גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שלב אחר שלב: כך השלימה אנבידיה קאמבק מדהים של 1.5 טריליון דולר

בתחילת אפריל האחרון מניית אנבידיה צנחה לשפל, אך מאז היא זינקה - ואתמול כבר סגרה מחיר שיא חדש ותוספת אסטרונומית לשווי שלה ● שווי החברה חצה שוב את רף ה־3.77 טריליון דולר, כשהיא עוקפת את מיקרוסופט וזוכה, שוב, בתואר "החברה היקרה בעולם" ● כך היא עשתה זאת

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, Chiang Ying-ying
ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, Chiang Ying-ying

בתחילת אפריל האחרון, מניית אנבידיה נגעה בתחתית. מחיר המניה צנח לשפל של 94.21 דולר, זאת בעקבות שתי מכות כבדות: הראשונה - מהלך מפתיע של ממשל טראמפ שכלל החרפה נוספת של מגבלות היצוא לשוק הסיני - שוק ששוויו העתידי בעבור החברה הוערך בכ־50 מיליארד דולר. השנייה - הופעת מודל שפה מתקדם מבית חברת DeepSeek הסינית, שעורר חששות אמיתיים בנוגע לשליטת אנבידיה בשוק השבבים ל־AI. בתוך ימים נמחקו מהשווי של אנבידיה כמעט 600 מיליארד דולר.

משקיעי טסלה חיכו להשקה הזו שנים, ויש גם מרוויחה ישראלית
סעודיה, טייוואן ועכשיו אירופה: אנבידיה בדרך לשליטה עולמית בתחום ה־AI

אולם אתמול (ד'), עם סיום המסחר בניו יורק, סגרה מניית אנבידיה במחיר שיא חדש של 154.31 דולר, כלומר עלייה של כמעט 64% מהשפל ותוספת של 1.5 טריליון דולר לשווי שלה. שווי החברה חצה שוב את רף ה־3.77 טריליון דולר, כשהיא עוקפת את מיקרוסופט וזוכה, שוב, בתואר "החברה היקרה בעולם".

הקפיצה האחרונה מונעת משילוב בין תוצאות כספיות חזקות, המשך השקעות ענק מצד ענקיות הענן דוגמת אמזון, מיקרוסופט ואלפאבית, וציפיות להתאוששות מהירה בגרסאות שבב ה־Blackwell החדש. לפי בלומברג, מיקרוסופט, מטא, אמזון ואלפאבית מהוות יחד יותר מ־40% מהכנסות אנבידיה, והדוחות הרבעוניים שלהן מצביעים על השקעות חסרות תקדים בתשתיות בינה מלאכותית.

יתרה מכך, אנליסטים מברקליס כתבו השבוע כי "לאנבידיה הפוטנציאל הגבוה ביותר בקרב כל מניות השבבים לסיבוב נוסף של עליות במחצית השנייה של השנה", תוך שהם קובעים מחיר יעד מעודכן של 200 דולר למניה, עם שווי שוק פוטנציאלי של כ־4.9 טריליון דולר לחברה.

גם בברנשטיין אופטימיים, והאנליסטים שם טוענים כי "הביקוש מצד לקוחות ל־AI מספיק חזק כדי לאזן את הפגיעה מסין, ויש אף סיכוי שמה שהיה עד כה אובדן הכנסה - יהפוך להזדמנות אם ההגבלות יוקלו".

חידושים טכנולוגיים, תחזיות שוק ותחושת מונופול

לצד הביקוש החריג לשבבים מתקדמים, מנכ"ל אנבידיה ג'נסן הואנג ממשיך להרחיב את החזון: בישיבת בעלי המניות שהתקיימה אתמול, טען הואנג כי "אנחנו רק בתחילתו של עשור של בניית תשתיות AI עולמיות", תוך התייחסות להזדמנות של "טריליוני דולרים" גם בתחום הרובוטיקה, רכבים אוטונומיים ומפעלים חכמים.

לפי CNBC, הואנג ציין את השקת תוכנית Vera Rubin שתבוא לאחר Blackwell ואת השותפויות עם חברות כמו טויוטה, אורורה וקונטיננטל - כולן צפויות להטמיע שבבי DRIVE של אנבידיה ברכבים אוטונומיים. החברה מדווחת גם על פרויקט שיתוף־פעולה עם חברת הרובוטים האנושיים Cosmos ועם Hexagon השבדית.

מעבר לכך, אנבידיה הציגה כלים חדשים המדמים "צבאות של רובוטים" בעולם וירטואלי, ובראשם פלטפורמת Mega לאופטימיזציה של פריסת מערכות אוטומטיות; ותשתית בשם Isaac GR00T, שמאפשרת להפיק כמויות גדולות של נתוני תנועה סינתטיים. כלומר, נתונים ממוחשבים שמדמים את תנועות הגוף האנושי - זאת לצורך אימון רובוטים, וכל זאת על בסיס מדגם קטן של תנועות אמיתיות בלבד.

לפי מנכ"ל Futurum Group, דניאל ניומן, "הקפיצה של אנבידיה אינה רק בשוק, אלא גם בקצב הפיתוחים שהיא מובילה. גם אם המתחרות מנסות לחדור לשוק הזה, כרגע אין טכנולוגיה שמסוגלת להחליף את אנבידיה". כך אמר בין היתר לפייננשל טיימס.

מעורבות מוגברת של אלגוריתמים בתמחור המניה

ויש כאלה שאפילו יותר אופטימיים - וטוענים כי מחיר היעד של המניה צפוי להגיע גם ל־205 דולר עד סוף יולי, זאת כאמור בהנחה שמגמת העלייה תישמר, כך בין היתר לפי אינוסטופדיה.

עוד לפי האתר, בחודשים האחרונים התנהלה מניית אנבידיה בתוך תבנית מסחר צרה שנמשכה כחצי שנה, אך השבוע היא פרצה ממנה כלפי מעלה - סימן שמעיד לעתים קרובות על פתיחת מגמה חדשה.

במקביל, נרשמה תצורה טכנית המכונה "צלב הזהב", שבה ממוצע המחיר של המניה ל־50 הימים האחרונים עולה מעל ממוצע המחיר ל־200 ימים - אינדיקציה ששווקים נוטים לפרש כאיתות להמשך עליות.

מבחינת נקודות מפתח, רמות המחיר של 150 ו־130 דולר נחשבות לאזורים קריטיים: ירידה אל מתחת ל־130 עלולה להיחשב כהיפוך מגמה ולמשוך ירידות נוספות.

נתון מעניין נוסף שצוין הוא הוא שכ־82% מהזינוק במניית אנבידיה במהלך השנה האחרונה התרחש דווקא מחוץ לשעות המסחר הרגילות - מה שמרמז על מעורבות מוגברת של אלגוריתמים, קרנות גידור ומשקיעים מוסדיים בתמחור המניה.

גל הדף גלובלי - מהבורסה בטוקיו ועד הסמארטפונים הבאים

הרנסנס של אנבידיה הדהד גם מעבר לוול סטריט. כאשר גם מדדי המניות של חברות שבבים באסיה נסקו בעקבות העליות - החל מ־SK Hynix הקוריאנית, ספקית שבבי הזיכרון לאנבידיה, שעלתה ב־3.5%, ועד TSMC הטיוואנית שמייצרת את מעבדי ה־GPU המובילים של החברה, שזינקה ב־0.8%. גם חברות כמו פוקסקון (השותפה של אנבידיה להקמת "מפעלי AI"), אדוונטסט, סופטבנק וטוקיו אלקטרון נהנו מגל אופטימיות - חלקן בשיאים היסטוריים, כך בין היתר לפי CNBC.

"ההתאוששות של מניות השבבים באסיה משקפת את הביטחון הגובר שהביקוש ל־AI ימשיך לגדול", אמר בין היתר קינגסלי ג'ונס, מנהל השקעות ראשי בבוטיק ההשקעות Jevons Global. לדבריו, "הפחדים מהמכסים שככו, והשמות היפניים, הקוריאניים והטיוואניים חזרו לשולחן המשקיעים". המשמעות: אנבידיה היא לא רק מנוע צמיחה אמריקאי, אלא מניה שמכתיבה סנטימנט לכל תעשיית השבבים בעולם.

ובכלל, ההישג של אנבידיה השבוע מגיע לאחר שנה מטלטלת, אך המסר ברור: היא הצליחה לא רק להתאושש, אלא לבסס את עצמה כחברה שמספקת את התשתית לטכנולוגיה שתשנה תעשיות רבות - מבנקאות ועד לוגיסטיקה, מרכב ועד רובוטיקה. ואם לשפוט לפי התחזיות כמעט של בתי ההשקעות המובילים - זו כנראה רק ההתחלה.

מה הלאה: טריליון ועוד טריליון?

ולמרות העליות המרשימות, השאלה שנותרה פתוחה היא עד מתי יימשך הראלי, ועד כמה רחוק יכולה אנבידיה עוד לטפס. לפי ההערכה של Loop Capital, שפורסמה השבוע, שוק הדאטה סנטרים הגלובלי עבור בינה מלאכותית עשוי לגדול לכ־2 טריליון דולר עד 2028, מגמה שיכולה להצדיק גם שווי של עד 6 טריליון דולר לאנבידיה בתוך שלוש שנים. "זה אולי נשמע מופרך, אבל יש לאנבידיה כוח תמחור, עמדת מונופול והיצע שאין לו תחליף בטווח הקצר", כתב היום (ה') האנליסט אננדה ברואה.

גם בברקליס רואים פוטנציאל לעלייה של כ־38% מהשיא הנוכחי, עם יעד של 200 דולר למניה. לדבריהם, הצריכה של שבבי Blackwell מצד ענקיות הענן נמצאת ברמה "בריאה מאוד", והביקוש ליישומי Agentic AI (בינה מלאכותית אוטונומית) מאשש את תחזית העלייה החדה לשנה השנייה ברצף, כך נכתב בין היתר במרקטווץ'.

אצל ברנשטיין הדגש הוא דווקא על כך שכל מה שהוגדר בעבר כ"אובדן הכנסות", בעיקר בשל מגבלות סין, עלול להפוך לבונוס אם ההגבלות יירגעו - או אם החברה תצליח לעקוף אותן, למשל על־ידי עיצוב מחדש של שבבי Blackwell, כפי שנשקל כעת, כך בין היתר לפי ה"פייננשל טיימס".

במילים אחרות, המשקיעים לא רק מאמינים בהווה של אנבידיה, אלא בונים עליה כעמוד השדרה של כלכלת ה־AI העתידית.

עוד כתבות

דגם Aion V של המותג GAC / צילום: GAC

מי יעמוד בראש מותג הרכב הסיני שנכנס מחדש לישראל

מותג הרכב הסיני GAC יושק מחדש בספטמבר הקרוב בישראל, כאשר בשלב הראשון יושקו בארץ ארבעה דגמים חשמליים ● קבוצת אגד חתמה על הסכם להקמת מרכז לוגיסטי חדש באזור התעשייה תימורים ● וגם: חברת ההתחדשות העירונית שמשפצת ומרהטת בהתנדבות מקלטים בבניינים ישנים ● אירועים ומינויים

מערכת ההגנה האווירית SPYDER בתצורת All in One / צילום: רפאל

ניצחה את הגרמנים והצרפתים: רפאל זכתה בעסקת ענק

לפי דיווחים שפורסמו, המערכת שרפאל צפויה לספק לרומניה בעסקת הענק היא ספיידר, המספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, אל מול מגוון איומים ● ככל שתיחתם, תהיה זו העסקה השנייה בגודלה אי פעם של מדינת ישראל, לאחר מכירת מערכת חץ 3 לגרמניה, תמורת כ-3.5 מיליארד דולר

סניף של רשת דולר ג'נרל, שיאנית העליות ב־S&P 500 / צילום: Reuters, Cassidy Waigand

לא חברת שבבים: זו שיאנית העליות המפתיעה של וול סטריט

בשיא שרשם שוק המניות האמריקאי בשבוע שעבר, בלטו מניות של עסקים "אפורים" בהובלת רשת הקמעונאות המוזלת דולר ג'נרל, שעלתה בכ-50% ● מניות שבע המופלאות ושאר מגזר הטכנולוגיה אמנם בהתאוששות, אבל לא משחזרות את השיאים של 2024 ● זה הזמן לחפש ערך

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

עליות בבורסת תל אביב; מניות הביטוח והבנייה שוב מזנקות

חצי שנה פנומנלית בבורסה בת"א: 28 שיאי כל הזמנים, 9 הנפקות ראשוניות, ושני מדדים שכיכבו מעל כולם ● השקל יציב הבוקר, הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים ● S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות ● גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

ישראל שיתקה את המימון השיעי / צילום: AP

הצד הפחות מוכר של המלחמה: ישראל נתנה מכה אנושה גם לתשתית הפיננסית של איראן

אחרי ששיתקה כלכלית את הציר השיעי, ישראל חנקה גם את מנגנון הכספים של איראן עם חיסול אנשי מפתח בהעברת כספים לציר השיעי ● אבל המערכה טרם הסתיימה: חברות קש סיניות מבריחות נפט וסחורות תחת מסווה, ונעזרות בבנקים אירופיים

שרת התחבורה מירי רגב / צילום: עמית שאבי - ידיעות אחרונות

רגב הורתה להחרים את הדיונים על הקמת שדה תעופה בעמק יזרעאל

שרת התחבורה הורתה שלא לקדם את הקמתו של השדה הצפוני עד להצגת חלופות לשדה הדרומי לראש הממשלה ● בכך מצטרפת רגב לקריאתו של ח"כ אלמוג כהן שלא לקדם בינתיים את השדה

מבנה נטוש בחיפה / צילום: תמר מצפי

בחיפה יש כ-700 בניינים נטושים. לעירייה יש יוזמה להשמיש אותם

בחיפה יש כ-700 בניינים נטושים, הגורעים מהכנסות הארנונה כ־33 מיליון שקל בשנה ● כעת בעירייה נוקטים במספר צעדים להילחם בתופעה, בין היתר בעירייה יסייעו בקידום תוכניות או היתרי בנייה, כמו גם קידום חקיקה על פיה יחויבו בעלי הנכסים לשלם עליהם ארנונה לאחר 3 שנים

יריד דירות נדלניישן של יד2 / צילום: רוני הרמן

רוכשי הדירות היו אמורים לשלם פחות על המשכנתא, למה זה לא קורה?

התמתנות קצב האינפלציה, הירידה בתשואות האג"ח והצפי להורדת ריבית - מאותתים על הקלה גם בריבית המשכנתאות ● אבל בבנקים לא ממהרים להפחית לפני שייראו מגמה חיובית לאורך זמן

פאנלים סולאריים על גג בית מגורים / צילום: Shutterstock

המדינה תחייב התקנת גגות סולאריים בבתים פרטיים - מי ישלם את החשבון?

החל מדצמבר קבלת טופס 4 תותנה בהתקנת גג סולארי במגוון סוגי מבנים ● במשרד האנרגיה מדגישים את התרומה לביזור רשת החשמל ולהפחתת זיהום - אלא שמומחים מזהירים: הדבר יעלה את מחירי הדיור, יפגע בזכות הקניין והציבור יסבסד את המהלך דרך חשבון החשמל

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

סיום המערכה האיראנית הקפיץ את המחזור בענף התיירות ב-270%

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי הישראלים חזרו להזמין חופשות, וענף האופנה רשם גידול של כ-140%

הוספת מיגון ליצירת ''חדר מוגן''. הביקוש עלה מאוד בשבועות האחרונים / צילום: אורטק

איך למגן חדר קיים במקרה שאי אפשר להוסיף ממ"ד

בעקבות מתקפת הטילים מאיראן ושיעורם הנמוך של דירות ובניינים ממוגנים, ישראלים רבים נמצאים בחיפוש אחר מרחב מוגן תקני ● חברות שונות מציעות פתרונות מיגון מעבר לממ"דים ולמקלטים, אולם פיקוד העורף אישר רק חלק מהשיטות ● גלובס עושה סדר

התרסקות מניית OST, איבדה 93% ביום / צילום: Shutterstock

הונאה על הונאה: אחרי שגרמו להפסדים עצומים, הם מציעים "פיצוי"

נוכלים ברשתות החברתיות הצליחו לגרום למשקיעים ישראלים לרכוש מניה סינית - ואז מכרו את מניותיהם ברווח עתק כשהגיעה לשיא ● כעת הם חוזרים עם הצעה "לפצות" את הקורבנות באמצעות הונאה חדשה ● אלו הסימנים שכדאי להכיר כדי לא ליפול בפח

פעילות קרקעית של צה''ל ברצועת עזה / צילום: ap

צה"ל: יותר מ-140 מטרות טרור הותקפו ביממה האחרונה ברצועת עזה

איראן: מתקני הגרעין שלנו ניזוקו בצורה קשה, אין לפי שעה תאריך לחידוש שיחות הגרעין ● שרי החוץ של מדינות ה-G7: יש לפעול לחידוש המו"מ עם איראן על הסכם הגרעין ● נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הסיר את הסנקציות מהמשטר בסוריה ● דיווחים ערביים: כוחות צה"ל פועלים באזור שכם ● עדכונים שוטפים

בינה מלאכותית ציבורית בסין / צילום: Shutterstock

מודל AI חדש הושק היום. מה תהיה ההשפעה שלו על התחום החם בוול סטריט?

חברת באידו הסינית הכריזה על הפיכת מודל השפה של לקוד פתוח, שניתן להשתמש בו באופן עצמאי ובחינם ● מדובר על בשורה מרעישה בתחום הבינה המלאכותית, אך יש מי שלא ממהר להתרגש: "קוד פתוח אינו בהכרח שקול לשקיפות מלאה", מסבירים אנליסטים

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

הוא חתום על אחד האקזיטים המדהימים בתולדות ישראל אבל 4 חברות שלו כבר נקלעו לקשיים. למה זה קורה?

בני לנדא נחשב לאחד מהיזמים הבולטים בישראל, בין היתר, בזכות האקזיט המדהים של אינדיגו ואלף פטנטים שרשם ● אך לפחות ארבע חברות המקושרות אליו נקלעו לקשיים - בשל פיתוחים יקרים, קצב חדירה איטי לשוק, תלות במשקיעים אירופים והשלכות המלחמה ● האם מדובר בצירוף מקרים מצער, או בכשל מובנה במודל?

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר ושרת האוצר רייצ'ל ריבס / צילום: ap, POOL

הטבת מס בת 200 שנה בוטלה והמיליונרים נוטשים את בריטניה

כ־16 אלף מיליונרים זרים עזבו את בריטניה מאז תחילת השנה, בעקבות ביטול הטבת המס בת 200 שנה שפטרה אותם מתשלום על הכנסות מחוץ למדינה ● כעת שרת האוצר רייצ'ל ריבס שוקלת לצמצם את הרפורמה - שהייתה הבטחת בחירות מרכזית של מפלגת הלייבור

מטוס של איזי ג'ט / צילום: Shutterstock

באופן חריג, חברות התעופה הזרות והישראליות מתאגדות. מה הן דורשות?

בחברות התעופה הישראליות והזרות מאחדים כוחות ומבקשים הקלות בחוק שמחייב אותם לפצות נוסעים שבוטלה טיסתם ● החוק כבר תוקן לפני מספר חודשים כדי לתת מענה לחברות תעופה בזמן חירום, וכעת החברות מבקשות שהמדינה תספוג את הנזק במקומן ● "אנחנו נמצאים בזמן קריטי בו חברות התעופה בוחנות האם יחזרו לארץ"

יצחק מירילשוילי, בעלי רוטשטיין וערוץ 14 / צילום: wikimedia ,RONENGOLDMAN.COM

קבלת פנים צוננת: המניה שנפלה ביומה הראשון במסחר

אנשי העיר, חברת הנדל"ן שבשליטת רוטשטיין, ירדה בחדות בבורסה בתל אביב, לאחר שהשלימה הנפקה ראשונית לפי שווי של רבע מיליארד שקל

חיילי צה''ל בגבול עם עזה / צילום: ap, AMIR COHEN

חריגה של 25 מיליארד שקל, לפחות: באוצר תוקפים את התנהלות צה"ל

באוצר טוענים כי משרד הביטחון קובע עובדות בשטח, והם נאלצים לאשר הוצאות בדיעבד ● אם לא יחול שינוי, הם מזהירים כי לא יהיה מנוס מהטלת גזרות חדשות על הציבור בתקציב 2026 ● מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אמיר ברעם: "אני מקווה שמשרד האוצר לא שכח שאנו במלחמה"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בת"א לאחר יום מסחר תנודתי; מדד הביומד ירד בכ-2%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.4% ● החשב הכללי: "השפעת המלחמה על הגירעון מתונה" ● פרמיית הסיכון של ישראל ממשיכה לרדת ● בעקבות פרישת המנכ"לים בנופר אנרג'י, בקשה לתביעה ייצוגית נגד החברה ● במיטב מצביעים על חולשה של הכלכלה בארה"ב ● למרות שהיא בשיאה, בוול סטריט אופטימיים לגבי אנבידיה: "תגיע לשווי שוק של 6 טריליון דולר"