גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עוד 23 אלף דירות בעשור: זו העיר המבוקשת ביותר בקרב משקיעי הנדל"ן

תוכנית מחיר למשתכן אולי לא הורידה מחירי הדירות, אך הכפילה ויותר את היצע הדירות להשכרה במקומות מסוימים ● נתוני הלמ"ס מצביעים על שינויים בערים המושכות משקיעים ומובילות בשכירות, אך למרות השינויים תל אביב עדיין מובילה ובפער

בנייני מגורים בשכונת פלורנטין, תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי
בנייני מגורים בשכונת פלורנטין, תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

תל אביב היא העיר המבוקשת ביותר על ידי משקיעי הנדל"ן: בין 2015 ל־2024 נוספו בעיר כמעט 23 אלף דירות להשכרה - כ־10% מכלל התוספת של הדירות להשכרה בכל המדינה, כך עולה מניתוח גלובס של נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) אודות דירות בשכירות ובבעלות.

המשקיע מכר דירה בב"ש וקנה בבני ברק: כמה שילם על דירת שני חדרים בעיר?
השם היסטורי, המחירים בשמיים: דירת ארבעה חדרים בפרויקט הזה בתל אביב עולה כבר 10 מיליון שקל

במקום השני בתוספת דירות להשכרה נמצאת ירושלים, ואילו אל המקום השלישי השתרבבה רמת גן, שהקדימה את חיפה, שנחשבה מאז ומתמיד לאחת משלוש הערים המבוקשות ע"י משקיעים.

עוד עולה מהניתוח כי במקומות מסוימים היצע הדירות להשכרה הוכפל והרבה יותר מזה, עקב מבצעי מחיר למשתכן שנערכו בהם.

השינוי: משקיעים צעירים ויורשי דירות

ב־2015, ערב תחילת ההגרלות של מחיר למשתכן, היו בישראל כ־630 אלף דירות מושכרות. בסוף שנה שעברה, מספרן עלה לכ־852 אלף - עלייה של כ־222 אלף במספר ו־35% בשיעור.

מדובר במספרים מרשימים, שכן באותו זמן נרשמה עלייה של 15% במספר הדירות שנרכשו למגורים - ל־2.1 מיליון כיום. כלומר, מדובר בעשור שחלק משמעותי מהדירות שנרכשו בו הוקצו למטרות השקעה.

נתונים אלה סותרים לכאורה את נתוני הכלכלן הראשי באוצר שמורים כי בתקופה זאת, מלאי הדירות שבידי המשקיעים דווקא פחת ב־32 אלף יחידות דיור, וכי הרכישות שלהן הצטמצמו במידה ניכרת, עקב העלאת מס הרכישה למשקיעים ב־40% לפחות (תלוי במדרגת המס).

אולם לכלכלן הראשי אין מידע אודות שני ציבורים חשובים של משקיעים: הראשונים הם יורשי דירות, והשניים, שבהם נעסוק, הם "משקיעים צעירים" שרוכשים דירות יחידות, אך בפועל אינם משתמשים בהן למגורים, אלא משכירים אותן ונותרים להתגורר בשכירות במקום אחר.

כמו כן, הכלכלן הראשי אינו כולל בחישוביו דירות שמוקמות במסגרת דיור להשכרה ארוכת טווח ודירות שמשוייכות לדיור הציבורי. כ־34 אלף דירות מושכרות לטווח הארוך ע"י חברות פרטיות במסגרות שונות - חוק עידוד השקעות הון, דירה להשכיר ובאופן פרטי. רובן הגדול נוסף למצבת הדירות להשכרה בעשור האחרון.

לעומת זאת הדיור הציבורי, שבמסגרתו מושכרות כיום כ־57 אלף דירות, סבל בעשור האחרון מירידת מלאי של 10,000 דירות.

לפיכך, ההערכה שלנו היא שחלק ניכר מהשינוי במספר הדירות להשכרה נובע מהמשקיעים הצעירים ומיורשי הדירות, כשבסופו של דבר גם משקיעים רגילים הוסיפו לרכוש דירות, אם כי כאמור, הם מכרו יותר משרכשו.

המובילות: תל אביב ממשיכה לעלות, חיפה בירידה

תל אביב היא היעד הטבעי למשקיעים בישראל, או ליתר דיוק - למשקיעים בעלי הון, שכן מחירי הדירות בעיר אינם מאפשרים לכל אחד לרכוש בה דירה.

מאז 2015 עלה מספר הדירות להשכרה בעיר ב־28%, מ־81 אלף ל־104 אלף בסוף 2024, דבר שהופך אותה לבירת המשקיעים הבלתי מעורערת של ישראל. 47% מהדירות בתל אביב הן דירות מושכרות.

במקום השני מצויה ירושלים שבה גדלה כמות הדירות המושכרות מאז 2015 ב־15.8 אלף דירות. בעיר יש כיום כ־79 אלף דירות מושכרות.

רמת גן הגיעה במפתיע למקום השלישי עם תוספת של 10,200 דירות להשכרה. בעיר יש כיום כ־28 אלף דירות מושכרות, כ־40% מכלל הדירות בעיר.

שתי ערים שצברו במשך השנים פופולריות בקרב משקיעים - חיפה ובאר שבע - ירדו בתוספת הדירות המושכרות בהן - במיוחד השנייה. חיפה הגיעה למקום הרביעי, עם תוספת של 8,900 דירות, ואילו באר שבע מצויה רק במקום התשיעי, עם תוספת של 4,900 דירות להשכרה מאז 2015. יתכן מאוד שמשקיעים הגיעו למסקנה ששתי הערים הגיעו לסוג של רוויה, ופחות מהם מחפשים בהן דירות.

לעומת זאת, בראשון לציון ובפתח תקווה (תוספת של 6,800 דירות בכל אחת), חריש (5,800) ונתניה (5,600), משקיעים רכשו דירות בכמות משמעותית. אל חריש עוד נחזור בהמשך, שכן מדובר בתופעה של ממש.

באופן פרדוקסלי, "המשקיעים הצעירים", שחלק משמעותי מהם הם רוכשי דירות במסגרת תוכניות הדיור הממשלתיות, סייעו להציל את שוק השכירות מעליות מחירים ניכרות, שכן על אף כשלון הממשלה בעיצוב תוכנית ורגולציה לענף הזה, עדיין היצע הדירות להשכרה גדל בתקופה הזו באופן משמעותי, מה שתרם מאוד לוויסות ומיתון העליות במחירי השכירות.

מחיר למשתכן: שינה את שוק השכירות באזורים מסוימים

כמה מבין הדירות שנמכרו במסגרת מחיר למשתכן הפכו לדירות להשכרה? אין בידינו מספר, שכן הדברים לא נבדקו, למעט סקר בודד שערך משרד השיכון לפני שלוש שנים, ממנו עלה כי 36% מרוכשי הדירות במסגרת מחיר למשתכן דאז השכירו אותן.

להערכתנו אוכלסו עד כה כ־60 אלף דירות שנמכרו במסגרת מחיר למשתכן, והמשמעות היא שכ־22 אלף מהן מושכרות; מדובר אמנם בכ־10% מהגידול במספר הדירות להשכרה, אך במקומות שונים שוק השכירות השתנה באופן קיצוני בעקבות כך, כפי שניתן לראות בדוגמה הבאה.

לראש העין נוספו מאז 2015 11.4 אלף יחידות דיור. באותה תקופה גדל מספר הדירות להשכרה בעיר ב־220% וכיום הוא מגיע ל־6,700 דירות. שכונת המגדלים החדשות בדרום מזרח העיר (שכונת האמנים, פרס נובל, פסגת טל) בולטות מאוד בנציגות שלהן בעיר, מבחינת דירות להשכרה. חלק משמעותי מהן נרכשו, ככל הנראה במסגרת מחיר למשתכן.

ראש העין. זינוק של 220% במספר הדירות להשכרה / צילום: Shutterstock

מדובר באחת מהדוגמאות הבולטות לעניין זה, אך היא לא היחידה. דוגמאות נוספות ניתן למצוא גם בטירת הכרמל, שם מספר הדירות להשכרה זינק ב־95% ל־3,600, כשחלק ניכר מהגידול נעוץ בשכונה הדרומית החדשה, נוף ים, שאף בה בוצעו הגרלות של מחיר למשתכן.

לעפולה נוספו 7,000 יחידות דיור מאז 2015, ו־1,200 להשכרה. מקום בולט במיוחד בדירות להשכרה הוא רובע יזרעאל, שמרגע הקמתו - באמצע העשור הקודם - משך משקיעים, כולל משקיעים צעירים, שרכשו דירות מוזלות במחיר למשתכן.

כ־38% מהדירות ברובע זה מושכרות, וכאן ניתן לציין, כי ההערכות המוקדמות היו גבוהות בהרבה, והחשש שליווה את הקמת הרובע היה שהוא יישלט לגמרי ע"י משקיעים ושוכרים, מה שעד כה לא מתגשם.

בקריית ביאליק קרה דבר מעניין, ונראה כי העיר "הותקפה" על ידי משקיעים שהסתערו עליה בעשור האחרון. לעיר נוספו כ־3,000 יחידות דיור וכ־3,200 יחידות דיור להשכרה, בעיקר לאזור הצפוני הוותיק צור שלום, אך גם לצפון החדש, שהוא שכונת אפק, שבה הוגרלו דירות רבות במסגרת מחיר למשתכן. כ־37% מהדירות בשכונה מושכרות.

בשוהם, עיר קטנה, התנהלו לפני כשמונה שנים מאבקים גדולים סביב ההגרלות של מחיר למשתכן, שכן בני מקום סברו כי עליהם לקבל יותר דירות ממה שהוקצו להם. בסופו של דבר, מ־2015 ועד סוף שנה שעברה נוספו לעיר יותר מ־900 דירות להשקעה, ו־55% מהדירות במתחם שבו הוגרלו הדירות החדשות, בדרום העיר, מושכרות.

באר יעקב היא מועצה שהוצפה בבנייה, ועד כה מספר הדירות שבה הוכפל ואף יותר מאז 2015 והיא מונה כיום 9,700 יחידות דיור, מתוכן 2,200 מושכרות. הבנייה הרבה, שחלק נכבד ממנה הוקצתה למחיר למשתכן, תרמה ליותר מהכפלת הדירות להשכרה שמצויות בעיר.

גם שוק השכירות של המועצה המקומית פרדסיה טולטל ממחיר למשתכן. המועצה כוללת בעיקר צמודי קרקע, למעט המתחם הצפוני שלה, שמכונה "ההרחבה", שכולל בתים בבנייה רוויה נמוכה (3־4 קומות), שהדירות שבו הוגרלו במסגרת התוכנית הממשלתית. התוצאה: 180 דירות ביישוב נוספו למעגל השכירות.

שלא במפתיע, ניתן לראות גם סימנים למגמה בדרום קריית אונו, שם כ־46% מהדירות באזור רחוב לוחמי האש מושכרות. אף הן השתתפו בהגרלות הדיור.

יוצאות הדופן: מה קרה בחריש, באזור ובנשר?

אולם כשבוחנים את המקומות שבלטו מבחינת הגידול היחסי של היצע הדירות להשכרה, עולה שלא את כל הגידול במספר הדירות המושכרת יש לייחס למחיר למשתכן, ויש מקומות שבהם התרחשו אירועים אחרים שדירבנו את העליות.

העיר החדשה חריש, מצויב במקום השביעי מבחינת תוספת דירות להשכרה. למעשה, מתוך 11,326 דירות שאוכלסו בה אחרי 2015, 5,830 מיועדות להשכרה וככלל - 52% מהדירות בעיר הן דירות מושכרות. במקרה זה ברור, כי הגם שהוגרלו בעיר דירות במחיר למשתכן - היא היוותה - לפחות בעשור החולף - יעד כבד למשקיעים.

המועצה המקומית אזור, ששם מספר הדירות השכורות עלה מ־172 ב־2015 ל־1,011 בשנה שעברה, היא יישוב שמצוי בלב גוש דן, אך מצליח להשאר "מתחת לרדאר" התקשורתי. אולם מהפך ההשכרה שעובר ביישוב מורה כי משקיעים מקדישים לו הרבה תשומת־לב.

"היישוב עובר מהפיכה של התחדשות עירונית, ומשקיעים מגלים בו עניין רב גם לפני התחלת הבנייה וגם אחרי", מסביר המתווך ניסן סיאנוב מסוכנות נדל"ן VIP, הפועל באזור. "דירות יד שנייה החליפו ידיים בשנים האחרונות, ובעלי דירות רבים מימשו את הדירות, בעיקר באזורים המיועדים לפינוי־בינוי ומכרו למשקיעים בעיקר דירות קטנות של שלושה חדרים במחירים שכיום נחשבים עדיין לסבירים, באזור 1.7־1.8 מיליון שקל באזור יצחק שדה ו־1.9־2.1 מיליון שקל באזור בן גוריון. שכר הדירה עליהן מגיע לרמה של 4,000 שקל בחודש. דירות חדשות עם שלושה חדרים כבר מצליחות להגיע לשכר דירה של כ־6,500 שקל בחודש".

מכאן שברור שהמשקיעים באזור בונים בעיקר על ההתחדשות העירונית, שכן התשואה אינה מרקיעה, אך עדיין נחשבת לסבירה בימים אלה.

בנשר הסיפור אחר לגמרי: לפני מספר שנים שווק בצפון מזרח היישוב, לאורך דרך בר יהודה, פרויקט במחירים זולים מאוד, שהצליחו למשוך אליו משקיעים, אך גם זוגות צעירים. על פי הלמ"ס, כמעט שליש מהדירות בפרויקט הזה מושכרות, והן מיתווספות לאזורי ההשקעה האהודים בעיר, שכונות בן דור וגבעת עמוס, שמצויות מתחת לטכניון, ושכמעט 50% מהדירות בהן מושכרות.

המקרים המפתיעים ביותר הם של מיתר בדרום (תוספת של 180 בתים) וכפר ורדים בצפון (תוספת של 150). מספר הבתים בכל אחד מהם הוכפל בשנים שנבדקו.

במיתר מדובר בצמיחה של שכונת כלניות והכניסה ליישוב, ושל היישוב הקהילתי כרמית, שנמצא מעברו המערבי של כביש 60, אך מבחינת הלמ"ס מדובר בתא סטטי סטי אחד עם מיתר. כפר ורדים התפשטה מערבה לשכונת הפרחים ולשכונה החדשה והמערבית אף יותר, שהמלחמה עיכבה את השלמתה. מתברר שמשקיעים, חלקם ככל הנראה תושבי היישובים, החליטו להתמודד על מכרזי רמ"י לרכישת מגרשים חדשים וזכו.

עוד כתבות

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה

בניין בנק ישראל / צילום: Shutterstock, Alon Adika

ראשי המגזר הקמעונאי קוראים לנגיד להפחית ריבית: "המשק על סף קריסה"

שורה של בכירים במגזר הקמעונאי, בראשם בעלי פוקס הראל ויזל, יחד עם נשיא לשכת רו"ח חן שרייבר, שיגרו לאמיר ירון מכתב בו קראו לו להפחית את הריבית מחר, באופן מיידי ומשמעותי ● "עסקים קורסים בזה אחר זה. הצמיחה נעצרת, האמון נשחק והנזקים הולכים ומעמיקים", כתבו ראשי המשק

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו / צילום: ap, Eric Risberg

הבניין בסן פרנסיסקו התנדנד ועבר שיפוץ. מה קרה למחירים?

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו עבר שיפוץ יסודי בשווי 100 מיליון דולר, לאחר שהחל לשקוע זמן קצר לאחר שהושק • אלא שלמרות הצלחת השיפוץ, מחיר הדירות בו ירדו ביותר מ־20%

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

חיסכון לכל ילד / אילוסטרציה: Shutterstock

מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד, מי קופת הגמל שבראש?

נתוני ביטוח לאומי שמתפרסמים היום מראים כי מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד ב-3.6 מיליון חשבונות, מאז שהחלה התוכנית ב-2017 ● אלטשולר שחם מובילים עם כמעט מיליון חשבונות חיסכון

אילון מאסק / צילום: ap, Kevin Lamarque

אילון מאסק הכריז על הקמת "מפלגת אמריקה"

יום לאחר ששאל את עוקביו ב-X האם יש להקים מפלגה פוליטית חדשה בארה"ב, אילון מאסק הודיע: "מפלגת אמריקה הוקמה" ● מאסק סבור שלמפלגה החדשה עשויה להיות השפעה משמעותית בבית הנבחרים ובסנאט, נוכח הרוב הדחוק של הרפובליקנים

אנה וינטור בשבוע האופנה בפריז. תובענית / צילום: Reuters, Benoit Tessier

על המלכה הבלתי מעורערת של עולם האופנה שפרשה השבוע מווג

אחרי יותר משלושה עשורים הכוהנת הגדולה של עולם האופנה פורשת מעריכת ווג ● אבל לא צריך להספיד כל כך מהר את האישה שעל פיה יישק דבר, אנה וינטור מקבלת קידום ותמשיך להיות האורים והתומים של המסלול ● עכשיו נותרת השאלה מי יצליח להכנס לנעלי המנולו שלה?

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

הפגנה לשחרור החטופים בדרך בגין בירושלים / צילום: יעל גדות

בכיר ישראלי - התקבלה ההחלטה על יציאת משלחת לקטאר

ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה הערב (שבת) על יציאת משלחת ישראלית לקטאר • טראמפ: "חמאס הגיב ברוח חיובית, אולי תהיה עסקה עד השבוע הבא" ● לראשונה: שני עובדי סיוע אמריקנים נפצעו בפיגוע של חמאס בעזה ●  50 חטופים - 638 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח

בניין אנבידיה בישראל / צילום: אנבידיה

אנבידיה יוצאת להשקעת ענק בישראל. כל הפרטים

אנבידיה מתכננת להקים קמפוס חדש בצפון הארץ שיעסיק אלפי עובדים חדשים ● לפי ההערכה החברה תוציא עד 500 מיליון שקל על רכישת הקרקע ועוד כ-1.5 מיליארד שקל על בניית הקמפוס החדש ● מדובר באחת מעסקאות הנדל"ן הגדולות ביותר בישראל שנוהלה אי פעם על ידי חברת טכנולוגיה זרה

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

בודקים את המיתוס / צילום: דפנה גזית, רשות העתיקות

מי היה הראשון שהשתמש באריה כסמל שלטוני? לא ממלכת יהודה

מדור המשרוקית של גלובס מתחדש ומציג פינה חדשה: בודקים את המיתוס ● אחת לשבוע המדור יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והפעם: שר המורשת סיפר שהאריה היהודאי השפיע על העמים מסביב, אבל זה כנראה עבד הפוך

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

ח''כ אושר שקלים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהצעה למנות בכירים ללא אישור ועדת גרוניס

לפי הצעת החוק של ח"כ אושר שקלים מהליכוד, שתעלה היום לדיון בוועדת השרים לחקיקה - מינויים בכירים, ובהם ראש השב"כ, יתבצעו על ידי הממשלה, ללא צורך באישורה של הוועדה המייעצת ● באחרונה ביקש רה"מ נתניהו מבג"ץ לקבוע כי הוועדה תתחיל לקדם את מועמדותו של דוד זיני לראשות השב"כ