גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המנהל שמסייע לצוות המקביל וזה שצבר מעריצים: 5 סוגי מנהיגות

הפודקאסט הפופולרי פופקורן מגיע לגלובס במדור חדש על עולם העבודה • "לא צריך לעשות משהו מטורף כדי שיכירו אותך ותשפיע גם ברמת התעשייה. אפשר לכתוב פוסט בלינקדאין על משהו מעניין שעשית, לדבר באיזה אירוע", אומר אופיר שרוני, ראש צוותי הפלטפורמה והמאצ’ינג ב–MyHeritage ומנהל קהילה טכנולוגית של 2,300 אנשים • בשיחה עם ליאור פרנקל הוא מסביר כיצד הכניס לחברה שלו מיליוני דולרים, למה הוא מאמין שכל אחד מאיתנו יכול להנהיג ואיך אפשר לעשות את זה • פופקורן, מדור חדש

פופקורן. ליאור פרנקל בשיחה עם אופיר שרוני / צילום: פרטי
פופקורן. ליאור פרנקל בשיחה עם אופיר שרוני / צילום: פרטי

הובלה והנהגה הם מושגים שבדרך כלל מיוחסים למנהלים, לאלה שקיבלו באופן רשמי את המושכות. אבל האמת היא שגם אם אין לכם סמכות, אתם יכולים להיות מנהיגים ולהוביל יוזמות גדולות בחברה שלכם. כזה הוא למשל אופיר שרוני. כיום הוא עומד בראש צוותי הפלטפורמה והמצ'ינג בחברת MyHeritage, שהמוצר שפיתחה מאפשר לאנשים לגלות ולשמר היסטוריה משפחתית, וגם מנהל קהילה טכנולוגית של 2,300. אך כבר כשהיה בתפקיד זוטר בחברה - הוא הצליח לקחת רעיון קטן ולהפוך אותו לפרויקט שמכניס לחברה מיליוני דולרים.

פופקורן | "נתקלתי בסמנכ"ל ציני והעפתי אותו מהסדנה. זה הורס את הארגון"
פופקורן | חוקר התודעה שרוצה להכניס כאוס לתוך ארגונים ומגלה מה קורה למנהלים בגיל 50
פופקורן | המגייסת הבכירה חושפת סוד: "אף אחד לא קורא את קורות החיים שלכם"

אז אופיר, בוא נתחיל ישר מהסוף. איך הכנסת לחברה שלך מיליוני דולרים?
"זה היה לפני הרבה שנים, הייתי בתחילת הדרך שלי כמהנדס ולא הייתה לי שום סמכות. יום אחד סמנכ"ל הפיתוח של החברה שלח מייל וכתב שהוא בעוד יומיים עורך תחרות elevator pitch, שבה כל אחד מאיתנו יוכל להציג את הרעיון הכי טוב שלו לשיפור הביזנס, להעלאת הרווחים. חשבתי על זה קצת בזמן הנהיגה, נכנסתי למין בועה כזו והתרגשתי מהרעיון שעלה לי. מרוב התרגשות נכנסתי באוטו שהיה לפניי. אבל זה היה שווה את זה".

וואו. מה היה הרעיון?
"זה היה רעיון קצת דבילי, כי הוא די מובן מאליו. אחד המוצרים שאנחנו מציעים בחברה הוא ערכת דנ"א. זו בדיקה שאפשר להזמין הביתה, ובתוך שלושה שבועות היא מגלה התאמות גנטיות. זה יכול לשנות חיים של אנשים, אבל מבחינת ביזנס - זה מוצר לא מאוד רווחי, גם כי צריך לשלם למעבדה וגם כי זה חד־פעמי, אתה קונה אחד וזהו. הביזנס שלנו בנוי בעיקר על מנויים מתחדשים שמשתמשים בטכנולוגיות שלנו כדי להתאים בין עצי משפחה שונים ומגלים כל הזמן דברים חדשים. הם בעצם משלמים על מינוי שנתי, והוא מתחדש כל הזמן. הרעיון שלי בא לפתור את היעדר החיבור בין המנוי למוצר החד־פעמי.

"היינו בדיוק לקראת תקופת החגים בארה"ב, שבה אנשים נזכרים שיש להם משפחה וקונים הרבה ערכות. אני הצעתי שכל מי שקונה ערכה יקבל במתנה מינוי ל־30 יום, יעשה איתו מה שהוא רוצה ויבטל אחר כך אם לא ירצה להמשיך. ככה ניתן להם את ההזדמנות להכיר את המסלול של המנויים. בניתי את הפיץ' שלי והגעתי לתחרות".

עץ משפחה שיוצר בחברת MyHeritage. ''הרעיון שלי בא לפתור את היעדר החיבור בין המנוי למוצר החד-פעמי'' / צילום: צילום מסך

ומה היה שם?
"היו עוד 30-20 אנשים שבאו עם רעיונות, חלקם הרבה יותר מרשימים משלי, אבל אני האמנתי בו. הייתי בטוח שזה עניין של כמה ימים וכל החברה על הרגליים עם הדבר הזה. אבל אחרי התחרות בכלל לא פנו אליי, המארגן אמר שלא בחרו בי.

"יום למחרת, שישי בבוקר, אמרתי לעצמי שזה לא יכול להיות. התקשרתי אליו ואמרתי לו שהוא עושה טעות. הוא אמר לי - אתה מאמין ברעיון שלך? מדהים, תביא לי עד יום ראשון בבוקר POC (הוכחת היתכנות). אני התעצבנתי שעכשיו אני צריך לשרוף סופ"ש והתקשרתי לחבר טוב שלי. הוא נכנס לזה לגמרי, שדרג את הרעיון ומצאנו את עצמנו עובדים על זה במוצאי שבת עד 2:00 בלילה".

והגשת את זה ביום ראשון.
"כן, נכנסתי לחדר של המנהל, הוא הסתכל עליי ואמר שאנחנו בין בלאק פריידי לסייבר מאנדי, וזה נורא עמוס. במילים אחרות, סע מפה. אני יצאתי מהחדר עם עשן באוזניים, בזבזתי את כל סוף השבוע בשביל כלום. אבל כשעבר קצת הזעם, הבנתי שזה פשוט היה אבן דרך בתהליך. אחרי כמה שבועות הרגשתי שיש טיימינג מוצלח יותר, ושיתפתי עוד צוותים בחברה ברעיון. מפה לשם כל החברה כבר דיברה על זה".

רגע, איך הצלחת לרתום צוותים אחרים שמן הסתם הם כנראה עסוקים ממש?
"קודם כול, הייתה לי היכרות אישית עם האנשים. זה משמעותי. הלכתי בהתחלה לראש הצוות, שיתפתי אותו והוא ממש נרתם. משם ביקשתי לשבת עם הצוות שלו לחצי שעה ולאט לאט הגדלנו את זה. בסופו של יום הרעיון הפך להצלחה מסחררת והשיג מאות אלפי מנויים והכנסה של 80 מיליון דולר".

אבל תגיד, בסוף הקרדיט לא הלך אליך, כי היו מעורבים בזה עוד אנשים. זה עשה לך קווץ' בבטן?
"ברור שהיה לי קווץ', אבל אני חושב שזה לא היה יוצא לפועל אם הייתי עושה את זה לבד. בסוף השותפים הם שהציעו את העצות הכי טובות, כי להם יש את הניסיון באזורים שלהם".

"אנשים מתים לפידבק שלילי"

טוב, יש לך עוד הרבה סיפורים על יוזמות שהובלת, ועוד נחזור אליהם בהמשך, אבל אני רוצה שננסה רגע להסתכל בגדול. מה זה בעצם אומר להיות מנהיג?
"אז אנחנו ננסה לבנות מתכון להובלה ומנהיגות. יש איזו קונספציה שמנהיג חייב להיות אדם גדול, אבל כיום המנהיגות האותנטית תופסת תאוצה - כל אחד מאיתנו יכול להיות מנהיג, של האמונות שלו, של סט הערכים שלו. לא חייבים סמכות. ב־20 השנים האחרונות אני עושה מסע ולומד על מנהיגות מכל הכיוונים.

"בגדול, ניסיתי להבין מה זה אומר להיות מנהיג. שאלתי את גוגל ואת ChatGPT וקיבלתי 100 הגדרות טובות. אז הלכתי הפוך וניסיתי להגיד מה זה לא מנהיג - זה לא טייטל. כל אחד מאיתנו יכול לחשוב על בן אדם שאנשים הולכים אחריו בגלל הכריזמה והיכולת שלו, למרות שאין לו סמכות רשמית. שאלתי את עצמי, ראבק, איך עושים את זה?

"אז בניתי מתכון פרקטי שיכול לאפשר לנו לגדול כמנהיגים. יש למעשה חמש רמות, אפשר לעבור מאחת לשנייה ואפילו להיות בכמה במקביל. ברמת הבסיס, בשלב 1, מדובר במנהיג שמשוויץ בטייטל שלו כל הזמן, האנשים האלה שיודעים הכול. זה מנהיג שמונע מהאגו האישי, ינסה להרשים ולקחת קרדיט לאחרים. הוא לא יעבוד בשיתוף פעולה עם אחרים".

אז בעצם למי שנמצא בשלב 1 יש סמכות, אבל אתה לא באמת תופס ממנו מנהיג.
"נכון, הרבה פעמים זה גם מונע מפחד שמישהו יקודם על חשבונו. אבל בוא נעבור לשלב 2, שקל מאוד לגדול אליו - זה מנהיג שהוא ברמת הקבוצה שלו, מנהיג את הצוות. זה לא אומר שהוא ראש הצוות, אבל הוא יהיה חבר צוות טוב, יציע דברים לחשיבה משותפת, יעזור לאחרים".

למה אתה קורא לו מנהיג ולא פשוט חבר צוות טוב?
"כי אני חושב שיש לו הרבה תכונות של מנהיג. הוא ישתף אחרים בידע שלו, יעשה להם קואוצ'ינג, יחשוב איתם על פתרונות. אבל הוא עדיין רק בשלב 2, כי הוא ייתקע ברמת הצוות הבודד - הוא בקי בכל מה שקורה אצלו, אבל מאוד קשה לו לגדול החוצה. למעשה, גם הוא מפחד שאחרים יקודמו על חשבונו - רק שהוא חושב ברמה הצוותית ולא רוצה שצוות אחר יצליח.

"מכאן אני קופץ לשלב השלישי, שבעיניי הוא שלב שמדהים להיות בו. בשלב הזה המנהיג הוא ברמת הקבוצה או המחלקה בארגון. פה אני כבר יוצא מחוץ לצוות שלי, מנסה להבין מה קורה בחדרים לידי, להבין את הבעיות שלהם. הרבה פעמים אנחנו נתקעים בתוך המשימות שלנו".

אז בשלב השלישי אני כבר מבין שאני חלק ממערכת יותר גדולה.
"אני כבר רואה את התמונה המלאה. דיברנו על איזשהו מתכון, ופה אני רוצה להמליץ לאנשים לקחת חמש דקות ביום, לקום מהכיסא ולהסתובב קצת במסדרונות. אולי תיתקלו בדרך בחבר מצוות אחר ותשאלו אותו על מה הוא עובד. תהיו אמיצים, תשאלו שאלות, תתעניינו במה שאחרים עושים. אולי תרצו לתת פידבק לאותו אדם ופה תמיד תנסו להביא את שני הסנט שלכם. אגב, גם פידבק שלילי עובד מצוין. אנשים מתים לפידבק שלילי".

כן? זה לא נראה להם כאילו מישהו שלא מבין מתערב להם?
"רוב האנשים שפגשתי אוהבים מאוד לקבל פידבק, אפילו אם בהתחלה זה קצת קשה להם. אבל מובן שאת הכול צריך לעשות בכבוד ומתוך חברות ומתוך רצון לעזור. בסוף המטרה של חמש הדקות האלה היא קודם כול ליצור רשת קשרים גדולה יותר, וגם להבין מה קורה בצוותים אחרים. לאורך זמן נוצרת ראייה יותר רחבה של הביזנס, ואז אתה גם יכול לבנות שיתופי פעולה. מנהיג משלב 3 כבר לא מפחד מתחרות מול מישהו מצוות אחר".

משטיפת רכב לבית הנשיא

אוקיי, יאללה, לשלב הבא.
"שלב 4 הוא כבר שלב נדיר שלא הרבה אנשים מגיעים אליו - מנהיגים ברמת הארגון כולו, כאלה שיש להם ראייה הוליסטית. הם מצליחים לרתום את כל הכוח הארגוני כי הם מבינים מה עושים בשיווק ומה עושים במוצר ומה עושים בכל הצוותים האחרים. הם גם מבינים את הפוליטיקה הארגונית, יודעים עם מי צריך לדבר כדי לקדם רעיונות ואיך לרתום את כל הארגון לעשייה משותפת".

אני רוצה שנייה לאתגר את זה, כי בסוף בארגונים יש הרבה פעמים היררכיה לא מדוברת. יש מחלקות שיותר "סנוביות" וחושבות שבלעדיהן הכול יקרוס. איך אפשר להתמודד איתן?
"אין ספק שבכל ארגון יש תחרויות, אבל אתה לא חייב להיות חלק ממנה. אם למשל כבר הלכת ודיברת בכל יום חמש דקות עם צוות אחר, אתה יכול לבוא אליו מזווית הראייה שלו. לפעמים יעשו לך פרצוף, תתמודד. תהיה מוכן לחיות עם אכזבות מפעם לפעם, אבל הרווח גדול יותר".

אני רוצה להוסיף שגם אם יש צוות "סנוב", אפשר למצוא בתוכו חריצים ואנשים יותר נחמדים שאפשר לדבר איתם.
"אני מסכים, רוב האנשים רוצים לשתף פעולה ושמחים שאתה פונה אליהם. זה גם יכול להיות מאוד ספונטני. בשבוע שעבר ישבתי בארוחת צוהריים ושמעתי מישהו מספר שהזמינו אותו להרצות איפשהו והוא נורא מתרגש ולחוץ. ניגשתי אליו אחר כך והצעתי שיעשה עליי סימולציה. זה win-win".

הבנתי שיש לך סיפור שהתחיל בשיחה בשטיפת רכב ונגמר ברתימה של כל הארגון.
"כן, זה סיפור עם אלמנט של מזל, ניצול הזדמנויות והרצון ללכת על כל הקופה. בחודשים הראשונים שלי בחברה לקחתי יום חופש והלכתי לשטוף את הרכב. ישבתי שם על ספסל, דיברתי בטלפון עם חבר ואמרתי לו שהתחלתי עבודה חדשה. כשסיימתי את השיחה, מישהי לידי שאלה על החברה והציגה את עצמה כיועצת הבכירה של הנשיא דאז רובי ריבלין.

"בקיצור, הם ערכו אירוע שנתי ליהדות התפוצות בבית הנשיא והיא רצתה לעשות שיתוף פעולה. אני כבר התחלתי לגלגל במוח איך עושים את זה, אבל עוד הייתי צעיר ולא לגמרי הכרתי. אז כתבתי מייל למנכ"ל. אחרי 20 דקות הוא ענה לי ושלח אותי לבדוק עם המרקטינג מה האפשרויות. הייתי בטוח שיום למחרת, כשאחזור לעבודה, יעלו אותי על השטיח האדום.

"אבל הגעתי למחרת, וכלום. זה לא עניין אף אחד. הלכתי לאחד מראשי הצוות שהמנכ"ל כיתב, והוא אמר לי שזו המשימה ה־14 שלו ברשימה. הדד־ליין התחיל להתקרב והבנתי שאם לא אביא את זה מלמטה זה לא יקרה. אז נכנסתי למשרדים של המרקטינג, הצגתי את עצמי ומישהו אמר שזה רעיון מעולה. הוא הציע שנפזר שם טאבלטים של החברה ואנשים יבנו עצי משפחה. מישהו אחר הציע שנעשה עץ משפחה ענק לנשיא. הם העבירו את זה הלאה, ואז כבר המנהלים לא יכלו להתעלם.

"וככה הגעתי לבית הנשיא והבאתי את כל מה שתכננו. לצערי, המזל לא היה איתנו, והתחיל גשם זלעפות שבסוף גם קיפל את האירוע. אבל התהליך היה מעולה. הכרתי מלא אנשים בדרך, רתמתי את כולם. מרוויחים מהתהליך המון דברים, גם אם זה לא מצליח בסוף".

"לחשוב מה עשיתי היום"

לפני שנעבור לשלב הבא אני רק אגיד שאפשר להתחיל גם בדברים קטנים: אתם תותחים בכלי דיגיטלי כלשהו ואנשים מתקשים בו? יש לכם משהו לתת. יש לכם קשרים? תציעו אותם לאנשים. אחר כך, הם יהיו שמחים גם לתת לכם משהו משלהם. יאללה, שלב 5.

"אז בשלב 1 דיברנו על מנהיג של עצמו ושל האגו שלו, ב־2 דיברנו על הצוות, ב־3 על הקבוצה, וב־4 על כל הארגון. שלב 5 הוא ברמת התעשייה - מישהו קליבר שמכירים אותו, נניח סלב של מרקטינג או בלוגר עם קהל מעריצים שאנשים רוצים בקרבתו. אלה אנשים שיש להם ראייה מאוד רחבה וכל הזמן הם משתפים מהידע שלהם ומחדשים.

"מן הסתם אנשים חושבים עכשיו על מישהו תותח עם מאות אלפי עוקבים, אבל למעשה בכל אחד מאיתנו יש קצת משלב 5. לא צריך לעשות משהו מטורף כדי שיכירו אותך ותשפיע גם ברמת התעשייה. אפשר לכתוב פוסט בלינקדאין על משהו מעניין שעשית, לדבר באיזה אירוע. אפילו אם אתה הולך לכנס כאורח - תדבר עם מישהו מחברה אחרת, תספר לו על מה אתה עובד.

"כאן אני רוצה להגיד גם משהו כללי - חשוב לעשות רפלקציה, לחשוב מה עשיתי היום, אילו החלטות קיבלתי, באיזה שלב של מנהיגות היו ההחלטות האלה ואם אפשר לעשות אותן אחרת. נניח, לפני כמה שנים היה אצלנו שינוי ארגוני ואני הייתי צריך להעביר את המסר לצוות שלי. מצאתי את עצמי אומר מילה במילה מה שאמרו לי, בלי לחבר אותם לתמונה המלאה ובלי להסביר את המוטיבציה".

פשוט העברת להם מה שאמרו לך במשאבי אנוש.
"כן, ומובן שאם אתה מעביר את זה ככה גם אין שאלות. ואז הגיע סוף השבוע ונזכרתי בהחלטה הזאת שקיבלתי. הגעתי יום למחרת למשרד, אספתי שוב את כולם וניסיתי לתת גם את המוטיבציה וההסברים. ושם כבר היו מלא שאלות. לפעמים הרפלקציה שעושים יכולה לגרום לשינוי. ואם לא - לפחות זה ייכנס לזיכרון לפעם הבאה".

הדבר שאני הכי אוהב במה שאתה אומר הוא שזה לא רק למנהלים. מעשה מנהיגותי נמצא בכל השכבות, לא צריך לחכות שיקדמו אותי כדי שאקדם את הרעיונות שלי. למעשה, לפעמים זה הפוך - אם תראה מנהיגות, גם יהפכו אותך לכזה.

בכל חודש נביא כאן גרסה כתובה של פרק אחד מהפודקאסט "פופקורן". ליאור פרנקל הוא יזם, מלווה ארגונים בהסתגלות לעולם העבודה החדש ומחבר רב-המכר "הספר הקטן למנהל.ת החדש.ה".

עוד כתבות

נראה כי התוכנית תימשך בפריפריה ובמעגל השני והשלישי לאזורי הביקוש / צילום: Shutterstock

הקרב על "דירה בהנחה": התוכנית תימשך, אבל ללא אזורי הביקוש

אחרי מחלוקת ממושכת, משרד הבינוי והשיכון קיבל את מבוקשו - והתוכנית הממשלתית לסבסוד מחירי הדירות תימשך ● בערים שבהן המחיר למ"ר גבוה מ־20 אלף שקל, נראה כי היא לא תתקיים ● עוד סוכם כי הממשלה תקדם "תוכנית להאצת ענף הנדל"ן" ב־3 מיליארד שקל ● ההחלטות הסופיות בעניין יתקבלו ביום חמישי הבא

ביל גייטס / צילום: ap, Mark Schiefelbein

ביל גייטס הודיע: יחלק את רוב הונו ויסגור את קרן הפילנתרופיה שלו ב-2045

יחד עם העובדה שהוא מתכוון לחלק את כל 200 מיליארד הדולר בקופת הקרן, גייטס יהיה אחראי על חלוקה של כ-300 מיליארד דולר עד שיגיע לגיל 89 ● "אנשים יגידו עליי הרבה דברים כשאמות, אבל אני נחוש בדעתי שהאמירה 'הוא מת עשיר' לא תהיה אחת מהם", כתב 

רכב חשמלי בטעינה / צילום: Shutterstock

הערכות: צי הרכב הממשלתי לא יעבור לחשמל בשנה וחצי הקרובות

למרות החלטת הממשלה, כל מכרזי ההצטיידות שפורסמו מתחילת 2025 היו לרכבי בנזין או הייבריד ● קבוצת צ'רי חשפה החודש באירופה דגמים חדשים ● השנה צפוי לנחות בישראל מותג חדש של NIO, שמתומחר ב-150 אלף שקל ● ועוד חדשות מענף הרכב

המנהיג העליון של קוריאה הצפונית, קים ג'ונג־און, בוחן את טנק צ'אונמה־2 / צילום: Reuters, KCNA

מעתיקה מישראל? קוריאה הצפונית חשפה טנק עם דמיון חריג למערכת של אלביט

בשבת האחרונה חשפו בפיונגיאנג תמונות של גרסת הטנק החדשה מתוצרתם, צ'אונמה־2, שפותח באופן מקומי ● בחינה עמוקה של התמונות שביצע צוות אתר "ארמי רקוגנישן" מצאה באחד מחלקיו של הטנק דמיון חריג למערכת "חץ דורבן" של אלביט ● הנדסה הפוכה מהווה שיטה נפוצה בשוק הביטחוני, במיוחד במדינות בעלות יכולות טכנולוגיות נמוכות

יוני ורונן אסיא, מייסדי איטורו / צילום: איל יצהר

המתנה שקיבלו בבר מצווה סללה לאחים אסיא את הדרך להנפקת ענק בנאסד"ק

אחרי ניסיון מיזוג כושל, קשיי רגולציה, נפילות בשוק הקריפטו וסדרה של דחיות - איטורו, שהוקמה על ידי האחים יוני ורונן אסיא והייתה בין הראשונות לאפשר מסחר בקריפטו - תהפוך בימים הקרובים לחברה ציבורית ● המטרה: לאתגר את המערכת הבנקאית המסורתית ● ומה למדה איטורו מהעבודה לצד מי שבהמשך המציא את האת'ריום

פרופ' אמנון שעשוע / צילום: Nasdaq, Inc

סטארט-אפ הבינה המלאכותית של אמנון שעשוע מגייס עוד 300 מיליון דולר

לא נמסרו פרטים לגבי זהותם של משקיעים חדשים או שווי החברה בגיוס החדש, ומהחברה לא נמסרה תגובה ● יחד עם הגיוס הנוכחי, מגיעים סך הגיוסים של AI21 ל- 637 מיליון דולר, כאשר הגיוס האחרון שנערך בנובמבר 2023 שיקף לחברה שווי של 1.4 מיליארד דולר, כך לפי PitchBook

תמיר נמרודי. 580 ימים בשבי

תמיר נמרודי הוא החטוף הישראלי שיש חשש לחייו

ברויטרס דווח כי נשיא ארה"ב החליט לזנוח את הדרישה האמריקנית לנורמליזציה בין ישראל לסעודיה, במסגרת הסכמה אמריקנית לפרויקט גרעין סעודי ● בכיר ישראלי: יש חלון הזדמנויות של 9 ימים להגיע לעסקה ● קטאר קיבלה אור ירוק מארה"ב ותעביר כסף לממשלה בסוריה ● 59 חטופים - 580 ימים בשבי • עדכונים שוטפים  

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה בת"א ננעלה בעליות; המדדים המרכזיים עלו השבוע ב-4%

מדד ת"א 35 עלה ב-1% ● טבע בלטה בזינוק של כ-6% בעקבות המלצה של לידר באפסייד של 48% ● דלק עתה בעקבות המלצה של בנק אוף אמריקה על חברת הבת איתקה ● עליות בוול סטריט לאחר שטראמפ הודיע על הסכם סחר ראשון מאז תוכנית המכסים

חדר מיון בקליפורניה, ארה''ב / צילום: ap, Ashley Landis

כך הפכו חוליי מערכת הבריאות בארה"ב לשוק שמושך חברות ישראליות

ב־15 השנים האחרונות גילו סטארט־אפים ישראליים שיש להם יתרון בשוק שמנסה לפתור את חוליי מערכת הבריאות האמריקאית בעזרת ביג דאטה ● איך הם עושים את זה, והאם היתרון הזה הולך ונשחק?

רוני אשורי (מימין), שי כהן, רענן גבירצמן, אוולין לנדמן, קית' מורטון. הנהלת פרוטאנטקס / צילום: איל יצהר

החברה של יוצאי מלאנוקס מגייסת לפי שווי של יותר מחצי מיליארד דולר

פרוטאנטקס, שמנכ"ל אינטל העולמית נמצא בדירקטוריון שלה, מייצרת רכיב להוזלת עיבוד ה־AI ומגייסת כ־50 מיליון דולר לפי שווי של מעל ל־600 מיליון דולר ● אנבידיה במו"מ לרכישת מוצריה

המפעל של ארית תעשיות בשדרות / צילום: יח''צ

ותודה להודו: מה עומד מאחורי הזינוק של החברה הביטחונית בבורסת ת"א

דווקא לאחר שגייסה הון ממוסדיים בדיסקאונט של 8% על מחיר השוק, זינקה מניית יצרנית המרעומים ארית לשיא חדש ● בשוק מעריכים כי הסיבה היא העימות המתפתח בין פקיסטן להודו, שבה יש לחברה משדרות פעילות משמעותית ● גם לאלביט ותע"א פעילות נרחבת במדינה

מטוס לופטהנזה / צילום: יח''צ לופטהנזה

האיום החות'י: חברת התעופה החזקה הודיעה - לא חוזרת בינתיים לטוס לישראל

רשימת חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לטווחי זמן ארוכים מתארכת ● כעת גם לופטהנזה מודיעה על הארכה נוספת, מה שעלול להוביל חברות נוספות בעקבותיה ● גם ריינאייר הודיעה הערב על הארכה

ג'ונתן גריי / צילום: Reuters

חבר של ביל אקמן, האיש הטוב של עולם ההשקעות: הכירו את המיליארדר שמאחורי תרומת הענק

המיליארדר היהודי ג'ונתן גריי, נשיא חברת ההשקעות בלקסטון, עומד מאחורי תרומת העתק בהיקף 125 מיליון דולר לאוניברסיטת ת"א - הגדולה ביותר שקיבלה מעולם ● גריי הצטרף לבלקסטון כשהיה בן 22 בלבד, אחראי במידה גדולה להצלחתה ונחשב ל"איש הטוב" של קרנות ההון סיכון ● וגם: הקשר עם ביל אקמן ומה הוא חושב על מכסי טראמפ ● פרופיל

גם זה קרה פה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: שלומי יוסף

תיקון בשווקים? חלק מהמשקיעים הבינו, וחלק עדיין תופסים את הראש

מה אפשר ללמוד מפסק הדין של חניון הברזל ● בהסתדרות המורים העדיפו את הוותיקים על הצעירים ● והתשואות לא התרגשו מהטלטלה ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

אחרי צרפת: המדינה האירופית שצפויה להכיר במדינה פלסטינית

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמהוהפעם: הארגון המסתורי שאמור לנהל את הסיוע ההומניטרי בעזה, הנזק שספגה נושאת המטוסים האמריקאית בים האדום ובלגיה תומכת בהכרה במדינה פלסטינית ● כותרות העיתונים בעולם

Water Clinic / צילום: דבי סיני

טיפול מרגיע בבריכה ועגלת יין וגבינות: עשר דקות מתל אביב מצאנו שלווה מפתיעה

רכיבה על סוסים בשקיעה למצוק שמשקיף על הים, מתחם מופלא לוואטסו וטבילה בקרח ומיזם קולינרי שמגיש פיצה עם בוראטה ● ביקור בכפר שמריהו ורשפון ● חגית אברון תופרת יום

גיל לוריא, ראש תחום הטכנולוגיה בבית ההשקעות האמריקאי D.A. Davidson / צילום: DA Davidson

הישראלי שהפך לכוכב בשוק האמריקאי והוריד המלצה לאנבידיה כשכולם עוד הימרו עליה בגדול

בעידן שבו מניית אנבידיה הפכה לדת, גיל לוריא בחר להיות כופר ● בראיון לגלובס מספר ראש מחלקת מניות הטכנולוגיה ב–D.A. Davidson מדוע הוריד את דירוג כוכבת השבבים ל"ניטרלי" - עוד הרבה לפני המכסים של טראמפ, סוקר את התמורות בהשקעה בטכנולוגיה ומסביר מה ענקיות ההייטק צריכות לשנות בתקופה הנוכחית

גן החשמל בת''א / צילום: תמר מצפי

אחרי הכישלון: עיריית תל אביב מציבה רף מינימום גבוה ל"גן החשמל"

העירייה יוצאת בניסיון נוסף לשיווק הקרקעות להקמת כ-60 דירות ● קובעת רף של כ–102 מיליון שקל, למרות שההצעות הקודמות היו נמוכות בהרבה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

הרפורמה שלא מורגשת: מה קרה להבטחה לחסוך 6,000 שקל למשפחה?

קרוב לחצי שנה חלפה מאז שרפורמת "מה שטוב לאירופה טוב לישראל" נכנסה לתוקף, אבל בינתיים המחירים כמעט בכל קטגוריה רק מטפסים ● במשרד הבריאות, אחד הגופים האמונים על התוכנית, נשמעים יותר מסויגים לגבי היעד: "אם יהיו השפעות על יוקר המחיה - מבורך"

אליהו יוסיאן בפרסומת של מזגני טורנדו / צילום: צילום מסך

משרד הפרסום של טורנדו: "שגינו. הטעות נעשתה בתום לב"

לאחר שהבעלים של מזגני טורנדו הגן על הבחירה בהשתתפות אליהו יוסיאן ואמר כי לדעתו אין סיבה להוריד את הפרסומת מהאוויר, מנכ"ל קבוצת מקאן, שאחראית על הפרסומת, הודה שהבחירה הזו דווקא הייתה טעות