גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ענקית התרופות בשיתוף־פעולה ייחודי עם אוניברסיטת תל אביב

תביעה שהוגשה נגד היזם סם וקסל מאשימה אותו כי טיפל בילד באמצעות תרופה וטרינרית ● מחקר אדיר־ממדים בתחום בריאות האישה שפועל משנות ה-90 נסגר - והושב לאחר קול זעקה תקשורתית ● Healthee הישראלית גייסה 50 מיליון דולר ● וקול קורא חדש לחברות טכנולוגיות מחפש אחר פתרונות ללוקמיה ● השבוע בביומד 

חדשות הביומד / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, חומרים: שאטרסטוק
חדשות הביומד / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, חומרים: שאטרסטוק

יזם הביומד סם וקסל עשה קאמבק מפואר אחרי שישב בכלא, ועכשיו הוא שוב מסתבך

הוא עשה את הקאמבק של המאה בתחום הביומד, אבל עכשיו נראה שהוא מסתבך שוב: סם וקסל, שהואשם לפני 20 שנה בסחר במידע פנים בחברת ImClone שניהל, והפיל יחד איתו את ידידתו כוהנת הלייף סטייל מרתה סטיוארט, עומד כעת במוקד תביעה חדשה. נטען נגדו שהוא טיפל בילד אמריקאי בתרופה וטרינרית שייבא באופן לא חוקי מקולומביה. פרטים אלו נחשפו במסגרת תביעה לפשיטת רגל שהגישה חברת Equilibre Biopharmaceuticals, שהקים וקסל ב־2020 וכיהן בה כיו"ר וכמנכ"ל.

השבוע בביומד | הניסוי בגלולת ההרזיה שהצליח יותר מהמצופה
השבוע בביומד | רצים מרתון? לא בטוח שתשמחו לקרוא את המחקר הזה
השבוע בביומד | מחקר חדש מגלה: העור שלנו צורח בעת מצוקה

בפרשת הסחר במידע פנים, וקסל ריצה תקופת מאסר של חמש שנים (סטיוארט קיבלה עונש מאסר של חמישה חודשים), אך עם שחרורו הצליח לעשות קאמבק נאה לתעשיית הביומד: הוא הקים את Kadmon, שנמכרה ב־2 מיליארד דולר וחברות מבטיחות נוספות, ושוב הפך ליזם מקובל ומוערך.

לפי התביעה הנוכחית, אחת מעובדות החברה הייתה אם לילד עם אפילפסיה. וקסל ייבא תרופה שלא הייתה מאושרת לשיווק על ידי ה־FDA ונתן אותה לילד, אף שאיננו רופא. הוא רצה לנסות לפתח מוצר דומה בחברה. הילד קיבל את התרופה במשך כמה חודשים, עד שאחד העובדים בחברה חשף את הדברים, כך על פי התביעה. לא ידוע אם מצב הילד השתפר או הורע, אך מהודעות טקסט שסיפק וקסל לניו יורק פוסט השבוע, במסגרת סיקור התביעה, עולה שהדברים אכן התרחשו והאם כביכול הייתה מודעת לסיכונים. לגורמים אחרים אמר וקסל שמדובר בתביעת סחיטה חסרת משמעות.

לפי כתב התביעה, כשמשקיעי Equilibre גילו את הפרשה ב־2022, וקסל אולץ להתפטר מתפקידיו כיו"ר וכמנכ"ל החברה. עוד לפי התביעה, ה־FDA יודע על כך אך לא נקט כל פעולה נגד וקסל. לאחר מכן, וזהו לב התביעה, וקסל החל להפריע לפעילות החברה על ידי הסטת משקיעים ומחקרים ממנה לחברה חדשה שהקים, Graviton. בסופו של דבר Equilibre פשטה רגל ב־2023.

עד היום גייסה Graviton יותר מ־100 מיליון דולר. הסבב האחרון שלה בוצע לפי שווי של 700 מיליון דולר, ובין המשקיעים בה חברת התרופות סאנופי וקרן ההון סיכון הישראלית פונטיפקס.

עד לפרסום הידיעה לא נמסרה תגובה מסם וקסל.

מכון הבריאות הלאומי בארה"ב הודיע על סגירת מחקר ענק בתחום בריאות האישה, ואז התחרט

ארבעה מרכזים רפואיים בארה"ב, המנהלים מחקר אורך ענק, העוקב אחרי פרמטרים שונים בבריאות האישה מאז שנות ה־90, קיבלו בשבוע שעבר הודעה שהמימון למיזם יופסק. בעקבות זעקה ציבורית שקמה, הובטח שהגזירה תבוטל, אבל במרכזים הרפואיים הללו עדיין לא רגועים.

מאז החל Women’s Health Initiative, הוא הניב מידע רב ותובנות משמעותיות על בריאות האישה. לדוגמה, הוא גילה שטיפול בהורמונים בתקופת גיל המעבר אינו מגן על נשים מפני מחלות לב, בניגוד לדעה שרווחה עד אז. עוד התגלה שלנטילת ויטמין D או סידן ממקור חיצוני אין תועלת במניעת אוסטיאופורוזיס. רק מחקרי אורך גדולים כמו זה יכולים לענות על שאלות כאלה.

ללא תקציב מ־NIH (מכון הבריאות הלאומי), לא ניתן יהיה לתחזק מאגר מידע ובנק לדגימות הדם, השתן והחומר הגנטי שנאספו לאורך השנים. כמו כן, חוקרים טוענים שמרגע שהמחקר יופסק והנבדקות יתפזרו, וייווצרו מרווחים באיסוף המידע, יהיה קשה מאוד לאתחל אותו.

בתקופה הקרובה, המיזם הזה אמור להתחיל להניב תובנות על גורמים למחלות הגיל המבוגר, כמו אלצהיימר, עם הגעתן של המשתתפות הראשונות לגיל הרלוונטי.

הקיצוץ במיזם בריאות הנשים הוא חלק מקיצוץ נרחב שמבצע ממשל טראמפ במערכת הבריאות האמריקאית, הצפוי לעמוד על כ־40 מיליארד דולר. לפי אתר הביומד STAT, כ־2.3 מיליארד כבר קוצצו. במשרד הבריאות, בראשות רוברט פ. קנדי ג'וניור, קוצצו אחת מכל ארבע משרות.

עוד ביחסי ממשל ארה"ב והעולם המדעי: כתב העת Science פרסם שהתובע הכללי של וושינגטון די.סי (מינוי של טראמפ), שלח מכתב לכמה כתבי עת מדעיים, ובהם הירחון הרפואי המוביל NEJM, בטענה שהם "נוקטים צד פוליטי בוויכוחים מדעיים", והפנה אליהם שאלות כמו כיצד בכוונתם להציג מגוון דעות. במקביל הודיעה הממשלה כי תפחית מימון לשני כתבי עת שמפרסם ה־CDC, המרכז האמריקאי לשליטה במחלות.

החברה הישראלית שגייסה 50 מיליון דולר לניהול ביטוחי בריאות בשוק האמריקאי

הסטארט־אפ הישראלי Healthee, שנועד לסייע למבוטחים בארה"ב להבין מהם זכויותיהם הרפואיות, השלים סבב B בהיקף של 50 מיליון דולר, בהובלת קרן Key1 Capital ובהשתתפות המשקיעים Fin Capital, Glilot Capital Partners, Group11.

סבב הגיוס, שנערך שנה בלבד לאחר סבב A, מביא את סך ההשקעה בחברה מאז הקמתה ל־108 מיליון דולר.

המערכת של Healthee מיועדת בעיקר למעסיקים הרוכשים תוכניות ביטוח לעובדיהם - השיטה הרווחת בשוק הביטוח הפרטי בארה"ב. המערכת, המבוססת על בינה מלאכותית, מאפשרת למעסיקים לבחור את ביטוחי הבריאות ועוזרת לעובדים עצמם להבין את זכויותיהם, לחפש חוות דעת על רופאים ושירותים אחרים, לקבל מידע על עלות של פרוצדורות שונות מראש ולקבוע תורים. הסכום שגויס כעת יאפשר לחברה להגדיל את מרכז הפיתוח בישראל ולגייס עובדים.

Healthee קמה בשנת 2021 וכיום מובילים אותה גיא בנימין (מנכ"ל), בן נגר (סמנכ"ל התפעול) וד"ר אלעד אופיר (סמנכ"ל הדאטה והמדיקל). החברה מעסיקה היום כ־100 עובדים, בישראל ובניו יורק. לפי הודעת החברה לאחר השלמת סבב הגיוס, Healthee "חצתה את הרף של 15 אלף לקוחות".

ענקית התרופות אסטרהזנקה בשיתוף־פעולה ייחודי עם אוניברסיטת תל אביב וקופות החולים לאומית ומאוחדת

כמה שווה המידע הרפואי הישראלי לחברות התרופות המובילות בעולם? הדעות בנושא הזה חלוקות ומשתנות מעת לעת. קצת לפני שנות הקורונה ובמהלכה, הדעה הרווחת הייתה שמאגרי המידע מזכים את סקטור הביומד הישראלי ביתרון עצום והם גורם שימשוך לכאן פעילות של חברות מובילות. הציפיות האלה התממשו רק באופן חלקי, אך השבוע נחתם הסכם שבכל זאת נותן תקווה למינוף של אוצר הידע.

חברת אסטרהזנקה השיקה עם בית הספר לבריאות הציבור, בבית הספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב ועם קופות החולים לאומית ומאוחדת את מרכז Beam - Illuminating Healthcare Through Data. זהו מרכז המחקר השני מסוג זה שמקימה החברה בעולם.

המרכז ישתמש במידע שנאסף בקופות החולים ועבר תהליך התממה (אנונימיזציה), והוא יאפשר לאסטרהזנקה להשתמש בנתונים כדי להבין טוב יותר מנגנוני מחלה, דרכי טיפול חדשות וגם כיצד לשפר את איכות חיי המטופל. חוקרי האוניברסיטה יעזרו לחברה בחקר מאגרי המידע.

בשנים האחרונות השתפרה היכולת לנתח מידע מהעולם האמיתי בזכות כלי הבינה המלאכותית והכוח החישובי. חקר המידע מהעולם האמיתי נחשב היום כלי משלים חשוב לניסויים קליניים, והוא מאפשר להבין את היעילות של תרופות בחולים עם כמה מחלות או בחולים מבוגרים שלא נכללו בניסויים הקליניים; לבחון שילובים של תרופות או לבדוק שיטות טיפול זו מול זו, ולא רק מול קבוצת ביקורת המקבלת טיפול דמה. עוד אפשר לזהות תופעות לוואי נדירות, להבדיל בין מטופלים הצפויים להגיב או לא להגיב לטיפול, או להתאים את הטיפול אישית. כמו כן ניתן להשתמש במאגרי המידע כדי להבין את הערך הכלכלי של טיפול מסוים בקבוצת חולים מסוימת.

בראש המרכז יעמוד פרופ' גבריאל חודיק, מטעם אוניברסיטת תל אביב. לדבריו, מדובר במרכז חדשני בכמה אספקטים: "ראשית, במשולש תעשייה, אקדמיה ושירותי בריאות שמשלבים כוחות כדי לקדם את המחקר והשירות הרפואי. שנית, השקעה בטיוב מאגרי המידע המעולים של קופות החולים על מנת לאפשר מחקר ברמה גבוהה יותר, ושלישית שימוש בלמידה מאוגדת (Federated learning) שתאפשר שיתוף־פעולה מחקרי בין ארגונים ללא שיתוף בדאטה. זאת על מנת להבטיח את פרטיות המידע באופן מוחלט. זהו צעד משמעותי קדימה בעולם מדעי הנתונים בתחום הבריאות".

מנכ"ל אסטרהזנקה ישראל, אוהד גולדברג, הוסיף עם השקת המיזם: "באמצעות שיתופי־פעולה בין האקדמיה, התעשייה וקופות החולים, נוכל לקדם מחקרים מעמיקים ולמידה מבוססת נתונים, להבין טוב יותר את צורכי המטופלים בהווה, ולפתח פתרונות רפואיים שייטיבו עמם גם בעתיד".

Abbvie וסטארט־אפ ניישן סנטרל יחפשו פתרונות ללוקמיה

חברת הפארמה AbbVie ישראל וארגון סטארט־אפ ניישן (Startup Nation Central), משיקים אתגר חדשנות שנועד לאתר יזמים וסטארט־אפים המציעים פתרונות טכנולוגיים פורצי דרך להקלת הטיפול בלוקמיה לימפטית כרונית (CLL). למחלה זו יש טיפולים חדשים מוצלחים, והמיזם מחפש פתרונות טכנולוגיים שיקלו את מהלך הטיפול.

כ־450 חולי CLL חדשים מאובחנים מדי שנה בישראל. הגיל החציוני באבחנה הוא 70. לרוב, המחלה מתקדמת לאט לאורך שנים. בעשור האחרון, פותחו טיפולים ביולוגיים ומולקולות חדשניות כחלופה לכימותרפיה. בחלק מהמקרים, המטופל אף יכול להפסיק את הטיפול אחרי פרק זמן מסוים ולחיות חיים מלאים באיכות חיים גבוהה.

אתגר החדשנות של AbbVie ו־סטארט־אפ ניישן סנטרל, מבקש למצוא פתרונות שיפשטו את התהליך הטיפולי באמצעות ניטור מרחוק, טכנולוגיות למעקב אחר בדיקות דם ותופעות לוואי, גישות חדשניות לניהול תופעות הלוואי כמו עייפות או כאב, תמיכה בניהול החיים לצד הטיפולים וההשפעות הרגשיות של האבחנה ותהליך הטיפול.

היוזמות שיוגשו ייבחנו על ידי ועדה מייעצת שתורכב מנציגי AbbVie ו־סטארט־אפ ניישן סנטרל, רופאים מובילים בתחום, נציגי עמותת החולים וקרן הון הסיכון aMoon. היוזמה הזוכה תקבל מענק של עד 200 אלף שקל מחברת AbbVie. את המועמדות ניתן להגיש עד ה-27 במאי באתר סטארט־אפ ניישן סנטרל.

עוד כתבות

אילון מאסק / צילום: ap, Kevin Lamarque

אילון מאסק הכריז על הקמת "מפלגת אמריקה"

יום לאחר ששאל את עוקביו ב-X האם יש להקים מפלגה פוליטית חדשה בארה"ב, אילון מאסק הודיע: "מפלגת אמריקה הוקמה" ● מאסק סבור שלמפלגה החדשה עשויה להיות השפעה משמעותית בבית הנבחרים ובסנאט, נוכח הרוב הדחוק של הרפובליקנים

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

מפעל אינטל בקריית גת / צילום: אינטל

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

השותפים בקרן רד דוט קפיטל (מימין למעלה: אטד פלד, יניב שטרן, ברק סלומון, מימין למטה: דניאל ארדון ברץ, יורם אורון) / צילום: עומר הכהן

אחרי מכירת פאראגון: זו הקרן שמגייסת 320 מיליון דולר

קרן ההון סיכון הישראלית רד דוט, אותה הקימו הקימו יורם אורון ויניב שטרן ומאחוריה מספר אקזיטים בולטים, מגייסת קרן שלישית להשקעות בחברות בוגרות ● על פי הערכת גלובס, הקרן הראשונה של רד דוט שהיקפה כ-150 מיליון דולר, החזירה למשקיעים המוגבלים בקרן פי 5 על ההשקעה

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח

בניין בנק ישראל / צילום: Shutterstock, Alon Adika

ראשי המגזר הקמעונאי קוראים לנגיד להפחית ריבית: "המשק על סף קריסה"

שורה של בכירים במגזר הקמעונאי, בראשם בעלי פוקס הראל ויזל, יחד עם נשיא לשכת רו"ח חן שרייבר, שיגרו לאמיר ירון מכתב בו קראו לו להפחית את הריבית מחר, באופן מיידי ומשמעותי ● "עסקים קורסים בזה אחר זה. הצמיחה נעצרת, האמון נשחק והנזקים הולכים ומעמיקים", כתבו ראשי המשק

קשת טעמים / צילום: באדיבות קשת טעמים

לקבל את המשכורת באמצע החודש: המהלך המפתיע של קשת טעמים

מכללת גל נבחרה להוביל את תוכנית "צומחים" לחוסן תעסוקתי, התוכנית כוללת ייעוץ אישי למעסיקים וסדנאות לעובדים ● הסטארט-אפ Payro מודיע על שיתוף פעולה עם קמעונאית המזון קשת טעמים, שתאפשר לעובדיה למשוך עד 2,000 שקל או  30% משכרם במהלך החודש

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות קלות; ישרוטל קפצה בכ-12%, סלקום ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.3% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

חיסכון לכל ילד / אילוסטרציה: Shutterstock

מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד, מי קופת הגמל שבראש?

נתוני ביטוח לאומי שמתפרסמים היום מראים כי מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד ב-3.6 מיליון חשבונות, מאז שהחלה התוכנית ב-2017 ● אלטשולר שחם מובילים עם כמעט מיליון חשבונות חיסכון

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: באדיבות עיריית קריית אונו

הרוב קובע, גם כשהבניין שלכם נהרס מטיל. וזה לא תמיד כל כך פשוט

השאלה הגדולה העומדת בפני דיירים שהבית המשותף בו הם מתגוררים נפגע היא האם קיים רוב לשיקום הבניין ● אם כן - המחוקק מעודד זאת ● במידה ואין הסכמה שכזו - יכול להתבטל רישום הזכויות הפרטניות והדיירים הופכים לשותפים במקרקעין ללא זיקה לחלק מסויים בשטח ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

ח''כ אושר שקלים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהצעה למנות בכירים ללא אישור ועדת גרוניס

לפי הצעת החוק של ח"כ אושר שקלים מהליכוד, שתעלה היום לדיון בוועדת השרים לחקיקה - מינויים בכירים, ובהם ראש השב"כ, יתבצעו על ידי הממשלה, ללא צורך באישורה של הוועדה המייעצת ● באחרונה ביקש רה"מ נתניהו מבג"ץ לקבוע כי הוועדה תתחיל לקדם את מועמדותו של דוד זיני לראשות השב"כ

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

חן ומוטי ריכטר, זכייני פאפא ג'ונס ישראל / צילום: אלדד נמדר

מנכ"ל פאפא ג'ונס מתרחב להולנד וטוען: "וולט הורסים את תחום המסעדנות"

מוטי ריכטר, שמשמש כזכיין רשת הפיצות בארץ, יפעיל מעתה גם את 15 סניפיה בהולנד, עם תוכנית להגדיל אותם ל–50 סניפים תוך חמש שנים ● בארץ הוא מתכנן לוותר על משלוחי וולט ● תגובת וולט: "בזכות וולט ופלטפורמות דומות, לעסקים קטנים יש גישה ליכולות שבעבר היו זמינות רק לרשתות הגדולות כמו פאפא ג'ונס"