גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"השקעות טובות עושים כנגד האינטואיציה": מנהלי ההשקעות ממליצים - מה לעשות עם הכסף?

בכנס "עושים לונג על ישראל", התנהל שיח רב משתתפים תחת הכותרת "איפה משקיעים בימים סוערים ואיך?" ● גת מגידו: "בסופו של דבר, אנחנו שוב ושוב למדים שהשקעות טובות עושים כנגד האינטואיציה; ברק בנסקי: "מי שהלך נגד המשק הישראלי לאורך ההיסטוריה – לא צדק"; יפעת אורון: "מי שלא יטמיע AI יישאר מאחור"; אריק צ'יקוטאי: "טכנולוגיה ובינה מלאכותית מניעים כל כך הרבה שינויים בעולם, אין סיבה שלא ייעשו גם בעולמות האלה"

יפעת אורון, גת מגידו, ברק בנסקי ואריק צ'יקוטאי, בפאנל משותף / צילום: יוסי כהן
יפעת אורון, גת מגידו, ברק בנסקי ואריק צ'יקוטאי, בפאנל משותף / צילום: יוסי כהן

אחרי הנפילות החדות בבורסה בתל אביב אתמול (א') והתיקון המסוים במדדים המובילים שנרשם ביום שלמחרת, שוחחו בכנס "עושים לונג על ישראל" כמה מבכירי עולם ההשקעות בארץ בפאנל שבחן את סוגיית ההשקעות. את השיח הנחה נתנאל אריאל, כתב שוק ההון בגלובס, תחת הכותרת "איפה משקיעים בימים סוערים ואיך?", השתתפו: יפעת אורון, שותפה ומנכ״לית בלקסטון ישראל, גת מגידו, שותפה ומנכ"לית בית ההשקעות פינסה קפיטל; יוצרת הפודקסט הכלכלי "השור והדוב", ברק בנסקי, משנה למנכ״ל ומנהל חטיבת ההשקעות, כלל ביטוח ופיננסים, אריק צ'יקוטאי, משנה למנכ"ל בנק ONE ZERO.

מנכ"ל קרן פימי: "המשקיעים הזרים חזרו לישראל במספרים של תקופות שגשוג"
מנכ"ל כלל ביטוח: "להשקיע באג"ח ממשלת ישראל זה הדבר הנכון עכשיו"
מנכ"ל בנק ONE ZERO: הציבור נותן אמון בבנקים - אנחנו מציעים את זה בלי עמלות מטורפות

אתמול (א') היה יום די מזעזע בבורסה המקומית (מדד הדגל ת"א 35 נפל ב-3.2%), וזה אחרי תקופה יפה של עליות. איך אתם רואים את זה? אנחנו בלונג על ישראל או שצריך לעבור לשורט?
יפעת אורון: "אני היחידה שמייצגת בפאנל את השחקנים הזרים. אם אני פה בחדר אז ברור שאני לונג על ישראל. הדבר שהכי חשוב לנו כשחקן זר, ואני חושבת שזה מה שהמשקיעים הזרים יסתכלו עליו, הוא לא הקפיצות שקרו בבורסה בעקבות חדשות וגזרות כלכליות, אבל העובדה שאנחנו יודעים להסתכל ולראות כמה זמן לקח לשוק הישראלי להתאושש באוקטובר 2023. וזו היתה התאוששות מאוד מהירה בהשוואה הגלובלית. מבחינתנו זו עדות לחוסן של הכלכלה הישראלית".

גת מגידו: "בסוף השבוע האחרון רמת הסיכון כפי שהיא נתפסת כאן - עלתה. בסופו של דבר, אנחנו שוב ושוב למדים שהשקעות טובות עושים כנגד האינטואיציה. הדרך הטובה לעשות כסף, היא לעשות הפוך (מתחושת הבטן, ח"ש). מי שהשקיע כאן בנובמבר 2023 עשה הכי הרבה כסף. זה לא נוח ללכת נגד המגמה. האירוע הנוכחי (כיום) יותר קשה לניתוח ממלחמה. כי כשנפתחה מלחמה והופתענו בהמון זירות, אז שמנו יותר כסף על ביטחון בהמון זירות, ונראה כיום שידינו על העליונה. משהו באירוע הזה יותר קשה לניתוח. אבל בסופו של דבר למי שיש בטן חזקה ומסתכל לטווח ארוך, אלה הימים שבהם הסיכון מתממש בהן (וכדאי לחשוב להשקיע, ח"ש)".

יפעת אורון, גת מגידו, ברק בנסקי ואריק צ'יקוטאי, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

ברק בנסקי: "אני חושב שצריך להסתכל בקונספט. אנחנו אחרי מגמת עליות מאוד משמעותית מהשפל שהשוק היה. סדר גודל של 50%. אין ספק שהשוק נמצא במקום יותר רגיש למהמורות כאלה ואחרות. אין ספק שהמשקיעים קצת נתפסו אדישים. הראייה הייתה יותר לסוף המלחמה, הפסקת אש, מחשבות על נורמליזציה כזו או אחרת באופק. אני חושב שהמשקיעים קצת נתפסו בהפתעה, עם החזרה של קולות שזוכרים מ-2023. הירידות שהיו חזקות, באו קצת ממרכיב הפתעה, אבל גם אחרי מהלך עליות משמעותי. לא הייתי הופך יום אחד למגמה, אבל אנחנו באירוע פנימי. שיותר קשה לנבא. בסוף יש לנו צבא חזק, ננצח ונתקדם קדימה. פה זה אירוע יותר מורכב. אני מקווה ומאמין שיתקבלו החלטות נכונות. מי שהלך נגד המשק הישראלי לאורך ההיסטוריה - לא צדק".

אריק צ'יקוטאי: "יש אתגר למשקיעים היות ועברנו ממצב שבו המידע והאנליזה שמורה לקבוצה קטנה של אנשים, כשהיום המידע פתוח לכולם. (אבל) יש כיום הצפה של מידע. הנגישות לייעוץ השקעות אמיתי הוא לאנשים עם כסף ובתמחור גבוה. הדברים משתנים בצורה מהירה, היכולת הטכנולוגית לזקק את המידע ולתת למשקיע המקומי או הבינלאומי את הנתונים שיעזרו לקבל החלטה מושכלת, זה הכיוון שאני מסתכל עליו".

ברק, כלל ביטוח הייתה הסמן של השקעה בישראל ולהישאר כאן, ואפילו להגדיל השקעה. ברפורמה המשפטית וגם במלחמה. זה היה טוב או לא?
בנסקי: "עד כה זה היה טוב. במהלך 2023 ראינו מחירים מאוד זולים בשוק המקומי; טירגטנו את סקטור הבנקאות, נדל"ן למגורים, וסקטור האנרגיה המקומי. אלה סקטורים שאפשר לחזות לטווח קצת יותר ארוך. לא כולם מבינים את רמת המחסור בחשמל ואנרגיה שהמשק המקומי הולך כנראה לחוות. עשינו לא מעט השקעות ובזמנו גבות הורמו. הסתכלנו בראייה כלכלית נטו. בסוף זה אחד הדברים הכי חשובים, לדעת לקנות במחירים זולים. המחירים שקנינו הרימו הרבה גבות".

הנפילות בבורסה אתמול (א') מייצרות הזדמנויות?
בנסקי: "אחרי עלייה משמעותית בשוק ההון (מזה תקופה) הגיע ביום ראשון יום אחד של ירידות של 3% בבורסה. בסוף בראייה ארוכה זו ירידה קלה במהלך משמעותי. מי שרוצה להשקיע בראייה ארוכה יש לו נקודת כניסה ברמת המחירים הנוכחית שהיא יותר נוחה".

מגידו: "גם מניות הבנקים והביטוח ירדו אתמול חזק, אבל אלה גם מניות הסקטורים שעלו הכי חזק ב-2024 ומתחילת השנה. מה שעומד אלה תשואות על ההון דו-ספרתיות, רווחיות גבוהה, סביבת ריבית תומכת. הבנקים רק לפני שבוע וחצי נתנו תחזיות אופטימיות לשנתיים".

אז איפה כדאי להשקיע?
מגידו: "גם כשיש כאן בלגן בפוליטיקה, יש פה מגזר עסקי שהצליח להתמודד בצורה ראויה להערצה. בנק ישראל פרסם את היקף נכסי הציבור שהגיעו ל-6 טריליון שקל. נכנס הרבה כסף לשוק. אז זו כן נקודת סיכון. כסף חם שנכנס לעתים גם יוצא ומייצר לחץ על מחירי הנכסים. 2024 הביאה פדיונות שיא בקניונים כאן. כל מנכ"לי הקניונים אמרו שאי אפשר לשחזר את אותה שנה. זה נכון לגבי החברות הקמעונאיות, בפרט של האופנה. ככל שאנשים יצאו יותר לחו"ל, הם יקנו פחות בגדים ומוצרי צריכה בקניונים". לעומת זאת תעשייה ביטחונית, כשרואים את מה שקורה (גם) באירופה, והביקושים הגדולים שם, עשויה להיות אטרקטיבית".

לדברי מגידו: "מניות החברות הגלובליות, שפחות תפקדו מתחילת השנה, היו ה"מגן האנושי" בפורטפוליו ביום של המפולת. אנחנו אחרי מהלך עליות וצריך להיות כיום סלקטיביים. גם שותפויות הגז, הן בעיני הדרך הנוחה להשקיע במאקרו הישראלי. בסופו של דבר הן דוגמה ומופת שאינטרס כלכלי מנצח, גם במלחמות. ברגעים הכי מורכבים בשנה וחצי האחרונות, המצרים הגדילו ביקושים. מגדילים בתמר ובלוויתן היקפי הפקה. רואים את האזרבייג'אנים משקיעים כאן".

אחרי עסקת וויז שנרכשה על ידי גוגל תמורת 32 מיליארד דולר, ההשקעות בהייטק יימשכו?
אורון: "אנשים משום מה נתפסים למספרים של 2021, אז היינו בהשקעות של 28 מיליארד דולר שהוזרמו לישראל להייטק. וכשזה ירד היינו בטוחים שזה 'הסוף שלנו'. אבל אם מסתכלים אחורה, חזרנו כיום ב-2024, להשקעות של כ-10 מיליארד דולר שנכנסים ממשקיעים זרים להייטק הישראלי בשנה. זה דומה למספר בשנת 2020, שהיתה כפולה מכל השנים שקדמו לה. אז המצב כיום מצוין. לא כל הסקטורים נהנים באותה מידע".

"עסקת וויז (wiz), מעבר למספר שנהנה ממנו מאוד ברמת המסים, יש לה אפקט אחר. 20 שנה הכירו את ישראל רק השחקנים המאוד טכנולוגיים, כאשר התעשייה הפיננסית (של ההשקעות) לא נגעה כמעט בשוק. ואז קרתה עסקת ווייז (waze) שנרכשה תמורת מיליארד דולר על ידי גוגל . זו עסקה שנחשבה בזמנו למספרים שאנחנו חווים כיום בוויז. עסקת ווייז גרמה להגדלת המספר של השחקנים הפיננסיים כאן. אחר כך הייתה עסקת מובילאיי שנמכרה ב-16 מיליארד דולר, וזה גם גרם לשחקנים שרחוקים מההייטק להשקיע בישראל".

לדברי אורון: "עסקת וויז תגרום לשחקנים שרחוקים מההייטק, משקיעים פיננסיים מאוד מאוד גדולים. משקיעים הם מאוד קרים וצריכים לספק תשואה למשקיעים. אם אפשר לייצר 600 פעמים על הכסף, אז הם נמצאים שם. הקצב של השנה שעברה, אם יימשך השנה (2025) זה יהיה מצוין (10 מ-ד דולר) כמות האנשים שרוצים להשקיע פה והכסף שהם מייצגים, הוא הרבה מונים יותר מ-10 מ-ד דולר. אני מייצגת 1.1 טריליון דולר. יש לי לא מעט חברים שיושבים בקרנות של מאות מיליארדי דולרים וכולם רוצים להשקיע בישראל. למזלנו, או בעבודה קשה, יש חבר'ה צעירים מוכשרים בצורה בלתי רגילה. הדבר היחידי כמדינה זה לוודא שהוא יישאר פה".

מה צריך לעשות כדי לעודד זאת?
אורון: "לא לשנות כלום. יש לנו סביבה מעולה ומחבקת לעולם היזמות. כל הפלטפורמות משרתות. ברמה המשפטית והחשבונאית אנחנו הכי מתקדמים. החברות גלובליות ביום הראשון. אצלנו מדברים באנגלית ומוכרים דבר ראשון לארה"ב. יש לנו משטר מיסוי טוב, פשוט אסור לגעת ולקלקל".

רואים את ההשפעות האלה בתחום ה-AI וההשקעות?
צ'יקוטאי: "רואים בהחלט. העולם הזה נגוע בחוסר ודאות למשקיע הקטן. אנחנו מחפשים איך להנגיש אותו טוב יותר ללקוחות. היום אנחנו יודעים לתת ללקוח את המידע בצורה פיננסית. טכנולוגיה ובינה מלאכותית מניעים כל כך הרבה שינויים בעולם, אין סיבה שלא ייעשו בעולמות האלה. כמובן שצריך לעשות את זה בתמחור הוגן ושקוף. כשאנחנו מנגישים למשל 10 פעולות בני"ע בחינם, אנחנו מנגישים את המידע".

איך זה עובד? אני קורא מה חושבים מנהלי ההשקעות, ואז מקשיב ל-AI?
צ'יקואטי: "קודם כל צריך להכיר את הלקוח. ה-AI יודע לקחת את השאלות והתשובות ולבנות ללקוח פרופיל סיכון ולתת לו את התשובה המתאימה לרצונות והצרכים שלו. יש התחלות של רובו-אדווויזינג בכל מיני מקומות. זה יאפשר לגופים שנותנים להוזיל עלויות משמעותית ולגלגל ללקוח. שיהיה לזה תמחור שקוף והוגן. גם כשצריך לקנות או למכור מניה, אם אתה לא מנגיש חויה אינטואיטיבית זה גם חסם. הטכנולוגיה יכולה לעשות את זה - זה דבר שיוכל לאפשר ללקוחות להיכנס לשוק ההון. גם בתמחור (כשהוא יקר), בתיקים קטנים יכול להוריד מהתשואה".

גת, רצית להתייחס להזדמנויות בשוק האג"ח?
גת מגידו: "ביום וחצי האחרונים ראינו את תשואות האג"ח עולות (עלייה במפלס הסיכון). סה"כ המשמעות של אג"ח עולות זה הפסדים בטווח קצר באג"ח ורגע אחרי יש הזדמנות להשקיע בתשואה שוטפת גבוהה יותר. הדבר הזה הוא משהו שלציבור פחות ברור ויש נטייה כשהמחירים יורדים - לברוח. זה חשוב להגיד כשיש סביבת ריבית גבוהה. אני חושבת שבסיטואציה הנוכחית בנק ישראל יהיה לו קשה להוריד ריבית. חשבתי שבאפריל נכון היה שיוריד ריבית, מאז חזרה הלחימה בעזה והאירוע הפוליטי כיום, כל אלה כגורמים לכך שהשוק מצפה לפחות הפחתות ריבית. ועדיין ניתן לבנות תיק חוב עם אג"ח ממשלתי וחברות חזקות, סביב 5% ואפילו קצת יותר".

איך נראה העולם? עד לפני חצי שנה ארה"ב נראתה מדהים. מגיעות הבחירות, ואפילו לפני זה, כשמבינים שטרמפ זוכה השוק התחיל לטוס. ואיפשהו הסיפור הזה נעצר? לאן זה הולך?
בנסקי: "מה שקורה בארה"ב, זו החלשות בצמיחה. חלק הם פשוט דברים יותר מחזוריים. הצרכן טיפה יותר חלש, דבר שציפינו לו לאור הריבית היותר גבוהה. לזה צריך לצרף את צעדי המדיניות של טראמפ - השוק חושש מהמכסים. גם ריסון פיסקלי דרך תוכנית ה-DOGE (התייעלות ממשלתית) שאילון מאסק מוביל. מדיניות ההגירה של ממשל טרמפ שמתעתד לבצע. אנחנו מדברים על מיליונים של מהגרים בלתי חוקיים שיגורשו. אמורה להיות לזה השפעה של בין 0.5% ל-1% על צמיחה, ולטווח קצר איזושהי עלייה באינפלציה. למרות שההתייחסות כרגע היא קצת טווח".

בנסקי מוסיף עוד כי "השוק בארה"ב לקח בתחילה את הדברים החיוביים במדיניות החדשה, כמו ההקלות במסים והבירוקרטיה. לאט לאט רואים את הרעשים מצד המכסים - המדיניות קצת כאוטית. זה גורם לאי ודאות גבוהה בשוק. אי הוודאות הכלכלית כיום לפי הסקרים הגבוהה מאז 2020. חברות מחכות לראות מה יילד יום. ב-2 באפריל המכסים שטראמפ מאיים אמורים לעלות על מספר גדול של מדינות - מ-3% עד 10%. לכן אי-הוודאות גבוהה ורואים קצת החלשות מבחינת הכלכלה. לא חושב שאנחנו קרובים לדבר על מיתון. ההחלשות מורגשת בשווקים הפיננסיים".

אז זה הזמן להיכנס? להישאר בחוץ?
לדברי בנסקי: "אני לא מכיר דבר כזה להישאר בחוץ. אנחנו נמצאים בשוק לאורך זמן. יכולים להקטין או להגדיל קצת, או לשנות שווקים. בסוף, נקודת המוצא הייתה שקיבלנו שוק אמריקאי יקר וריכוזי עם הרבה השקעות של משקיעי ריטייל. קיבלנו טריגר של נושא המכסים והריסון הפיסקלי שערערו את המשקיעים. מה שירד אלו החלקים היקרים בשוק (שבע המופלאות) שלא קשורים למכסים. היית מצפה שחברות הייבוא ייפגעו, אבל לא - דווקא חברות הטכנולוגיה שם היו תמחורים נדיבים - הם נפגעו. לא חושב שזה שינוי מגמה, במיוחד שרואים שהכלכלה האמריקנית עדיין במקום בריא יחסית. אני חושב שזה יותר תיקון".

מגידו: "אני חושבת שטראמפ רוצה לייצר האטה כלכלית בארה"ב, לא מיתון. שר האוצר שלו מתעסק בתשואה האג"ח לעשר שנים ובניסיון להפחיתה, יש שיאמרו - באובססיה. בפעם הקודמת טראמפ התקוטט עם הנגיד על הורדת ריבית. בינתיים טראמפ עושה את מה שהוא אמר. אני חושבת שהשוק התעלם מהעובדה שהוא הולך להתייעל בהוצאות ממשלתיות. ארה"ב היתה מרוסנת מוניטרית (ריבית גבוהה) ומרחיבה פיסקלית (בתקציבי הממשלה). הדבר הזה יכול להסתיים במיתון, כשמה שטראמפ מנסה לעשות זה האטה, כך שהתשואה לעשר שנים תרד. ואז לפאוול יהיה תמריץ להוריד ריבית. הנתונים הכלכליים לחודש האחרון תומכים בכך שזו סביבה הולכת ומאטה".

אורון מוסיפה בהקשר זה כי "יש משהו אחד שמציק לטראמפ ולאמריקאים, וזה למחזר חוב. מי שצריך למחזר חוב רוצה להגיע לסיטואציה בריבית הכי טובה. הוא רצה לצאת מנצח כשהוא ממחזר בריבית הכי נמוכה שיכולה להיות".

זה הזמן להשקיע בעולם האלטרנטיבי?
אורון: "בעולם האלטרנטיבי לא הכל זהה. יש עולם אקוויטי (השקעה במניות של חברות פרטיות) ויש עולם חוב (העמדת הלוואות באופן פרטי). אנחנו יודעים ליהנות גם מריביות גבוהות. אנחנו מנהלים 350 מיליארד דולר בניהול חוב פרטי. החלשות הבנקים האזוריים בארה"ב, גרמה לכך שהרבה מהחוב עבר לניהול קרנות פרטיות. ההזדמנות בתחום הזה היא עצומה".

אז איפה לשים את הכסף?
בנסקי: "אנחנו לא לוקחים הימור על מקום אחד. צריך לעשות פיזור. אם מסלולים: אז מסלול כללי, שנותן פיזור גבוה".

גת: "תיק צריך להיות משולב באג"ח ובמניות. לא רק ישראל או רק ארה"ב, גם וגם בסלקטיביות גבוהה".

אורון: "צריך להסתכל מי ייפול בצד הנכון של ההיסטוריה. אני אבחר אחת: דאטה סנטרס. השקעות ב-AI לא חייבות להיות במודלים שפתיים, אלא גם בדברים פשוטים שכל אחד יכול להבין. גם חברות יצטרכו להטמיע AI. הן נסחרות על מכפילי רווח. אם אתה בשוק שבו ה-AI יודע לחסוך משאבים, החברה תייצר רווחיות גבוהה ותייצר יותר כסף. מי שלא יטמיע AI יישאר מאחור, וזה יכול להיות כל חברה. להיות ב-AI וגם בחברות שיודעות להטמיע".

צ'יקוטאי: "אני מסכים עם יפעת אורון, אני חושב שבסופו של דבר, צריך להסתכל על התמחור של ההשקעה. כי הוא יכול להוריד משמעותית מהתשואה. צריך לראות מי מהכלים יכול לתת ערך בזמינות ומיידיות ולדעת להגיב מהר לאירועים שמשתנים".

***גילוי מלא: הכנס בשיתוף כלל ביטוח ופיננסים ובחסות בנק ONE ZERO ורציו אנרגיות

עוד כתבות

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שתעלה ביום ראשון לוועדת השרים לחקיקה, בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: יוסי זמיר

כשמנכ"ל משרד השיכון והבינוי מציע לרכוש דירות שנפגעו מהטילים האיראניים - למה הוא מתכוון

יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, בישר בכנס חיפה של מרכז הנדל"ן, כי נשקלת האפשרות שהמדינה תרכוש דירות שנהרסו במלחמה ● לגלובס נודע כי מטרת המהלך היא לספק מענה נקודתי לדיירים שדירתם נהרסה, ולא ירצו להצטרף להליך התחדשות עירונית בבניין שלהם ● יש לציין כי מהלך כזה טרם נעשה על ידי המדינה עד היום

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

בעקבות הסכם הסחר עם וייטנאם, נאסד"ק ו-S&P 500 ננעלו בשיאים

נעילה מעורבת באירופה ● קמעונאיות הביגוד זינקו בעקבות הסכם מכס בין ארה"ב לוויאטנם ● מיקרוסופט עומדת לפטר כ-9,000 עובדים ● נפילה של 13% במסירות של טסלה, רבעון שלילי שני ברציפות ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך ● המגזר הפרטי בארה"ב התכווץ לראשונה ממרץ 2023

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

טראמפ הודיע כי חתם על הסכם סחר עם וייטנאם

"זה יהיה הסכם שיתוף פעולה נפלא בין שתי המדינות שלנו. התנאים הם שוייטנאם תשלם לארצות הברית מכס בגובה 20% על כל המוצרים שיישלחו לשטחנו, ומכס של 40% על כל העברה דרך מדינה שלישית", כתב טראמפ

קיבוץ ניר עם, 2021 / צילום: אייל פישר

עם טכנולוגיה גרמנית: מפעל מחזור סוללות הרכב הגדול בישראל ייפתח בקיבוץ ניר עם

בהשקעה של 50 מיליון שקל: חברת BRI, יחד עם קבוצת סמלת, קבוצת דן תחבורה, קבוצת מאיר, קרן מוביליטק קפיטל ומשפחת נוסבאום החלו להקים בקיבוץ ניר עם מפעל למחזור סוללות של רכבים ואוטובוסים חשמליים ● המפעל נבנה בטכנולוגיה גרמנית, ועובדים מגרמניה הוזמנו כדי להשתתף בבניה

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

השקל חותך את התשואות של הישראלים בשווקים חו"ל. האם כדאי להתמגן מפניו?

התחזקות השקל מול הדולר פוגעת משמעותית בתשואה של משקיעים המחזיקים בנכסים ומניות מעבר לים ● ובכל זאת, אריאל כהן מבנק לאומי ממליץ לא לשכוח שלתנודתיות של המט"ח יש גם יתרונות

כוחות צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

1 מכל 3 צעירים בסיכון להתמכרות: חיילים בסדיר ומילואימניקים צעירים בסיכון מוגבר

נתוני המרכז הישראלי להתמכרויות ולבריאות הנפש מגלים שמאז 2018 קפץ מספר המדווחים על בעיית התמכרות בכ־150% ● ובקרב בני 18־26 התופעה רחבה עוד יותר ● מנהלי המרכז מסבירים כיצד רצף המשברים בארץ מרחיב את מעגל ההתמכרויות ואיזה טיפול יחולל שינוי אמיתי

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים; השקל בשיא חדש

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר שמחה רוטמן לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו, זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

ספגטי ארבייטה / צילום: בנצי ארבל

הטברנה שמגישה אוכל איטלקי קלאסי, פשוט ושמח

ב"טברנה רומאנה" אף אחד לא בא להמציא את הגלגל, רק להציע אוכל טעים ומספק שלפעמים אף עולה על הציפיות ● המחירים הם חלק מהפאן

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

עובדים בחברת הדפוס של בני לנדא מתנגדים למהלך עיכוב ההליכים

25 מהעובדים בחברת הדפוס של בני לנדא הגישו בקשת התנגדות לעיכוב ההליכים, שלטענתם ימנע מהם קבלת פיצויים מהביטוח הלאומי ● כמו כן, העובדים מתנגדים למינוי מנהלים לתהליך העיכוב - עורכי הדין של נושי החברה, וכן מתנגדים למעמד המשקיעים כנושים מובטחים