גם בגל הביטולים הנוכחי יש מי שמזהים הזדמנות. לא מעט נוסעים עלו על מה שמכונה "טריק יום כיפור", ורוכשים טיסות לתאריכים קרובים שבסבירות גבוהה יתבטלו, לעתים במחירים נמוכים במיוחד מתוך הבנה שחברות התעופה שיבטלו את הטיסה יידרשו להציע החזר כספי או אפשרות לשינוי טיסה ללא עלות נוספת. כך נהוג ביום כיפור, כאשר חברות תעופה משווקות כרטיסים למועד זה שבו שמי ישראל נסגרים להמראות ונחיתות, ובסופו של דבר נאלצות להזיז את מועד הטיסה בהתאם.
● גל הביטולים נמשך: ענקיות הלואו קוסט מאריכות את השהיית הטיסות
● חברת התעופה האירופית הראשונה שחוזרת לישראל
בקבוצות פייסבוק של מטיילים ונוסעים ניתן למצוא התייעצויות שגרתיות בסגנון, בשעה שטיסות ממשיכות לרדת מלוחות ההמראות. עבור נוסעים שמכירים את מדיניותן של חברות תעופה מסוימות, בעיקר כאלה עם מדיניות גמישה או תמריצים להחזיר נוסעים לטיסות, מדובר לעתים בהימור מחושב שמאפשר לטוס בתאריכים טובים יותר או ליעדים יקרים יותר, במחיר של כרטיס מוזל שמראש לא נועד להתממש. ואם הכרטיס לא ימומש - תמיד אפשר לקבל החזר כספי.
בחלק מהמקרים ההימור משתלם. ברגע שטיסה מתבטלת, חברות רבות מציעות מעבר להחזר גם שוברים מוגדלים או שדרוג ללא עלות. עם זאת, אם הטיסה לא תתבטל, הנוסעים עלולים למצוא את עצמם עם כרטיס ליעד שלא תכננו להגיע אליו - מה שעלול להגביל את גמישותם או לחייב אותם להתעסק בהחזר או שינוי טיסה, שלא תמיד יתבצעו בתנאים מיטביים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.