בורסות עולם | סיקור שוטף

וול סטריט ננעלה בירידות; תשואות האג"ח עלו

נאסד"ק ירד ב-0.5% • בורסות אירופה ננעלו בירידות • הפיננשיאל טיימס חשף כי הבית הלבן הורה לחברות שבבים להפסיק למכור ללקוחות בסין • דוחות טובים לאברקומבי ופיץ, דיקס ספורטינג ומייסיס • טראמפ הקפיץ אתמול את וול סטריט, והאנליסטים חוששים מהמשך תנודתיות • בסיום המסחר בארה"ב אנבידיה תפרסם את דוחותיה • ומדוע בבנק פיקטה מעריכים שהצרכן אמריקאי לקראת "נקודת שבירה"?

וול סטריט / צילום: Shutterstock
וול סטריט / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

המסחר בוול סטריט ננעל הלילה בירידות לאחר שהתנהל על ימי מנוחות לאורך יום המסחר בהמתנה לדוח של ענקית השבבים אנבידיה - נאסד"ק ירד ב-0.5%, דאו ג'ונס ב-0.6% ו-S&P 500 ב-0.5%.

תשואת אג"ח ל-10 שנים עלתה בשלוש נקודות בסיס לרמה של 4.48%. הדולר מתחזק ב-0.1%. מחיר הנפט התאושש, כשהשוק שוקל בין התחזית להיצע נוסף מצד OPEC+ לבין האפשרות של סנקציות נוספות מצד ארה"ב על רוסיה.

לקראת סיום המסחר פורסם שה-Financial Times חשף כי הבית הלבן הורה לחברות שבבים להפסיק למכור ללקוחות בסין. לפי הדיווח, הלשכה לביטחון תעשייתי במשרד המסחר האמריקאי שלחה מכתבים למספר יצרנים. הידיעה העבירה את מניות השבבים לירידות והעיבו על המדדים המרכזיים.

הדיווח מגיע זמן קצר לאחר שממשל טראמפ החליט לבטל הגבלה על ייצוא מעבדים בתחום הבינה המלאכותית לסין , מהלך שחברת Nvidia קיבלה בברכה. עם זאת, טרם ברור כיצד מדיניות עתידית של הממשל תשפיע על עסקי Nvidia. החברה צפויה לפרסם את תוצאותיה הרבעוניות לאחר סיום המסחר היום.

פרוטוקול הפד: בפגישתם מוקדם יותר החודש, הביעו בכירי הבנק הפדרלי חשש כי מכסים עלולים להחמיר את האינפלציה וליצור דילמה מורכבת בנוגע למדיניות הריבית - כך עולה מפרוטוקולים שפורסמו ביום רביעי.

סיכום פגישת הוועדה הפדרלית לשוק הפתוח (FOMC) שנערכה ב-6-7 במאי משקף חששות מתמשכים בנוגע לכיוון מדיניות התקציב והסחר של ארה"ב, כאשר בסופו של דבר הוחלט להשאיר את הריבית ללא שינוי.

לפי הפרוטוקולים:
"המשתתפים הסכימו כי חוסר הוודאות לגבי התחזית הכלכלית גבר עוד יותר, ולכן ראוי לנקוט בגישה זהירה עד שהתבהרו ההשפעות הכלכליות הכוללות של השינויים במדיניות הממשלתית."
עוד ציינו:
"הוועדה עלולה להיתקל בקונפליקטים קשים אם האינפלציה תתברר כעקבית מהצפוי, בעוד שהתחזיות לצמיחה ולתעסוקה ייחלשו."

למרות החששות מהאינפלציה ומאי-הוודאות במדיניות הסחר, ציינו קובעי המדיניות כי הצמיחה הכלכלית נותרה "חזקה", שוק העבודה "מאוזן באופן כללי" - אם כי גוברים הסיכונים להיחלשות - והצרכנים ממשיכים להוציא כסף.

22:10

כשעה לפני נעילת המסחר ואיתה הדוח המסקרן של אנבידיה (ראה הרחבה למטה) שיקבע הרבה לאן פני מניות הטכנולוגיה ובעיקר מניות השבבים, המדדים נסחרים ביציבות עם ירידות קלות. נאסד"ק ללא שינוי, דאו ג'ונס ו-S&P 500 יורדים ב-0.1%.

היום פורסמו שלושה דוחות של ענקיות קמעונאות, התוצאות היו מעורבות:

מניית אברקומבי ופיץ' מזנקת לאחר שהחברה פרסמה תוצאות טובות מהצפוי לרבעון הראשון, והציגה תחזית אופטימית לצמיחה במכירות השנתיות. קמעונאית האופנה נהנתה מעלייה בביקוש בעקבות השקת סגנונות חדשים ורעננים - כגון ג'ינסים מודפסים ושמלות - שמשכו יותר קונים לחנויות ולחנות האונליין.

קמעונאית ציוד הספורט דיקס ספורטינג גודס דיווחה על הכנסות טובות מהצפוי ברבעון הראשון של שנת 2025 (Q1 CY2025), עם עלייה של 5.2% בהכנסות לעומת השנה הקודמת , לסך של 3.17 מיליארד דולר . מנגד, תחזית ההכנסות לשנה כולה עומדת על 13.75 מיליארד דולר בנקודת האמצע - נמוך ב-0.8% מתחזיות האנליסטים . הרווח לפי כללי GAAP עמד על 3.24 דולר למניה , גבוה ב- 0.7% מתחזיות הקונצנזוס של האנליסטים.

מייסיס דיווחה כי הרווח הנקי עלה על תחזיות האנליסטים ברבעון הראשון של השנה. החברה דיווחה על רווח למניה של 16 סנט והכנסות של 4.6 מיליארד דולר. הצפי המוקדם עמד על רווח של 14 סנט והכנסות של 4.5 מיליארד דולר.

21:15

אנבידיה עומדת בפני המבחן האחרון של עונת הדוחות, לאחר שמנייתה זינקה ביותר מ-40% מאז השפל באפריל.

יצרנית השבבים בעלת השווי הגבוה בעולם צפויה לפרסם את תוצאותיה לאחר סגירת המסחר - והיא האחרונה מבין ענקיות הטכנולוגיה המדווחות. דוחותיהם של מיקרוסופט, מטא ואחרות הצביעו על יציבות יחסית בתחזיות, למרות חוסר הוודאות שנגרם בעקבות שינויים במדיניות המכסים של הנשיא לשעבר דונלד טראמפ. הזינוק במניית אנבידיה נבע בעיקר מתוצאות חיוביות בענף הטכנולוגיה ומהרגיעה במתיחות הסחר, כשמשקיעים עוקבים מקרוב אחר סימנים להמשך הביקושים בתחום הבינה המלאכותית.

המוקד בדו"ח הרבעון הראשון יהיה באספקת מערכות מחשוב המבוססות על שבבי Blackwell החדשים של החברה - שסבלו מעיכובים בייצור שפגעו במכירות ברבעון הקודם על רקע ביקוש כבד.

החברה מסנטה קלרה, קליפורניה, צפויה לדווח על הכנסה נקייה של כ-19 מיליארד דולר והכנסות של 43 מיליארד דולר ברבעון הראשון - עלייה של 31% ושל 66%, בהתאמה, לעומת השנה שעברה.

משקיעים יתמקדו גם ברווחיות: בפברואר הודיעה אנבידיה כי עלויות גבוהות הקשורות לייצור המוגבר של שבבי Blackwell ישפיעו לרעה על שיעור הרווח הגולמי ברבעון הראשון. סמנכ"לית הכספים, קולט קרס, ציינה אז כי שיעור הרווח הגולמי צפוי לעמוד על כ-71% ברבעון הראשון אך לחזור ל"אמצע שנות ה-70%" עד סוף השנה.

למרות העלייה החדה במחיר המניה, שווי המניה ביחס לרווחים החזויים עדיין נחשב נמוך מהרגיל: אנבידיה נסחרת לפי מכפיל רווח עתידי של 29 - לעומת ממוצע של 40 בחמש השנים האחרונות, לפי נתוני בלומברג. לשם השוואה, מדד נאסד"ק 100 נסחר לפי מכפיל של כ-26.

עבור קרישנה צ’ינטלאפאלי, מנהל השקעות ב-Parnassus Investments, אנבידיה ממשיכה להיות אחת החברות האטרקטיביות ביותר בכל הקשור להשקעות בתחום הבינה המלאכותית. "לא ראיתי שום דבר בשלושת החודשים האחרונים שמרמז על שינוי דרמטי בסיפור של אנבידיה", אמר צ’ינטלאפאלי. "למרות ההשפעה האפשרית של סין, העסקאות במזרח התיכון מרמזות על ביקוש רחב לשבבים של אנבידיה גם מעבר לארה"ב וסין".

20:20

בוול סטריט נעצרת כעת מגמת ההתאוששות שלה שעות ספורות לפני פרסום התוצאות המצופות של חברת אאנבידיה , האחרונה מבין "שבע המופלאות" של ענקיות הטכנולוגיה שמדווחת.

לאחר עליות חדות ביום המסחר הקודם, מדד S&P 500 נסוג. מניית אנבידיה, יצרנית השבבים בעלת השווי הגבוה בעולם, שזינקה ביותר מ-40% מאז השפל של אפריל, התנדנדה ביום רביעי. שוק האופציות צופה תנודתיות של כ-6% לאחר פרסום התוצאות - כלפי מעלה או מטה - עבור החברה שמוערכת כיום בכ-3.3 טריליון דולר ונחשבת לברומטר חשוב לביקושים בתחום הבינה המלאכותית.

"הדוח של אנבידיה ביום רביעי הוא לא רק קריטי עבורה, אלא עבור כל שוק המניות", אמר ג'יימס דמרט מחברת Main Street Research. "הדו"ח יכול לחדש את האופטימיות של המשקיעים ולסייע להם למקד את תשומת הלב בכוחה של הבינה המלאכותית, במקום בכותרות מוושינגטון על מכסים ומסים".

תשואות אג"ח ממשלת ארה"ב עולות מעט, על רקע גל חדש של הנפקות לאחר שביקושים קודמים לאגרות החוב היו חלשים מהצפוי. הנפקת אג"ח ל-40 שנה ביפן נתקלה בביקוש הנמוך ביותר מאז יולי. ההנפקות בארה"ב ביום רביעי מתמקדות בקצה הקצר של העקומה, כולל מכירה של אג"ח לחמש שנים בסך 70 מיליארד דולר.

תשואת אג"ח ל-10 שנים עולה בשלוש נקודות בסיס לרמה של 4.48%. הדולר מתחזק ב-0.1%. מחיר הנפט התאושש, כשהשוק שוקל בין התחזית להיצע נוסף מצד OPEC+ לבין האפשרות של סנקציות נוספות מצד ארה"ב על רוסיה.

19:15

מדינות OPEC+ הסכימו היום להשאיר את מכסות הייצור הרשמיות ללא שינוי, בעוד שמוקד השוק עבר לאפשרות של עלייה בהפקה מצד קבוצה מצומצמת של שמונה מדינות מתוך הברית, אשר מבצעות קיצוצי תפוקה מרצון בנפרד מההסכם הכולל.

ברית OPEC+ פועלת כיום לפי הסכם הפקה כולל לכל המדינות החברות, בנוסף לשני קיצוצים בהפקה שמבוצעים באופן לא-רשמי על ידי שמונה מדינות מתוך הארגון. לפי המדיניות הרשמית, כלל מדינות OPEC+ ממשיכות לקצץ בכ-2 מיליון חביות נפט ליום עד לסוף שנת 2026.

ביום רביעי, מדינות הברית הודיעו כי הסכימו "לאשר מחדש את רמות התפוקה הכוללת של הנפט הגולמי עבור מדינות OPEC ומדינות שאינן חברות בארגון אך משתתפות בהסכם", כפי שהוסכם בפגישת הברית בדצמבר האחרון.

בנפרד מהמדיניות הרשמית, רוסיה וערב הסעודית - יחד עם אלג'יריה, עיראק, קזחסטן, כווית, עומאן ואיחוד האמירויות - ממשיכות להפחית את התפוקה בכ-1.66 מיליון חביות ביום עד לסוף השנה הבאה, במסגרת הסכם מרצון שהן הצטרפו אליו.

מחירי הנפט עברו לעלייה זמן קצר לאחר סיום פגישת OPEC+. נפט מסוג ברנט למסירה ביולי נסחר במחיר של 65.06 דולר לחבית, עלייה של 1.5%, חוזה WTI ליולי נסחר במחיר של 61.96 דולר לחבית - עלייה של 1.76%.

המסחר באירופה ננעל הערב בירידות שערים - בורסת פרנקפורט ירדה ב-0.5%, פריז ב-0.7% ולונדון ב-0.6%.

18:20

וול סטריט נסחרה במתינות יחסית לקראת פרסום התוצאות המצופות של חברת אנבידיה , האחרונה מבין שבעת הענקיות הטכנולוגיות המכונות "שבע המופלאות" שמפרסמות את דוחותיהן.

שעות ספורות לפני פרסום תוצאותיה של יצרנית השבבים בעלת השווי הגבוה ביותר בעולם, מדד S&P 500 יורד מעט. מניית אנבידיה, שזינקה ביותר מ-40% מאז השפל של אפריל, נותרת כמעט ללא שינוי. שוק האופציות מצביע על תנודתיות צפויה של כ-6% לאחר הדוחות, נמוך מהממוצע בשנתיים האחרונות.

תשואות אג"ח ממשלת ארה"ב עולות מעט, על רקע גל חדש של הנפקות לאחר שביקושים קודמים לאגרות החוב היו חלשים מהצפוי. הנפקת אג"ח ל-40 שנה ביפן נתקלה בביקוש הנמוך ביותר מאז יולי. ההנפקות בארה"ב ביום רביעי מתמקדות בקצה הקצר של העקומה, כולל מכירה של אג"ח לחמש שנים בסך 70 מיליארד דולר.

המשקיעים גם יעקבו אחר פרסום פרוטוקול ישיבת הפדרל ריזרב, שצפוי לשקף גישה זהירה והמתנה בכל הנוגע למדיניות המוניטרית.

מדד S&P 500 יורד ב-0.2%. מדד נאסד"ק 100 נותר כמעט ללא שינוי. מדד דאו ג'ונס יורד ב-0.1%.

תשואת אג"ח ל-10 שנים עולה בשלוש נקודות בסיס לרמה של 4.48%. הדולר מתחזק ב-0.1%. מחיר הנפט התאושש, כשהשוק שוקל בין התחזית להיצע נוסף מצד OPEC+ לבין האפשרות של סנקציות נוספות מצד ארה"ב על רוסיה.

17:03

בוול סטריט נרשמת כעת יציבות במדדים המובילים. המשקיעים ממתינים לתוצאות הרבעוניות של חברת אנבידיה , שצפויות להתפרסם היום לאחר סגירת המסחר. הם יתמקדו במיוחד בהשפעת ההגבלות מול סין על יצרנית שבבי הבינה המלאכותית, שלטענתה עדיין אינה רואה ירידה בביקוש למעבדים הגרפיים שלה.

מניית אוקטה , חברת תוכנה לניהול זהויות, צונחת ביותר מ-12%, לאחר שהחברה הותירה את תחזית ההכנסות שלה ללא שינוי - בשל אי ודאות כלכלית גלובלית. עם זאת, החברה עקפה את תחזיות השוק הן בשורת ההכנסות והן ברווח למניה לרבעון הפיסקאלי הראשון.

16:30

המסחר בוול סטריט נפתח אחר הצהריים במגמה מעורבת וללא שינויים קיצוניים. נאסד"ק עולה ב-0.2%, דאו ג'ונס ללא שינוי ו-S&P 500 ב-0.1%.

יום המסחר הקודם ננעל עליות חזקות. מדד דאו ג'ונס עלה בכ-1.8%. מדד S&P 500 עלה ב-2%, ושניהם סיימו רצף ירידות שנמשך ארבעה ימים. מדד הנאסד"ק קפץ בכ-2.5%.

העליות הללו הגיעו בעקבות דבריו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ביום ראשון, לפיהם ידחה את הטלת המכס בגובה 50% על האיחוד האירופי ל-9 ביולי - לאחר שביום שישי אמר כי הוא "לא מחפש עסקה". ההצהרה הזו חיזקה את תקוות המשקיעים שהשווקים יצליחו לעבור את תקופת אי-הוודאות סביב סוגיית המכסים.

בוול סטריט מצפים גם לפרסום פרוטוקול ישיבת הבנק הפדרלי ממאי, שצפוי לצאת בערב. הפרוטוקול עשוי לשפוך אור על גישת קובעי המדיניות המוניטרית - במיוחד בתקופה של אי ודאות כלכלית גוברת.

מניית אברקומבי ופיץ' מזנקת ב-25% לאחר שהחברה פרסמה תוצאות טובות מהצפוי לרבעון הראשון, והציגה תחזית אופטימית לצמיחה במכירות השנתיות. קמעונאית האופנה נהנתה מעלייה בביקוש בעקבות השקת סגנונות חדשים ורעננים - כגון ג'ינסים מודפסים ושמלות - שמשכו יותר קונים לחנויות ולחנות האונליין.

מניית החברה, שהושפעה לרעה מהמדיניות הבלתי צפויה של הנשיא האמריקאי דונלד טראמפ בנושא מכסים, איבדה כמעט מחצית מערכה מאז תחילת השנה. מותג Hollister של החברה, הכולל חולצות טי בסגנון וינטג' ואוספים של ג'ינסים, מצליח במיוחד בקרב לקוחות - במיוחד צעירים - שמחפשים ביגוד ואביזרים אופנתיים. המכירות הזהות של מותג Hollister זינקו ב-23% ברבעון שדווח, לעומת עלייה של 13% באותה תקופה אשתקד.

עם זאת, החברה הצטרפה לשורת קמעונאיות, בהן גם מותג היוקרה Ralph Lauren, בהפחתת תחזית הרווח השנתית שלה, בשל ציפייה לביקושים לא יציבים כתוצאה מהמכסים.

קמעונאית ציוד הספורט דיקס ספורטינג גודס דיווחה על הכנסות טובות מהצפוי ברבעון הראשון של שנת 2025 (Q1 CY2025), עם עלייה של 5.2% בהכנסות לעומת השנה הקודמת , לסך של 3.17 מיליארד דולר .

מנגד, תחזית ההכנסות לשנה כולה עומדת על 13.75 מיליארד דולר בנקודת האמצע - נמוך ב-0.8% מתחזיות האנליסטים . הרווח לפי כללי GAAP עמד על 3.24 דולר למניה , גבוה ב- 0.7% מתחזיות הקונצנזוס של האנליסטים .

15:00

יום המסחר באירופה מתנהל לפי שעה בירידות שערים. הפוטסי משיל מערכו 0.1%, הקאק יורד בשיעור דומה והדאקס יורד ב-0.5%.

החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים לפי שעה במגמה מעורבת.

מייסיס עולה בכ-3% במסחר המוקדם לאחר שדיווחה כי הרווח הנקי עלה על תחזיות האנליסטים ברבעון הראשון של השנה. החברה דיווחה על רווח למניה של 16 סנט והכנסות של 4.6 מיליארד דולר. הצפי המוקדם עמד על רווח של 14 סנט והכנסות של 4.5 מיליארד דולר.

13:30

מחיר הזהב עולה כעת קלות ונסחר סביב 3,340 דולר לאונקיה, ומסכם עלייה שבועית קלה של 0.8%.

ביוליוס בר התייחסו למגמה: "שוק הזהב משקף לא רק את מצב הכלכלה, אלא גם את הלך הרוח החברתי והוא מציג טווח קשב הולך ומתקצר, עם תזוזה מתמדת בין נושא לנושא. לצד מתיחות הסחר והחשש הגובר ממיתון, השוק מתמקד לאחרונה ביציבות הפיסקלית של ממשלות, או ליתר דיוק: בחוסר היציבות של רמות החוב במדינות רבות. הדוגמה הבולטת ביותר היא כמובן ארצות הברית, והשיח הנלווה על מעמד הדולר והאג"ח האמריקאיות כנכסי "חוף מבטחים". החששות מהיחלשות הביקוש לדולר מצד משקיעים בינלאומיים עלו לאחרונה, במיוחד על רקע עלייה חדה בתשואות האג"ח ארוכות הטווח ביפן - תוצאה של חששות מהיצע אג"ח מקומי מוגבר. בעבר היו המשקיעים היפנים רוכשים משמעותיים של אג"ח אמריקאיות, בשל חיסרון התשואה במדינה. החששות האלו תרמו לעלייה במחירי הזהב בשבוע שעבר. ואולם, העליות התהפכו לאחר שיפן הצליחה להרגיע את שוק האג"ח, מה שהביא ביום שלישי לירידת תשואות משני עברי האוקיינוס ולירידה של כ־1.3% במחיר הזהב.

"על אף שאיננו מבטלים את ההשפעה האפשרית של נושא קיימות החוב בטווח הארוך, איננו רואים בו כיום מנוע מהותי לתמחור הזהב בטווח הקצר. עם זאת, בתחילת השבוע הערכותינו הפכו שליליות באופן מובהק כלפי הדולר האמריקאי, מה שמחזק את עמדתנו החיובית כלפי הזהב. אנו שומרים על הערכתנו הקבועה, שלפיה בנקים מרכזיים ממשיכים לגוון החזקות מהדולר אל זהב, ומשקיעים מחפשים "חוף מבטחים" לנוכח חוסר הוודאות הכלכלית והפוליטית. תיקונים קצרים במחיר הזהב -המשקפים גם את הסנטימנט החיובי בשוק וגם את טווח הקשב ההפכפך - צריכים להיתפס כהזדמנויות קנייה לטווח ארוך".

11:49

אלביט מערכות הדואלית זכתה לאחרונה בכמה חוזים מלקוחות בינלאומיים, בהם מדינות חברות נאט"ו, בסך כולל של כ-330 מיליון דולר, לאספקת טכנולוגיות ימיות מתקדמות ומגוונות. במסגרת החוזים, תספק אלביט מערכות פתרונות מתקדמים ללוחמה נגד צוללות, בהם מערכות סונאר TRAPS, לצד מערכות ניהול קרב, לוחמה אלקטרונית ומערכות אלקטרו-אופטיות.

החוזים כוללים גם פרויקטים לשדרוג והשבחת פלטפורמות ימיות - כולל כלי סיור ימי (OPVs) ופריגטות - וכן יכולות מודיעין, תצפית וסיור, כלי השיט הבלתי מאויש "שחף" (Seagull), ופתרונות סונאר מותאמים ללוחמה נגד צוללות. מערכות אלו נועדו לשפר את המודעות המצבית, השרידות והאפקטיביות המבצעית בסביבות ימיות מורכבות.

שחף הוא הכשב"מ הבולט של אלביט שמיועד ללוחמה נגד ספינות ואותו מכרה חברה, למשל, ב-2021 למדינה במרחב אסיה-פסיפיק. בדצמבר 2022, אותו כלי נטל חלק בתרגיל דיגיטל הורייזון הבינלאומי, כשהתקיים בתוך המפרץ הפרסי - ממש בסמוך לאיראן. במהלכו, נבחן שיתוף פעולה בין 17 יצרני כלי שיט בלתי מאויישים מרחבי העולם, תחת האכסניה של הצי החמישי של ארה"ב שבסיס האם שלו ממוקם בבירת בחריין, מנאמה.

10:52

יום המסחר באירופה מתנהל לפי שעה במגמה חיובית. דאקס עולה ב-0.2%, פוטסי נסחר בשיעור דומה והקאק הצרפתי מוסיף לערכו 0.3%.

החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים בירידות שערים קלות.

09:04

הבוקר באסיה, המדדים המרכזיים נסחרים במגמה מעורבת. הניקיי נסחר סביב רמות הבסיס, בורסת שנגחאי מוסיפה לערכה 0.1%, ההנג סנג יורד ב-0.5%, הקוספי קופץ ב-1.5% והניפטי ההודי יורד ב-0.3%.

החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים בירידות קלות.

אמש (ג') בוול סטריט, המסחר ננעל בעליות חדות. נאסד"ק עלה ב-2.5%, דאו ג'ונס ב-1.75% ו-S&P 500 ב-2%. הזינוק הגיע לאחר שהנשיא לשעבר דונלד טראמפ הודיע במהלך סוף השבוע כי הוא מסכים לדחות את הטלת המכסים בגובה 50% על האיחוד האירופי. ביום ראשון הודיע טראמפ כי הוא דוחה את מועד תחילת הטלת המכס ל-9 ביולי, לבקשתה של נשיאת הנציבות האירופית, אורסולה פון דר ליין. הצעד מגיע לאחר שבשבוע שעבר טראמפ הציע להטיל מס יבוא בגובה 50% על מוצרים מהאיחוד האירופי החל מה-1 ביוני. אתמול אמר קווין האסט, ראש המועצה הכלכלית הלאומית, בראיון ל-CNBC כי הוא מצפה שייחתמו עוד כמה עסקאות כבר במהלך השבוע.

אפל , ריכזה עניין אמש והתאוששה בכ-2.5% לאחר שבסוף השבוע הנשיא טראמפ איים כי אפל תצטרך לשלם מכס של 25% או יותר על מכשירי אייפון שמיוצרים מחוץ לארה"ב. אמש, מנהל המועצה הכלכלית הלאומית, קווין האסט, אמר כי ממשל טראמפ אינו מעוניין "לפגוע באפל" באמצעות הטלת מכסים. "כולם מנסים להציג את זה כאילו זו קטסטרופה אם יש עליהם מכס קטן כרגע, כחלק מהניסיון להוריד את המכסים במשא ומתן," אמר האסט ל-CNBC, "בסופו של דבר, נראה מה יקרה, נראה מה העדכון, אבל אנחנו לא רוצים לפגוע באפל."

היום (ד'), בסיום המסחר בוול סטריט, אנבידיה צפויה לפרסם את תוצאותיה הכספיות. על פי התחזיות,ענקית השבבים תציג הכנסות של 43.12 מיליארד דולר ברבעון, זינוק של 66% מהשנה שעברה, ורווח למניה של 0.89 דולר - עלייה של 46% לעומת אשתקד.

המשקיעים יתמקדו בחמישה מוקדים עיקריים בדוחות הקרובים: התחזיות לרבעון הבא (עם ציפייה לעלייה של 54% בהכנסות ברבעון הבא ביחס לרבעון המקביל אשתקד), החשיפה לסין, ההזמנות לשבבי Blackwell (השבבים המתקדמים של אנבידיה) ובעיקר הרווח הגולמי.

בתוך כך, ב מורגן סטנלי בחרו באנבידיה ל"מניה המועדפת" שלה מבין מניות יצרניות השבבים, למרות חששות בטווח הקצר בנוגע למכירות לסין. האנליסטים של הבנק ציינו ביום שלישי כי הסוגיות שעשויות להדאיג משקיעים - כמו איסור המכירה של שבבי H20 לסין מצד ממשל טראמפ - כבר "ידועות היטב לשוק", ולדבריהם, "המסלול להאצה מחודשת במחצית השנייה של השנה ברור." אנבידיה הודיעה בעבר כי היא צופה חיוב של 5.5 מיליארד דולר בעקבות ההגבלות החדשות על היצוא.

מורגן סטנלי שמר על דירוג "תשואת יתר" (Overweight) עם מחיר יעד של 160 דולר - אפסייד של כ-22% מהמחיר שבו סגרה המניה ביום שישי האחרון. האנליסטים ציינו כי "אנחנו לא קונים את המניה רק עבור הדו"ח הקרוב, אלא עבור מה שאנחנו מאמינים שצפוי להגיע לאחר מכן."

אנליסטים בבית ההשקעות וודבוש אמרו כי הפגיעה מההגבלות על היצוא לסין מקוזזת במידה מסוימת על ידי עלייה בביקושים מהעולם הערבי - במיוחד ממדינות כמו ערב הסעודית ואיחוד האמירויות. בתחילת החודש הודיעה אנבידיה על עסקה עם סטארט-אפ סעודי לאספקת שבבים, ולפי דיווחים היא מעורבת גם בעסקה שתאפשר לאמירויות לייבא שבבים מתקדמים מתוצרת אמריקאית.

לדבריהם, השקעות ה-AI של ערב הסעודית ואיחוד האמירויות "עשויות לפצות על חוסר הוודאות הנוכחי סביב סין בפעילות העתידית של אנבידיה", ואף לתרום תוספת של טריליון דולר לשוק הבינה המלאכותית העולמי בשנים הקרובות. Wedbush קבעו מחיר יעד של 175 דולר למניית אנבידיה - גבוה אפילו מהקונצנזוס של האנליסטים לפי Visible Alpha, שמתקרב ל-164 דולר.

בשוק החוב האמריקאי, תשואות האג"ח הממשלתיות עולות קלות הבוקר, לאחר שאמש ירדו בחדות. התשואה ל-10 שנים נסחרת סביב 4.47% והתשואה ל-30 שנה עומדת על 4.98%.

השבוע יפן איבדה את מעמדה כמדינה בעלת הנכסים החיצוניים (creditor nation) הגדולים בעולם לראשונה זה 34 שנים. זאת על אף שהמדינה רשמה שיא חדש בהיקף הנכסים שברשותה בחו"ל. לפי נתוני משרד האוצר היפני שפורסמו השבוע, הנכסים החיצוניים של יפן הסתכמו בסוף 2024 ב־533.05 טריליון ין (כ־3.7 טריליון דולר), עלייה של כ־13% מהשנה הקודמת. כעת, גרמניה עקפה את יפן עם נכסים חיצוניים נטו בסך 569.7 טריליון ין, בעיקר בזכות עודף בחשבון השוטף של 248.7 מיליארד אירו, אשר נבע בעיקר מביצועים חזקים ביצוא.

בשוק הפורקס העולמי, הדולר חזר להתחזק מול המטבעות המרכזיים בעולם, מדד הדולר DXY עולה הבוקר ב-0.2%, היורו נחלש ב-0.5% מול הדולר לרמה של 1.133 דולר לאורו; הליש"ט נחלשה ב-0.4% מול הדולר לרמה של 1.3508 דולר לליש"ט; הין נחלש ב-1.1% לרמה של 144.30 ין לדולר.

בשוק הסחורות, מחיר הנפט יורד בעקבות חשש גובר להעלאה נוספת בייצור מצד קרטל אופ"ק+ - מה שמאפיל על הקלה במתיחות המסחרית בין האיחוד האירופי לארצות הברית.

החוזים על נפט מסוג WTI עולים קלות בכ-0.5% ל-61 דולר לחבית, לאחר מסחר דליל ביום שני עקב חגים בלונדון וניו יורק. במקביל, הדולר התחזק, מה שהופך את הסחורות הנסחרות בו לפחות אטרקטיביות לרוכשים מחוץ לארה"ב. מאמצע ינואר, מגמת הנפט הייתה כלפי מטה, כאשר אופ"ק ובעלות בריתה האיצו את החזרת ההיצע המושהה מהר יותר מהציפיות - בדיוק בזמן שבו מלחמות הסחר העולמיות מאיימות לפגוע בביקוש. נכון לעכשיו, המחירים התייצבו סביב 61 דולר, בזמן שהסוחרים ממתינים לצעד הבא של אופ"ק, הצפוי בימים הקרובים.

בגזרת המאקרו, בסקירתו השבועית, סזאר פרז רואיז, מנהל ההשקעות הראשי של הבנק השוויצרי הפרטי, פיקטה, העריך שהצרכן האמריקאי נמצא "על סף שבירה": ירידה בביקוש לבנזין, ירידה בתחזיות המכירות של חברות צריכה והמשך העלאות מחירים על ידי יצרנים - כל אלו, לדבריו, מעידים על סימני האטה בכלכלה. את נקודת המבחן לכך נראה ביום שישי, אז יתפרסמו נתוני מדד PCE, מדד המחירים של ההוצאה לצריכה פרטית בארה"ב (שנתי), שיהוו נקודת מבחן לשוק ולמדיניות הריבית.

ברקע זה, סזאר פרז רואיז המליץ על מניות ואג"ח אירופאיות על פני אלו האמריקאיות והדגיש פוזיציית חסר באג"ח ממשלת יפן, בשל עלייה בתשואות שם על רקע לחצי אינפלציה.

למרות הראלי שנרשם אמש בארה"ב, הכלכלנים ברחבי העולם מזהירים מפני תנודתיות נוספת שצפויה להירשם בשוק המניות האמריקאי. מארק האפלה, מנהל ההשקעות הראשי של UBS מסביר: "אמנם העובדה שיש יותר זמן למשא ומתן בין האיחוד האירופי לארה"ב היא חדשות טובות, אבל קצב ההתאוששות האחרון בשוקי המניות מרמז על כך שהמשקיעים אולי הפכו לאופטימיים מדי באשר לנתיב השיחות על הסחר. בתחילת השבוע שעבר, מדד S&P500 עלה לרמה הקרובה ב-3% לשיא כל הזמנים, לאחר עלייה של כמעט 20% מהשפל ב-8 באפריל, כאשר החששות מפני מלחמת סחר עולמית היו בעיצומם".

עוד מציינים כלכלני הבנק כי "מכיוון שציפיות גבוהות כבר מגולמות בשווקים, הורדנו לאחרונה את ההמלצה שלנו על מניות אמריקאיות ל-'ניטרלי'. ההצהרות האחרונות של הנשיא טראמפ מדגישות שהסיכונים עדיין קיימים, ואין להניח כמובן מאליו שתושג תוצאה מוצלחת בשיחות".