גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בעלי מקצוע מגלים איך הבינה המלאכותית הקלה על חייהם

בשנים האחרונות הבינה המלאכותית הפכה לכלי עבודה חיוני גם מחוץ לעולמות ההייטק, כאשר צוותי רפואה, עורכי דין, אנשי שיווק ואפילו כלכלנים נעזרים בה ביומיום ● הם מדווחים על חיסכון אדיר בזמן, שיפור ביצירתיות ובדיוק, ויכולת לתת שירות טוב ומהיר יותר ● לאילו פיצ'רים הם מחכים ומתי עדיף בכל זאת להשתמש בבינה האנושית? ● כשה-AI פוגש את השטח, פרויקט מיוחד

תכנון עיר בלחיצת כפתור / אילוסטרציה: Shutterstock
תכנון עיר בלחיצת כפתור / אילוסטרציה: Shutterstock

הבינה המלאכותית שפרצה בסערה אל עולם התעסוקה גורמת לבעלי מקצוע לבחון מחדש את תהליכי העבודה שלהם ואת תפקידם במקום עבודתם. אם פעם המהפכה הזו נתפסה כעניין שבשוליים, שנוגעת בעיקר ל"מְאַמְּצִים ראשונים" הממהרים לעוט על כל פיתוח חדש, היום מי שלא מתיידד עם הכלים האלה מותיר את עצמו מאחור בתחומים רבים.

חזית המדע | לבכיר מגוגל יש עצה אחת בשבילכם: תלמדו את המקצוע הזה
פרויקט מיוחד | ד"ר קלוד יקבל אתכם עכשיו: כך תדברו עם ה־AI על הבעיות הרפואיות שלכם

משימות כמו התעמקות במסמכים ושאיבת תובנות מהם, שדרשו זמן ומאמצים בעבר, מבוצעים היום על ידי מודלים כמו ChatGPT, Claude ו־Gemini במהירות ובקלות. בכתבה זו אנחנו מבקשים למצוא את בעלי המקצוע שהכלים האלה הם בנשמתם - אלה שמבינים את ההזדמנות של הבינה המלאכותית, שרואים את החדשנות שבה ומחפשים לראות קדימה. אילו שימושים הם עושים בכלי הבינה המלאכותית, מהן הבעיות שהטכנולוגיה מסייעת להם לפתור - ולאן התחום עוד צפוי להתפתח בעתיד?

נדל"ן ואדריכלות

אורי מזור, שותף ומנהל במשרד מזור־פירשט אדריכלים ומתכנני ערים
עופר שר, משנה למנכ"ל אנגלו סכסון

ארגז כלים: ChatGPT, Midjourney, NotebookLM
שימושים: יצירת הדמיות, ניהול מידע, בניית דוחות נכסים, ניתוח מסמכים

בעבור אדריכלים ומתכנני ערים, שבעבר היו צריכים לשרטט ידנית, תוך שימוש במחקים מיוחדים ומכוני שכפול כדי לייצר העתקים של התכנונים, הבינה המלאכותית הביאה שיפור ממשי. אורי מזור, שותף ומנהל במשרד מזור־פירשט אדריכלים ומתכנני ערים, מסביר לגלובס שהם משתמשים בבינה מלאכותית "באופן מוחלט" לטובת יצירת הדמיות. "אם אנחנו רוצים לראות מרחב, חלל או אלמנט כלשהו, אנחנו מדמים אותו בעזרת ChatGPT ומידג'רני", הוא מסביר. "ככה אנחנו מייצרים רעיונות ומקבלים תמונות ותחושות של מרחבים. אפשר גם לתת למודלים פרמטרים שונים של האלמנטים בתכנון, למשל גובה, רוח או זווית, וכך לנתח את החלופות השונות".

ההתקדמות בתחום רבה, וכיום ChatGPT מאפשר לאנשי המקצוע להגיב בתוך ההדמיות ולתקן אותן במקום, מניואנסים קטנים ועד לשינויים גדולים יותר. "זה עולם חדש שנפתח בפנינו", מספר מזור. לדבריו, אפשר אף לתכנן ערים כך. "כמויות הדאטה הן אינסופיות, וכלי הבינה המלאכותית עוזרים לנו לנהל את הנתונים ולסנן אותם כדי לייעל את התהליך".

אורי מזור / צילום: שי אפגין

עופר שר, משנה למנכ"ל באנגלו סכסון, רואה את ההזדמנויות ואת השימוש האישי שלו בבינה מלאכותית פעמיים: בצד המכירה ובצד הקנייה. "ראשית, היום, בעזרת כלים של OpenAI אפשר לייצר הדמיה מדויקת של הנכס. יתרה מכך, אפשר לקחת תמונה של דירה ולהוריד או להוסיף ריהוט לחלל, כדי להמחיש לקונה את ההזדמנויות השונות שאפשר לעשות בו. וגם ההפך, בעזרת הבינה המלאכותית אני יכול להראות ללקוח אפשרי מה אנחנו יכולים לעשות עם הנכס המדובר, וזה יכול לעזור לנו לגייס נכסים".

בנוסף, שר מספר על כלים שמסייעים להם בבניית דוח נכס. "אפשר להראות ללקוח שרוצים לגייס את הנכס שלו דוח עם הנכסים שבסביבה, המגמות. לא רק זאת, בעבר היינו צריכים לגייס עורכי תוכן שימלאו את הרשתות במידע על אזור מסוים, מה שלקח משאבים וזמן. כעת עושים את זה בארבע לחיצות", הוא מסביר.

עופר שר, משנה למנכ''ל אנגלו סקסון / צילום: תמר מצפי

ומה הלאה? מזור היה רוצה לראות את הבינה המלאכותית בתחום חלוקת פנים בתוך בניינים ודירות. "אנחנו רוצים למקסם את נפח הבניין ליעילות מיטבית וכמה שפחות בזבזנית. רוצים למנוע מסדרונות מיותרים וחשיפה לשמש, ולאתר את המערכות הכי קצרות ויעילות. היום עדיין אין את זה. אני באופן אישי משתעשע ומנסה לייצר חלק מהדברים שהמשרד צריך, למשל כלי ניהול למשכורות וכוח אדם".

רפואה

פרופ' ורדה שלו, שותפה מנהלת ב־Team8

ארגז כלים: Open Evidence, ChatGPT, Claude
שימושים: חיפוש ומחקר

בעולם הרפואה יש לא מעט פיתוחים מבוססי בינה מלאכותית, בהן כלים של חברות ענק כמו מיקרוסופט שנועדו לסייע לצוותי רפואה בדיאגנוזה וניהול העבודה. לאחרונה, בית החולים שיבא תל השומר הציג חדר מיון מבוסס בינה מלאכותית - לפחות בשלב הערכת הדחיפות בטיפול רפואי. הצוות מקבל סיכום רלוונטי שמסייע לו לקבל החלטות, ומאפשר לו להתמקד בעיקר בטיפול. גם בבית החולים וולפסון הושק פרויקט בשיתוף מיקרוסופט ישראל, בשם SIMA, במסגרתו מייצרים סימולציות רפואיות כדי לשפר את הכשרת המתמחים ולקדם את איכות הטיפול.

פרופ' ורדה שלו, שותפה מנהלת ב־Team8 וגם רופאה בקהילה מעל לשלושה עשורים, הייתה בין השותפים לפיתוח הפיצ'ר של ביקור וירטואלי של חולה וגם עושה שימוש בבינה מלאכותית גם ביומיום. "השימוש הוא בעיקר בתחומים שלא מצריכים אינטראקציה עם התיק של המטופל, למשל חיפוש, איתור וניתוח מידע וכן מחקר", היא אומרת. היא משתמשת בבינה המלאכותית גם לצורך סיכום על מטופל, ואפילו יש מערכות שעוזרות לה להתאים אנטיביוטיקה לחולה בהתאם למאפיינים האישיים שלו. "גם הצד של החולה התקדם מאוד", היא אומרת, ומתארת שמטופלים רבים משתמשים ב־ChatGPT לפני הביקור כדי להגיע יותר מוכנים.

פרופ' ורדה שלו, שותפה מנהלת ב־Team8 / צילום: רמי זרנגר

הבעיה הגדולה, לדברי פרופ' שלו, היא שקופות החולים ומערכות הרפואה לא בדיוק ששות לאמץ את הטכנולוגיה החדשה. "לדוגמה, יש כלים מצוינים שמאפשרים לאנשי הרפואה לנהל את הפגישה עם המטופל בצורה מלאה, כך שהמערכת מתעדת לבד ומתמללת את הנאמר, אבל אנחנו כרופאים לא יכולים להשתמש בזה עדיין בצורה רחבה", היא אומרת. דוגמה נוספת לדבריה היא כלי AI שיכתוב בעצמו את מכתב השחרור למטופל בבית החולים בהתאם לתיעוד בתיק.

בעתיד, מקווה פרופ' שלו, הטכנולוגיה הלבישה תהפוך לחלק אינטגרלי מהתיק של המטופל. "לדוגמה, יש טבעות ושעונים חכמים שמודדים את המטופלים כל הזמן, ועל הנתונים האלו צריך להפעיל שכבה של לוגיקה, כדי להבין מתי צריך לפנות לרופא ומה בדיוק צריך להציג לו".

אקדמיה

פרופ' גילה קורץ, דיקנית הפקולטה לטכנולוגיות למידה במכון הטכנולוגי HIT

ארגז כלים: Perplexity, Scispace, Julius, Gamma
שימושים: איתור מאמרים, מחקר, הכנת מצגות ופודקאסטים

באקדמיה אפשר לדבר רבות על בינה מלאכותית. עבור חוקרים זה ברור - כלי AI מאפשרים לבצע מחקרי עומק ובחינת מסמכים בזריזות ויעילות - אבל גם בעולמות ההוראה יש מה ללמוד. פרופ' גילה קורץ, דיקנית הפקולטה לטכנולוגיות למידה במכון הטכנולוגי חולון HIT, שעובדת רבות על הכשרת סטודנטים בבעיות של אתגרים חינוכיים, טכנולוגיה והייטק, מאמינה שהבינה המלאכותית משנה את הכל מהיסוד.

"הבנו שחייבים לעשות שינויים בתהליכי העבודה והלמידה", אומרת פרופ' קורץ, "ושילבנו בהם בינה מלאכותית. למשל, הסטודנטים בכיתה מתחלקים לשלוש קבוצות - אחת מבצעת את המטלה רק בהסתמך על תשובות כלי בינה, השנייה ללא כל סיוע של כלי בינה והשלישית מכינה את המטלה באופן עצמאי, ואז מקבלת משוב והצעות לשיפור מהבינה. לרוב הקבוצה השלישית מגישה את המטלה האיכותית ביותר, שכן חבריה משמרים את החשיבה המקורית שלהם ונעזרים בבינה לסיעור מוחות ולהצגת פרספקטיבות שלא חשבו עליהן".

פרופ' גילה קורץ, דיקנית הפקולטה לטכנולוגיות למידה במכון הטכנולוגי HIT / צילום: ליבי קטן נאור

"כיצד אני מוודאת שהיה תהליך למידה ושהסטודנטים הבינו מה שחשוב להבין? אני מבקשת שיתעדו את תהליך החשיבה במהלך העבודה, שינמקו מדוע קיבלו או דחו הצעות מהבינה ולבסוף מבקשת מכל אחד לכתוב רפלקציה אישית על התהליך בכללותו". יתרה מכך, היא מספרת, "הטמעתי את הבינה המלאכותית כך שבהיבטים מסוימים היא מחליפה את המרצים".

דוגמה נוספת לשילוב הבינה המלאכותית בהליך הלמידה, היא הרובוט האנושי Nao שמתייצב ב־HIT ביום הראשון של שנת הלימודים. "הרובוט מסייע ועונה לסטודנטים. יש בתוכו דאטה בייס נרחב שמאפשר ראייה כללית שעוזרת להם", אומרת פרופ' קורץ. בין הפרויקטים העתידיים שהיא עובדת עליהם, אפשר לציין בניית מערכת מבוססת AI שתלמד את הסטודנטים להבחין בדיפ פייק ולהכשיר אותם נגד הכלי ההרסני.

ומה לגבי בדיקת עבודות באמצעות בינה מלאכותית? "זו סוגיה כואבת", היא אומרת. "התנאי שלי הוא כזה - אם הסטודנטים צריכים לדווח אם הם השתמשו בבינה מלאכותית, גם אנחנו כמרצים צריכים. זה חלק מתרבות האמון שאני מנסה לפתח".

עריכת דין

עו"ד חיים רביה, שותף במשרד פרל כהן

ארגז כלים: ChatGPT, Gemini, LawMate, Lizzy
שימושים: ניטור מידע, יצירת דוחות, מחקר משפטי, בדיקת מסמכים

במקרה של עריכת דין, המצב קצת יותר מורכב. בצל ענייני השפה והמומחיות המשפטית, הטמעה של המערכות והיכולות שלהן יכולה לקחת זמן רב. אבל גם בתחום הזה יש מי שמחפש את החדשנות ומראה שאפשר לעשות בה שימוש זהיר ויעיל. עו"ד חיים רביה, שותף וראש קבוצת הסייבר, הפרטיות וזכויות היוצרים במשרד פרל כהן, מנסה לקדם את הסוגיה במשרדו. "אני עושה שימוש יומיומי בכלי בינה מלאכותית והשימוש הזה הולך ומתפתח. השימוש שאני עושה נחלק לכלים שזמינים בווב וכלים ייעודיים לעורכי דין".

חיים רביה / צילום: תומר יעקובסון

לדבריו, "בכלים שזמינים בווב כמו ChatGPT ו־Gemini, אני עושה שימוש בשירותי פרימיום מסיבות שנוגעות לפרטיות וכדי לא למסור מידע שנוגע לעניינים פרטיים או ללקוחות. אלה לא שימושים קלאסיים. לדוגמה, אני מנטר מידע באתרי אינטרנט כדי לשלוח תמציות יומיות על תחום משפטי מסוים, או שאני מתחקה אחרי אתרים רגולטוריים מסוימים שעושים שינויים", הוא מסביר. יתרה מכך, "כלי הדיפ ריסרץ', ובעיקר של ג'מיני, מסייע להשיק דוחות ממוסמכים עם מראי מקום. התוצרים מאוד מרשימים וככה אפשר לעמת אותו גם מול המקורות שלו".

שימוש נוסף שמתאר עו"ד רביה הוא הכנה מקדימה לדיונים: "אני יכול למשל לשאול את המערכת האם שופט מסוים התייחס בעבר לנושא הנידון ומה הוא פסק, או מהי הפסיקה הממוצעת של אותו שופט. זה שימוש חדשני, וזה מדהים בעולם השמרני של המשפט".

לצד זאת, יש מערכות ייעודיות עבור עורכי דין. דוגמה אחת היא Law Mate - מערכת למחקר משפטי בכל הקשור לפסיקה, חקיקה והרגולציה הישראלית. לדברי עו"ד רביה, "המערכת מאפשרת למשל לנתח כתבי טענות. אני בעיקר משתמש בה עבור מחקרים משפטיים ושאילתות. זה דרמטי כי היא משנה את כללי המשחק של מתמחים ומה יהיה תפקידם בעתיד", הוא אומר. מערכות נוספות, הוא מוסיף, מאפשרות סקירת חוזים ומסמכים משפטיים.

שיווק

דני שוורץ, ראש תחום צמיחה ב־Enso

ארגז כלים: ChatGPT, Gemini, N8N, Make
שימושים: בניית עמודי נחיתה לאתרי אינטרנט, אימייל מרקטינג, ניתוח מודעות

הבינה המלאכותית אומצה במהירות רבה בתחומי השיווק והפרסום, משימוש בה לצורך השראה ורעיונות למהלכים, דרך יצירת סקיצות ראשונות ללוגואים ולסרטונים ועד לכתיבת מודעות בעזרת הצ'אטבוטים השונים - או אף יצירת פרסומת שלמה באמצעות AI, כפי שכבר ראינו בטלוויזיה.

דני שוורץ, ראש תחום צמיחה (Head of Growth) והאחראי על תחום השיווק בחברת Enso, שמספקת שירותים מבוססי בינה מלאכותית לעסקים קטנים, גם עושה שימוש רב בבינה מלאכותית במסגרת עבודתו וגם בונה סוכני בינה מלאכותית שיהיו רלוונטיים למנוי החברה. "לדוגמה, אם בעבר הייתי צריך להשקיע הרבה מאוד זמן בבניית עמודי נחיתה באתרי אינטרנט, כשזו בנייה רפטטיבית של אותם עמודים עם טקסטים שונים, היום התהליך הרבה יותר קל. אני פונה ל־ChatGPT שעושה לי את זה. אני בונה עשרות עמודי נחיתה בשבוע בלי שפיזית כתבתי או בניתי אותם בעצמי".

דני שוורץ, ראש תחום צמיחה ב־Enso / צילום: שלומי יוסף

גם תחום המודעות שזור בכלי בינה מלאכותית במסגרת עבודתו של שוורץ. "בעבר, הייתי צריך לבנות מודעות שאני רוצה להריץ ביוטיוב או בפייסבוק, והיה מאוד קשה לדעת אם אנחנו עושים עבודה טובה או לא. היום אני נכנס למערכות הפרסום ומוריד את נתוני המודעות שלי, רואה אילו מודעות עבדו הכי טוב, מעלה אותן ל־ChatGPT - ומבקש לקבל תסריט או מודעה דומה. זה מאפשר לייצר מודעות רבות מבלי שמנהל שיווק י ישב ויבזבז לטובת זה הרבה מאוד זמן".

באשר לעסקים קטנים, הוא ממליץ להם להיעזר בכלים כמו Gemini ודומיו כדי להבין בצורה טובה יותר מי קהל היעד. ככה אפשר יהיה להדגיש באתר או במקומות המפגש עם הלקוחות את נקודות החוזקה של החברה.

לאיפה זה עוד יכול להגיע? "רגש. התוצאות שמקבלים מכל הכלים האלו יכולות להיות גנריות וקלישאתיות. אני מאוד מחכה למערכת שתספק תוצאות שמלכתחילה כתובות עם רגש והרבה יותר אינטואיטיביות. בנוסף, גם הדיפ פייק ישתפר - מה שיאפשר לנו לייצר תכני וידיאו טובים יותר בעלויות נמוכות יותר".

משאבי אנוש

יוגב גולדיס, סמנכ"ל משאבי אנוש בחברת Komodor

ארגז כלים: Team.Me, Compete, Mokka, Kling.ai, Runway
שימושים: ניהול תהליכי מיון, מיתוג מעסיק, תכנון תקציבים, סיכום פגישות

גם עולמות משאבי האנוש נסחפו בידי הבינה המלאכותית. השימוש הקל והברור הוא לברור בין קורות חיים רבים שנשלחים למשרה מסוימת ומציאת המועמדים הטובים ביותר. אבל יוגב גולדיס, סמנכ"ל משאבי אנוש בחברת Komodor, מספר איך הבינה המלאכותית, כפי שהוא משתמש בה, יכולה לסייע לתהליך אפילו יותר.

יוגב גולדיס סמנכ''ל משאבי אנוש בחברת Komodor / צילום: יורם רשף

"הבינה המלאכותית מאפשרת להגביר תפוקה ולדייק תפקידים. כמובן שבעזרתה אנחנו גם מייעלים את תהליכי המיון ומאתרים מועמדים טוב יותר, כשהחיפוש הוא לא רק בלינקדאין אלא בכל הרשת. המערכות שאנחנו משתמשים בהן עוזרות לנו לנסח פנייה למועמד ולתזכר את הפנייה, ובהמשך לראות מי הגיב ולהתייעץ מה לענות לו", מספר גולדיס. היום, הוא משתף, הוא מייצר אינטראקציות רבות עם מועמדים בלי מגע אדם. "אפשר לנהל את השלבים הראשונים דרך AI עוד לפני שאנחנו בכלל פוגשים את המועמדים עצמם", הוא אומר.

שימוש נוסף בבינה מלאכותית שמיושם כבר היום הוא אווטארים - משמע שימוש בדמויות מתוך החברה כדי להפיץ עליה תוכן ברשתות החברתיות. המגייס, שלא צריך להעביר את התוכן הזה שוב ושוב חוסך זמן ומפנה אותו לעבוד על היבטים אסטרטגיים ורחבים יותר. יתרה מכך, חברות רבות מכניסות כלי AI לשיחות ופגישות כדי שהוא יאתגר את הרעיונות בצוות, מעין "פרקליטו של השטן".

באשר לפיטורי עובדים, מה שמערב מורכבות גדולה, גולדיס אומר כי "לא הייתי מוותר על בינה אנושית. הסיכון בטעויות במקרים כאלו הוא גבוה יותר".

בעתיד, צופה גולדיס, בוט יוכל לנהל שיחה עם מועמד בטלפון עם קולו של המגייס. בנוסף, כלים שונים יבחנו את המועמדים לא רק דרך התאמתם לתפקיד אלא דרך ההתאמה שלהם לתרבות הארגונית של החברה - בין השאר באמצעות ניתוח דברי המועמדים וטון הדיבור שלהם.

"גם שיחות המשוב צפויות לעבור מהפכה של ממש", הוא מעריך. "יוצא מצב שמנהל אישי יודע פחות על עובד מאשר הבינה המלאכותית, ככה שהכלים האלו עתידים ללמוד את סגנון הדיבור והחולשות. ולכן, יהיה אפשר לוותר על שיחות משוב מלחיצות ולא נעימות, והבינה המלאכותית עצמה תהיה ה'מאמן' האישי של העובד, שתסביר לו איך להשתפר בלי מעורבות של החברה".

היבט נוסף שגולדיס מחכה שיזכה לסיוע הבינה המלאכותית הוא הפרסונליזציה במשאבי אנוש, למשל כלי שיעזור בהתאמת תנאים סוציאליים לכל עובד במקום מדיניות אחידה לכל הארגון.

פיננסים והשקעות

יניב גולן, שותף מייסד בקרן ההון־סיכון lool Ventures

ארגז כלים: Claude, NotebookLM, Highlight AI, Cursor, Codex
שימושים: ניתוח השקעות, בדיקת נאותות, יצירת הסכמים וסימולציות

שילוב בינה מלאכותית בתהליכי העבודה, כשהמשמעות היא השפעה על כסף רב, הוא מורכב. אבל ההזדמנות, ככלי מסייע וככלי מנחה החלטות, היא אדירה. יניב גולן, שותף מייסד בקרן ההון־סיכון lool Ventures, שמשקיעה בסטארט־אפים בתחילת דרכם, אומר לגלובס כי "במקום מסוים, ה־AI מחליף פונקציות שבעבר דרשו אנשים נוספים בצוות או הבאת אנשי מקצוע אחרים". לדבריו, "הפונקציה הברורה ביותר היא אנליזה. במקום אנליסט, אדם שצריך לעשות מחקר עומק על שוק או חברה מסוימים, זה מתבצע בצורה מעולה על ידי הכלים השונים. הפיצ'ר של מחקר עמוק קיים בכל אחד מהצ'אטבוטים", הוא אומר.

יניב גולן, שותף מייסד בקרן ההון־סיכון lool Ventures / צילום: יורם רשף

שימוש נוסף שגולן מציין הוא בניית סוכנים שונים ממגוון רחב של תחומים ופרמטרים, כדי לייצר דוחות ומסמכים מסכמים שיעזרו להגיע להחלטות השקעה. "זו משימה שבעבר הצריכה פאנל של מומחים וארכה ימים רבים, והיום נגמרת ב־20 דקות של עבודה. זה מתבצע בצורה אוטומטית, בזמן קצר ובאיכות משמעותית יותר טובה ממה שהיינו יכולים לקבל מאדם אנושי שהיה עושה את זה".

לדבריו, "היום 80% מתהליך בדיקות הנאותות מטופל בעזרת בינה מלאכותית. ההחלטה בקצה היא עדיין של בן אדם, אך כל שלב איסוף המידע והסיכום קורה באמצעות כלי AI, כמו למשל NotebookLM של גוגל". הבינה המלאכותית עושה אנליזות, מנתחת הסכמים מסחריים ומאפשרת לזהות ולקבל סיכום מהיר של כל הבעיות והאתגרים. גם יצירת הסכמים פשוטים נעשים בעזרתה.

השימוש של גולן בבינה מלאכותית לא נגמר כאן: גם משימות מחשוביות כמו הרמת אתרים נעשית בסיוע כלי בינה מלאכותית, וכך גם עיבוד מידע, בניית כלים פנימיים וחיצוניים עבור מערכות שונות, ויצירת תכנים ממאמרים ועד פוסטים לרשתות החברתיות. "נוסף על כך, ה־AI מהווה מעין יועץ ארגוני. לדוגמה, לצורך ניתוח תהליכים פנימיים בארגון וזיהוי מקומות לשיפור", הוא אומר. דוגמה נוספת שהוא מציין היא להשתמש בבינה לצורך סימולציות: "ה־AI יכולה לתת לך את הפיץ' של סטארט־אפ מסוים, להסביר איך מתנהל דיון בין אנשי הון־סיכון. אפשר לפרט לגבי חברה מסוימת, לציין מה רוצים לעשות והאם כדאי להשקיע. אחרי שמקבלים סימולציה של כל זה מבינים לאן זה יכול ללכת".

לסיכום, הוא ממליץ לכל אדם להסתייע בבינה המלאכותית לצורך אפקטיביות אישית, למשל לטובת איסוף משימות וסיוע בתיעדוף שלהן. "זה יעזור לאנשים לנהל את המשימות שלהם בצורה טובה יותר".

עוד כתבות

טל יעקובסון, מנכ''ל פריון / צילום: אוהד דיין

איך לדבר על שיווק בשפה שסמנכ"לי כספים מבינים, והקשר ל-AI

תעשיית הפרסום הדיגיטלי צמאה לא רק ליצירתיות, אלא גם לאופטימיזציה ומדידה עסקית, אומר טל יעקובסון מנכ"ל פריון, שרכשה את Greenbids המתמחה ברכש מדיה מבוסס בינה מלאכותית ● "עכשיו אנחנו בשוק של 750 מיליארד דולר, שמחבר קריאייטיב, מדיה וטכנולוגיה"

מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג / צילום: ap, Nic Coury

האם זו החברה הראשונה בוול סטריט שתגיע לשווי שוק של 6 טריליון דולר

58 מתוך 66 האנליסטים שמסקרים את מניית אנבידיה בוול סטריט ממליצים לרכוש אותה, ואנליסט אחד אף צופה שהיא תזנק עד למחיר של 250 דולר, כ-60% מעל מחירה כעת ● "אנחנו בנקודה שבה אנבידיה מתחילה להגדיל את ייצור שבבי ה-Blackwell"

פעילות קרקעית של צה''ל ברצועת עזה / צילום: ap

צה"ל: יותר מ-140 מטרות טרור הותקפו ביממה האחרונה ברצועת עזה

איראן: מתקני הגרעין שלנו ניזוקו בצורה קשה, אין לפי שעה תאריך לחידוש שיחות הגרעין ● שרי החוץ של מדינות ה-G7: יש לפעול לחידוש המו"מ עם איראן על הסכם הגרעין ● נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הסיר את הסנקציות מהמשטר בסוריה ● דיווחים ערביים: כוחות צה"ל פועלים באזור שכם ● עדכונים שוטפים

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר ושרת האוצר רייצ'ל ריבס / צילום: ap, POOL

הטבת מס בת 200 שנה בוטלה והמיליונרים נוטשים את בריטניה

כ־16 אלף מיליונרים זרים עזבו את בריטניה מאז תחילת השנה, בעקבות ביטול הטבת המס בת 200 שנה שפטרה אותם מתשלום על הכנסות מחוץ למדינה ● כעת שרת האוצר רייצ'ל ריבס שוקלת לצמצם את הרפורמה - שהייתה הבטחת בחירות מרכזית של מפלגת הלייבור

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

לידר מעריכים: הריבית עשויה לרדת כבר בשבוע הבא

לפני פריצת המערכה מול איראן, השוק בישראל העריך כי הבנק המרכזי יוריד את הריבית במשק בהחלטת הריבית בספטמבר ● כעת יש מי שמעריכים בהסתברות של 50% כי הפחתת הריבית תוקדם כבר לחודש אוגוסט

יעקב לוקסנבורג / צילום: סיון פרג'

המהלך הכפול שהניב ליעקב לוקסנבורג תוספת שווי של 400 מיליון שקל

בשבוע שעבר ניצל יעקב לוקסנבורג את מחירי השיא בבורסה בת"א כדי למכור מניות בחברת הבנייה דניה סיבוס, ובמקביל הגדיל את החזקותיו בלפידות קפיטל השולטת בה ● התוצאה: שווי החזקותיו בלפידות זינק ל-3.2 מיליארד שקל

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בת"א לאחר יום מסחר תנודתי; מדד הביומד ירד בכ-2%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.4% ● החשב הכללי: "השפעת המלחמה על הגירעון מתונה" ● פרמיית הסיכון של ישראל ממשיכה לרדת ● בעקבות פרישת המנכ"לים בנופר אנרג'י, בקשה לתביעה ייצוגית נגד החברה ● במיטב מצביעים על חולשה של הכלכלה בארה"ב ● למרות שהיא בשיאה, בוול סטריט אופטימיים לגבי אנבידיה: "תגיע לשווי שוק של 6 טריליון דולר"

נשיא העליון, השופט יצחק עמית, בדיון בבג''ץ על מינוי ראש השב''כ / צילום: צילום מסך מהשידור החי

מהומה בדיון בבג"ץ על מינוי ראש השב"כ; עמית: "ניסיון להכשיל הליך משפטי"

בג"ץ דן בשתי עתירות: האחת מבקשת לאפשר לנתניהו להשלים את מינוי האלוף זיני לראש השב"כ - בניגוד לעמדת היועמ"שית שקבעה כי הוא בניגוד עניינים; והשנייה מבקשת למנות ועדה בלתי תלויה לאיתור מועמדים לתפקיד ● במהלך הדיון ח"כ גוטליב צעקה לעבר הנשיא עמית: "תתבייש לך" - והוצאה מהאולם ● בעקבות הפרעות נוספות, הוחלט להמשיך את הדיון ללא קהל

מטוס של איזי ג'ט / צילום: Shutterstock

באופן חריג, חברות התעופה הזרות והישראליות מתאגדות. מה הן דורשות?

בחברות התעופה הישראליות והזרות מאחדים כוחות ומבקשים הקלות בחוק שמחייב אותם לפצות נוסעים שבוטלה טיסתם ● החוק כבר תוקן לפני מספר חודשים כדי לתת מענה לחברות תעופה בזמן חירום, וכעת החברות מבקשות שהמדינה תספוג את הנזק במקומן ● "אנחנו נמצאים בזמן קריטי בו חברות התעופה בוחנות האם יחזרו לארץ"

בינה מלאכותית ציבורית בסין / צילום: Shutterstock

מודל AI חדש הושק היום. מה תהיה ההשפעה שלו על התחום החם בוול סטריט?

חברת באידו הסינית הכריזה על הפיכת מודל השפה של לקוד פתוח, שניתן להשתמש בו באופן עצמאי ובחינם ● מדובר על בשורה מרעישה בתחום הבינה המלאכותית, אך יש מי שלא ממהר להתרגש: "קוד פתוח אינו בהכרח שקול לשקיפות מלאה", מסבירים אנליסטים

מבנה נטוש בחיפה / צילום: תמר מצפי

בחיפה יש כ-700 בניינים נטושים. לעירייה יש יוזמה להשמיש אותם

בחיפה יש כ-700 בניינים נטושים, הגורעים מהכנסות הארנונה כ־33 מיליון שקל בשנה ● כעת בעירייה נוקטים במספר צעדים להילחם בתופעה, בין היתר בעירייה יסייעו בקידום תוכניות או היתרי בנייה, כמו גם קידום חקיקה על פיה יחויבו בעלי הנכסים לשלם עליהם ארנונה לאחר 3 שנים

הבורסה בפרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

יציבות בבורסות אירופה; באסיה, על רקע משבר בשיחות הסחר עם ארה"ב, בורסת טוקיו ירדה ב-1.2%

הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים • S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות • גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

עוזי לוי, מנהל מחקר חו״ל בבנק מזרחי טפחות / צילום: באדיבות מזרחי טפחות

"פוטנציאל לתשואות פנומנליות": מנהל המחקר בבנק שמסמן 3 סקטורים לוהטים

עוזי לוי, מנהל מחקר חו"ל במזרחי טפחות, לא נלחץ מהשיאים בשוק המניות: "זה לא 'הייפ' על ריק — אנחנו נמצאים בראשיתה של מהפכה טכנולוגית" ● למשקיע אגרסיבי הוא ממליץ לשים את הז'יטונים על מניות AI, ענן ומחשוב קוונטי, לצד הסקטור החבוט של אנרגיות מתחדשות

ועדת חוץ וביטחון / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

דרמה פוליטית: גדי איזנקוט פורש מהמחנה הממלכתי ויתפטר מהכנסת

איזנקוט אמר בשיחות סגורות כי "הפריימריז כפי שהתגבשו במחנה הממלכתי לא מאפשרים התמודדות אמיתית, ואינם מבטאים עקרונות דמוקרטיזציה שנדרשים בראייתי למפלגת שלטון" • בתחילת החודש, סיעת המחנה הממלכתי קיימה ישיבה שבסופה הוחלט כי ייערכו בחירות לראשות המפלגה

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בוול סטריט; רובינהוד קפצה ב-13%, פלנטיר בכ-4%

נאסד"ק עלה ב-0.5% ● אירופה ננעלה בירידות קלות ● פעילות הייצור בסין התכווצה בחודש יוני זה החודש השלישי ברציפות ● קנדה מבטלת את המס על שירותים דיגיטליים "מתוך ציפייה" להסכם סחר כולל עם ארה"ב ● סין מזהירה את ארה"ב כי לא תסבול הסכמי סחר עם מדינות אחרות אשר מנוגדים לאינטרסים שלה ● בוול סטריט, שבוע המסחר יהיה מקוצר ויסתיים ביום חמישי ב-20:00 שעון ישראל

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: עמוס בן גרשום לע''מ

ראש הממשלה ביטל דיון בהקמת שדה תעופה ברמת דוד

המועצה הארצית לתכנון ובניה לא תדון היום בהקמת שדה התעופה ברמת דוד שבעמק יזרעאל והליכי התכנון יעוכבו ● הביטול מגיע אחרי שסגן השר אלמוג כהן התפטר מהממשלה במחאה על התכנון לקדם שדה תעופה בצפון ולא בדרום

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

עליות בבורסת תל אביב; מניות הביטוח והבנייה שוב מזנקות

חצי שנה פנומנלית בבורסה בת"א: 28 שיאי כל הזמנים, 9 הנפקות ראשוניות, ושני מדדים שכיכבו מעל כולם ● השקל יציב הבוקר, הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים ● S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות ● גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

חנות של רשת סבון / צילום: יח''צ-דן לב

קבוצת גולף נמצאת במגעים מתקדמים לרכישת מרבית הפעילות של רשת סבון

גולף דיווחה כי היא מעוניינת לרכוש את פעילות ההפצה, הפעלת החנויות ואתר האינטרנט של סבון ● במקביל, סבון עדכנה כי היא נמצאת בשלב מתקדם של מו"מ למכירת מפעל הייצור שלה הממוקם בקריית גת ● אם המפעל לא יימכר, הוא מתוכנן להיסגר בעוד שנה

שלמה אליהו, בעל השליטה במגדל / צילום: תמר מצפי

לחץ המכירות על מניית מגדל השתחרר, ואליהו כבר מורווח מעל 3 מיליארד שקל

מימוש אופציות על־ידי גופים מוסדיים הכביד עד לאחרונה על מניית מגדל ● בעל השליטה, שלמה אליהו, יכול כעת לחייך, אך השקעה במדד הביטוח הייתה מניבה לו תשואה של פי כמה וכמה

מערכת ההגנה האווירית SPYDER בתצורת All in One / צילום: רפאל

ניצחה את הגרמנים והצרפתים: רפאל זכתה בעסקת ענק

לפי דיווחים שפורסמו, המערכת שרפאל צפויה לספק לרומניה בעסקת הענק היא ספיידר, המספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, אל מול מגוון איומים ● ככל שתיחתם, תהיה זו העסקה השנייה בגודלה אי פעם של מדינת ישראל, לאחר מכירת מערכת חץ 3 לגרמניה, תמורת כ-3.5 מיליארד דולר