גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סם אלטמן קרא לשבב החדש "משוגע": האם זאת הפריצה ש־AMD חיכתה לה?

בשבועות האחרונים מניית AMD היא הדבר החם בוול סטריט. אחרי שחשפה את הדור הבא של שבבי ה־AI שלה, המניה זינקה ב־20%, האנליסטים מעלים את מחירי היעד, ואפילו קת'י ווד מהמרת עליה בגדול ● אבל השאלה הגדולה: האם סוף סוף היא תעמיד תחרות לאנבידיה?

ליסה סו, מנכ''לית AMD / צילום: Reuters, Tom Williams/CQ-Roll Call/Sipa USA via Connect
ליסה סו, מנכ''לית AMD / צילום: Reuters, Tom Williams/CQ-Roll Call/Sipa USA via Connect

מאז פרצה מהפכת ה־AI לחיינו, חברה אחת ויחידה היא המלכה הבלתי מעורערת של התחום - אנבידיה . אבל בשבועיים האחרונים, נראה שמשהו השתנה. ב־12 ביוני, בכנס משקיעים בסן חוזה חשפה ליסה סו, מנכ"לית AMD (וגם קרובת משפחה רחוקה של ג'נסן הואנג מנכ"ל אנבידיה) שבב חדש לתחום ה־AI שאמור להתחרות בזה של אנבידיה. זו הייתה ההשקה שמשקיעי AMD חיכו לה שנים, והיא הפכה את המניה לאחת המדוברות בוול סטריט בימים האחרונים. האם סוף סוף AMD תצליח להעמיד תחרות בשוק ששווה מאות מיליארדי דולרים?

מהמשרד ב־WeWork ועד ניו זילנד: הדרך של מליו לאקזיט של 3 מיליארד דולר
מניות הדיפנס בעלייה: מדינות נאט"ו מסכימות להעלות את תקציבי הביטחון לרף ה- 5% מהתל"ג

השבבים החדשים הם מעבדי Instinct MI400, וגם מתקן בשם Helios שמאפשרים חיבור של אלפי שבבים יחד, טכנולוגיה שאמורה לספק מענה לחברות ענן וחברות פיתוח מודלי ה־AI השונים, דוגמת OpenAi ו־ChatGPT. אגב, סם אלטמן עצמו, מנכ"ל OpenAI, סיפק רוח גבית לא מבוטלת לשבב החדש כשאמר שהמעבדים החדשים נשמעים "משוגעים לחלוטין". מאז אותה השקה, מניית AMD זינקה ב־20%.

"הרצה היסטורית במניה"

AMD לא יכלה לבקש תזמון טוב יותר. כבר תקופה שהמניה מדשדשת בוול סטריט. עד אפריל האחרון היא נפלה בכמעט 60% מהשיא, וגם אחרי הזינוק הנוכחי היא עדיין רושמת תשואה שלילית בשנה האחרונה. מיד לאחר ההשקה, נראה שהסנטימנט כלפיה גם בקרב המומחים השתנה.

בבנק ההשקעות Piper Sandler העלו את מחיר היעד שלהם למניה, עקב ההכרזה, מ־125 דולר ל־140 דולר (למרות שהזינוק החד במניה מאז, הפך את הפרמייה בהמלצה לזניחה - כ־1%). אנג'לו זינו, אנליסט CFRA שדרג את המלצת הקנייה ל"קנייה חזקה", והעלו את מחיר היעד למניה ל־165 דולר, לעומת 138 דולר למניה נכון ליום שלישי. לדבריו, AMD יכולה לסגור את הפער התחרותי מול אנבידיה בשנת 2026.

האנליסט בן רייצס מ־Melius Research שדרג את המלצת הקנייה שלו על מניית AMD והעלה את מחיר המניה ל־175 - פרמייה של כמעט 30%. "הרבה דברים השתנו לטובה מאז תחילת השנה. הגברנו את הוודאות שמשקיעים יצברו יותר אמון במומנטום ה־GPU (המעבדים הגרפיים שמשמשים את תעשיית ה־AI) במהלך השנה הבאה, מה שאומר שאנחנו יכולים להיות רק באמצע הרצה היסטורית במניה".

מי שעוד השתכנעה מההשקה הייתה קת'י ווד. הקרנות בבעלותה של "גורו ההשקעות", רכשו השבוע מניות AMD בסכום כולל של 31 מיליון דולר, שיתפזרו על פני שלוש תעודות סל. ווד ידועה כמשקיעת טכנולוגיה נלהבת, שנוטה להימורים מסוכנים שלעתים משתלמים, כמו בתקופת הקורונה אז הציגה ללקוחות תשואות פנומנליות, ולעתים בדיוק להפך. בתקופה האחרונה, ווד דווקא הצליחה ליהנות מכמה השקעות רווחיות וקרן הדגל שלה, ARK עלתה ב־22% מתחילת השנה (לעומת 4% ב־S&P 500).

מתחרה באנבידיה ואינטל

השקת השבבים החדשים של AMD גרמו לשוק לתהות האם היא באמת תצליח להתחרות באנבידיה. לפי מנכ"לית AMD ליסה סו, הטכנולוגיות החדשות בסדרת שבבי MI350 של החברה מאפשרות כבר היום למעבדים להיות מהירים יותר מהמקבילים של המתחרה אנבידיה ומניבים רווחים גדולים יותר ביחס לדורות הקודמים. לדברי סו, השבבים האלו שהתחילו להישלח מוקדם יותר החודש, מהירים פי 35 מהקודמים שלהם.

אבל התחרות היא לא בדיוק על הממלכה של אנבידיה. כשמדברים על מעבדי בינה מלאכותית, צריך לחלק בין שני סוגים: מעבדי אימון ומעבדי יישום. מעבדי האימון משתתפים בהליך הפיתוח של המודל, בעוד מעבדי היישום משתתפים בהפעלה שלו. אנבידיה שולטת בכ־90% משוק מעבדי האימון, ובשוק הזה נראה שהמונופול שלה יימשך. השבבים של AMD פועלים בשדה השני, של היישום. סרגיי וסצ'ונוק, אנליסט בכיר בבית ההשקעות אופנהיימר אומר כי "אנבידיה חזקה מאוד באימון, וביישום יש יותר תחרות".

האם ב-AMD יצליחו להתחרות באנבידיה? וסצ'ונוק אומר כי "ימים יגידו". לדבריו, "צריך לזכור, של־AMD היו מספר הכרזות שלא יצא מהם הרבה, וגם סדרת השבבים שלה ה־MI, נתקלו בקשיים הרבה שנים. נכון לעכשיו, ההכנסות של AMD מבינה מלאכותית זה 5 מיליארד דולר בשנה. כולם מחפשים להקטין את התלות באנבידיה, והייתה ציפייה ש־AMD תהיה המתחרה העיקרית של אנבידיה בבינה מלאכותית, אבל בפועל במקום השני התברגה ברודקום, ו־AMD נשארת מאחור. עכשיו הם מנסים להחזיר לעצמם את המקום".

אורגד מלאומי אומר כי "AMD מומלצת אצלנו. הייתה רכבת הרים עם המניה. אנחנו חשבנו ש־AMD תהיה טובה ומובילת שוק בשלב היישום. AMD ממשיכה לקחת נתחי שוק לאינטל , הן במחשוב ענן והן במחשבים ניידים. יכול להיות שמבחינת ביצועים, אנבידיה תהיה עדיין משמעותית. אבל מבחינת שימושים ויישום, יחפשו את העלות האופטימלית ואז ל־AMD יהיה מה להציע.

"היא עדיין טיפה בים ביחס לאנבידיה. כל המכירות של AMD בשנת 2024 עמדו על 25 מיליארד דולר, ואם AMD תצליח לתפוס 5%־10% נתח שוק מהשוק הגדול, שמוערך ב־500 מיליארד דולר ב־2028, זה משמעותי. זה הוויכוח בקרב המשקיעים, כמה היא תצליח לתפוס מהעוגה הזו". יתרה מכך, "בשנים הקרובות, AMD תוכל להראות את החוזקות שלה, כשהשוק באופן כללי יעבור מאימון מודלים ליישום שלהם, כך ל־AMD תהיה הזדמנות להראות ללקוחות שיחפשו אלטרנטיבות פתרונות שיותר כלכליים להם. יש לה פוטנציאל גדול קדימה".

וסצ'ונוק מעריך כי "אם AMD תצליח לממש את ההבטחות שלה, מבחינת ביצועי השבבים האלו והתחזיות, אז המניה תרוץ כמובן. בסופו של דבר, השאלה כאן היא לא מתי, אלא אם זה בכלל יקרה. עד עכשיו, ב־AMD לא כל כך הצליחו. יש לחברה מעט השקעות בהוצאות הון (שמיועדות לפיתוחים חדשים, נ"ט) והם עדיין לא מספקים פתרון שלם כמו אנבידיה. יש הבטחות רבות, אבל המרחק מביצוע עוד גדול".

התמחור עדיין מעניין?

האם העליות במניה הגיעו למיצוי? אורגד טוען כי "המניה פורצת יפה. היא עדיין רחוקה משיא כל הזמנים, אבל יש פה חזרה למגמת עלייה ארוכת טווח. אנחנו מזהים שהיא מתחילה לסובב את הספינה ומתחילה לתקן. אם נראה אותה ממשיכה לקחת נתח שוק, אני חושב שיש פה אפסייד למניה בשנים הבאות". לדברי אורגד, "גם ביחס למדד השבבים SOCX יש לה פער להשלים".

וסצ'ונוק מסכים שזו הפריצה שהמניה חיכתה לה, אבל עדיין לא מספיק. "ביום הכנס כשהכריזו על השבב של שנה הבאה, המניה של AMD ירדה ב־2%. המשקיעים ראו את הפרזנטציה עם כל ההבטחות וה־Road Map ועדיין לא ממש התרשמו. מאז, המניה חזרה לעלות, אבל יש פה מכלול של דברים. רמת הסיכון של השוק כולו ירדה, בין היתר בשל סיום המלחמה עם איראן. זו אחת הסיבות להתאוששות".

ביחס לתמחור של AMD, אורגד מלאומי מסביר כי "כשהיינו ב־100 דולר למניה, זה היה תמחור אטרקטיבי. היום אנחנו מדברים על מכפיל רווח של 23 לשנת 2026, והחברה אמורה לצמוח בהכנסות ב־20%. אז אם מאמינים בפוטנציאל של החברה, מדובר בתמחור אטרקטיבי". סרגיי מאופנהיימר אומר כי "AMD מתומחרת בחסר, היא לא מתומחרת כחברת AI. קונצנזוס המשקיעים לא מאמינים ביכולתה של AMD להצליח בקרב ה־AI. גם באופנהיימר ארה"ב לא ממליצים עליהם כי לא חושבים שהם יצליחו, אלא אמרו 'בואו נראה'. ולמרות זאת, AMD מתומחרת בחסר לא רק מול אנבידיה, אלא גם מול ברודקום".

עוד כתבות

אלכסנדר ואנג, מייסד scale AI / צילום: ap, Jeff Chiu

ילד פלא, גאון מתמטי בלי תואר ומיליארדר: המינוי שהביא לצוקרברג שיא חדש

אלכסנדר ואנג בן ה־28, מייסד חברת הדאטה Scale AI ותופעה בעמק הסיליקון הוא המינוי שמטא מקווה שיביא לה את הניצחון במירוץ ה־AI ● מהדירה שחלק עם סם אלטמן ועד למעמד של אחד האנשים המקושרים בתעשייה: הכירו את האיש שצוקרברג מהמר עליו במיליארדים

חלוקת רכוש בגירושים / איור: Shutterstock

העליון בפסק דין תקדימי: גם נכסים מלפני הנישואים עשויים להתחלק שווה בשווה בגירושים

בפסק דין תקדימי נקבע כי הזכויות בחלקת קרקע שקיבלה האישה במתנה לפני הנישואים יחולקו בינה לבין בעלה לשעבר ● השופטת יעל וילנר הרחיבה בכך את הלכת השיתוף הספציפי וקבעה כי היא תחול אם ניתן להסיק מהתנהגות בני הזוג על הסכמה בפועל לשתף בנכס ● עוד נקבע כי הכלל עשוי לחול גם על נכס שאינו בהכרח דירת המגורים המשפחתית

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

בזמן המלחמה מול איראן: הבורסה אישרה את המעבר למסחר בימי שישי

לפני כשבועיים החליט דירקטוריון הבורסה על שינוי התקנון - באופן שהמסחר בה יתקיים החל מהשנה הבאה בימים שני עד שישי, במקום ראשון עד חמישי כיום ● IBI: "זהו מהלך חשוב הן בהיבט של חיבור שוק ההון הישראלי והבורסה לני״ע לעולם והן מבחינת בפעילות חבר הבורסה מול הלקוחות" ● איגוד בתי ההשקעות: "מדובר במהלך מורכב הכרוך בשורה של סוגיות רגולטוריות ותפעוליות שטרם הוסדרו"

איור: גיל ג'יבלי

"המדינה שלנו זקוקה לאלטרנטיבה": הסכסוך בין טראמפ למאסק עולה שלב

איל ההון תקף ברשת החברתית X את חוק התקציב הענק והשנוי במחלוקת של הנשיא, ושוב איים בהקמת מפלגה מתחרה ● התגובה של טראמפ לא איחרה לבוא: "מאסק קיבל יותר סובסידיות מכל אדם אחר בהיסטוריה" ● החוק צפוי להגדיל את הגירעון האמריקאי ב־3.8 טריליון דולר

טל יעקובסון, מנכ''ל פריון / צילום: אוהד דיין

איך לדבר על שיווק בשפה שסמנכ"לי כספים מבינים, והקשר ל-AI

תעשיית הפרסום הדיגיטלי צמאה לא רק ליצירתיות, אלא גם לאופטימיזציה ומדידה עסקית, אומר טל יעקובסון מנכ"ל פריון, שרכשה את Greenbids המתמחה ברכש מדיה מבוסס בינה מלאכותית ● "עכשיו אנחנו בשוק של 750 מיליארד דולר, שמחבר קריאייטיב, מדיה וטכנולוגיה"

דיון בוועדת החוקה / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

ועדת החוקה אישרה: השינוי הדרמטי בדיני החוזים מתקרב

הצעת החוק כוללת הסדר שהוביל היו"ר רוטמן, ולפיו הצדדים לחוזה יקבעו בעצמם כיצד יש לפרשו ● ההצעה נועדה לבטל את פסק הדין המזוהה עם נשיא העליון לשעבר ברק, ואשר העניקה סמכות רחבה לבתי המשפט לפרש חוזים ● יועמ"ש ועדת חוקה: "חשש שחוסר הודאות רק יגדל"

עידן דוד / איור: גיל ג'יבלי

השר אמסלם מקדם: מנכ"ל עיריית אשקלון לשעבר ימונה ליו"ר נתיבי איילון

עידן דוד יהיה אחראי במסגרת תפקידו על תקציב של כ־3 מיליארד שקל ● בענף יש מי שכבר מרימים גבה על המינוי, בשל חוסר הניסיון שלו בתחום

עוזי לוי, מנהל מחקר חו״ל בבנק מזרחי טפחות / צילום: באדיבות מזרחי טפחות

"פוטנציאל לתשואות פנומנליות": מנהל המחקר בבנק שמסמן 3 סקטורים לוהטים

עוזי לוי, מנהל מחקר חו"ל במזרחי טפחות, לא נלחץ מהשיאים בשוק המניות: "זה לא 'הייפ' על ריק — אנחנו נמצאים בראשיתה של מהפכה טכנולוגית" ● למשקיע אגרסיבי הוא ממליץ לשים את הז'יטונים על מניות AI, ענן ומחשוב קוונטי, לצד הסקטור החבוט של אנרגיות מתחדשות

פגיעה ישירה של טיל איראני בממ''ד בפתח תקווה / צילום: Reuters, Matan Golan

המיקום האופטימלי של הממ"ד: חיצוני, בניגוד לכיוון הטילים

בעקבות המלחמה עם איראן - יש שטוענים, כי אולי הממ"דים אולי הגנו על יושביהם, אך לא במידה מספקת ● המהנדס ד"ר בני ברוש: "מה שקיבלנו עד עכשיו, רקטות וטילים קטנים מעזה ומלבנון - היה נמוך יותר מרמת המוכנות של הממ"דים" ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

מטוסים בנתב''ג / צילום: תמונה פרטית

מחירי הטיסות יקרים היום? חכו שתראו מה מצפה לכם בעוד עשור

נתב"ג צפוי להגיע לקצה גבול הקיבולת שלו בשנת 2035, והפתרון הנדרש הוא הקמת שדה תעופה חדש ● בעוד שהמומחים מסכימים שהמיקום המתאים ביותר הוא ברמת דוד, סגן השר אלמוג כהן מנסה לקדם במקום שדה בנבטים ● כעת גם נתניהו נכנס לתמונה, ודחה את הדיון בשדה הצפוני ● אם המשחקים הפוליטיים לא יפסקו, התוצאה תהיה שאף אחד משדות התעופה לא יוקם, והציבור ישלם את המחיר

וול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

המניה הלוהטת שחזרה לככב בוול סטריט, והמניות שאכזבו בת"א

האופטימיות ביחס להסכמי הסחר והמערכה הקצרה עם איראן צבעו את המסכים בבורסה בתל אביב ובוול סטריט בירוק במהלך החודש החולף ● סקטור השבבים ובעיקר מניית אנבידיה הובילו את העליות, מי אכזבו והאם הראלי יימשך?

משמאל לימין: מייסדי אימג'ין, יהונתן צלח, דין ביתן ושחר פורת / צילום: אייל טואג

גיוס של 23 מיליון דולר לחברת אימג'ין AI בהובלת לארי אליסון

גיוס סבב נוסף בהיקף של 23 מיליון דולר לאימג'ין AI, שפיתחה טכנולוגיה לגילוי מהיר של סרטן, שאותו מוביל, כמו את סבב הגיוס הקודם, מייסד חברת אורקל והמשקיע לארי אליסון ● בעקבות הגיוס הנוכחי, סך ההשקעות בחברה מגיע ל-45 מיליון דולר

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: עמוס בן גרשום לע''מ

ראש הממשלה ביטל דיון בהקמת שדה תעופה ברמת דוד

המועצה הארצית לתכנון ובניה לא תדון היום בהקמת שדה התעופה ברמת דוד שבעמק יזרעאל והליכי התכנון יעוכבו ● הביטול מגיע אחרי שסגן השר אלמוג כהן התפטר מהממשלה במחאה על התכנון לקדם שדה תעופה בצפון ולא בדרום

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

הוא חתום על אחד האקזיטים המדהימים בתולדות ישראל אבל 4 חברות שלו כבר נקלעו לקשיים. למה זה קורה?

בני לנדא נחשב לאחד מהיזמים הבולטים בישראל, בין היתר, בזכות האקזיט המדהים של אינדיגו ואלף פטנטים שרשם ● אך לפחות ארבע חברות המקושרות אליו נקלעו לקשיים - בשל פיתוחים יקרים, קצב חדירה איטי לשוק, תלות במשקיעים אירופים והשלכות המלחמה ● האם מדובר בצירוף מקרים מצער, או בכשל מובנה במודל?

טקס זיכרון ל-45 ההרוגים באסון מירון / צילום: ap, Oded Balilty

פשרה: משפחות נספים באסון מירון יפוצו בכ-2 מיליון שקל

המדינה הגיעה להסכם ולפיו תשלם בשלב הראשון את הסכומים למשפחות הנספים מתחת לגיל 24 – בנוסף לכ-500 אלף שקל ששולמו למשפחות כמקדמה ● יימשכו המגעים לגבי פיצוי למשפחות נוספות

מנכ''ל בלקרוק, לארי פינק / צילום: בלקרוק

ענקית ההשקעות שממליצה: תשכחו מהטווח הארוך. הכללים בשווקים השתנו

בבלקרוק סבורים שקשה היום יותר מבעבר, לחזות את העתיד הכלכלי, בשל השינויים המבניים שמובילה ארה"ב ושינוי זה "מחייב גישה חדשה כלפי סיכון" ● במקום שבע המופלאות, ענקית ההשקעות ממליצה על יצרניות החומרה ועל מגזר שירותי התשתיות

מערכת ההגנה האווירית SPYDER בתצורת All in One / צילום: רפאל

המערכת שמאחורי עסקת הענק של רפאל, ולמה היא לא ממש פועלת בישראל?

רומניה תרכוש את מערכת ההגנה האווירית ספיידר של רפאל, בעסקה בשווי של כ־2.2 מיליארד דולר ● העובדה שמכירתה לא דורשת אישור אמריקאי, לצד התאמתה לאיומים מתמרנים כמו מל"טים וטילים בליסטיים, הופכת אותה למבוקשת במיוחד בשוק הביטחוני הנוכחי

איתמר בן גביר, עוצמה יהודית בוקר טוב דרום, רדיו דרום, 25.6.25 / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

האם בשנה שעברה נוספו למשטרה 3,500 שוטרים?

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר התגאה בהגדלת הכוח המשטרתי, אבל הוא לא הפריד בין הברוטו לנטו ● המשרוקית של גלובס

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר / צילום: ap, Tsafrir Abayov

בעקבות רפורמת הנשק של בן גביר: כמות התלונות על המשרד לביטחון לאומי גדלו פי 6

רפורמת הנשק של השר בן גביר הביאה לגל של 370 אלף בקשת לרישיון נשק מתחילת המלחמה, שהביאה לעומס בירוקרטי יוצא דופן ● 1,436 תלונות על המשרד לביטחון לאומי הוגשו בשנה החולפת, לעומת 226 תלונות בלבד בשנה שעברה ● רבות מהתלונות הן של חיילים בחזית שלא הצליחו להוציא רישיון נשק אזרחי

בעלי סוכנות נטו פיננסים וקרן וולת'סטון, מימין: עידן כץ, אילן בן-ישי וירון פיטארו / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: תמר מצפי, אתר החברה, שאטרסטוק

רשות ני"ע מאשימה את בעלי וולת'סטון: "גייסו כסף במרמה, בהיקף של 1.6 מיליארד שקל"

הרשות מאשימה את הבעלים של קרן ההשקעות בנדל"ן וולת'סטון, ירון פיטארו, אילן בן ישי ועידן כץ, בגיוס כספים במרמה, בהיקף של 1.6 מיליארד שקל ● לפי החשד, השלושה הציעו השקעות בסיכון גבוה, שלא על־פי תשקיף, תוך הטעיית המשקיעים והצגת מצגי שווא באשר לניגוד העניינים בו היו מצויים