עד גיל 30 ייהנה מחיסכון של 221 אלף שקל (158 לילד הראשון). אם הוא ישאיר את החיסכון עד גיל 50, הוא ייהנה מחיסכון של כ־1.1 מיליון שקל (800 אלף שקל לילד הראשון).

4

לחסוך לבד, כמה מאות שקלים בחודש

כנפו תבור מאלטשולר שחם מציינת כי "ניתן לפתוח בנוסף לקופת הגמל חיסכון לכל ילד גם קופת גמל להשקעה, שבה ניתן להגדיר מטרות חיסכון, להתאים רמת סיכון ולבחור בהתאם את מסלול ההשקעה".

ריבקינד ממור מחדד כי פערי התשואה אדירים בין מי שחוסך במסלול סולידי לאגרסיבי: "בשנה האחרונה המסלולים המנייתיים עשו 28% תשואה, וזאת מול 10% בסיכון מועט ו־16% בסיכון הבינוני. לכן, גם אם יש סיכון לתשואה שלילית, לאורך השנים ההיסטוריה מלמדת שהסיכון המוגבר המנייתי עדיף לחיסכון".

חן מכלל מציינת כי "בקופת גמל להשקעה ניתן להפקיד סכום חד־פעמי ו/או שוטף עד תקרה של 81,711 שקל לשנה (נכון לשנת 2025), והיתרון המרכזי הוא שניתן למשוך את הכסף מתי שרוצים. אם שומרים אותו לגיל פרישה ומושכים אותו כקצבה ניתן גם להנות מפטור ממס על הרווחים שנצברו כל השנים".

אם תחסכו למשל 500 שקל בחודש במסלול מנייתי באפיק זה, אזי בגיל 30 יהיו לילד שלכם לא פחות מ־704 אלף שקל. אם הילד ימשיך לחסוך עד גיל 50 והוא או הוריו יוסיפו את אותם 500 שקל מדי חודש בגיל 50 הוא כבר עשוי ליהנות מחיסכון מדהים של 3.6 מיליון שקל, על פי מחשבון האוצר.

5

חינוך פיננסי: שהילד יפקיד גם בעצמו

ריבקינד ממור מציע לערב את הילדים בחיסכון, החל מגילאי העשרה, "אפשר לפתוח חיסכון על שם הילד ולהכפיל כל סכום חיסכון שהוא ירצה להפקיד בעצמו. למשל - אם הוא מפקיד 50 שקל גם ההורה יפקיד 50 שקל.

"כך, הילד ילמד שהוא צריך לשים בעצמו אחוז מסוים מדמי הכיס או המתנות שהוא מקבל, כמו כספי בר מצוה למשל, חלק לצריכה וחלק לחיסכון. למשל: שליש לחיסכון ושני שלישים לצריכה".
גם אניג'ר ממנורה סבור כך ומציין כי צריך "לדרבן את הילדים לחסוך באמצעות תמריצים חיוביים על החיסכון. למשל, הכפלת סכום החיסכון מדי תקופה. הוספה של סכום מסוים מההורים אם הילד הגיע לרף חיסכון מסוים וכיוצא בזה. הצעדים הללו גם יגבירו את הרצון של הילד לחסוך".
שומראי מאנליסט מחדד כי "לכל 10 שקלים יש משמעות מאוד גדולה בטווח הזמן של עשרות שנים. להגדיל חיסכון זה מצוין. חינוך פיננסי לחיסכון מאוד חשוב גם עבור בני נוער שעובדים בעבודה בקיץ כמו בייביסיטר. וניתן לעבור יחד על הדוחות הפיננסים יחד, גם כדי שתהיה להם מודעות לעלויות שהם משלמים וגם לגבי התשואה שמתפתחת לאורך השנים".

6

ליהנות גם מהפיקדון בבנק וגם מקופת גמל

בשנים האחרונות נוצר פער תשואה משמעותי מאוד בין אלה שחסכו בחיסכון לכל ילד בקופת גמל (שמציעים בתי ההשקעות) לבין מי שחסך את אותו כסף בבנק. הסיבה היא כמובן שבבנק מקבלים תשואה "מובטחת" על פיקדון, אך בפועל היא נמוכה משמעותית מזו שהניבו קופות הגמל.

כנפו תבור מאטלשולר שחם מזכירה בהקשר זה כי בעקבות התיקון האחרון לחוק, שחל לפני מספר חודשים, גם מי שהחל לחסוך דרך הבנק יכול לעצור את ההפקדות ולהורות לביטוח לאומי להפקיד את הכספים הבאים בקופת גמל "ובכך ליהנות משתי תוכניות: האחת בשוק ההון עם ההפקדות החדשות והשנייה בפיקדון הישן בבנק, עם צבירת ריבית על הפקדות העבר".

7

תנו לכסף לעבוד בשבילכם

לצד עצות להגדלת החיסכון, המומחים ממליצים להיזהר משורה של טעויות נפוצות. חן מכלל מזכירה "לא להשאיר את הכסף הפנוי בעו"ש, תנו לו לעבוד בשבילכם. כסף שיושב בחשבון בנק מאבד מערכו בגלל אינפלציה ולכן כדאי להעביר אותו לחיסכון מניב תשואה במסלולי השקעה שונים".

היא גם מזכירה שלא כדאי לבדוק את החיסכון בכל חודש כיוון שזה "עלול להוביל להחלטות רגשיות ולתגובות מיותרות לירידות זמניות בשוק ההון. סבלנות היא המפתח. בדיקה שנתית של התשואה בהחלט מספיקה".

אניג'ר ממנורה מוסיף כי כלל הברזל הוא ש"חיסכון קודם לבזבוזים - לא לתעדף הוצאות על חשבון הפקדה לחיסכון". עוד הוא ממליץ "לא לנצל את החסכונות של הילדים למטרות שלא לשמן הם נועדו. היכולת לשמור על החסכונות לטווח ארוך חשובה, וזו תלויה בהימנעות ממשיכת הכספים שלא לצורך חיוני".

חן מסכימה: "לא להתפתות להוציא את הכסף מוקדם מדי. חיסכון ארוך־טווח מחייב משמעת".

עוד כתבות

דן בודנר, מנכ''ל ורינט / צילום: איל יצהר

לא הסיבוב הראשון בארץ: הקרן שעשויה להפוך לגלגל ההצלה של מניית ורינט

חברת הטכנולוגיה הוותיקה שנסחרת בשווי של 1.1 מיליארד דולר עשויה לעבור לידי קרן ההשקעות תומא בראבו, לה היסטוריה מוצלחת עם חברות בישראל ● ורינט המספקת פתרונות למוקדי שירות, איבדה שליש מהשווי שלה רק השנה

חיילי מילואים בצפון / צילום: דובר צה''ל

שבוע לפני שנסגר: האוצר מבקש לעצור מכרז בקציר המיועד רק למילואימניקים

המכרז כולל 306 יחידות דיור שישווקו במתכונת "הרשמה והגרלה" – לנכי צה"ל ולחיילי מילואים פעילים בלבד ● באוצר טוענים כי שיווק של 100% מהדירות למילואימניקים ולנכי צה"ל אינו בסמכותה של רמ"י

קת'י ווד / צילום: Reuters

קראו לה משמידת הערך הגדולה מכולם, עכשיו היא כובשת את צמרת התשואות

קת'י ווד היא אחת המשקיעות הצבעוניות בוול סטריט ● עם אמונה בלתי מתפשרת בקריפטו ובטסלה, ווד יודעת לעיתים להציג תשואות שאף אחד אחר לא יודע, אבל גם להתרסק ● מתחילת השנה, היא זוכה להצלחה מסחררת. אבל האם זה יימשך?

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה בבורסה: מדד ת"א 35 לראשונה מעל 3,000 נקודות; מדד הבנקים זינק במעל 2%

מדד ת"א 35 עולה ב-1.9%, חצה לראשונה את רף ה-3,000 נקודות ● השקל נסחר ביציבות, הפניקס: השקל החזק יפוגג את הלחץ על האינפלציה ● שוק האג"ח המקומי מתמחר: הסתברות של קרוב ל–100% לשתי הורדות ריבית עד סוף השנה ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה

נתב''ג / צילום: Shutterstock

מפת הטיסות מישראל השתנתה: היעדים שייכנסו במקום מדינות מערב אירופה

משברים דיפלומטיים וביטולים של חברות תעופה זרות צמצמו את מפת היעדים עבור הישראלים ● דרום אפריקה וטורקיה נסגרו, וכדי להגיע למערב אירופה בזמן הקרוב צריך לעבור דרך החברות הישראליות ● באילו קווים המצוקה הכי גדולה, ואילו יעדים דווקא התווספו?

מוצרי שסטוביץ על מדפי סופרמרקט / צילום: טלי בוגדנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

במסגרת פרשת המזון: רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ, בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטאר-גייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018, אחרי ששימש, בין היתר, כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעליה של חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 ● זאת, לכאורה, לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שרת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

אילוסטרציה: Shutterstock

רשות המסים מגדירה מחדש: מי נחשב תושב ישראל לצורכי מס?

תזכיר חוק חדש מבקש לעגן את הקריטריונים שעל פיהם יקבע אם יחיד הוא תושב ישראל או תושב חוץ בעיקר בהתבסס על מספר ימי שהותו בישראל, ללא צורך בבחינת מכלול קשריו המשפחתיים, הכלכליים והחברתיים

המיזוגים החדשים מצטרפים למגמת ההתאוששות הניכרת בחודשים האחרונים / אילוסטרציה: Shutterstock

משרד עוה"ד נשיץ ברנדס אמיר מתמזג עם משרד שלמה כהן המייצג קיבוצים

נשיץ ברנדס אמיר, המדורג בעשיריית המשרדים הגדולים בישראל, ימזג גם את משרדה של עו"ד ענבל דהן-שרון המתמחה בדיפנס-טק ובפיקוח על היצוא, וימנה בסה"כ 312 עורכי דין

נשיא טורקיה ארדואן עם עמיתו הסורי, אחמד אל–שרע / צילום: ap, Francisco Seco

טראמפ שם על השולחן: נשק לטורקיה בתמורה להסכם בין ישראל לסוריה

האמריקאים שואפים לצרף את סוריה להסכמי אברהם בעסקת חבילה: האיסור על מכירת F-35 לטורקיה יבוטל - בתמורה לנרמול יחסים עם ישראל ● החשש: היתרון האווירי של ישראל ייפגע

סמל יניב מיכלוביץ ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: סמל יניב מיכלוביץ, בן 19 מרחובות, לוחם שריון בחטיבה 7 נפל בקרב בצפון רצועת עזה

שורת תקריות ברצועה: 2 לוחמים נפצעו קשה באירועים שונים ● ב-AP מדווחים כי ארגון הטרור "לא השיב בחיוב", אך טרם מסר תגובה רשמית ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● הרמטכ"ל זמיר: החמאס ארגון מת, עכשיו צריך לשחרר חטופים ● פעילות חריגה בדרום סוריה: צה"ל עצר חוליית מחבלים איראנית ● 50 חטופים - 635 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

כוחות צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

1 מכל 3 צעירים בסיכון להתמכרות: חיילים בסדיר ומילואימניקים צעירים בסיכון מוגבר

נתוני המרכז הישראלי להתמכרויות ולבריאות הנפש מגלים שמאז 2018 קפץ מספר המדווחים על בעיית התמכרות בכ־150% ● ובקרב בני 18־26 התופעה רחבה עוד יותר ● מנהלי המרכז מסבירים כיצד רצף המשברים בארץ מרחיב את מעגל ההתמכרויות ואיזה טיפול יחולל שינוי אמיתי

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: יוסי זמיר

כשמנכ"ל משרד השיכון והבינוי מציע לרכוש דירות שנפגעו מהטילים האיראניים - למה הוא מתכוון

יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, בישר בכנס חיפה של מרכז הנדל"ן, כי נשקלת האפשרות שהמדינה תרכוש דירות שנהרסו במלחמה ● לגלובס נודע כי מטרת המהלך היא לספק מענה נקודתי לדיירים שדירתם נהרסה, ולא ירצו להצטרף להליך התחדשות עירונית בבניין שלהם ● יש לציין כי מהלך כזה טרם נעשה על ידי המדינה עד היום

קיבוץ ניר עם, 2021 / צילום: אייל פישר

עם טכנולוגיה גרמנית: מפעל מחזור סוללות הרכב הגדול בישראל ייפתח בקיבוץ ניר עם

בהשקעה של 50 מיליון שקל: חברת BRI, יחד עם קבוצת סמלת, קבוצת דן תחבורה, קבוצת מאיר, קרן מוביליטק קפיטל ומשפחת נוסבאום החלו להקים בקיבוץ ניר עם מפעל למחזור סוללות של רכבים ואוטובוסים חשמליים ● המפעל נבנה בטכנולוגיה גרמנית, ועובדים מגרמניה הוזמנו כדי להשתתף בבניה

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

מיקרוסופט / צילום: Shutterstock

דיווח: מיקרוסופט מפטרת כ-9,000 עובדים, בסבב הרביעי מתחילת השנה

לפי CNBC, ענקית הטכנולוגיה הודיעה כי תקצץ פחות -4% מכוח העבודה הגלובאלי שלה, המונה כ-228 אלף עובדים, כאשר רק במאי האחרון, פוטרו כ-6,000 עובדים ● לפי שעה, עוד לא ברור איך המהלך ישפיע על עובדי החברה בישראל

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

מגמה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים, מניות הביטוח יורדות

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

החוסכים הישראלים מסכמים חצי שנה פנומנלית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

החודש ההיסטורי שסידר לחוסכים הישראלים את אחת התקופות הטובות אי פעם

המחצית הראשונה של שנת 2025 הייתה עמוסה בטלטלות בארץ ובעולם, ועדיין חוסכי הגמל והפנסיה צפויים ליהנות מתשואות שלא נראו כמותן זה שנים ● הסיבה המרכזית: הבורסה בתל אביב שהפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ובכל זאת, במסלול אחד ייצאו מאוכזבים

האלוף (מיל') תמיר הימן / צילום: המכון למחקרי ביטחון לאומי, אוניברסיטת ת''א

בשיתוף ארה"ב וסעודיה: הפרויקט השאפתני של ראש אמ"ן לשעבר

האלוף (במיל') תמיר היימן מקדם קרן מחקר למחשוב קוונטי ל"נטרול השאיפות הסיניות" בתחום ● התקציב לפעילות בגובה 200 מיליון דולר יאפשר לחברות ישראליות, שנחשבות מובילות בתחום, לקחת חלק בפרויקטים חדשניים ● היוזמה לקרן היא על רקע היעדרות ישראל מהסכמי הבינה המלאכותית שנחתמו בין ארה"ב לאמירויות ולסעודיה