גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה מעורבת בבורסת ת"א; מדד רשתות השיווק זינק ב-1.9%

מדד ת"א 35 ירד בכ-0.2% ● מדד רשתות השיווק זינק ● קמטק נפלה בכ-7% למרות הדוחות הטובים ● פריון זינקה לאחר הדוחות ● בוול סטריט, מתפשטת אופטימיות בשוק המניות, אבל לא בשוק האג"ח ● וגם: בנק ההשקעות שצופה עלייה של 50% במניית שבבים ישראלית

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי
בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

17:36

המסחר בת"א ננעל הערב במגמה מעורבת לאחר שנסחר בירידות ברוב שעות היום - מדד ת"א 35 ירד ב-0.2% ומדד ת"א 90 עלה ב-0.7%. בלט מדד רשתות השיווק שעלה ב-1.7% ובלטה בו מניית ריטיילורס שזינקה בכ-5%, וויקטורי וגולף עלו בכ-4%.

יום המסחר התנהל ברובו בירידות שערים של עד כ-1%, אך החל משעות הצהריים החלה מגמה חיובית שנמשכה עד סוף יום המסחר. המסחר הושפע היום מהמשך העליות בוול סטריט שאחרי יום חיובי נוסף אתמול וכן מעונת הדוחות לרבעון הראשון שמתחממת. כמו כן פורסמו היום נתונים חיוביים על האינפלציה בארה"ב שהראו עלייה של 0.2% לעומת צפי של 0.3% כשגם מדד הליבה עלה פחות מהצפוי.

קמטק נפלה בכ-7% למרות שעקפה את הצפי עם זינוק של 38% ברווח הנקי.
החברה רשמה הכנסות של כ-119 מיליון דולר, צמיחה של 22% לעומת הרבעון המקביל ומעט נמוך מתחזיות האנליסטים, הרווח הנקי שלה לפי כללי החשבונאות המקובלים (GAAP) גדל ב-38% ל-34.3 מיליון דולר, ועל בסיס Non-GAAP נרשם רווח נקי של 38.7 מיליון דולר שהם 79 סנט למניה, 2 סנטים מעל התחזיות בשוק.

ברבעון השני קמטק מצפה לצמיחה של 17%-20% בהכנסות, שיסתכמו ב-120-123 מיליון דולר - דומה לתחזיות האנליסטים.

פריון נטוורק היא דוגמה טובה לכך שהמשקיעים מייחסים חשיבות רבה יותר לתחזיות מאשר לתוצאות של הרבעון החולף, החברה רשמה קיטון חד של 43% בהכנסות שהעביר אותה להפסד, אך מאחר שהעלתה את התחזית השנתית וגם דיווחה על רכישת חברת AI שתחזק את יכולותיה בשוק הפרסום ברשתות החברתיות - המניה זינקה עד כ-10% וסיימה עם 6.5%+.

עוד חברה שלא עמדה בציפיות היא פרטנר שהכנסותיה ירדו והמניה ירדה לאחר פרסום הדוח בכ-6.5%, וסיימה בירידה של 4.6%.

16:59

המגמה השלילית בת"א נמשכת כשהמדדים המרכזיים יורדים בכ-0.5%. בין המדדים הענפיים המגמה מעורבת - מדד טק-עלית עולה בכ-1% בעוד מדד הבנקים יורד ב-0.8%.

16:02

מניית נאייקס נחלשת בכ-6% לאחר שחברת הפינטק מהרצליה פרסמה את דוחות הרבעון הראשון. הכנסות החברה צמחו ב-26.7% ל-81.1 מיליון דולר, הרווח הסתכם ב-7.2 מיליון דולר וה-EBITDA המתואם היה 9.7 מיליון דולר. מספר לקוחות החברה עלה מעל 100 אלף, והחברה אשררה את התחזית שלה לשנה הנוכחית וצופה הכנסות של 410-425 מיליון דולר ו-EBITDA מתואם של 65-70 מיליון דולר.

15:00

המסחר בתל אביב עבר למגמה שלילית: מדד ת"א יורד בכ-1.1%, בעוד מדד ת"א 90 נסוג בכ-0.1%. מדד הביטוח יורד בכ-2.5%, בעוד מדדי הפיננסים והבנקים משילים מערכם 1.4% ו-1.2%, בהתאמה. מנגד, מדד רשתות השיווק עולה בכ-1%.

14:10

בשעה זו, מדד ת"א 35 יורד בכ-1.2%, בעוד מדד ת"א 90 נסחר סביב רמת האפס. בקרב המדדים הענפיים, בולט לשלילה מדד הביטוח, שנופל כעת בכ-2.5%. מדדי הפיננסים והבנקים בולטים גם הם לשלילה, עם ירידות של 1.3% ושל 1%, בהתאמה.

בשוק המט"ח המקומי, הדולר מתחזק מול השקל בכ-0.3%, ושערו עומד על 3.57 שקלים. במקביל, האירו מתחזק מול השקל בכ-0.4%, ומחירו עומד על כ-3.96 דולר.

13:05

המגמה המעורבת בתל אביב נמשכת: מדד ת"א 35 יורד בכ-0.7%, בעוד מדד ת"א 90 מתקדם בכ-0.6%. בולט לחיוב מדד רשתות השיווק, שקופץ בכ-2%. מדד הביטוח בולט לשלילה, עם ירידה של כ-1.7%.

מניית אלביט מערכות נסחרה בירידה בפתיחת שבוע המסחר בוול סטריט, על רקע מה שמסתמן כרגיעה פוטנציאלית במספר סכסוכים בינלאומיים. היום, החברה נסחרת בת"א בעלייה מתונה. אלביט דיווחה על זכייה בחוזה של 80 מיליון דולר לשדרוג מסוקים עבור לקוח בין־לאומי. חבילת ההשבחה כוללת מערכות אוויוניקה ופתרונות מודיעין, שנועדו לשפר את היכולות המבצעיות של המסוקים.

12:05

המסחר בבורסה בתל אביב עבר שוב למגמה מעורבת: מדד ת"א 35 יורד בכ-0.6%, בעוד מדד ת"א 90 מתקדם כעת בכ-0.4%. מדד רשתות השיווק בולט לחיוב, עם עלייה של כ-1.5%, בהובלת פוקס , מקס סטוק וגולף .

קבוצת האופנה גולף פרסמה היום דוחות חיוביים לרבעון הראשון של השנה, והציגה עלייה בהכנסות וברווחים. מכירות הקבוצה צמחו בכ-15% והסתכמו בכ-230 מיליון שקל, לעומת כ-200 מיליון שקל ברבעון המקביל של השנה הקודמת. העלייה במכירות נבעה בעיקר מצמיחה בביקושים למוצרים, בעקבות מה שבחברה מגדירים כ"הצעות ערך אטרקטיביות" שניתנו בחנויות ובאתרי הסחר.

הרווח הנקי ברבעון הראשון הסתכם בכ-6.3 מיליון שקל, לעומת כ-5.9 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הפדיון הממוצע למ"ר בחנויות זהות הסתכם בכ-1,297 שקל, לעומת כ-1,168 שקל ברבעון המקביל אשתקד, גידול של כ-11%. הרווח התפעולי עלה בכ-22% והסתכם בכ-12.1 מיליון שקל, לעומת כ-9.9 מיליון שקל ברבעון הראשון של השנה הקודמת. החברה דיווחה על חלוקת דיבידנד של כ-10 מיליון שקל, בהמשך לדיבידנד בסך 20 מיליון שקל, שחולק במרץ.

11:20

בשעה זו, מדד ת"א 35 יורד בכ-1%, בעוד מדד ת"א 90 מאבד מערכו כ-0.3%. בקרב המדדים הענפיים, בולטים לשלילה מדדי הביטוח והבנקים, שיורדים שניהם בכ-0.9%. מנגד, מדד רשתות השיווק בולט לחיוב, עם עליה של כ-0.7%.

מניות השבבים קמטק , נובה וטאואר , נסחרות כעת בטריטוריה שלילית, עם ירידות של עד 2.5%; זאת, לאחר שהמניות רשמו עליות של 4-6% בוול סטריט אמש.

חברת שירותי ה-IT וואן טכנולוגיות רשמה ברבעון הראשון הכנסות שיא של מעל 1.1 מיליארד שקל - צמיחה של 14.9%, לעומת הרבעון המקביל. הרווח התפעולי עלה בשיעור מעט נמוך יותר, של 14.4%, והרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות גדל ב-15.1% ל-60.7 מיליון שקל. המנכ"ל עדי אייל מסר שהחברה רשמה צמיחה דו-ספרתית בכל תחומי הפעילות שלה. נזכיר כי לאחר סיום הרבעון, וואן השלימה את רכישת בזק אונליין מידי בזק בכ-35 מיליון שקל.

10:50

הבורסה בתל אביב עברה למגמה שלילית: מדד ת"א 35 יורד בכ-0.9%, בעוד מדד ת"א 90 מאבד מערכו כ-0.2%. מדד הביטוח מאבד כעת קרוב ל-1%, בעוד מדדי הנדל"ן והטכנולוגיה יורדים שניהם בכ-0.7%.

10:30

מגמה שלילית בבורסה בתל אביב: מדד ת"א 35 יורד בכ-0.7%, בעוד מדד ת"א 90 נסחר סביב רמת הבסיס. בקרב המדדים הענפים, מדד הטכנולוגיה בולט לשלילה, עם ירידה של כ-0.6%. את הירידות מובילות המניות הדואליות קמטק , נובה , נייס , טבע ואלביט מערכות . מדד הביטוח בולט גם הוא לשלילה, עם ירידה של כ-0.7%, כאשר מנורה מבטחים יורדת כעת בכ-1.3%.

מעלות מעלה את דירוג סדרות האג"ח של אלון רבוע כחול ישראל ל-"AA-" ומעלה את דירוג המנפיק של החברה ל-"A+" בתחזית יציבה.

במעלות מדגישים כי מאז דוח הדירוג הקודם, ניכרת עלייה משמעותית של כ-21% בשווי תיק הנכסים, לכדי כ-5.7 מיליארד שקל, לצד ירידה משמעותית ב-LTV לכ-34%; זאת, כאשר מניית חברת הבת רבוע כחול נדל"ן, עלתה בכ-19% ואילו מניית החברה האחות בקבוצה, דור אלון, עלתה בכ-64%. מדובר בהעלאת הדירוג החמישית של החברה מאז רכישת השליטה בקבוצה על־ידי מוטי בן משה.

10:05

פתיחה מעורבת בבורסה בתל אביב: מדד ת"א 35 יורד בכ-0.4%, בעוד מדד ת"א 90 נסחר סביב רמת הבסיס. בקרב המדדים הענפיים, בולט לשלילה מדד הביטוח, שיורד בכ-0.5%.

המסחר בתל אביב מתנהל היום, כאשר ברקע הסכם הסחר בין ארה"ב לסין, במסגרתו ארה"ב תוריד את היקף המכסים ל-30% ואילו סין תוריד ל-10%, שהביא לראלי בוול סטריט אמש. כמו כן, המסחר מתנהל עלרקע שחרור החייל החטוף עידן אלכסנדר והאפשרות לחידוש המשא ומתן בין ישראל וחמאס בימים הקרובים.

מניות שבולטות לחיוב בפתח יום המסחר: פלסאון תעשיות , וואן טכנולוגיות , פורמולה מערכות , מטריקס ומיטב השקעות .

מניות שבולטות לשלילה: אזורים , יוחננוף , אורמת , דניה סיבוס , קרסו מוטורס .

8:20

1. שוק המניות

יום המסחר בת"א צפוי להיפתח במגמה מעורבת. אמש (ב'), המסחר בת"א נסחר בתנודתיות וננעל במגמה מעורבת, כשברקע הודעת הבית הלבן על הסכם סחר מתגבש בין סין לארה"ב והשהיית מרבית המכסים ההדדיים בין המדינות ל-90 יום. מדד ת"א 35 ננעל סביב רמות הבסיס ות"א 90 השיל מערכו 0.7%. בלט לשלילה מדד הבנקים, שירד ב-1.1%. מנגד, מדד ת"א דואליות עלה ב-0.8%.

המניות הביטחוניות העיבו על המסחר בת"א. אלביט מערכות , נקסט ויז'ן ועוד שורה של מניות ביטחוניות צללו בשיעורים של עד 10%, בשל הפסקת האש בין הודו לפקיסטן, פגישה מסתמנת בין נשיא רוסיה פוטין לנשיא אוקראינה זלנסקי, ואופטימיות לגבי המלחמה בעזה בצל הביקור המתוכנן של טראמפ במזרח התיכון.

שלוש חזיתות פחות? החדשות שמחקו ל-5 מניות 7 מיליארד שקל ביום

אבל היו גם מרוויחות גדולות ביום שני - מניות הטכנולוגיה. בין המדדים הענפיים, בלט מדד המניות הדואליות, כאמור, לאור העליות החדות בוול סטריט מניות נובה , קמטק , טאואר ונייס עלו ב-4%-6%.

מניית טבע נפלה בתחילת יום המסחר בכ-8%, יחד עם יתר המניות בתחום הפארמה ברחבי העולם, לאחר שהנשיא טראמפ הודיע כי יחתום על צו נשיאותי שיפחית את מחירי תרופות המרשם בשיעור של בין 30% ל-80%. עם זאת, עד סיום יום המסחר, המגמה התהפכה, והמניה ננעלה לבסוף בעלייה של כ-2.8%. בוול סטריט, המניה המשיכה להיסחר בעליות, וננעלה בעלייה של כ-6%.

ייתכן שהסיבה להתאוששות של טבע ושל מניות פארמה נוספות במהלך יום המסחר, נעוצה בכך שהמשקיעים מעדיפים להמתין לעדכונים נוספים על הצו הנשיאותי של טראמפ, לפני שהם ממהרים למכור את המניות. בתוך כך, בנק ההשקעות ג'יי.פי מורגן העלה את המלצתו למניית טבע מ"נייטרלי" ל"תשואת יתר".

פרשנות | התרופה הזו הייתה אמורה להיות מנוע ההתאוששות של טבע. ואז הגיע טראמפ

מניות חברות התעופה ישראייר ואל על נסחרו לאורך היום בטריטוריה שלילית, על רקע האפשרות לחידוש המשא ומתן בין ישראל לחמאס בימים הקרובים. זאת, לאחר שמניותיהן זינקו בשבוע החולף, בצל שרשרת ביטולי הטיסות של חברות התעופה הזרות, בעקבות נפילת הטיל ששוגר מתימן בשטח נתב"ג בתחילת השבוע שעבר.

אמש (ב') בוול סטריט, יום המסחר הירוק בוול סטריט סיפק צפירת הרגעה משמעותית למשקיעים, שחטפו מכה קשה בעקבות מלחמת הסחר המחודשת של טראמפ. כאמור, על רקע המגמה החיובית, ארה"ב וסין הודיעו על השהיית רוב המכסים ההדדיים, כחלק מניסיון להפחית את המתחים בין שתי הענקיות הגלובליות. על־פי הדיווחים, ארה"ב תוריד את היקף המכסים ל-30% ואילו סין תוריד ל-10%. בניגוד להסכמים קודמים, הצדדים הדגישו שהם לא חותרים ל"ניתוק" כלכלי, אלא להעמקת השיח, והתחייבו להקים מנגנון המשך לקיום שיחות על עתיד הסחר בין המדינות.

ארה"ב וסין בדרך להסכם היסטורי, האם קוריאה ויפן יהיו הבאות בתור?

בתוך כך, הנאסד"ק זינק ביותר מ-4% ויצא מטריטוריית שוק דובי, כשעלה בכ-22%, מאז השפל שרשם ב-8 באפריל. גם ה-S&P 500 הציג ביצועים מרשימים, כשעלה בכ-3.3%, וכמעט מחק הירידות שרשם מתחילת השנה. גם הדאו ג'ונס עלה בכ-2.8%.

את עליות השערים החדות ביותר, רשמו בעיקר מניות הטכנולוגיה והשבבים, שבזמנו גם ירדו בחדות, לאור רגישותן ליחסי סחר חוץ עם שותפות הסחר של ארה"ב. טסלה , שרשמה לאחרונה ירידה במכירות בסין, על רקע התחרות הגוברת מצד יצרניות רכב מקומיות, עלתה בכ-7%. גם אמזון.קום עלתה ב-8%. אפל , שמייצרת את רוב מכשירי האייפון שלה בסין, זינקה בכ-6%. מטא ואנבידיה עלו ב-8% ו-5% בהתאמה.

על רקע המגמה החיובית, המניות הסיניות שנסחרות בוול סטריט קפצו גם הן בחדות. בין המניות שעשו תנועות משמעותיות: מניות ענקיות המסחר המקוון עליבאבא גרופ , PDD Holdings ו־JD.com , כמו גם ענקית הטכנולוגיה באידו .

למרות החגיגה בוול סטריט, בגולדמן זאקס מזהירים כי הנזק ממלחמת הסחר של הנשיא דונלד טראמפ עדיין צפוי להיות משמעותי. "ארה"ב הגדילה את המכסים על ייבוא סיני של של פנטניל שעומד עדיין על 30%. במקביל, הפחתת התעריפים של ארה"ב על ייבוא סיני היום, משקפת פחות מ-2% משיעור המכס הנוכחי בארה"ב מול שאר העולם". להערכתם, "להפחתת המכסים עליה הכריז טראמפ אמורה להיות השפעה מוגבלת בלבד על שיעור המכס האפקטיבי הכולל בארה"ב".

עוד ציינו בבנק, כי "אי הוודאות לא הוסרה במלואה מכיוון ששתי המדינות ממשיכות במשא ומתן בחודשים הקרובים. ההסכם מהווה עיכוב של 90 יום ולא הסרה של מכסים, ולכן חוסר הודאות עדיין קיים - הן למשקיעים והן למעסיקים".

הבוקר, החוזים העתידיים על וול סטריט רושמים ירידות של עד 0.5%.

על אף הראלי בוול סטריט והאופטימיות סביב שיחות הסחר בין ארה"ב לסין הבורסות באסיה נסחרות במגמה מעורבת: הניקיי קופץ בכ-1.7%, ההנג סנג נופל בכ-1.4%, הקוספי יורד קלות בכ-0.1% ובורסת שנגחאי מתקדמת בכ-0.2%.

2. שוקי האג"ח

בשוק האג"ח המקומי, נרשמו אמש (ב') עליות קלות - מדדי התל גוב השקלי והצמוד ל-10 שנים עלו ב-0.1%; מדדי האג"ח הקונצרני, תל בונד 20, 40 ו-60, עלו ב-0.2%.

בוול סטריט, בניגוד לעליות שנרשמו בשוק המניות, בשוק האג"ח, התמונה פחות אופטימית, כשהתשואה על אג"ח ממשלתיות ל-10 שנים עלתה ליותר מ-4.4% אמש (ב'). רפי גוזלן, הכלכלן הראשי של IBI, מסביר כי השפעת המכסים נעה על הציר שבין השפעה אינפלציונית, במידה שהעלאת המכסים אינה גבוהה מאוד, לבין פגיעה בצמיחה, במידה שהעלייה במכסים תוביל לפגיעה משמעותית בהכנסה הפנויה, תגביר את האי־ודאות ותוביל לפגיעה בהשקעות ולהרעה בתנאים הפיננסים. אי־ודאות זו מקבלת ביטוי בולט בתמחור בשוק איגרות החוב הממשלתיות.

הבוקר (ג'), תשואות האג"ח האמריקאיות נסחרות ביציבות: תשואת האג"ח לעשר שנים עומדת על כ-4.45%, בעוד התשואה לשנתיים עומדת על כ-3.99%.

3. שוקי הסחורות והמטבעות

בשוק המט"ח בעולם, העליות בוול סטריט חיזקו את מדד הדולר (DXY) אתמול במעל 1% ל-101 נקודות. עם זאת, למרות התחזקות הדולר בעולם, בישראל דווקא נרשמה היחלשות של המטבע האמריקאי מול השקל. כפי שקורה לא אחת, העליות בוול סטריט מצריכות את המשקיעים המוסדיים בישראל להגדיל את גידור המטבע שלהם ולרכוש שקלים. כך, השקל התחזק לשער של 3.54 שקלים לדולר (יציג) ו-3.93 שקל לאירו.

הבוקר (ג'), הדולר מתחזק קלות מול השקל, ושערו עומד על 3.56 שקלים. במקביל, האירו מתחזק בכ-0.3% מול השקל, ושערו עומד על 3.96 שקלים.

רק ביום ראשון, בבנק אוף אמריקה היו הרבה פחות אופטימיים לגבי הדולר. בבנק כתבו כי המשקיעים ממשיכים להחזיק בפוזיציית "שורט" על הדולר, בעיקר בשל אי-ודאות סביב הסכמי הסחר העתידיים של ארה"ב. "שיחות הסחר של ארה"ב עם שותפותיה מפחיתות מעט את החששות, אך צפוי תיקון מתון בלבד בדולר בטווח הקרוב". בבנק צופים שהאירו צפוי להתחזק עקב הרפורמות הפיסקליות באירופה והסכמי סחר עתידיים. הין היפני צפוי להיחלש לעומת האירו בשל זרמי הון מיפן לאירופה. בנק אוף אמריקה ממליץ על אחזקת לונג באירו מול דולר וין.

התחזקות הדולר השפיעה על שווקים נוספים: מחירי הנפט זינקו ביום ב' על רקע סנטימנט כלכלי חיובי, וחבית נפט מסוג ברנט עלתה ל-66 דולר. הבוקר, מחירי הנפט נסחרים בירידות קלות: מחיר חבית נפט מסוג ברנט עומד על כ-64.8 דולר, בעוד מחיר חבית נפט מסוג אמריקאי עומד על כ-62 דולר.

מנגד, מחיר הזהב צנח ביותר מ-3% לכ-3,200 דולר לאונקיה, לאור הסטת הכספים של המשקיעים לנכסים מסוכנים יותר. הבוקר, מחיר הזהב רושם עלייה של קרוב ל-1%, ועומד כעת על כ-3,250 דולר.

הביטקוין נסחר הבוקר בירידות, סביב רמה של 102 אלף דולר; זאת, לאחר שנסחר השבוע בשיא של שלושה חודשים, סביב 104 אלף דולר. למרות הירידות, הביטקוין לאחרונה עשה קאמבק, לאחר שדשדש תקופה ארוכה, בעקבות הסנטימנט השלילי בוול סטריט.

4. מאקרו

עניין המשקיעים מתרכז השבוע סביב נתוני האינפלציה בארה"ב ובישראל. בארה"ב, יתפרסם היום מדד המחירים לצרכן, בשעה 15:30 שעון ישראל, כאשר נתוני האינפלציה של ישראל יפורסמו ביום חמישי, בשעה 18:30.

בכל הנוגע לארה"ב, האנליסטים מעריכים כי מדד המחירים לצרכן באפריל יעלה ב-0.3% בקצב חודשי ויעמוד על 2.4% בקצב שנתי, בדומה לחודש הקודם. מדובר בנתון חשוב עבור הבנק המרכזי בארה"ב, שלא פעם ציין כי הוא עוקב באדיקות אחר נתוני האינפלציה כדי להחליט על מתווה הריבית העתידי בו ינקוט.

האנליסטים צופים כי סימנים ראשונים של עליית מחירים הקשורה במדיניות המכסים של טראמפ תבוא לידי ביטוי במדד המחירים לצרכן שיפורסם היום.

בהינתן שפרסום המדד היום לא יכלול נתונים המשקפים את ההשפעות האחרונות של הפסקת המכסים בת 90 הימים עם סין, חלק מהאנליסטים אינם מאמינים שהאירוע יכביד על ההתאוששות האחרונה בשוק המניות. סטוארט קייזר, ראש אסטרטגיית מסחר המניות האמריקאי בסיטי, כתב בהודעה ללקוחות ביום שני: "הפתעה כלפי מעלה במדד המחירים לצרכן ביום או חולשה בנתוני התעסוקה בחודש הבא ייחשבו זמניים, אם המשא ומתן על המכסים ימשיך במומנטום חיובי".

בדומה לארה"ב, גם בישראל מקווים לראות את התמתנות האינפלציה, בתקווה שהפחתת ריבית ראשונה מאז ינואר 2024 תתקיים בהמשך השנה.

בדויטשה בנק מעריכים כי "באפריל, אנו צופים שהאינפלציה תתייצב לרמה של 3.1% במונחים שנתיים (לעומת 3.3% במרץ), בהשפעת המשך אפקטי הבסיס מהשנה שעברה. ייצוב מחירי כרטיסי הטיסה, האטה באינפלציה בשירותים (למעט שכר דירה) והפחתת השפעת העלאות המחירים והמסים המנהליים, צפויים לתמוך בהמשך ההאטה באינפלציה. עם זאת, עליות עונתיות במחירי פירות וירקות טריים וביגוד צפויות להישאר גורם מרכזי בעליית האינפלציה החודשית באפריל. בנוסף, התאמת מחירי הדלק האחרונה, המייצגת עלייה של 1.1% לעומת החודש הקודם, צפויה להשפיע באופן מתון על האינפלציה החודשית (כ-0.03 נקודות אחוז).

בבנק הוסיפו כי "למרות ההתמתנות האחרונה, ירידת השקל בחודשים שקדמו לאפריל, יחד עם עליות עונתיות במחירי ביגוד, עשויות להגביל את ההאטה הצפויה באינפלציה באפריל".

5. תחזית

בבנק ההשקעות אופנהיימר פרסמו תחזית חיובית על חברת ציוד המדידה לתעשיית השבבים נובה . באופנהיימר כתבו שהחברה "פרסמה דוחות חזקים לרבעון הראשון של 2025, נהנית מביקושים חזקים בשוק השבבים המתקדמים, ופעילותה אינה מושפעת משמעותית ממכסים או סנקציות על סין, למעט השפעה מינורית על שיעור הרווח הגולמי". מחיר היעד שהם צופים לחברה עומד על 300 דולר - ומגלם עלייה של יותר מ-50%.

באופנהיימר חיוביים גם לגבי מניית טבע , וציינו כי הם מותירים את המלצת "תשואת יתר" על המניה, במחיר יעד של 30 דולר למניה. "אנו יוצאים מנקודת הנחה כי צמיחת הכנסות החברה ב-2027 תאיץ בהשוואה לקצב הצמיחה ב-2024, שעמד על כ-4.4%", ציינו.

עוד כתבות

שרת התחבורה מירי רגב / צילום: עמית שאבי - ידיעות אחרונות

​הרלב"ד מציגה: ארבעה דוברים בשנה אחת

הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים מינתה את יועץ התקשורת אילן מרסיאנו, אחרי ששלושה דוברים עזבו השנה את תפקידם ● המנטליסט ליאור סושרד מצטרף כיועץ אסטרטגי חיצוני לחברת הביומד מטריסלף, הנסחרת בבורסה בתל אביב ●  אירועים ומינויים

פרופ' גבי סרוסי, השר ישראל כ''ץ וגלעד ארדן / איור: גיל ג'יבלי

התעשייה האווירית כבר חצי שנה ללא יו"ר, והמועמד של כ"ץ מקבל הזדמנות אחרונה

דירקטוריון תע"א יתכנס לדון מחדש במועמדות גבי סרוסי, שקידם שר הביטחון ונפסלה על ידי הוועדה למינוי בכירים בשל "ניסיון ניהולי מצומצם" ● ברשות החברות דורשים הכרעה ומסמנים את השבוע הבא כמועד הקריטי ● מועמדותו של גלעד ארדן עשויה לחזור לשולחן

פרופ' אבי שמחון / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

בנק ישראל נגד שמחון: התוכנית שמקדם "תוביל לעליית מחירי הדיור"

בבנק ישראל שוללים את דבריו של פרופ' אבי שמחון, שטען כי הבנקים גורמים לתופעה של קשיחות מחירי הדירות החדשות כלפי מטה וכעת פועל להקים צוות שיבדוק את הנושא ● "התערבות לא מבוקרת בהסכמי המימון בין היזמים לגורמים המממנים משפיעים לשלילה על שוק הדיור בישראל ומובילים אותו דווקא לצמצום היצע הדירות ולעלייה במחיריהן", מבהירים בבנק ישראל

צוות Genoox / צילום: Genoox

ב-80 מיליון דולר: אקזיט ישראלי בתחום ה-AI לבדיקות גנטיות

חברת ג'נוקס, המספקת תוכנה מבוססת AI התומכת בקבלת החלטות בעולמות הגנטיקה, נרכשה ע"י ענקית הדיאגנוסטיקה קיאג'ן ● משקיעה נוספת היא אינפיניטי מדיקל, שעפ"י דיווחיה ממרץ האחרון מחזיקה כ-5.4% מהחברה, לאחר שהשקיעה בה כ-1.9 מיליון דולר

היא אחת הידידות הגדולות של ישראל. אז למה אזרחיה לא אוהבים אותנו?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: טראמפ מתרחק מנתניהו, המאבק הפלסטיני איבד את המומנטום שלו וסקר חדש מגלה שרוב הגרמנים רואים את ישראל באור שלילי ● כותרות העיתונים בעולם

השופט גילה - המשטרה הסתמכה על חוק לא קיים שנוצר ע"י AI

במסגרת דיון בבקשה שהגיש חשוד בעבירות מס להחזרת הטלפון הנייד שלו שנתפס בחקירה, התברר כי המשטרה הסתמכה על חוק שלא קיים ● איך זה קרה? בינה מלאכותית יצירתית והיעדר בדיקה של נציגי המדינה

מארק בניוף, מנכ''ל סיילספורס / צילום: ap, Markus Schreiber

מנכ"ל סיילספורס צפוי להרוויח 600 מיליון דולר מהאקזיט של וויז

את ההשקעה ביצעה סיילספורס באמצעות זרוע ההשקעות של החברה ● מנכ"ל החברה, מארק בניוף, אף השקיע באופן אישי בוויז דרך הקרן הפרטית שלו

ניקולאי טנגן, מנכ''ל קרן העושר הנורבגית / צילום: Reuters, Matt Rourke

האם גם מניות הבנקים ושופרסל יזרקו על ידי הקרן הנורבגית?

הלחצים על קרן ההשקעות הגדולה בעולם הובילו אותה להיפרד משתי מניות מקומיות, בשל פעילות מחוץ לשטחי הקו הירוק ● בסיכון דומה נמצאות כיום מניות הבנקים, רשתות המזון הגדולות וחברות ביטחוניות ● ולאילו מהחזקות הקרן הנורבגית בישראל האיום נוגע פחות?

יוני אסיא, מייסד ומנכ''ל איטורו / צילום: יח''צ eToro

הערכות: איטורו תתחיל להיסחר בנאסד"ק מחר

מפתחת פלטפורמת המסחר הדיגיטלית צפויה להתחיל להיסחר בנאסד"ק מחר, לאחר שתדווח על תוצאות תמחור ההנפקה שלה ● בשבוע שעבר, דווח כי ההנפקה עשויה לשקף לה שווי של בין 3.7 ל־4.1 מיליארד דולר ● החברה תכננה להנפיק מניות במחיר של 46-50 דולר, אך ייתכן שתודיע בסופו של דבר על גיוס במחיר גבוה יותר

אורן הולצמן, מנכ''ל ומבעלי אודיטי טק / צילום: יח''צ

היזם הישראלי שיצר לעצמו הון מדהים של 1.5 מיליארד דולר בעסקי היופי

אורן הולצמן, בעל השליטה באודיטי טק (איל מקיאג'), מכר מניות ב־385 מיליון דולר לאחר זינוק של 67% מתחילת השנה ● בסה"כ מימש עד היום בקרוב ל־700 מיליון דולר, והוא ממשיך להיות בעל המניות הגדול בחברה ● ההטבה במניות של עובדי אודיטי קפצה ל–160 מיליון דולר

מדפי סופרמרקט / צילום: טלי בודנובסקי

ירידה חדה ברכישות ברשתות השיווק: "הגענו לגבול היכולת להוציא על קניות"

ההוצאות ברשתות המזון צנחו ביותר מ־4% בחודש מרץ 2025 ביחס לשנה שעברה - כך עולה מבדיקה שביצעו במזרחי טפחות ● "היצרנים מתחילים להפנים זאת, ואפשר לראות בשטח שעליית המחירים החלה להיבלם", אומר יוני פנינג, אסטרטג ראש בבנק ● מה תרם לשינוי?

עובדי חברת החשמל / צילום: יוסי וייס, חברת החשמל

תאבד את נכסיה? המאבק בין חברת החשמל לאוצר על עתיד הייצור

כחלק מהשלב השני של רפורמת החשמל שעתיד להתרחש ב־2026, יוחלט אם חברת החשמל תישאר יצרנית או שתתמקד בניהול הרשת ● האוצר מעוניין לצמצם את תפקידה לתחום התשתיות

הרכבת הקלה בירושלים / צילום: Shutterstock

בונוסים תמורת אישור פרויקטים: הדרישה החריגה של המשטרה, וההתקפלות של האוצר

גורמים בענף התשתיות מתארים התנהלות בעייתית מצד מחוז ירושלים במשטרה, שבניסיון "לסחוט" תקציבים מסרב להקצות כוח־אדם לאבטחת העבודות על הרכבת הקלה, ומאיים על קבלנים ● כדי לעצור את העיכובים, האוצר מציע למחוז תקנים ובונוסים בעשרות מיליוני שקלים

מטוס של וויזאייר. השפעה מכרעת על שוק הלואו־קוסט / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חדשות טובות לטסים: החברה הזרה הכי פעילה בנתב״ג חוזרת

בשעה שחברות תעופה אחרות מבטלות, באתר וויזאייר הודיעו על חזרה כבר בשבוע הקרוב ● אייר קנדה, שתכננה לשוב לארץ בתחילת יוני, החליטה על הארכת השהיית הטיסות הארוכה ביותר עד כה: עד 8 בספטמבר 2025 ● אלו המועדים בהם צפויות החברות הזרות לחזור לפעילות בישראל

מירב בן ארי, יש עתיד / צילום: שלומי יוסף

האם קוצצו ממערך הכבאות יותר מ-200 מיליון שקל?

איך מגיעים למסקנה שקיצצו בתקציב הכבאות? משווים תפוחים לתפוזים ● המשרוקית של גלובס

מפעל של ריינמטאל,  יצרנית הנשק הגדולה בגרמניה / צילום: Reuters, KAI PFAFFENBACH

מפעלי פולקסווגן ייצרו טנקים: בגרמניה משנים כיוון ומתמקדים בתחום הנשק

תעשיית הרכב שהובילה את הכלכלה הגרמנית הולכת ודועכת, ומפנה כעת את הבכורה לחברות הנשק שנהנות ממבול הזמנות מרחבי היבשת ● מפעלי רכב של פולקסווגן, שרווחיה צנחו ב־41% ברבעון הראשון, כבר בדרך להפוך למפעלי ייצור נשק, וגם כוח האדם צפוי להירתם לכך

מגדל בראשית / צילום: נוי מאיה

בשנתיים איחור: מגדל היוקרה של תל אביב מתאכלס, והמחירים גבוהים אפילו ביחס לאזור

בפרויקט של משפחת כוזהינוף בשכונת בבלי, שיצא לדרך לפני כתשע שנים, נמכרה לאחרונה דירה בקומה ה־29 במחיר של 16.5 מיליון שקל, שמשקף כ־117 אלף שקל למ"ר ● מדובר במחירים גבוהים אפילו לתל אביב

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט הודיעה על קיצוצים: תפטר 3% מכוח האדם בחברה

דובר החברה ל-CNBC: "אנחנו ממשיכים ליישם שינויים ארגוניים נחוצים כדי לייעל את החברה בצורה הטובה ביותר להצלחה בשוק הדינמי" ● סבב הפיטורים צפוי לכלול כ-7,000 עובדים ברחבי העולם ● ב־2023, החברה הכריזה על סבב פיטורים גדול של 10,000 עובדים

מבצעי קבלנים / צילומים: דרור מרמור, פולי טובמן, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשלם את שכר הדירה ואת המשכנתא: מה עומד מאחורי המבצעים החדשים של הקבלנים

מבצעי המימון שתדלקו את השוק עד כה הולכים ונעלמים והקבלנים נדרשים לפתרונות יצירתיים למשיכת רוכשים ● על הפרק: תשלום החזרי המשכנתא לתקופה קצובה, מתווה עסקה בפריסה נוחה ואפילו הנחות ישירות במחיר הדירה

טראמפ והנסיך הסעודי מוחמד בן סלמן / צילום: ap, Evan Vucci

כ-142 מיליארד דולר: טראמפ חתם על עסקת הנשק "הגדולה בהיסטוריה"

ארצות הברית וערב הסעודית חתמו היום על עסקת נשק ענקית, שהבית הלבן כינה הגדולה בהיסטוריה ● העסקה נחתמה כחלק ממספר עסקאות בין המדינות - המוערכות בכ-600 מיליארד דולר