דובי פרנסס / צילום: ארכיון group 11
קרן 5 של גרופ 11, חברת ההשקעות של דובי פרנסס, כוכב ה"כרישים" ומשקיע סדרתי, הציגה המשך מגמת התכווצות בנכסים ובביצועים. הבוקר (שלישי) דיווחה הקרן על סך נכסים מנוהלים של 191.7 מיליון דולר בכלל חברות הפורטפוליו, ירידה של 8.4% ביחס לסך נכסים של 208.7 מיליון דולר עליהם דיווחה בשנה שעברה. גרופ 11 מפרסמת דוחות שנתיים בלבד.
● טריליון דולר במדבר: מה מחפשים בכירי עמק הסיליקון במסע של טראמפ לריאד
● ב-80 מיליון דולר: אקזיט ישראלי בתחום ה-AI לבדיקות גנטיות
למרות זאת, סך ההתחייבויות עלו וכמעט הוכפלו, וזאת בשל עלויות חברת הניהול מ-4.9 מיליון דולר ל-8.8 מיליון, בעוד שההכנסות מתקבולים ממכירות והנפקות הגיעו כמעט לאפס. דמי הניהול - לא השתנו ועמדו על 3.72 מיליון דולר, גבוה אף יותר מהשנה שעברה, אז עמדו על 3.5 מיליון דולר.
הקרן החמישית של גרופ 11 גויסה בשיא ימי ההייפ של בועת הטכנולוגיה של הקורונה בנובמבר 2021, ומתוך רצון לקרוץ למשקיעי שוק ההון ומוסדיים החליט פרנסס לעשותה שקופה ולהגיש דוחות רבעוניים. היא השקיעה עד שנת 2023. החברה מגישה כעת דוחות שנתיים, ואת הנוהג הזה הפסיק פרנסס בקרן השישית שגייסה שנה לאחר מכן ומשקיעה עד היום.
על פי אתר קרנות ההון סיכון PitchBook, לקרן החמישית גויסו 197 מיליון דולר, שווים כעת - כאמור - 191.7 מיליון דולר בלבד. שערוך הנכסים נובע משערוכם הפרטני של כל אחת מהחברות - עד כה הקרן לא הניבה הצלחות גדולות, למעט סאנביט שנחשבת לחד קרן מבטיח, ולילי, חברה בצמיחה. יחד עם זאת, עוד מוקדם לקבוע - קרנות הון סיכון בוחנות את ההצלחה לאחר תקופה של שבע שנים, ולפי ההערכה רוב הקרנות שגויסו ב- 2021 עדיין לא הראו תשואה, כיוון שכמה חודשים לאחר מכן, במאי 2022 פרץ המשבר בהייטק לאחר עליות הריבית.
בין ההשקעות של הקרן החמישית, חברות כמו: Masterschool, Healthee, SMBX, Sorbet, Venn. Lili ו-Sunbit. בין המשקיעים המוסדיים בה: הכשרה ביטוח, הראל, מנורה, מגדל, מור, מבטחים החדשה, וטרו-קפיטל.