הרכבת הקלה בירושלים / צילום: Shutterstock
עבודות התשתית על הרכבת הקלה בירושלים כבר הולידו לא מעט מראות חריגים, אבל מקרה כמו זה שאירע השבוע הפתיע אפילו את הוותיקים בענף. שוטרי מחוז ירושלים ניגשו למהנדסים העובדים על הקמת הקו החדש, דרשו מהם להזדהות - ועיכבו אותם לשעתיים, בלא כל סיבה ברורה. "מדובר בהתנכלות מכוונת של המשטרה לפרויקט", אמר גורם בענף התחבורה והתשתיות לגלובס.
● הסטת הרכבות להילולה במירון: בג"ץ דחה את העתירה נגד משרד התחבורה
● השיטה והמחירונים נחשפים: כמה תשלמו בנתיבים המהירים החדשים
זה זמן מה שגורמים בענף מתארים את מאבק המשטרה לתוספת תקנים ושכר ככזה שחצה גבול, כאשר לדבריהם הפרויקטים להקמת הרכבת הקלה בעיר, שמובילים משרד התחבורה, עיריית ירושלים ומשרד האוצר בעשרות מיליארדי שקלים, הפכו למעשה לבני ערובה.
ואולם כתוצאה מלחצים אלה, משרד האוצר הציע למחוז ירושלים תוספת תקנים ובונוסים בגובה עשרות מיליוני שקלים, בתקווה שהמשטרה תפסיק לעכב את הפרויקטים, וזאת אף שהסכם שכר חדש לשוטרים נחתם רק לפני שלושה חודשים. הדיונים על ההצעה מתקיימים בימים האחרונים.
כבר נחתם הסכם
בין לבין, הרכבת הקלה בירושלים ממשיכה להתקדם, לפחות על הנייר: הארכות הקו האדום החלו לפעול בבירה, ואליהן אמור להצטרף גם הקו הירוק בשנה הבאה. בנוסף לכך, בשבועות האחרונים נחתמו הסכמי המימון להקמת הקו הכחול, לאחר עיכובים שכפתה המלחמה.
בשונה מהרכבת הקלה בגוש דן, שבה כל קו עומד בפני עצמו, בירושלים מתוכננת רשת תחבורתית של שלושה קווים על תשתית משותפת, שתושלם תוך חמש שנים - מהלך שנועד להצעיד את ירושלים עשרות שנים קדימה, מפיגור עצום לרמת שירות גבוהה בהרבה.
אלא שבניגוד לתל אביב, שם הוקמה מינהלת משטרתית ייעודית לפרויקט, בירושלים עמוסת האתגרים אין גוף מקביל, ובמחוז ירושלים דרשו ממשרדי הממשלה תקנים נוספים ובונוסים. אך כאמור, הסכם שעניינו יישור קו בצרכים של המשטרה, ובמסגרתו יותר ממיליארד שקל נוספו לשכר השוטרים, כבר נחתם בפברואר.
למעלה מכך, גם אם נוצרו פערים, והמשטרה לא מצליחה למלא את משימותיה, בענף יש מי שמסבירים כי "בעוד המשטרה אמונה על אכיפת החוק והסדר, היא מותחת אותם כדי להשיג תקציבים". כך למשל, המשטרה עיכבה את ההיערכות להשבתת הקו האדום לצורך חיבורו לקו הירוק, בטענה כי יש בכך סכנה, אף שאין כל חלופה אחרת - כדי לחבר בין שני קווים נדרשת השבתת המסילה הפעילה.
גם לאחר שעיריית ירושלים, כרשות התמרור הממונה, אישרה את העבודות הנדרשות, גורמים בענף מספרים על מסרים מאיימים מצד המשטרה כלפי הקבלנים בשטח, כולל רמיזות כי עלולים למצוא את עצמם בחדר החקירות. "זה אירוע מוטרף והתנהגות מאפיוזית, גם אם אכן המשטרה במצוקת כוח־אדם", אמר לגלובס גורם אחר בממשלה.
"מיליונים הושלכו לפח"
זאת ועוד, המשטרה נדרשת כדי לאפשר את התקדמות העבודות בצומת בר־אילן בעיר נוכח התנגדות העדה החרדית, כדי להיכנס לעבודות על הקו הכחול עד לסוף השנה הנוכחית.
בכנס תשתית לעתיד של גלובס שנערך בפברואר השנה, אושרת דוד, סגנית החשכ"ל, מתחה ביקורת על כך שמיליוני שקלים "הושלכו לפח" כיוון שהמשטרה לא מקצה כוח־אדם לאבטחת פרויקטים. "בעבודות הרכבת הקלה בצומת בר־אילן בעיר נזרקו לפח 300 מיליון שקל, כי אין שוטרים שיחצצו בין העובדים למפגינים". בכך התכוונה להפגנות החרדים נגד העבודות בצומת.
"פרויקטי התשתיות בישראל הפכו לגורם לסחיטה", האשימה. "העובדים חזרו ורוצים לעבוד פה, אבל המשטרה מעכבת. אנחנו לא מצליחים להתחיל את הקו הכחול של הרכבת הקלה בירושלים, כי למשטרה אין כוח־אדם להעמיד שוטרים בצמתים, ולכן העבודות לא מתבצעות, למרות שיש עובדים ומימון".
לכן, כדי לענות על הצרכים האמיתיים של המשטרה מצד אחד ולשחרר את הפרויקטים מלפיתת החנק שלה מצד שני, במשרד האוצר גיבשו הצעה של עשרות מליוני שקלים לתוספת תקנים ובונוסים שמיועדים לגיוסם של שוטרים נוספים, וזאת לאחר שכאמור רק במהלך השנה האחרונה נחתם הסכם השכר.
ממשטרת ישראל נמסר: "דרישות תוכנית האב לתחבורה בירושלים נבחנו לעומק על־ידי משטרת מחוז ירושלים, בשיתוף־פעולה מלא עם הגורמים הרלוונטיים. בהתאם ועל־פי הצרכים המבצעיים שעלו, נדרשים כ-250 תקני שוטרים לטובת ליווי עבודות הרכבת הקלה - הן בהיבטים תעבורתיים (הכוונת תנועה, פיקוח על עבודות, ריכוז והיתרי עבודות, ובחינות תנועה) והן בהיבטי סדר ציבורי (כוחות יס"מ, סיור, בילוש, חקירות ועוד).
"ברור כי מטרת־העל המשותפת היא לאפשר את ביצוע העבודות ללא הפרעות, תוך שמירה על ביטחונם של תושבי העיר. לאור פערי איוש מתמשכים במחוז ירושלים והקשיים בגיוס שוטרים חדשים, הוצע על־ידי המחוז לצמצם חלק גדול מהתקנים - זאת בתמורה להעלאת שכר לחלק מהשוטרים במחוז, לצורך שימור כוח־אדם קיים ועידוד גיוס עתידי למחוז ירושלים. ההצעה הנ"ל נועדה לאפשר את קידום עבודות הרכבת הקלה - גם במחיר של שחיקת השוטרים הקיימים - אשר נושאים כיום בעומס רב בשל רצף אירועים המוניים, ממלכתיים, מחאות, סד"צ ועוד.
"יודגש כי בעוד משרד האוצר נכון להשקיע מאות מיליונים בכיסוי עלויות העיכובים בביצוע העבודות, שנובעים מאי־העברת חומרי התכנון והביצוע לאישור משטרת ישראל, אין הוא מוכן לממן את הדרישה המינימלית של תגבור שוטרים - דרישה שהופחתה מראש על־ידי משטרת ירושלים מתוך אחריות ורצון לקדם את הפרויקט. זאת ועוד, בכדי להעמיד דברים על דיוקם ובניגוד מוחלט לנטען, משטרת ישראל אינה מעכבת את התקדמות העבודות וממשיכה לגלות גמישות מירבית לקידומן.
"יחד עם זאת, נבהיר כי לא ניתן להטיל על משטרת ישראל משימות נוספות מבלי לספק את המשאבים המתאימים. משטרת ישראל תמשיך לעשות ככל שביכולתה למען הציבור ולמען הצלחת הפרויקט, אך לא תוכל להבטיח מענה מבצעי ללא הכלים והכוחות המתאימים לכך".
ממשרד האוצר לא נמסרה תגובה.