גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אוזמפיק טבעי? חוקרים מצאו חיידק במעי שמפחית צריכת סוכר

הקיצוצים של ממשל טראמפ במשרד הבריאות עלולים להגיע ל-33 מיליארד דולר ● חוקרים פיענחו מנגנון שמפחית צריכת סוכר ● ארבע חברות דיווחו על תוצאות ניסויים בתחום פרפור עליות בלב ● רבעון חלש לחברת האסתטיקה הרפואית אינמוד ● השבוע בביומד

חדשות הביומד / עיצוב: טלי בוגדנובסקי, צילומים: Shutterstock
חדשות הביומד / עיצוב: טלי בוגדנובסקי, צילומים: Shutterstock

חיידק האוזמפיק? חוקרים פיענחו מנגנון שמפחית צריכת סוכר באמצעות חיידק

חוקרים מאוניברסיטת ג'יאגנן בסין גילו חיידק במעי אשר מפריש חומרים דומים לאלה שמהווים את הבסיס לתרופות ההרזיה ממשפחת ה-GLP1. מחקרים ראשוניים מראים כיצד מנגנון זה עשוי לתווך את הקשר בין תמהיל חיידקי המעי לבין הנטייה להשמנה או סוכרת, ומסמנים מטרות לתרופות ההרזיה הבאות - או אולי לטיפול פרוביוטי.

השבוע בביומד | ענקית התרופות בשיתוף-פעולה ייחודי עם אוניברסיטת תל אביב
השבוע בביומד | רצים מרתון? לא בטוח שתשמחו לקרוא את המחקר הזה

המחקר מדגים את הקשר המורכב בין גוף האדם לבין תמהיל החיידקים ואת האופן שבו המחקר רק של אחת הזוויות הללו אינה נותנת את התמונה המלאה, ועלולה לפספס הזדמנויות להתערבויות יעילות.

במחקר שפורסם בכתב העת Nature Microbiology, הראו החוקרים תחילה כי אצל מטופלים עם סוכרת, ישנו ביטוי חסר של קולטן Ffar4. זהו חלבון שמקודד על ידי גן באותו השם, והוא בא לידי ביטוי על המעטפת של תאים רבים. כבר בעבר קושר החלבון הזה לתהליכים כמו בקרה על כמויות מזון, העדפות מזון, אופן השימוש של התאים בסוכר וכן תהליכים דלקתיים. בניסוי הנוכחי נמצא כי ככל שיש פחות מן הקולטן הזה, כך המטופלים, וגם עכברי מעבדה באותו המצב, רצו לצרוך יותר סוכר.

כאשר הפחיתו החוקרים את הכמות של ה-Ffar4 בעכברים, ירדה רמתו במעי של חיידק בשם Bacteroides vulgatus. חיידק זה מפריש חומר בשם Pantothenate, והחוקרים מצאו כי ככל שיש פחות Ffar4, ולכן פחות מהחיידק Bacteroides vulgatus, וכך גם פחות Pantothenate, כך עולה ההעדפה לסוכר. אם כך, ניתן לראות כיצד הגנטיקה, האופן בו מתבטאים הגנים, חיידקי המעי וההעדפות התזונתיים קשורים אלה באלה. אבל יש עוד חלק בתמונה.

מסתבר כי הפרשת ה-Pantothenate מובילה להפרשה של GLP-1, אשר בניסוי זה דיכא את ההעדפה לסוכר. זהו החומר הפעיל בתרופות ההרזיה האפקטיביות והפופולאריות בשנים האחרונות, והוא משפיע על הגוף כנראה במנגנונים רבים הקשורים לרעב ושובע, שימוש באינסולין ועוד.

בניסוי המדובר, ה-GLP-1 עורר חומר בשם FGF21, שידוע כמבקר את המטבוליזם של האנרגיה. ניסויים קודמים הראו כי בני אדם שמייצרים פחות FGF21, צורכים יותר מזונות מתוקים.

כך, עירור ה-Ffar4, הגדלת כמות ה-Bacteroides vulgatus, ה-Pantothenate או ה-FGF21, כולם נראים כמו יעדים אפשריים נוספים לפיתוח תרופות להרזיה, שאולי ניתן לפעול עליהם יחד עם התרופות הקיימות, או כתחליף להם במי שהתרופות יוצרות אצלם תופעות לוואי בלתי נסבלות.

במאמר הנוכחי סיפרו החוקרים כי כאשר נתנו לעכברים את החיידק, עלתה כמות ה-GLP-1 וגם כמות ה-FGF21 בגופם, וכתוצאה מכך הם צרכו פחות מזון מתוק ורמות הסוכר אצלם ירדו. ייתכן שניתן יהיה למצוא דרכים להשפיע על תמהיל החיידקים במעי באמצעות תזונה.

מדובר כמובן עדיין במחקר שנמצא בראשיתו, והמנגנון טרם אושש במלואו על בני אדם.

הקיצוצים של טראמפ עלולים להגיע ל-33 מיליארד דולר עבור משרד הבריאות, ול-18 מיליארד ל-NIH

ממשל טראמפ הציג בשבוע שעבר את טיוטת תקציב הממשלה לשנת 2026, וחשף תוכניות לקיצוצים עמוקים בתחומים הקשורים למדע ובריאות.

מהפרסום עולה כי תקציב משרד הבריאות צפוי להיות מקוצץ ב-33 מיליארד דולר - מעל רבע מהתקציב הכולל שלו. מתוך כך, תקציב ה-NIH (רשות הבריאות הלאומית), צפוי לפחות ב-18 מיליון דולר, כלומר קיצוץ של כ-40% בתקציבו. חלק מן המכונים בו יאוחדו וייטמעו במכונים אחרים, כך שבסופו של דבר יכלול ה-NIH רק חמישה מכונים: רפואת הגוף, רפואת המוח, רפואה כללית, רפואת מוגבלויות ומחקר התנהגותי.

תקציב ה-CDC, המרכז לשליטה במחלות האחראי על מגיפות, כולל מחלות זיהומיות אך גם מגיפות לא מדבקות כמו סוכרת, יפחת ב-3.6 מיליארד דולר - כמעט חצי מהתקציב הנוכחי. למחלות המדבקות, כולל מחלות המין המדבקות ולהתמכרויות יוקצו יחד כ-300 מיליון דולר בלבד.

ה-CMS, המרכז האחראי לנהל את תוכניות הביטוח הממשלתיות, יקוצץ ב-674 מיליון דולר.

כרגע אין בתכנון קיצוצים ל-FDA, המנהל האחראי על אישור תרופות ומכשור רפואי ופיקוח על מזון, אך מתוכננים בו פיטורים נרחבים, של כ-3,500 עובדים, כ-18% מכוח העבודה.

לא לגמרי ברור האם הקיצוצים שכבר ספגו עד כה מוסדות המדע והבריאות בארה"ב, נכללים במספרים הללו וינוכו מהם. תיארנו בשבועות האחרונים כי הקפאת התקשורת החוצה מן ה-NIH בימים הראשונים לכהונתו של טראמפ, הובילה להאטה באישור תקציבי מחקר. כמו כן הוחלט על הפחתת הקצאת התקציבים הלא ישירים למחקר הניתנים על ידי ה-NIH לאוניברסיטאות ומכוני המחקר כחלק ממענקי המחקר. זהו קיצוץ שמשמעותו ירידה של כ-15%-50% בגודל המענקים ועל פי ההערכות, צעד זה מקטין את המענקים במיליארדי דולרים. עוד בוטלו תוכניות ספציפיות כמו למשל תוכניות סיוע בינלאומי בתחום הרפואי, תוכנית לתמיכה נפשית ומניעת התמכרויות שהוטמעה אחרי הקורונה.

גורמים בשוק הבריאות האמריקאי יצאו נגד הקיצוצים. כך לדוגמה, ראש ה-CDC לשעבר טום פרידמן אמר לסוכנות הידיעות רויטרס כי: "מדובר במכירת חיסול של תוכניות מצילות חיים שגם מפחיתות את עלות הבריאות לכולנו. בעקבות מהלך זה הציבור האמריקאי יהיה חולה יותר ועני יותר".

עמותת United for Medical Research אשר תומכת במחקר בתחום הביומד, אמרה כי: "הקיצוצים יהיו בכייה לדורות עבור חוקרי ה-NIH, עבור חולים ומשפחות שמחכים לתרופות, וגם עבור הכלכלה האמריקאית. הקיצוץ יעלה לנו במעמדנו כמובילים העולמיים בתחום המחקר הרפואי ויפגע גם בביטחון הלאומי שלנו".

במסמך טיוטת התקציב נאמר כי: "ה-NIH פגע באמון העם האמריקאי עם הוצאות בזבזניות, מידע מטעה, מחקר מסוכן וקידום של אידיאולוגיות מסוכנות שפוגעות בבריאות הציבור".

ארבע חברות דיווחו יחד על תוצאות ניסויים בתחום פרפור עליות בלב

ארבע חברות המכשור הרפואי המובילות: בוסטון סיינטיפיק , מדטרוניק , אבוט וג'ונסון אנד ג'ונסון , חשפו נתונים לגבי המוצרים שלהן לתחום האבלציה (צריבת חלק קטן מרקמת הלב) נגד פרפור עליות בכנס Heart Rhythm 2025, שנערך בשבוע שעבר, כך מדווח אתר Medtech Dive.

כל המוצרים הם מהקטגוריה החמה של Pulsed Field Ablation, גישה לטיפול בהפרעת הקצב על ידי אבלציה, וזאת באמצעות שדות חשמליים הפוגעים בממברנות של התאים. זאת להבדיל מאבלציה בחום או קור, השיטה שהייתה מקובלת עד היום. המוצרים הראשונים בקטגוריה, של בוסטון סיינטיפיק ומדטרוניק, אושרו בתחילת השנה שעברה.

הקטגוריה אומצה במהירות על ידי הרופאים, בזכות החיסכון בזמן, וזאת לעומת השיטות הקיימות. יש לציין כי מבחינת המטופלים מדובר בשיטה שאמורה להיות בטוחה יותר.

בוסטון סינטיפיק, שהמוצר שלה מאושר לטיפול בפרפור שבא והולך (paroxysmal), הציגה ניסוי בפרפור חדרים מתמשך (Persistent), בעקבותיו 73.4% מהמטופלים היו הבריאו מפרפור לאחר הטיפול ורק 2.4% סבלו מתופעות לוואי חמורות. יעד הניסוי היה של לפחות 40% רמיסיה (נסיגה) עם פחות מ-12% מטופלים הסובלים מתופעות לוואי חמורות, כך שלמעשה הוא הושג בהצלחה רבה. מטרת החברה כעת היא להשיג הרחבה של האינדיקציה שלה גם לפרפור קבוע. אנליסטים מבנק ההשקעות BTIG מסרו כי החברה שומרת על יתרון בתחום.

אבוט, שהגיעה יחסית מאוחר לזירה, ערכה ניסוי בשני סוגים של פרפורי עליות. החברה דיווחה כי 83.5% מהמטופלים שלה בפרפור שבא והולך ו-58.1% מהמטופלים בפרפור קבוע, היו חפים מפרפור עליות בעקבות הטיפול, ו-2.7% סבלו מתופעות לוואי בעייתיות. אבוט קיבלה את אישור השיווק באירופאי למוצר במרץ האחרון, ועדיין אין לה אישור אמריקאי, אותו היא מקווה להשיג ב-2026.

מדטרוניק, שהמוצר שלה מאושר לפרפור עליות שאינו קבוע, חשפה ניסוי בדור הבא של מוצריה בתחום. אחרי שנה של טיפול, 88% מהמטופלים לא סבלו מפרפור, ובתת-קבוצה שטופלה באופן שהחברה רואה כאופטימלי, לא היו אירועי בטיחות כלל. מוצר זה פועל יחד עם מערכת הניווט של Affera, חברה שהוקמה על ידי הישראלי-אמריקאי דורון הרלב, ונמכרה למדטרוניק ב-2022 בסכום של 925 מיליון דולר. אנליסט מבנק ההשקעות סטיפל מסר ל-Medtech Dive כי מערכת Affera התקבלה בצורה חיובית מאוד בקרב הרופאים והיא אחראית במידה רבה על המכירות הטובות של מוצרי מדטרוניק בקטגוריה.

ג'ונסון אנד ג'ונסון קיבלה את האישור למוצר שלה בנובמבר האחרון אך בינואר השנה נאלצה להפסיק את השימוש בשל חשש מבעיות בטיחות. בחודש פברואר המצב הסתדר והחברה החזירה את המוצר לשוק. בכנס היא הציגה תוצאות ראשוניות (שלושה חודשי מעקב) מניסוי במערכת הדור הבא שלה שתיבחן לאורך 12 חודשים. עדיין קשה להשוות את היעילות שלה למערכות האחרות, אם כי מבחינת היעדים לשלב זה היעילות הייתה משביעת רצון. שיעור אירועי הבטיחות הייתה 3%.

רבעון חלש כצפוי לאינמוד

חברת האסתטיקה הרפואית אינמוד , דיווחה על הכנסות רבעוניות של 77.9 מיליון דולר, ירידה של 3% לעומת התקופה המקבילה. זהו רבעון נוסף אחרי כשנה של תוצאות מאכזבות לאינמוד, שהייתה אחת החברות הישראליות הצומחות ביותר בנאסד"ק מהנפקתה ב-2020 ועד לפני קצת יותר משנה.

אינמוד מייחסת את הביצועים החלשים שלה למצב השוק בארה"ב ולתנאי הריבית אשר מקשים על קליניקות הרפואה האסתטית לממן את רכישת מכשיריה. עם זאת, ברבעון הנוכחי חלה גם ירידה בשימוש במכשירים, המתבטאת בקיטון של 10% בהכנסות ממתכלים ושירות, וזאת לעומת הרבעון המקביל ב-2024. הרווח הגיע ל-18.2 מיליון דולר ברבעון, לעומת 23.6 מיליון בתקופה המקבילה.

החברה הצליחה לעצור את הירידה במחיר מנייתה על ידי תוכנית רכישת מניות, שהגיעה בחודש אפריל להיקף של 127 מיליון דולר. יש לה עדיין 512 מיליון דולר במזומן בקופה. כעת נסחרת החברה לפי שווי של 988 מיליון דולר.

תחזית אינמוד ל-2025 היא להכנסות של 395-405 מיליון דולר (בדומה ל-2024 ובדומה לתחזית שנתנה בסוף 2024), עם רווח של 101-106 מיליון דולר (ירידה לעומת תחזיות קודמת לרווח של 130-135 מיליון דולר, וירידה חדה לעומת רווחי 2024, שעמדו על 181.3 מיליון דולר, וגם הם היוו ירידה של 8.5% לעומת 2023).

מנכ"ל ומייסד החברה משה מזרחי אמר עם פרסום הדו"חות כי: "הביצועים שלנו ברבעון הראשון של 2025 מייצגים את המשך הלחץ שאנחנו חווים בשל ביקושים נמוכים, הנובעים ממצב השוק. אנחנו ממשיכים להוציא לפועל את האסטרטגיה שלנו, הכוללת מצוינות תפעולית, השקעה בחדשנות והקצאה חכמה של משאבים".

עוד ציין מזרחי כי החברה מרוצה מן הביצועים שלה באירופה, שם רשמה הכנסות גבוהות השנה וכי היא ממתינה להשקה של שתי מערכות חדשות.

סמנכ"ל הכספים של החברה יאיר מלכה אמר כי המכסים שמטילה ארה"ב על מוצרים מיובאים כולל מכשור רפואי, עלולים לקזז כ-2%-3% מן הרווח הגולמי של החברה, שממילא ירד ברבעון הנוכחי ל-78% לעומת 80% בתקופה המקבילה, ו-84% ב-2023.

עוד כתבות

השופט בדימוס אשר קולה / צילום: ראובן קסטרו

השופט בדימוס אשר קולה, המזוהה עם הממשלה, נבחר לנציב תלונות הציבור על שופטים

קולה, ששימש כסגן נשיא בית המשפט המחוזי בנצרת וישב בהרכב שזיכה את רומן זדורוב, הוא הנציב הראשון שלא כיהן כשופט בבית המשפט העליון ● מאז פרישתו הביע עמדות המזוהות עם הרפורמה המשפטית וקבע כי פיטורי היועמ"שית "זה לא קץ הדמוקרטיה" ● הוא נבחר ע"י ועדה שבשליטת הקואליציה ובהתאם לחוק אשר בג"ץ צפוי לדון ביולי בעתירות נגדו

בניין האיחוד האירופי / צילום: Shutterstock

המדינה שנחשבה תומכת של ישראל וכעת יוצאת נגדנו

שר החוץ ההולנדי הודיע במכתב רשמי לאחראית על יחסי החוץ של האיחוד האירופי כי הולנד תסרב לקדם את היחסים עם ישראל מעתה והלאה ותדרוש לדון אם היא נשארה מחויבת לעקרונות החוק הבינלאומי ● האיחוד הוא שותף הסחר הגדול ביותר של ישראל, עם סחר שנתי של יותר מ-50 מיליארד אירו

מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג / צילום: Associated Press, Nic Coury

"תזנק ב-40%": האם אנבידיה תחזור להיות הכוכבת הלוהטת בוול סטריט

לאחר פתיחת שנה עגומה, מניית אנבידיה מציגה התאוששות בחודש האחרון ● במקביל, הדיווחים כי טראמפ מתכנן לבטל את הגבלות יצוא השבבים בארה"ב צפויים לתת רוח גבית למניה ● ב-FactSet מעריכים כי לאנבידיה יש פוטנציאל אפסייד עצום ● ואילו עוד מניות טכנולוגיה צפויות לעלות?

תחבורה ציבורית / צילום: Shutterstock, defotoberg

בעלות של מיליוני שקלים: משרד התחבורה מפקיע תחב"צ להילולה בהר מירון

משרד התחבורה מסיט רכבות ואוטובוסים לטובת מבצע ההילולה בהר מירון, שתתקיים בלילה שבין הימים חמישי ושישי בשבוע הבא ● בין היתר, תחנת כרמיאל תיסגר לשירות, ולא יופעלו רכבות בקו באר שבע-ת"א בין השעות 9:00-13:00 ● מדובר בהיערכות חריגה בהיקפה לעומת שנים קודמות

יבקר הפעם רק במדינות המפרץ. נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

טראמפ חוזר למזרח התיכון - וישראל כבר לא בראש סדרי העדיפויות

נשיא ארה"ב פותח את סבב ביקוריו במדינות האזור - ללא עצירה בישראל ● במוקד הביקור: ערב הסעודית, אם כי המלחמה בעזה מעמידה בספק את הסיכויים לנורמליזציה בינה לבין ישראל שטראמפ שואף לקדם ● האם הוא יקדם את מסדרון הסחר שיכול לשנות את פני המזרח התיכון, ואיך הסכם הגרעין עם איראן עלול להצית מרוץ חימוש אזורי

רכב חשמלי בטעינה / צילום: Shutterstock

הערכות: צי הרכב הממשלתי לא יעבור לחשמל בשנה וחצי הקרובות

למרות החלטת הממשלה, כל מכרזי ההצטיידות שפורסמו מתחילת 2025 היו לרכבי בנזין או הייבריד ● קבוצת צ'רי חשפה החודש באירופה דגמים חדשים ● השנה צפוי לנחות בישראל מותג חדש של NIO, שמתומחר ב-150 אלף שקל ● ועוד חדשות מענף הרכב

Water Clinic / צילום: דבי סיני

טיפול מרגיע בבריכה ועגלת יין וגבינות: עשר דקות מתל אביב מצאנו שלווה מפתיעה

רכיבה על סוסים בשקיעה למצוק שמשקיף על הים, מתחם מופלא לוואטסו וטבילה בקרח ומיזם קולינרי שמגיש פיצה עם בוראטה ● ביקור בכפר שמריהו ורשפון ● חגית אברון תופרת יום

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Alex Brandon

טראמפ הביע תמיכה בהפחתת המכסים הנוכחיים על סין; המסחר בוול סטריט ננעל בירידות

טראמפ כתב ברשתות החברתיות כי מכס של 80% על סחורות סיניות "נראה נכון" לקראת שיחות סחר מרכזיות שצפויות להתקיים בסוף השבוע ● דאו ג'ונס נחלש ב-0.3%, S&P 500 איבד 0.1% והנאסד"ק נותר ללא שינוי ממשי ● ענקית הפארמה הישראלית טבע נחתכה ב-6.4%

יונדאי סנטה פה הייבריד 2025 / צילום: יח''צ

הרכב הזה טוב וראוי מכל בחינה, למעט תג המחיר

הדור החדש של יונדאי סנטה פה מציג עיצוב נועז, שמהווה מחווה לשוק האמריקאי ● יש לו תא נוסעים איכותי ומרווח, יכולות דינמיות טובות ומנוע די חסכוני ● אבל המחיר דוחק את גבולות התדמית העממית של המותג ומציב אותו בתחרות קשה

רוני אשורי (מימין), שי כהן, רענן גבירצמן, אוולין לנדמן, קית' מורטון. הנהלת פרוטאנטקס / צילום: איל יצהר

החברה של יוצאי מלאנוקס מגייסת לפי שווי של יותר מחצי מיליארד דולר

פרוטאנטקס, שמנכ"ל אינטל העולמית נמצא בדירקטוריון שלה, מייצרת רכיב להוזלת עיבוד ה־AI ומגייסת כ־50 מיליון דולר לפי שווי של מעל ל־600 מיליון דולר ● אנבידיה במו"מ לרכישת מוצריה

קמפיין בזק / צילום: צילום מסך מתוך הקמפיין

פרסומת ה-AI של בזק היא הזכורה ביותר השבוע, החתונה של הוט - האהובה ביותר

הפרסומת של הוט היא האהובה ביותר בפעם הרביעית, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● טורנדו מתברגת במקום השני בזכירות עם "טכנאי תוך יום", הפרסומת השנויה במחלוקת שבה מככב אליהו יוסיאן עלתה לאוויר לאחר ביצוע הסקר ● הפרסומות הזכורות והאהובות

תמיר נמרודי. 580 ימים בשבי

תמיר נמרודי הוא החטוף הישראלי שיש חשש לחייו

ברויטרס דווח כי נשיא ארה"ב החליט לזנוח את הדרישה האמריקנית לנורמליזציה בין ישראל לסעודיה, במסגרת הסכמה אמריקנית לפרויקט גרעין סעודי ● בכיר ישראלי: יש חלון הזדמנויות של 9 ימים להגיע לעסקה ● קטאר קיבלה אור ירוק מארה"ב ותעביר כסף לממשלה בסוריה ● 59 חטופים - 580 ימים בשבי • עדכונים שוטפים  

קומפלקס City Atlantic בים המלח / צילום: 3Dblender

בהשקעה של 800 מיליון שקל: פרויקט הענק החדש בים המלח

​קבוצת ברקליס מקימה ליד חוף הפטריות בים המלח קומפלקס תיירות ענק שייקרא City Atlantic, ויתפרס על פני 110 אלף מ"ר ● השטח נרכש ב-2019, והפרויקט הוא חלק מתנופת הפיתוח באזור שבין עין בוקק לנווה זוהר ● ענקית הסייבר Tenable חנכה השבוע את משרדיה בבניין Landmark TLV, המנכ"ל "נתקע" בארה"ב לאחר שטיסתו בוטלה ● אירועים ומינויים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

טראמפ הקפיץ את וול סטריט ואת הביטקוין; סולאראדג' זינקה ב-24%, סטרטסיס ב-14%

בורסות אירופה ננעלו בעליות ● טראמפ הודיע על הסכם סחר עם בריטניה ואמר: "רוצו לקנות מניות" ● מוקדם יותר טראמפ כינה את פאוול "אידיוט, אין לו מושג", לאחר שהותיר את הריבית על כנה ● הישראליות שזינקו, וזו שנפלה ● מניית המחשוב הקוונטי שזינקה ב-50% ● בואינג זינקה לאחר ההבטחה שהסכם הסחר עם בריטניה כולל רכישה של מטוסי החברה ● תשומת הלב תופנה בסופ"ש לשיחות הסחר בין סין לארה"ב

חדר מיון בקליפורניה, ארה''ב / צילום: ap, Ashley Landis

כך הפכו חוליי מערכת הבריאות בארה"ב לשוק שמושך חברות ישראליות

ב־15 השנים האחרונות גילו סטארט־אפים ישראליים שיש להם יתרון בשוק שמנסה לפתור את חוליי מערכת הבריאות האמריקאית בעזרת ביג דאטה ● איך הם עושים את זה, והאם היתרון הזה הולך ונשחק?

יירוטים / צילום: Shutterstock, Shimon Gabai

בעקבות שיגור מתימן: אזעקות הופעלו במרכז, בשרון ובאזור ירושלים

אזעקות הופעלו במרכז ובירושלים, יורט טיל אחד על ידי מערכת חץ ● סמל ישי אליקים אורבך וסמ"ר ים פריד נפלו בדרום הרצועה ● שני קצינים ושני לוחמים נוספים נפצעו קשה ופונו לבית החולים, משפחותיהם עודכנו ● משפחתו של החטוף תמיר נמרודי: אין מידע חדש - הוא עודנו מוגדר כחי ● לבקשת טראמפ: שגריר ארה"ב בישראל הודיע על התנעת תהליך הזרמת הסיוע לעזה ● 59 חטופים - 581 ימים בשבי • עדכונים שוטפים

דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

הראשון של טראמפ: מה כולל "ההסכם ההיסטורי" עם בריטניה

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הודיע היום על עסקת סחר ראשונה מאז שהכריז על "יום השחרור" ● העסקה, שנחתמה עם הממלכה המאוחדת כוללת יצוא חופשי של בקר, אתנול ומכונות ● אך למרות ההצהרות הרמות, לא מדובר בהסכם סחר מקיף

טיל JASSM-ER בבסיס חיל האוויר האמריקאי / צילום: צילום מסך מתוך יוטיוב (חיל האוויר האמריקאי)

1.5 מיליון דולר לטיל שיוט: ישראל בדרך לעסקת ענק שעשויה לסייע בתקיפת איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● כשברקע תקיפה אפשרית באיראן, לגלובס נודע כי משרד הביטחון נמצא במשא־ומתן לרכישת טילי שיוט מתקדמים של לוקהיד מרטין ● טיל JASSM-ER נמצא בשימוש בצבאות ארה"ב ואוסטרליה, והוא מאפשר למטוסי קרב לתקוף מטרות בעומק שטח האויב, בלי להיכנס אליו

דג שלם בגריל / צילום: רוי גיא, אפולו

הומאז' לשנות ה-90: מסעדת דגים שמחזירה את הקסם של ת"א הישנה

שולחנות נירוסטה, מוזיקה ישראלית, קרם בוואריה, צ'ייסרים של אוזו, כפכפים, שמח: הבאזז שקדם לפתיחת מסעדת הדגים בהחלט מוצדק ● תמורה טובה לכסף, פינה חדשה עם אוכל שלא קורע את הכיס

אליהו יוסיאן בפרסומת של מזגני טורנדו / צילום: צילום מסך

משרד הפרסום של טורנדו: "שגינו. הטעות נעשתה בתום לב"

לאחר שהבעלים של מזגני טורנדו הגן על הבחירה בהשתתפות אליהו יוסיאן ואמר כי לדעתו אין סיבה להוריד את הפרסומת מהאוויר, מנכ"ל קבוצת מקאן, שאחראית על הפרסומת, הודה שהבחירה הזו דווקא הייתה טעות