גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נגד משרד המשפטים ובלי חוות־דעת מקצועית, קרעי ממשיך ברפורמת השידורים

ועדת השרים אישרה בשנית את רפורמת התקשורת של שלמה קרעי, למרות התנגדות משרד המשפטים והיעדר חוות־דעת מחויבת מהרגולטור - תוך דילוג על שלבים שנדרשים עפ"י חוק ● גורמים מקצועיים מזהירים: החוק לא בשל ועלול לאפשר השפעה מסוכנת על החדשות והמדיה ● ממשרד התקשורת נמסר: "תהליך ההיוועצות עם רשות האסדרה נמצא בעיצומו"

שר התקשורת שלמה קרעי / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת
שר התקשורת שלמה קרעי / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה היום (א') בשנית את "חוק השידורים" של שר התקשורת שלמה קרעי, זאת לאחר שינויים שבוצעו בחוק, ולאחר שהודגשו המחלוקות מול משרד המשפטים, שהפכו גלויות יותר. החוק במתכונתו החדשה מנוגד לעמדת הדרגים המקצועיים במשרד המשפטים, שכן מבקרי המהלך טוענים כי לא הושלמו ההתייעצויות המתחייבות לגביו בחוק.

האם היועמ"שית סותרת את עמדת המשנה שלה לגבי הרפורמה בתקשורת?
בניגוד לעמדת היועמ"שית: הממשלה תקדם את הדחת בהרב־מיארה תוך עקיפת הוועדה המייעצת

מטרת חוק השידורים של שלמה קרעי היא סגירת הרגולטורים הקיימים - הרשות השנייה ומועצת הכבלים ולוויין - והקמת רשות חדשה, רזה יותר, עם סמכויות אכיפה נמוכות יותר.

מטרה נוספת היא ביטול ההפרדה המבנית בין חברות החדשות לחברות המסחריות של הערוצים, מה שמעלה חשש כי אינטרסים מסחריים יוכלו להשתלט על החדשות.

עוד נועד החוק להסיר מגבלות על בעלויות צולבות בכלי תקשורת ולבטל את האיסור שיש על פלטפורמות כמו yes והוט לשדר פרסומות. נקודה נוספת היא לייצר סטנדרט אחיד בכל מה שקשור בהפקות מקור - משמע, כלל השחקנים יהיו חייבים להשקיע 6.5% בהפקות מקור, גם שחקניות בינלאומיות כמו נטפליקס וגם שחקניות OTT (משמע כאלה המשדרות על גבי האינטרנט כמו פרטנר TV).

חילוקי הדעות מול קרעי

קרעי צירף לנוסח המחודש מכתב מטעמו שמאשים את משרד המשפטים בעיכוב בהליך. לטענתו, משרד התקשורת לא זכה לשיתוף־פעולה מצד משרד המשפטים, "בלשון המעטה". אחת הדוגמאות שהוזכרו היא שמשרד המשפטים מערים קשיים בהליך הטכני בהכנת החוק לקריאה ראשונה ברשומות, כלומר אינו מספק מספר זיהוי להצעה, מה שלא מאפשר להניח אותה כהצעת חוק שניתן לקדמה.

קרעי כתב: "לאור הפגם בחוות־הדעת של הייעוץ המשפטי לממשלה בנוגע לחוק האסדרה, אבקש לציין כי הליך ההיוועצות עם רשות האסדרה נמצא בעיצומו, ואנחנו מתכוונים להשלימו לפני הקריאה הראשונה".

בדומה להליך בסבב הראשון, גם כעת התהליך נעשה בבהילות. ביום שישי התפרסמה תוספת לסדר היום של הוועדה שהתכנסה כאמור היום.

עוד צורף מכתב לייעוץ המשפטי לממשלה שכתב מנכ"ל משרד התקשורת, אלעד מקדסי. במכתבו הוא מציין כי במהלך החודשים האחרונים התקיים שיתוף־פעולה אינטנסיבי בנוגע לחוק, ואף "הושגו הסכמות רבות בנושאי ליבה, ובוצעו, לבקשתכם שינויים בנוסח המשקפים הסכמות אלה". מקדסי אף מביע הערכה כלפי אנשי המשרד על העבודה המקצועית יחדיו. אך לאחר אלה כתב כי על הנושאים שלא הוסכמו, "לא קיבלנו מענה או התייחסות עניינית".

בייעוץ המשפטי סיפקו חוות־דעת לשר המשפטים בנוגע לחוק. לדברי מקדסי, "התאכזבנו למצוא בחוות־הדעת מספר אמירות כלליות, קשות ולא מדויקות", כמו לדוגמה על כך שההצעה כוללת הסדרים שמאפשרים התערבות פוליטית "ויוצרים סיכונים מוגברים". לדבריו, מדובר בחוק שמנסה להסדיר היבטים כלכליים־מסחריים, כמו לדוגמה ההערכה שעד סוף השנה הזו, מעל ל־80% משוק הטלוויזיה יהיו מנויי OTT (אינטרנט), וזה שוק שאינו נתון לרגולציה.

במכתבו של מקדסי פורטו הנושאים המהותיים שבמחלוקת: ראשית, לעניין אסדרת החדשות, משרד המשפטים הציע להחיל מודל "רך", שחל על בעל רישיון זעיר לפי חוק הרשות השנייה. משרד התקשורת הסתייג, בטענה כי הדבר מייצר פער בין גופי תקשורת למערכות חדשות, ואף לטענתו מגביר את מידת ההתערבות בתהליכי העבודה הפנימיים.

סוגיה נוספת בליבת הדיון היא החזקות צולבות. משרד המשפטים מעוניין לאסור החזקה של שחקניות מסוימות בשידורי הטלוויזיה, כלומר חברה שיש לה גם ערוץ טלוויזיה וגם פלטפורמה.

סוגיה שלישית מרכזית היא נושא הרייטינג, והחובה על הערוצים המסחריים לפרסם מידע על נתוני הצפייה, סוגיה שמשרד המשפטים מתנגד לשילובה.

בהחלטה הקודמת בוועדת השרים לענייני חקיקה נקבע כי יש לאשר את הטיוטה המצורפת לאחר שינויי נוסח וליבון הסוגיות הפתוחות מול משרד המשפטים. כעת, לאור הטענות לאי־שיתוף־פעולה, המטרה היא לקדם ישירות לקריאה ראשונה בהקדם.

דילוג על רשות האסדרה

ההצעה הראשונה הוגשה בשבועות האחרונים, ללא חוות־דעת כלכלית על ההשפעות הרגולטוריות שהחוק עתיד להביא, וזה היבט מרכזי שמעסיק את משרד המשפטים. במשרד התקשורת פרסמו את המסמך רק ב־4 ביוני (ויום למחרת את התיקונים לחקיקה).

על־פי חוק עקרונות האסדרה, על מאסדר להגיש את ההצעה החדשה, ולרשות האסדרה יש שבועיים להחליט אם היא נדרשת לה, ואז עומד לרשותה כחודש לכתוב את חוות־דעתה, תקופה שניתן להאריך בחודש נוסף. בחוק עקרונות נקבע כי מאסדר נדרש "להשלים את הליך ההתייעצות לפני השלמת השלב הממשלתי של גיבוש האסדרה". גורמים מקצועיים מסבירים כי רק לאחר תהליך זה מצופה מהצעת חקיקה להגיע לוועדת השרים לענייני חקיקה ולהתחיל את התהליך בכנסת.

עם זאת, תהליך זה לא התקיים, ובמשרד התקשורת יש מי שטוען כי אין שום בעיה לבצע את זה במקביל. משמע, לטענת גורמים במשרד, אין שום מניעה שהצעת החקיקה החדשה תגיע לקריאה ראשונה, במקביל לבחינת רשות האסדרה. בשוק מסבירים כי הבהילות נובעת מהרצון להעניק הטבת לערוצים הזעירים ובכללם ערוץ 14.

בתחילת המלחמה השר קרעי נתן הוראה, במסגרת הוראות שעה, לרשות השנייה להעלות את כל הערוצים לעידן פלוס - ומי שיממן זאת יהיה התאגיד השידור הציבורי. המשמעות היא שערוץ 14 לא יצטרך לממן מכיסו את ההצטרפות שלו לשירות. לאחר שבמשרד התקשורת ביקשו הארכה נוספת להוראות האלה בוועדת הכלכלה, יו"ר הוועדה דוד ביטן דרש להבין מדוע ממשיכים להאריך הוראות שעה ולא מסדירים זאת בחקיקה.

בוועדה נקבע כי עד 15 ביוני יהיה על שר התקשורת להתחיל את החקיקה בסוגיה בקריאה ראשונה לפחות, וגורמים מקצועיים ששוחחו עם גלובס מסבירים כי זו הסיבה לבהילות. המשמעות היא קריאה ראשונה עד רביעי הקרוב בשל ימי עבודת הכנסת. כך גם עולה ממכתבו של מזכיר הממשלה, יוסי פוקס, כי הבהילות נובעת מפקיעת הוראת השעה בכל מה שקשור לעידן פלוס.

במשרד המשפטים לא מעלים את הצעת החקיקה לרשומות, שכן אין עדיין את חוות־הדעת שמחייבת החוק על־ידי רשות האסדרה - שבוחנת את ההיבטים החוקתיים ואת ההיבטים המסחריים־כלכליים המורכבים בסוגיה.

"חובה שלא קוימה"

בייעוץ המשפטי לממשלה מסרו היום בתגובה למהלכו של שר התקשורת קרעי כי "המחוקק הטיל חובה על משרד התקשורת לקיים היוועצות מקצועית טרם קידום שינויים מקיפים בשוק התקשורת, ואפילו חובה בסיסית זו לא קוימה".

עוד נכתב: "על אף שבראייתנו תהליך העבודה המקצועי המתחייב התקדם, ונדרשה שהות נוספת כדי ללבן סוגיות ליבה, החליט שר התקשורת להפסיק את הדיונים המקצועיים ולהביא את ההצעה לדיון לפני ועדת השרים לחקיקה, כשהיא אינה בשלה.

"הצעת החוק, בשל קידומה המהיר, אפילו אינה עומדת בחובה הסטטוטורית שקבע המחוקק לשם בירור מקצועי על־ידי מומחים של מלוא השפעותיהן של הצעות מסוג זה על המשק ושוק התקשורת, לשם שמירה על אינטרסים ציבוריים כבדי־משקל".

בחוות־הדעת שנשלחה למזכיר הממשלה פוקס נכתב כי "לטענתך קיים צורך בהול בקידום הצעת החוק. טענה זו היא מסוג הטענות של 'הזנב מכשכש בכלב', והיא אינה יכולה לשמש הצדקה לפרסם ברשומות הצעת חוק ממשלתית מורכבת, מקיפה ומשמעותית מעין זו בעלת השפעה רחבת־היקף, בטרם הושלמו ההליכים הממשלתיים הנדרשים על־פי דין".

כעת, משוועדת השרים לענייני חקיקה אישרה את הצעת החוק הזו, ועדיין אין חוות־דעת של רשות האסדרה, הסוגיה תגיע ליועצת המשפטית של הכנסת, שתיאלץ להתמודד עם ניהול המצב "החריג" - הצעת חקיקה שמשנה ליועץ משפטי לממשלה לא סמך את ידו עליה.

גורמים בשוק תקפו את הצעת החקיקה כ"מחוררת", "לא בשלה" וללא חוות־דעת על השפעות רגולטוריות כלכליות כנדרש בהצעת החקיקה. אותם גורמים מסבירים כי "מדובר בהליך חריג ביותר באופן כמעט חסר תקדים".

קרעי: "הסדרה רחבה, שוויונית ועניינית"

ממשרד התקשורת נמסר בתגובה: "תהליך ההיוועצות עם רשות האסדרה נמצא בעיצומו. במסגרת זו התקיים שיח מקדים עם רשות האסדרה, והועבר אליהם ביום 30 במאי5 נוסח הצעה לקראת קריאה ראשונה וכן גרסה סופית של דוח הערכת הרגולציה. הנוסח והדוח פורסמו באתר משרד התקשורת בשבוע שעבר. בכוונתנו להשלים את תהליך ההיוועצות בהתאם להוראות החוק ועוד לפני הקריאה הראשונה".

בנוגע למחלוקות בין משרד המשפטים למשרד התקשורת, נמסר מהאחרון: "איננו מגיבים בעניין שיח פנימי בין משרדי ממשלה".

שר התקשורת שלמה קרעי מסר בתגובה לטענות היועמ"שית: "הצעת חוק השידורים מבקשת לשים סוף לרגולציה מיושנת, באמצעות רשות עצמאית אחת, שתיבחר לראשונה באמצעות ועדת איתור מקצועית ובלתי תלויה. הטענה על 'פוליטיזציה' מצד היועמ"שית מנותקת מהשוואה אמיתית: החוק הקיים מאפשר לשרים למנות את חברי הרשות השנייה ומועצת הכבלים והלוויין ללא ועדת איתור, בעוד שהחוק המוצע דווקא מגביל את השר ומצמצם את יכולתו להשפיע על ההרכב.

"גם הטענה כאילו החוק נועד 'להציל את ערוץ 14' אינה נכונה. מדובר באסדרה רחבה, שוויונית ועניינית, החלה על כלל הגופים. בנוסף, החוק כולל מהלכים שיגדילו את התחרות בשוק, יפתחו אותו לשחקנים חדשים ויאפשרו לצרכנים להרכיב חבילות צפייה באופן חופשי - מהלך שיביא לחיסכון ניכר בהוצאות משקי הבית על שידורים".

עוד כתבות

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

השקל חותך את התשואות של הישראלים בשווקים חו"ל. האם כדאי להתמגן מפניו?

התחזקות השקל מול הדולר פוגעת משמעותית בתשואה של משקיעים המחזיקים בנכסים ומניות מעבר לים ● ובכל זאת, אריאל כהן מבנק לאומי ממליץ לא לשכוח שלתנודתיות של המט"ח יש גם יתרונות

מטוס של אייר אינדיה / צילום: Shutterstock

זו חברת התעופה שלא תשוב לפעול בישראל בחודשי הקיץ

אייר אינדיה, חברת התעופה היחידה שמפעילה טיסות ישירות להודו, האריכה את השהיית הטיסות לישראל ● החברה מוותרת על הקיץ בישראל - אלה היעדים דרכם תוכלו לטוס להודו

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

עובדים בחברת הדפוס של בני לנדא מתנגדים למהלך עיכוב ההליכים

25 מהעובדים בחברת הדפוס של בני לנדא הגישו בקשת התנגדות לעיכוב ההליכים, שלטענתם ימנע מהם קבלת פיצויים מהביטוח הלאומי ● כמו כן, העובדים מתנגדים למינוי מנהלים לתהליך העיכוב - עורכי הדין של נושי החברה, וכן מתנגדים למעמד המשקיעים כנושים מובטחים

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

בעקבות הסכם הסחר עם וייטנאם, נאסד"ק ו-S&P 500 ננעלו בשיאים

נעילה מעורבת באירופה ● קמעונאיות הביגוד זינקו בעקבות הסכם מכס בין ארה"ב לוויאטנם ● מיקרוסופט עומדת לפטר כ-9,000 עובדים ● נפילה של 13% במסירות של טסלה, רבעון שלילי שני ברציפות ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך ● המגזר הפרטי בארה"ב התכווץ לראשונה ממרץ 2023

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטארגייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018 אחרי ששימש בין היתר כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעלי חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 - זאת לכאורה לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שירת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מניות הבנקים קפצו, האם בנק ישראל יאשר להגדיל את הדיבידנד?

בשוק ההון מעריכים כי הפיקוח על הבנקים עשוי לאשר את בקשת הבנקים להגדיל את שיעור חלוקת הדיבידנד לעד 50% מהרווח הנקי

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: יוסי זמיר

כשמנכ"ל משרד השיכון והבינוי מציע לרכוש דירות שנפגעו מהטילים האיראניים - למה הוא מתכוון

יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, בישר בכנס חיפה של מרכז הנדל"ן, כי נשקלת האפשרות שהמדינה תרכוש דירות שנהרסו במלחמה ● לגלובס נודע כי מטרת המהלך היא לספק מענה נקודתי לדיירים שדירתם נהרסה, ולא ירצו להצטרף להליך התחדשות עירונית בבניין שלהם ● יש לציין כי מהלך כזה טרם נעשה על ידי המדינה עד היום

סמל יניב מיכלוביץ ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: סמל יניב מיכלוביץ, בן 19 מרחובות, לוחם שריון בחטיבה 7 נפל בקרב בצפון רצועת עזה

שורת תקריות ברצועה: 2 לוחמים נפצעו קשה באירועים שונים ● ב-AP מדווחים כי ארגון הטרור "לא השיב בחיוב", אך טרם מסר תגובה רשמית ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● הרמטכ"ל זמיר: החמאס ארגון מת, עכשיו צריך לשחרר חטופים ● פעילות חריגה בדרום סוריה: צה"ל עצר חוליית מחבלים איראנית ● 50 חטופים - 635 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה בבורסה: מדד ת"א 35 לראשונה מעל 3,000 נקודות; מדד הבנקים זינק במעל 2%

מדד ת"א 35 עולה ב-1.9%, חצה לראשונה את רף ה-3,000 נקודות ● השקל נסחר ביציבות, הפניקס: השקל החזק יפוגג את הלחץ על האינפלציה ● שוק האג"ח המקומי מתמחר: הסתברות של קרוב ל–100% לשתי הורדות ריבית עד סוף השנה ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך

וול סטריט / צילום: Shutterstock

מגמה חיובית בוול סטריט בעקבות דוח התעסוקה שהפתיע לטובה

הדאקס עולה ב-0.4% ● הנשיא טראמפ אמר שג'רום פאוול "צריך להתפטר מיד" בפוסט שפרסם אתמול בלילה ברשת Truth Social ● דרמה כלכלית בבריטניה: שרת האוצר, רייצ'ל ריבס, פרצה בבכי בפרלמנט ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל

דירה שנפגעה מטיל איראני ברמת גן / צילום: ap, Oded Balilty

"אין כבר איפה לשכור דירה ברמת גן": החורים במתווה הפיצויים לנפגעי הטילים חושפים סכסוכים ובעיות

המלחמה שמטה את הקרקע תחת רגליהם של בעלי דירות ושוכרים רבים, ובשטח מצטברים מקרים שמתווה הסיוע לא נותן להם מענה ● חוזים מתבטלים ומשכירים נאלצים לשלם משכנתא על נכסים שלא ראויים למגורים ● מפונים מתקשים למצוא דיור חלופי באזורים שנהרסו, עקב הביקוש הגבוה ● האם אנחנו בדרך לגל תביעות? ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

פי דידי. זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות / צילום: ap, Willy Sanjuan/Invision

משפט פי דידי: הראפר הורשע בשידול לזנות, אבל זוכה משאר האישומים נגדו

חבר המושבעים במשפט פי דידי המואשם בשורה של עבירות מין וסחר בבני אדם הגיע להחלטה בבית המשפט הפדרלי בניו יורק ● הראפר זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות - שעשויים להוביל ל-10 שנות מאסר כל אחד

נשיא טורקיה ארדואן עם עמיתו הסורי, אחמד אל–שרע / צילום: ap, Francisco Seco

טראמפ שם על השולחן: נשק לטורקיה בתמורה להסכם בין ישראל לסוריה

האמריקאים שואפים לצרף את סוריה להסכמי אברהם בעסקת חבילה: האיסור על מכירת F-35 לטורקיה יבוטל - בתמורה לנרמול יחסים עם ישראל ● החשש: היתרון האווירי של ישראל ייפגע

נווה אביב כפר שמריהו של ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

הריזורטים החדשים: כך הפך הדיור המוגן היוקרתי לשוק תחרותי במיוחד

ענף הדיור המוגן נחשב יציב, צומח ומבוסס דיירים "שבויים" לאורך שנים, מה שמוביל עוד ועוד שחקנים להיכנס אליו - מחברות נדל"ן ועד גופים מוסדיים ● בסגמנט היוקרה מדובר במוצר שממותג, ממוצב, משווק ומפורסם באופן חווייתי ומציע משירותי ספא ועד מסעדות גורמה

אילוסטרציה: Shutterstock

רשות המסים מגדירה מחדש: מי נחשב תושב ישראל לצורכי מס?

תזכיר חוק חדש מבקש לעגן את הקריטריונים שלפיהם ייקבע אם יחיד הוא תושב ישראל או תושב חוץ בעיקר בהתבסס על מספר ימי שהותו בישראל, ללא צורך בבחינת מכלול קשריו המשפחתיים, הכלכליים והחברתיים

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

כוחות צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

1 מכל 3 צעירים בסיכון להתמכרות: חיילים בסדיר ומילואימניקים צעירים בסיכון מוגבר

נתוני המרכז הישראלי להתמכרויות ולבריאות הנפש מגלים שמאז 2018 קפץ מספר המדווחים על בעיית התמכרות בכ־150% ● ובקרב בני 18־26 התופעה רחבה עוד יותר ● מנהלי המרכז מסבירים כיצד רצף המשברים בארץ מרחיב את מעגל ההתמכרויות ואיזה טיפול יחולל שינוי אמיתי

הריסות ברצועת עזה, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

דיווח מצרי: זו ההצעה האמריקנית לעסקת החטופים החדשה

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת ● ארה"ב במגעים לחידוש המו"מ עם איראן - כבר בשבוע הבא ● כתב אישום הוגש נגד שני חשודים נוספים בריגול למען איראן ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים