גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הכירו את האנשים שעובדים רק מרחוק – ושונאים את זה

רוב העובדים מתנגדים לדרישה לעבוד מהמשרד חמישה ימים בשבוע, וההעדפה הגורפת היא לעבוד מהבית לפחות חלקית ● אך יש קבוצה קטנה של אנשים שמשתוקקים לחזור למסדרונות ולפטפט עם קולגות, והעבודה מרחוק היא עונש עבורם

עבודה מהבית. ''אני מתגעגעת ליצירתיות, לקפוץ למשרד של מישהו במקום לארגן שיחת זום'' / צילום: Shutterstock
עבודה מהבית. ''אני מתגעגעת ליצירתיות, לקפוץ למשרד של מישהו במקום לארגן שיחת זום'' / צילום: Shutterstock

הכותבת, ג'ואן ליפמן, היא מנהלת התוכן הראשית לשעבר של Gannett והעורכת הראשית של "USA Today", מחברת הספר "Next! The Power of Reinvention in Life and Work"

וו חי את החלום. הוא עובד מרחוק מהאי אואהו שבהוואי. ביום שלישי האחרון פרסם היזם בן ה־35 סרטון יוטיוב שלו, משוטט עם הכלב על חוף אידילי מתחת לשמיים כחולים, גלים לבנים מתנפצים על החוף מאחוריו.

זו סצנה מעוררת קנאה, עד שמקשיבים לדבריו. "העבודה מרחוק איפשרה לי לעבור להוואי", מודה יליד סיאטל, אך "יש הרבה חסרונות חברתיים... אחד המחירים הוא הבדידות". מול מסך מחשב כל היום, אומר וו, הוא מרגיש כמו "חיה שבויה בגן החיות. כמו אדם שבוי".

נקמת העובדים על החזרה למשרד: הם רק נראים עסוקים
רוצים להתקדם בעבודה? אולי כדאי לכם לשנות את מקום הישיבה
שולחן, כיסא, מקלדת ומסך: כך תאבזרו נכון את פינת העבודה הביתית

חמש שנים לאחר הסגרים של מגפת הקורונה, אנו בעיצומה של תנופה משמעותית של חזרה למשרד. חברות רבות, מ-AT&T ועד צ'יפוטלה, נוקטות צעדים נגד עבודה מרחוק, וכך גם ממשל טראמפ, שאיים לפטר עובדים פדרליים שאינם מגיעים למשרד חמישה ימים בשבוע.

העובדים, שברוב המקרים זועמים על כך, נלחמים באמצעות עצומות ותביעות משפטיות. בסקר שנערך לאחרונה התנגדו יותר מ-90% מאנשי המקצוע של אמזון לדרישת החברה לעבוד חמישה ימים בשבוע במשרדים. סקר שנערך לאחרונה על ידי Pew מצא שכמעט מחצית מן העובדים אומרים שהם כנראה יחפשו עבודה חדשה אם המעסיק שלהם יבטל את האפשרות לעבוד מרחוק.

אך בתוך ההמון ישנה קבוצה אבודה, קטנה ועצובה של עובדים, שרק רוצים לחזור לעמדות העבודה שלהם. רובם ננטשו בבית משום שהמשרד הפיזי שלהם כבר אינו קיים, או משום שמיקום המשרה שלהם בטבלה הארגונית הוגדר כמרוחק. Reddit מלאה בשרשורים שכותבים חברי הקבוצה הבודדה הזו, שנושאיהם הם "העבודה מהבית הרסה אותי", "אני ממש שונאת לעבוד מהבית" ו"אני שונאת עבודה מרחוק, האם אני מטורפת?". התבטאות בלינקדאין של בכיר בבריטניה, "אני שונא לעבוד מהבית! הנה, אמרתי את זה", הפכה ויראלית, וזכתה לאלפי תגובות.

מי המוזר פה

רק 3% מעובדי הצווארון הלבן רוצים לחזור למשרד לחמישה ימים בשבוע, מצא סקר של Advanced Workplace Associates. "אני יודע שאני המוזר פה", צוחק המהנדס דמיאן פיטרס, בן 41 מסילבר ספרינג, מרילנד, השותף המנהל בחברת ייעוץ העובדת מרחוק בלבד. דעתו מוסחת בקלות רבה מ"מטלות בית, מיסים שאני יכול לטפל בהם", והוא מתגעגע לתחושת האחווה עם עמיתים. "אני די מופנם וקצת אנטי חברתי, אבל אני לא אוהב לא לפגוש אף אחד", הוא אומר. הוא מבין שהוא חריג, אפילו בביתו שלו: "אשתי עובדת רק מרחוק, והיא מתה על זה".

פייג' שו, בת 47, אשת ביטוח מאורלנדו שהחלה לעבוד מרחוק במהלך המגפה, שנאה את זה כל כך עד שעזבה את עבודתה. כעת היא מבצעת את תפקידה מהמשרד, ומתענגת על כל מה שקשור לחיי המשרד - השיחות עם הקולגות, האוכל החינמי בחגיגות, המסדרונות שהיא יכולה לשוטט בהם כשהיא זקוקה להפסקה. היא אפילו אוהבת את הנסיעה לעבודה, שאותה היא מנצלת כדי לתכנן את יומה בבקרים וכדי להירגע בערבים, תוך כדי "המסלול עם הנוף" בכבישים המקומיים. "אני עובדת בתעשייה מלחיצה, צריך לדעת למדר", היא אומרת.

כמה מן העובדים מרחוק שאינם מרוצים מתלוננים על כך שהבידוד מרסק את כישוריהם החברתיים. טראוויס וו אומר שבסופי שבוע עם חברים הוא חש נבוך לאחר "שלא התאמנתי בחיי חברה" במשך שבוע. אלין רוז, בת 58, מהנדסת בקרה בכירה בפרויקט המבוצע בעבודה מרחוק בקירקלנד, וושינגטון, מנסה לפגוש חברים בערבי סוף שבוע, אך אלה העובדים במשרדים רק רוצים להירגע בבית. "אני מרגישה כמו הכלב שלי כשהייתי חוזרת הביתה: 'אנחנו יכולים לשחק, אנחנו יכולים לשחק?' אבל הם כבר קיבלו את מנת החברה היומית שלהם".

אין אהדה רבה

לפני המגפה, יום עבודה בבית מדי פעם נתפס כמתנה, הפסקה נהדרת מהשחיקה היומיומית. "אהבתי את ימי השישי שבהם יכולתי לעבוד בבית", אומרת איימי ארנוף בלומקין, מנהלת שיווק בכירה. היא נהנתה להתאמן בבוקר מוקדם במקום לנסוע לניו יורק מביתה בניו ג'רזי.

אך עכשיו, בעבודה מרחוק עבור מלכ"ר בוושינגטון די סי, החידוש נשחק. "אני מתגעגעת ליצירתיות, לקפוץ למשרד של מישהו במקום לארגן שיחת זום", אומרת בלומקין, סמנכ"לית הצמיחה במועצה הלאומית של נשים יהודיות. קשה לה יותר ליצור מערכות יחסים, לפעול במהירות וללוות עובדים צעירים. היא מצפה בקוצר רוח לביקוריה במטה, המלא אנרגיה של עשייה. "רוב החברים הכי קרובים שלי היו אנשים שפגשתי בעבודה, האנשים שתמכו בי ושהיו בחתונה שלי", היא אומרת. "אין את זה עכשיו".

עובדים מרחוק שחשים בודדים מנסים כל מיני שיטות כדי ליצור מחדש אווירה של משרד. נלסון וואנג, עיתונאי בן 54 מניו יורק שבילה את רוב 30 שנות הקריירה שלו בחדר החדשות, הפך למומחה בבחינת סדרה מתחלפת של מקומות, בהם החדר המשותף בבניין הדירות שלו, בתי קפה שכונתיים ומשרד של עיתון שבו הוא עובד כעצמאי.

אך גם כשהעובדים מרחוק מגיעים למשרד, אין ערובה שמישהו יהיה שם. איש ה-IT ריאן דניאלס ניסה להיכנס למשרד שלו אף שתפקידו מסווג כמרוחק. "זה היה יותר גרוע מלהיות בבית", הוא אומר. "זו הייתה עיר רפאים. חשבתי שאם משהו יקרה לי כאן, ייקח כמה ימים עד שאנשים ימצאו אותי". לאחר מכן הוא שכר חלל עבודה משותף בכספו, "אבל גם שם יש אנשים רק לעתים רחוקות".

אלה שרוצים לחזור למשרד אינם זוכים לאהדה רבה. כשעובד מרחוק כתב ב-Reddit, "הדיכאון שלי גדל כל הזמן", מגיב אחד נזף בו שהוא "מבזבז מקום" של מישהו ראוי יותר. כשעובד מרוחק אחר התוודה, "אני מרגיש כל כך מבודד, הימים מרגישים מתישים ואני פשוט לא שמח", הוא קיבל תגובה נסערת: "כל מי שאני מכיר שנאלץ לחזור למשרד שונא את החיים שלו. לא ייאמן שמישהו מתלונן על עבודה מהבית".

אותה פרודוקטיביות

גם מי שמשתוקק לעבוד במשרד לא בהכרח מייחל להיות כבול לשולחנו חמישה ימים בשבוע. רבים מעדיפים לוח זמנים היברידי, שיותר ממחצית מהאמריקאים עם משרות המאפשרות זאת נהנים ממנו, לפי גאלופ. ניקולס בלום, כלכלן אוניברסיטת סטנפורד, מצא שעבודה היברידית פרודוקטיבית באותה מידה וגורמת לעובדים להיות מאושרים יותר, ולשיעורי העזיבה לרדת ב-35%.

וו, מצידו, ויתר לחלוטין על החיים של עבודה מרחוק. הוא עבר לאי לראשונה ב-2017 כשעבד מרחוק בתעשיית משחקי הווידאו, אך לפני שנה, הוא אומר, "מצאתי את עצמי לא מתגעגע למשרד אלא למפגשים חברתיים במהלך היום". הוא החל לנהל כמה עסקים מקוונים קטנים וכעת עובד במשרה חלקית בחברת תיירות ימית, ומסיע מבקרים במעבורת שמתצפתת על דולפינים ולווייתנים. "זו לא מסגרת משרדית", הוא מודה, אבל לפחות "יש לי חבורה של עמיתים לעבודה עכשיו".

עוד כתבות

דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

המדינה שחותמת עם טראמפ על הסכם סחר ראשון

על פי דיווח שפורסם בניו יורק טיימס, ברטיניה צפויה להיות המדינה הראשונה לחתום על הסכם סחר עם ארה"ב ● אמש פרסם טראמפ כי יקיים היום מסיבת עיתונאים במהלכה יכריז על הסכם סחר משמעותי, אך לא פירט באשר לזהות המדינה עמה נחתם ההסכם או בנוגע לתנאיו

ג'ונתן גריי / צילום: Reuters

חבר של ביל אקמן, האיש הטוב של עולם ההשקעות: הכירו את המיליארדר שמאחורי תרומת הענק

המיליארדר היהודי ג'ונתן גריי, נשיא חברת ההשקעות בלקסטון, עומד מאחורי תרומת העתק בהיקף 125 מיליון דולר לאוניברסיטת ת"א - הגדולה ביותר שקיבלה מעולם ● גריי הצטרף לבלקסטון כשהיה בן 22 בלבד, אחראי במידה גדולה להצלחתה ונחשב ל"איש הטוב" של קרנות ההון סיכון ● וגם: הקשר עם ביל אקמן ומה הוא חושב על מכסי טראמפ ● פרופיל

גיל לוריא, ראש תחום הטכנולוגיה בבית ההשקעות האמריקאי D.A. Davidson / צילום: DA Davidson

הישראלי שהפך לכוכב בשוק האמריקאי והוריד המלצה לאנבידיה כשכולם עוד הימרו עליה בגדול

בעידן שבו מניית אנבידיה הפכה לדת, גיל לוריא בחר להיות כופר ● בראיון לגלובס מספר ראש מחלקת מניות הטכנולוגיה ב–D.A. Davidson מדוע הוריד את דירוג כוכבת השבבים ל"ניטרלי" - עוד הרבה לפני המכסים של טראמפ, סוקר את התמורות בהשקעה בטכנולוגיה ומסביר מה ענקיות ההייטק צריכות לשנות בתקופה הנוכחית

אחרי צרפת: המדינה האירופית שצפויה להכיר במדינה פלסטינית

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמהוהפעם: הארגון המסתורי שאמור לנהל את הסיוע ההומניטרי בעזה, הנזק שספגה נושאת המטוסים האמריקאית בים האדום ובלגיה תומכת בהכרה במדינה פלסטינית ● כותרות העיתונים בעולם

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

התחזית השלילית של S&P נשארת: "הצמיחה תתאושש אבל המצב הביטחוני מסכן את כלכלת ישראל"

החלטת הדירוג הניטרלית שפירסמה הפעם S&P מגיעה לאחר שתי הורדות דירוג רצופות שרשמה למדינה ● בחברת הדירוג כתבו כי ההחלטה להותיר את התחזית שלילית נובעת מהסיכונים הגיאו פוליטיים ● מדובר בהחלטה שתואמת את הקו שבו בחרו שתי החברות המתחרות מודי'ס ופיץ' בסבב הדירוג הנוכחי

ליאור שיף ואייל חיימדס, מייסדי Tripeldot / צילום: ap, Business Wire

שני ישראלים רכשו חברת משחקים ב-800 מיליון דולר

חברת המשחקים הבריטית טריפלדוט, בבעלות ליאור שיף ואייל חיימדס, רכשה את חטיבת המשחקים של חברת אפלובין האמריקאית ב-800 מיליון דולר ● העסקה תביא את טריפלדוט למעמד של אחת מחברות משחקי המובייל הפרטיות הגדולות בשוק

תחבורה ציבורית / צילום: Shutterstock, defotoberg

בעלות של מיליוני שקלים: משרד התחבורה מפקיע תחב"צ להילולה בהר מירון

משרד התחבורה מסיט רכבות ואוטובוסים לטובת מבצע ההילולה בהר מירון, שתתקיים בלילה שבין הימים חמישי ושישי בשבוע הבא ● בין היתר, תחנת כרמיאל תיסגר לשירות, ולא יופעלו רכבות בקו באר שבע-ת"א בין השעות 9:00-13:00 ● מדובר בהיערכות חריגה בהיקפה לעומת שנים קודמות

הפגנת חרדים / צילום: ap, Maya Hitij

אי-תעסוקת החרדים: כמה זה עולה לכלכלה הישראלית?

מה שהתחיל ככותרת על עלות אי־ההשתלבות החרדית בשוק העבודה, התלהט לכדי ויכוח על הדרך הנכונה לחשב אותה ● ניסיון ליישב בין העמדות העלה שהרבה תלוי בשאלה ששואלים ● וגם: האם הגיע הזמן לעדכן את התחזית לגבי האוכלוסייה החרדית?

השבוע בעולם / צילום: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP-Thomas Padilla, Shutterstock, רויטרס, goodgoodgood.com

פקיסטן מאיימת על הודו במלחמה גרעינית, ואיך למצוא ׳חיים מלאים׳ ב-8 חודשים

הימין גואה באירופה, אבל השמאל באוסטרליה והמרכז בקנדה גילו נוסחת ניצחון: אנטי טראמפ ● הצוללות שקוריאה רוצה למכור ב־24 מיליארד דולר ● שר ההגנה הפקיסטני אומר שהודו מתנהגת כמו נתניהו ומאיים במלחמה גרעינית ● דאג "מת לשרת" ● ארבעה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

האפיפיור החדש, ליאו ה-14, היום / צילום: ap, Alessandra Tarantino

האפיפיור החדש: הקרדינל האמריקני רוברט פרנסיס פרבוסט

האפיפיור החדש צפוי לצאת למרפסת מעל כיכר פטרוס ולהציג עצמו להמונים שממתינים במקום • שאגות שמחה ובכי: הקהל הגדול מתרגש מהבשורה בוותיקן • מותו של האפיפיור פרנציסקוס נכנס הוותיקן למצב חירום, ובמהלכו ביצע שורה של פעולות ופרוטוקולים – שעיקרם הוא בחירתו הטובה ביותר של האפיפיור החדש

הצי הימי של טורקיה בתרגיל / צילום: Reuters, Anadolu

המדינה שעוינת את ישראל מתחמשת גם בצוללת גרעינית

TSG חתמה על עסקה שמוערכת במיליוני שקלים עם חברה ביטחונית גדולה ● טורקיה ערכה תצוגת מוצרים ביטחוניים ומל"טים וגם רוצה לפתח צוללת גרעינית ● לוקהיד מרטין הציגה יכולות כיבוי אש אוטונומי עם מסוק בלקהוק ● וג'נרל דיינמיקס קיבל חוזה צוללות הענק עם צבא ארה"ב ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

קמפיין בזק / צילום: צילום מסך מתוך הקמפיין

פרסומת ה-AI של בזק היא הזכורה ביותר השבוע, החתונה של הוט - האהובה ביותר

הפרסומת של הוט היא האהובה ביותר בפעם הרביעית, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● טורנדו מתברגת במקום השני בזכירות עם "טכנאי תוך יום", הפרסומת השנויה במחלוקת שבה מככב אליהו יוסיאן עלתה לאוויר לאחר ביצוע הסקר ● הפרסומות הזכורות והאהובות

המפעל של ארית תעשיות בשדרות / צילום: יח''צ

ותודה להודו: מה עומד מאחורי הזינוק של החברה הביטחונית בבורסת ת"א

דווקא לאחר שגייסה הון ממוסדיים בדיסקאונט של 8% על מחיר השוק, זינקה מניית יצרנית המרעומים ארית לשיא חדש ● בשוק מעריכים כי הסיבה היא העימות המתפתח בין פקיסטן להודו, שבה יש לחברה משדרות פעילות משמעותית ● גם לאלביט ותע"א פעילות נרחבת במדינה

יבקר הפעם רק במדינות המפרץ. נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

טראמפ חוזר למזרח התיכון - וישראל כבר לא בראש סדרי העדיפויות

נשיא ארה"ב פותח את סבב ביקוריו במדינות האזור - ללא עצירה בישראל ● במוקד הביקור: ערב הסעודית, אם כי המלחמה בעזה מעמידה בספק את הסיכויים לנורמליזציה בינה לבין ישראל שטראמפ שואף לקדם ● האם הוא יקדם את מסדרון הסחר שיכול לשנות את פני המזרח התיכון, ואיך הסכם הגרעין עם איראן עלול להצית מרוץ חימוש אזורי

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Alex Brandon

טראמפ הביע תמיכה בהפחתת המכסים הנוכחיים על סין; המסחר בוול סטריט ננעל בירידות

טראמפ כתב ברשתות החברתיות כי מכס של 80% על סחורות סיניות "נראה נכון" לקראת שיחות סחר מרכזיות שצפויות להתקיים בסוף השבוע ● דאו ג'ונס נחלש ב-0.3%, S&P 500 איבד 0.1% והנאסד"ק נותר ללא שינוי ממשי ● ענקית הפארמה הישראלית טבע נחתכה ב-6.4%

טיל JASSM-ER בבסיס חיל האוויר האמריקאי / צילום: צילום מסך מתוך יוטיוב (חיל האוויר האמריקאי)

1.5 מיליון דולר לטיל שיוט: ישראל בדרך לעסקת ענק שעשויה לסייע בתקיפת איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● כשברקע תקיפה אפשרית באיראן, לגלובס נודע כי משרד הביטחון נמצא במשא־ומתן לרכישת טילי שיוט מתקדמים של לוקהיד מרטין ● טיל JASSM-ER נמצא בשימוש בצבאות ארה"ב ואוסטרליה, והוא מאפשר למטוסי קרב לתקוף מטרות בעומק שטח האויב, בלי להיכנס אליו

טיל JASSM-ER בבסיס חיל האוויר האמריקאי / צילום: צילום מסך מתוך יוטיוב (חיל האוויר האמריקאי)

"יוכל לשמש לתקיפה באיראן": חשיפת גלובס מעוררת סערה בעולם

המשא ומתן בין ישראל לארה"ב על רכישת טילי שיוט מסוג JASSM, שנחשף בגלובס השבוע, מכה גלים בתקשורת העולמית ● רבים מכלי התקשורת בתחום התעשיות הביטחוניות הבליטו את יתרונותיהם של הטילים בתקיפת יעדים ארוכי־טווח, וציינו באופן ספציפי כי הם עשויים לשמש את ישראל לתקיפה באיראן

יוני ורונן אסיא, מייסדי איטורו / צילום: איל יצהר

המתנה שקיבלו בבר מצווה סללה לאחים אסיא את הדרך להנפקת ענק בנאסד"ק

אחרי ניסיון מיזוג כושל, קשיי רגולציה, נפילות בשוק הקריפטו וסדרה של דחיות - איטורו, שהוקמה על ידי האחים יוני ורונן אסיא והייתה בין הראשונות לאפשר מסחר בקריפטו - תהפוך בימים הקרובים לחברה ציבורית ● המטרה: לאתגר את המערכת הבנקאית המסורתית ● ומה למדה איטורו מהעבודה לצד מי שבהמשך המציא את האת'ריום

וול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

טראמפ הקפיץ את וול סטריט ואת הביטקוין; סולאראדג' זינקה ב-24%, סטרטסיס ב-14%

בורסות אירופה ננעלו בעליות ● טראמפ הודיע על הסכם סחר עם בריטניה ואמר: "רוצו לקנות מניות" ● מוקדם יותר טראמפ כינה את פאוול "אידיוט, אין לו מושג", לאחר שהותיר את הריבית על כנה ● הישראליות שזינקו, וזו שנפלה ● מניית המחשוב הקוונטי שזינקה ב-50% ● בואינג זינקה לאחר ההבטחה שהסכם הסחר עם בריטניה כולל רכישה של מטוסי החברה ● תשומת הלב תופנה בסופ"ש לשיחות הסחר בין סין לארה"ב

השופט בדימוס אשר קולה / צילום: ראובן קסטרו

השופט בדימוס אשר קולה, המזוהה עם הממשלה, נבחר לנציב תלונות הציבור על שופטים

קולה, ששימש כסגן נשיא בית המשפט המחוזי בנצרת וישב בהרכב שזיכה את רומן זדורוב, הוא הנציב הראשון שלא כיהן כשופט בבית המשפט העליון ● מאז פרישתו הביע עמדות המזוהות עם הרפורמה המשפטית וקבע כי פיטורי היועמ"שית "זה לא קץ הדמוקרטיה" ● הוא נבחר ע"י ועדה שבשליטת הקואליציה ובהתאם לחוק אשר בג"ץ צפוי לדון ביולי בעתירות נגדו