גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עם "מחיר סיני" לרכב הזה אין כמעט מתחרים

רכב הקרוס־אובר הגדול של צ'רי משלב תא נוסעים איכותי ומאובזר עם שבעה מקומות ומערכת הנעה יעילה, שחוסכת הרבה ביקורים בתחנת הדלק ● המושב האחורי מיועד בעיקר לילדים ותא המטען סמלי, אבל עם "מחיר סיני" אין לו כמעט מתחרים

צ'רי TIGGO 8 / צילום: יח''צ
צ'רי TIGGO 8 / צילום: יח''צ

יצרני הרכב הסיניים מובילים כיום את תעשיית הרכב העולמית בכל הנוגע להיקף ההשקעה במחקר ופיתוח ובחדשנות טכנולוגית. אבל אסטרטגיית המוצרים והמותגים שלהם, במיוחד בשוקי היצוא, מזכירה את שיטת "נסה וטעה". רבים מהם עדיין משגרים לשוק שלל דגמים ומותגים חופפים ומקבילים, עם מיצוב וגבולות גזרה מעורפלים.

נתונים חדשים מגלים: כמה מרוויחים המוסכים על התאונות שלנו
עם מחיר של 120 אלף שקל: הסינים כובשים את ציי הרכב, וזו רק ההתחלה

למשל, לצ'רי הממשלתית יש כיום בסין כעשרה מותגים ותת-מותגים, ונדמה שכל רבעון היא מוסיפה אחד. בישראל יש לה שני יבואנים מתחרים, בינתיים, ושלושה מותגים עם דגמים כמעט מקבילים, ובחודשים הקרובים יצטרפו אליהם לפחות עוד שלושה מותגים, עם צי שלם של דגמים, שגם הם יחלקו את אותם רכיבים מכניים. מסוחררים? גם הלקוחות.

עד שיגיע השיטפון נהנים עדיין הדגמים הראשונים של צ'רי מתחרות מוגבלת יחסית במשפחה המורחבת. אחד מהם הוא ה-TIGGO 8, שמתחילת 2025 משווק גם בגרסת פלאג-אין הייבריד מתקדמת, לצד גרסת הבנזין שעימה נכנס לישראל בשלהי 2023.

עיצוב חיצוני

סדרת הטיגו 8 עברה בינתיים חידוש אם כי הרכב שומר על קווי המתאר של הדור היוצא, שכבר הפך למראה מוכר על כבישי ישראל, במיוחד כרכב ציים. זהו כלי ארוך וגבוה יחסית, שמשדר את סטטוס ה"כביש-שטח", שהישראלים אוהבים. יש לו תא מנוע גבוה ומוצק, צמד פנסים מלוכסנים וגריל טרפזי אנכי וענק, שלא היה מבייש את אאודי.

פרופיל הצד נקי ונטול תחכום, עם קשתות גלגלים גדולות וחישוקים מסיביים ונאים, עמוד גג אחורי די זקוף וגג אופקי. עיצוב הזנב תכליתי ודי שבלוני, עם פסי תאורה רוחביים.

פנים הרכב

סף הכניסה לתא הנוסעים ממוקם די גבוה, והנהג והנוסעים מוצבים גבוה מעל פני הכביש, עם תצפית מלמעלה על נוף הפקקים. צ'רי מגדירה את הרכב "קרוס-אובר משפחתי לשבעה נוסעים", ולפחות שתי שורות המושבים הראשונות תואמות את ההגדרה היטב. מרחב הראש מכובד מלפנים, והשורה השנייה יכולה לאכלס שני מבוגרים פלוס מתבגר מבלי לקפח את מרחב הרגליים של איש מהם.

מנגד, שורת המושבים השלישית די סמלית, כפי שאפשר ללמוד גם מבסיס גלגלים באורך 2.71 מ' בלבד. הגישה לשורת המושבים השלישית דורשת גמישות והמושבים עצמם די צנומים, ומספקים מרחב רגליים שמתאים לילדים, וגם זה בתנאי שהם זוכים להתחשבות מיושבי השורה השנייה.

כשכל המושבים מאוישים, תא המטען מסתפק בנפח סמלי של 193 ליטר. קיפול אחד המושבים או שניהם כבר מפנה מרחב שימושי, ובשורה התחתונה, בטיולים של משפחות מורחבות הברירה היא ויתור על חלק מהנוסעים או על חלק מהמטען.

תא הנוסעים נראה ומרגיש איכותי, "מערבי" ומושקע כמו רוב דגמי הדור האחרון מסין. חומרי דיפון רכים ונעימים מכסים את רוב השטח החשוף בסביבת הנהג והנוסעים והמושבים עטויים ריפוד דמוי עור עם תפרים נאים. פה ושם יש עדיין "מזכרות" מהעבר, כמו מתגים מפלסטיק שחור ומבריק, שקולט טביעות אצבעות, או רמקולים "רטרו" עגולים, שמותקנים בתוך תושבות בולטות בדלתות. הקונסול המרכזי הענק מכיל משטחי טעינה עצומים ומחזיקי כוסות, שיכולים להחזיק בקבוק משפחתי, ויש בו חללי אחסון ענקיים.

הנדסת האנוש טיפוסית לדגמים סיניים, עם לוח מחוונים דיגיטלי בגודל סביר ומסך ראשי ענק (15.6 אינץ'), חד ודקיק, שמרכז את המידע ותפריטי התפעול. התפריטים עברו "גיור" הולם ומאורגן בצורה סבירה, אם כי עדיין צריך לנבור בלא מעט מהם תוך כדי נסיעה כדי להגיע לפונקציות חיוניות כמו שליטה במערכת האקלים.

מישהו בסין אפילו ניסה להעניק לטיגו מערכת פיקוד קולי דוברת עברית, אבל כמו בניסיונות דומים בעבר, התוצאה נעה על המנעד של בין משעשע למביך. עברית שפה קשה.

האבזור התקני מקיף כבר מגרסת הבסיס וכולל פריטים חיוניים כמו חלון גג חשמלי, דלת תא מטען חשמלית, מושב נהג חשמלי ועוד. עם זאת, כדי לקבל גם מושב נוסע חשמלי או תצוגה עילית, שהרבה סינים מציעים כיום כסטנדרט, צריך לבחור בחבילת האבזור הגבוהה והיקרה יותר.

מנוע וצריכת דלק

את מערכת ההנעה של הטיגו 8 הספקנו לפגוש כבר בסדאן צ'רי אריזו 8, וגם כאן היא משלבת מנוע 1.5 ליטר טורבו-בנזין, מנוע חשמלי חזק וסוללה בקיבולת של 18.3 קילוואט-שעה, שנטענת באמצעות רשת החשמל או באמצעות מנוע הבנזין.

כמקובל במערכות כאלה, הנתונים מרשימים "על הנייר": הספק משולב של 347 כ"ס ומומנט משולב של 53.5 קג"מ. אבל אלה נתונים שמשקפים סיטואציה שבה כל המערכות פועלות יחדיו בשיא ההספק. בפועל, כאשר הסוללה טעונה, ברירת המחדל היא נסיעה חשמלית רגועה ונינוחה עם תגובה די מתונה ללחיצה על הדוושה וצבירת מהירות נטולת דרמה מעמידה ל-100 קמ"ש ב-9 שניות.

הטווח החשמלי הרשמי הוא 90 קילומטר ב-WLTP, ולמרות שבפועל הטווח הריאלי קרוב יותר לכ-70 ק"מ, מי שיקפיד על טעינה מלאה של הסוללה מהרשת החיצונית יוכל לבצע את רוב נסיעות היום-יום הטיפוסיות, כולל שיוט בין-עירוני, מבלי להפעיל כלל את מנוע הבנזין. כשטעינת הסוללה יורדת מתחת לסף מסוים, או שהנהג לוחץ כהוגן על המצערת בעליות, נכנס מנוע הבנזין לפעולה וחושף צד מחוספס וקולני יותר.

היצרנית טוענת לטווח נסיעה כולל של מעל 1,000 קילומטר לפני ביקור בתחנת הדלק, ולמרות שלא בדקנו את הנתון בפועל, אחרי נסיעה מאומצת של כ-300 ק"מ התעקש מחשב המנוע שעדיין יש לנו מעל 750 ק"מ.

על הכביש

התנהגות הכביש מעידה על עקומת הלימוד החדה של הסינים. גרסת הבנזין היוצאת של טיגו 8 ספגה לא מעט ביקורת בשל קשיחות המתלים ונטיית גוף חדה בפניות. אבל גרסת ה-PHEV, למרות משקל עצמי של כמעט 2 טונות, מרגישה הרבה יותר מאוזנת.

המתלים מצליחים לנטרל באפקטיביות מהמורות עירוניות, למעט בורות גדולים ומכסי ביוב בולטים, נטיית הגוף בפניות מוחשית אבל לא היסטרית, וההיזון החוזר מההגה סביר כל עוד מקפידים לנטרל את המערכת האגרסיבית של תיקון הסטיה מהנתיב. גם היציבות הכיוונית על הכביש המהיר טובה, למרות הגובה.

מחיר

כמו רוב היצרנים הסיניים, גם טיגו 8 PHEV מציע תמורה מרשימה לכסף, שלמערביים אין לה מענה. גרסת הבסיס עולה 199 אלף שקל, והמאובזרת יותר עולה 210 אלף שקל. מי שיכול להסתפק בחמישה מקומות ימצא בשוק כמה וכמה מתחרים סיניים, כולל של מותגים-אחים, עם הנעת PHEV מתקדמת. אבל מי שחייב שישה-שבעה מקומות, בעיקר עבור ילדים, עם פטור מביקור תכוף בתחנות הדלק, יגלה שזו האלטרנטיבה היחידה במחיר הזה. לפחות עד שיגיע הגל הסיני הבא לישראל.

חלק מהמתחרות

BYD SEAL U

199-214 אלף עולה גרסת הפלאג-אין של הקרוס-אובר. הרכב מסתפק בחמישה מקומות ישיבה אבל תא הנוסעים מרווח. הנעת הפלאג-אין מאפשרת טווח חשמלי של כ־80 ק"מ.

BYD SEAL U / צילום: יח''צ

ג'אקו 8 PHEV

לקראת אוגוסט ינחת כאן בן הדוד של טיגו 8 מבית "ג'אקו" של צ'רי, עם 7 מקומות. שני מנועים חשמליים וסוללה עם טווח של עד כ־160 ק"מ. המחיר טרם פורסם.

ג'אקו 8 PHEV / צילום: יח''צ

עוד כתבות

יירוטים / צילום: Shutterstock, Shimon Gabai

בעקבות שיגור מתימן: אזעקות הופעלו במרכז, בשרון ובאזור ירושלים

אזעקות הופעלו במרכז ובירושלים, יורט טיל אחד על ידי מערכת חץ ● סמל ישי אליקים אורבך וסמ"ר ים פריד נפלו בדרום הרצועה ● שני קצינים ושני לוחמים נוספים נפצעו קשה ופונו לבית החולים, משפחותיהם עודכנו ● משפחתו של החטוף תמיר נמרודי: אין מידע חדש - הוא עודנו מוגדר כחי ● לבקשת טראמפ: שגריר ארה"ב בישראל הודיע על התנעת תהליך הזרמת הסיוע לעזה ● 59 חטופים - 581 ימים בשבי • עדכונים שוטפים

קומפלקס City Atlantic בים המלח / צילום: 3Dblender

בהשקעה של 800 מיליון שקל: פרויקט הענק החדש בים המלח

​קבוצת ברקליס מקימה ליד חוף הפטריות בים המלח קומפלקס תיירות ענק שייקרא City Atlantic, ויתפרס על פני 110 אלף מ"ר ● השטח נרכש ב-2019, והפרויקט הוא חלק מתנופת הפיתוח באזור שבין עין בוקק לנווה זוהר ● ענקית הסייבר Tenable חנכה השבוע את משרדיה בבניין Landmark TLV, המנכ"ל "נתקע" בארה"ב לאחר שטיסתו בוטלה ● אירועים ומינויים

הפגנת חרדים / צילום: ap, Maya Hitij

אי-תעסוקת החרדים: כמה זה עולה לכלכלה הישראלית?

מה שהתחיל ככותרת על עלות אי־ההשתלבות החרדית בשוק העבודה, התלהט לכדי ויכוח על הדרך הנכונה לחשב אותה ● ניסיון ליישב בין העמדות העלה שהרבה תלוי בשאלה ששואלים ● וגם: האם הגיע הזמן לעדכן את התחזית לגבי האוכלוסייה החרדית?

האפיפיור החדש, ליאו ה-14, היום / צילום: ap, Alessandra Tarantino

האפיפיור החדש: הקרדינל האמריקני רוברט פרנסיס פרבוסט

האפיפיור החדש צפוי לצאת למרפסת מעל כיכר פטרוס ולהציג עצמו להמונים שממתינים במקום • שאגות שמחה ובכי: הקהל הגדול מתרגש מהבשורה בוותיקן • מותו של האפיפיור פרנציסקוס נכנס הוותיקן למצב חירום, ובמהלכו ביצע שורה של פעולות ופרוטוקולים – שעיקרם הוא בחירתו הטובה ביותר של האפיפיור החדש

השבוע בעולם / צילום: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP-Thomas Padilla, Shutterstock, רויטרס, goodgoodgood.com

פקיסטן מאיימת על הודו במלחמה גרעינית, ואיך למצוא ׳חיים מלאים׳ ב-8 חודשים

הימין גואה באירופה, אבל השמאל באוסטרליה והמרכז בקנדה גילו נוסחת ניצחון: אנטי טראמפ ● הצוללות שקוריאה רוצה למכור ב־24 מיליארד דולר ● שר ההגנה הפקיסטני אומר שהודו מתנהגת כמו נתניהו ומאיים במלחמה גרעינית ● דאג "מת לשרת" ● ארבעה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

רוני אשורי (מימין), שי כהן, רענן גבירצמן, אוולין לנדמן, קית' מורטון. הנהלת פרוטאנטקס / צילום: איל יצהר

החברה של יוצאי מלאנוקס מגייסת לפי שווי של יותר מחצי מיליארד דולר

פרוטאנטקס, שמנכ"ל אינטל העולמית נמצא בדירקטוריון שלה, מייצרת רכיב להוזלת עיבוד ה־AI ומגייסת כ־50 מיליון דולר לפי שווי של מעל ל־600 מיליון דולר ● אנבידיה במו"מ לרכישת מוצריה

נראה כי התוכנית תימשך בפריפריה ובמעגל השני והשלישי לאזורי הביקוש / צילום: Shutterstock

הקרב על "דירה בהנחה": התוכנית תימשך, אבל ללא אזורי הביקוש

אחרי מחלוקת ממושכת, משרד הבינוי והשיכון קיבל את מבוקשו - והתוכנית הממשלתית לסבסוד מחירי הדירות תימשך ● בערים שבהן המחיר למ"ר גבוה מ־20 אלף שקל, נראה כי היא לא תתקיים ● עוד סוכם כי הממשלה תקדם "תוכנית להאצת ענף הנדל"ן" ב־3 מיליארד שקל ● ההחלטות הסופיות בעניין יתקבלו ביום חמישי הבא

ביל גייטס / צילום: ap, Mark Schiefelbein

ביל גייטס הודיע: יחלק את רוב הונו ויסגור את קרן הפילנתרופיה שלו ב-2045

יחד עם העובדה שהוא מתכוון לחלק את כל 200 מיליארד הדולר בקופת הקרן, גייטס יהיה אחראי על חלוקה של כ-300 מיליארד דולר עד שיגיע לגיל 89 ● "אנשים יגידו עליי הרבה דברים כשאמות, אבל אני נחוש בדעתי שהאמירה 'הוא מת עשיר' לא תהיה אחת מהם", כתב 

דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

המדינה שחותמת עם טראמפ על הסכם סחר ראשון

על פי דיווח שפורסם בניו יורק טיימס, ברטיניה צפויה להיות המדינה הראשונה לחתום על הסכם סחר עם ארה"ב ● אמש פרסם טראמפ כי יקיים היום מסיבת עיתונאים במהלכה יכריז על הסכם סחר משמעותי, אך לא פירט באשר לזהות המדינה עמה נחתם ההסכם או בנוגע לתנאיו

קמפיין בזק / צילום: צילום מסך מתוך הקמפיין

פרסומת ה-AI של בזק היא הזכורה ביותר השבוע, החתונה של הוט - האהובה ביותר

הפרסומת של הוט היא האהובה ביותר בפעם הרביעית, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● טורנדו מתברגת במקום השני בזכירות עם "טכנאי תוך יום", הפרסומת השנויה במחלוקת שבה מככב אליהו יוסיאן עלתה לאוויר לאחר ביצוע הסקר ● הפרסומות הזכורות והאהובות

הצי הימי של טורקיה בתרגיל / צילום: Reuters, Anadolu

המדינה שעוינת את ישראל מתחמשת גם בצוללת גרעינית

TSG חתמה על עסקה שמוערכת במיליוני שקלים עם חברה ביטחונית גדולה ● טורקיה ערכה תצוגת מוצרים ביטחוניים ומל"טים וגם רוצה לפתח צוללת גרעינית ● לוקהיד מרטין הציגה יכולות כיבוי אש אוטונומי עם מסוק בלקהוק ● וג'נרל דיינמיקס קיבל חוזה צוללות הענק עם צבא ארה"ב ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

השופט בדימוס אשר קולה / צילום: ראובן קסטרו

השופט בדימוס אשר קולה, המזוהה עם הממשלה, נבחר לנציב תלונות הציבור על שופטים

קולה, ששימש כסגן נשיא בית המשפט המחוזי בנצרת וישב בהרכב שזיכה את רומן זדורוב, הוא הנציב הראשון שלא כיהן כשופט בבית המשפט העליון ● מאז פרישתו הביע עמדות המזוהות עם הרפורמה המשפטית וקבע כי פיטורי היועמ"שית "זה לא קץ הדמוקרטיה" ● הוא נבחר ע"י ועדה שבשליטת הקואליציה ובהתאם לחוק אשר בג"ץ צפוי לדון ביולי בעתירות נגדו

ג'ונתן גריי / צילום: Reuters

חבר של ביל אקמן, האיש הטוב של עולם ההשקעות: הכירו את המיליארדר שמאחורי תרומת הענק

המיליארדר היהודי ג'ונתן גריי, נשיא חברת ההשקעות בלקסטון, עומד מאחורי תרומת העתק בהיקף 125 מיליון דולר לאוניברסיטת ת"א - הגדולה ביותר שקיבלה מעולם ● גריי הצטרף לבלקסטון כשהיה בן 22 בלבד, אחראי במידה גדולה להצלחתה ונחשב ל"איש הטוב" של קרנות ההון סיכון ● וגם: הקשר עם ביל אקמן ומה הוא חושב על מכסי טראמפ ● פרופיל

גן החשמל בת''א / צילום: תמר מצפי

אחרי הכישלון: עיריית תל אביב מציבה רף מינימום גבוה ל"גן החשמל"

העירייה יוצאת בניסיון נוסף לשיווק הקרקעות להקמת כ-60 דירות ● קובעת רף של כ–102 מיליון שקל, למרות שההצעות הקודמות היו נמוכות בהרבה

הפרויקט בתמל 3006 של L.D.B GLOBAL, הרצליה / הדמיה: דוד בן חמו

18 דונם ביותר מ-200 מיליון שקל: עסקת הענק בהרצליה

חברת L.D.B GLOBAL רכשה 18 דונם של קרקע חקלאית ● בתוך פחות משנה נרכשו במקום קרקעות ביותר מחצי מיליארד שקל

יבקר הפעם רק במדינות המפרץ. נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

טראמפ חוזר למזרח התיכון - וישראל כבר לא בראש סדרי העדיפויות

נשיא ארה"ב פותח את סבב ביקוריו במדינות האזור - ללא עצירה בישראל ● במוקד הביקור: ערב הסעודית, אם כי המלחמה בעזה מעמידה בספק את הסיכויים לנורמליזציה בינה לבין ישראל שטראמפ שואף לקדם ● האם הוא יקדם את מסדרון הסחר שיכול לשנות את פני המזרח התיכון, ואיך הסכם הגרעין עם איראן עלול להצית מרוץ חימוש אזורי

אליהו יוסיאן בפרסומת של מזגני טורנדו / צילום: צילום מסך

משרד הפרסום של טורנדו: "שגינו. הטעות נעשתה בתום לב"

לאחר שהבעלים של מזגני טורנדו הגן על הבחירה בהשתתפות אליהו יוסיאן ואמר כי לדעתו אין סיבה להוריד את הפרסומת מהאוויר, מנכ"ל קבוצת מקאן, שאחראית על הפרסומת, הודה שהבחירה הזו דווקא הייתה טעות

כוחות צה''ל מסיירים על הגבול ברצועת עזה. אין מודל דיפרנצאלי / צילום: דובר צה''ל

כיף של מילואים: הישראלים שהפכו את תגמולי הצבא לפרנסה משגשגת

לא מעט נותני שירותים ליחידות מילואים מבקשים ומקבלים שכר בימ"מים במקום בכסף ● המנגנון שלא מבחין בין קרביים לטרמפיסטים מנפח שכר ללא הצדקה ● במקביל לתודות ולשבחים לאלה שמתייצבים שוב ושוב למילואים, הגיע הזמן לנהל טוב יותר את חגיגת הימ"מים

יוני ורונן אסיא, מייסדי איטורו / צילום: איל יצהר

המתנה שקיבלו בבר מצווה סללה לאחים אסיא את הדרך להנפקת ענק בנאסד"ק

אחרי ניסיון מיזוג כושל, קשיי רגולציה, נפילות בשוק הקריפטו וסדרה של דחיות - איטורו, שהוקמה על ידי האחים יוני ורונן אסיא והייתה בין הראשונות לאפשר מסחר בקריפטו - תהפוך בימים הקרובים לחברה ציבורית ● המטרה: לאתגר את המערכת הבנקאית המסורתית ● ומה למדה איטורו מהעבודה לצד מי שבהמשך המציא את האת'ריום

חדר מיון בקליפורניה, ארה''ב / צילום: ap, Ashley Landis

כך הפכו חוליי מערכת הבריאות בארה"ב לשוק שמושך חברות ישראליות

ב־15 השנים האחרונות גילו סטארט־אפים ישראליים שיש להם יתרון בשוק שמנסה לפתור את חוליי מערכת הבריאות האמריקאית בעזרת ביג דאטה ● איך הם עושים את זה, והאם היתרון הזה הולך ונשחק?