גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אחרי 60 שנה ותשואה של מיליוני אחוזים: הצלחות הענק והפספוסים של וורן באפט

לאחר שניהל במשך 60 שנה את ברקשייר האת'וויי, הודיע האורקל מאומהה כי הוא יפרוש בסוף השנה ● הוא יותיר אחריו מורשת של הצלחות שאין שנייה לה כמשקיע, אבל היו גם כישלונות ● אלה ואלה מהווים עבורו ולכולם שיעורים חשובים ● וגם, איך הגיע המנכ"ל המיועד גרג אייבל לברקשייר, ומה גרם לו לומר על עצמו: "הפכתי לכלב שתפס את המכונית"

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik
וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

בשבת האחרונה, כאשר וורן באפט שם סוף לקריירה ההיסטורית שלו כמנכ"ל חברת ברקשייר האת'וויי, מיהרו דמויות בולטות בוול סטריט לשבח את האיש שלדבריהם תרם במידה רבה להצלחתם בזכות דברים שלמדו ממנו.

טראמפ הולך על פופוליזם, וסין מתמקדת ביעדים כלכליים
למה ביל גייטס מתכנן לתרום 200 מיליארד דולר, ומה יקבלו שלושת ילדיו?

"אינספור אנשים, ואני ביניהם, שאבו השראה מחכמתו", אמר עליו טים קוק מנכ"ל אפל, "באפט מגלם את כל מה שטוב בקפיטליזם האמריקאי", אמר עליו ג’יימי דיימון, מנכ"ל ג’יי.פי.מורגן.

מגיע לו. באפט סיפק ב-60 שנות ניהולו תשואה של יותר מ-5,500,000% על מניית ברקשייר, כשהפך חברת טקסטיל כושלת לחברה בעלת הערך הגבוה ביותר בעולם שאינה ענקית טכנולוגיה או חברת נפט ממשלתית. מדובר בתשואה שנתית ממוצעת של כ-20%, כמעט כפול לעומת מדד הדגל האמריקאי. לשם השוואה, מדד S&P 500 השיא תשואה של 39,054% באותה התקופה, תשואה שנתית ממוצעת של כ-10% (כולל דיבידנדים).

ברקשייר צברה שורת הישגים שהדגימו את הצלחתה ועוצמתה, תוך שהיא מתרחבת לעוד ועוד תחומים. כיום, יש לה, לפי הוול סטריט ג'ורנל, כ-180 חברות תפעוליות שמייצרות יחד הכנסות שנתיות של כמעט 400 מיליארד דולר. האימפריה כוללת מסילות רכבת, חברות חשמל וגז, תחנות דלק, סוכנויות רכב, חברות בנייה, יצרני כימיקלים ומתיווכים בנדל"ן. בנוסף, היא מחזיקה במותגים מוכרים - דוראסל, פרוט אוף דה לום, דיירי קווין, הלצברג דיימונדס ועוד.

לציבור הרחב, באפט מוכר בעיקר בזכות יכולת הבחירה יוצאת הדופן שלו במניות, ובפרט קבוצה מצומצמת של מניות כמו קוקה קולה, בנק אוף אמריקה, שברון, אמריקן אקספרס וכמובן אפל. אלה מהווים כ-70% מתיק ההשקעות של החברה, אשר שוויו כ-275 מיליארד דולר.

באפט אמר: "עסק מופלא אחד יכול לפצות על הרבה החלטות בינוניות, שבלתי נמנע שיקרו". במקרה של באפט, היו הרבה "מופלאות" ומעט "בינוניות", כפי שייכתב בהמשך.

ברקשייר גם צברה קופת מזומנים עצומה, שהגיעה לשיא של 348 מיליארד דולר בסוף הרבעון הראשון, החברה מחזיקה לפי הוול סטריט ג'ורנל בכ-5% מכלל האג"ח הממשלתיות האמריקאיות במחזור, ושילמה בשנה שעברה, לפי דברי באפט עצמו, את חשבון המס הגדול ביותר בהיסטוריה האמריקאית לחברה - כמעט 27 מיליארד דולר.

לאחרונה, באפט המתין להזדמנות הגדולה הבאה להשקיע את סכום המזומנים הגדל שברשותו - החלטה שנראה שיעביר כעת לגרג אייבל, יורשו.

באפט עצמו הזכיר לא פעם שלא כל השקעה שביצע במהלך ששת העשורים שלו כמנכ"ל הייתה הצלחה מסחררת כמו ההשקעה באפל. והוא גם הדגיש שמהטעויות - יש לא פחות מה ללמוד. הנה מבחר מהן.

ההצלחות: "תמצאו לי מניה שעונה לשלושה קריטריונים"

1 אפל

הגדולה והמפורסמת בין הצלחותיו היא אפל , והיא גם שיעור מאלף. באפט אמנם בילה שישה עשורים בבניית ברקשייר האת'אוויי, אך הודה שהיה זה המנכ"ל של אפל, טים קוק, שסיפק לקונגלומרט את הרווח הגדול ביותר. "אני קצת מתבייש לומר שטים קוק הרוויח לברקשייר הרבה יותר כסף ממה שאני הרווחתי", אמר באפט בשבת האחרונה בפגישה השנתית של ברקשייר האת'אווי באומהה, נברסקה.

עד ההשקעה באפל, 2016, באפט לא היה נלהב מהשקעות טכנולוגיות. הוא ושותפו להשקעות, צ'ארלי מאנגר המנוח, בדרך כלל נמנעו ממניות טכנולוגיה, והעידו שהם לא מבינים כלום בתעשייה המשתנה במהירות.

וורן באפט (משמאל) וצ'ארלי מאנגר / צילום: ap, Nati Harnik

אבל, אפל התגלתה כהשקעה הגדולה ביותר שלו - זה קרה לאחר שמנהל השקעות בברקשייר רכש נתח קטן ביצרנית האייפון ב-2016, תשע שנים לאחר השקת המכשיר. בסביבות הזמן הזה, באפט ביקש ממנהל השקעות אחר למצוא מניית S&P 500 שעונה לשלושה קריטריונים.

באפט רצה חברה עם מכפיל רווח זול באופן סביר, שלא יעלה על 15, בהתבסס על הרווחים הצפויים בשנים ה-12 הבאות, כפי שדיווח הוול סטריט ג'ורנל בעבר. מנהלי ברקשייר היו צריכים להיות בטוחים לפחות ב-90% שהמניה תניב רווחים גבוהים יותר במהלך חמש השנים הבאות. הוא גם רצה שברקשייר תהיה בטוחה לפחות ב-50% שהחברה תצמח בשיעור מינימלי של 7% בשנה במשך לפחות חמש שנים.

המחקר של המנהל הצביע על אפל. החברה כבר הייתה מנצחת עד אז, אבל לא הזדמנות השקעה זולה במיוחד. המניה נסחרה בערך במכפיל של 14 על הרווחים הצפויים שלה, בקצה העליון של טווח המחירים שבאפט חיפש. היו גם כמה משקיעים שמכרו לאחר שהשיגו רווחים. באפט ראה את ההשפעה של החברה על לקוחותיה, ובפרט, נכדיו של באפט היו מעריצים של האייפון, ושיעור שמירת הלקוחות של אפל היה כ-95%.

ברקשייר רכשה בתחילה כמעט 10 מיליון מניות, ששוויין היה כ-1 מיליארד דולר, והוסיפה להחזקות בשנים שלאחר מכן.

נכון לסוף השנה שעברה, ברקשייר מחזיקה בכ-2% מאפל, מה שעשה אותה לאחד מחמשת בעלי המניות הגדולים בחברה ולההשקעה הגדולה ביותר של ברקשייר. זאת לאחר שבאפט צמצם באופן משמעותי את ההחזקות. בסוף השנה שעברה, ברקשייר החזיקה ב-300 מיליון מניות של אפל, ששוויין עומד כיום על 60 מיליארד דולר. מדובר רק בשליש מהמניות שהיו לה בשנה הקודמת (אז החזיקה ב-5% מהחברה), אך לא לפני שמימש אותן ברווח - כ-80 מיליארד דולר. לא רע עבור מישהו שלמעשה נמנע מהשקעות במניות טכנולוגיה.

בין 2016 לסוף 2024 השיאה אפל כ-700%. לא כולל תשואת הדיבידנד ורכישות חוזרות של מניות.

2קוקה קולה

כאשר באפט השקיע לראשונה בחברת המשקאות ב-1988, הוא אמר לבעלי המניות של ברקשייר שהוא מצפה להחזיק בה לזמן ארוך. "כשאנחנו מחזיקים בעסקים יוצאים מן הכלל עם הנהלות יוצאות מן הכלל - תקופת ההחזקה המועדפת עלינו היא לנצח", כתב במכתב השנתי שלו באותה שנה.

והוא עמד במילתו: כמעט 40 שנה לאחר מכן, ההחזקה בקוקה קולה עדיין חלק מתיק ההשקעות של ברקשייר ועוד היד נטויה. שוויה של ההחזקה עמד על כ-28 מיליארד דולר. בשנת 2024 לבדה, ברקשייר קיבלה מהשקעתה בקוקה קולה דיבידנדים בהיקף של כ-770 מיליון דולר.

מעבר להכנסה היציבה, המניה הפכה לסמל ולחלק מהמיתוס של באפט ודרכו. הוא היה בעל המניות הגדול ביותר בחברה, חבר דירקטוריון לשעבר, ושגריר נלהב של המותג. באפט אף נהג לומר שהוא שותה חמש פחיות צ'רי קולה ביום - עובדה שהפכה אותו לא רק למשקיע, אלא למעריץ אמיתי, והוסיפה נופך אישי שסחף רבבות מעריצים למפגשי בעלי המניות באומהה.

בקבוק קולה צ'רי עם איור של באפט במהדורה מוגבלת שהופץ בסין / צילום: ap, Mark Schiefelbein

ההשקעה בקוקה קולה, לצד ענקיות אחרות כמו אמריקן אקספרס ואפל, סימנה שינוי בתפיסת ההשקעה של באפט. אם בתחילת דרכו הוא חיפש מניות זולות של חברות כושלות, הרי שבהשפעת מאנגר, שותפו הוותיק, החל להתמקד בחברות איכותיות במחירים הוגנים. מאז 1988 ועד היום, השיאה מניית קוקה קולה כ-2,290%, זו לא כוללת את תשואת הדיבידנד ורכישות חוזרות של מניות.

3אמריקן אקספרס

באפט רכש לראשונה מניות של אמריקן אקספרס ב-1964, לאחר "פרשת שמן הסלט" המפורסמת. מדובר בפרשה פיננסית של חברה בת של אמריקן אקספרס בשם אקספרס, שהייתה מעורבת בעסקאות לא כשרות בתחום שמן הסלט.

החברה הציגה רווחים שנכנסו ממכירת שמן סלט, אך למעשה היה מדובר בעסקאות לא תקינות והכנסות מלאכותיות. ברגע שהתברר מה התרחש, המניה של אמריקן אקספרס נפלה בחדות. כשאומרים "קנה בזמן ירידה", זה בדיוק מה שבאפט שעשה. מעט לאחר פרסום הפרשה, וורן באפט, דרך ברקשייר האת'אווי, ראה את ירידת המחיר של המניה כהזדמנות מצוינת להשקעה, למרות המשבר.

מאז באפט מחזיק ב-20% מהחברה. הוא מכנה את המניה של אמריקן אקספרס כרטיס הזהב שלו, ובשווי של כמעט 40 מיליארד דולר, אין לו תכניות לוותר עליה. על פי הערכות שונות, התשואה הכוללת (כוללת דיבידנדים) על מניות אמריקן אקספרס מאז אותה תקופה, היא בסביבות ה-20,000%.

4בנק אוף אמריקה

ב-2011, באפט השקיע 5 מיליארד דולר בבנק אוף אמריקה כאשר מניות הבנקים לא היו כל כך פופולריות. הוא המיר אופציות חבויות, שהן בעצם אופציות מניה לטווח ארוך, לרווחים גדולים, ובסופו של דבר החזיק ביותר ממיליארד מניות.

לאחרונה הוא צמצם מעט את ההחזקה בשל חששות ממגזר הבנקים, אך בשווי של כמעט 30 מיליארד דולר, התשואה מאז היא של כ-215%, לא כולל דיבידנדים.

5BYD

וורן באפט זקף לזכותו של מאנגר את גילוי ההזדמנות ביצרנית סוללות סינית כמעט אנונימית באותה תקופה. ב-2008, בהמלצתו של מאנגר, ברקשייר רכשה כ-10% ממניות החברה תמורת 230 מיליון דולר.

תוך שנתיים בלבד, ההשקעה כבר הייתה שווה כמעט 2 מיליארד דולר, זינוק מדהים שהתרחש הודות לעלייה בביקוש לרכבים חשמליים, תחום שבו BYD הפכה למובילה עולמית. מניות החברה המשיכו לעלות בשנים שלאחר מכן, עד שנת 2022, אז החלה ברקשייר לצמצם בהדרגה את ההחזקה שלה.

כיום מחזיקה החברה כ-4.4% מהחברה ובשווי של 2.7 מיליארד דולר. מאז 2009 השיאה המניה 3,170% (לא כולל דיבידנדים).

6מיד אמריקן אנרג’י

ב-1999, באפט רכש 75% ממניות חברת התשתיות MidAmerican Energy לבקשת חברו הוותיק וולטר סקוט, שהיה גם חבר דירקטוריון בברקשייר מאז סוף שנות ה-80.

החברה, ששמה שונה בהמשך ל-Berkshire Hathaway Energy, שגשגה תחת ברקשייר. במקום לחלק דיבידנדים, היא השקיעה את רווחיה מחדש - דרך רכישות והשקעות הוניות. תוך זמן קצר, הפכה לאחת מ"ארבעת עמודי התווך" של הקונגלומרט: לצד תחום הביטוח, הרכבות, והאחזקה באפל.

הרווח התפעולי השנתי שלה זינק לפי הוול סטריט ג'ורנל מ-122 מיליון דולר בשנת 2000 לכמעט 4 מיליארד דולר בשנת 2024. העסקה גם הביאה לשורות ברקשייר את גרג אייבל (שכיהן כמנכ"ל החברה), מי שבסוף 2025 אמור להיכנס לנעליו של באפט כמנכ"ל החברה.

הכישלונות: "הפכתי לכלב שתפס את המכונית"


1סלומון ברדרס

ברקשייר רכשה מניות בכורה בבנק ההשקעות סלומון ברדרס בשנת 1987, אז אחת החברות הבולטות ביותר בוול סטריט. אך ב-1991 פרצה שערורייה: סוחרי הבנק הואשמו במניפולציה במכירה פומבית של אג"ח ממשלתיות אמריקאיות.

באפט נאלץ להתערב ולשמש כיו"ר זמני כדי להציל את המצב, תפקיד לא שגרתי עבורו, כאשר הסיפור הסתיים רק לאחר שהבנק הגיע להסדרים עם שורה של רגולטורים ממשלתיים.

סלומון מעולם לא התאוששה. בשנת 1997 היא נמכרה ל-Travelers Group, שלימים התמזגה והפכה לסיטיגרופ. העסקה הצילה במידה מסוימת את השקעתה של ברקשייר, אך המשבר הותיר את חותמו. באפט ומאנגר, ששימש בעצמו בעבר כחבר דירקטוריון בסלומון, נהגו להזכיר את המקרה שוב ושוב כדוגמה לאזהרה וגם כהסבר לחשדנות שלהם כלפי וול סטריט.

במכתב שלו לבעלי המניות של ברקשייר מ-2010, כתב באפט: "אני יכול להתמודד עם חדשות רעות, אבל אני לא אוהב לטפל בהן אחרי שהן כבר רקובות. חוסר הרצון להתמודד עם בעיה באופן מיידי - זה מה שהפך את המקרה של סלומון מבעיה שניתן היה לפתור בקלות למצב שכמעט הפיל חברה עם 8,000 עובדים".

2יו.אס איר

ב-1989 רכשה ברקשייר מניות בכורה בחברת התעופה האמריקאית USAir בהשקעה של 358 מיליון דולר. אבל עד אמצע שנות ה-90, באפט כבר הפחית את שווי ההשקעה ב-75% והודה בטעות.

במכתב השנתי שלו מ-1996, כתב באפט בטון מחויך אך חד: "כאשר שאלו את ריצ'רד ברנסון, בעליה העשיר של וירג'ין אטלנטיק, איך להפוך למיליונר, הוא ענה במהירות: 'זה פשוט מאוד. תתחיל כמיליארדר ותקנה חברת תעופה'. כיו"ר שאינו מוכן לקבל את זה כמובן מאליו, החלטתי ב-1989 לבחון את התיאוריה בעצמי".

באפט הודה כי לא העריך נכון את ההשלכות של דה-רגולציה בענף התעופה האמריקאי. בין 1990 ל-1994, USAir צברה הפסדים כוללים של 2.4 מיליארד דולר (לימים הפכה החברה ל-US Airways, שהתמזגה בהמשך עם אמריקן איירליינס).

3ברקשייר האת"וויי

באופן אירוני, הכישלון הראשון והבולט של באפט היה רכישת ברקשייר האת'וויי עצמה. במאי 1964, מנכ"ל חברת טקסטיל כושלת בשם ברקשייר האת'וויי הציע לרכוש את מניות המשקיעים במחיר של 11.37 דולר.

באפט, שהחזיק כבר אז בחלק נכבד מהחברה, ציפה ל-11.50. כשההצעה הייתה נמוכה יותר, הוא נעלב והחליט לא למכור. או במילותיו שלו (מתוך מכתבו ב-2014): "זו הייתה החלטה מטופשת בצורה יוצאת דופן".

לא רק שלא מכר - הוא החל לרכוש עוד ועוד מניות, ולבסוף השתלט על החברה במאי 1965. הוא המשיך להפעיל את עסקי הטקסטיל עוד שני עשורים, למרות התכווצות התעשייה כולה.

רק ב-1985 נכנע לבסוף וסגר את הפעילות. "דרך ההתנהגות הילדותית שלי ושל סיברי סטנטון - הרי מה זה שמינית דולר לשני אנשים כמונו? - הוא איבד את משרתו, ואני נתקעתי עם הון שמושקע בעסק רע, שעליו ידעתי מעט מאוד. הפכתי לכלב שתפס את המכונית".

עוד כתבות

הריסות בפקסיטן כתוצאה מהפצצה הודית. תגובת הנגד תגיע / צילום: ap, K.M. Chaudary

זו היתה מערכה קצרה והנשק הישראלי כיכב

הנשיא טראמפ הודיע כי הודו ופקיסטן הסכימו על הפסקת אש באופן מיידי ● על רקע ההחלטה - הודו חוששת כי מלחמה כוללת תזיק לכלכלה, ולפקיסטן אין מספיק נשק ● מה עומד מאחורי האינטרס האמריקאי, ומה הקשר של ישראל להפסקת האש בין שתי המדינות?

יבקר הפעם רק במדינות המפרץ. נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

טראמפ חוזר למזרח התיכון - וישראל כבר לא בראש סדרי העדיפויות

נשיא ארה"ב פותח את סבב ביקוריו במדינות האזור - ללא עצירה בישראל ● במוקד הביקור: ערב הסעודית, אם כי המלחמה בעזה מעמידה בספק את הסיכויים לנורמליזציה בינה לבין ישראל שטראמפ שואף לקדם ● האם הוא יקדם את מסדרון הסחר שיכול לשנות את פני המזרח התיכון, ואיך הסכם הגרעין עם איראן עלול להצית מרוץ חימוש אזורי

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

רחוב בפרדס חנה שינה את שמו בגלל בלבול משתמשי Waze. מהו?

מה פירוש ראשי התיבות אמל"ק, מהי ההחלפה הקולומביאנית, אילו שלוש מדינות בעולם אינן משתמשות באופן רשמי בשיטה המטרית ומיהו האדם הראשון ששלח דוא"ל? ● הטריוויה השבועית

אבישי קימלדורף, מנכ''ל חברת שיכון ובינוי נדל''ן / צילום: יח''צ

מתפקיד מהנדס עיר ועד לניהול אחת מחברות הנדל"ן הגדולות בישראל

מאז שהיה צעיר אבישי קימלדורף התעניין באמנות ואנימציה, וגם בצבא הוא קיבל את פרס מפקד 8200 ליצירתיות ● בחיים הבוגרים הוא תרגם את האהבה הזאת ללימודי אדריכלות ● תפקיד המנכ"ל בשיכון ובינוי נדל"ן, שאליו התמנה לפני חצי שנה, הוא הגלגול השני שלו בחברה: "רציתי להחזיר אותה למקום שאליו היא שייכת. יש אתגרים משמעותיים"

שברי יירוט מהטילים בקשמיר / צילום: Dar Yasin

הודו ופקיסטן הסכימו על הפסקת אש באופן מיידי

לאחר מספר ימים של מתיחות בין שתי המעצמות הגרעיניות הודו ופקיסטן, הנשיא טראמפ הודיע כי שתי המדינות הסכימו ל"הפסקת אש מלאה ומיידית" ● ההודעה הגיעה על רקע החששות כי המדינות עלולות להפעיל את היכולות הגרעיניות שלהן

מטוס של וויזאייר. השפעה מכרעת על שוק הלואו־קוסט / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

גל הביטולים נמשך: ענקיות הלואו-קוסט מאריכות את השהיית הטיסות לישראל

רשימת חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לטווחי זמן ארוכים מתארכת ● לאחר שלופטהנזה וריינאייר הודיעו אתמול על הארכת השהיית טיסותיהן, היום מצטרפת אליהן גם חברת הלואו־קוסט וויזאייר, שהודיעה על השהיית טיסותיה עד ה-14 במאי

הפקולטה. מחקר חדש: מנהלים שמפגינים חוסן משפרים את בריאות העובדים / צילום: Shutterstock

מחקר חדש מגלה: מנהלים שמפגינים חוסן משפרים את בריאות העובדים

חוסן נפשי של מנהלים יכול לעבור לעובדים ולשפר את רווחתם ותפקודם ● מחקר חדש מעיד על ההשפעה החיובית של מי שמפגינים קור רוח ואופטימיות גם במצבי לחץ, ומדגיש את החשיבות של אורך הרוח כאסטרטגיה להעצמת הארגון כולו

קומפלקס City Atlantic בים המלח / צילום: 3Dblender

בהשקעה של 800 מיליון שקל: פרויקט הענק החדש בים המלח

​קבוצת ברקליס מקימה ליד חוף הפטריות בים המלח קומפלקס תיירות ענק שייקרא City Atlantic, ויתפרס על פני 110 אלף מ"ר ● השטח נרכש ב-2019, והפרויקט הוא חלק מתנופת הפיתוח באזור שבין עין בוקק לנווה זוהר ● ענקית הסייבר Tenable חנכה השבוע את משרדיה בבניין Landmark TLV, המנכ"ל "נתקע" בארה"ב לאחר שטיסתו בוטלה ● אירועים ומינויים

מימין לשמאל: אוטו פון ביסמרק, ולדימיר פוטין והמלכה אליזבת' הראשונה / צילומים:  Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב; AP - Mikhail Klimentyev; ויקיפדיה

מיוון העתיקה ועד פוטין: מדינות חתרו זו תחת זו משחר ההיסטוריה

אליזבת' הראשונה מימנה בחשאי מורדים נגד ספרד וביסמרק שילם לעיתונאים כדי לשנות את דעת הקהל בצרפת: ההיסטוריונית ד"ר ג'יל קסטנר מגלה בספר חדש שפוטין לא המציא את מבצעי ההשפעה ● בראיון לגלובס היא מסבירה למה דמוקרטיות לא צריכות להיבהל אבל כן להגן על עצמן ● ואף מילה על קטאר

יוני ורונן אסיא, מייסדי איטורו / צילום: איל יצהר

המתנה שקיבלו בבר מצווה סללה לאחים אסיא את הדרך להנפקת ענק בנאסד"ק

אחרי ניסיון מיזוג כושל, קשיי רגולציה, נפילות בשוק הקריפטו וסדרה של דחיות - איטורו, שהוקמה על ידי האחים יוני ורונן אסיא והייתה בין הראשונות לאפשר מסחר בקריפטו - תהפוך בימים הקרובים לחברה ציבורית ● המטרה: לאתגר את המערכת הבנקאית המסורתית ● ומה למדה איטורו מהעבודה לצד מי שבהמשך המציא את האת'ריום

העיר צ'נגדו, נקודת המוצא של יוזמת החגורה והכביש / צילום: Shutterstock

טראמפ הולך על פופוליזם, וסין מתמקדת ביעדים כלכליים

בזמן שארה"ב שוקעת במדיניות כאוטית ולא תמיד עקבית, סין צועדת באסטרטגיה סבלנית ומחושבת - מכיבוש דרכי הסחר ועד כניסה עמוקה לקוטב הצפוני ● וכשסין משקיעה מאות מיליארדי דולרים ב"פרויקט החגורה והכביש", שנועד לפתוח אותה לשווקים חדשים, אמריקה של טראמפ ומאסק עסוקה בהתרת בריתות ארוכות שנים ● כתבה שלישית בסדרה על סין־ארה"ב ועתיד הדולר

תמיר נמרודי. 580 ימים בשבי

תמיר נמרודי הוא החטוף הישראלי שיש חשש לחייו

ברויטרס דווח כי נשיא ארה"ב החליט לזנוח את הדרישה האמריקנית לנורמליזציה בין ישראל לסעודיה, במסגרת הסכמה אמריקנית לפרויקט גרעין סעודי ● בכיר ישראלי: יש חלון הזדמנויות של 9 ימים להגיע לעסקה ● קטאר קיבלה אור ירוק מארה"ב ותעביר כסף לממשלה בסוריה ● 59 חטופים - 580 ימים בשבי • עדכונים שוטפים  

הצי הימי של טורקיה בתרגיל / צילום: Reuters, Anadolu

המדינה שעוינת את ישראל מתחמשת גם בצוללת גרעינית

TSG חתמה על עסקה שמוערכת במיליוני שקלים עם חברה ביטחונית גדולה ● טורקיה ערכה תצוגת מוצרים ביטחוניים ומל"טים וגם רוצה לפתח צוללת גרעינית ● לוקהיד מרטין הציגה יכולות כיבוי אש אוטונומי עם מסוק בלקהוק ● וג'נרל דיינמיקס קיבל חוזה צוללות הענק עם צבא ארה"ב ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר ניצן פלדמן / צילום: אורי קלאוזנר

מה הסיכוי שתפרוץ מלחמה בין שתי מדינות? לחוקר הזה יש דרך ניתוח מפתיעה

שיחה עם ד"ר ניצן פלדמן, חוקר כלכלה פוליטית ● על הקשר בין סחר בינלאומי לבין מלחמות, מדיניות המכסים והאפשרות שהיא תפגע בתחרותיות של ארה"ב וההשלכות על ישראל ● טראמפ נגד העולם, פרק ראשון בסדרה ● האזינו

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

התחזית השלילית של S&P נשארת: "הצמיחה תתאושש אבל המצב הביטחוני מסכן את כלכלת ישראל"

החלטת הדירוג הניטרלית שפירסמה הפעם S&P מגיעה לאחר שתי הורדות דירוג רצופות שרשמה למדינה ● בחברת הדירוג כתבו כי ההחלטה להותיר את התחזית שלילית נובעת מהסיכונים הגיאו פוליטיים ● מדובר בהחלטה שתואמת את הקו שבו בחרו שתי החברות המתחרות מודי'ס ופיץ' בסבב הדירוג הנוכחי

יוסף חיים אוחנה ואלקנה בוחבוט / צילום: N12

חמאס פרסם סרטון של אלקנה בוחבוט ויוסף חיים אוחנה

מדובר באות חיים משותף שני של השניים, אחרי שחמאס פרסם תיעוד שלהם יחד בחודש מרץ ●  אזהרת משפחות חטופים: "ישראל עומדת בפני החמצת המאה" ● נתניהו שוקל למנות את השר דיכטר לראש השב"כ הבא ● וויטקוף: לא תהיה לאיראן תוכנית העשרה, זה קו אדום - צריך להרוס את המתקנים שלה ● 59 חטופים - 582 ימים בשבי ● עדכונים בולטים

נייג'ל פרג', מנהיג מפלגת הרפורמה. ניצחונות מרעישים בבחירות המקומיות / צילום: ap, Jose Luis Magana

80 שנה לתבוסת גרמניה הנאצית, והפוליטיקה העולמית עומדת בסימן עייפות כבדה

ייאוש וחרדה בין מצביעים צעירים באירופה ובאמריקה והמהלומה שהונחתה על ראשה של הפוליטיקה הבריטית: מחשבות לא אופטימיות ביום השנה ה-80 לכניעת הנאצים

סאטיה נאדלה וסם אלטמן / צילומים: AP(Eric Risberg)

שני הענקים שהניעו יחד את בום הבינה המלאכותית מתרחקים זה מזה

המנכ"לים של OpenAI ומיקרוסופט, סם אלטמן וסאטיה נאדלה, עזרו זה לזה להפוך לשחקנים רבי־עוצמה בתחום הבינה המלאכותית הגנרטיבית, אך כעת, הם מתכוננים לעתיד עצמאי

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Alex Brandon

טראמפ הביע תמיכה בהפחתת המכסים הנוכחיים על סין; המסחר בוול סטריט ננעל בירידות

טראמפ כתב ברשתות החברתיות כי מכס של 80% על סחורות סיניות "נראה נכון" לקראת שיחות סחר מרכזיות שצפויות להתקיים בסוף השבוע ● דאו ג'ונס נחלש ב-0.3%, S&P 500 איבד 0.1% והנאסד"ק נותר ללא שינוי ממשי ● ענקית הפארמה הישראלית טבע נחתכה ב-6.4%

ירידות בבורסה בתל אביב / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המניה שצפויה ליפול ב-7%, ומי עוד יכבידו על פתיחת השבוע בבורסה?

בורסת ת"א סגרה שבוע חיובי כאשר המדדים המרכזיים עלו ב-4% ● עם זאת, שבוע המסחר צפוי להיפתח בירידות על רקע פערי ארביטראז' שליליים של המניות הדואליות ● אילו מניות צפויות להכביד על המסחר?